Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Σε Αμερικάνικη πολυεθνική παραδίδει η κυβέρνηση τον «εθνικό θησαυρό» του λαδιού- Έλληνες πιέζουν την κυβέρνηση να βάλει «λουκέτο» σε 2750 Ελληνικά ελαιοτριβεία

eliag1

Μορφή «χιονοστιβάδας» παίρνουν οι αποκαλύψεις για την άμεση παρέμβαση Αμερικάνικης πολυεθνικής εταιρείας, με τη βοήθεια μάλιστα Ελλήνων, που επιχειρεί να βάλει στο… χέρι, τον εθνικό «θησαυρό» της χώρας, που είναι το ελαιόλαδο.

Στις αρχές Ιανουαρίου ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής από τη Φθιώτιδα Βάιος Γκανής, πως τα τελευταία 4 χρόνια έχουν κατατεθεί σε συγκεκριμένες Περιφέρειες, προτάσεις για την κατασκευή τριών «mega factories» ελιάς και ελαιολάδου.
Μάλιστα, χορηγός αυτής της προσπάθειας φαίνεται να είναι η Εθνική Τράπεζα, σύμφωνα με τον κ. Γκανή.

Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις από την κατασκευή των τριών «mega factories»; Ο Βάιος Γκανής περιγράφει την κατάσταση, με τα μελανότερα «χρώματα», δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

«Θα σβήσουν σε μία νύχτα 2.750 μικρά ελαιοτριβεία, στις περιοχές που θα λειτουργήσουν τα mega factories».

Οι τρεις περιοχές, τις οποίες «στοχεύει» η Αμερικάνικη πολυεθνική, είναι η Δυτική Ελλάδα, η Πελοπόννησος και η Κρήτη.
«Δηλαδή φανταστείτε ο πλούτος της ελιάς, το λάδι θα συγκεντρωθεί σε μία πολυεθνική. Δεν θα υπάρχουν μεσάζοντες, δεν θα υπάρχουν τίποτα. Ένας μικρός ελαιοπαραγωγός με μικρό ελαιοτριβείο, δεν θα μπορεί να επιβιώσει, γιατί θα υπάρχουν προϋποθέσεις, όπως η διαχείριση αποβλήτων και ο βιολογικός καθαρισμός, τις οποίες προϋποθέσεις δεν θα μπορέσουν να ικανοποιήσουν, λόγω αυξημένου οικονομικού μεγέθους. Μέσα σε μια νύχτα θα σβήσουν οι μικρές επιχειρήσεις. Φανταστείτε τι έχει να γίνει,» τόνισε με έμφαση ο Βάιος Γκανής.

Σήμερα, ένα ακόμη «λιθαράκι» στις αποκαλύψεις έρχεται να βάλει ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Σπύρος Μάμαλης, ο οποίος δήλωσε , πως είναι γνώστης του θέματος και δίνει επιπλέον πληροφορίες, για την προσπάθεια που γίνεται να «σβηστούν από χάρτη» 2750 Ελληνικά ελαιοτριβεία.

Σύμφωνα με τον κ. Μάμαλη, η Αμερικάνικη πολυεθνική έχει βρει «συμμάχους» Έλληνες καθηγητές, τα ονόματα των οποίων θα δημοσιοποιηθούν στο άμεσο μέλλον.

«Το γνωρίζουμε και μάλιστα έχουμε παρέμβει σ’ αυτή τη λογική στον κανονισμό του ελληνικού σήματος ελαιολάδου, καθώς κάποιοι επιχείρησαν να περάσουν κανονισμό έτσι ώστε το 25% του λαδιού να μην είναι ελληνικό, να μπορεί να χαρακτηρίζεται ένα λάδι ως ελληνικό, ενώ το 25% δεν είναι ελληνικό. Το ίδιο έγινε και στο γάλα και είχαμε παρέμβει ως ΓΕΩΤΕΕ και μαζί με άλλους φορείς και αποτρέψαμε ουσιαστικά τέτοιες εξελίξεις. Υπάρχει αυτή η λογική και δεν θέλω να μιλήσω με ονόματα, αλλά αν προκληθώ θα το κάνω, γιατί έχω τα ονόματα, γι’ αυτούς που έχουν κάνει προτάσεις στην Ελληνική κυβέρνηση να κλείσουν αυτά τα μικρά ελαιοτριβεία,» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μάμαλης.

Ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ υποστήριξε μάλιστα ότι στο νέο ΠΑΑ (πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης) υπάρχει περιορισμός στην επιδότηση νέων ελαιοτριβείων.

«Υπάρχουν πάρα πολλοί τριγύρω από το υπουργείο, όχι επίσημα στελέχη, αλλά φορείς ή πρόσωπα μεμονωμένα τα οποία ακριβώς προσδοκούν να στρέψουν την κυβέρνηση στο να κλείσουν αυτά τα μικρά ελαιοτριβεία με το πρόσχημα των οικονομιών κλίμακος και των μεγαλύτερων μεγεθών που θα προσφέρει μια τέτοια επένδυση. Είναι Έλληνες και μάλιστα έχουν θέση σε πανεπιστήμια. Εμείς προσπαθούμε να το αποτρέψουμε, γιατί θεωρούμε ότι το συγκριτικό πλεονέκτημα του ελληνικού λαδιού είναι η χαμηλή οξύτητα η οποία επιτυγχάνεται με την άμεση μεταφορά των ελιών στα ελαιοτριβεία, τα οποία αν μεταφερθούν σε μεγαλύτερες αποστάσεις και περιμένουν οι ελιές για να γίνει η όλη διαδικασία μεταποίησης, προφανώς η οξύτητα θα είναι πιο ανεβασμένη, όπως γίνεται στην Ισπανία και στην Ιταλία. Αυτές οι προτάσεις έχουν άμεση σχέση με την Αμερικάνικη πολυεθνική,» υπογράμμισε ο κ. Σπύρος Μάμαλης.

Τι ρόλο, όμως, μπορούν να παίξουν στην προκειμένη περίπτωση οι τοπικές αρχές, οι τοπικές κοινωνίες; Είθισται οι όποιες επενδύσεις γίνονται να περνάνε και να ζητείται η έγκριση των Περιφερειακών Συμβούλιων. Υπάρχει, όμως, ένα… παραθυράκι, που αυτές οι διαδικασίες μπορούν να παρακαμφθούν κι αυτό το «παραθυράκι» είναι το fast truck.

Δηλαδή, αν είναι μια επένδυση άνω των 100 εκατομμυρίων παρακάμπτονται όλοι οι θεσμοί.

«Και αυτό το έχουμε καταγγείλει στη βουλή. Για παράδειγμα, ένας επιχειρηματίας με 100 εκατομμύρια, μπορεί να έρθει στο νομό Σερρών και να γεμίσει τον κάμπο με φωτοβολταϊκά,» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Σπύρος Μάμαλης.

Ρεπορτάζ: Ζωή Χειμωνίδου- newx.gr

πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2016/01/2799632.html#ixzz3yTmgSBwt

Κι όμως λεφτά για τα κόμματα εξακολουθούν να υπάρχουν! - 4,5 εκ. θα μοιραστούν...

...όσοι πήραν από 1,5% και πάνω,πλην της τιμωρημένης Χρυσής Αυγής 
Επιχορηγούνται για... ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς!!!!!!
Ποσό 4.520.600 ευρώ κατανέμεται στα δικαιούχα κόμματα και συνασπισμούς κομμάτων ως πρώτη δόση της κρατικής οικονομικής ενίσχυσης για το 2016.

Η κατανομή αφορά στα κόμματα που εξέλεξαν βουλευτές στις 
βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 και στις ευρωεκλογές του Μαΐου 2014, καθώς και αυτά που στις ανωτέρω εκλογικές αναμετρήσεις συγκέντρωσαν τουλάχιστον 1,5% των ψήφων της επικράτειας.

Από το ανωτέρω ποσό, τα 3.767.167 ευρώ αποτελούν την τακτική χρηματοδότηση και τα υπόλοιπα 753.433 ευρώ είναι η οικονομική ενίσχυση για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς.

Ειδικότερα, με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, στα δικαιούχα κόμματα και συνασπισμούς κομμάτων κατανέμονται τα εξής ποσά:

ΣΥΡΙΖΑ: 1.483.455,39 ευρώ

NEA ∆HMOKPATIA: 1.198.916, 55 ευρώ

ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝ∆ΕΣΜΟΣ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 383.487,29 ευρώ - (*)

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ): 299.742, 63 ευρώ

ΚΚΕ: 327.992 ευρώ

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ: 271.575,72 ευρώ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: 199.332,05 ευρώ

ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ: 189.455,96 ευρώ

ΕΛΙΑ-∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ (ΠΑΣΟΚ - Συµφωνία για τη Νέα Ελλάδα - ∆υναµική Ελλάδα - Μεταρρυθµιστική Αριστερά - Νέοι Μεταρρυθµιστές - ΠΟΛΙΤΕΙΑ 2012 - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Β΄): 56.729 ευρώ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΠΥΡΙΚΑΥΣΤΟΣ ΕΛΛΑ∆Α, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ- ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: 56.729,10 ευρώ

ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: 26.591, 76 ευρώ

ΛΑΟΣ: 26.591,76 ευρώ

- (*) Όπως είναι γνωστό, η χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής έχει ανασταλεί λόγω της εμπλοκής της με τη Δικαιοσύνη και το ποσό που της αναλογεί θα αποδοθεί άτοκα σε περίπτωση έκδοσης αμετάκλητου απαλλακτικού βουλεύματος ή αμετάκλητης αθωωτικής απόφασης.
http://zeidoron.blogspot.gr/2016/01/45_27.html
 
 
http://kolotoubes.blogspot.gr/2016/01/45.html

27/1/1996»ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ. Ο Σημίτης έστησε τα Ιμια για να πλουτίσουν οι Γερμανοί!


ΙΜΙΑ

Ο Σημίτης έστησε τα Ιμια για να πλουτίσουν οι Γερμανοί, αποκάλυψε πως στήθηκε το σχέδιο της μίζας και των εξοπλισμών πάνω στο αίμα των ηρωϊκών νεκρών της νύχτας των Ιμίων.


Τα Ίμια που αποτελούν αποκλειστικό δημιούργημα της συμμορίας Σημίτη και εξαργυρώθηκαν με τις κολοσσιαίες μίζες από το πρόγραμμα αγορών ύψους 83 δις που αποκάλυψε ο Πάνος Καμμένος.

Με πολιτικό όρκο ο καταστροφέας της Ελλάδας δικαιολόγησε τις κολοσσιαίες συμβάσεις με τους γερμανούς ως «απόρροια της νύχτας των Ιμίων» και τα «παιδιά που πέθαναν επειδή…

ΙΜΙΑ

το ελικόπτερο δούλευε πολλές ώρες»! Ο ενορχηστρωτής της νύχτας των Ιμίων, δεν ήταν «προδότης». Νταραβεριτζής ήταν και ντήλερ των γερμανικών βιομηχανιών.

Πρόεδρος: Εσείς την περίοδο που υπεγράφησαν οι συμβάσεις για τα ΤΟΡ και τα υποβρύχια συμμετείχατε στο ΚΥΣΕΑ.

Σημίτης: Με εκπλήσσει το ερώτημά σας γιατί στο ΚΥΣΕΑ συμμετέχει πάντα και προεδρεύει ο πρωθυπουργός. Ήρθα ευχαρίστως γιατί θέλω να συμβάλλω στην απόδοση της δικαιοσύνης. Δεν γνωρίζω κάτι σχετικό με τις παράνομες πράξεις των κατηγορούμενων που τους αποδίδονται. Το μόνο που γνωρίζω είναι από τις εφημερίδες και τα δικαστήρια. Θα ήθελα να πω μερικά πράγματα για να καταλάβουμε το πλαίσιο. Έγιναν αγορές εξοπλισμών πέρα από το συνηθισμένο.
Μπορεί να αναρωτηθεί κανείς γιατί έγινε εκείνη την εποχή αυτό και αν έγινε με αρνητική πρόθεση. Ήμουν ο πρωθυπουργός που οδήγησε σε αυτές τις αγορές. Γιατί; Θα θυμόσαστε ίσως όταν δεν είχα λάβει ακόμα ψήφο εμπιστοσύνης συνέβη το επεισόδιο των Ιμίων. Εκεί οι ‘Ενοπλες Δυνάμεις δεν είχαν την ετοιμότητα και τον εξοπλισμό που θα έπρεπε να έχουν γι΄αυτό και δεν μπόρεσαν να επέμβουν έγκαιρα.
Επεσε τότε ένα ελικόπτερο και σκοτώθηκαν τα παιδιά γιατί το ελικόπτερο πέταξε περισσότερες ώρες, γιατί δεν υπήρχαν άλλα ελικόπτερα. Όταν το πρωί ρώτησα τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ αν μπορούν οι Έλληνες κομάντος να καταλάβουν τη νησίδα δίπλα που ήταν οι Τούρκοι μου είπε ότι δεν μπορούσαν γιατί ήταν οι κομάντος στη Θεσσαλονίκη και χρειάζονταν έξι ώρες να έρθουν.
Αν θέλετε μπορώ να σας διαβάσω και ένα κομμάτι του βιβλίου μου που είχα γράψει πριν γίνουν αυτά τα γεγονότα. Αφού κρίθηκε αναγκαίο μετά τα Ίμια, όχι μόνο από εμένα αλλά και μετά από συναντήσεις με την στρατιωτική ηγεσία που μου είχε πει ότι υπήρχε διαφορά μεταξύ ημών και της Τουρκίας η οποία ήταν ισχυρότερη και έπρεπε να αναπτυχθεί δύναμη αναχαίτισης έναντι της Τουρκίας.
Κατόπιν αυτού η κυβέρνηση αποφάσισε να αγοράσει σύγχρονα οπλικά συστήματα και να εκσυγχρονίσει τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. Μέσα από αυτές τις διαδικασίες και με το ΚΥΣΕΑ αποφασίστηκε η αγορά εξοπλιστικών…
Διαμορφώθηκε έτσι μια σύγχρονη επιχειρησιακή δύναμη. Δεν στάθηκε η κυβέρνηση μόνο στους εξοπλισμούς, αλλά άρχισε μια τεράστια διπλωματική προσπάθεια για να υπάρξει ισορροπία με την Τουρκία που οδήγησε στη συμφωνία του Ελσίνκι το 1999.
Πρόεδρος: Να πούμε για τις επίδικες συμβάσεις;
Σημίτης: Πάρθηκε απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που δεν επέτρεπε επέμβαση τύπου Ιμίων. Κατόπιν τούτου δεν ήταν αναγκαίο να γίνουν εξοπλισμοί στο μέτρο που είχαν αποφασιστεί αρχικά γιατί οι κίνδυνοι είχαν περιοριστεί και η Τουρκία διπλωματικά δεν είχε τις ίδιες δυνατότητες γιατί έπρεπε να προσφύγει πρώτα στο δικαστήριο της Χάγης.
Το 2001 συγκάλεσα κυβερνητική επιτροπή και μετά από εισήγηση του υπουργείου οικονομικών πρότεινε να περιοριστούν κατά πολύ οι στρατιωτικές δαπάνες.
Ο Τσοχατζόπουλος ήταν της γνώμης ότι δεν έπρεπε να γίνει αυτό γιατί κατ’ αυτόν οι στρατιωτικές δαπάνες δεν ξεπερνούσαν το 5 τοις εκατό του ΑΕΠ. Υποστήριξε ότι η ανάκληση θα αποδυνάμωνε τη χώρα και δεν ήθελε να σταματήσουν τα προγράμματα εξοπλισμών. Εγώ όμως αποφάσισα να ανασταλούν οι στρατιωτικές δαπάνες γιατί ήθελα να δώσω βαρύτητα στο κοινωνικό κράτος.
Μετά από αυτό, στις 24-5-2001, συνήλθε το ΚΥΣΕΑ. Το θέμα έκλεισε και οι δαπάνες περιορίστηκαν κατά 35 δισ. ευρώ.
Πρόεδρος: Δεν είχαν ήδη δοθεί τα χρήματα;
Σημίτης: Οι δαπάνες που αφορούσαν τα προηγούμενα συνυπολογίστηκαν, οι μελλοντικές περικόπηκαν.
Τα Ίμια ανάγκασαν τη χώρα να εξοπλιστεί και όταν έγινε η συμφωνία του Ελσίνκι αποφασίστηκε η περικοπή των δαπανών. Το ΚΥΣΕΑ δεν καθόταν να συζητήσει μόνο για αγορές.
Πρόεδρος: Μπορεί να χωρέσει δωροδοκία με βάση όλα όσα είπατε για το ΚΥΣΕΑ;
Σημιτης: Κάλλιστα. Χωράει δωροδοκία. Αφού έγινε, κάλλιστα είναι δυνατή.
Γιαννης Παγοροπουλος (δικηγόρος Άκη): Δεν απεδείχθη κύριε μάρτυς αυτό ερευνάται.
Σημίτης: Δεν ισχυρίστηκα ότι αποδείχθηκε. Εδώ παίζουν δύο πράγματα ρόλο. Το ένα είναι οι τιμές που δεν είναι όπως οι τιμές των αυτοκινήτων. Οι τιμές δεν είναι γνωστές καθορίζονται ανά περίπτωση και από τη διαπραγμάτευση. Προφανώς έχει μια δυνατότητα να το παίξει, να πάει παραπάνω ή παρακάτω. Αυτά δεν είναι ελέγξιμα.
Εδώ όπως προέκυψε από τη διαδικασία υπήρχαν πληρωμές σε τρία επίπεδα, στον αναπληρωτή διευθυντή, στον διευθυντή εξοπλισμών και στο ανώτατο όριο, στον υπουργό. Οταν αυτοί οι πρωταγωνιστές συνεργάζονται τότε αυτό είναι δυνατό. Εγώ μπορώ να πω ότι μπορεί να γίνει. Αφού έγινε.
Πρόεδρος: Πως μπορεί να γίνει;
Σημίτης: Δεν ξέρω πως μπορεί να γίνει αφού δεν έχω καμία σχέση με όλα αυτά. Συνέπεσαν οι υπεράκτιες εταιρείες που έστελναν οι κύριοι τα λεφτά να είναι οι υπεράκτιες εταιρείες που έχει συγκεκριμένος κατηγορούμενος. Ο τρόπος είναι ένας για να μην προκαλείται η προσοχή. Τα χρήματα στέλνονται μέσω υπεράκτιας εταιρείας.
Έγινε γνωστό ότι έγιναν δωροδοκίες το 2000-2004; Το πρώτο που έγινε γνωστό για μίζες ήταν όταν στη Ρωσία και τη Γερμανία έγιναν δίκες κατά των δικών τους υπαλλήλων με τον ισχυρισμό ότι από τις χρήσιμες πληρωμές, όπως λέγονται, κράτησαν ορισμένα ποσά για τον εαυτό τους.
Πρόεδρος: Ξέρετε αν δωροδοκήθηκε ο Τσοχατζόπουλος;

Σημίτης: Όχι βέβαια δεν έχω καμία γνώση.

http://olympia.gr/

ΙΜΙΑ 1996 – 2016, ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ’’ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ’’ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

(Το κείμενο που ακολουθεί αφιερώνεται στην ιερή μνήμη των τριών παλικαριών του Πολεμικού Ναυτικού, πλήρωμα  του  ελικοπτέρου ΠΝ 21 της  Φρεγάτας «ΝΑΒΑΡΙΝΟ», Χριστόδουλου ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ κυβερνήτη, Παναγιώτη ΒΛΑΧΑΚΟΥ συγκυβερνήτη και Έκτορα ΓΙΑΛΟΨΟΥ χειριστή συσκευών, που το ξημέρωμα της Τετάρτης 31 Ιανουαρίου 1996, θυσιάστηκαν υπερασπιζόμενοι τα κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας )
 Η προσάραξη του τουρκικού φορτηγού πλοίου "Figen Akat" στα Ίμια, το βράδυ της 25ης Δεκεμβρίου 1995, ήταν η ευκαιρία για τους Τούρκους να δημοσιοποιήσουν τη νέα τους θεωρία περί «γκρίζων ζωνών» και να ισχυροποιήσουν τη θέση τους για την ανατροπή του status quo στο Αιγαίο. 
   Άρχισαν με τη λακωνική Ρηματική Διακοίνωση, της 29ης Δεκεμβρίου 1995, που έστειλαν στην Ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα: «Οι βραχονησίδες Ίμια (Kardak rocks) αποτελούν εσωτερικό τμήμα της τουρκικής επικράτειας και είναι εγγεγραμμένες στο κτηματολόγιο της Νομαρχίας Αλικαρνασσού (Bodrum), της επαρχίας Μούγλας (Mugla), του χωριού Καράκαγια (Karakaya).
 
   Τα Ίμια ήταν, η αφορμή και η αρχή.
 
   Το Μάιο του 1996, εκδόθηκε το Εγχειρίδιο της Στρατιωτικής Ακαδημίας της Άγκυρας. Στο κεφάλαιο των συμπερασμάτων (σελ.123-137) με τίτλο : «Τα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες του Αιγαίου, γεωγραφική  - ιστορική – νομική ανασκόπηση και εισηγήσεις πολιτικής- EGE ADA, ADACIK VE KAYALIKLARININ, COGRAFI – TARIHI - HUKUKI DURUMU VE UYGULANAN POLITIKALAR», γίνεται αναφορά μεταξύ άλλων …στην επεκτατική πολιτική των Ελλήνων, που τις περισσότερες φορές χωρίς πόλεμο αλλά με τετελεσμένα γεγονότα επεκτείνουν τα εδάφη της Ελλάδας…Όπως φάνηκε και με την κρίση των βραχονησίδων Kardak (Ίμια) στις αρχές του 1996, που έφερε στην επιφάνεια την ύπαρξη αμφισβητούμενων νησιών νησιδίων και βραχονησίδων, η Ελλάδα έκτος από τα νησιά και τις παρακείμενες νησίδες που της δόθηκαν στο Αιγαίο με τις συμφωνίες της Λοζάνης και Παρισιού, ισχυρίζεται ότι έχει δικαίωμα και στα νησιά, νησίδες και  βραχονησίδες που βρίσκονται υπό την κυριαρχία της Τουρκιάς... Η Τουρκία σημείωσε τακτική νίκη στην κρίση των βραχονησίδων Kardak
   Αντίγραφο αυτού του κεφαλαίου, με μορφή «Μνημονίου» το κατέθεσαν και στην Ε.Ε ενώ είχε προηγηθεί, στις 29 Απριλίου 1996 στο Βουκουρέστι, η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Πάγκαλου και Γκιονενσάι όπου οι Τούρκοι παρουσίασαν τις απόψεις τους αυτές. 
   Την ίδια χρονιά, εκδόθηκε για τις ανάγκες της Δημόσιας εκπαίδευσης το βιβλίο τουρκικής ιστορίας (ISBN 9944250177) «Τα δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο – Ege Denizinde Turk Haklari» του Μεχμέτ Σακά. Στη σελίδα 19 γράφει: «Τα νησιά του Αιγαίου βρίσκονται σήμερα υπό ελληνική κατοχή».
   Το Μάιο του 1999, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι «Στο Αιγαίο υπάρχουν 150 ακατοίκητοι βράχοι και σχηματισμοί που δεν αναφέρονται σε ποιον ανήκουν» .  
   Το 2004, από τους καθηγητές Sertac Baseren  και Ali Kouroumahmout του Πανεπιστήμιου της Άγκυρας (έδρα Διεθνούς Εθιμικού Δικαίου) εκπονήθηκε μελέτη με τίτλο «Οι γκρίζες περιοχές στο Αιγαίο, τα ξεχασμένα τουρκικά νησιά».
   Το Φεβρουάριο του 2005, το τουρκικό περιοδικό AKSIYON, ανέφερε ονομαστικά 150 νησιά του Αιγαίου τα οποία διεκδικεί η Τουρκία, κάνοντας την πρόβλεψη ότι σε περίπτωση προσφυγής, το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο της Χάγης θα δικαιώσει την Τουρκία έχοντας ως δεδικασμένο σχετική απόφαση του (Απρίλιος 2001) σε διένεξη για βραχονησίδες μεταξύ Υεμένης και Ερυθραίας.
   Τον Ιούνιο του 2005, στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας  της Τουρκίας, εγκρίθηκε το λεγόμενο «έγγραφο πολιτικής ασφαλείας» σύμφωνα με το οποίο 150 βραχονησίδες του Αιγαίου χαρακτηρίζονται «ως απροσδιόριστης κυριότητας».
   Τον Απρίλιο του 2006,  στην ιστοσελίδα της πρεσβείας της Τουρκιάς στην Ουάσιγκτον, αναρτήθηκε χάρτης μέρους του Αιγαίου όπου οι βραχονησίδες Ίμια με την τουρκική ονομασία Kardak, βρίσκονται εντός της τουρκικής επικράτειας.
   Τον Ιανουάριο του 2008, στην τουρκική εφημερίδα ΑΚSΑΜ (28-1-2008), δημοσιεύτηκε χάρτης του Αιγαίου με «απροσδιόριστα», σημειούμενα με κίτρινο χρώμα, χωρικά ύδατα.
   Ο Ümit Özdağ, στενός φίλος του Ρ.Τ.Ερντογάν, καθηγητής πολιτικών επιστημών και πρόεδρος του τουρκικού Ινστιτούτου «21.Yuzyil Turkiye Enstitusu», το οποίο θεωρείται ως επίσημο think tank της τουρκικής κυβέρνησης, με άρθρα του στις 4 Φεβρουαρίου 2014 και 27 Μαρτίου 2015, προσδιορίζοντας το τι πρέπει να κάνει η Τουρκία σε ότι αφορά το Αιγαίο ξεκαθάριζε ότι : "Θα προχωρήσει άμεσα στην διεκδίκηση των απολεσθέντων 16 νησιών του Αιγαίου τα οποία βρίσκονται υπό ελληνική κατοχή".
   Το Μάρτιο του 2015, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Ισμέτ Γιλμάζ, με ομιλία του στη Βουλή αμφισβήτησε την κυριαρχία 16 ελληνικών νησιών στο Αιγαίο. Όταν ένας βουλευτής τον ρώτησε αν ο τουρκικός Στρατός έχει αναστείλει τις ναυτικές περιπολίες στα 16 νησιά που αμφισβητεί η Τουρκία, δεδομένης της συνεχούς παρουσίας ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών στον αέρα και πολεμικών πλοίων στη θάλασσα, ο Ισμέτ Γιλμάζ απάντησε ότι «η Τουρκία δεν έχει σταματήσει τις εδαφικές διεκδικήσεις της στα νησιά αυτά», υποστηρίζοντας πως «έμειναν εκτός του πεδίου εφαρμογής των συνθηκών με τις οποίες δόθηκαν στην Ελλάδα σύμφωνα με τις Συνθήκες της Λωζάννης του 1923 και των Παρισίων του 1947.
Είκοσι χρόνια μετά τα Ίμια, οι Τούρκοι συνεχίζουν….
  Στις 16 Ιανουαρίου 2016, η εφημερίδα Yeni Çağ δημοσίευσε άρθρο γνώμης του Ahmet Takan με τίτλο "Η Ελλάδα έβαλε στο μάτι ένα ακόμα νησί μας …"  με αφορμή την ελληνική αντίδραση για την πτήση του τουρκικού ελικοπτέρου πάνω από την Ζουράφα, στις 13 Ιανουαρίου 2016, και ανέφερε  :  
"Η Ελλάδα κατέλαβε ...τουρκικά νησιά και βραχονησίδες στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Κατατεμαχιζόμαστε. Η Ελλάδα προετοιμάζεται να καταλάβει την τουρκική νήσο Ζουράφα (Ζürafa).Το νησί Ζουράφα, ανήκει (sic) στην Τουρκική Δημοκρατία. Πρόκειται για νησί στο μέγεθος της Χάλκης, που βρίσκεται κοντά στην Κωνσταντινούπολη. Γεωγραφικά, η Ζουράφα βρίσκεται 5.5 μίλια (sic) δυτικά ανατολικά της Σαμοθράκης, μεταξύ του δήμου Ενέζ (Εnez) της Ανδριανούπολης και της Ίμβρου''.
Το θέμα όμως,  για τη Ζουράφα ή Λαδόξερα δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά κάτι που οι Τούρκοι το συντηρούν μαζί με εκατοντάδες άλλα νησιά του Αιγαίου, εδώ και είκοσι χρόνια. 
   Στην παράγραφο 2 (δ), του κεφαλαίου των συμπερασμάτων του Εγχειριδίου της Στρατιωτικής Ακαδημίας της Άγκυρας (MAYIS 1996), που προαναφέρθηκε, υπάρχει ειδική αναφορά για τη Ζουράφα … «Νομικά συνεχίζεται η τουρκική κυριαρχία στα νησιά – που δεν περιλαμβάνονται σε όσα δόθηκαν στην Ελλάδα με το άρθρο 12 της Συνθήκης της Λοζάνης – όπως τα νησιά Ζουράφα, Σάνταρμο, Οινούσσες, Πασά, Βάτος, Φούρνοι και τα νησιά και νησίδες που βρίσκονται γύρω από την Κρήτη, όπως Sergisti, Sigri, Tokmakia, Kasonisi… »
   Από το 2002 μέχρι σήμερα, εκτός από την πρόσφατη πρόκληση με το τούρκικο ελικόπτερο, έχουν καταγραφεί περισσότερα από δέκα περιστατικά τουρκικών προκλήσεων, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων στη θαλάσσια περιοχή της Ζουράφας, από τουρκικές ακταιωρούς, τουρκικά υδρογραφικά και ερευνητικά σκάφη.  
   Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε ;
   Εδώ, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. Γιατί έτσι, με τη μακρόχρονη αδιαφορία μας, στους μεν Τούρκους δίνουμε το δικαίωμα να αποθρασύνονται, στους δε άλλους και μάλιστα τους εταίρους μας, να πιστεύουν ότι στο Αιγαίο δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ή αν υπάρχει, ότι αυτό το δημιουργούν οι Έλληνες.
 
 Αλεξανδρούπολη   Ιανουάριος  2016
 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ   ΝΙΚΟΛΑΟΣ
  Υποναύαρχος Λ.Σ (ε.α)
 
http://greeknation.blogspot.gr/2016/01/1996-2016.html

ΙΜΙΑ, ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ (τουρκικό βίντεο)

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Φέτος κλείνουν είκοσι χρόνια από την δραματική εκείνη βραδιά της 30ης προς 31η Ιανουαρίου του 1996 όταν η Ελλάς και η Τουρκία βρέθηκαν στα πρόθυρα ενός θερμού πολέμου στην κρίση των ελληνικότατων βραχονησίδων Ίμια.

Η ιστορία δεν έχει γράψει ακόμα τι ακριβώς έγινε εκείνο το βράδυ. Κάποιοι είχαν τότε το προτέρημα, (μάλλον θλιβερό), να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις από την άλλη πλευρά του Αιγαίου.
Εκείνη την νύχτα έγιναν πολλά πράγματα, όπως η τραγωδία των τριών Eλλήνων ναυτικών, αλλά και άλλα, που δεν έχουν γίνει για πολλούς λόγους γνωστά.
Το μεγάλο αίνιγμα είναι  οι Τούρκοι κομάντος που είχαν αποβιβαστεί στην δεύτερη και προδοτικά αφύλακτη βραχονησίδα και που σήμερα δεν ζουν. 


Αλλά και το ερώτημα γιατί οι Τούρκοι αγνοούν σχεδόν συστηματικά αυτή την επέτειο.
Το θέμα όμως είναι που βρισκόμαστε σήμερα, είκοσι χρόνια μετά.
Οι βραχονησίδες Ίμια που μέχρι το βραδύ της 30ης Ιανουαρίου 1996 ήταν καθαρά ελληνικό έδαφος σήμερα είναι γκρίζες ζώνες. Η Τουρκία έχει προχωρήσει και άλλο διεκδικώντας εκατοντάδες άλλες νησίδες και κατοικήσιμα νησιά σε όλο το ανατολικό Αιγαίο και στην νότια Κρήτη.
Στην Ελλάδα οι προδότες ζουν και βασιλεύουν και οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις συρρικνώνονται συνεχώς από τα εθνοκτόνα μέτρα των μνημονίων. 


Που θα πάει αυτή η κατάσταση και ποιος θα σηκώσει το βάρος της αντίστροφης πορείας από την σημερινή, της ολοκληρωτικής εθνικής καταστροφής ?
Η προδοσία των Ιμίων δεν σταμάτησε είκοσι χρόνια μετά.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
 


www.nikosxeiladakis.gr
http://lithosfotos.blogspot.gr/2016/01/blog-post_828.html

Ο πραγματικός λόγος του πολέμου στη Λιβύη και το κοινό χαρακτηριστικό με την Ελληνική περίπτωση.

04



Στα πλαίσια του νόμου περί ελευθερίας της πληροφόρησης, η αντίστοιχη ιστοσελίδα του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών δημοσίευσε ηλεκτρονική αλληλογραφία σχετικά με τον πόλεμο στη Λιβύη…
που επιβεβαιώνει αυτό που πολλοί από εμάς ήδη γνωρίζαμε για τους πραγματικούς λόγους πίσω από την Δυτική επέμβαση. Ένας πόλεμος που έφερε απόλυτο χάος στη χώρα και δημιούργησε κύματα απελπισμένων ανθρώπων που καταφεύγουν στην Ευρώπη, με πολλούς από αυτούς να χάνουν τη ζωή τους σε ναυάγια.

Τα ντοκουμέντα ουσιαστικά επιβεβαιώνουν την Γαλλική νεο-αποικιοκρατία μέσω του ελέγχου του νομίσματος – όπως και η αποικία χρέους που λέγεται Ελλάδα μέσω του ευρώ – χωρών της Κεντρικής και Δυτικής Αφρικής. Οι χώρες αυτές χρησιμοποιούν το CFA Φράγκο, με εγγύηση του Γαλλικού Υπουργείου Οικονομικών, παρόλο που Γαλλία υιοθέτησε το ευρώ ως νόμισμα ήδη από το 1999.

Συγκεκριμένα, στα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα αναφέρεται μεταξύ άλλων, ότι τον Απρίλιο του 2011, ορισμένες πηγές με πρόσβαση σε συμβούλους του Saif al-Islam Gaddafi (δεύτερου γιου του Μουαμάρ Καντάφι), δήλωσαν με απόλυτη εμπιστευτικότητα, ότι ενώ το πάγωμα των τραπεζικών λογαριασμών της Λιβύης στο εξωτερικό προκάλεσε σοβαρές δυσκολίες στον Καντάφι, η δυνατότητα να εξοπλίζει και να συντηρεί τις ένοπλες δυνάμεις και τις μυστικές υπηρεσίες παρέμεινε ακέραια.

Αναφέρεται επίσης, ότι σύμφωνα με ευαίσθητες πληροφορίες που είχαν στη διάθεσή τους αυτές οι πηγές, η κυβέρνηση Καντάφι κατείχε 143 τόνους χρυσού και παρόμοια ποσότητα ασημιού. Προς τα τέλη Μαρτίου του 2011, τα αποθέματα αυτά μεταφέρθηκαν από την πρωτεύουσα και τα θησαυροφυλάκια της κεντρικής τράπεζας της Λιβύης, στην περιοχή Sabha (νοτιοδυτικά, προς την κατεύθυνση των συνόρων της Λιβύης με τον Νίγηρα και το Τσαντ).

Ο χρυσός συγκεντρώθηκε πριν από την τωρινή εξέγερση και είχε σκοπό να ιδρύσει ένα παν-Αφρικανικό νόμισμα με βάση το Λιβυκό, χρυσό δηνάριο. Το σχέδιο είχε σαν στόχο να προμηθεύσει τις Γαλλόφωνες Αφρικανικές χώρες με ένα εναλλακτικό νόμισμα έναντι του Γαλλικού Φράγκου CFA.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Γαλλική επέμβαση στη Λιβύη που αποφασίστηκε από τον Σαρκοζί, είχε ως στόχο, εκτός από την ισχυροποίηση της Γαλλικής επιρροής στη Βόρεια Αφρική, την επιθυμία για απόκτηση μεγαλύτερου μεριδίου από την παραγωγή Λιβυκού πετρελαίου.

Οι αποκαλύψεις φανερώνουν άλλον ένα λόγο που οι νεαροί φανατικοί Ισλαμιστές μπορούν εύκολα να χειραγωγηθούν από διάφορους μηχανισμούς, ώστε να διεξάγουν επιθέσεις εντός Γαλλικού εδάφους. Ωστόσο, παρόλο που τα ντοκουμέντα αναφέρονται στη Γαλλική επέμβαση, οι ευθύνες της Δύσης συνολικά δεν είναι αμελητέες. Ουσιαστικά, αυτές οι αποκαλύψεις μπορούν να θεωρηθούν ως επιπρόσθετες αποδείξεις της προσπάθειας της Δύσης να κρατήσει τις χώρες της Αφρικής κάτω από τον νεο-αποικιοκρατικό Δυτικό έλεγχο.

Ειδικά όσον αφορά την πληροφορία, ότι η Λιβύη σχεδίαζε να προμηθεύσει τις Γαλλόφωνες Αφρικανικές χώρες με ένα εναλλακτικό νόμισμα, μέσω των αποθεμάτων χρυσού της, δείχνει ότι η Δύση έβλεπε τον κίνδυνο να προσχωρήσει η Αφρικανική ήπειρος στο Σινο-Ρωσικό μπλοκ, καθώς η παρουσία της Κίνας σε οικονομικό επίπεδο είναι ήδη αρκετά έντονη.

Όπως έχει αναφερθεί σε προηγούμενο άρθρο:

Ο πόλεμος [στη Λιβύη] έφερε το απόλυτο χάος στη χώρα και επέκτεινε το τόξο του Ισλαμικού εξτρεμισμού σε όλη τη Βόρεια Αφρική, έως το Ιράκ και την Συρία. Παρόλο που μπορεί να θεωρηθεί ως ένας προληπτικός πόλεμος αποσταθεροποίησης καθεστώτων που θα μπορούσαν να προσφέρουν στη Ρωσία την ευκαιρία να επεκταθεί γεωπολιτικά στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, ορισμένοι αναλυτές θεωρούν ότι πρόκειται για προληπτική ενέργεια κατά του Κινεζικού οικονομικού επεκτατισμού σε όλη την Αφρικανική ήπειρο.

Ο Eric Draitser της ιστοσελίδας StopImperialism.org, σε πρόσφατη ανάλυσή του, τόνισε ότι η περίπτωση της Λιβύης πρέπει να κατανοηθεί ως μια από τις βασικές αφετηρίες για την ευρύτερη αποσταθεροποίηση της Βορείου και Δυτικής Αφρικής, προκειμένου να αποδυναμωθεί η παρουσία της Κίνας που θα μπορούσε να προσφέρει ένα εναλλακτικό μοντέλο ανάπτυξης.

Οι χώρες αυτές κατανοούν ότι είναι δέσμιες του χρέους και του Δυτικού κεφαλαίου και βλέπουν στην Κίνα έναν εναλλακτικό δρόμο ανάπτυξης. Αυτό προσπαθούν να αποτρέψουν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους και η τρομοκρατία είναι ένας τρόπος για να το πετύχουν. Η τρομοκρατική οργάνωση Boko Haram που σπέρνει τη φρίκη κυρίως σε χώρες της Δυτικής Αφρικής, ταιριάζει απόλυτα σε ένα τέτοιο σενάριο.

Επιπλέον, οι ενέργειες της κυβέρνησης Καντάφι, δείχνουν ότι η Λιβύη και οι περισσότερες χώρες της Κεντρικής-Δυτικής Αφρικής, θα μπορούσαν εύκολα να ενσωματωθούν σε ένα εναλλακτικό νομισματικό σύστημα των BRICS, στην περίπτωση που αυτό βασίζονταν στον κανόνα του χρυσού. Ήδη, η ομάδα των BRICS, με πρωταγωνίστριες τη Ρωσία και την Κίνα, επιχειρούν να αυτονομηθούν από το μονοπώλιο του Δυτικού νομισματικού συστήματος, χτίζοντας το δικό τους νομισματικό σύστημα με ταχείς ρυθμούς.

Φυσικά, οι Δυτικοί νεο-αποικιοκράτες δεν θα δεχόντουσαν ποτέ μια τέτοια προοπτική και θα έκαναν τα πάντα για να την αποτρέψουν, ακόμα και αν έπρεπε να αποσταθεροποιήσουν ολόκληρη την περιοχή.


failedevolution.gr
http://www.ksipnistere.com/2016/01/blog-post_6407.html

http://amphiktyon.blogspot.gr/2016/01/blog-post_583.html

40 Αρχαιοελληνικά χτενίσματα

40 Αρχαιοελληνικά χτενίσματα
Τα αρχαιοελληνικά χτενίσματα εκπέμπουν θηλυκότητα και στιλ και κάνουν τη γυναίκα πολύ κομψή και ελκυστική. Τα αρχαιοελληνικά χτενίσματα συνήθως περιλαμβάνουν πλεξούδες, κότσους, κ.τ.λ. ή συνδυασμούς των δύο αυτών. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ιδέες για υπέροχα αρχαιοελληνικά χτενίσματα που είναι στη μόδα ακόμα και σήμερα. Τελικά από ότι φαίνεται, οι αρχαίες Ελληνίδες είχαν στιλ και άποψη που παραμένει δυναμικά ακόμα και στην εποχή μας. Τα παρακάτω χτενίσματα απαιτούν λίγο κόπο παραπάνω καθώς έχουν αρκετές λεπτομέρειες, ωστόσο το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Αν θέλετε να γίνετε όμορφη σαν αρχαία θεά του Ολύμπου, τότε ίσως θα πρέπει να τα δοκιμάσετε.

Αρχαιοελληνικά χτενίσματα
αρχαιοελληνικά χτενίσματα
αρχαιοελληνικά χτενίσματα
αρχαιοελληνικά χτενίσματα
αρχαιοελληνικά χτενίσματα
αρχαιοελληνικά χτενίσματα
αρχαιοελληνικά χτενίσματα
αρχαιοελληνικά χτενίσματα
αρχαιοελληνικά χτενίσματα
αρχαιοελληνικά χτενίσματα
αρχαιοελληνικά χτενίσματα
αρχαιοελληνικά χτενίσματα
αρχαιοελληνικά χτενίσματα
αρχαιοελληνικά χτενίσματα
αρχαιοελληνικά χτενίσματα
αρχαιοελληνικά χτενίσματα
αρχαιοελληνικά χτενίσματα
αρχαιοελληνικά χτενίσματα
αρχαιοελληνικά χτενίσματα
αρχαιοελληνικά χτενίσματα
αρχαιοελληνικά χτενίσματα
αρχαιοελληνικά χτενίσματα
αρχαιοελληνικά χτενίσματα
αρχαιοελληνικά χτενίσματα
αρχαιοελληνικά χτενίσματα
αρχαιοελληνικά χτενίσματα
αρχαιοελληνικά χτενίσματα
αρχαιοελληνικά χτενίσματα
αρχαιοελληνικά χτενίσματα
αρχαιοελληνικά χτενίσματα
αρχαιοελληνικά χτενίσματα
αρχαιοελληνικά χτενίσματα
αρχαιοελληνικά χτενίσματα
αρχαιοελληνικά χτενίσματα
αρχαιοελληνικά χτενίσματα
αρχαιοελληνικά χτενίσματα
αρχαιοελληνικά χτενίσματα
αρχαιοελληνικά χτενίσματα
αρχαιοελληνικά χτενίσματα
αρχαιοελληνικά χτενίσματα
αρχαιοελληνικά χτενίσματα

Βίντεο για αρχαιοελληνικά χτενίσματα
Στα παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε πώς να κάνετε αρχαιοελληνικά χτενίσματα μόνες σας στο σπίτι με απλά βήματα.
https://







http://ellaniapili.blogspot.gr/2015/08/40.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters