Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Τροπολογία υπ. Υγείας: Αλλοδαποί θα προσλαμβάνονται στην καθαριότητα, σίτιση και φύλαξη νοσοκομείων

Σε ένα μπαράζ κατάθεσης τροπολογιών έχει επιδοθεί η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και σε μία από αυτές προβλέπει ότι θα μπορούν να προσλαμβάνονται και αλλοδαποί.

Πιο συγκεκριμένα θα έχουν τη δυνατότητα να προσλαμβάνονται αλλοδαποί εργαζόμενοι σε τομείς καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης σε νοσοκομεία, οι οποίοι πάντως θα μπορούν να αποδείξουν ότι έχουν εργασιακή εμπειρία τουλάχιστον 4 ετών και ότι γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα.
Συγκεκριμένα, οι υπουργικές τροπολογίες που πήραν τον δρόμο προς την Ολομέλεια φτάνουν τις 14, εκ των οποίων οι τέσσερις έφθασαν μάλιστα στο Κοινοβούλιο σήμερα, την ώρα που το νομοσχέδιο συζητούταν στην Ολομέλεια.
Από την πλευρά της, πάντως, η Νέα Δημοκρατίας, μέσω του βουλευτή της, Μάκη Βορίδη, ήδη έχει εκφράσει τις ενστάσεις της, μιλώντας να νέο «κομματικό κράτος» ενώ σφοδρή ήταν και η αντίδραση του συναδέλφου του Βασίλη Οικονόμου.  «Ακούστε, φέρατε τελευταία στιγμή τις ΤΟΜΥ με τα 140 εκατομμύρια του ΕΣΠΑ για την πρωτοβάθμια υγεία. Αυτό που γίνεται, είναι αδιανόητο. Φέρτε το νομοσχέδιο να κάνουμε πολιτική αντιπαράθεση. Όμως, ΤΟΜΥ, σοβιετικοί θύλακες μέσα στη χώρα, όπου εκεί θα κάνετε προσλήψεις και απορρόφηση 140 εκατομμυρίων διά των ανθρώπων σας που θα στήσετε στο 30% της επικράτειας», τόνισε για να προσθέσει ότι επί ΝΔ «θα φάνε όλοι «Χ». Σας το λέω εγώ. Αν περνάει από τα χέρια μου, όλοι «Χ» θα φάν»ε.
 Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε,  ότι μεταξύ των τροπολογιών υπάρχει  ρύθμιση για την συγκρότηση 239 Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Οι ΤΟΜΥ αναμένεται να στελεχωθούν με 12 άτομα εκάστη, με τους εργαζόμενος να διορίζονται από τον ΑΣΕΠ, αφού βέβαια ο Υπουργός Υγείας προηγουμένως έχει θέσει με υπουργική απόφαση τα κριτήρια. Να σημειωθεί ότι ειδικότητες των εργαζομένων που θα στελεχώσουν τις δομές είναι ιατροί (γενικοί, παθολόγοι, παιδίατροι), νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, επισκέπτες υγείας και διοικητικό προσωπικό.
Ακόμα άλλες τροπολογίες προβλέπουν:  
  • -  Ορίζεται στο ποσό των 15ευρώ η αποζημίωση που καταβάλλει ο ΕΟΠΥΥ για συνεδρίες εργοθεραπείας (από 1,23 ευρώ που είναι σήμερα) και ψυχοθεραπείας από ψυχολόγο (από 2,6 ευρώ που είναι σήμερα) οι οποίες πραγματοποιούνται σύμφωνα με τον ΕΚΠΥ
  • -Την δυνατότητα σύναψης συμβάσεων μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών για την παροχή υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του.

Πηγή: http://www.iefimerida.gr/news/325245/tropologia-yp-ygeias-allodapoi-tha-proslamvanontai-stin-kathariotita-sitisi-kai-fylaxi#ixzz4bWasqkP7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters