«Απόψε το απόγευμα αποφάσισα να παραιτηθώ από την προεδρία του Εθνικού Μετώπου», δήλωσε στην τηλεοπτική εκπομπή France 2, όπως μετέδωσε πριν λίγο το BBC.
«Θα είμαι πάνω από κομματικές πολιτικές», τόνισε.

«Πάντα πίστευα ότι ο πρόεδρος είναι ο πρόεδρος όλων των Γάλλων και πρέπει να τους ενώσει όλους», είπε. 

«Δεν είμαι πλέον παρά μόνο υποψήφια την προεδρία».

Ο αποφασιστικός δεύτερος γύρος των γαλλικών εκλογών θα διεξαχθεί στις 7 Μαΐου και θα θέσει την επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου αντιμέτωπη με τον ανεξάρτητο κεντρώο, Εμανουέλ Μακρόν.

O κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν εξασφάλισε 24,01% των ψήφων στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας

Η υποψήφια Μαρίν Λεπέν, συγκέντρωσε ποσοστό 21,3%

Οι δύο υποψήφιοι θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους την 3η Μαΐου στο πλαίσιο μιας τηλεμαχίας.

“Θα βρεθούμε αντιμέτωποι με τον αντίπαλο όπως είχαμε δηλώσει καθ’ όλη τη διάρκεια της εκστρατείας” επισήμανε στενός συνεργάτης του Μακρόν σχετικά με την τηλεοπτική αναμέτρηση που έχει προγραμματιστεί να προβληθεί σε δύο τηλεοπτικά δίκτυα τέσσερις ημέρες πριν από τον β΄ γύρο των προεδρικών εκλογών της 7ης Μαΐου.

Το περιβάλλον του νεαρού υποψηφίου είχε ήδη “ζητήσει να γίνει μια τηλεμαχία με τη Μαρίν Λεπέν τον Φεβρουάριο, ένα αίτημα που είχε απορριφθεί” σύμφωνα με τον ίδιο.

“Τώρα, θα γίνει” συμπλήρωσε ο αξιωματούχος. Νωρίτερα σήμερα, ο διευθυντής της προεκλογικής εκστρατείας της Μαρίν Λεπέν Νταβίντ Ρασλίν, επισήμανε ότι αυτή η τηλεοπτική αναμέτρηση “πρέπει να διεξαχθεί”, καθώς αποτελεί μια ευκαιρία οι Γάλλοι ψηφοφόροι “να δουν απόλυτα ξεκάθαρα τις δύο επιλογές της κοινωνίας που προτείνει ο ένας και ο άλλος υποψήφιος”