Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Έρευνα: Δείτε ποιο είναι το μπαχαρικό που δεν αφήνει το φθόριο να καταστρέψει τον εγκέφαλό σας


Ποιο μπαχαρικό προστατεύει τον εγκέφαλό σας;

Το φθόριο βρίσκεται παντού σήμερα, από τα αντιβιοτικά μέχρι το πόσιμο νερό, αλλά και σε οδοντόκρεμες, καθιστώντας αναπόφευκτη την έκθεση.

Η νευροτοξικότητα από το φθόριο έχει αποτελέσει αντικείμενο ακαδημαϊκής συζήτησης για δεκαετίες. Είναι τώρα γνωστό ότι μειώνει το IQ και ενισχύει την ασβεστοποίηση της επίφυσης.

Η κουρκουμίνη εξασθενεί τη νευροτοξικότητα που προκαλείται από το φθόριο.

Το φθόριο (F) είναι ίσως το πρώτο ανόργανο ιόν που επέστησε την προσοχή του επιστημονικού κόσμου για τις τοξικές επιδράσεις της και τώρα η τοξικότητα F μέσω του πόσιμου νερού είναι ευρέως αναγνωρισμένη ως ένα παγκόσμιο πρόβλημα. Η έκθεση σε F προκαλεί ορισμένους τύπους καρκίνου, βλάπτει το αναπαραγωγικό σύστημα και προκαλεί καρδιαγγειακές και νευρολογικές ασθένειες.

Η μελέτη επικεντρώθηκε στην νευροτοξικότητα από το φθόριο, προσδιορίζοντας τη διεγερτοτοξικότητα και το οξειδωτικό στρες και τις κύριες κινητήριες δυνάμεις του νευροεκφυλισμού. Η φθορίωση των δοντιών προκαλεί, επίσης, νευροεκφυλιστικές αλλαγές που σχετίζονται με μια μορφή οξειδωτικού στρες που είναι γνωστή ως υπεροξείδωση των λιπιδίων. Η λιπιδική υπεροξείδωση στον εγκέφαλο μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της συνολικής περιεκτικότητας των φωσφολιπιδίων του εγκεφάλου. Λόγω αυτών των γνωστών μηχανισμών το φθόριο συνδέεται με νευροτοξικότητα και νευροεκφυλισμό και οι πολυφαινόλες στην κουρκουμίνη είναι νευροπροστατευτικές ουσίες. Η κουρκουμίνη είναι αντιοξειδωτικό και αυξάνει την ενδογενή παραγωγή γλουταθειόνης στον εγκέφαλο, που είναι σημαντική αντιοξειδωτική άμυνα του συστήματος.

Προκειμένου να αξιολογηθούν οι νευροτοξικές επιδράσεις του φθορίου και ο προστατευτικός ρόλος της κουρκουμίνης:

Δημιουργήθηκαν 3 ομάδες:

1η oμάδα: Δεν ελάμβανε φθόριο

2η ομάδα: Έπαιρνε φθόριο (120 ppm): Το φθόριο δόθηκε σε αποσταγμένο νερό πόσιμο νερό χωρίς περιορισμό.

3η ομάδα: Έπαιρνε φθόριο (120 ppm) + κουρκουμίνη (30 mg / kg σωματικού βάρους): Από του στόματος δόση κουρκουμίνη διαλυμένη σε ελαιόλαδο μαζί με φθόριο στο πόσιμο νερό

Προκειμένου να εξακριβωθεί η επίδραση της θεραπείας, οι ερευνητές μέτρησαν την περιεκτικότητα της μηλονοδιαλδεΰδης (MDA) στους εγκεφάλους των ποντικών. Η MDA είναι ένας γνωστός δείκτης του οξειδωτικού στρες και της βλάβης από αυτό.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η ομάδα που ελάμβανε μόνο φθόριο έδειξε σημαντικά αυξημένα επίπεδα της MDA εναντίον της ομάδας που δεν έπινε νερό με φθόριο. Η ομάδα που έπαιρνε φθόριο και κουρκουμίνη είδε μειωμένα επίπεδα MDA σε σχέση με την ομάδα που ελάμβανε μόνο φθόριο ομάδα, αποδεικνύοντας τη νευροπροστατευτική δράση της κουρκουμίνης.

Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι η καθημερινή δόση 120 ppm F έχει σαν αποτέλεσμα σημαντικές αυξήσεις στην λιπιδική υπεροξείδωση, του εγκεφάλου, καθώς και σε νευροεκφυλιστικές αλλαγές στα κυτταρικά σώματα των νευρώνων του ιππόκαμπου. Η κουρκουμίνη μειώνει σημαντικά την τοξική επίδραση του F με την επαύξηση της αντιοξειδωτικής άμυνας και προστατεύει από τον νευροεκφυλισμό.

Η κουρκούμη προστατεύει τον εγκέφαλο και αποκαθιστά τις βλάβες του εγκεφάλου


emedi.gr

πηγή: http://www.pentapostagma.gr/

Η "ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΔΙΝΗ ΤΟΥ ΑΝΤΕΝ"

Σύμφωνα με έγγραφο που διέρρευσε από το WikiLeak, το 2000 ο ναύαρχος Maksimov, διοικητής του ρωσικού στόλου της Βόρειας θάλασσας, έστειλε μια απόρρητη αναφορά στον τότε πρόεδρο της Ρωσίας Vladimir Putin, ενημερώνοντας τον ότι τον Νοέμβριο του 2000 είχε δημιουργηθεί ή ανακαλυφθεί μια μαγνητική Δίνη στον Κόλπο του Άντεν έξω από τις ακτές της Σομαλίας και πως παρά τις συνδυασμένες προσπάθειες της
Ρωσίας, των ΗΠΑ και της Κίνας για να την περιορίσουν ή να μελετήσουν τη φύση της, η οποία έδειχνε να "αψηφά" τους νόμους της φυσικής, απέτυχαν.

Το φαινόμενο αυτό οι επιστήμονες το ονόμασαν "Μαγνητική Δίνη του Άντεν", όπου παρουσιαζόταν στον ουρανό μια τεράστια οπή, η οποία έδειχνε να απορροφά ενέργεια στο εσωτερικό της και δημιουργούσε ανεξήγητα μετεωρολογικά φαινόμενα στην περιοχή.

Στις 5 Ιανουαρίου του 2010 η οπή μετονομάστηκε από τους επιστήμονες σε "Αστρική Πύλη", το άνοιγμα της οποίας προκάλεσε σειρά σεισμικών δονήσεων στην περιοχή. Όλες οι επιστημονικές προσπάθειες εξήγησης του φαινομένου απέβησαν άκαρπες και το γεγονός αυτό το απέκρυψαν από την κοινή γνώμη.

Το φαινόμενο προκάλεσε πανικό στους ηγέτες των Μεγάλων Δυνάμεων, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι έκριναν πως ο πλανήτης θα υποστεί εξωγήινη επίθεση και σε αρχική φάση απέστειλαν 27 πολεμικά πλοία για να φρουρούν την περιοχή, τα οποία σε κάποια στιγμή πλησίασαν τον αριθμό των 400! Ήταν η μεγαλύτερη αρμάδα που συγκεντρώθηκε ποτέ και πρόσχημα ήταν η αντιμετώπιση των Σομαλών πειρατών (!) οι οποίοι δρούσαν στην περιοχή με οπλισμένες ψαρόβαρκες!

ΙΔΟΥ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΩΝ:
- "Αυτό που αποκαλούν μαγνητική δίνη του Άντεν είναι δικό μας δημιούργημα. Είναι η απόληξη τρισδιάστατου χωροχρονικού διαύλου φωτός, για την επικοινωνία της Γαίας με την "Γερουσία Φωτός" της Μεγάλης Ανδρομέδας που έχει εγκατασταθεί στον δορυφόρο του Διός Γανυμήδη. Ο δίαυλος αυτός δρα σαν γέφυρα φωτός σε υψηλότερες διαστατικές δονήσεις μεταξύ της Γαίας και του σύμπαντος.

Η "Γερουσία Φωτός" είναι υπεύθυνη για τις δραστηριότητες των σκαφών μας στο ηλιακό σας σύστημα. Ανήκει σε διαφορετικό χρονικό και δονητικό πλαίσιο από τους ανθρώπους της Γαίας γιατί έχει πολλαπλές αποστολές και τα μέλη της μετακινούνται σε πολλαπλές διαστάσεις. Μπορούν να συλλέγουν ενέργεια από το σύμπαν και να μεταβάλλουν την μοριακή συνοχή τους, να μηδενίζουν το βάρος τους και με το αστρικό τους σώμα να βρίσκονται ταυτόχρονα σε πολλές περιοχές της Γαίας και του ουρανού.

Όταν παρουσιάζεται το φαινόμενο της απορρόφησης ενέργειας από το εσωτερικό του διαύλου, αυτό οφείλεται στην παρουσία μεγάλων δικών μας σκαφών που διασαλεύουν την κανονική λειτουργία της ατμόσφαιρας, λόγω των πολωμένων δεσμών περιστρεφόμενης βαρύτητας που χρησιμοποιούμε για να διατηρούμε σταθερή την θέση μας. Οι αποστάτες της Γαίας νομίζουν ότι ανοίξαμε αστρική πύλη την οποία θα χρησιμοποιήσουμε όταν αποφασίσουμε να εμφανιστούμε και περιμένουν για να μας αποκρούσουν.

Η "Γερουσία Φωτός" μέσα σε μια 10ετία έχει καλέσει στην έδρα της στον Γανυμήδη 64 κυβερνήτες πλοίων και άλλους αξιωματούχους της πολεμικής αρμάδας που συγκεντρώθηκε στον κόλπο του Άντεν. Αυτό γίνεται με εστίαση δεσμών συμπυκνωμένου φωτός πάνω σ' αυτόν που καλούν και επιταχύνουν τους κραδασμούς του σώματος του, το οποίο σπάει το φράγμα του χωροχρόνου και παρουσιάζεται μπροστά τους. Εάν η ένταση του συμπυκνωμένου φωτός είναι πολύ μεγάλη, τότε η απόσταση ακαριαίας μεταφοράς μεγαλώνει και μπορεί να τον στείλουν σε άλλα αστρικά συμβούλια. Αυτό το εφαρμόζουν πολλές φορές για στενούς συνεργάτες τους, όταν θέλουν να τους δώσουν οδηγίες δράσης.."

http://okloios.blogspot.gr/2016/04/blog-post_19.html

Μυστηριώδες δίκτυο αρχαίων στοών συνδέουν Σκωτία – Τουρκία;

στοα

Τα τούνελ που έχουν βρεθεί θαμμένα κάτω από ερείπια οικισμών της λίθινης εποχής αποτελούν αποδείξεις για την ύπαρξη ενός τεράστιου υπόγειου δικτύου που κάλυπτε σχεδόν ολόκληρη την Ευρώπη από τη Βόρεια Σκωτία μέχρι τη Μεσόγειο.

Αυτό ισχυρίζεται ο γερμανός αρχαιολόγος Dr Heinrich Kusch στο βιβλίο του με θέμα τις υπόγειες σήραγγες που χρονολογούνται 12.000 χρόνια πριν.

Στη Γερμανία και συγκεκριμένα στη Βαυαρία βρέθηκαν 700 μέτρα από το υπόγειο δίκτυο, ενώ στην Αυστρία βρέθηκε τούνελ 350 μέτρων. Όπως υποστηρίζει ο καθηγητής τα υπόγειο δίκτυο με τις χιλιάδες σήραγγες καλύπτει όλη την Ευρώπη, με διάσπαρτα μικρότερα κομμάτια από τη Σκωτία μέχρι την Τουρκία. Στις περισσότερες περιπτώσεις η διάμετρός μίας σήραγγας είναι μόλις 70 εκατοστά, δηλαδή ίσα – ίσα για να χωράει ένας άνθρωπος. Βέβαια όπως διευκρινίζει ο καθηγητής, οι στοές δεν είναι όλες συνδεδεμένες μεταξύ τους, αλλά στο σύνολό τους αποτελούν ένα τεραστίων διαστάσεων υπόγειο δίκτυο.

Ορισμένοι από τους ειδικούς εκτιμούν ότι οι υπόγειες σήραγγες λειτουργούσαν όπως οι σημερινοί αυτοκινητόδρομοι έτσι ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να ταξιδεύουν με ασφάλεια, αποφεύγοντας τις επιθέσεις άγριων θηρίων, πολέμους, ληστές ή
ακόμα και τις άσχημες καιρικές συνθήκες.

Στις σημειώσεις του βιβλίου αναφέρεται ότι παρεκκλήσια συχνά ήταν χτισμένα στις εισόδους αυτών των στοών, ίσως επειδή η επίσημη Εκκλησία υπό το φόβο να αποτελέσουν τόπους λατρείας ειδωλολατρών, τα χρησιμοποιούσε για να τους αποτρέψει. Σε άλλες περιπτώσεις κάποιοι θεωρούσαν τα τούνελ ως πύλη για τον Κάτω Κόσμο.
Daily Mail


ΜΕΣΩsiriusanews
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗvisaltis.net


http://www.diadrastika.com/2016/04/mystiriodes-diktyo-archeon-stoon-syndeoun-skotia-tourkia.html

Λευκοί Ινδιάνοι και Ελληνικά Σύμβολα στην Β.Αμερική 8.000 χρόνων

Λευκοί Ινδιάνοι και Ελληνικά Σύμβολα

Η Αμερική, σύμφωνα με την συμβατική ιστορία, ανακαλύφθηκε το 1492 μ.Χ. Όμως αυτή η παγιωμένη επιστημονική άποψη καταρρίπτεται και από ξένους ερευνητές όπως την Henriette Mertz, οι οποίοι έχουν επιχειρηματολογήσει ότι προορισμός της Αργοναυτικής εκστρατείας ήταν η Αμερική. Αντίστοιχη εκδοχή έχει διατυπωθεί για το ταξίδι του Οδυσσέα.

Αλλά και ο ίδιος ο Πλούταρχος έχει αναφερθεί διεξοδικά στην Αμερική και στην ανακάλυψή της από τους αρχαίους Έλληνες, στο έργο του «Περί τοῦ ἐμφαινομένου προσώπου τῷ κύκλῳ τῆς σελήνης».

Η παρουσία των Ελλήνων από τα πανάρχαια χρόνια επηρέασε σε τέτοιο βαθμό που ακόμη και σήμερα είναι εμφανείς οι πολιτιστικές επιρροές τους στην ήπειρο αυτή.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι Ανασάζι (=αρχαίοι άνθρωποι) και οι «διάδοχοί» τους, οι Χόπι (Hopituh Sinom: ο λαός των Χόπι), λευκές φυλές Ινδιάνων της βορείου Αμερικής.

Πιο συγκεκριμένα, οι Ανασάζι έχτισαν θέατρα, ακροπόλεις, φρούρια, δρόμους πολλών χιλιομέτρων, γαιοθερμικές κατοικίες, ναούς, πενταόροφα κτήρια 2000 δωματίων, λαβυρίνθους, επινόησαν κατασκευές άρδευσης, κλπ.



 
Άγγλοι επιστήμονες απέδειξαν ότι οι 200.000 ξύλινοι δοκοί που χρησιμοποιήθηκαν σε πολλές κατασκευές, είχαν μεταφερθεί από τα βουνά San Mateo και Chuska. Μέρη που απέχουν τουλάχιστον 100χλμ από την περιοχή που ζούσαν. Πώς άραγε τα μετέφεραν όχι με την χρήση έστω μίας στοιχειώδους τεχνολογίας; (να σημειωθεί πως η συμβατική ιστορία αναφέρει πως οι Ανασάζι δεν διέθεταν ούτε άλογα, ούτε κάρα).

Η ύπαρξή τους αποτελεί ως σήμερα έναν «γόρδιο δεσμό» για την συμβατική ιστορία. Ένα είναι σίγουρο: Ότι διέφεραν κατά πολύ από τους υπολοίπους Ινδιάνους.

Ζούσαν ανατολικά του Ρίο Γκράντε και η έκταση που καταλάμβαναν είναι μεγαλύτερη της Καλιφόρνιας. Η επίσημη ιστορία χρονολογεί την εμφάνισή τους το 100π.Χ. Ωστόσο μία μερίδα αρχαιολόγων αντιτάσσει το 6.000 π.Χ.



Οι αρχαίοι Έλληνες δεν γνώριζαν απλά την ύπαρξη της Αμερικής αλλά είχαν δημιουργήσει σε αυτήν πλειάδα αποικιών, σύμφωνα και με μεγάλο αριθμό αρχαίων ελληνικών πηγών και όχι μόνο. Έτσι στην Πέντρα Πιντάδα (ζωγραφιστή πέτρα) βρέθηκαν ελληνικά γράμματα και σχέδια με τόξα, σταυρούς, άμαξες, κυκλικούς χορούς, κλπ, των οποίων η τεχνοτροπία θυμίζει την αντίστοιχη των Ελλήνων το 3.000π.Χ.

Επίσης, άξιος αναφοράς και προβληματισμού είναι ο οικολογικός γεωθερμικός τρόπος συνολικής δόμησης που απαντά και στα ανάκτορα της Κνωσού στην Κρήτη.



Περί το 1500μ.Χ Οι Ανασάζι εξαφανίστηκαν «μυστηριωδώς». Τυχαία η χρονική σύμπτωση της εξαφάνισής τους με την έλευση των εποίκων από την Δυτική Ευρώπη, οι οποίοι κατέσφαξαν τους Ινδιάνους της περιοχής; Σήμερα στην εν λόγω περιοχή κατοικούν οι Χόπι. Μητριαρχική φυλή που ασχολείται κυρίως με την καλλιέργεια.

Οι συνήθειες και η τεχνοτροπία τους έχουν επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από την εκεί ελληνική παρουσία. Τα ελληνικά ευρήματα στην περιοχή πολλά. Η πέτρα Γκρεϊβ Κρικ με ελληνική επιγραφή, 22 προϊστορικά οικοδομήματα με χαραγμένα ελληνικά γράμματα, σύμφωνα με τον καθηγητή Ρ. Στόουν, το ελληνικό αμφιθέατρο στο Ντόβερ και οι Ηράκλειες στήλες! Φυσικά πολλά από τα προαναφερθέντα οικοδομήματα τα «σάρωσε» το κράτος των Η.Π.Α., προκειμένου να σβήσει τα χνάρια της ιστορίας.


Η επίσημη μάλιστα ιστορία δεν δίνει καμία εξήγηση για την χρήση ελληνικών συμβόλων στην αμερικανική ήπειρο. Αντιθέτως αποκρύπτουν ακόμα και την εκστρατεία του Ηρακλή το 3.000π.Χ. Ακόμα και την τοποθέτηση αρχαιολόγων που βασιζόμενοι σε ευρήματα, κάνουν λόγο για ελληνική παρουσία στην Αμερική από το 9.600 π.Χ.!


http://www.diadrastika.com/2016/04/lefki-indiani-ellinika-symvola-ameriki-8000-chronon.html

HAARP – Το Φονικό Όπλο Της Νέας Τάξης Πραγμάτων

HAARP - Το Φονικό Όπλο Της Νέας Τάξης Πραγμάτων

Στο δρόμο για την εγκαθίδρυση της Παγκόσμιας Χούντας η Νέα Τάξη Πραγμάτων χρησιμοποιεί πολλά και διάφορα «όπλα», «όπλα» κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά, καθώς και όπλα εναντίων της υγείας των ανθρώπων.

Ένα από τα «όπλα» της τελευταίας κατηγορίας που στρέφεται ενάντια στην υγεία, μεταξύ άλλων, των ανθρώπων του πλανήτη είναι το λεγόμενο H.A.A.R.P. (High Frequency Active Auroral Research Project – Πρόγραμμα Ενεργού Σελαϊκής Έρευνας με Υψηλές Συχνότητες), ένα «όπλο» το οποίο έχει αποκρυβεί παρά το ότι το έχουν κάνει γνωστό στο κοινό παρουσιάζοντάς το απλά ως ένα εργαλείο έρευνας της Ατμόσφαιρας και αποκρύπτοντας ότι στην πραγματικότητα είναι ένα εργαλείο κατά της ανθρωπότητας.

Τι είναι όμως το H.A.A.R.P. ; σε τι αποσκοπεί η ύπαρξή του; ας δούμε αρχικά τι αναφέρει για το σύστημα αυτό η επίσημη ιστοσελίδα του H.A.A.R.P. του Πανεπιστημίου της Αλάσκα στο Άνκορέϊτζ. Αναφέρει τα εξής:

<<Το Παρατηρητήριο Διαδραστικής Ιονοσφαιρικής Έρευνας H.A.A.R.P. είναι μία καίρια Αρκτική μονάδα για τη μελέτη της ανώτερης ατμοσφαιρικής και ηλιακής – γήινης φυσικής και για την έρευνα των Ραδιο-Επιστημών και Επικοινωνιών. Μεταξύ των οργάνων που περιλαμβάνονται στη μονάδα είναι ένας ραδιοπομπός υψηλής ισχύος, υψηλής συχνότητας και σε κλιμακούμενη διάταξη, πολυάριθμα όργανα ραδιοσυχνοτήτων και οπτικής έρευνας ικανά για παρατήρηση και επιτήρηση της πολύπλοκης σελαϊκής ιονόσφαιρας και επιτόπιες υποδομές για την υποστήριξη ερευνητικών δραστηριοτήτων.>>

Εν ολίγοις επισήμως αναφέρουν ότι το σύστημα αυτό δημιουργήθηκε απλά για την βελτίωση των επικοινωνιών σε στρατιωτικό αλλά και μη στρατιωτικό επίπεδο. Κάπου εκεί τελειώνουν και οι γνώσεις του μέσου ανθρώπου περί του H.A.A.R.P. Τι στ’ αλήθεια είναι όμως το H.A.A.R.P. ; ποιες οι πραγματικές χρήσεις του για τις οποίες δεν μιλάει κανένας επίσημος φορέας; Πως χρησιμοποιείται από τη Νέα Τάξη Πραγμάτων;

To Πρόγραμμα Ενεργού Σελαϊκής Έρευνας με Υψηλές Συχνότητες (H.A.A.R.P.) είναι ουσιαστικά η μεγαλύτερη και πιο ισχυρή μονάδα του υπουργείου άμυνας των Η.Π.Α., έχει έδρα τη νοτιοανατολική Αλάσκα και είναι ένα πεδίο κεραιών που είναι στημένες με τέτοιο τρόπο ώστε να λειτουργούν ως μία γιγαντιαία κεραία. Επίσης είναι ο μεγαλύτερος σταθμός ραδιοφωνικής αναμετάδοσης στον κόσμο, με ενεργή ακτινοβολούμενη ισχύ τα 3,6 εκατομμύρια βατ, πάνω από 72.000 φορές ισχυρότερος από τον μεγαλύτερο εμπορικό ραδιοφωνικό σταθμό στις Η.Π.Α. ο οποίος έχει ισχύ περί τα 50.000 βατ. Οι μεταδόσεις του H.A.A.R.P. όμως έχουν ως στόχο μεταξύ άλλων μία συγκεκριμένη περιοχή στην κορυφή της ατμόσφαιρας, την λεγόμενη ιονόσφαιρα.

Γιατί θέλουν να εισάγουν όλη αυτή την ενέργεια στην ιονόσφαιρα; Σύμφωνα με τα όσα ακούμε από επίσημα χείλη, από τον ακαδημαϊκό και στρατιωτικό τομέα το H.A.A.R.P. είναι ένας καθαρά επιστημονικός ερευνητικός σταθμός που έχει ως στόχο να αντληθεί περαιτέρω γνώση σχετικά με την ανώτερη ατμόσφαιρα. Ουσιαστικά μιμούνται τον τρόπο με τον οποίο ο ήλιος εισάγει ενέργεια στην περιοχή αυτή της ατμόσφαιρας, την ιονόσφαιρα, δημιουργώντας έτσι φυσικά φαινόμενα με τεχνητό τρόπο ώστε να κατανοήσουν καλύτερα τις διαδικασίες και τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις ηλιακές κηλίδες και άλλα φαινόμενα για να ελέγξουν και να δημιουργήσουν διάφορες Ιονοσφαιρικές συνθήκες.

Το H.A.A.R.P. στην πραγματικότητα όμως είναι κάτι παραπάνω από αυτό και η εξήγηση ότι είναι απλά όργανο έρευνας των Ιονοσφαιρικών φαινομένων με σκοπό την βελτίωση των τηλεπικοινωνιών είναι μία δικαιολογία ώστε να αποκρυβεί το γεγονός ότι στην πραγματικότητα χρησιμοποιείται για την τροποποίηση του καιρού και για την υποβολή υποσυνείδητων μηνυμάτων στους ανθρώπους.

Ας δούμε το χρονολόγιο του H.A.A.R.P. : Τα κύρια διπλώματα ευρεσιτεχνίας που αφορούν το H.A.A.R.P. δόθηκαν στα τέλη της δεκαετίας του 1980.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στις ΗΠΑ με αριθμό 4686605, χορηγήθηκε στον Δρ. Bernard J. Eastuland για το <<Μέθοδος και Συσκευή για την αλλοίωση μίας περιοχής στην γήινη ατμόσφαιρα, ιονόσφαιρα ή και Μαγνητόσφαιρα>>. Αυτό ήταν το πρώτο εκ των τριών διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που του χορηγήθηκαν και που τα έδωσε εν συνεχεία στην APTI (Advanced Power Technologies inc) θυγατρική της εταιρείας πετρελαίου ARCO. Ο Δρ. Eastlund ήταν φυσικός στο MIT και στο Columbia University της Νέας Υόρκης ενώ έχει επίσης οκτώ χρόνια εμπειρίας στην Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας.

Σε θεμελιώδες επίπεδο το H.A.A.R.P. είναι συσκευή του Δρ. Eastlund και η ιδέα κατασκευής του προήλθε από την μελέτη της εργασία του Nicola Tesla. Ο τελικός σχεδιασμός του H.A.A.R.P. βασίστηκε στα διπλώματα ευρεσιτεχνίας του Eastlund ο οποίος έχει πει: Το H.A.A.R.P. είναι το τέλειο πρώτο βήμα προς ένα σχέδιο σαν το δικό μου. Η ανάπτυξη στην τεχνολογία μετάδοσης σταδιακής φάσης και στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να παράγει την απαιτούμενη ένταση του πεδίου. <<Αν φωνάζει σαν πάπια και μοιάζει με πάπια, τότε είναι πάπια>> αλλά η κυβέρνηση θα πει ότι δεν είναι.

Το πρόγραμμα του H.A.A.R.P. ξεκίνησε ως ανάγκη της πετρελαϊκής εταιρείας ARCO να βρει αγοραστή για το φυσικό αέριο της Αλάσκα, ή τουλάχιστον αυτή είναι η δήθεν εξήγηση του γιατί μπήκε σε εφαρμογή το σχέδιο H.A.A.R.P. Το φυσικό αέριο σαν υποπροϊόν της εξόρυξης του πετρελαίου δεν μπορεί να μεταφερθεί σε καταναλωτές που βρίσκονται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Έτσι στην προκειμένη περίπτωση της Αλάσκα η εταιρεία ARCO συμπιέζει το αέριο πίσω στη γη για να κρατήσει ψηλά την πίεση του κοιτάσματος, όμως θα προτιμούσε να πωλήσει το φυσικό αέριο και να βάλει στο κοίτασμα νερό της θάλασσας όπως γίνεται παντού. Έτσι υπήρχε η ανάγκη να βρεθεί αγοραστής για το αέριο της Αλάσκα, με αποτέλεσμα η πετρελαϊκή εταιρεία να υιοθετήσει την εφεύρεση του Eastlund. Το φυσικό αέριο θα μπορούσε να πωληθεί στην κυβέρνηση, η οποία όμως δεν το είχε ανάγκη. Έτσι ο Eastlund σκέφτηκε να βρει κάποιο έργο με κρατική χορηγία το οποίο θα απαιτούσε μεγάλα ποσά ηλεκτρικής ενέργειας η οποία θα παραγόταν με φυσικό αέριο.

Σε μία τηλεοπτική εκπομπή ο Eastlund είπε: <<Η ARCO είχε πρόβλημα του τι να κάνει το φυσικό αέριο από τα βόρεια κοιτάσματα. Η κατασκευή ενός αγωγού προς τις ΗΠΑ ήταν πάρα πολύ ακριβή. Με προσέλαβαν για να σκεφτώ κάποια χρήση του φυσικού αερίου. Η πρώτη ιδέα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν τα ραδιοκύματα. Αφού είχα όλη αυτή την ενέργεια θα μπορούσα να κάνω πολλά με τα ραδιοκύματα. Δεύτερη ιδέα ήταν ότι το αέριο βρίσκετε στην Αλάσκα, η οποία είναι κοντά στο σημείο που βρίσκετε ο μαγνητικός πόλος της γης. Και η τρίτη ιδέα ήταν επειδή ήξερα ότι οι σοβιετικοί πύραυλοι θα μπορούσαν να έρθουν πάνω από τον πόλο. Τέλος πρόσθεσα ένα κομμάτι φυσικής, δηλαδή την δυνατότητα όταν αυτά τα ραδιοκύματα χτυπούν τις ανώτερες περιοχές του μαγνητικού πεδίου να δημιουργούν τεράστιο αριθμό ηλεκτρονίων. Ο τρόπος που θα <<σκοτώσουν>> έναν πύραυλο αυτά τα ηλεκτρόνια είναι ότι μπορούν να εισχωρήσουν σε αυτόν. Πολλά ηλεκτρόνια θα μπορούσαν να τον κάνουν να εκραγεί , να δημιουργήσουν βλάβες στα ηλεκτρονικά και γενικά να κάνουν πολλά κακά πράγματα σε έναν πύραυλο. Μία αρκετά μεγάλη κεραία μπορεί να καλύψει τις ζώνες Van Allen με ενεργά σωματίδια.. η αρχική σκέψη ήταν μία ασπίδα που θα παράγει ηλεκτρόνια σε όλες τις διαδρομές από τις οποίες θα μπορούσαν να έρθουν οι πύραυλοι, και να τους καταστρέψει όλους. Μέχρι το τέλος του έτους εργάστηκα για τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας και ετοίμασα τρία από αυτά. Σχεδόν κάθε εφαρμογή που θα μπορούσαμε να σκεφτούμε την ενσωματώναμε στις προτάσεις. Εκτός από την παγκόσμια πυραυλική ασπίδα, σκεφτήκαμε ασπίδες ηλεκτρονίων που μπορούν να καταρρίψουν πυραύλους,να προκαλέσουν παρεμβολές επικοινωνιών, δημιουργία κυμάτων ELF (Extra Low Frequency) και VLF (Very Low Frequency), κλπ. Το γραφείο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας μου έδειξε ένα έργο. Εγώ, εκείνη την εποχή, δεν είχα ακούσει ποτέ για τον Tesla, και μου έδειξαν επίσης δύο άρθρα της New York Times και δεν είχε σημασία ότι δεν ήτα πατέντες. Μέσα σε μία ημέρα μετά την έκδοση του πρώτου διπλώματος ευρεσιτεχνίας, η New York Times με κάλεσε και ήθελε να μου πάρει συνέντευξη. Τους παραχώρησα μία συνέντευξη και νομίζω ότι ίσως η ARCO να ήταν λίγο αναστατωμένη γι’ αυτό και γι’ όλα όσα είπα εγώ, κατά την γνώμη μου μπορεί να έπαιξε κάποιο ρόλο που δεν έμεινα στην επιχείρηση. Ένας από τους λόγους που μου είπαν είναι ότι οι ιδέες μου ήταν <<πολύ μπροστά>> , αλλά απείχαν πολύ από την αρχική ιδέα και από αυτό στο οποίο ήθελαν να εργαστούν>>.

Ακολουθούν και κάποιες φωτογραφίες των συστοιχιών των κεραιών του συστήματος H.A.A.R.P.


Το πρωταρχικό δίπλωμα του Eastlund ανέφερε ότι η εφεύρεση απαιτεί μεγάλα ποσά ενέργειας τα οποία θα μπορούσαν να παρέχονται από την καύση διαφόρων καυσίμων που υπάρχουν σε στρατηγικά γεωγραφικά σημεία γύρω από την γη. Όπως για παράδειγμα οι μεγάλες αποθέσεις υδρογονανθράκων (πετρέλαιο και φυσικό αέριο) που υπάρχουν στην Αλάσκα και τον Καναδά. Η πρόταση του Eastlund ήταν η δημιουργία μιας κεραίας με 40 μίλια διάμετρο, το οποίο στην πραγματικότητα θα ήταν ένα σύστημα όπλων της λεγόμενης πρωτοβουλίας στρατηγικής άμυνας (SDI), πολύ μεγαλύτερης από τη συστοιχία του H.A.A.R.P. που υπάρχει σήμερα. Αυτό θα ικανοποιούσε την ανάγκη της ARCO καταναλώνοντας τεράστιες ποσότητες φυσικού αερίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Η σημαντικότητα της ευρεσιτεχνίας του Estlund έγκειται στην ανακάλυψη ενός τρόπου συγκέντρωσης μίας ακτίνας ραδιοσυχνοτήτων, διότι προηγουμένως όλες οι μεταδόσεις διαχέονταν με την απόσταση. ο Εastlund βρήκε ένα τρόπο για να κάνει τις μεταδόσεις να συγκεντρώνονται σε μεγάλη απόσταση από τον πομπό. Αυτό επιτρέπει στο σύστημα H.A.A.R.P. να συγκεντρώνει τεράστια ποσά ενέργειας σε ένα συγκεκριμένο σημείο, σε μεγάλο ύψος από την επιφάνεια της γης.


Ας δούμε τι είχε πει ο ίδιος ο Eastlund σχετικά με τις δυνατότητες της συσκευής του σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό ΟΜΝΙ to 1998. Είπε τα εξής: <<Μπορείτε σχεδόν να ανυψώσετε μέρος της ανώτερης ατμόσφαιρας. Μπορείτε να την μετακινήσετε, να κάνετε πράγματα εκεί.>>

Στο πρώτο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας έγραψε: <<Αυτή η εφεύρεση έχει μία εκπληκτική ποικιλία από πιθανές χρήσεις και πιθανές μελλοντικές εξελίξεις. Θα μπορούσε να προκαλέσει καταστροφή, παραμόρφωση ή σύγχυση πυραύλων και αεροσκαφών..μεγάλες περιοχές της ατμόσφαιρας θα μπορούσαν να ανυψωθούν σε ένα απροσδόκητα υψηλό υψόμετρο, ώστε οι πύραυλοι να αντιμετωπίσουν απροσδόκητες και απρογραμμάτιστες δυνάμεις τριβής με αποτέλεσμα την καταστροφή ή την εκτροπή τους. Η τροποποίηση του καιρού είναι επίσης δυνατή αλλάζοντας για παράδειγμα την φυσιολογική ροή του ανέμου κατασκευάζοντας έναν η περισσότερους <<λόφους>> ατμοσφαιρικών σωματιδίων που θα λειτουργήσουν ως φακός του μηχανισμού εστίασης.<>>

Αλλού έγραψε: <<Αυτή η συσκευή θα μπορούσε να είναι η αιτία για την ολική διακοπή των επικοινωνιών σε ένα μεγάλο τμήμα της Γης… δεν διαταράσσουν μόνο τις χερσαίες επικοινωνίες, αλλά και τις αεροπορικές και θαλάσσιες επικοινωνίες (και επιφανειακές και υποθαλάσσιες). Τροποποιεί τον καιρό μεταβάλλοντας την ηλιακή απορρόφηση ενώ οι συγκεντρώσεις όζοντος, αζώτου κλπ μπορούν να αυξηθούν τεχνητά.>>

Μιλάμε επομένως για ένα όπλο πολλαπλών χρήσεων στα χέρια της Νέας Τάξης Πραγμάτων.


Ποιά είναι η δομή και τα χαρακτηριστικά του συστήματος H.A.A.R.P. ;

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του συστήματος H.A.A.R.P. είναι τα εξής: Η όλη διάταξη αποτελείται από 48 στοιχεία κεραίας τοποθετημένα σε 8 σειρές. Κάθε ένα από τα 48 στοιχεία κεραίας αποτελείται από δύο σταυρωμένες διπολικές κεραίες, προσανατολισμένες περίπου σε βορρά-νότο και Ανατολή-Δύση. Υπάρχουν χωριστά σταυρωμένα δίπολα για την χαμηλή συχνότητα (2,8 έως 7 MHz – Megahertz) και την υψηλή συχνότητα (7 έως 10 MHz). Κάθε ένα από τα διασταυρούμενα δίπολα τροφοδοτείται από έναν ειδικό πομπό. Δύο πομποί περιέχονται σε ένα ντουλάπι. Έτσι, κάθε ντουλάπι αντιστοιχεί σε ένα πλήρες ζευγάρι δίπολων.

Όλα τα ντουλάπια στεγάζονται σε περιβαλλοντικά ελεγχόμενους χώρους, καθένας από τους οποίους μπορεί να φιλοξενήσει 6 ντουλάπια με πομπούς. Η ηλεκτρική ενέργεια προέρχεται από ανεξάρτητες ομάδες ντιζελογεννητριών που βρίσκονται δίπλα στους χώρους αυτούς.
Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του το H.A.A.R.P. έχει ένα εύρος συχνοτήτων από 2,8 έως 10 MHz (Megahertz) , μέγιστη ισχύ ακτινοβόλησης 360 KW (Kilowatt) και διαμόρφωση ραδιοσυχνότητας σε AM/FM/PM.

Ποιες είναι οι περιοχές της ατμόσφαιρας τις οποίες επηρεάζει το H.A.A.R.P. ;

Το H.A.A.R.P. επηρεάζει άμεσα την Ιονόσφαιρα και μέσω αυτής έμμεσα και τα υπόλοιπα τμήματα της ατμόσφαιρας.

Ας δούμε όμως μερικές βασικές γνώσεις σχετικά με την Ιονόσφαιρα και την Τροπόσφαιρα της Γης τις οποίες το σύστημα H.A.A.R.P. επηρεάζει, αλλά και τις διάφορες ακτινοβολίες οι οποίες εμπλέκονται. Η Γη περιβάλλεται από δύο κύρια στρώματα που είναι από μέσα προς τα έξω η Ατμόσφαιρα, η οποία απαρτίζεται από την Τροπόσφαιρα, την Στρατόσφαιρα και την Ιονόσφαιρα και από την Μανγητόσφαιρα η οποία προστατεύει τη γη από τον Ηλιακό άνεμο και τις διαστημικές ακτινοβολίες.

Όσον αφορά την ιονόσφαιρα έχει εκατοντάδες μίλια πάχος, με διάφορα στρώματα άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο διακριτά. Η επιστημονική κοινότητα έχει χωρίσει την ιονόσφαιρα σε διάφορες περιοχές χρησιμοποιώντας πολλές φορές ονομασίες στα ελληνικά και τα λατινικά, όπως <<μεσόσφαιρα>> ή <<θερμόσφαιρα>>.

Κάποιοι άλλοι επιστήμονες αναφέρονται στα διάφορα στρώματα με απλά γράμματα όπως D, E, FL, F2 κλπ. Γενικά όμως τα διάφορα στρώματα της ιονόσφαιρας είναι δυσδιάκριτα μεταξύ τους και το H.A.A.R.P. μπορεί να βοηθήσει στην έρευνα για την περαιτέρω κατανόηση της ιονόσφαιρας.

Σύμφωνα με μία εικόνα που εμφανίστηκε βάσει της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του H.A.A.R.P. η ιονόσφαιρα αρχίζει 37 μίλια πάνω από την επιφάνεια της γης. Με βάση αυτή την εικόνα-διάγραμμα εμφανίζεται το στρώμα D της ιονόσφαιρας να είναι 37 έως 56 μίλια επάνω, με το λεγόμενο σέλας να εμφανίζεται σε αυτή την περιοχή της ιονόσφαιρας. Το στρώμα Ε υπάρχει 56 έως 93 μίλια επάνω (συμπίπτει περίπου με την Μεσόσφαιρα) και το στρώμα F υπάρχει από τα 93 έως τα 620 μίλια στην κορυφή του οποίου πετάνε συνήθως τα διαστημικά λεωφορεία. Πάνω από εκεί βρίσκετε το εξωτερικό διάστημα.

Στο διάστημα και τελείως εκτός ατμόσφαιρας βρίσκετε η Μαγνητόσφαιρα. Η Γη περιβάλλεται από γραμμές μαγνητικής δύναμης οι οποίες δημιουργούν ένα μαγνητικό πεδίο το οποίο συλλαμβάνει γύρω του ζώνες φορτισμένων σωματιδίων (Πρωτόνια, Ηλεκτρόνια και σωματίδια Α), τις λεγόμενες ζώνες Van Allen. Πρόκειται για τον ηλιακό άνεμο που έρχεται από τον ήλιο και ακτινοβολία του διαστήματος. Η χαμηλότερη ζώνη Van Allen βρίσκετε περίπου 7.700 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια της γης και η εξωτερική ζώνη Van Allen 51.500 χιλιόμετρα πάνω από τη γη.

Η Ιονόσφαιρα είναι μία περιοχή της ατμόσφαιρας που εν μέρει έχει ιονιστεί και περιέχει ένα μεγάλο ποσοστό φορτισμένων σωματιδίων και ελεύθερων ηλεκτρονίων. Ο ιονισμός της Ιονόσφαιρας προκαλείται από τον ήλιο, ο οποίος βομβαρδίζει καθημερινά την Γη με ισχυρή ακτινοβολία ακτίνων Χ και ακτίνων Γάμμα. Τη Γη επίσης βομβαρδίζουν συνεχώς και άλλες μορφές ακτινοβολίας από το διάστημα, όπως η λεγόμενη κοσμική ακτινοβολία. Η ακτινοβολία που μπορεί να προκαλέσει ιονισμό ονομάζεται «ιονίζουσα ακτινοβολία». Τέτοια ακτινοβολία παράγεται από τις ατομικές βόμβες και αυτή που προσπαθούν να κρατήσουν εντός των πυρηνικών αντιδραστήρων και που κάνει τα πυρηνικά απόβλητα θανατηφόρα.

Η ζωή στον πλανήτη μπορεί και υφίσταται χάρη στην ικανότητα της Ατμόσφαιρας να απορροφά τις ιονίζουσες ακτινοβολίες στην Ιονόσφαιρα και την Στρατόσφαιρα. Αν δεν υπήρχαν αυτά τα στρώματα η Γη θα λούζονταν από θανατηφόρες ιονίζουσες ακτινοβολίες. Τις πιο βίαιες ακτινοβολίες σταματάει η ιονόσφαιρα μετατρέποντάς τις σε ιόντα.

Η στρατόσφαιρα φιλτράρει την υπόλοιπη ασθενέστερη ακτινοβολία, το υπεριώδες φως, μετατρέποντάς το σε όζον. Επίσης εκτός από την ιονίζουσα ακτινοβολία υπάρχει και η μη ιονίζουσα ακτινοβολία η οποία αφορά το τμήμα του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος για το οποίο ελάχιστα είναι κατανοητά σήμερα από τους επιστήμονες.Κυρίως δεν κατανοούν το γιατί υπάρχει.

Το τρίτο πεδίο ακτινοβολίας είναι αυτό των βαρυτικών κυμάτων τα οποία ονομάζονται Scalar Waves (Βαθμιδωτά Κύματα).

Οτιδήποτε είναι ηλεκτρικό ή χρησιμοποιεί ηλεκτρονική τεχνολογία και μικροηλεκτρονικά κυκλώματα εκπέμπει μη ιονίζουσα ακτινοβολία με τις μακροπρόθεσμες συνέπειες της στον οργανισμό να είναι άγνωστες σήμερα. Τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία ταλαντώνονται και αυτές οι ταλαντώσεις μετρούνται από το πόσες φορές επαναλαμβάνονται ανά δευτερόλεπτο (κύκλοι ανά δευτερόλεπτο).

Η μονάδα μέτρησης της συχνότητας είναι το Hertz από τον ομώνυμο Γερμανό φυσικό (1857-1894). Ένα Hertz ισούται με έναν κύκλο ανά δευτερόλεπτο. Χίλιοι κύκλοι ανά δευτερόλεπτο είναι ένας χιλιόκυκλος (KHz). Ένα εκατομμύριο κύκλοι ανά δευτερόλεπτο είναι ένα Μεγαχέρτζ (MHz) και ένα δισεκατομμύριο κύκλοι ανά δευτερόλεπτο είναι ένα Γιγαχέρτζ (GHz).

Η μη ιονίζουσα ζώνη του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος ξεκινάει από τα μηδέν Hertz που δεν υπάρχουν ταλαντώσεις και φτάνει μέχρι το ορατό φως που αντιστοιχεί σε τρισεκατομμύρια ταλαντώσεις ανά δευτερόλεπτο. Το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα περιλαμβάνει επίσης και την ιονίζουσα ακτινοβολία πάνω από την συχνότητα του ορατού φωτός όπως το υπεριώδες φως, τις ακτίνες Γάμμα, τις ακτίνες Χ κλπ.

Το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα έχει διαιρεθεί σε περιοχές συχνοτήτων, κάτι το οποίο είναι χρήσιμο για την επιστήμη κυρίως.

Τώρα όσον αφορά το σύστημα H.A.A.R.P. ιδιαίτερη σημασία έχουν οι άνω και οι κάτω περιοχές αυτού του τμήματος του φάσματος. Οι λεγόμενες ELF (Εξαιρετικά χαμηλές συχνότητες) από 0 έως 1000 κύκλους ανά δευτερόλεπτο (κάτω του 1 KHz) και οι υψηλές συχνότητες ακριβώς κάτω από την περιοχή του ορατού φωτός. Οι συχνότητες κάτω από το φως ονομάζονται ραδιοσυχνότητες (RF). Κυμαίνονται από περίπου μισό εκατομμύριο κύκλους ανά δευτερόλεπτο (500 KHz) έως και 500 εκατομμύρια κύκλους ανά δευτερόλεπτο (500 MHz) και ουσιαστικά περιλαμβάνουν το σύνολο του φάσματος των ραδιοφωνικών μεταδόσεων όπως επίσης και τις περιοχές εκπομπής της τηλεόρασης (αντιστοιχούν στις πολύ υψηλές συχνότητες ή VHF και υπερυψηλές συχνότητες ή UHF).

Το H.A.A.R.P. είναι ένας υψηλής συχνότητας πομπός ο οποίος μεταδίδει στο εύρος 2,8 έως 10 MHz. Αυτό βρίσκετε στο φάσμα ραδιοσυχνοτήτων που αποκαλείται «μπάντα βραχέων κυμάτων». Οι γραμμές μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας μας λούζουν με κύματα των 60 Hertz. Τα ραδιοκύματα ELF διαμορφωμένου παλμού λειτουργούν σε κυτταρικό επίπεδο. Η μέση συχνότητα συντονισμού του σώματος είναι περίπου τα 82 MHz συχνότητα η οποία βρίσκετε κοντά στην περιοχή μετάδοσης της τηλεόρασης (VHF – πολύ υψηλή συχνότητα), οπότε δεν είναι καθόλου τυχαία η αύξηση των γενετικών ανωμαλιών στις ΗΠΑ μετά την καθιέρωση της τηλεόρασης από το 1950.

Ακόμη και τα χαμηλής έντασης πεδία όπως των 60 Hz μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στο DNA και αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Έχει βρεθεί ότι τα καρκινικά κύτταρα τα οποία εκτίθενται σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία των 60 Hz για 24 ώρες δείχνουν εξαπλάσια αύξηση στον ρυθμό ανάπτυξής τους. Οι υψηλής τάσης γραμμές μεταφοράς ενέργειας των 60 Hz διασχίζουν όλη την επικράτεια των χωρών και ο καθένας μπορεί να καταλάβει τα αποτελέσματα του επηρεασμού τους πάνω στους πληθυσμούς.

Επίσης μία από τις πιο επικίνδυνες ακτινοβολίες είναι τα μικροκύματα, οι βιομηχανίες ενέργειας και τηλεπικοινωνιών όμως έχουν επιδοθεί σε ένα αγώνα ώστε να πείσουν το καταναλωτικό κοινό τους ότι οι ακτινοβολίες του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος δεν ενέχουν καμία απειλή για τον ανθρώπινο οργανισμό, πράγμα το οποίο είναι ασφαλώς ψευδές και με βάση επιστημονικές μελέτες ανεξάρτητων επιστημόνων οι οποίες δείχνουν τη μεγάλη βλαπτικότητα των ακτινοβολιών αυτών για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Επιστρέφοντας λοιπόν στο H.A.A.R.P. είναι ένα όργανο ιονοσφαιρικού επηρεασμού το οποίο χρησιμοποιείται για διάφορες χρήσεις όπως η χρήση ως ραντάρ συγχρονισμένης συστοιχίας, η διεισδυτική γεωτομογραφία, η τροποποίηση του περιβάλλοντος, ο έλεγχος του νου και ο επηρεασμός της υγείας.

Το H.A.A.R.P. είναι καταρχάς μία ιονοσφαιρική θερμάστρα σταδιακής συστοιχίας πράγμα που σημαίνει ότι η μεταβολή της συχνότητας στις κεραίες γίνετε με τρόπο τέτοιο ώστε το σήμα να ενισχύεται προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση, σβήνοντας ουσιαστικά τις άλλες. Αυτή η συγκεκριμένη ιδιότητα του H.A.A.R.P. το καθιστά παράνομο σε περίπτωση που χρησιμοποιηθεί ως «ραντάρ πέρα από τον ορίζοντα». Τα ραντάρ συγχρονισμένης συστοιχίας είναι ένας πολύ εξελιγμένος τύπος ραντάρ το οποίο μπορεί να παρακολουθεί εκατοντάδες αντικείμενα ταυτόχρονα. Τέτοια ραντάρ είχε αναπτύξει η Ε.Σ.Σ.Δ. και οι ΗΠΑ για να παρακολουθούν ενδείξεις πιθανών πυρηνικών απειλών η μία απέναντι στην άλλη. Ωστόσο αυτός ο τύπος ραντάρ (τα ραντάρ συγχρονισμένης συστοιχίας) απαγορεύτηκε από την συνθήκη της μείωσης των αντιβαλλιστικών πυραύλων (ABM) που υπογράφηκε το 1972 η οποία ορίζει ότι τα εν λόγω ραντάρ μπορούν να χρησιμοποιούνται μόνο εντός της επικράτειας των χωρών που τα έχουν, ώστε να χρησιμοποιούνται μόνο ως ραντάρ προειδοποίησης εξωγενούς κινδύνου, ως εκ τούτου τα ραντάρ συγχρονισμένης συστοιχίας δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν μέρος ενός αμυντικού συστήματος που εντοπίζει και καταρρίπτει πυραύλους. Αν το H.A.A.R.P. χρησιμοποιείται επομένως και ως τέτοιο ραντάρ (μεταξύ άλλων) τότε παραβιάζει την συνθήκη ABM, λόγω της ικανότητας να οδηγείται δέσμη μικροκυμάτων η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί αμυντικά.

Μία άλλη μεγάλη ικανότητα του H.A.A.R.P. είναι η λεγόμενη διεισδυτική γεωτομογραφία μέσω της οποίας μπορούν να ανιχνευτούν και να εντοπιστούν μία ποικιλία από υπόγεια χαρακτηριστικά και αντικείμενα από μικρές νάρκες μέχρι ακόμα και θαμμένες σε μεγάλο βάθος πυρηνικές, χημικές και βιολογικές εγκαταστάσεις ή και θαμμένα επικίνδυνα απόβλητα. Επίσης μπορούν να ελεγχθούν γέφυρες για πιθανές ζημιές μετά από έναν σεισμό ή να ελεγχθούν αρχαιολογικοί χώροι και να εξεταστεί η πιθανότητα κοιτασμάτων σε κάποιο σημείο. Επιπλέον μέσω της διεισδυτικής γεωτομογραφίας μπορούν να ανακαλυφθούν και κρυμμένες αποθήκες όπλων, τροφίμων ή χρυσού που ανήκουν σε αντιστασιακές ομάδες, έτσι θα μπορεί η νέα τάξη να ελέγχει τέτοιες ενέργειες και να κατάσχει το περιεχόμενο τέτοιων κρυφών χώρων.

Έρευνες σχετικά με την διεισδυτική γεωτομογραφία έχουν ξεκινήσει από το 1980 από Ευρωπαίους, από Ρώσους και από Αμερικανούς ερευνητές.

Στις Η.Π.Α. συγκεκριμένα τέτοιες έρευνες κάνει το εργαστήριο Lincoln του πανεπιστημίου MIT στη Μασαχουσέτη σε συνεργασία με το Σουηδικό Ίδρυμα Εθνικής Άμυνας και το Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων στη Βιρτζίνια. Επίσης με το θέμα ασχολούνται και διάφορες ιδιωτικές εταιρείες όπως η Airborne Environmental Surveys στην Σάντα Μαρία της Καλιφόρνια. Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει κάνει πειράματα για εύρεση αντικειμένων σε χώρους υγειονομικής ταφής, σε χώρους απόθεσης επικίνδυνων αποβλήτων και διαρροές σε υπόγειες δεξαμενές νερού.

Επίσης διάφορες συσκευές με δυνατότητα διεισδυτικής γεωτομογραφίας τοποθετούνται σε δορυφόρους, ελικόπτερα, αεροπλάνα, αυτοκίνητα, και ανθρώπους.

Επίσης το σύστημα H.A.A.R.P. μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στον έλεγχο του νου καθώς τα κύματα ELF (Extra Low Frequency – Κύματα εξαιρετικά χαμηλής συχνότητας) βρίσκονται κοντά στο εύρος κυμάτων με τα οποία λειτουργεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί σαφώς να επηρεαστεί η ανθρώπινη συμπεριφορά και τα ανθρώπινα συναισθήματα από τα κύματα ELF.

Το 1969 ο Δρ. Delgado δημοσίευσε το <<Φυσικός έλεγχος του νου: προς μία ψυχο-πολιτισμένη κοινωνία>> μετά από χρόνια ερευνών με ηλεκτρόδια στους εγκεφάλους χιμπατζήδων και ανθρώπων διεγείροντας ηλεκτρικά τον εγκέφαλό τους.

Ο Delgado δήλωσε ότι ήταν δυνατόν να ελέγξει ανθρώπινες κινήσεις, αδενικές λειτουργίες, ψυχικές εκδηλώσεις και εν γένει να παράγει συμπεριφορά που δεν ξεχωρίζει από την αυθόρμητη δραστηριότητα. Έγραψε ότι <<το άτομο είναι ανυπεράσπιστο απέναντι στην άμεση χειραγώγηση του εγκεφάλου, γιατί στερείται των πιο εσωτερικών μηχανισμών της βιολογικής αντίδρασης>>.

Στο Κογκρέσο το 1974 είπε: <<Χρειαζόμαστε ένα πρόγραμμα ψυχοχειρουργικής για τον πολιτικό έλεγχο της κοινωνίας μας. Ο σκοπός είναι ο φυσικός έλεγχος του νου. Ο καθένας που αποκλίνει από τον συγκεκριμένο κανόνα μπορεί να ακρωτηριαστεί χειρουργικά. Τα άτομα μπορεί να πιστεύουν ότι η πιο σημαντική πραγματικότητα είναι η δική τους ύπαρξη, αλλά αυτό είναι μόνο προσωπική τους άποψη. Ο άνθρωπος δεν έχει το δικαίωμα να αναπτύξει την δική του γνώμη. Εμείς πρέπει να ελέγχουμε ηλεκτρικά τον εγκέφαλο. Κάποια μέρα θα πρέπει στρατοί και στρατηγοί να ελέγχονται από την ηλεκτρική διέγερση του εγκεφάλου>>.

Παρά τις εξωφρενικές δηλώσεις του πήρε επιχορήγηση από το Γραφείο Ναυτικών Ερευνών και το εργαστήριο Αερο-Ιατρικής έρευνας της Πολεμικής Αεροπορίας.

Από τις δηλώσεις τέτοιων ανθρώπων που δουλεύουν για τη Νέα Τάξη στην ανάπτυξη των μέσων ελέγχου του νου, καταλαβαίνουμε τους σκοπούς της που δεν είναι άλλοι από τον απόλυτο εγκεφαλικό έλεγχο όλων των ανθρώπων.

Παρόμοια πειράματα έκαναν ο Καναδός Δρ. Penfield σε επιληπτικούς ασθενείς και ο Δρ. Adey σε γάτες και χιμπατζήδες.

Η χρήση ραδιομεταδόσεων και του υπνωτισμού για τον έλεγχο <<υποκειμένων>> ονομάζεται ραδιοϋπνωτικός ενδο-εγκεφαλικός έλεγχος. Τέτοια τεχνολογία αναπτύσσεται από το 1930.
Ο Δρ. Βασίλιεφ καθηγητής φυσιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Λένινγκραντ αναφέρει:

<<Στον έλεγχο της κατάστασης του υποκειμένου, έξω από το εργαστήριο, σε ένα άλλο πείραμα, χρησιμοποιήθηκε ραδιόφωνο. Τα αποτελέσματα που ελήφθησαν δείχνουν ότι η χρήση ραδιοσημάτων βελτιώνει ουσιαστικά τις πειραματικές δυνατότητες.>>

Το 1950 υπήρξε ένα ενδιαφέρον γεγονός που μπορεί συνέβαλε έμμεσα στις Αμερικανικές προσπάθειες για την ανάπτυξη του ενδοεγκεφαλικού ελέγχου. Αυτό το γεγονός ήταν η εφεύρεση του Νευροφώνου από ένα 14χρονο παιδί θαύμα το 1958. Το νευρόφωνο μπορεί να μετατρέψει ήχους (όπως λέξεις, μουσική κλπ) σε ηλεκτρικά σήματα τα οποία μπορούν να μεταφερθούν μέσω οποιουδήποτε σημείου στο σώμα απ’ ευθείας στον εγκέφαλο. Οι ερευνητές του H.A.A.R.P. έχουν σημειώσει ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να ενδιαφέρεται για το Νευρόφωνο. Αν μπορούσαν να το κάνουν να λειτουργεί ασύρματα χωρίς άμεση φυσική επαφή με το άτομο που λαμβάνει τα μηνύματα, θα μπορούσαν να έχουν μια συσκευή ελέγχου του νου.

Με το H.A.A.R.P. λοιπόν ως πομπό συγκεκριμένες λέξεις θα μπορούσαν να μπουν στο κεφάλι του καθενός και το σύστημα αυτό χρησιμοποιείται σήμερα από τη νέα τάξη μεταξύ άλλων και γι αυτό το λόγο, περνώντας συγκεκριμένα μηνύματα σε τμήματα πληθυσμού ή και ολόκληρες χώρες επιδιώκοντας τον έλεγχο και την υποταγή τους αλλά και την καθοδήγηση της συμπεριφοράς τους ώστε να είναι η επιθυμητή από τα αφεντικά του πλανήτη. Φανταστείτε το χάος, τον θάνατο και την καταστροφή που θα μπορούσε να προκληθεί εάν επρόκειτο να εκπέμψουμε ένα ασύρματο μήνυμα και οι άνθρωποι να τρελαθούν από ανεξέλεγκτη σεξουαλική επιθυμία, οργή, τάσεις αυτοκτονίας κλπ.

Το H.A.A.R.P. επηρεάζει τις νοητικές λειτουργίες των ανθρώπων μέσω των ELF (Extra Low Frequency) κυμάτων οι οποίες επηρεάζουν τα κύματα με τα οποία λειτουργεί ο εγκέφαλος.
Ας δούμε κάποια βασικά δεδομένα σχετικά με τα κύματα του εγκεφάλου.
Πολλοί ερευνητές έχουν χαρτογραφήσει την ηλεκτρομαγνητική λειτουργία του εγκεφάλου κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Έχουν βρεθεί τέσσερις βασικές συχνότητες εγκεφαλικών κυμάτων που αποτυπώνουν την εγκεφαλική λειτουργία και αντιστοιχούν, η καθεμία, σε συγκεκριμένες ψυχικές καταστάσεις. Οι συχνότητες αυτές είναι οι εξής: Δέλτα (0.5 – 4 Hz), Θήτα (4 – 7 Hz), Άλφα (8 – 13 Hz) και Βήτα (13 – 30 Hz):

– Η συχνότητα Βήτα έχει σχέση με ένα φυσιολογικό επίπεδο συνειδητοποίησης και τις στιγμές κατά τις οποίες η προσοχή του ατόμου είναι στραμμένη προς τα έξω, προς την καθημερινή δράση. Πολλές έρευνες έχουν αποκαλύψει ότι στα περίπου 30 Hz δημιουργείτε στον άνθρωπο φόβος, θυμός και άγχος.

– Τα κύματα Άλφα συνδέονται με χαλαρές καταστάσεις του νου, οι οποίες είναι ιδανικές για την μάθηση και την εστιασμένη νοητική λειτουργία.

– Τα κύματα Θήτα συνδέονται με ψυχικές εικόνες, εσωτερική ψυχική εστίαση και βαθιά ριζωμένες μνήμες. Αυτή η κατάσταση εμφανίζεται συχνά σε παιδιά.

– Τέλος τα κύματα Δέλτα παρουσιάζονται στον εγκέφαλο κατά τον βαθύ ύπνο.

Στόχος της νέας τάξης μέσω της CIA ήταν να ανακαλύψει αν μπορούσε να επιτευχθεί ο έλεγχος του νου μέσω της χρήσης εξωτερικών ηλεκτρομαγνητικών μέσων. Ερευνητές και στη Δύση και στην Ε.Σ.Σ.Δ. είχαν πειραματιστεί με τους εγκεφάλους ανθρώπων, όπως τα περιβόητα προγράμματα MK-ULTRA της CIA, και γνώριζαν καλά ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος λειτουργεί μέσα σε αυτή τη στενή ζώνη ηλεκτρομαγνητικής κλίμακας. Οι Σοβιετικοί μάλιστα είχαν πολύ σημαντικό επίπεδο γνώσης σχετικά με τις συχνότητες ELF (EXTRA LOW FREQUENCY).

Σε πειράματα με ELF που έκαναν οι Σοβιετικοί είχε καταδειχθεί ότι υπήρχε σημαντική αύξηση στις ψυχικές διαταραχές, σε διαταραχές του κεντρικού νευρικού συστήματος και συμπτώματα άγχους στους ναυτικούς που εργάζονται κοντά σε γεννήτριες ELF. Παρόμοια αποτελέσματα έδωσε και η Δυτική επιστήμη, χωρίς να αναφερθεί στο ευρύ κοινό.
Επί παραδείγματι να αναφέρουμε ότι στην Καλιφόρνια ο Δρ Adey κατέδειξε ότι τα κύματα στον εγκέφαλο ζώων θα μπορούσαν να τροποποιηθούν άμεσα από πεδία ELF, κύματα τα οποία διαπερνούν εύκολα το κρανίο.

Δεν είναι ευρέως γνωστό ότι στην αγορά κυκλοφορούν μηχανήματα βιο-ανάδρασης που βοηθούν στην επίτευξη μιας επιθυμητής ψυχικής κατάστασης και όταν συνδέονται με τον εγκέφαλο αυτές οι συσκευές στέλνουν ένα ασθενές σήμα ELF στον εγκέφαλο, στο ίδιο εύρος με την επιθυμητή κατάσταση. Ο εγκέφαλος αφού λάβει το μήνυμα κλειδώνει στην συχνότητα.

Το ίδιο συμβαίνει και με το H.A.A.R.P. το οποίο μεταδίδει μηνύματα σε ELF συχνότητα και όλοι όσοι επηρεάζονται <<κλειδώνουν>> στο μήνυμά του.

Μια ερευνήτρια η Δρ. Elizabeth Rauscher, Διευθύντρια του Εργαστηρίου Τεχνικής Έρευνας στο San Leandro της Καλιφόρνια, τη δεκαετία του 1990 είχε μελετήσει τις επιπτώσεις των κυμάτων ELF πάνω στους ανθρώπους. Σε μία σειρά πειραμάτων που διεξήγαγε ανακάλυψε μία συχνότητα που παράγει ναυτία για περισσότερο από μία ώρα ενώ μία άλλη συχνότητα, που ονομάστηκε μαριχουάνα, κάνει τους ανθρώπους να γελάνε. <<Δώσε μου λεφτά για τρεις μήνες>> είπε <<και θα είμαι σε θέση να επηρεάσει την συμπεριφορά του 80% των ανθρώπων σε αυτή την πόλη χωρίς να το γνωρίζουν.>>

Αν αυτή η ερευνήτρια ισχυρίζεται κάτι τέτοιο φανταστείτε τι ποσοστό του παγκόσμιου πληθυσμού και σε τι βαθμό μπορεί να επηρεάσει η Νέα Τάξη Πραγμάτων με τα μέσα που διαθέτει και με αιχμή του δόρατος της το σύστημα H.A.A.R.P. το οποίο λειτουργώντας με κύματα ELF χρησιμοποιείται, μεταξύ άλλων, σαν ένας θηριώδης πομπός μετάδοσης μηνυμάτων προς οποιοδήποτε πληθυσμό ή χώρα την οποία θέλουν να επηρεάσουν οι κοσμοκράτορες. Έτσι μπορούν να κάνουν οποιονδήποτε πληθυσμό να έχει οποιαδήποτε συμπεριφορά επιθυμούν, οδηγώντας στην τρέλα ή ακόμα και στην αυτοκτονία ανθρώπους που θα επαναστατούσαν ενάντια στα σχέδια τους.

Η τροποποίηση του καιρού είναι επίσης μέσα στις δυνατότητες του H.A.A.R.P.
Οι υποστηρικτές του H.A.A.R.P. επιμένουν να λένε ότι το H.A.A.R.P. δεν μπορεί και δεν θέλει να επηρεάσει το περιβάλλον στο έδαφος ούτε και τον καιρό πάνω από αυτό. Ο ισχυρισμός ότι δεν μπορεί το H.A.A.R.P. να επηρεάσει τα ανώτερα επίπεδα της ατμόσφαιρας προκύπτει από το ότι η σύνδεση μεταξύ των ανώτερων και των χαμηλότερων επιπέδων της ατμόσφαιρας δεν είναι καθολικά αποδεκτή από τα μέλη της ερευνητικής κοινότητας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μια τέτοια σχέση δεν υπάρχει και ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη, κάθε άλλο μάλιστα, υπάρχουν πολλές μελέτες που αποδεικνύουν την σύνδεση μεταξύ κατώτερων και ανώτερων στρωμάτων της ατμόσφαιρας.

Το 1975 ο Robert Helliwell, καθηγητής του Στάνφορντ, ανέφερε ότι οι εκπομπές VLF (Very Low Frequency – Πολύς Χαμηλής Συχνότητας) από ηλεκτροφόρα καλώδια μπορούν να επηρεάσουν τμήματα του ουρανού, δεκάδες χιλιόμετρα ψηλά.

Ο Gary Lockhart αποδεικνύει ότι γίνεται και το αντίστροφο, ότι η ιονόσφαιρα επηρεάζει το έδαφος. Στο βιβλίο του <> αναφέρει <<Μπορούμε να επηρεάσουμε τεχνητά το σέλας της Γης με ένα σχετικά μικρό ποσό ενέργειας και γνωρίζουμε ότι το σέλας αλλάζει τις καιρικές συνθήκες>>.

Πολλοί καταξιωμένοι επιστήμονες έχουν επισημάνει ότι τα γεγονότα στην ατμόσφαιρα δεν μπορούν να θεωρηθούν τοπικά, γιατί οτιδήποτε συμβαίνει οπουδήποτε στην ατμόσφαιρα επηρεάζει την ισορροπία όλου του συστήματος , εν ολίγοις όλες οι τοπικές καιρικές συνθήκες είναι παγκόσμιες καιρικές συνθήκες.

Σε έγγραφα του H.A.A.R.P. επανειλημμένα δηλώθηκε ότι η περιοχή πειραματισμού θα είναι ακριβώς πάνω από τον χώρο του, πράγμα το οποίο είναι ψέμα. Το IRI (όργανο Ιονοσφαιρικής Έρευνας) έχει περίπου 30 μοίρες καθοδήγηση δέσμης, πράγμα που του επιτρέπει να επηρεάζει περιοχές της ιονόσφαιρας πολλά χιλιόμετρα μακριά, ακόμα και πέρα από τον ορίζοντα. Επίσημα λέγεται ότι το όργανο IRI (Όργανο Ιονοσφαιρικής Έρευνας) του συστήματος H.A.A.R.P. χρησιμοποιείται για την εισαγωγή ποσότητας ενέργειας σε ένα συγκεκριμένο στρώμα της ιονόσφαιρας με σκοπό την μελέτη των σύνθετων φυσικών διαδικασιών που λαμβάνουν χώρα σε αυτές τις φυσικές περιοχές πλάσματος.

Στην πραγματικότητα αυτό κάνουν πολλοί ιονοσφαιρικοί θερμαντήρες ανά τον κόσμο, το H.A.A.R.P. όμως δεν είναι ένας κοινός ιονοσφαιρικός θερμαντήρας όπως οι άλλοι, αλλά κάτι πολύ ισχυρότερο σε δύναμη, ικανότητα εκπομπής, εστίασης και καθοδήγησης ακτίνων.

Ο Eastlund, ο «πατέρας» του H.A.A.R.P. ουσιαστικά, στα διπλώματα ευρεσιτεχνίας του οποίου βασίστηκε το εν λόγω σύστημα, θεωρούσε ξεκάθαρα την συσκευή αυτή ως ικανή για τροποποίηση του καιρού. Αυτό το χαρακτηριστικό το ανέφερε στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ενώ το έχει αναφέρει και σε συνέντευξη που είχε δώσει.

Ένα έγγραφο αναφέρει ότι μία λειτουργία του H.A.A.R.P. είναι η δημιουργία «φακών» της ιονόσφαιρας εστιάζοντας μεγάλα ποσά υψηλής συχνότητας ενέργειας σε μεγάλα υψόμετρα παρέχοντας έτσι ένα μέσον για την ενεργοποίηση διαδικασιών της ιονόσφαιρας που δυνητικά θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για στρατιωτικούς σκοπούς. Η θέρμανση που προκαλεί τον καιρό στην τροπόσφαιρα δεν μπορεί να συμβεί στην στρατόσφαιρα γιατί εκεί ο αέρας γίνεται θερμότερος με το υψόμετρο. Στις κατώτερες περιοχές όμως της ιονόσφαιρας η θερμοκρασία πέφτει ανάλογα με το ύψος. Έτσι αν θερμανθεί για παράδειγμα ένα μεσαίο τμήμα της ιονόσφαιρας θα ανυψωθεί και τμήματα του χαμηλότερου επιπέδου της ιονόσφαιρας θα εισβάλουν στα μεσαία επίπεδα.

Όμως στην θερμόσφαιρα (που βρίσκετε πάνω από την ιονόσφαιρα) συμβαίνει το αντίθετο και ο αέρας γίνεται και πάλι θερμότερος με το ύψος. Αυτή η μεταφορά θερμότητας στην κατώτερη ιονόσφαιρα είναι απλά ένας τρόπος που θα μπορούσε να δημιουργήσει καθρέπτες. Με αυτό τον τρόπο ο Θερμαντήρας, εν προκειμένω το H.A.A.R.P., θα μπορούσε να δημιουργήσει μία σειρά από «καθρέπτες» που καθένας θα πρέπει να προσαρμοστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αντανακλά μία επιλεγμένη συχνότητα μετάδοσης. Μία τέτοια ρύθμιση θα επεκτείνει σημαντικά τις διαθέσιμες θέσεις εκπομπής και θα εξαλείψει το πρόβλημα των παρεμβολών μεταξύ των σταθμών. Επίσης είναι σαφές ότι αυτή η δυνατότητα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διακόψει μυστικά τις επικοινωνίες, μια και η διακοπή δεν θα φαινόταν ότι δεν προέρχεται από την φύση.

Ο Eastlund ανέφερε ότι τμήματα της ιονόσφαιρας μπορούν να δημιουργήσουν τεχνητούς φακούς που θα εστιάζουν την ηλιακή ενέργεια σε συγκεκριμένες περιοχές της ατμόσφαιρας ή και πάνω στο έδαφος. Εάν έχετε παίξει ποτέ στην παιδική σας ηλικία με έναν μεγεθυντικό φακό μία ηλιόλουστη μέρα καταλαβαίνετε το σκεπτικό.Με αυτό τον τρόπο πολλά παιδιά έχουν κάψει μυρμήγκι εστιάζοντας τις ακτίνες του ηλίου πάνω τους.

Φανταστείτε να το κάνει αυτό ένας θηριώδης μεγεθυντικός φακός που θα δημιουργηθεί στην ιονόσφαιρα και θα εστιάζει τις ακτίνες του ήλιου σε ένα πεδίο μάχης. Ο Eastlund έχει υπολογίσει ότι μόλις τα ραδιοκύματα φτάσουν στην ιονόσφαιρα θα αλληλεπιδράσουν δυναμικά με τα φορτισμένα σωματίδια που παγιδεύονται εκεί με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα μαγνητικό φαινόμενο που είναι γνωστό ως «δύναμη του καθρέπτη». Αυτό που θα συμβεί ουσιαστικά είναι ότι ένα τεράστιο τμήμα της φορτισμένης ατμόσφαιρας ωθείτε προς τα πάνω και προς τα έξω. Έτσι μας λέει ο Esstlund ανυψώνεται ένα μέρος της ανώτερης ατμόσφαιρας και αυτό δημιουργεί όγκους ατμοσφαιρικών σωματιδίων που ενεργούν ως φακός εστίασης για το φως του ήλιου. Με αυτό τον τρόπο είναι σε θέση να θερμάνει ένα συγκεκριμένο μέρος της γης και να μπορεί να ελέγχει τον τοπικό άνεμο.

Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε για παράδειγμα να φέρει βροχή στην Αιθιοπία.

Οι αναφορές στα διπλώματα ευρεσιτεχνίας του H.A.A.R.P. αφήνουν σαφείς υπόνοιες ότι οι επιδράσεις στην ατμόσφαιρα παρέχουν αποτελέσματα σε παγκόσμια κλίμακα και όχι σε τοπικό επίπεδο όπως λένε κάποιοι αξιωματούχοι των ΗΠΑ παραπληροφορώντας τον κόσμο. Μέσω αυτής της δυνατότητας του H.A.A.R.P. θα μπορούσαν να διαλύσουν η να αλλάξουν την κατεύθυνση ενός τυφώνα, να αλλάξουν την ροή αερίων ρευμάτων και έτσι να φέρουν βροχόπτωση σε οποιαδήποτε επιθυμητή περιοχή ενώ επίσης σε ένα πόλεμο θα μπορούσαν να πλημμυρίσουν μια εχθρική περιοχή η να καταστρέψουν τα καλλιεργήσιμα εδάφη της. Χρήσεις οι οποίες σαφώς παραβιάζουν την συνθήκη για την απαγόρευση της περιβαλλοντικής τροποποίησης (ENMOD) που υπεγράφη το 1976 στον ΟΗΕ.

Εκτός της περιβαλλοντικής τροποποίησης το H.A.A.R.P. θα μπορούσε επίσης να προκαλέσει και σεισμούς ;

Σύμφωνα με κάποιους Αμερικανούς επιστήμονες οι σεισμοί προκαλούν αλλαγές στην Ιονόσφαιρα και την Μαγνητόσφαιρα. Με βάση αυτό εκφράζονται ανησυχίες ότι θα μπορούσε να συμβεί και το αντίστροφο, δηλαδή σοβαρές αλλαγές στην Ιονόσφαιρα ή την Μαγνητόσφαιρα να προκαλέσουν σεισμικές δονήσεις. Πιο συγκεκριμένα κάποιοι πιστεύουν ότι ραδιοφωνικές μεταδόσεις μέσω της γης με την χρήση τεχνολογίας Tesla μπορούν να προκαλέσουν σεισμούς και ατμοσφαιρικές διαταραχές σε περιοχές ευρισκόμενες μακριά από τον πομπό. Το H.A.A.R.P. θα μπορούσε να προκαλέσει σεισμούς, εσκεμμένα ή μη, με την μίμηση των φυσικών δυνάμεων.

Το ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο το είχε αποδείξει ο Nicola Tesla, ο οποίος είχε σχεδόν ισοπεδώσει τη Νέα Υόρκη με έναν τεχνητό σεισμό. Το προκάλεσε με μια συσκευή που κατασκεύασε στο εργαστήριο του για να αποδείξει την αρχή της αρμονικής συντονισμού. Έβαλε μία ράβδο από χάλυβα βαθιά μέσα στη γη κάτω από το κτήριο. Έπειτα ένα ατμοκίνητο έμβολο χτυπούσε την ράβδο με συγκεκριμένη συχνότητα. Δεν συνέβη τίποτα για αρκετά λεπτά, τότε ο Tesla ενώ ήταν έτοιμος να εγκαταλείψει το πείραμα συνειδητοποίησε ότι το κτήριο ήταν σε αρμονική απήχηση. Επίσης παρατήρησε ότι και τα γειτονικά κτήρια έτρεμαν πάρα πολύ. Βγαίνοντας έξω από το κτήριο του είδε ένα συνεχώς διευρυνόμενο κύκλο κτηρίων που έτρεμαν.

Μέχρι τη στιγμή που το πείραμα σταμάτησε είχαν σπάσει χιλιάδες παράθυρα και πολλές χιλιάδες πολίτες ήταν φοβισμένοι.

Ο Tesla είχε πει: <<Οι ρυθμικές δονήσεις περνούν μέσα από την γη σχεδόν χωρίς καμία απώλεια ενέργειας. Έτσι καθίσταται δυνατό να μεταφέρει μηχανικά αποτελέσματα στις μεγαλύτερες επίγειες αποστάσεις και να παράγει όλα τα είδη επιδράσεων. Η εφεύρεση θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί με καταστροφική επίδραση σε πόλεμο.>>

Μια παρόμοια συσκευή με το H.A.A.R.P., τον λεγόμενο «Ρωσικό Δρυοκολάπτη», χρησιμοποιούσε από τη δεκαετία του 1970 η Σοβιετική Ένωση. Μία άποψη για το Ρωσικό πρόγραμμα αυτού του συστήματος δόθηκε τον Ιανουάριο του 1978 σε τεύχος του περιοδικού Specula. Στην περιγραφή των σημάτων του Ρωσικού Δρυοκολάπτη ανέφεραν: <<Ένα ηλεκτρομαγνητικό σήμα με ορισμένη συχνότητα μπορεί να μεταδοθεί μέσα από την γη. Όταν το κύμα μπει στη γη σε ορισμένα πολλαπλάσια των 30 μοιρών, θα σχηματίσει στάσιμα κύματα στο ίδιο το χώμα. Σε ορισμένες γωνίες πρόσπτωσης, τα στάσιμα κύματα προκαλούν ένα παράξενο φαινόμενο: Δημιουργείται συντονισμός στον λιωμένο πυρήνα της γης και ένα πολύ μικρό κλάσμα των τεράστιων ηλεκτρομαγνητικών ρευμάτων του υγρού πυρήνα αρχίζουν να τροφοδοτούν το επαγόμενο στάσιμο κύμα. Σε αυτό το σημείο δημιουργείται ένα είδος γιγαντιαίου ηλεκτρονικού ενισχυτή (τρανζίστορ). Το ηλεκτρομαγνητικό σήμα που μπαίνει στη γη είναι το σήμα. Η ενέργεια στον πυρήνα της γης είναι το τροφοδοτικό. Ο συντονισμός ανοίγει το τρανζίστορ και ενέργεια είναι πλέον παρούσα και τροφοδοτεί το στάσιμο κύμα. Με τεχνικές παρεμβολής πολλαπλά και γιγαντιαία κύματα αντήχησης αυτού του τύπου μπορούν να συνδυαστούν έτσι ώστε να υπάρχει τώρα μέσα στη γη μία δέσμη ή εστιασμένη επίδραση με πολύ μεγάλη ενέργεια. Ανάλογα με την συχνότητα, εστίαση, σχήμα κύματος κλπ μπορεί κανείς να προκαλέσει μια ποικιλία αποτελεσμάτων όπως οι σεισμοί που προκαλούνται σε ένα μακρινό σημείο-στόχο, σοβαρές διαταραχές στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα πάνω από την περιοχή στόχο και ανώμαλες καιρικές επιδράσεις.>>

Τα κύματα ELF (Extra Low Frequency – Εξαιρετικά Χαμηλής συχνότητας) είναι ένα φυσικό συστατικό των σεισμών. Δορυφόροι και αισθητήρες εδάφους ανίχνευσαν ραδιοκύματα ή ηλεκτρική και μαγνητική δραστηριότητα πριν από μεγάλους σεισμούς στην Νότια Καλιφόρνια το 1986-1987, στην Αρμενία το 1988 και στην Ιαπωνία και την Βόρεια Καλιφόρνια το 1989 ενώ επίσης ένας φυσικός στο πανεπιστήμιο Αθηνών ανέφερε ότι παρατήρησε ηλεκτρομαγνητικά σήματα σε έξι από τους επτά σεισμούς στην Ελλάδα κατά την διάρκεια μίας περιόδου αρκετών ετών.

Επιπλέον πρέπει να αναφερθεί ότι σε μία περίπτωση ο Αμερικανικός στρατός σκόρπισε μικροσκοπικά χάλκινα σύρματα στην ιονόσφαιρα, έτσι ώστε να αντανακλούν τα ραδιοκύματα με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας σεισμός 8,5 ρίχτερ στην Αλάσκα ενώ η Χιλή έχασε ένα μεγάλο μέρος των ακτών της. Τα χάλκινα σύρματα παρενέβησαν στο πλανητικό μαγνητικό πεδίο.

Καταλαβαίνουμε λοιπόν από τα παραπάνω ότι και το H.A.A.R.P. μέσω των ELF συχνοτήτων έχει τη δυνατότητα πρόκλησης σεισμών κατά βούληση όταν το επιθυμούν οι παγκοσμιοποιητές στην υπηρεσία των οποίων βρίσκετε.

Το σύστημα H.A.A.R.P. λοιπόν , απ ότι είδαμε δεν είναι απλά ένα όργανο ιονοσφαιρικής έρευνας όπως διατείνονται οι εμπλεκόμενοι αξιωματούχοι, ούτε είναι απλά ένα όπλο το οποίο στρέφεται κατά των στρατιωτικών αντιπάλων των ΗΠΑ όπως πιστεύουν μερικοί πιο «ψαγμένοι», αλλά είναι ένα όπλο πολλαπλών λειτουργιών το οποίο διαχειρίζεται η Νέα Τάξη Πραγμάτων μέσω των τσιρακιών της και στρέφεται ενάντια σε όλη την ανθρωπότητα.
Είναι ένα όπλο τροποποίησης του καιρού, επιτήρησης και ελέγχου ακόμη και των πιο μυστικών σημείων στον πλανήτη (μέσω της Διεισδυτικής Γεωτομογραφίας), ηλεκτρομαγνητικού πολέμου και ελέγχου του νου μεγάλων πληθυσμών ακόμη και ολόκληρου του πλανήτη.

Τα επίσημα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, τα οποία εκχωρήθηκαν αρχικά όλα στην APTI (Arco Power Technologies Inc.), στα οποία βασίστηκε η κατασκευή του συστήματος H.A.A.R.P. είναι τα εξής:

– Ευρεσιτεχνία ΗΠΑ 4686605. Έκδοση 11/8/1987. Περιγραφή: Μέθοδος και Εξοπλισμός για την Μεταβολή μιας περιοχής στην ατμόσφαιρα, την Ιονόσφαιρα και/ή την Μαγνητόσφαιρα της Γης.
– Ευρεσιτεχνία ΗΠΑ 4712155. Έκδοση 8/12/1987. Περιγραφή: Μέθοδος και Εξοπλισμός για την Δημιουργία μιας Τεχνητής Ηλεκτρονικής Κυκλοτρονικής Θερμαντικής Περιοχής Πλάσματος
– Ευρεσιτεχνία ΗΠΑ 4817495. Έκδοση 4/4/1989. Περιγραφή: Αμυντικό Σύστημα για την Διάκριση Μεταξύ Αντικειμένων στο Διάστημα
– Ευρεσιτεχνία ΗΠΑ 4873928. Έκδοση 17/10/1989. Περιγραφή: Εκρήξεις Πυρηνικού Μεγέθους Χωρίς Ακτινοβολία
– Ευρεσιτεχνία ΗΠΑ 4954709. Έκδοση 4/9/1990. Περιγραφή: Γυροσκοπικός Υψηλής Ανάλυσης Ανιχνευτής Ακτίνων Γάμμα
– Ευρεσιτεχνία ΗΠΑ 4999637. Έκδοση 12/3/1991. Περιγραφή: Δημιουργία Νεφών Τεχνητού Ιονισμού Πάνω από τη Γη
– Ευρεσιτεχνία ΗΠΑ 5038664. Έκδοση 13/8/1991. Περιγραφή: Μέθοδος για την Παραγωγή ενός Κελύφους Σχετικιστικών Σωματιδίων σε ένα υψόμετρο πάνω από την επιφάνεια της Γης.
– Ευρεσιτεχνία ΗΠΑ 5041834. Έκδοση 20/8/1991. Περιγραφή: Τεχνητό Ιονοσφαιρικό Κάτοπτρο Αποτελούμενο Από ένα Στρώμα Πλάσματος το Οποίο Μπορεί Να Αποκτήσει Κλίση
– Ευρεσιτεχνία ΗΠΑ 5068669. Έκδοση 26/11/1991. Περιγραφή: Σύστημα Ακτινοβόλησης Ενέργειας
– Ευρεσιτεχνία ΗΠΑ 5202689. Έκδοση 13/4/1993. Περιγραφή: Ελαφρό Εστιαζόμενο Κάτοπτρο για το Διάστημα
– Ευρεσιτεχνία ΗΠΑ 5218374. Έκδοση 8/6/1993. Περιγραφή: Σύστημα Ακτινοβόλησης Ενέργειας με Κύκλωμα Εκτύπωσης που Ακτινοβολεί Στοιχεία που έχουν Κοιλότητες Ηλεκτρομαγνητικής Αντήχησης
– Ευρεσιτεχνία ΗΠΑ 5293176. Έκδοση 8/3/1994. Περιγραφή: Πτυσσόμενο Στοιχείο Δίπολης Κεραίας Διασταυρούμενου Πλέγματος

(Βασίστηκε σε δεδομένα και στοιχεία του τόμου ‘HAARP’ του JERRY E. SMITH)

Chatador





http://www.diadrastika.com/2016/03/haarp-foniko-oplo-tis-neas-taxis-pragmaton.html

Kαμαρώστε !!! Το ‘βαλε τελικά το σκουφάκι και ο Πάκης !!!

p17
Φορώντας το παραδοσιακό καπελάκι των Εβραίων, το «κιπά», κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Κατά την επίσκεψή του στο Μουσείο του Ολοκαυτώματος, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στο Ισραήλ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε ότι «το Ολοκαύτωμα μας δίδαξε με τον πλέον οδυνηρό και φρικτό τρόπο, ότι οι αρχές και αξίες του Ανθρωπισμού δεν είναι, στην πράξη, αυτονόητες. Άρα είναι χρέος όλων μας να επαγρυπνούμε για την περιφρούρησή τους.


»Ιδίως σήμερα που, για διάφορες αιτίες τις οποίες δεν χρειάζεται να απαριθμήσω, ο ρατσισμός, η μισαλλοδοξία, ο αντισημιτισμός, βρίσκονται, δυστυχώς, και πάλι σε έξαρση. Για αυτό και είναι θεμελιώδους σημασίας η διατήρηση και καλλιέργεια της μνήμης του Ολοκαυτώματος και η μεταβίβαση των διδαγμάτων του στη νέα και τις επόμενες γενιές».

Σημειώνεται ότι, σε ομιλία του στην τελετή αναγόρευσής του σε επίτιμο διδάκτορα του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ, ο Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρθηκε στην κατάσταση της διεθνούς οικονομίας χρησιμοποιώντας τον μύθο του Θησέα και του Μινώταυρου, παρομοιάζοντας τον νεοφιλελευθερισμό με το τέρας που κατοικούσε στον Λαβύρινθο του Μίνωα.

stoxos.gr
http://www.triklopodia.gr/

ΠΟΣΟ ΠΛΑΚΑ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΜΟΥ ??????????
ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ???????
ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΣΟΥ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΩΝ ΤΕΡΑΣΤΙΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΙΚΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΠΟΙΗΤΩΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΟΜΟΜΗΤΡΙΩΝ ΕΛΛΑΝΩΝ ΘΕΩΝ 
ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΑΚΟΜΗ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙΣ ΤΙ ΕΧΕΙΣ Ε.ΣΥ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΓΕΝΝΟΣ ΣΟΥ ????????????????????????????? 

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ ΕΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΓΑΙΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΕΛΛΑΝΙΑ ΧΕΡΙΑ 
Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΑΞΙΕΣ ΑΡΧΕΣ ΝΟΜΟΥΣ ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΟΥΣ ΠΑΡΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΜΑΘΕ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΣΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΧΑΡΑΞΕΙΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ
 

ESM: ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ! (ΒΙΝΤΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ) !!


Η επιμονή διάσωσης του Ευρώ και η πάση θυσία να προλάβουν να οργανώσουν το μόνιμο μηχανισμό στήριξης (ESM) για τη «σωτηρία» των ευρωπαϊκών λαών, δεν είναι τίποτα άλλο από ένα τεράστιο κόλπο λεηλασίας που στήνεται στις πλάτες όλων μας!

Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση ή Ευρωπαϊκός ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ;
Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο στο olagossip.gr !!!




Πηγή
http://olagossip.gr/esm-to-megalo-kolpo-leilasias-vinteo-elliniki-ipotitli/

Η κρυμμένη καστροπολιτεία της Ελλάδας που πρέπει να δείτε! (Εικόνες-Βίντεο)

Θρύλοι, μύθοι και παραμύθια και αφόρητα κλισέ στροβιλίζονται γύρω της εδώ και αιώνες. «Τόση φασαρία για έναν βράχο;», θα σκεφτείς.
Μα, όπως όλοι, θα υποκύψεις και θα υποκλιθείς. Και θα πεις κι «ευχαριστώ» γιατί «γνωρίζεις τι της οφείλεις» που έγραφε κι ο ποιητής. Είναι που σου κάνει τη χάρη… και κρατιέται ακόμη στη στεριά και δεν σαλπάρει!
Ο μπαρμπα-Μήτσος στηρίζεται στις επάλξεις να ξαποστάσει και πίσω του το φιδωτό καλντερίμι εξαφανίζεται μέσα στις «δρομικές».


Είναι ένας από τους 8 κατοίκους του κάστρου, του μοναδικού, για την ακρίβεια, αδιάκοπα κατοικημένου κάστρου στην Ευρώπη, της Μονεμβασιάς.
Αποκαλεί εαυτόν «μοναχογιό της Μονεμβάσιας» καθώς είναι ο μοναδικός γηγενής κάτοικος. Οι διηγήσεις του εντείνουν το ταξίδι στον χρόνο. Και αλλάζουν όσα ήξερες μέχρι τώρα για τη Μονεμβάσια.


Εκείνος δεν μιλά για ειδυλλιακά ηλιοβασιλέματα και παραμύθια με ιππότες και νεράιδες, δεν έχει να θυμάται από εδώ αξέχαστες διακοπές και ρομαντικά σαββατοκύριακα. Δεν αποκαλεί τη Μονεμβασιά «πέτρινο καράβι», «Γιβραλτάρ της Ανατολής», «μενεξεδένια καστροπολιτεία» ή «υπερνεφελές φρούριο». Μιλά για τον αέρα που σφυρίζει στα περάσματα όταν φθινοπωριάζει, για την αντάρα του ουρανού και τα αστροπελέκια που κάνουν τον βράχο να τρίζει τον χειμώνα.


Για τους θρύλους που γεννήθηκαν πίσω από τις «δρομικές» (θόλοι) και τα άυλα πλάσματα που δονούν τον βράχο και σχηματίζουν σκιές. «Εγώ εδώ γεννήθηκα, εδώ έζησα όλη τη ζωή μου, εδώ θα πεθάνω» λέει. «Κι όλο το Τατόι να μου έδιναν τη Μονοβάσια μου δεν θα την άλλαζα! Για μένα το εξωτερικό είναι μετά τη γέφυρα!».


Θυμάται τα λόγια των ιστορικών και σου μιλά για τους Βυζαντινούς και τους Ενετούς, τα λόγια των παλιών που περιέγραφαν τις μέρες των Τούρκων αλλά και τα συναισθήματά του όταν το άγρυπνο βλέμμα των Γερμανών τον παραφυλούσε πίσω από τις στοές καθώς πετούσε κουραμάνες στα χωράφια «για να τις βρουν οι κακόμοιροι οι Μονεμβασιώτες να μην πεθάνουνε».


Την είπαν πόλη-άγαλμα και πόλη-μουσείο. Μέγα λάθος. Ούτε προθήκες ούτε η ακινησία του μαρμάρου υπάρχουν εδώ. Η πέτρινη πολιτεία που γέννησε τον Ρίτσο ζει ακόμη σε ενεστώτα χρόνο. Ο Μονεμβασιώτης ποιητής παρομοίασε τον βράχο με πέτρινο καράβι, ο Στρατής Μυριβήλης με πελώριο πολεμικό κράνος, ο Νίκος Καζαντζάκης με θεριό που ενεδρεύει.


Θα συμφωνήσεις με όλους (πώς αλλιώς;) και φυσικά δεν θα τολμήσεις να ψάξεις για άλλες παρομοιώσεις. Για την ύπαρξη αυτού του εντυπωσιακού βράχου που ενέπνευσε μεγάλους συγγραφείς και ταπεινούς επισκέπτες ευθύνεται ένας σεισμός, εκείνος του 375 μ.Χ. που καταβύθισε πολλές αρχαίες λακωνικές πόλεις και απέκοψε το βράχο από την Πελοπόννησο.



Οι πρώτοι οικιστές του βράχου ήταν Λακεδαίμονες oι οποίοι ίδρυσαν, τον 6ο αιώνα, την Ανω Πόλη, που παρείχε ασφάλεια από τις επιδρομές των βαρβαρικών φύλων. Η θέση και η ιδιαιτερότητα της Μονεμβασιάς την κατέστησαν φυσικό οχυρό το οποίο δεν θα μπορούσε παρά να αποτελεί «μήλον της Εριδος» για τους κατακτητές.
Ετσι, πέρασε συνεχείς περιόδους κατοχής κατά τις οποίες Φράγκοι, Ενετοί, Τούρκοι εναλλάσσονταν διαρκώς μεταξύ τους, αφήνοντας βεβαίως στο κάστρο και τα σημάδια τους, που παραμένουν ορατά μέχρι σήμερα.


Οι περισσότεροι την ξέρουν ως Μονεμβασιά, τα γεωγραφικά λεξικά την αναφέρουν ως Μονεμβασία και για τους ντόπιους είναι η Μονοβάσια ή Μονομπάσια.
Οι Ενετοί την έλεγαν Μαλβάζια ή Μαλβαζία, οι Φράγκοι Μαλβουαζί, οι Αραβες Μπενεφσέ, δηλαδή βιολέτα, και οι Τούρκοι Μενεξέ Καλεσί (Κάστρο των λουλουδιών). Η μοναδική είσοδος («μόνη έμβασις») που ευθύνεται για την εύστοχη ονομασία της είναι η γέφυρα που την ενώνει με την υπόλοιπη Πελοπόννησο και οδηγεί στην ισχυρή πύλη του κάστρου. Κατασκευάστηκε στις αρχές του 20ού αιώνα αντικαθιστώντας την ανασυρόμενη του 6ου αιώνα με τους 14 θόλους.

Αυτή η μοναδική «έμβαση» κυριολεκτικά και συμβολικά, λειτούργησε και λειτουργεί για τη σύνδεση ή τον αποκλεισμό του κάστρου, ανάλογα με την ιστορική στιγμή ή… τη διάθεση των επισκεπτών. Δεν είναι η μοναδική αντίφαση: το χθες και το σήμερα, τα δεσμά και η ελευθερία, η ζωή και ο θάνατος, συγκρούονται αδιάκοπα στη Μονεμβασιά, αιώνες τώρα.


Σαράντα εκκλησίες υπήρχαν στη Μονεμβασιά σύμφωνα με το θρύλο. Βεβαίως ο αριθμός δεν αποδεικνύεται καθώς έχουν καταγραφεί περί τους 24 ναούς, εντούτοις σύμφωνα πάντα με τους ερευνητές, αν συνυπολογιστούν οι εκτός των τειχών ναοί καθώς και οι κατεστραμμένοι που αναφέρονται στις ιστορικές πηγές, ο αριθμός μοιάζει πιθανός.








Δείτε το βίντεο




Πηγή:
tilestwra.com
http://ellaniapili.blogspot.gr/2016/04/blog-post_89.html

Ποιά (δήθεν αλληλέγγυα) καθάρματα/πράκτορες ξεσηκώνουν τους πρόσφυγες;

Στην Ειδομένη κάθε τόσο διανέμονται φυλλάδια για «εναλλακτικές» διαδρομές, διά των οποίων οι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα πρόσφυγες και λαθρομετανάστες θα φτάσουν στην Ιταλία, αφού πρώτα περάσουν στο αλβανικό έδαφος. Επίσης, από καιρού εις καιρόν εμφανίζονται πράκτορες ξένων μυστικών υπηρεσιών υποδυόμενοι τον ρόλο του «αλληλέγγυου», του αναρχικού, του δημοσιογράφου, του μέλους ΜΚΟ ή διεθνούς οργανισμού, οι οποίοι παροτρύνουν τους πρόσφυγες και τους λαθρομετανάστες να κάνουν επεισόδια!
Το επιχείρημα που χρησιμοποιούν οι πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών εχθρικών προς την Ελλάδα κρατών, που θέλουν να πείσουν τους εγκλωβισμένους να ξεκινήσουν τις ταραχές, είναι ότι έτσι θα… τραβήξουν την προσοχή και θα υποχρεώσουν τους Δυτικούς να ανοίξουν τα σύνορα!
Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν και στον λιμένα του Πειραιά και σε άλλα σημεία, που έχουν καταληφθεί από τα πλήθη των προσφύγων και των παρανόμως εισελθόντων μεταναστών. Ο τελικός στόχος είναι η πλήρης απορρύθμιση των απομειναριών του ελληνικού κράτους και ο εδαφικός διαμελισμός της χώρας μας.
Η πρόσφατη ιστορία της Χερσονήσου του Αίμου, οι πόλεμοι στην περιοχή, οι εθνοτικές συγκρούσεις, το δράμα της Σερβίας και η εγκληματική επέμβαση του ΝΑΤΟ εναντίον της ομοδόξου χώρας δεν πρέπει να αφήνουν καμία αμφιβολία στους Ελληνες ότι η ειρήνη και η ακεραιότητα της πατρίδας δεν είναι μόνιμες συνθήκες και εξασφαλισμένα αγαθά. Επιβεβαιώνονται και κατακτώνται με κόπους και θυσίες καθημερινά.
Πρώτιστο μέλημα κάθε κυβέρνησης, η οποία δεν επιθυμεί να ρίξει νερό στον μύλο των επίδοξων τεμαχιστών της Ελλάδας, είναι η σύλληψη και η προσαγωγή σε δίκη όλων όσοι προσπαθούν εδώ και καιρό να χρησιμοποιήσουν το προσφυγικό και το μεταναστευτικό κύμα σαν όπλο και γι’ αυτό τον λόγο υποδαυλίζουν ταραχές.
Το ξεμπρόστιασμα αυτών των προβοκατόρων και η αποκάλυψη των εντολέων τους θα αποτελέσει μιας πρώτης τάξεως ασπίδα υπεράσπισης της εθνικής και της κοινωνικής ειρήνης.
Αν, όμως, τα πράγματα αφεθούν ως έχουν και κακοφορμίσει η πρακτορική μόλυνση στα ξέφραγα hot spots, θα βρεθούμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 
http://greeknation.blogspot.gr/2016/04/blog-post_81.html

ΠΑΡΕ ΚΙ ΑΥΤΟ… ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΜΙΝΗ…. ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ…!!!

ImageHandler (7) 
Πόδι στον ελληνικό μαζικό αθλητισμό βάζουν τουρκικά επιχειρηματικά συμφέροντα, με την αμέριστη κατά πώς φαίνεται – και προφανώς περίεργη ή και αδικαιολόγητη – στήριξη του δήμου Αθηναίων
Με πρόσχημα την ανάγκη ανακαίνισης δύο γηπέδων μπάσκετ στο κέντρο της πρωτεύουσας οι άνθρωποι δήμου αποδέχθηκαν την «προσφορά» του Τουρκικού ομίλου Dogus Group, για να χρηματοδοτήσει εργασίες στους συγκεκριμένους χώρους.
Πρόκειται για ένα τεράστιο όμιλο επιχειρήσεων της γειτονικής χώρας. Μεταξύ άλλων έχει την τράπεζα Garanti Bank, επιχειρήσεις τροφίμων, την αντιπροσωπεία μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών στην Τουρκία, δραστηριότητες στην ενέργεια όπως υδροηλεκτρικά, κατασκευές αλλά και έντονη δραστηριοποίηση στον τουρισμό. Ένας εκ των ιδιοκτητών έχει και την ομάδα μπάσκετ Νταρουσάφακα και διατηρεί στενές σχέσεις με την κυβέρνηση Ερντογάν.
Οι εργασίες ανακαίνισης των δύο αθηναϊκών γηπέδων είναι βέβαια στο πλαίσιο προγράμματος της Ευρωλίγκας, βασικός υποστηρικτής της οποίας είναι ο όμιλος Dogus Group, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί το γεγονός ότι ο δήμος Αθηναίων «έτρεξε» να «προσφερθεί» για συνεργασία, καθώς δεν πρόκειται για σημαντικά ποσά.
Ουσιαστικά δίνει βήμα και μέσο διαφήμισης σε ένα τουρκικό επιχειρηματικό όμιλο, ο οποίος μάλιστα φέρεται να ενδιαφέρεται για τουριστικές μονάδες στα Δωδεκάνησα.
Σημειωτέον ότι τα δύο γήπεδα είναι στις γειτονιές του Παγκρατίου και των Σεπολίων – οι δε εκδηλώσεις προγραμματίστηκαν για το βράδυ του Σαββάτου 2 Απριλίου.

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ 1951 ΤΟΥ Ο.Η.Ε ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΨΕΥΤΕΣ. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ Ο.Η.Ε ...



ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ Ο.Η.Ε ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΛΥΝΕΤΑΙ ΣΕ 24 ΩΡΕΣ. ΠΑΚΕΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΠΑΝΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ Ο.Η.Ε.

Δέν εἶναι ἁπλῶς ἐπικίνδυνοι αὐτοί πού ἐκτιμοῦν αὐθαιρέτως, ὅτι η «επαναπροώθηση» μεταναστῶν καί προσφύγων στή Τουρκία προσβάλλει τήν συνταγματική τάξη της Ελλάδας. Εἶναι ὑπαρκτός κίνδυνος καί δή ἐντός τῶν τειχῶν. Ἀπόδειξη; Διαβάστε -ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ κύριοι καί κύριοι δημοσιογράφοι – τί προβλέπει ἡ Διεθνής Σύμβαση τοῦ 1951 γιά τους πρόσφυγες:


Μόνο ἡ χώρα στήν ὁποία ἔφθασαν ΑΜΕΣΩΣ ἀπό τήν χώρα ἀπό ὅπου προέρχονται ἔχει ὑποχρέωση νά τούς φροντίσῃ, νά τούς στεγάσῃ κλπ. Δηλαδή, ἄν ἦλθαν μέ τά πόδια ἀπό τήν Συρία, ἡ ΤΟΥΡΚΙΑ. Ἄν ἦλθαν μέ τό ἀεροπλάνο ἀπό τό Μαρόκο κλπ. ὡς πρόσφυγες στήν Τουρκία καί ἀπό ἐκεῖ στήν Ἑλλάδα,πάλι ἡ Τουρκία. Ἄν πᾶνε μέ τό ἀεροπλάνο ἀπό τήν Συρία στήν Γερμανία, καί ζητήσουν ἄσυλο ἐκεῖ, ὑπεύθυνη γιά χορήγηση ἀσύλου εἶναι ἡ Γερμανία.


ΚΑΙ ΑΝ ΦΥΓΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΑΠΟ αὐριανό ΝΑΤΟΪΚΟ ἤ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΘΥΛΑΚΑ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΡΙΑ, ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ἤ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ καί ζητήσουν ἄσυλο, ἡ Γαλλία καί ἡ Γεμανία εἶναι ὑποχρεωμένες νά τούς δώσουν ἄσυλο.


ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΑΝ ὅμως ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ 53 καί ἡ κα Σία καί ὁ κ. Τσίπρας, ὅτι εἶναι ὑποχρεωμένες νά τούς δεχθοῦν τούς πρόσφυγες οἱ χῶρες Σένκγκεν πού οἱ ἴδιοι οἱ πρόσφυγες ἐπιλέγουν στήν Εὐρώπη; Αὐτό εἶναι ἕνα ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΟ ἰδεολογικό κατασκεύασμα. ΚΑΜΙΑ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΟΥΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΧΘΗ. Μόνο ὑποχρεώση γιά προσωρινότατη περίθαλψη καί φιλοξενία τους ὑπάρχει, ὥστε νά ἐπιστρέψουν στήν ΠΡΩΤΗ χώρα ὅπου ἔφθασαν ἀπό τήν χώρα ὅπου διώκονται καί κινδυνεύουν.



Μόνη της ἡ Ἑλλάδα, ὑπό μία ἡγεσία τοῦ 22% τῶν ψηφοφόρων, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΕΝΓΚΕΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΚΑΙ νομικῶς ἀλλοπρόσαλλη ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ, δημιούργησε τό πρόβλημα, βοηθώντας ἐν ψυχρῶ τήν ΤΟΥΡΚΙΑ πού καί εἶχε ΟΛΟ τό πρόβλημα, ἀφοῦ μάλιστα τό προκάλεσε ἐνισχύοντας τήν ἐγκληματική ὀργάνωση ΙΣΙΣ. Καί τώρα, πάνω στόν Ἑλληνικό λαό ΠΟΥ ΧΕΙΡΑΓΩΓΕΙΤΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΜΕ κινδυνεύει νά ξεσπάσῃ ὅλη αὐτή ἡ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.


Γιατί ἐθνική προδοσία; Διότι, εἶναι πρόδηλο ὅτι τήν Σένγκεν τήν ἐκμεταλλεύθηκε ἡ Τουρκία – διά τῆς μή καταγραφῆς τῶν προσφύγων ἐκεῖ, καί διά τῆς προωθήσεως στήν Ἑλλάδα τόσο προσφύγων ὅσο καί, τῶνmade in Turkey ἐπιπρόσθετων «προσφύγων» δηλαδή μεταναστῶν – γιά νά ἀπαλλαγῆ ἐκείνη ἀπό τό προσφυγικό πρόβλημα, καί νά τό φορτωθῆ ἡ Ἑλλάδα, καί μάλιστα διογκωμένο μέ μετανάστες.


Πρόθυμα δέ, ἡ κα Σία καί ὁ Τσίπρας, ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΙ ΜΗ ΜΟΝΟΝ ΣΤΟΝ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ (π.χ., ἰδίως, τούς ἐκ Συρίας ὁμοδόξους μας πού ἐδιώκοντο καί κατεσφάζοντο πρῶτοι ἀπό τό ΤΟΥΡΚΟΚΙΝΗΤΟ ΙΣΙΣ ), ὄχι μόνο δέν προστάτευσαν ὡς πραγματικούς πρόσφυγες, κατά τό δυνατόν, μέ βοήθεια τῆς Συρίας (καί παρά τίς ὅποιες ἀντιρρήσεις τῶν λεγομἐνων συμμάχων μας), τούς πολυπληθεῖς διωκόμενους καί κινδυνεύοντες ὁμοεθνεῖς μας ἐκεῖ (ἑλληνόφωνους καί ἀραβόφωνους), ἀλλά : Ἀποδέχθηκαν καί ἔθεσαν σέ ἐφαρμογή τό ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ, νά περάσουν τούς πρόσφυγες πού τούς ἀναλογοῦσαν ΝΟΜΙΜΩΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣ, στήν Ἑλλάδα. ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ σύμφωνα μέ τό διεθνές δίκαιο. Καί ἐπί πλέον, ὑποβοήθησαν καί ἐπεξέτειναν τό τουρκικό σχέδιο, περιλαμβάνοντας τούς ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ στούς πρόσφυγες ἀλλά καί ἐμπλέκοντας τίς χῶρες τῆς λοιπῆς Εὐρώπης! Τοῦτο δέ, παρά τό ὅτι γνώριζαν ὅτι ἡ Τουρκία διαμετακομίζει συστηματικά μετανάστες ἀπό διάφορες χῶρες γιά νά τούς φορτώσῃ στήν Ἑλλάδα, καί εἰ δυνατόν στήν Εὐρώπη.


Ἀκόμη δέ, καί παρά τό ὅτι γνώριζαν ὅτι οἱ χῶρες Σένγκεν κατοχυρώνονται νομικῶς σέ περίπτωση εἰσόδου ἀλλοδαπῶν στήν Ε.Ε. διά τῆς Ἑλλάδος καί ἔχουν κάθε δικαίωμα νά τούς ἐπιστρέφουν στήν Ἑλλάδα. Ἀνεξάρτητα τοῦ ποῦ οἱ ἴδιοι θέλουν νά ἐγκατασταθοῦν.


Χωρίς λοιπόν ἡ κα Σία καί ὁ κ Τσίπρας, νά ἔχουν ἐξασφαλίσει ἀλλαγές στίς συνθῆκες εἰσδοχῆς ἀλλοδαπῶν στόν χῶρο Σένγκεν, ἐν γνώσει τους ὅτι μέ βάση τήν διεθνῆ σύμβαση περί προσφύγων τοῦ 1951 μόνη χώρα πού εἶχε ἀνθρωπιστικό πρόβλημα προσφύγων προερχομένων ἐκ τῆς Βορείας Συρίας καί τοῦ Ἰράκ εἶναι ἡ Τουρκία, πρόβλημα μάλιστα πού ἡ ἴδια σέ σοβαρό βαθμό δημιούργησε, λειτούργησαν εἴτε ΩΣΑΝ ὄργανα τοῦ τουρκικοῦ κράτους καί δή στό πλαίσιο ἐπεκτατικῆς, παράνομης κατά τό διεθνές δίκαιο, σέ βάρος τῆς Ἑλλάδας καί τῆς Εὐρώπης, πολιτικῆς του, εἴτε ΩΣΑΝ ὄργανα ἑνός σχεδίου ὁρισμένων ἐκ τῶν δυνάμεων τῆς παγκοσμιοποιήσεως-ἀμερικανοποιήσεως, περί ἐξαφανίσεως τῆς Ἑλλάδος διά τῆς ἀλλοιώσεως τοῦ πληθυσμικῆς της συνθέσεως.


Σέ ὕπαρξη τέτοιου σχεδίου, ἀναφέρθηκε δημοσίως ὁ Μακαριώτατος Ἀρχιεπίσκοπος Ἀθηνῶν, ἀλλά ἔχουμε τήν γνώμη ὅτι σήμερα ἀποτελεῖ προεχόντως σχέδιο τῆς Τουρκίας, ἀκόμη καί ἄν υἱοθετήθηκε τυχόν ἀπό ἄλλα κέντρα ἐξουσίας.


Καί στήν μία καί στήν ἄλλη περίπτωση, πάντως, πρόκειται κατά τήν γνώμη μας ἀναμφίβολα γιά ἐθνική προδοσία.


Ἄν λυποῦνταν τούς πρόσφυγες πράγματι, θά μποροῦσαν νά τούς βοηθήσουν παρεμβαίνοντας μέ σχέδια καί προτάσεις στά ὄργανα τῆς Ε.Ε. καί ἐνισχύοντας τήν Εὐρωπαϊκή παρουσία καί βοήθεια, στήν νότια Μικρά Ἀσία. Ἐν ἀνάγκη δέ καί φέρνοντας στήν Ἑλλάδα συγκεκριμένο ἀριθμό ὁρισμένων χιλιάδων ἐξ αὐτῶν τῆς Συρίας, μέ πρόγραμμα γιά προσωρινή στέγασή τους καί περίθαλψή τους. Ὄχι προξενώντας τήν ἄφιξη στήν Ἑλλάδα ἑκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων καί μεταναστῶν, μέ τελικό ἀλλά ἀβέβαιο προορισμό τους, ἄλλες χῶρες τῆς Εὐρωπαϊκῆς Ἑνώσεως, ἐν ὅσῳ ἰσχύει δικαίωμα τῶν χωρῶν αύτῶν νά μᾶς τούς ἐπιστρέψουν ὅλους ἤ σχεδόν ὅλους.


Ἐπί πλέον ἔχει ἐνορχηστρωθῆ, ὅπως ὅλα δείχνουν, ἀπό δημοσιογράφους στά Ἑλληνικά ΜΜΕ, μία ἐκστρατεία ἀβάσιμων κατά τό διεθνές δίκαιο κατηγοριῶν σέ βάρος χωρῶν τῆς Εὐρώπης πού ἁπλῶς ἀσκοῦν τά νόμιμα δικαιώματά τους. Τοῦτο, μέ παράλληλη ἐκστρατεία στά ΜΜΕ αὐτά, τῆς πολιτικῆς καπηλείας τῆς ἀλληλεγγύης πρός τούς πρόσφυγες που ἐπιδεικνύει πραγματικά καί φιλότιμα, ἀλλά προσωρινά, ὁ χειμαζόμενος Ἑλληνικός λαος ἀπό τό ὑστέρημά του.


Ἡ ἐκστρατεία αὐτή ἀποτελεῖ αἰσχίστη χειραγώγηση καί ψευδολογία ὅσον ἀφορᾶ τό ὅτι στήν πραγματικότητα δέν πρόκειται μόνο γιά πρόσφυγες ἀλλά καί γιά μετανάστες – πιθανότατα δέ καί τζιχαντιστές, ἀφοῦ μέ τούς βομβαρδισμούς τῆς Ρωσίας στήν Βόρεια Συρία, πιθανότατα αὐτοί διαφεύγουν στήν Τουρκία πού τούς προωθεῖ περαιτέρω στήν Εὐρώπη.


Οἱ περαιτέρω αὐτονόητες καί ἐθνικῶς ἐπιβεβλημένες πολιτικές στό μεταναστευτικό περνοῦν ἀπό τήν ἐπαναπροώθηση τῶν μεταναστῶν στήν Τουρκία πού μᾶς τούς κουβάλησε, ἀλλιῶς στίς χῶρες προελεύσεώς τους, καί ἀπό τήν ἄμεση ἐπιστροφή τῶν προσφύγων στήν χώρα τους ἐφ’ὅσον δέν κινδυνεύουν, ὅπως ἄν σταλοῦν σέ ἄλλο σημεῖο τῆς χώρας τους. Ἡ παρέμβαση τῶν «53» στόχο ἔχει νά ἐμφανισθῆ ὡς «κεντρική» καί ὄχι ἀκραία ἡ ἀκολουθούμενη σήμερα πολιτική. Μέ πρῶτο στόχο, τούς δημοσιογράφους τῶν μεγάλων ΜΜΕ ἀφοῦ δεν εἶναι δυνατόν νά ἔχουν χάσει ὅλοι κάθε ἐπαφή μέ τήν κοινωνική πραγματικότητα καί τήν πατρίδα μας. Οὕτως ὥστε, νά καταπωθῆ ἀπό τόν Ἐλληνικό λαό κάθε τί τό ἐθνοπροδοτικό, πού προδήλως ἐπίκειται καί πρόκειται νά ἀκολουθήσῃ, ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ ΤΟΥ ΔΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ἤ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΒΛΑΒΕΙΣ γιά ἐμᾶςΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΣΕΝΓΚΕΝ. Δηλαδή ἡ εἰσδοχή στήν Ἐλλάδα ἀπό τήν Τουρκία ἄνω τοῦ ἐκατομμυρίου μεταναστῶν καί προσφύγων, καί ἡ ἐπανεισδοχή στήν Ἐλλάδα ἀπό τίς χῶρες Σένγκεν τῆς Ε.Ε. ἑκατοντάδων χιλιάδων μεταναστῶν καί προσφύγων.

Ὁ κίνδυνος εἶναι λοιπόν ἄμεσα ὁρατός τό τουρκικό σχέδιο νά γεμίσῃ ἡ Ἑλλάδα μέ πρόσφυγες ἀλλά καί μουσουλμάνους μετανάστες, εἰ δυνατόν δέ καί ἡ Εὐρωπαϊκή Ἕνωση, νά συνεχισθῆ ἀκώλυτα, μέ ὀλέθριες συνέπειες γιά τήν ἴδια τήν ἐθνική μας ἐπιβίωση.

Ἀλλά, ὁ κίνδυνος εἶναι ἄμεσα ὁρατός τό τουρκικό σχέδιο νά συνεχισθῆ μέ ὀλέθριες συνέπειες ἐν τέλει καί γιά τήν Εὐρωπαϊκή Ἕνωση, τῆς ὁποίας ἡ μουσουλμανοποίηση σημαίνει προλεταιροποίηση, ἐγκατάλειψη τῶν Ἑλληνικῶν, Ρωμαϊκῶν καί Χριστιανικῶν πολιτισμικῶν ἀξιῶν της καί οὐσιαστική τουρκοποίηση. Πρόκειται λοιπόν καί γιά πολιτισμική ἐθνική προδοσία.


Κομματικοποίηση ἤ κομματική ἰδεολογικοποίηση τῆς Εἰσαγγελικῆς ἀρχῆς δέν νοεῖται σέ μία δημοκρατική καί ἀνεξάρτητη Ἑλλάδα. Οὔτε διακομματική συναίνεση στήν τύφλα.


ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΟΥ 1951 ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ


Υπογράφηκε στην Γενεύη στις 28 Ιουλίου 1951


Εναρξη ισχύος: 22 Απριλίου 1954 σύµφωνα µε το άρθρο 43


Κείµενο : Ηνωµένα Εθνη, Συλλογή Συµβάσεων Νο. 2545, Τόµος 189, Σελ. 137 [όπως κυρώθηκε µε το ν.δ. 3989 της 19/26 Σ/βρίου 1959 : περί κυρώσεως της πολυµερούς Συµβάσεως περί της Νοµικής Καταστάσεως των Προσφύγων (ΦΕΚ Α’ 201)] Αρθρον µόνον: – Κυρούται και έχει πλήρη ισχύν Νόµου η εν Γενεύη συναφθείσα τη 28 Ιουλίου 1951 και υπό της Ελλάδος τη 10 Απριλίου 1952 υπογραφείσα πολυµερής Σύµβασις περί της Νοµικής Καταστάσεως των Προσφύγων, οµού µετά των παραρτηµάτων αυτής και των προσηρτηµένων αυτή επιφυλάξεων, ως έπεται το κείµενο εν Αγγλικώ πρωτοτύπω και εν Ελληνική µεταφράσει. Εν τη Ελλ. Β. Πρεσβεία Ρώµης τη 17 Σεπτεµβρίου 1959

Εθεωρήθη και ετέθη η µεγάλη του Κράτους σφραγίς

Εν Αθήναις τη 19η Σεπτεµβρίου 1959 Σύµβασις Περί Του Καθεστώτος Των Προσφύγων


ΠΡΟΟΙΜΙΟΝ


Τα Υψηλά Συµβαλλόµενα Μέρη, Εχοντα υπ’ όψιν ότι ο Χάρτης των Ηνωµένων Εθνών και η Παγκόσµιος Διακήρυξις των Δικαιωµάτων του Ανθρώπου εγκριθείσα υπό της Γενικής Συνελεύσεως την 10ην Δεκεµβρίου 1948, επεβεβαίωσαν την αρχήν ότι δέον όπως οι άνθρωποι απολαύουν των θεµελιωδών δικαιωµάτων και ελευθεριών άνευ διακρίσεως τινός.


– Εχοντα υπ’ όψιν ότι ο Οργανισµός Ηνωµένων Εθνών έχει επανειληµµένως εκδηλώσει το ζωηρόν αυτού ενδιαφέρον δια τους Πρόσφυγας και προσεπάθησεν όπως τους εξασφαλίση την ευρυτέραν δυνατήν άσκησιν των θεµελιωδών τούτων δικαιωµάτων και ελευθεριών.

– Εχοντα υπ’ όψιν ότι είναι ευκταία τόσον η αναθεώρησις και κωδικοποίησις των προϋπαρχουσών διεθνών συµφωνιών των αναφεροµένων εις το Καθεστώς των Προσφύγων όσον και η επέκτασις της εφαρµογής αυτών και της εις τους πρόσφυγας παρεχοµένης υπό τούτων προστασίας, δια µιας νέας συµφωνίας.
– Εχοντα υπ’ όψιν ότι η παροχή ασύλου δυνατόν να συνεπάγεται εξαιρετικώς µεγάλην επιβάρυνσιν εις ωρισµένας χώρας και ότι η ικανοποιητική λύσις προβλήµατος, ούτινος η διεθνής έκτασις και φύσις έχουν αναγνωρισθεί υπό του Ο.Η.Ε., δεν δύναται κατά συνέπειαν να επιτευχθή άνευ της διεθνούς συνεργασίας.
– Εκφράζοντα την ευχήν όπως άπαντα τα Κράτη, αναγνωρίζοντα τον κοινωνικόν και ανθρωπιστικόν χαρακτήρα του προβλήµατος των προσφύγων, πράξουν πάν ό, τι τοις είναι δυνατόν ίνα το πρόβληµα τούτο µη αποβή αιτία εντάσεων των διεθνών σχέσεων.- Λαµβάνουσα υπό σηµείωσιν ότι ο Υπατος Αρµοστής των Ηνωµένων Εθνών δια τους Πρόσφυγας καθήκον έχει να επιτηρή τα της εφαρµογής των εξασφαλιζουσών την προστασίαν των προσφύγων διεθνών συµβάσεων και 2 αναγνωρίζοντα ότι ο αποτελεσµατικός συντονισµός των δια την λύσιν του προβλήµατος τούτου ληφθέντων µέτρων θέλει εξαρτηθή εκ της συνεργασίας των Κρατών µετά του Υπάτου Αρµοστού.

Συνεφώνησαν τα κάτωθι.


ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ Ι


ΓΕΝΙΚΑΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ


«Καθορισµός του όρου πρόσφυξ»


Αρθρον 1.

– Α. Εν τη εννοία της παρούσης συµβάσεως ο όρος «πρόσφυξ» εφαρµόζεται επί : 1. Παντός προσώπου όπερ έχει θεωρηθή πρόσφυξ κατ’ εφαρµογήν των Συµφωνιών της 12ης Μαϊου 1926 και 30ης Ιουνίου 1928, ή των Συµβάσεων της 28ης Οκτωβρίου 1933 και 10ης Φεβρουαρίου 1938, του Πρωτοκόλλου της 14ης Σεπτεµβρίου 1939 ή κατ’ εφαρµογήν του Καταστατικού της Διεθνούς Οργανώσεως Προσφύγων.
– Αποφάσεις περί µη αναγνωρίσεως της ιδιότητος του πρόσφυγος ληφθείσαι υπό της Διεθνούς Οργανώσεως Προσφύγων κατά την διάρκειαν της λειτουργίας αυτής δεν εµποδίζουν την αναγνώρισιν της ιδιότητος ταύτης εις πρόσωπα πληρούντα τους υπό του δευτέρου εδαφίου της παρούσης παραγράφου διαλαµβανόµενους όρους.
– Παντός προσώπου όπερ συνεπεία γεγονότων επελθόντων πρό της 1ης Ιανουαρίου 1951 και δεδικαιολογηµένου φόβου διώξεως λόγω φυλής, θρησκείας, εθνικότητος, κοινωνικής τάξεως ή πολιτικών πεποιθήσεων ευρίσκεται εκτός της χώρας της οποίας έχει την υπηκοότητα και δεν δύναται ή , λόγω του φόβου τούτου, δεν επιθυµεί να απολαύη της προστασίας της χώρας ταύτης, ή εάν µη έχον υπηκοότητα τινά και ευρισκόµενον συνεπεία τοιούτων γεγονότων εκτός της χώρας της προηγούµενης συνήθους αυτού διαµονής, δεν δύναται ή, λόγω του φόβου τούτου, δεν επιθυµεί να επιστρέψη εις ταύτην. Εν ή περιπτώσει πρόσωπόν τι είναι υπήκοος πλειόνων χωρών, ο όρος «ής έχει την υπηκοότητα» αναφέρεται εις µίαν εκάστην των χωρών ών το πρόσωπον τούτο είναι υπήκοος. Δεν θεωρείται στερούµενον της υπό της χώρας ής έχει την υπηκοότητα παρεχοµένης προστασίας, πρόσωπον όπερ άνευ αιτίας βασιζοµένης επί δεδικαιολογηµένου φόβου δεν έκαµε χρήσιν της υφ’ ετέρας των χωρών ών κέκτηται την υπηκοότητα παρεχοµένης προστασίας.
Β. 1. Εν τη εννοία της παρούσης Συµβάσεως, αι λέξεις «γεγονότα επελθόντα προ της 1ης Ιανουαρίου 1951» εν άρθρω 1Α σηµαίνουν είτε α) «γεγονότα επελθόντα προ της 1ης Ιανουαρίου 1951 εν Ευρώπη» είτε β) «γεγονότα επελθόντα προ της 1ης Ιανουαρίου 1951 εν Ευρώπη ή αλλαχού», έκαστον δε των Συµβαλλοµένων Μερών θέλει προβή, κατά την υπογραφήν, επικύρωσιν ή προσχώρησιν, εις δήλωσιν καθορίζον ποίαν εκ των ως άνω δύο εννοιών θεωρεί εφαρµοστέαν όσον αφορά τας εκ της παρούσης Συµβάσεως υποχρεώσεις αυτού.
Πάν Συµβαλλόµενο Κράτος αποδεχθέν την εκδοχήν (α) δύναται ανά πάσαν στιγµήν να επεκτείνη τας υποχρεώσεις αυτού αποδεχόµενον την εκδοχήν (β) δι’ ανακοινώσεως απευθυνοµένης εις τον Γενικόν Γραµµατέα των Ηνωµένων Εθνών.
Γ. Η παρούσα Σύµβασις παύει εφαρµοζοµένη επί προσώπων εµπιπτόντων εις τας διατάξεις της ως άνω παραγρ. Α εις τας κατωτέρω περιπτώσεις : 3 1. Εαν έκαµον εκ νέου οικειοθελώς χρήσιν της προστασίας της χώρας ης έχουν την υπηκοότητα, ή 2. εάν µετά την απώλειαν της υπηκοότητος αυτών, οικειοθελώς επανέκτησαν ταύτην, ή 3. εάν απέκτησαν νέαν υπηκοότητα και απολαύουν της υπό της χώρας της νέας αυτών υπηκοότητος παρεχοµένης προστασίας, ή 4. εάν επέστρεψαν οικειοθελώς προς εγκατάστασιν εις την χώραν ή είχον εγκαταλείψει ή εκτός των συνόρων της οποίας παρέµενον φοβούµενοι διωγµόν, ή 5. εάν δεν δύνανται πλέον να εξακολουθούν αποποιούµενα την υπό της χώρας της υπηκοότητας αυτών παρεχοµένην προστασίαν, δεδοµένου ότι έχουν παύσει υφιστάµεναι αι προϋποθέσεις συνεπεία των οποίων ανεγνωρίσθησαν.

– Σηµειωτέον πάντως ότι αι διατάξεις του παρόντος εδαφίου δεν εφαρµόζονται εις την περίπτωσιν πρόσφυγος εµπίπτοντος εις την παράγραφον Α του άρθρου τούτου και δυναµένου να επικαλεσθή επιτακτικούς λόγους αναφεροµένους εις προγενεστέρας διώξεις, ίνα αρνηθή να απολαύση της υπό της χώρας της υπηκοότητας αυτού παρεχοµένης προστασίας. 6. Εάν προκειµένου περί προσώπων µη κεκτηµένων υπηκοότητα τινά δύνανται ταύτα να επιστρέψουν εις την χώραν ένθα είχον την συνήθη αυτών διαµονήν, δεδοµένου ότι αι προϋποθέσεις συνεπεία των οποίων ανεγνωρίσθησαν ως Πρόσφυγες, έχουν παύσει υφιστάµεναι. Σηµειωτέον πάντως ότι αι διατάξεις του παρόντος εδαφίου δεν εφαρµόζονται εις την περίπτωσιν πρόσφυγος εµπίπτοντος εις την παράγραφον Α του άρθρου τούτου και δυναµένου να επικαλεσθή επιτακτικούς λόγους αναφεροµένους εις προγενεστέρας διώξεις ίνα αρνηθή να επιστρέψη εις την χώραν ένθα είχε την συνήθη αυτού διαµονήν. Δ. Η Σύµβασις αύτη δεν εφαρµόζεται επί προσώπων άτινα απολαύουν σήµερον της προστασίας ή συνδροµής παρεχοµένης ουχί υπό του Υπατου Αρµοστού των Ηνωµένων Εθνών.- Οταν η ως άνω προστασία ή συνδροµή παύση παρεχοµένη δι’ οιανδήποτε αιτίαν

… ……..
Πρόσφυγες παρανόµως διαµένοντες επί του εδάφους της χώρας της εισδοχής

Αρθρον 31. – Αι Συµβαλλόµεναι Χώραι δεν θα επιβάλλουν ποινικάς κυρώσεις εις πρόσφυγας λόγω παρανόµου εισόδου ή διαµονής, εάν ούτοι προερχόµενοι απ’ ευθείας εκ χώρας ένθα η ζωή ή η ελευθερία αυτών ηπειλείτο, εν τη εννοία του άρθρου 1, εισέρχωνται ή ευρίσκωνται ήδη επί του εδάφους αυτών άνευ αδείας, υπό την επιφύλαξιν πάντως ότι ούτοι αφ’ ενός µεν θα παρουσιαστούν αµελλητί εις τας αρχάς αφ’ ετέρου δε θα δώσουν επαρκείς εξηγήσεις περί της παρανόµου αυτών εισόδου ή διαµονής. 11 2. Αι Συµβαλλόµεναι Χώραι θα εφαρµόζουν επί των κινήσεων των προσφύγων τούτων µόνον τα απαραίτητα περιοριστικά µέτρα. Τα περιοριστικά µέτρα θα εφαρµόζωνται µόνον µέχρις ότου ρυθµισθή το Καθεστώς των επί του εδάφους της χώρας της εισδοχής ευρισκοµένων προσφύγων ή αποκτήσουν ούτοι άδειαν εισόδου εις ετέραν χώραν. Προς λήψιν της τοιαύτης αδείας, αι Συµβαλλόµεναι Χώραι θα παράσχουν εις τους πρόσφυγας λογικάς προθεσµίας ως και άπασας τας αναγκαίας διευκολύνσεις.


Απέλασις


Αρθρον 32.

– 1. Αι Συµβαλλόµεναι Χώραι δεν θα απελαύνουν πρόσφυγας νοµίµως διαµένοντας επί του εδάφους αυτών, ειµή µόνον δια λόγους εθνικής ασφαλείας ή δηµοσίας τάξεως.
Η απέλασις τοιούτου πρόσφυγος δεν θα πραγµατοποιείται ειµή µόνον κατόπιν αποφάσεως λαµβανοµένης συµφώνως προς την υπό της νοµοθεσίας προβλεποµένην διαδικασίαν. – Εφ’ όσον επιτακτικοί λόγοι εθνικής ασφαλείας δεν αντιτίθενται εις τούτο, οι πρόσφυγες θα δικαιούνται να προσάγουν αποδείξεις περί της αθωότητος αυτών, να προσφεύγουν και να παρίστανται προς τούτο ενώπιον αρµοδίων αρχών ή ενός ή πλειόνων προσώπων ειδικώς εντεταλµένων υπό της αρµοδίας αρχής.
Αι Συµβαλλόµεναι Χώραι θα παράσχουν εις τους ανωτέρω πρόσφυγας λογικάς προθεσµίας προς επιδίωξιν αδείας κανονικής εισόδου εις ετέραν χώραν. Αι Συµβαλλόµεναι Χώραι δύνανται να εφαρµόζουν, κατά τας προθεσµίας ταύτας, µέτρα εσωτερικής τάξεως οία ήθελον κριθή αναγκαία.
Απαγόρευσις απελάσεως ή επαναπροωθήσεως

Αρθρον 33.

– 1. Ουδεµία Συµβαλλοµένη Χώρα θα απελαύνη ή θα επαναπροωθή, καθ’ οιονδήποτε τρόπον, Πρόσφυγας, εις τα σύνορα εδαφών ένθα η ζωή ή ελευθερία αυτών απειλούνται δια λόγους φυλής, θρησκείας, εθνικότητος, κοινωνικής τάξεως ή πολιτικών πεποιθήσεων.
Το εκ της παρούσης διατάξεως απορρέον ευεργέτηµα δεν δύναται πάντως να επικαλήται πρόσφυξ όστις, δια σοβαράς αιτίας, θεωρείται επικίνδυνος εις την ασφάλειαν της χώρας ένθα ευρίσκεται ή όστις, έχων τελεσιδίκως καταδικασθή δι’ ιδιατέρως σοβαρόν αδίκηµα, αποτελεί κίνδυνον δια την Χώραν.

Πολιτογράφησις


Αρθρον 34.

– Αι Συµβαλλόµεναι Χώραι θα διευκολύνουν, εν τώ µέτρω του δυνατού, την αφοµοίωσιν και πολιτογράφησιν των προσφύγων. Θα προσπαθήσουν, ειδικώτερον, να επιταχύνουν την διαδικασίαν της πολιτογραφήσεως και να ελαττώσουν, εν τώ µέτρω του δυνατού, τα δηµοσιονοµικά βάρη της τοιαύτης διαδικασίας. …….


ΠΗΓΗ: http://www.stoxos.gr/2016/03/1951.html


afypnisiellinwn
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters