Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ. Κλίμα εμφυλίου στις ΗΠΑ μετά την ενέδρα θανάτου στο Ντάλας. Πολλοί νεκροί & τραυματίες αστυνομικοί. Δηλώσεις Ομπαμα. ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ







Κλίμα εμφυλίου στις ΗΠΑ μετά την ενέδρα θανάτου στο ΝτάλαςΜουδιασμένη και σοκαρισμένη παρακολουθεί η αμερικανική κοινωνία τις δραματικές εξελίξεις, μετά την ενέδρα θανάτου που έστησαν ελεύθεροι σκοπευτές κατά αστυνομικών στο Ντάλας, στη διάρκεια διαδήλωσης κατά της ρατσιστικής βίας, ως αντίποινα για τη δολοφονία Αφροαμερικάνων στη Μινεσότα και τη Λουιζιάνα....

 Οι ελεύθεροι σκοπευτές, που πιστεύεται πως ήταν τουλάχιστον τέσσερις, σκότωσαν πέντε αστυνομικούς και τραυμάτισαν σοβαρά άλλους έξι, στην πιο αιματηρή επίθεση κατά αστυνομικών στην αμερικάνικη ιστορία, μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Οι αστυνομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν προχωρήσει σε τρεις συλλήψεις, ενώ ο τέταρτος δράστης, ο οποίος είχε ταμπουρωθεί σε πάρκινγκ αυτοκτόνησε. Οι δύο ύποπτοι συνελήφθησαν μέσα στο αυτοκίνητό τους έχοντας σάκκους από ύφασμα-καμουφλάζ και λίγο αργότερα συνελήφθη μια γυναίκα. Παράλληλα, συνεχίζουν τις έρευνες προκειμένου να διαπιστώσουν εάν ισχύει η απειλή του αυτόχειρα, ότι έχει τοποθετήσει βόμβες σε πολλά σημεία της πόλης, ωστόσο η επιχείρηση αυτή είναι δύσκολη καθώς στην περιοχή επικρατεί χάος. "Θα διαρκέσουν αρκετή ώρα", δήλωσε ο Μαξ Τζίρον, εκπρόσωπος της αστυνομίας του Τέξας. Ο δήμαρχος του Ντάλας Μάικ Ρόουλινγκς κάλεσε τους πολίτες να μείνουν μακριά σήμερα το πρωί από την περιοχή, στην οποία πραγματοποιεί εκτενείς έρευνες η αστυνομία. "Ο χειρότερος εφιάλτης μας συνέβη. Είναι μια οδυνηρή στιγμή για την πόλη του Ντάλας", δήλωσε.
Στο πλαίσιο της επιβολής έκτακτων μέτρων, μετά την πενταπλή δολοφονία, η υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αποφάσισε να διακόψει προσωρινά οποιαδήποτε πτήση πάνω από το κέντρο της πόλης, καθώς εκφράζονται φόβοι πως μπορεί να υπάρχουν και άλλα άτομα που θέλουν να μιμηθούν τους ελεύθερους σκοπευτές ή να προκαλέσουν μεγαλύτερες καταστροφές.
Το Facebook ενεργοποίησε την εφαρμογή “safety check” για όσους βρίσκονται στην περιοχή του Ντάλας και θέλουν με αυτό τον τρόπο να δηλώσουν προς τους οικείους τους ότι είναι καλά στην υγεία τους.
Ο Αμερικανός Πρόεδρος από τη Βαρσοβία, όπου βρίσκεται απευθύνθηκε στον αμερικανικό λαό και ζήτησε από τους πολίτες ηρεμία, ενώ καταδίκασε τα περιστατικά βίας κατά των Αφροαμερικανών.



Oι δηλώσεις του Μπαράκ Ομπάμα




Εκτός από το Ντάλας, διαδηλώσεις έγιναν σε όλες τις μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ με συνθήματα κατά της ρατσιστικής βίας των αστυνομικών.
Αφορμή αποτέλεσαν οι εν ψυχρώ εκτελέσεις του 32χρονου Φιλάντο Καστίλ στη Μινεσότα, που πυροβολήθηκε στη θέση του οδηγού κατά τη διάρκεια ελέγχου της τροχαίας, και του 37χρονου Άλτον Στέρλινγκ στο Μπατόν Ρουζ της Λιουιζιάνα. Την οργή πυροδότησαν βίντεο από τα δύο περιστατικά που διαδόθηκαν ταχύτατα στο διαδίκτυο.


Δεν είναι σκηνές από ταινία! Η στιγμή που αστυνομικός πέφτει νεκρός στο Ντάλας Το γύρο του διαδικτύου κάνει τα τελευταία λεπτά ένα βίντεο από το μακελειό στο Ντάλας. Στο συγκλονιστικό αυτό βίντεο φαίνεται η στιγμή που ένας από τους αστυνομικούς πέφτει νεκρός από τα πυρά ενός δράστη.Ο αστυνομικός καλυπτόταν ...


Αυτοκτόνησε ο δράστης που διαπραγματευόταν με τους αστυνομικούς στο Ντάλας
Ο δράστης ο οποίος ήταν «ταμπουρωμένος» μέσα σε γκαράζ στο Ντάλας και διαπραγματευόταν με τους αστυνομικούς, φαίνεται ότι αυτοκτόνησε.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει αμερικανικό δίκτυο ενημέρωσης, ο ένας από τους δράστες του μακελειού στο Ντάλας, με τον οποίο διαπραγματεύονταν οι αστυνομικοί, έβαλε τέλος στη ζωή του.


Δήλωση Ομπάμα μετά το μακελειό
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρίσκεται στην Πολωνία για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ. Αυτή την ώρα κάνει δηλώσεις. Ήταν καλά σχεδιασμένη επίθεση κατά της αστυνομίας και πολιτών που διαδήλωναν. Προσευχόμαστε για την ανάρρωση των τραυματιών. Είμαστε τρομοκρατημένοι αλλά παραμένουμε ενωμένοι με τους πολίτες και την αστυνομία. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτές τις επιθέσεις ή οποιεσδήποτε επιθέσεις κατά αστυνομικών. Θα αποδοθεί Δικαιοσύνη.


Σε επέμβαση υποβάλλεται ο πολίτης που τραυματίσθηκε


Μήνυμα για την οπλοκατοχή
"Όταν οι πολίτες μπορούν να οπλοφορούν, τέτοιες επιθέσεις είναι περισσότερο πιθανες" είπες ο Αμερικανός πρόεδρος, σε ένα άμεσο μήνυμα για την οπλοκατοχή στις ΗΠΑ.


12:25 Από τη Βαρσοβία όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο των ηγετών του ΝΑΤΟ ο Πρόεδρος Ομπαμα χακαρτήσησε την επίθεση ως " μια βάρβαρη, υπολογισμένη και απαίσια επίθεση"

11:10 Αστυνομικοί έχουν συγκεκτρωθεί έξω από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται οι συνάδελφοί τους, αποτίοντας φόρο τιμής στους νεκρούς συναδέλφους τους.




10:50 Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο του FoxNews που βρίσκεται στο σημείο η αστυνομία διεξάγει έρευνες στη περιοχή περιμετρικά του γκαράζ, ακόμα και σε κάδους σκουπιδιών, όπου βρισκόταν ο ύποπτος στην προσπάθειά της να εντοπίσει οποιοδήποτε στοιχείο για την υπόθεση.

10:25 Οπως μεταδίδει το Fox News, ο υποπτος αυτοπυροβολήθηκε, με τις δυνάμεις ασφαλείας να έχουν αρχίσει να φεύγουν από την περιοχή




10:20 Ο Αργηγός της αστυνομίας και ο δήμαρχος του Ντάλας επισκέφτηκαν τους τραυματίες αστυνομικούς στο νοσοκομείο




10:15 Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος επισκέπτεται την Πολωνία για να μετάσχει στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, ενημερώνεται συνεχώς για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο Ντάλας, στο οποίο ελεύθεροι σκοπευτές σκότωσαν τουλάχιστον πέντε αστυνομικούς, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος 'Ερνεστ. «Ο πρόεδρος ενημερώνεται για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών στο Ντάλας. Ζήτησε από τους συμβούλους του να τον ενημερώνουν για την κατάσταση όταν έχουν πρόσθετη πληροφόρηση», πρόσθεσε.


10.08 Νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας έπεσε ο ύποπτος στο γκαραζ. Η αστυνομία διενεργεί ελέγχους στο σημείο.


10:00 Ελεύθερος αφέθηκε ο άντρας τη φωτογραφία του οποίου είχε δώσει στη δημοσιότητα η αστυνομία του Ντάλας χαρακτηρίζονάς τον ως ύποπτο, καθότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία εις βάρος του αδερφού του


09:55 Στη δημοσιότητα δόθηκε η ταυτότητα του ενός θύματος. Πρόκειται για τον 43χρονο Μρέντ Τόμσον. Τρεις από τους αστυνομικούς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.


09:50 Τα θύματα της επίθεσης ανέρχονται σε 5 καθώς ακόμα ένας αστυνομικός υπέκειψε στα τραυματά του


09:43 Το γκαράζ στο οποίο η αστυνομία διαπραγματεύεται με τον ύποπτο βρίσκεται κοντά σε κολέγιο, το οποίο εξέδωσε ανακοίνωση ενημερώνοντας ότι προσωπικό και μαθητές είναι κλειδωμένοι μέσα στο κτίριο. Κοντά βρίσκεται και ένα κέντρο ευεξίας με δύο εργαζόμενους να παραμένουν μέσα σε αυτό.


09:30 Σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες έκρηξη ακούστηκε στην περιοχή κοντά στο γκαράζ που βρίσκεται ο ύποπτος.Δημοσιογράφοι αναφέρουν ότι είναι πιθανό οι αστυνομικοί να έχουν χρησιμοποιήσει χειροβομβίδες κρότου λάμψης, αλλά αυτό ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί.




09:00 Ενας από τους υπόπτους που είναι εγκλωβισμένος σε γκαράζ υποστηρίζει ότι έχουν τοποθετήσει βόμβες σε διάφορα σημεία της πόλης. Οι αρχές διενεργούν εκτεταμένους ελέγχους στην πόλη. ερευνούν τους ισχυρισμούς του με εκτεταμένους ελέγχους στην πόλη.


08:41 Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) προχώρησε στην έκδοση οδηγίας προσωρινής απαγόρευσης πτήσεων πάνω από το κέντρο του Ντάλας.


08:20 Το Facebook ενεργοποιεί την εφαρμογή προσωπικής ασφάλειας «safety check» μετά τους πυροβολισμούς που δέχτηκαν 11 αστυνομικοί


Νωρίτερα


Αρχηγός αστυνομίας: Είχε στηθεί ενέδρα θανάτου


O αρχηγός της αστυνομίας του Ντάλας, Ντειβιντ Μπράουν, δήλωσε στα μέσα πως ο τρόπος δράσης των ελευθέρων σκοπευτών θύμιζε «ενέδρα θανάτου» καθότι η επίθεση κατά των αστυνομικών έγινε από πίσω, ενώ όπως ανέφερε οι αρχές δε γνωρίζουν ακόμη τα κίνητρα της επίθεσης των δραστών που πυροβόλησαν τους αστυνομικούς. Οι αστυνομικές επιχειρήσεις βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη, για τη σύλληψη των δραστών.Ο αρχηγός της αστυνομίας δήλωσε, επίσης, πως συνέλαβαν μια γυναίκα καθώς και δυο ακόμα υπόπτους και διεξάγουν έρευνες για την σύλληψη κάθε υπέυθυνου για την επίθεση κατά των αστυνομικών.


Η στιγμή των πυροβολισμών στη διαδήλωση





















Sky4 shows the moments protestors ran for their lives as shots rang out in downtown Dallas on Thursday night.







PHOTO: Another photo shows back of one of the suspected shooters, after@DallasPD released front photo on Twitter. pic.twitter.com/7qPPGDx2ka









Η φωτογραφία υπόπτου όπως την έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία του Ντάλας








Με ανακοίνωσή του ο κυβερνήτης του Τέξας Γρέγκ Άμποτ δήλωσε πως διακόπτει το ταξίδι του εκτός της πολιτείας του Τέξας για να επιστρέψει εκεί ώστε να κατευθυνθεί στο Ντάλα για τη διαχείριση της κρίσης.










Texas Governor @GregAbbott_TX is cutting short an out-of-state trip and will be heading directly to Dallas. 







Από τις πρώτες πρωινές ώρες μεσίστια πνέει η αμερικανική σημαία έξω από το αρχηγείο της αστυνομίας στον Ντάλας.











http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2016/07/blog-post_296.html




http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2016/07/blog-post_296.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters