Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Rothschild και Ελλάδα, μια σχέση που κρατά από το….1821




Μπορεί το όνομα των Rothschild να ήρθε ξανά στην επικαιρότητα έπειτα από το πρωθυπουργικό ταξίδι στο Παρίσι όπου ο Α. Τσίπρας συναντήθηκε με εκπροσώπους της επενδυτικής τράπεζες, όμως η σχέση της Ελλάδας με τον οίκο είναι τόσο στενή που χρονολογείται από συστάσεως του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους.

Δάνεια από την τράπεζα των Rothschild ήταν τα πρώτα και μεγαλύτερα που έλαβε το ανεξάρτητο ελληνικό κράτος μετά το 1821, ενώ οι Rothschild είναι οι δημιουργοί του σύγχρονου τραπεζικού και νομισματικού συστήματος της Eλλάδας. Σύμφωνα με ιστορικά στοιχεία, ήταν ήταν βασικοί χρηματοδότες, συνιδρυτές και μεγαλομέτοχοι της Eθνικής Tράπεζας της Eλλάδος, μέσα από την οποία εισήγαγαν το κλασματικό αποθεματικό / κεντρικό τραπεζικό σύστημα στη Χώρα , παρέχοντας στην ETE την άδεια να τυπώνει χρήμα χωρίς αντίκρισμα, ένα ποσοστό του οποίου ανήκε στους ίδιους.


Έχοντας το νομισματικό έλεγχο και τον έλεγχο της παραγωγής χρήματος στην Eλλάδα στα χέρια τους, μπόρεσαν να παίξουν κύριο ρόλο,σε βάθος χρόνου, στην έκδοση δανείων για τη δημιουργία έργων υποδομής, ενώ δανειοδότησαν εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις και δεκάδες βιομηχανίες.

Mέχρι του σημείου που τα στοιχεία γίνονται ασαφή, παρέμεναν βασικοί μέτοχοι της ETE μέσω πολλών εταιρειών (μία από αυτές η Neuberger Berman) αλλά και οι πιθανότεροι μεγαλομέτοχοι της ιδρυθείσας στην πορεία Tράπεζας της Eλλάδας, η οποία πήρε το ρόλο της Kεντρικής Tράπεζας από την ETE.

Η εταιρεία της οικογένειας N. M. Rothschild & Sons με έδρα το Παρίσι ήταν μέχρι πρόσφατα σύµβουλος του Ελληνικού Κράτους για ιδιωτικοποιήσεις (μεταξύ των οποίων της ΔΕΗ και της Δηµόσιας Επιχείρησης Αερίου και σύµβουλος τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων όπως η Cosmote, τα ΕΛΠΕ, η Eurobank. Παράλληλα, έχει αναλάβει έργα συμβούλου για το ΤΑΙΠΕΔ, για την πώληση των Proton Bank και Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου, ενώ συμμετείχε ως σύμβουλος στην εξαγορά της ελληνικής εταιρείας παραγωγής γενοσήμων φαρμάκων Specifar από την εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, Watson Pharmaceuticals.

Επικεφαλής της N. M. Rothschild & Sons είναι ο Nathaniel Philip Victor James Rothschild, 46 ετών, βρετανικής καταγωγής Ελβετός, οικονομολόγος, ενώ να σημειωθεί πως η επενδυτική τράπεζα θα πρέπει να θεωρείται ότι συγκαταλέγεται μεταξύ των συμβούλων της Ελλάδας σε θέματα δημοσίου χρέους.

economy365.gr

πηγή: http://www.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters