Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ


Ορίζουν την δημοκρατία ως κυβέρνηση του λαού, για τον λαό, από τον λαό. Δεν είναι κανένα από αυτά τα πράγματα. Δεν είναι ούτε από τον λαό, ούτε του λαού, ούτε για τον λαό.

Οι άνθρωποι που κρατούσαν την εξουσία ανά τους αιώνες μπόρεσαν πάντοτε να πείθουν τον κόσμο πως ό,τι γίνεται, γίνεται για το καλό τους. Και ο κόσμος το έχει πιστέψει, επειδή είναι εκπαιδευμένος να πιστεύει.

Πρόκειται για συνωμοσία ανάμεσα στη θρησκεία και το κράτος για να εκμεταλλευτούν την ανθρωπότητα.

Η θρησκεία κάνει συνεχώς κηρύγματα περί πίστης και καταστρέφει την ευφυΐα των ανθρώπων να ερωτούν, τους κάνει καθυστερημένους. Και το κράτος τούς εκμεταλλεύεται συνεχώς με κάθε δυνατό τρόπο, εξακολουθώντας να διατηρεί την υποστήριξη των ανθρώπων, επειδή οι άνθρωποι έχουν εκπαιδευτεί να πιστεύουν, όχι να ρωτούν.

Κάθε είδους κυβέρνηση, μπορεί να είναι μοναρχία, μπορεί να είναι αριστοκρατία, μπορεί να είναι δημοκρατία, μπορεί να είναι κάθε είδους κυβέρνηση΄ αλλάζουν απλώς τα ονόματα, αλλά στο βάθος η πραγματικότητα παραμένει η ίδια.

Osho, Beyond Psychology, Ομιλία #7

Πώς να σταματήσετε να απορροφάτε την αρνητική ενέργεια άλλων ανθρώπων


Έχετε νιώσει ποτέ την ενέργειά σας να στραγγίζει και να λιγοστεύει αφού έχετε συζητήσει με κάποιον; Έχετε πάρει μια παράξενη ενέργεια αφού σας έχουν συστήσει σε κάποιον; 

Όλοι έχουμε νιώσει τέτοιες έντονες στιγμές στο παρελθόν. Το κλειδί για να αντιμετωπίσετε επιτυχώς κάθε κατάσταση που μπορεί δυνητικα να ρουφήξει την ζωτική σας ενέργεια είναι να δημιουργήσετε υγιή ενεργειακά όρια για τον εαυτό σας. Τι σημαίνει αυτό;
Ως άνθρωποι έχουμε ένα βιομαγνητικό πεδίο γύρω από το σώμα μας το οποίο είναι και αλλιώς γνωστό ως αυρικό πεδίο (αύρα). Αυτό το πεδίο είναι η προσωπική μας υπογραφή της ενεργειακής μας δόνησης. Είναι επίσης η αποθήκη για την ενέργεια που κάποιος θα ήθελε να δώσει κατά τη διάρκεια των καθημερινών του αλληλεπιδράσεων με άλλους. Αν το αυρικό πεδίο κάποιου είναι αδύναμο όχι μόνο αυτός είναι δεκτικός στο να μαζεύει την ξένη ενέργεια των άλλων αλλά επίσης έχει λιγότερη ενέργεια να δώσει και ο ρυθμός της εξάντλησης της ενέργειας είναι μεγάλος.

Ένα υγιές στην όψη αυρικό πεδίο μοιάζει σαν μία απαλή ενέργεια σε σχήμα αβγού, που επεκτείνεται 2-3 πόδια σε κάθε κατεύθυνση έξω από το σώμα. Κάποιος που βιώνει μια αίσθηση φόβου ή μια αίσθηση χωρισμού από τον καθένα θα έχει ένα αυρικό πεδίο που τείνει να κολλάει και να είναι κοντά στο σώμα, όπως πχ 30 εκατοστά μακρυά. Από την άλλη, αν κάποιος δεν έχει αγκυροβολήσει πλήρως τη συνείδησή του στο σώμα του τείνει να νιώθει φευγάτος και να μη βρίσκεται στο παρόν, έπειτα είναι πιθανόν ότι το αυρικό του πεδίο εκτείνεται οπουδήποτε σε 5 με 20 πόδια.


Κανένα σενάριο δεν είναι καλό καθώς το προηγούμενο σημαίνει ότι κάποιος δεν συνδέεται ενεργά και δεν μοιράζεται ενέργεια με άλλους, γίνεται ερημίτης και ίσως υποκύψει σε μανιοκαταθλιπτικές συμπεριφορές. Το τελευταίο σημαίνει ότι η αύρα γίνεται πολύ ανοικτή στο να μαζέψει και να αποθηκεύσει αισθήματα, πόνο και σκέψεις από άλλους. Σε αυτή την περίπτωση αν κάποιος επαναλαμβανόμενα επιτρέπει την ενέργεια του έντονου στρες, του τραύματος της κατάθλιψης και της κακομεταχείρισης να μπαίνει στο πεδίο του, μπορεί να δημιουργήσει τρύπες στο πεδίο κάνοντας το ακόμα πιο ευάλωτο στην ενέργεια που δεν είναι δική του.

Μετάφραση: awakengr.com via omtimes.com 

Ο Σόρος παίζει σε διπλό ταμπλό με το χάος της "προσφυγικής κρίσης"

Του F. William Engdahl 
New Eastern Outlook
Μετάφραση Φαίη/Αβέρωφ 

Από το 1913 που ο Τζον Ντάβισον Ροκφέλερ πήρε τη συμβουλή να δημιουργήσει αφορολόγητο φιλανθρωπικό ίδρυμα για να προστατεύσει την περιουσία του από τους φόρους της κυβέρνησης, οι Αμερικανοί ολιγάρχες χρησιμοποιούν τα ιδρύματα για να κρύψουν έναν κόσμο βρώμικων πράξεων υπό το κάλυμμα του «κάνω καλό στην ανθρωπότητα», τη γνωστή σε όλους μας «φιλανθρωπία» για την ανθρωπότητα που αγαπούν. 
Η ίδια περίπτωση είναι και αυτή του Τζωρτζ Σόρος ο οποίος πιθανότατα κρύβει κάτω από το ζωνάρι του τα περισσότερα αφορολόγητα ιδρύματα από οποιονδήποτε άλλο. Τα ιδρύματα Ανοιχτής Κοινωνίας του Σόρος βρίσκονται σε όλες τις χώρες που η Ουάσινγκτον θέλει να βάλει τον «δικό της άνθρωπο» ή να πετάξει έξω αυτόν που δεν χορεύει στο σκοπό της. Έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην αλλαγή του καθεστώτος στην πρώην Σοβιετική Ένωση και την Ανατολική Ευρώπη μετά το 1989. Τώρα τα ιδρύματά του, όπως πριν τρία χρόνια στη Λιβύη, καίγονται να προωθήσουν την προπαγάνδα που εξυπηρετεί την πολεμική ατζέντα του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ που καταστρέφει την σταθερότητα στη Συρία, δημιουργώντας την σημερινή προσφυγική κρίση στην ΕΕ.

Θα πρέπει να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στην τρέχουσα προσφυγική κρίση της Συρίας που σπέρνει το χάος και την αναταραχή σε όλη την ΕΕ, ιδιαιτέρως στη Γερμανία, τον αγαπημένο προορισμό των περισσότερων αιτούντων ασύλου σήμερα. Ο Τζωρτζ Σόρος, σήμερα πολιτογραφημένος Αμερικανός πολίτης, συνέταξε μια πρόταση έξι σημείων που λέει στην Ευρωπαϊκή Ένωση τι πρέπει να κάνει για να διαχειριστεί την κατάσταση. Αξίζει να την κοιτάξουμε λεπτομερώς.

Αρχίζει αναφέροντας, «Η ΕΕ χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης, ένα σχέδιο που εγγυάται την αποτελεσματική διαχείρηση των ροών των αναζητητών ασύλου, προκειμένου να πραγματοποιηθούν με ασφαλή, ομαλό τρόπο …» Στη συνέχεια λέει, «Πρώτον, η ΕΕ πρέπει να δεχτεί τουλάχιστον ένα εκατομμύριο αναζητητές ασύλου στο προβλέψιμο μέλλον

Ο Σόρος δεν εξηγεί από που έβγαλε αυτόν τον αριθμό ούτε αναλύει τον ρόλο των άλλων ΜΚΟ του που χρηματοδοτεί στη Συρία και αλλού, οι οποίες κατασκευάζουν πλαστή προπαγάνδα για να δημιουργήσουν δημόσια συμπάθεια υπέρ μίας «Απαγορευμένης Ζώνης Πτήσεων» των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου μέσα στη Συρία, όπως είχε γίνει για να καταστραφεί η Λιβύη.

Ο Αμερικανός κερδοσκόπος των αντισταθμιστικών αμοιβαίων κεφαλαίων υψηλού κινδύνου (hedge funds) στη συνέχεια προσθέτει, μεταξύ των σημείων που πρέπει να υλοποιηθούν, μια σειρά από προτάσεις που θα εδραιώσουν έναν ντε φάκτο Ευρωπαϊκό υπερεθνικό κρατικό μηχανισμό που θα ελέγχεται από τους απρόσωπους, μη εκλεγμένους γραφειοκράτες της Ευρωπαίκής Επιτροπής. Οι προτάσεις του Σόρος καλούν την ΕΕ να εκδώσει προσφυγικά ομόλογα. Αναφέρει, «Η ΕΕ πρέπει να παρέχει 15.000 € ($ 16.800) σε κάθε αναζητητή ασύλου τα δύο πρώτα χρόνια για να καλύψει τη στέγαση, την υγειονομική περίθαλψη, τα έξοδα εκπαίδευσης – και να κάνει την αποδοχή των προσφύγων πιο ελκυστική στα κράτη μέλη. Μπορεί να βρει αυτά τα κεφάλαια με την έκδοση μακροπρόθεσμων ομολόγων χρησιμοποιώντας την, σε μεγάλο βαθμό ανεκμετάλλευτη ΑΑΑ, δυνατότητα δανεισμού της…»

Η έκδοση αυτή ανέρχεται στα 30 δισεκατομμύρια ευρώ, σε μια εποχή που τα περισσότερα κράτη μέλη της ΕΕ πασχίζουν να αντιμετωπίσουν τις εγχώριες οικονομικές κρίσεις. Ο Σόρος είναι γενναιόδωρος με τα χρήματα των άλλων. Η αναφορά της ΑΑΑ αξιολόγησης των ομολόγων, είναι η αξιολόγηση της νομικής οντότητας που ονομάζεται Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Σόρος για χρόνια πραγματοποιούσε ελιγμούς στην προσπάθειά του να αποκτήσει μία κεντροποιημένη ανεξάρτητη οικονομική δύναμη στις Βρυξέλλες που θα έπαιρνε και τα τελευταία απομεινάρια της εθνικής δημοσιονομικής κυριαρχίας μακριά από το Βερολίνο, το Παρίσι, τη Ρώμη και άλλες χώρες της ΕΕ, μέρος ενός σχεδίου, για να καταστρέψει τα υπολείμματα των εθνικών συνόρων και τις αρχές του έθνους-κράτους που θεσπίστηκαν στην Συνθήκη της Βεστφαλίας το 1648 με τη λήξη του Τριακονταετούς Πολέμου.

Ο Τζωρτζ Σόρος έχει περισσότερες ιδέες για το πως θα ξοδευτούν τα ευρώ των φορολογουμένων Ευρωπαίων πολιτών. Καλεί την ΕΕ να παρέχει μία επιπλέον ετήσια δέσμευση, 8-10 δισεκατομμυρίων ευρώ τουλάχιστον, για τις «χώρες της πρώτης γραμμής» (Τουρκία, Λίβανος, Ιορδανία). Στη συνέχεια ο Σόρος δηλώνει πονηρά, «Πρέπει να δημιουργηθούν ασφαλή περάσματα για τους αναζητητές ασύλου, αρχίζοντας με το να τους πάρουμε από την Ελλάδα και την Ιταλία προς τις χώρες προορισμού τους. Αυτό είναι άκρως επείγον προκειμένου να καταλαγιάσει ο πανικός».

«Χώρες προορισμού»

Η χρήση του όρου «χώρες προορισμού» που κάνει είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Σήμερα αυτό σημαίνει, με μεγάλη διαφορά, την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας. Η στρατηγική του Σόρος προφανώς στοχεύει τη Γερμανία κυρίως, με μια πλημμυρίδα προσφύγων.

Σταδιακά βγήκε στο φως ότι πολλοί από τους πρόσφυγες ή τους αναζητητές ασύλου που πλημμυρίζουν την ΕΕ από το καλοκαίρι του 2015, ήρθαν αφότου διάβασαν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Twitter ή Facebook που απεικόνιζαν κυρίως τη Γερμανία ως έναν παράδεισο με ανοιχτές αγκάλες που αγαπά τους πρόσφυγες και που θα ικανοποιούσε όλες τις ανάγκες τους.

Πώς διέρρευσε ότι η Γερμανία ήταν «Το μέρος» για όσους έφευγαν από τη Συρία και άλλες προβληματικές περιοχές; Ο Vladimir Shalak στη Ρωσσική Ακαδημία Επιστημών ανέπτυξε το Σύστημα Διαδικτυακής Ανάλυσης Περιεχομένου για το Twitter (Scai4Twi). Μελέτησε πάνω από 19.000 πρωτότυπα tweets (τα retweets αγνοήθηκαν) που σχετίζονταν με τους πρόσφυγες. Η μελέτη του έδειξε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των tweets όνομαζαν τη Γερμανία ως την πιο ευνοϊκή προς τους πρόσφυγες χώρα στην Ευρώπη.

Η μελέτη του Shalak ανακάλυψε ότι το 93% όλων των tweets που αφορούσαν τη Γερμανία περιείχαν θετικές αναφορές για την φιλοξενία και την πολιτική της όσον αφορά τους πρόσφυγες. Μερικά δείγματα των Tweets:
  • • Γερμανία Ναι! Οι Αριστεροί κάνουν γκράφιτι με σπρέι στο τραίνο που λέει «Καλώς ήρθατε, πρόσφυγες» στα Αραβικά.
  • • Υπέροχοι άνθρωποι – βίντεο με Γερμανούς που υποδέχονται πρόσφυγες από τη Συρία στην κοινότητά τους.
  • • Σεβασμός! Οι οπαδοί του ποδοσφαίρου λένε «Καλώς ήρθατε Πρόσφυγες» σε όλα τα γήπεδα της Γερμανίας. 
  • • Αυτό το τραίνο με Αραβικό Γκράφιτι κάνει δρομολόγια στη Δρέσδη και υποδέχεται τους πρόσφυγες: (Ahlan wa Sahlan – ένα θερμό καλωσόρισμα).
  • • «Αγαπάμε τη Γερμανία !,» κλαίνε ανακουφισμένοι πρόσφυγες στον σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου.
  • • Χιλιάδες καλωσορίζουν πρόσφυγες στη Γερμανία – Sky News της Αυστραλίας.
  • • [Αυτή] η Γερμανική πόλη καλωσόρισε ένα πούλμαν Σύρων προσφύγων με πλακάτ καλωσορίσματος και λουλούδια – Ευχαριστώ.
Και τώρα έρχεται η μεγάλη αποκάλυψη. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των «Η Γερμανία καλωσορίζει τους πρόσφυγες» Tweets, δεν προέρχεται από τη Γερμανία αλλά από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο, τις δύο αυτές χώρες που είναι πνιγμένες μέχρι το λαιμό τους από τις αιματηρές πράξεις της ISIS, της Αλ Κάιντα και αμέτρητων άλλων τρομοκρατικών συμμοριών που λεηλατούν τη Συρία τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Ο Shalak ανέλυσε 5.704 πρωτότυπα tweets που περιείχαν «#RefugeesWelcome» hashtag και το όνομα της χώρας που τους καλωσορίζει. Σχεδόν το 80% του συνόλου των Tweets ισχυριζόταν ότι η Γερμανία ήταν η πιο φιλόξενη χώρα στην Ευρώπη. Η δεύτερη πιο φιλόξενη χώρα ήταν η Αυστρία με 12%. Ωστόσο, η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι τα Tweets [με περιεχόμενο] «Η Γερμανία καλωσορίζει τους πρόσφυγες» δεν προέρχονταν από το εσωτερικό της Γερμανίας. Πάνω από το 40% του συνόλου των Tweets προερχόταν από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο ή την Αυστραλία. Μόνο το 6,4% προερχόταν από το εσωτερικό της Γερμανίας.

Ο Τζωρτζ Σόρος είναι επίσης ο μπαμπάς χρηματοδότης μίας νέας Ευρωπαϊκής δεξαμενής σκέψεως με την επωνυμία Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων (ECFR – European Council on Foreign Relations). Στην ιστοσελίδα του ECFR υπάρχει ένα κύριο άρθρο με τίτλο, «Εάν η Ευρώπη θέλει να σταματήσουν να πνίγονται άνθρωποι θα πρέπει να τους αφήσει να πετάξουν.» Η δεξαμενή σκέψης του Σόρος υποστηρίζει ότι ο κύριος λόγος για τον οποίο οι μετανάστες επιλέγουν τις βάρκες είναι η Οδηγία της ΕΕ 51/2001/EC: 
«Η οδηγία της ΕΕ πέρασε το 2001. Με απλά λόγια, δηλώνει ότι οι μεταφορικές εταιρείες -είτε αεροπορικές είτε ακτοπλοϊκές- έχουν την ευθύνη να διασφαλίζουν ότι οι αλλοδαποί που επιθυμούν να ταξιδέψουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν έγκυρα ταξιδιωτικά έγγραφα για τον προορισμό τους. Εάν οι ταξιδιώτες φθάσουν στην ΕΕ και εκδιωχθούν, οι αεροπορικές εταιρείες υποχρεούνται να πληρώσουν το τίμημα για να τους επιστρέψουν πίσω.» 
Με άλλα λόγια, «Κύριε άνοιξε διάπλατα τις πύλες του ουρανού».

Οι ΜΚΟ του Σόρος στη Συρία Χτυπούν τα Τύμπανα του Πολέμου

Ο κυνισμός του καλέσματος του Σόρος στους φορολογούμενους της ΕΕ να αποδεχθούν οικειοθελώς τα εκατομμύρια των νέων προσφύγων, να τους φέρουν μέσα αεροπορικώς χωρίς χαρτιά και πολλά άλλα, είναι οφθαλμοφανής όταν κοιτάξουμε το ίδιο χρηματοδοτούμενο από τον Σόρος δίκτυο των ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στη Συρία, το οποίο προσπαθεί με προπαγάνδα να δημιουργήσει το αναγκαίο υπόβαθρο για να πάρει το πράσινο φως μιας ακόμη Αμερικανικής «Απαγορευμένης Ζώνης Πτήσεων» στη Συρία, όπως είχε γίνει κατά του Ιράκ μετά το 1991 και κατά της Λιβύης το 2012, για να βομβαρδιστούν εκείνες οι χώρες πίσω στη λίθινη εποχή.

Ένας από τους βασικούς υποστηρικτές μιας Αμερικανικής και Βρεττανικής «Απαγορευμένης Ζώνης Πτήσεων» πάνω από τη Συρία, κάτι που η Ρωσσική παρέμβαση από τις 30 Σεπτεμβρίου απέκλεισε, είναι μια οργάνωση γνωστή ως Avaaz. Η Avaaz δέχθηκε την αρχική οικονομική στήριξη από το Ίδρυμα Σόρος το 2007 για να προωθήσει τις απαραίτητες βασικές πολιτικές του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ. Αναφέρουν το ίδρυμα Ανοικτή Κοινωνία του Σόρος ως εταίρο τους. Η Avaaz έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην προώθηση της Απαγορευμένης Ζώνης Πτήσεων στη Λιβύη το 2011 που εισήγαγε ένα καθεστώς τρόμου και χάους στην κάποτε ευημερούσα και σταθερή Αφρικανική χώρα. Η Avaaz προωθεί τώρα πολύ ενεργά την ίδια διαχείριση και για τη Συρία.

Μια άλλη χρηματοδοτούμενη από τον Σόρος ΜΚΟ που δαιμονοποιεί την κυβέρνηση Άσαντ ως την αιτία όλων των φρικαλεοτήτων στη Συρία και βοηθά να οικοδομηθεί δημόσια υποστήριξη για τον πόλεμο στη Συρία από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, είναι η Διεθνής Αμνηστία [Amnesty International]. Η Suzanne Nossel, μέχρι το 2013 Γενικός Διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας ΗΠΑ, ήρθε στην δουλειά από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ όπου ήταν Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, όχι ακριβώς ένας αμερόληπτος οργανισμός όσον αφορά τη Συρία. Επίσης, η χρηματοδοτούμενη από τον Σόρος MKO Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων [Human Rights Watch], έχει διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην ψευδή απεικονίση των βομβιστικών επιθέσεων κατά αμάχων και άλλων φρικαλεοτήτων της ISIS και της Αλ Κάιντα ως έργο του καθεστώτος Άσαντ, οικοδομώντας έτσι υποστήριξη για ανάληψη στρατιωτικής δράσης από τις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Οι πόλεμοι σήμερα στη Μέση Ανατολή και αλλού, συμπεριλαμβανομένης και της Ουκρανίας, είναι προϊόντα του δόγματος της εξωτερικής πολιτικής όπως ορίστηκε το 1992 από τον τότε Υφυπουργό Άμυνας Πωλ Γούλφοβιτς, το περίφημο Δόγμα Γούλφοβιτς που δικαιολογεί τον «προληπτικό» πόλεμο, απαλλαγμένο από οποιαδήποτε εποπτεία του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, εναντίον οποιουδήποτε έθνους ή ομάδα εθνών που απειλούν την κυριαρχία της «Μοναδικής Υπερδύναμης» των ΗΠΑ. Ο Τζωρτζ Σόρος, ο κερδοσκόπος των hedge funds που αποκαλεί τον εαυτόν του φιλάνθρωπο, καθώς και τα αφορολόγητα ιδρύματά του, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της προληπτικής πολεμικής μηχανής. Τώρα, ο Σόρος κάνει σεμινάρια στις χώρες της ΕΕ, κυρίως στη Γερμανία, για το πως θα πρέπει να υποδεχτούν την ανθρώπινη σκόνη από τους πολέμους που ο ίδιος και οι φίλοι του στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ έχουν δημιουργήσει. Αυτό είναι όντως θράσος, ή μάλλον, είναι πραγματική ύβρις.

***
Σχόλιο Φαίης: Απλά υπενθυμίζω στους αναγνώστες και το άλλο "διπλό ταμπλό" της δήθεν ανθρωπιστικής και "Σοροπιασμένης" (όπως έλεγε και μια ψυχή) "έλληνικής κυβέρνησης". Το 2004, το τότε ενωμένο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ανακοίνωση στην οποία δήλωνε ότι στηρίζει τη δημιουργία Απαγορευμένης Ζώνης Πτήσεων στη Συρία.
Και ο νοών νοείτω ..
 
 
 

65 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ Ο ΟΗE ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ: ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΘΕΙΤΕ 1.000.000 ΑΠΡΟΣΚΛΗΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2016 !

lesv_lathro__article

Έκθεση, την οποία συνυπογράφουν 65 οργανισμοί ανάμεσά τους και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, προειδοποιεί (για να είμαστε… έτοιμοι να τους υποδεχθούμε μετά βαΐων και κλάδων…) ότι 1 εκατομμύριο προσφυγάκια θα φτάσουν στην Ευρώπη (δια μέσω Ελλάδος φυσικά…) από Αφρική, Μέση Ανατολή και Ασία μέσα στο 2016.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο αριθμός των νεοεισερχομένων θα είναι περίπου ίδιος μ’ αυτόν του 2015, με τους περισσότερους να προέρχονται από την Συρία. Ωστόσο, θεωρούν ότι ειδικά για φέτος, μεγάλος αριθμός απρόσκλητων θα προέλθει από τη νοτιοδυτική Ασία, τις χώρες της Βόρειας και της Δυτικής Αφρικής και το Αφγανιστάν (προφανώς η Νέα Τάξη Πραγμάτων θα φροντίσει φέτος να έχουμε… ποικιλία, για να μην… πλήξουμε).

Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου! Μέχρι πότε άραγε;

πηγή: http://www.pentapostagma.gr

Η κόρη του Καντάφι ξεκίνησε αντάρτικο στην Λιβύη κατά του ΝΑΤΟ και των τζιχαντιστών


Για πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια από τον Νοέμβριο του 2011, η κόρη του Λίβυου δικτάτορα Αΐσα, έκανε έκκληση προς τους Λίβυους. Όπως προκύπτει από τις δύο επιστολές που δημοσιεύτηκαν, η ίδια ευρίσκεται κάπου στην Ερυθραία μετά την «αιχμαλωσία» της στην Αλγερία και το Ομάν.

Η κόρη του Καντάφι για πρώτη φορά ανακοίνωσε μετά την μετακίνηση της από την Αλγερία προς το Ομάν, ότι η ίδια αποτελεί τον νέο ηγέτη της λιβυκής αντίστασης σε μια κρίσιμη στιγμή για την χώρα, την παραμονή της νέας επέμβασης του ΝΑΤΟ, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα .

Ως πρώην Αντιστράτηγος του Λιβυκού Στρατού, η Αΐσα, ανέφερε την πίστη της στον πατέρα της , και κάλεσε τους Λίβυους να «ξυπνήσουν» για να κερδίσουν την νίκη, για να επιστρέψει η «κυβέρνηση Τζαμαχιρία».

Η «δραστήρια» κόρη του Καντάφι , έδωσε εγγυήσεις ότι κατά τους επόμενους μήνες θα φροντίσει για τον σχηματισμό μιας «μυστικής κυβέρνησης» με την ίδια φυσικά ως επικεφαλής.


Η κυβέρνηση αυτή θα στελεχωθεί με την συνδρομή «γνωστών Λίβυων» πιστών στο καθεστώς του Καντάφι, οι οποίοι θα ενεργούν ως πληρεξούσιοι της στη Λιβύη και στο εξωτερικό.

Αναλύοντας η ίδια την σημερινή κατάσταση, επέκρινε την νυν αποκαλούμενη κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» σαν «ένα τρελό μείγμα από αναρχικούς» , τις άστοχες επιλογές των οποίων πληρώνει ο λιβυκός λαός .

Η κόρη του Καντάφι τους κατηγόρησε ότι «χρησιμοποιούν» παράνομα την πράσινη σημαία της Τζαμαχιρία για την στρατολόγηση οπαδών και για την ενίσχυση των φυλών στην «ψεύτικη» κυβέρνηση τους, ενώ στην ουσία «συμμαχούν» με τους ακραίους ισλαμιστές του ISIS. Οι φυλές των Τουαρέγκ και Toubou κατηγορούνται για αποσχιστικές τάσεις και συνωμοσία , ήδη από την κυβέρνηση του Τομπρούκ.

Η Αΐσα, κάλεσε τις λιβυκές ένοπλες δυνάμεις να δώσουν όρκο πίστης στην ίδια ως αρχιστρατήγου του λιβυκού στρατού «για την ανοικοδόμηση της χώρας.

«Το όνομά μου επιβάλλει το καθήκον μου και μου δίνει το δικαίωμα να προΐσταται και να ζητήσω πίστη σε μένα στην μάχη», αναφέρει αυτή η γενναία γυναίκα, η οποία κατά την διάρκεια του πολέμου, έχασε τον σύζυγό της και τα δύο της παιδιά, τονίζει το δημοσίευμα .

«Σήμερα, η ίδια είναι έτοιμη να γίνει το «σύμβολο του λιβυκού έθνους», και με το πορτρέτο του Καντάφι στα χέρια της ζητάει την «αναγέννηση και την εθνική ενότητα της Λιβύης », αναφέρουν οι υποστηρικτές της .

«Μιλώντας στους Λίβυους ως «τα παιδιά μου», συγκρίνω τον εαυτό μου με την «μητέρα» που θα παλέψει για τα παιδιά τους», γράφει η Αΐσα, στην επιστολή της .

Μιλώντας και για την «Αλ Κάιντα», η οποία ανέτρεψε τον Καντάφι το 2011, η Αΐσα επεσήμανε προφητικά ότι θα τους διαλύσει διότι μετέτρεψαν την χώρα της σε ερείπια.

« Οι δικές μας επιθέσεις δεν θα συγκρίνονται σε τίποτα με εκείνες που οι ίδιοι προκάλεσαν», τονίζει η ίδια. Η Αΐσα, σημείωσε ότι «είναι έτοιμη για αυτόν τον θανάσιμο αγώνα» κατά το οποίο οι ισλαμιστές τρομοκράτες θα αντιμετωπίσουν ένα ολόκληρο έθνος. Ωστόσο, η Αΐσα, καθιστά σαφές ότι ο πόλεμος «δεν θα τελειώσει με την νίκη μας.»

Η επανεμφάνιση της κόρης του Μουαμάρ Καντάφι σε μια διαλυμένη από τον πόλεμο χώρα , αποδεικνύει «πόσο χάλια δουλειά » έκαναν οι νατοϊκοί το 2011.

Η παρουσία χιλιάδων τζιχαντιστών, η αποστασία των Τουαρέγκ και των Toubou, η παρουσία δύο κυβερνήσεων είναι το αποτέλεσμα της επέμβασης της δύσης. Τώρα ετοιμάζεται μια νέα επέμβαση , τα αποτελέσματα της οποίας είναι λίαν αμφίβολα λόγω της ιδιομορφίας του εδάφους και ειδικά του «εχθρού».

πηγή: http://www.pentapostagma.gr

Κυβερνήσεις υπάλληλοι πολυεθνικών

Από το 2010 όλες οι κυβερνήσεις είναι υπάλληλοι των "επενδυτών" και των funds - Η Αριστερά αλώνει την Ελλάδα με μνημονιακούς παράνομους νόμους.
Χριστουγεννιάτικο δώρο έκανε η αριστερή κυβέρνηση σε ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια παγκοσμίως στον τουριστικό κλάδο. Ενέκρινε την εκμετάλλευση 2,350 στρεμμάτων στην Κοιλάδα Ερμιονίδας τα οποία θα γίνουν μπετόν και γήπεδα γκολφ αποκλειστικής περιουσίας της Dolfin Capital Investrors. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε το ΦΕΚ το οποίο δημοσιεύθηκε και έτσι το μεγάλο ξεπούλημα της Ελλάδας, που σχεδιάστηκε επί της πρωθυπουργίας Γ. Παπανδρέου ως "Στρατηγικές Επενδύσεις", εδραιώθηκε επί κυβέρνησης Σαμαρά σήμερα εκτελείται επί πρωθυπουργίας Τσίπρα. 
Η επένδυση που περιλαμβάνει γκολφ, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και τουριστικές κατοικίες, θα υλοποιηθεί σταδιακά σε συνολική έκταση 2.350 στρεμμάτων η οποία χωρίζεται: Στην πρώτη ζώνη επιφάνειας 824 στρεμμάτων που ορίζεται ως η περιοχή του γηπέδου γκολφ, στη δεύτερη ζώνη επιφάνειας 1.194 στρεμμάτων, που ορίζεται ως περιοχή ανάπτυξης παραθεριστικού- τουριστικού χωριού, όπως κι επιπλέον 8 στρέμματα που αποτελούν τμήμα της προς πολεοδόμηση έκτασης του παραθεριστικού−τουριστικού χωριού. 
Το παραθεριστικό ρώσικο-γερμανικών συμφερόντων "Village Mare" που υλοποίησε στην Χαλκιδική ως διευθύνων σύμβουλος, ο νυν πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ  Πιτσιόρλας, απλώνεται σε όλη την Ελλάδα. Το πρότζεκτ είναι: Μπετόν να καταστραφεί η ελληνική γη για παραθεριστικές κατοικίες, παραχώρηση αιγιαλών σε ιδιώτες και με μοναδικό σκοπό  οι πλούσιοι τουρίστες να παραθερίζουν με υπηρέτες, γκαρσόνια, καμαριέρες και καθαρίστριες ελληνικής ιθαγένειας.

Στρατηγική...παράδοση
Πριν καλά-καλά η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ μάς βάλει στο χορό των μνημονίων το πρώτο που έκανε ήταν να περάσει με νόμο την εκχώρηση ελληνικής γης, αιγιαλών, αρχαιολογικών χώρων που βρίσκονται μέσα στην υπό εκμετάλλευση έκταση σε ξένους επενδυτικούς κολοσσούς με τις λεγόμενες διαδικασίες fast track με τον νόμο 3894/2010. Ψήφισαν τότε το εργαλείο των επενδυτών με το οποίο μέσα σε ένα μήνα θα μπορούν να πάρουν όλες τις εγκρίσεις για έργα (ακόμα και για περιβαλλοντικούς όρους) με το πρόσχημα ότι η μέχρι τότε γραφειοκρατία δημιουργούσε την μίζα στους δημοσιουπαλληλικούς και κυβερνητικούς κύκλους αποθαρρύνοντας τους επενδυτές να κάνουν έργα ανάπτυξης στην χώρα. Αντί, λοιπόν να αυστηροποιήσουν τους νόμους της μίζας τιμωρώντας βαρύτατα πολιτικούς και υπαλλήλους άνοιξαν την πόρτα διάπλατα σε ξένους επενδυτές χωρίς όμως να είμαστε σίγουροι ότι η μίζα δεν δίνεται κάτω από το τραπέζι τουλάχιστον σε εμπλεκόμενους κυβερνητικούς παράγοντες.
Ερχόμενη η ΝΔ στην εξουσία, έκανε τα πράγματα ακόμα πιο εύκολα για τους εν λόγω επενδυτές. Ποιος θα ξεχάσει την υπουργό Κεφαλογιάννη η οποία μιλούσε για ολόκληρα εκτάρια ελληνικής γης που θα δοθούν σε επενδυτές για να κάνουν.....γκολφ! Έτσι λοιπόν, το 2013 ψηφίζουν τον νόμο 4164 με τον ευφάνταστο τίτλο «Διαμόρφωση Φιλικού Αναπτυξιακού Περιβάλλοντος για τις Στρατηγικές και Ιδιωτικές Επενδύσεις". Αυτός ο νόμος δεν είναι τίποτε παραπάνω από την συνέχιση ευκολιών του νόμου που είχε ψηφίσει τρία χρόνια πριν η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ. Η επένδυση που περιλαμβάνει γκόλφ, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και τουριστικές κατοικίες, θα υλοποιηθεί σταδιακά σε συνολική έκταση 2.026 στρεμμάτων η οποία χωρίζεται: Στην πρώτη ζώνη επιφάνειας 824 στρεμμάτων που ορίζεται ως η περιοχή του γηπέδου γκόλφ, στη δεύτερη ζώνη επιφάνειας 1.194 στρεμμάτων, που ορίζεται ως περιοχή ανάπτυξης παραθεριστικού- τουριστικού χωριού, όπως κι επιπλέον 8 στρέμματα που αποτελούν τμήμα της προς πολεοδόμηση έκτασης του παραθεριστικού−τουριστικού χωριού.
Ανάμεσα στις πολλές διευκολύνσεις (οι οποίες είναι κυριολεκτικά παράνομες) έβαλαν από τότε και τις εξής παραγράφους με τις οποίες κανονικά ξεπουλούν γη χωρίς να παίρνουν τα ανάλογα αντισταθμιστικά: Πρώτα κατοχύρωσαν την  διασφάλιση ενός σταθερού φορολογικού πλαισίου, η παροχή φοροαπαλλαγών, και η έκπτωση ύψους 10% των παραβόλων που είναι απαραίτητα σε κάποιες άδειες.  
Μπορεί οι φορολογία για τους Έλληνες συνεχώς να ανεβαίνει σε σημείο εξαθλίωσης πολιτών και ελληνικών επιχειρήσεων αλλά για τα αναπτυξιακά κοράκια όχι μόνο είναι σταθερό αλλά έχουν και φοροαπαλλαγές.
Το δεύτερο και σημαντικότερο διότι εδώ πρόκειται για "νόμιμη" παρανομία περί περιβαλλοντικών όρων, πολεοδομικών παραβάσεων είναι ότι πέρασαν διάταξη με την οποία παραμερίζεται ο νόμος και ο εκάστοτε υπουργός παρανομεί νομίμως:  Η Έκδοση Άδειας Εγκατάστασης και Άδειας Λειτουργίας είναι ευθύνη του Υπουργού Ανάπτυξης ο οποίος την δίνει μέσα σε έναν μήνα από την αίτηση του "επενδυτή". Μάλιστα, σε περίπτωση που μία άδεια δεν εκδίδεται εντός των απαιτούμενων χρονικών ορίων, ο Υπουργός Ανάπτυξης εξουσιοδοτείται να την εκδώσει εντός ενός μηνός. Με λίγα λόγια ακόμα κι αν υπάλληλοι διαπιστώσουν παρατυπίες ή έργα που δεν συνάδουν με την νομιμότητα στις μελέτες, ο υπουργός τους παρακάμπτει και βάζει την υπογραφή του νομιμοποιώντας ακόμα και την παρανομία.

Πρόεδρος της Επενδυτοκρατίας
Σε αυτή την χώρα όσο άσχημα και να διοικούνταν επί δεκαετίες υπήρχαν και κάποιες ασφαλιστικές δικλείδες που όριζαν την ισχύ της δημόσιας περιουσίας, του χωροταξικού πλαισίου των Περιφερειών αποτρέποντας καταστάσεις των οποίων τα αποτελέσματα βλέπουμε στις Σκουριές. Οι μνημονιακές κυβερνήσεις το 2013 στον ίδιο νόμο έβαλαν και μία ακόμη παράγραφο με την οποία ο εκάστοτε πρόεδρος της Δημοκρατίας γίνεται κυριολεκτικά υπάλληλος των επενδυτών. Διαβάζουμε στην επίσημη σελίδα της κυβέρνησης "Enterprise Greece", που δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια σελίδα real estate που καλεί ξένους να αναπτύξουν την Ελλάδα όπως αυτούς συμφέρει: "Ο Νόμος 4146/2013 εισάγει επίσης τον θεσμό των Ειδικών Σχεδίων Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ), που διέπουν τις Στρατηγικές Επενδύσεις επί ιδιωτικών ακινήτων αναφορικά με την έκδοση προεδρικών διαταγμάτων για το χωροταξικό προορισμό, την επενδυτική ταυτότητα ακινήτων, τη χωροθέτηση και την Παραχώρηση Αιγιαλού και Παραλίας και για τα οποία προβλέπεται αναλογική εφαρμογή των ΕΣΧΑΔΑ, του ν. 3986/2011, περί δημοσίων Ακινήτων. Χρήση των σχετικών πλαισίων μπορεί να γίνεται κατόπιν αιτήματος του επενδυτή". 
Ο πρόεδρος της ελληνικής δημοκρατίας γίνεται βάση νόμου ένας άτυπος βασιλέας ο οποίος αλλάζει κατά το συμφέρον των επενδυτών όλο τον χωροταξικό χάρτη της Ελλάδας δίνοντας κυριολεκτικά γη και ύδωρ σε "Στρατηγικούς Επενδυτές".

Οι της Αριστεράς Επενδυτές
Αφού πρώτα έδωσαν τον παράδεισο στην Κοιλάδα Ερμιονίδας οι αριστεροί που θα χτυπούσαν το κεφάλαιο προεκλογικά, ο νυν υπουργός Ανάπτυξης Σταθάκης δεν είναι πολύ ευχαριστημένος με το νόμο των "Στρατηγικών Επενδύσεων". Έτσι λοιπόν, επειδή υπήρχε η προϋπόθεση οι "στρατηγικοί επενδυτές" να ξεκινούν με τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ την επένδυση (άλωση) της χώρας, ο εν λόγω υπουργός θέλει να κατεβάσει το ποσό διότι αυτή η προϋπόθεση σταμάτησε το fast track.
Επίσης επειδή μέχρι σήμερα μόνο 4,2 δις ευρώ επενδύθηκαν με τον εν λόγο νόμο δεν είναι ικανοποιημένος και η κυβέρνηση εξετάζει και την λύση της αλλαγής κινήτρων σε κάποιες επενδύσεις προς την κατεύθυνση των φορολογικών ελαφρύνσεων σε συνεννόηση με τους επενδυτές. Δεν έφταναν οι μέχρι σήμερα φοροελαφρύνσεις που είχαν τώρα η Αριστερά θα τους κάνει κι άλλα φορολογικά δωράκια. 
Πέρα όμως από τα bonus σε όσους επενδυτές θα έρθουν να κάνουν την Ελλάδα επενδυτικό φορολογικό παράδεισο, ο υπουργός Σταθάκης βάζει στο παιχνίδι και την Αναπτυξιακή Τράπεζα και εκτελώντας την διαταγή των δανειστών πρωτοστατούντος του Γιούνκερ, οι "στρατηγικοί επενδυτές" να παίρνουν δάνεια από τις ευρωπαϊκές τράπεζες επενδύσεων. 

Οι κυβερνήσεις αλλάζουν, οι επενδυτές χαίρονται
Εν ολίγοις αυτό που έκανε η νυν κυβέρνηση είναι η ολοκλήρωση του σχεδίου της κυβέρνησης Παπανδρέου με παρεμβολή νέων στοιχείων από την κυβέρνηση Σαμαρά. 
Πρώτον ελευθερώνουμε την πώληση δημόσιας γης. Δεύτερον αλλάζουμε τους νόμους της χώρας για να μην υπάρχει εμπόδιο (κυρίως χωροταξικό, πολεοδομικό και περιβαλλοντικό), τρίτον μέσω της πώλησης των "κόκκινων επιχειρηματικών δανείων"  αρπάζουν μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις τα funds. Τα funds τα ονομάζουμε "στρατηγικούς επενδυτές" για να έχουν τις φοροελαφρύνσεις και τον μη κρατικό έλεγχο, αμέσως μετά δεν επενδύουν με δικά τους χρήματα αλλά με χρήματα από τα ευρωπαϊκά κονδύλια (ΕΣΠΑ), από εταιρείες κοινοπραξίας που φτιάχνουν με τις Τράπεζες  και από τις Ευρωπαϊκές Επενδυτικές Τράπεζες. 
Ο υπουργός Σταθάκης βέβαια, τώρα που η καταστροφή όλων των τομέων της πρωτογενούς, δευτερογενούς και τριτογενούς παραγωγής και οικονομίας έχει καταρρεύσει θέλει να διαπλατύνει τον νόμο έτσι ώστε να χωρούν σε αυτόν τα πάντα. Από τεχνολογία μέχρι υγεία. Το ύποπτο είναι ότι τελευταία ο υπουργός στους λόγους του αναφέρεται και στην έρευνα κι αυτό είναι ένα χτύπημα στην πόρτα των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων που ίσως χρειαστούν "στρατηγικό επενδυτή" για το ερευνητικό τους έργο. 
Τι θα κερδίσει η Ελλάδα από όλα αυτά; Απολύτως τίποτε αντιθέτως θα χάσει τα πάντα εκτός από την ήδη χαμένη εθνική κυριαρχία της. Ακόμα και το επιχείρημα για τα εργατικά χέρια και τις θέσεις εργασίας που θα δοθούν είναι ένα τεράστιο ψέμα. Πρώτον διότι με την αλλαγή του εργασιακού και ασφαλιστικού ο Έλληνας εργαζόμενος σε αυτές θα είναι ένας υπάλληλος του επιπέδου Βουλγαρίας με δικαίωμα όχι συλλογικών συμβάσεων αλλά συλλογικών απολύσεων και δεύτερον πουθενά ο νόμος δεν διευκρινίζει αν τις θέσεις εργασίας θα τις καλύψουν Έλληνες ή άλλες εθνικότητας εργαζόμενοι. Παρόμοιες επενδύσεις έχουν ξεκινήσει Κινέζοι "στρατηγικοί επενδυτές" στην Βορειοδυτική Αφρική φέρνοντας ολόκληρα συνεργεία και προσωπικό αποκλειστικά από την Κίνα, η οποία τους διευκολύνει κι εκείνη φορολογικά για τις θέσεις κινέζικου εργατικού δυναμικού που απασχολεί μειώνοντας τους εκεί δείκτες ανεργίας. 
 
 
 
http://www.stontoixo.com/2015/12/blog-post_27.html

Ιδιωτική γη όλη η Ελλάδα

Ιδιωτικά δάση και ιδιωτικές αγροτικές εκτάσεις όλη η ελληνική γη - Σκοτώνουν τους αγρότες για να φτιάξουν επιχειρηματίες.
Το μεγάλο πανηγύρι ξεπουλήματος της ελληνικής δημόσιας γεωργικής και δασικής γης ξεκινά. Η κυβέρνηση μην μπορώντας να βρει νέο τρόπο ξεπουλήματος της ελληνικής γης βρήκε τον πιο φιλολαϊκό. Εκχωρεί 670,000 στρέμματα δημόσιων αγροτικών εκτάσεων και 75,000 στρέμματα δασικών εκτάσεων προς αγρότες και κτηνοτρόφους που θα τα εκμεταλλεύονται αντί μακροχρόνιας μίσθωσης.
Την ίδια ώρα που οι νόμοι για το ασφαλιστικό και αγροτικό είναι έτοιμοι να τελειώσουν διά παντός τους αγρότες και κτηνοτρόφους η κυβέρνηση θεωρεί ότι την λύση στην ανεργία και στην πρωτογενή παραγωγή θα είναι αγρότες που δεν θα εκμεταλλεύονται την δική τους γη αλλά την νοικιασμένη γη. Όπως αναφέρει το σχέδιο της κυβέρνησης για την παράδοση της δημόσιας γης σε ιδιώτες προτεραιότητα στην ενοικίαση των αγροτικών εκτάσεων δίνεται σε οργανώσεις παραγωγών, σε κατ' επάγγελμα αγρότες και σε νέους αγρότες-ιδιώτες. Βασικό κριτήριο για την επιλογή των ενδιαφερομένων θα αποτελεί η εντοπιότητα. Οι ομάδες ή οι μεμονωμένοι αγρότες που θα κάνουν αίτηση για ενοικίαση αγροτικής έκτασης θα πρέπει να ανήκουν στους όμορους δήμους. Από κει και πέρα ρόλο στην τελική επιλογή των ενδιαφερομένων -την ευθύνη για την οποία θα έχει επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης - θα παίζουν η ηλικιακή σύνθεση της ομάδας παραγωγών, ο βαθμός εμπειρίας και η πληρότητα του επενδυτικού σχεδίου.
Αναμένουμε τις λεπτομέρειες που θα αφορά στο "επενδυτικό σχέδιο" διότι για να έχεις επένδυση πρέπει να έχεις κεφάλαιο και για να έχεις κεφάλαιο σίγουρα θα μπορούσες να εκμεταλλεύεσαι την δική σου γη και όχι να νοικιάζεις δημόσια γη. Εκτός αν το "επενδυτικό σχέδιο" του κάθε αγρότη θα πρέπει να περνά από την ανάλογη τράπεζα όπου θα σε βάζει σε τραπεζική καλλιέργεια και θα σου ορίζει τι θα καλλιεργείς, πόση ποσότητα και σε ποιον θα πουλάς το προϊόν έχοντας η τράπεζα την επιστασία της δικής σου αγροτικής επένδυσης. Αυτό σημαίνει ότι η Τράπεζα θα διαχειρίζεται την αγροτική και δασική δημόσια γη. Ό,τι δεν πήραν από καλλιεργήσιμη γη μέσω του ξεπουλήματος της Αγροτικής Τράπεζας, οι Τράπεζες το παίρνουν και με τόκο βάζοντας χέρι με το νόμο και στην δημόσια περιουσία.
Πρόκειται για ένα ΣΔΙΤ αριστερού εγκεφάλου που ναι μεν φαίνεται ότι δίνει την δημόσια γη σε αγρότες και κτηνοτρόφους αλλά την ίδια στιγμή η δημόσια γη γίνεται ιδιωτική αντί μισθώματος για μακροχρόνια χρήση. Μάλιστα για να μπορείς να πάρεις γη θα πρέπει να εκπαιδευτείς με ταχύρρυθμα σεμινάρια μέσω ΕΛΓΟ διότι το ΕΣΠΑ καλά κρατεί και πρέπει να τρώνε οι ημέτεροι εκπαιδεύοντας τους επαγγελματίες αγρότες πως να φυτεύουν τον σπόρο και πώς να θερίζουν το σιτάρι.
Πίσω βέβαια από την ενέργεια της κυβέρνησης κρύβεται μια επιχείρηση Α.Ε αφού η ηγεσία του υπουργείου προκειμένου να δώσει άμεσα στο σχέδιο αυτό νομική υπόσταση, ενέταξε άρθρο στο προς ψήφιση νομοσχέδιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς που αφορά στη σύσταση ανώνυμης εταιρίες με την επωνυμία «Διαχείριση ακινήτων, γαιών, εξοπλισμών και προϊόντων» (ΔΙΑΓΕΠ ΑΕ).
Το ΔΙΑΓΕΠ Α.Ε που σε λίγο θα κάνει την παρθενική του εμφάνιση ως διαχειριστής της δημόσιας αγροτικής και δασικής γης θα είναι το παράλληλο ΤΑΙΠΕΔ Α.Ε το οποίο χειρίζεται την αστική περιουσία του δημοσίου. Έτσι λοιπόν, παράλληλα με την καταμέτρηση των 745,000 δημοσίων αγροτικών και δασικών εκτάσεων που πάνε σε ιδιώτες  η κυβέρνηση ετοιμάζει την παραχώρηση και για τα 2.500 στρέμματα αστικών οικοπέδων που θα ξεπουληθούν μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.  
Όσον αφορά τα 450.000 στρέμματα καταπατημένων  εκτάσεων του Δημοσίου να μην περιμένουν οι Έλληνες να τα ξαναδούν ως δημόσια γη αφού η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει την διαδικασία της νομιμοποίησής τους έναντι τιμήματος. Αντί να προσθέτει στην περιουσία του δημοσίου τα καταπατημένα τα νομιμοποιεί και εισπράττει από την παρανομία κάνοντας τους καταπατητές νόμιμους κατόχους δημόσιας γης.

Όσον αφορά τα 745,000 στρέμματα δημόσιας αγροτικής και δασικής γης σε λίγα χρόνια θα είναι περιουσία των ολίγων που δεν θα βληθούν από τους νέους φορολογικούς νόμους των αγροτών αφού θα έχουν ισχυρά μπάτζετ και ως επενδύσεις εθνικής σημασίας θα χαίρουν των φορολογικών ελαφρύνσεων που υποσχέθηκε ο υπουργός Σταθάκης. 
Όσον αφορά τους αρχάριους στην πρωτογενή παραγωγή που θα τρέξουν να γίνουν επαγγελματίες αγρότες αντί μισθώματος μην παίρνοντας ως παράδειγμα τους επαγγελματίες αγρότες που είναι έτοιμοι να καταστραφούν από τις κυβερνητικές πρωτοτυπίες, είτε θα αναγκαστούν μέσω τραπεζικής καλλιέργειας να βάλουν ενέχυρο την όποια περιουσία έχουν ή θα αναγκαστούν να επενοικιάσουν την δημόσια γη  που έχουν στην κατοχή τους σε έναν πιο ισχυρό που θα φαίνεται αγρότης αλλά στην βάση θα είναι επιχειρηματίας αγροτικής γης. 
Η κυβέρνηση κλείνει το αγροτικό ζήτημα από δύο πλευρές: Πρώτα καταστρέφοντας τους νυν αγρότες κατατάσσοντάς τους ως επιχειρηματίες μέσω του νέου φορολογικού και αγροτικού και δεύτερον βάζοντας ως ανταγωνιστές τους επιχειρηματίες που θα παίρνουν δημόσια αγροτική γη συνεπικουρούμενοι από τους κυβερνήτες που σκοτώνουν την ελληνική πρωτογενή οικονομία. 
Για τα 75,000 στρέμματα δασικών εκτάσεων που θα μεταβληθούν σε ιδιωτικοί βοσκότοποι θα είναι η αρχή του τέλους των δημόσιων δασών αφού στην ιδιωτική χρήση μέσω ενοικίασης μπορούν να γίνουν τα πάντα. Από εκχερσώσεις δασών μέχρι αιολικά πάρκα και από κατασκευές για ποιμνιοστάσια μέχρι ιδιωτικοποίηση πηγών.  
 
 
 
http://www.stontoixo.com/2016/01/blog-post_28.html

Ένα Μνημόνιο Μάρσαλ γεννιέται

Το ΟΧΙ στο ασφαλιστικό και η απειλή για έξοδο από την Σένγκεν φέρνει το "ανθρωπιστικό" Μνημόνιο-Έτοιμοι για τον νέο έντιμο συμβιβασμό.
Η απειλή της Κομισιόν για έξοδο από την Σένγκεν, η οποία είναι μια καλυμμένη απειλή εξόδου από την Ε.Ε και ο "έντιμος συμβιβασμός" που ειπώθηκε ξανά από τον υπουργό Τσακαλώτο στην τελευταία εκδήλωση "The World in 2016 Gala Dinner" του Economist, βάζουν και πάλι την Ελλάδα σε μια κατάσταση πολιτικοοικονομική που θυμίζει το καλοκαίρι του 2015. Η κυβέρνηση μετατρέπει τις κινητοποιήσεις που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα σε ένα άτυπο δημοψήφισμα, αφήνει τους πολίτες να θεωρούν ότι μέσω των σφοδρών κινητοποιήσεων θα νικήσουν τους μνημονιακούς όρους για ασφαλιστικό και φορολογικό αλλά στο τέλος της "λαϊκής νίκης" υπάρχει η γνωστή σε όλους αποσταθεροποίηση του οικονομικού συστήματος, μια αξιολόγηση που θα τραβήξει  εβδομάδες και που μετά από αυτή η αναγκαστική λύση  είναι ένα Μνημόνιο  που  θα υπογράφει γιατί ο "έντιμος συμβιβασμός" σημαίνει Μνημονιακή Σύμβαση, όποιο όνομα και αν της δοθεί.

Μνημόνιο και Προσφυγικό αλληλένδετα
Το τελευταίο διάστημα ο επικεφαλής του ESM, Ρένγκλινγκ, σε συνεντεύξεις που δίνει σε ευρωπαϊκές εφημερίδες και σε ομιλίες ανά τον κόσμο τονίζει ότι η Ελλάδα ίσως βρεθεί σε δυσκολία ρευστότητας τον Φεβρουάριο και επισημαίνει  ότι η "μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος είναι προϋπόθεση για την πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος των 86 δισ. ευρώ που συμφωνήθηκε πέρυσι τον Ιούλιο, αλλά το σχέδιο αυτό θα είναι μάλλον επώδυνο, καθώς κάποιοι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να παραιτηθούν από μελλοντικά τους δικαιώματα".
Παράλληλα τρέχει η απαίτηση των Ευρωπαίων να μπει ξανά στο πρόγραμμα χρηματοδότησης της χώρας το ΔΝΤ και να μην μείνει μόνο στο ρόλο του αξιολογητή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. Μπορεί η κυβέρνηση να έχει πάρει μόνο την πρώτη δόση των δανεικών από το τελευταίο Μνημόνιο που υπέγραψε και να υπάρχουν ακόμη δανεικά για να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες αλλά το νέο βάρος που πρέπει να καλύψει η κυβέρνηση είναι το προσφυγικό. Όλοι μέχρι στιγμής δεν βάζουν την νέα οικονομική πληγή στον λογαριασμό των εξόδων της χώρας, αλλά το ΔΝΤ το υπολογίζει στο 0,17% του ΑΕΠ (περίπου 300 εκατ. ευρώ)  για την Ελλάδα σε έκθεσή του για τις οικονομικές συνέπειες από την αύξηση των μεταναστευτικών ροών στην Ευρώπη που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του (The Refugee Surge in Europe: Economic Challenges). Το ΔΝΤ μπαίνει στο παιχνίδι του ρυθμιστή των δημοσιονομικών με αφορμή το προσφυγικό αυτή την φορά. 
Μόνο που το νούμερο της έκθεσης αφορά στα έξοδα της Ελλάδας που έπαιξε τον ρόλο της γέφυρας των προσφύγων για την διέλευσή τους προς τις βόρειες χώρες της Ε.Ε. Αυτή την στιγμή η κυβέρνηση με την απειλή για έξοδο από την Σένγκεν είναι υποχρεωμένη να συζητά μέχρι και για την εγκατάσταση 400,000 τουλάχιστον προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα για μήνες ή ίσως και για χρόνια. Το δημοσιονομικό κόστος θα ανέβει και τα 300 εκατ. ευρώ θα πολλαπλασιαστούν αναγκάζοντας την Ελλάδα για να μην χάσει την ένταξή της στην Συμφωνία Σένγκεν να υπογράψει ένα έξτρα Μνημόνιο για να καλύψει την υπόχρεωσή της απέναντι στους εταίρους. Αυτή την φορά το Μνημόνιο μπορεί να μην έχει άρθρα προς ψήφιση που να αφορούν στα δημοσιονομικά αλλά και στις περικοπές εθνικής ανεξαρτησίας με την απειλή ότι το μεταναστευτικό μπορεί να φέρει κοινωνική αποσταθεροποίηση και ακραίες κοινωνικές εξάρσεις μέσα στην χώρα και κατ' επέκταση και στην Ευρώπη.

Το νέο "ΟΧΙ" που θα γίνει "ΝΑΙ"
Ο πρώτος "έντιμος συμβιβασμός" για την αριστερή κυβέρνηση ήρθε ακριβώς μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου που η πλειοψηφία του λαού είπε "ΟΧΙ" στο Μνημόνιο 3 (το οποίο υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές όλων των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων).  Ο δεύτερος "έντιμος συμβιβασμός" θα έρθει την στιγμή που η πλειοψηφία του λαού λέει "ΟΧΙ" στο ασφαλιστικό-φορολογικό. Η μεγάλη πιθανότητα να μην περάσει από την Βουλή και ο λαός να νιώθει νικητής θα φέρει ένα έξτρα Μνημόνιο αφού οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας θα αυξηθούν χάνοντας τον στόχο της εξοικονόμησης του 1,8 δις ευρώ ετησίως μόνο από τις περικοπές δαπανών από το συνταξιοδοτικό. 
Παράλληλα, το Κράτος και οι δανειστές γνωρίζουν ότι οι Έλληνες έχουν "στεγνώσει" από ρευστό με αποτέλεσμα το χρέος των Ελλήνων στο κράτος να σπάσει όλα τα ρεκόρ φτάνοντας τα 85 δις ευρώ (όσο δηλαδή το δάνειο του Μνημονίου 3) με τα νέα ληξιπρόθεσμα να φτάνουν τα 16 δις ευρώ. Οι απλήρωτες εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία με το τέλος του 2015 έφτασαν τα 2,5 δις ευρώ (δηλαδή δύο ετήσιοι στόχοι περικοπών από το ασφαλιστικό που απαιτεί το Μνημόνιο 3). 
Σε όλα αυτά προστίθεται και το δημόσιο έξοδο του προσφυγικού που πρέπει να επωμιστεί το Κράτος, αν δεν θέλει να βγει από την Σένγκεν. Ακόμα κι αν τα ευρωπαϊκά κονδύλια κλείσουν κάποιες πληγές δεν  λύνουν το πρόβλημα της στέγασης, σίτισης, φύλαξης, επαναπροώθησης, νοσοκομειακής και φαρμακευτικής περίθαλψης, εκπαίδευσης και χρηματοδότησης για ένταξη στην εργασία. 
Κρυφή πληγή η έξαρση των Ελλήνων αστέγων που μετά την εφαρμογή του νόμου για την κατάσχεση της πρώτης κατοικίας θα αναγκάσει το Κράτος να κάνει πιο ευκολόπεπτο τον νέο "έντιμο συμβιβασμό" για την υποκινημένη  ανθρωπιστικής κρίσης που ήταν το πολιτικό άλλοθι της σημερινής κυβέρνησης κατά την πρώτη της παρουσία στην εξουσία. Οι πληγές χιλιάδων αστέγων, χιλιάδων προσφύγων και εκατομμυρίων ανασφάλιστων μόνο με Μνημόνιο τύπου Σχεδίου Μάρσαλ μπορούν να "επουλωθούν". Άλλωστε η νυν κυβέρνηση πάντα ένα Νέο Σχέδιο Μάρσαλ έβαζε ως  σωτήρια λύση στις προεκλογικές και κυβερνητικές προτάσεις προς τους δανειστές. Ήρθε η ώρα οι δανειστές να υλοποιήσουν την δήθεν ελληνική πρόταση που κρατούσαν για χρόνια στα συρτάρια των Βρυξελλών. 
 
 
http://www.stontoixo.com/2016/01/blog-post_30.html

Κωλόπαιδα

του Simple Man 
Κωλόπαιδα, όλων των κομμάτων και όλων των αποχρώσεων. Αλωνίζετε 5 ολόκληρα χρόνια πάνω σε κορμιά πολιτών έχοντας κάνει συνειδητά εγκλήματα κατά του λαού σας. Ξεπουλήσατε χώρα, σκοτώσατε κόσμο και νομίζετε ότι επειδή το οξυγόνο λιγοστεύει ότι όλοι θα γονατίσουν για να τους δώσετε ένα ευρώ σαν να ήταν ζήτουλες. 
Κωλόπαιδα, πτυχιούχοι της αντιγραφής και διδάκτορες του κώλου, άεργοι αγάμητοι που βρήκατε δουλειά μόνο στο κωλοχανείο της Βουλής κρυμμένοι πίσω από την φούστα της ασυλίας να ψηφίζετε ΝΑΙ σε μνημόνια και μεσοπρόθεσμα, ΝΑΙ στην πουτάνα την Ε.Ε δίνοντας τις συντεταγμένες στα στούκας των τρομοκρατών φεντεραλιστών εταίρων σας να βομβαρδίζουν σπίτια Ελλήνων, νοσοκομεία Ελλήνων, σχολεία Ελλήνων, λιμάνια Ελλήνων, αεροδρόμια Ελλήνων, γη Ελλήνων, παιδιά Ελλήνων, όνειρα Ελλήνων. 
Τα τακιμιάσατε όλοι σας στο φινάλε, βάλατε την υπογραφή σας για ένα κοινό μέτωπο υπέρ της Ευρώπης σκίζοντας με αυτόν τον τρόπο το ΟΧΙ που τόλμησε να πει, ακόμα και χωρίς να καταλάβει γιατί το είπε, ο Έλληνας. Παραπλανήσατε έναν λαό με σκοπό να εμφανιστείτε ως εθνικοί σωτήρες όλοι μαζί χωρίς ιδεολογίες και γραμμές να σας χωρίζουν. Να γίνεται όλοι Ένα εναντίον των πολλών. 
Κωλόπαιδα. Το μόνο που μένει σταθερό στην Ελλάδα είναι οι δείκτες των αυτοκτονιών και των ανέργων. Ο μόνος δείκτης που ανεβαίνει κατακόρυφα είναι των εξαθλιωμένων και απεγνωσμένων. 
Κωλόπαιδα. Που συνειδητά κάνατε τα παιδιά της κατοχής του '40 να στέκονται στα 80 τους στα συσσίτια των ΑΤΜ. Να τους δει το πόπολο και να τρομάξει ότι χωρίς την Ε.Ε θα πέφτουμε στον δρόμο σαν κοτόπουλα. 
 Κωλόπαιδα. Γεννήματα των Παπανδρέιδων και των Καραμανλέων, των μεταπολεμικών μακελάρηδων των Ελλήνων που νομίζετε ότι η Δημοκρατία είναι στα μέτρα του Γέρου της Τρομοκρατίας του 1944. Κωλόπαιδα. Μαμμόθρεφτα μέχρι τα 90 σας παραδώσατε έναν λαό για σφαγή για την Μεγάλη Ιδέα των Χίτλερ, Αντενάουερ, Σμιτ, Ντε Γκολ, Ντ' Εστέν κι όλων των άλλων ναζιστών. 
Κωλόπαιδα. Κάνατε την έναρξη του ευρωπαϊκού ναζιστικού φεντεραλισμού πεδίο δράσης στην χώρα που είχε τα περισσότερα θύματα βάση πληθυσμού από το Γ' Ράιχ. 
Κωλόπαιδα. Μετατρέψατε το αντίτιμο της εργασίας γενεών σε ευρώ και τώρα ξεστομίζετε ότι αυτές οι γενιές επέλεξαν να ζουν με το αντίτιμο της προδοσίας σας. 
Κωλόπαιδα. Οι κιλότες σας έχουν κατέβει μέχρι το αστράγαλο μπροστά σε Γιούνκερ, Μέρκελ και Σουλτς, Σόιμπλε και Σαπέν και το χαίρεστε αφάνταστα. Καλύτερα ευρωπαίες φθηνοπουτάνες, παρά Ελληνίδες με καθαρό κούτελο. 
Κωλόπαιδα. Δεκαετίες εκμαυλίζατε έναν λαό εις το όνομα της κοινής ευρωπαϊκής οικογένειας με δήθεν άτοκα δάνεια, με δήθεν ευρωπαϊκές επιδοτήσεις, με δήθεν ανοιχτά σύνορα, με δήθεν προοπτική και την ίδια στιγμή τους κλείνατε την κάνουλα της πραγματικής οικονομίας με Μάαστριχ και κοινές πολιτικές που βύθιζαν τους Έλληνες όλο πιο βαθιά και ύπουλα φέρνοντας τα σημερινά αποτελέσματα. 
Κωλόπαιδα. Δίνατε επί δεκαετίες πόντο-πόντο Ελλάδα για να φτάσετε στο σήμερα να ξεπουλήσετε και τον τελευταίο πόντο αξιοπρέπειας.  
Κωλόπαιδα. Απειλείτε με τα χαμογελά σας τον ίδιο τον λαό που μαντρώσατε με δόλωμα το χρήμα απειλώντας τον πως θα του στερήσετε ακόμα και την ζωή με capital control σε φάρμακα και παροχές υγείας. 
Κωλόπαιδα. Πληρωμένα μέχρι σήμερα από τους εχθρούς για να κάνουν την δουλειά αναίμακτα και πιο αποτελεσματικά απ' ό,τι η Βέρμαχτ και τα σκυλιά που πλήρωναν σε κάθε κράτος της Ευρώπης για το μακέλεμα ανυπότακτων λαών. 
Κωλόπαιδα με πλήρη ιστορική αμνησία, με πλήρη συνείδηση για την σφαγή που κάνουν, με πλήρη επίγνωση των πράξεων τους. 
Κωλόπαιδα. Σας έβαλαν τα ναζί αφεντικά σας να ξεφτιλίσετε και εκείνο το ΟΧΙ που τους πόνεσε εμπράκτως 75 χρόνια πριν. Τον κλείσατε κι αυτόν τον λογαριασμό. Τι άλλο θα κάνετε για πάρετε το ναζιστικό σας πουρμπουάρ; Μήπως να τυπώσετε και κατοχικό ευρώ όπως οι προγονοί τους κατοχικό νόμισμα; Να βάλετε κουπόνι για ψωμί και γάλα; 
Κωλόπαιδα. Κάνατε έναν λαό συμμέτοχο σε έγκλημα, έναν λαό που του ορίζετε την ζωή αντί ενός κωλονομίσματος και συζητάτε με αυτούς που σας λένε μπροστά στα μούτρα για "Σχέδιο ανθρωπιστικής κρίσης για την Ελλάδα" μη και πεινάσουν τα ελληνόπουλα.... 
Κωλόπαιδα. Σώσατε το τραπεζικό σύστημα των ναζί στήνοντας σε τοίχο εκτελέσεων ακόμα και τους αγέννητους Έλληνες. 
Κωλόπαιδα. Άξιοι απόγονοι των σκυφτών πάντα πολιτικών ναζιστόμουτρων προγόνων σας. 
Κωλόπαιδα με ξιφολόγχη την ελπίδα και λούγκερ την αξιοπρέπεια.

γράφτηκε Ιούλιο 2015
 
 
 
http://www.stontoixo.com/2016/01/blog-post_20.html

Οι πονηροί μας κάνουν μπλόκο

του Γιάννη Λαζάρου
Όσο ανακατεύονται ή παίρνουν πόζα αγωνιστή μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες κομματοσυνδικαλιστές (ιδίως των μνημονιακών κομμάτων) αλλά και πρώην συριζαίοι που τώρα έγιναν Λαφαζανικοί δημιουργώντας νέα αναχώματα στην δίκαιη οργή του λαού, οι όποιοι αγώνες των αγροτών, των επιστημονικών κλάδων και των επαγγελματιών είναι τελειωμένοι όσο κι αν τραβήξουν απεργίες, μπλόκα και διαμαρτυρίες.
 
Όλοι γνωρίζουν πως το πρόβλημα δεν λύνεται με το να πέσει ο πεσμένος Τσίπρας για να αναλάβει ο επόμενος όπως κι αν λέγεται. Εκτελεστής εντολών θα είναι κι αυτός κι ας βαφτίσουν όπως θέλουν την επόμενη κυβέρνηση.
 
Ειδικά για το αγροτικό θέμα, που είναι το σοβαρότερο, φαίνεται ξεκάθαρα ότι γίνεται ξανά μία προεκλογική περίοδος στις εθνικές οδούς και στα μπλόκα. Οι αγρότες αυτή την στιγμή δεν ξέρουν τι ακριβώς απαιτούν αφού από τη μια μεριά θέλουν τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις (δεν αρνήθηκαν τα 3,6 δις που "έκλεισε" γι' αυτούς η κυβέρνηση με την Ε.Ε) και από την άλλη θέλουν να είναι φορολογούμενοι ειδικής κατηγορίας κάτω όμως από την επίβλεψη της Ε.Ε.
 
Η ενημέρωση για τα σοβαρότατα θέματα που πανευρωπαϊκά και παγκόσμια αλλάζουν στην αγροτική οικονομία τούς αφήνουν παντελώς αδιάφορους ζητώντας απλά "συζήτηση για το ασφαλιστικό από μηδενική βάση". Εννοούν τη μηδενική βάση προ του Μνημονίου 3 και όχι τη μηδενική βάση προ του Μάαστριχτ και των αποφάσεων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που υπέγραψαν οι Πασοκονδκράτες ηγέτες στηριζόμενοι από τους αγροτοπατέρες που κρατούν σήμερα τα πανό.
 
Ζητούν από τους εφαρμοστές των Μνημονίων να ακυρώσουν μέρος του Μνημονίου που αφορά αποκλειστικά το ασφαλιστικό και το φορολογικό χωρίς να κάνουν οποιαδήποτε νύξη στο όλον του Μνημονίου που πάλι θα τους ακυρώσει αφού οι εφαρμοστικοί νόμοι είναι φτιαγμένοι για να ακυρώσουν την ίδια την αγροτική οικονομία όπως την ξέρουμε σήμερα. Ακόμη κι αν διατηρούνταν οι νόμοι για τους αγρότες χωρίς καμία αλλαγή αυτά που αλλάζουν δίπλα τους θα τους αναγκάσουν σε αναγκαστική εξαθλίωση όπως συνέβη σε επαγγέλματα που χτυπήθηκαν ανελέητα.
 
Δεν μπορείς να θέλεις να είσαι ανεξάρτητος αλλά να επικροτείς της συμβολαιακές καλλιέργειες μέσω Τραπεζών. Δεν μπορείς έχεις κέρδος από την στιγμή που τα εισαγόμενα προϊόντα έχουν το 1/10 της τιμής του εγχώριου προϊόντος. Καμία αντίδραση για το γάλα των 10 ημέρων που αφήνει διάπλατα την εισαγωγή "φρέσκου" γάλακτος σε τιμές που το ελληνικό να φαντάζει είδος πολυτελείας. Δεν μπορείς να υπερασπιστείς ούτε την γη σου από την στιγμή που το ίδιο το κράτος δίνει για ενοίκιο δημόσια καλλιεργήσιμη γη σε ιδιώτες. Θα παλεύει ο μικρομεσαίος αγρότης με τα 100 στρέμματα απέναντι στον ιδιώτη που θα έχει με συμβόλαιο 1,000-2,000  στρέμματα τις εγκαταστάσεις του οποίου θα τις χαρακτηρίζει το κράτος ως επενδύσεις εθνικής σημασίας.
 
Παρόμοιες αλλαγές στην οικονομία έχουν ξαναγίνει. Κατά την βιομηχανική επανάσταση στην Αγγλία χύθηκε αίμα, φυλακίστηκαν άνθρωποι γιατί διεκδικούσαν την ζωή τους ως οικοτέχνες, ελεύθεροι παραγωγοί και βιοτέχνες αλλά δεν ανέκοψαν με τίποτε την "εξέλιξη". Κατέληξαν ακόμη και τα δισέγγονά τους να καταπιούν την πρόοδο και να γίνουν εργάτες των μεγάλων συμφερόντων.
 
Το ίδιο πράγμα θα συμβεί και με την αγροτική οικονομία η οποία είναι το μεγαλύτερο κομμάτι της κάθε εθνικής οικονομίας. Οι σημερινοί αγρότες θα καταλήξουν εργάτες γης, οι κτηνοτρόφοι εργάτες γαλακτοβιομηχανιών και κρεατοβιομηχανιών. Δεν έχει σημασία αν θα χτυπούν κάρτα ως υπάλληλοι ή θα έχουν το δικό τους κεφάλαιο να το διαχειρίζονται, διότι αυτό που θεωρούν δικό τους κεφάλαιο δεν είναι δικό τους. Είναι υποθηκευμένο από την Ε.Ε και ο εκάστοτε εφαρμοστής-πρωθυπουργός θα κάνει κάθε φορά αυτό που θα του επιβάλλει η Ε.Ε ή η Εμπορική Συμφωνία Ε.Ε-ΗΠΑ όπου έρχεται για να αλλάξει όλον τον οικονομικό χάρτη στην Ε.Ε.
 
Το ίδιο ακριβώς θα συμβεί και στα υπόλοιπα επαγγέλματα που αυτή την στιγμή κάνουν κοινό αγώνα με τους αγρότες. Οι επαγγελματίες δικηγόροι θα γίνουν υπάλληλοι μεγάλων δικηγορικών γραφείων και τραπεζών, οι γιατροί θα γίνουν υπάλληλοι πολυκλινικών και ιδιωτικών νοσοκομείων που θα αυξάνονται στην Ελλάδα όσο το ασφαλιστικό επίτηδες το καταρρέει η νυν και η επόμενη κυβέρνηση. Οι έμποροι δεν θα υπάρχουν αφού τα λαϊκά πολυκαταστήματα θα γίνουν οι νέες αγορές μιας φτωχής χώρας. Όπως συμβαίνει παντού στην Ευρώπη εδώ και δεκαετίες. Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι θα υπογράφουν συμβάσεις σκλαβιάς και όχι εργασίας για 350 ευρώ και θα είναι αυτασφάλιστοι. Μέχρι να αρχίσει ο ευρωπαϊκός μεσαίωνας όπου μετανάστες και πρόσφυγες θα είναι ακόμη φτηνότερα χέρια για το σύστημα. 
 
Οι ξεσηκωμοί και οι αγώνες εναντίον του κάθε εντόπιου εκτελεστή εντολών τύπου Τσίπρα δεν καταλήγουν πουθενά γιατί και οι υποσχέσεις του επόμενου σε χειρότερα θα καταλήξουν. Το πρόβλημα είναι η πολιτική της Ε.Ε που αποδέχονται ακόμη κι αυτοί που κατεβαίνουν στο δρόμο. Η λύση είναι η απελευθέρωση της χώρας από τα δεσμά της ναζιστικής λαίλαπας που αποκαλείται Ε.Ε. 
 
Η λύση αυτή απαιτεί απλά έναν λαό που είναι διατεθειμένος να εργαστεί για την προκοπή και την ανεξαρτησία του, διότι καλές οι δηλώσεις μπροστά στις κάμερες αλλά κανείς δεν θέλει να δουλέψει για την χώρα. Κανείς δεν θέλει να βγει μπροστά λέγοντας ότι δεν αποδέχεται κανένα χρέος, δεν αποδέχεται καμία τραπεζική σωτηρία, δεν αποδέχεται να πληρώνει φόρους για χρέη τραπεζών και πολιτικών ηγεσιών όταν μάλιστα τα εισοδήματα έχουν μηδενιστεί. Όλοι φοβούνται να σηκώσουν μανίκια και να είναι ελεύθεροι. Προτιμούν το φόρο του 100% με αφεντικό την Ε.Ε χωρίς κανένα κοινωνικό αντίκρισμα παρά να πληρώνουν φόρο 50% στην Ελλάδα με κοινωνική δικαιοσύνη για όλους.
 
Ποτέ άλλοτε το "θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία" δεν ήταν τόσο επίκαιρο όσο σήμερα. Με φιλοτομαριστές και άτολμους δεν υφίσταται κοινωνία. Γι' αυτό οι όποιες κινητοποιήσεις είναι ένας προεκλογικός αγώνας για το ποιος εφαρμοστής-πρωθυπουργός θα πάρει την σκυτάλη πετώντας ξεροκόμματα στην ανάλογη συντεχνία που θα τον διατηρεί ως δημοκρατικό καθεστώς μιας καθολικά ναζιστικής Ε.Ε.-
 
 
http://www.stontoixo.com/2016/01/blog-post_65.html

Στις 30 Ιανουαρίου, ο χριστιανισμός γιορτάζει τους τρεις ανθέλληνες ιεράρχες!


Στις 30 Ιανουαρίου γιορτάζουν τους τρεις μεγίστους φωστήρες των ελληνικών γραμμάτων!

* Ιωάννης ο Χρυσόστομος

* ο Μέγας Βασίλειος

* Γρηγόριος Νανζιαζηνός

Αυτούς τους τρεις που δήθεν διέσωσαν τα ελληνικά γράμματα και τα παρέδωσαν σε μας τους νεότερους! Η γιορτή αυτή μας δίνει την ευκαιρία να αναφερθούμε στο περιβόητο κατασκεύασμα των «ελληνοχριστιανικών ιδεωδών» και να δούμε κατά πόσον κάτι τέτοιο μπορεί πράγματι να υπάρξει.
 Μαθαίνουμε - και για κάποιους αποτελεί και ιδεολόγημα - ότι «Η Ορθοδοξία είναι αναπόσπαστο στοιχείο της ταυτότητας των Ελλήνων»..., «Χριστιανική Εκκλησία και Ελληνικό Έθνος είναι έννοιες αλληλοσυμπληρούμενες». Πατρίδα θρησκεία οικογένεια και κάτι παρόμοια. Αξίζει, λοιπόν, να δούμε πόσο αληθεύουν αυτά τα «σλόγκαν». Και, για τούτο, ας γυρίσουμε πίσω στις ρίζες, στην εποχή όπου ο Χριστιανισμός καθιερώθηκε ως επίσημη θρησκεία του Βυζαντινού κράτους, και θεμελιώθηκε η συνύπαρξη κοσμικής και θρησκευτικής εξουσίας. Πλοηγός σ' αυτό το ταξίδι θα είναι ο γνωστός Έλληνας λογοτέχνης και αρθρογράφος Μάριος Πλωρίτης. Και επειδή οι αλήθειες πρέπει να λέγονται, ας ακούσουμε τι έχει να μας πει, έτσι για να προβληματιστούμε λιγάκι:


Η Ιστορία, γράφει στο βήμα των Αθηνών, αρχίζει με μια γοερή αντίφαση: Οι Βυζαντινοί ένιωθαν συνεχιστές των αρχαίων Ελλήνων, διατηρούσαν πάμπολλα έθιμά τους, μιλούσαν τη γλώσσα τους, οι λόγιοί τους μελετούσαν την αρχαία Γραμματεία, τη «συντηρούσαν» αντιγράφοντας τα κείμενά της. Απ' την άλλη, όμως, αποστρέφονταν την Ελλάδα και τους Έλληνες, επειδή τους ταύτιζαν με την επάρατη ειδωλολατρία, τον εχθρό και αλλοτινό διώκτη της χριστιανικής θρησκείας. Έτσι, έγιναν αυτοί διώκτες ανελέητοι των παλιών διωκτών τους. Και, φυσικά, πρωταρχικό ρόλο στο μίσος κατά «παντός του ελληνικού» και στον λυσσαλέο κατατρεγμό του, έπαιξε η Εκκλησία, που ήταν ο φορέας και λειτουργός της νέας θρησκείας και ο μοναδικός σχεδόν πνευματικός οδηγητής των Βυζαντινών.
Η πρώτη τους κίνηση ήταν να καταστρέψουν τους ναούς και τα αγάλματα των Ελλήνων στερώντας, έτσι, τον κόσμο από ανεπανάληπτα δημιουργήματα της αρχαίας τέχνης, για να μη μείνει ίχνος από τη «βδελυρή θρησκεία των ειδώλων».

Ο πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόφιλος, πρωτοστάτησε στην πυρπόληση της βιβλιοθήκης του Σεραπείου, με τους 42.000 τόμους της μοναδικής κιβωτού της αρχαίας γνώσης και λογοτεχνίας...
Ο αυτοκράτορας Θεοδόσιος Α' κατάργησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ο πολύς Ιουστινιανός έκλεισε τις φιλοσοφικές σχολές της Αθήνας...
Και να ήταν μόνο τα άψυχα; Οι πρόδρομοι των σημερινών ζηλωτών επιδόθηκαν σε φοβερούς διωγμούς και σφαγές των «εθνικών», που τις ομολογούν και οι χριστιανοί χρονικογράφοι...
Ο ελληνολάτρης αυτοκράτορας Ιουλιανός όχι μόνο συκοφαντήθηκε και αναθεματίσθηκε σαν «αποστάτης» και «παραβάτης» αλλά και δολοφονήθηκε από χριστιανό, ενώ πολεμούσε εναντίον των Περσών...
Ο ανεψιός και διάδοχος του πατριάρχη Θεόφιλου, ο Κύριλλος, θεωρείται ηθικός αυτουργός της δολοφονίας της σπουδαίας νεοπλατωνικής φιλοσόφου Υπατίας... Και η Σύνοδος της Νικαίας αναθεμάτιζε όσους «μελετούσαν διεξοδικώς τα ελληνικά μαθήματα»... Ακόμα και το όνομα «Έλλην» πήρε νόημα υβριστικό και αποκρουστικό. Το Βυζάντιο «πολέμιον υπελάμβανε (θεωρούσε εχθρικό) το των Ελλήνων όνομα, καθ' όσον ανέκαθεν το όνομα τούτο εταυτίσθη μετά της εννοίας του ειδωλολάτρου», γράφει ο κάθε άλλο παρά «αντίχριστος», βέβαια ιστορικός Κωνσταντίνος Παπαρηγόπουλος. «Ανόσιους, μυσαρούς, παμμίαρους» αποκαλούσαν τους Έλληνες οι αυτοκρατορικοί νόμοι και οι εκκλησιαστικοί πατέρες.
Ο Αθανάσιος κατακεραύνωνε τους «μιαρούς» Έλληνες...
Ο Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός στηλίτευσε την «κίβδηλον ποίησιν» των αρχαίων... και
Ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος θεωρούσε πως Χριστιανισμός και Ελληνισμός είναι ασυμβίβαστοι, διαφωνώντας με τους νυν ελληνοχριστιανικούς κήρυκες... «Το όνομα Έλλην κατήντησε θρησκευτικόν και ελέγετο περί μη χριστιανών και αν ακόμη ούτοι ήσαν Σαρακηνοί», λέει στην εκδοθείσα το 1933 «Ιστορία του Βυζαντινού Κράτους» ο ιστορικός Αμαντος.
Ακόμα και κορυφαίοι διανοητές, όπως ο πατριάρχης Φώτιος (9ος αιώνας) έγραφε πως οι Ρώσοι, προτού εκχριστιανισθούν, είχαν «ελληνικήν και άθεον δόξαν», ενώ ο «πλατωνιστής» Μιχαήλ Ψελλός (11ος αιώνας) έλεγε πως οι Κινέζοι ήταν «Έλληνες το δόγμα»!!! Και όταν, το 968, απεσταλμένοι του Πάπα εγχείρισαν στον αυτοκράτορα Νικηφόρο Φωκά γράμματα του Ποντίφικα με την προσφώνηση «αυτοκράτωρ των Ελλήνων», ο Φωκάς τους έριξε στη φυλακή!

Εναι αλήθεια πως, από τον 10ο και, περισσότερο, από τον 13ο αιώνα, οι βυζαντινοί ανθρωπιστές προσπάθησαν να ξαναδώσουν στα ονόματα «Ελλάς» και «Έλληνες» την παλιά τους αίγλη, και διεκδίκησαν την πνευματική «κληρονομιά» της Αθήνας. Ωστόσο, αυτή η «αποκατάσταση» δεν εξάλειψε τον (κληρικό προπάντων) ανθελληνισμό ως το τέλος της αυτοκρατορίας. Ο μέγας λογοθέτης (πρωθυπουργός) του Ανδρόνικου Β' Παλαιολόγου, Θεόδωρος Μετοχίτης (αρχές 14ου αιώνα), θεωρούσε τους Έλληνες «εχθρούς του κράτους» και ευχόταν «να εξολοθρευθούν με την βοήθειαν του Θεού», ενώ ο προοδευτικός θεολόγος Βαρλαάμ (14ος αιώνας) θα κατηγορηθεί, ανάμεσα στ' άλλα, και σαν «ελληνομανής».
Και ο Γεννάδιος Σχολάριος (ο κατοπινός πρώτος πατριάρχης της Οθωμανοκρατίας), όταν ρωτήθηκε, τρία χρόνια πριν απ' την Άλωση, αν είναι Έλλην, απάντησε με αποστροφή: «... αν με ρωτήσει κανείς τι είμαι απαντώ, Χριστιανός είμαι».
Και ο ιστορικός Παύλος Καλλιγάς στο βιβλίο του «Μεσαιωνικός βίος του Ελληνικού Έθνους» λέγει: «Αυτούς τους διώκοντας τον Χριστιανισμόν Τούρκους, αποκαλεί η Εκκλησία "νέους Έλληνας", διότι το όνομα Έλλην ήτο τότε συνώνυμον τω αντιχρίστω... Οι περισωθέντες επίσημοι αναθεματισμοί του ελληνικού ονόματος, αποδεικνύουν ότι οι ακαταλόγιστοι εκείνοι άνθρωποι ενόσουν (έπασχαν από) αληθή ελληνοφοβίαν»....
Ο βυζαντινός ιερός πόλεμος κατά των Ελλήνων, που κράτησε έντεκα αιώνες, απόδειξε πόσο τυφλώνει ο δογματικός φανατισμός, αλλά και πόσο ανέσπερη αλκή έχει ο ελληνικός πολιτισμός, αφού κατόρθωσε να επιβιώσει ακόμα κι όταν τον μαχόταν ανένδοτα η πιο κραταιή (μαζί με τον αυτοκράτορα) δύναμη του Βυζαντίου, η ιεραρχία...


Αυτά από τον Μάριο Πλωρίτη.

Οι τρεις Ιεράρχες, μας λένε, διέσωσαν τα ελληνικά γράμματα!!!
Από ποιους τα διέσωσαν; Και πώς; Αφού η ελληνική γλώσσα ήταν, τότε, η επίσημη γλώσσα του γνωστού κόσμου!
Πώς όμως υπερασπίστηκαν τον ελληνισμό όταν ο Μέγας Βασίλειος γράφει στο έργο του «εις τον Προφήτην Ησαΐαν Προοίμιον»: «Μη δειλιάζετε από των Ελληνικών πιθανολογημάτων... τα οποία είναι σκέτα ξύλα, μάλλον δε δάδες που απώλεσαν και του δαυλού την ζωντάνια και του ξύλου την ισχύ, μη έχοντας δε ούτε και του πυρός την φωτεινότητα, αλλά σαν δάδες καπνίζουσες καταμελανώνουν και σπιλώνουν όσους τα πιάνουν και φέρνουν δάκρυα στα μάτια όσων τα πλησιάζουν. Έτσι και (των Ελλήνων) η ψευδώνυμος γνώση σε όσους την χρησιμοποιούν».


Και ο Αγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος γράφει στην ομιλία του εις Άγιον Ιωάννην τον Ευαγγελιστήν: «Αν κοιτάξεις στα ενδότερα (των ελληνικών σκέψεων) θα δεις, τέφρα και σκόνη και τίποτε υγιές, αλλά τάφος ανοιγμένος είναι ο λάρυγγας (των Ελλήνων φιλοσόφων!), όλα δε είναι γεμάτα ακαθαρσίες και πύον, και πάντα τα δόγματα τους βρίθουν από σκουλίκιαν... Αυτά γέννησαν και αύξησαν οι Έλληνες, παίρνοντας από τους φιλοσόφους τους... Εμείς όμως, δεν παραιτούμαστε από την μάχη εναντίον τους».

Τόση ήταν η αγάπη τους προς τους Έλληνες και την Ελλάδα που ο Χρυσόστομος συμβουλεύει τους χριστιανούς στον λόγο του «Περί Κενοδοξίας και πώς δει τους Γονείς Ανατρέφειν τα Τέκνα»: «Κανένας δεν πρέπει να δίνει στα παιδιά του ονόματα των ελλήνων προγόνων του, του πατέρα, της μητέρας, του παππού και του προπάππου, αλλά να δίνει τα ονόματα των δικαίων της Παλαιάς Διαθήκης». Ιδού και η απάντηση σε όσους απορούν γιατί δεν μπορούν να δώσουν όνομα στα παιδιά τους που δεν περιλαμβάνεται στας εκκλησιαστικάς δέλτους!

Είναι όμως και ο Γρηγόριος Νανζιαζηνός: «Η μητέρα μου πρόσεχε να μη φιλήσουν τα χείλη μου Ελληνικά χείλη, να μην αγγίξουν τα χέρια μου Ελληνικά χέρια και ούτε Ελληνικά τραγούδια να ΜΟΛΥΝΟΥΝ τα αυτιά και την γλώσσα μου».

Αυτά, λοιπόν, επειδή οι αλήθειες πρέπει να λέγονται.

Περισσότερα: http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_jcalpro&extmode=view&extid=1026#ixzz1BMAF75Lm
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters