Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Η διασταύρωση των ανασφάλιστων οχημάτων είναι η αρχή του τέλους της ανεξάρτητης αρχής δημοσίων εσόδων

φωτο από: xronikadramas.gr

Του Son Ofeon

Διαβάσαμε με διθυραμβικούς τόνους στα Ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης-αποχαύνωσης ότι εντοπίστηκαν 1.151.000 ανασφάλιστα οχήματα και εστάλη σχετική ειδοποίηση στους φορολογουμένους με email.

Aρχικά γελάσαμε με το μέγεθος της ασχετοσύνης τους.

Η πλειοψηφία των φορολογούμένων χρησιμοποιεί τα email των λογιστών τους και έτσι δεν έλαβε το ηλεκτρονικό μήνυμα.

Ας υποθέσουμε όμως ότι κάποιοι το έλαβαν και το διάβασαν.

Σιγά μη φοβηθούν την ΑΑΔΕ και πληρώσουν.

Κατ’ αρχήν ,τα πρόστιμα δεν είναι βεβαιωμένα και δεν έχουν κωδικό οφειλής.

Η ΑΑΔΕ είναι αναρμόδια και δεν δικαιούται να επιβάλει παρόμοια πρόστιμα χωρίς προγενέστερη ακρόαση του φορολογουμένου.

Hδη στα κανάλια ακούγονται απίθανες περιπτώσεις , όπου κλεμμένα, ακινητοποιημένα ή μεταβιβασμένα οχήματα φέρονται ως ανασφάλιστα εκ λάθους και καλούνται οι φορολογούμενοι να μεταβούν στις ΔΟΥ, στο Υπουργείο Μεταφορών, αλλά και στις ασφαλιστικές τους εταιρείες.

Φαντάζεστε τι πανηγύρι θα γίνει στις ΔΟΥ, αν καταφθάσουν 1.151.000 πολίτες για να διαμαρτυρηθούν για το χαράτσι ή να το αμφισβητήσουν;
‘Oλη η αστυνομία της χώρας να διατεθεί για την φύλαξη των ΔΟΥ  δεν επαρκεί.

Ενώ 3,1 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις δεν έχουν υποβληθεί ακόμα και απομένουν 13 ημέρες μέχρι την καταληκτική προθεσμία, η ΑΑΔΕ “ανέθεσε” στις ΔΟΥ να ασχοληθούν με το αντιπαραγωγικό χαρτομάνι για  1,15 εκατ “ξεχασμένες” υποθέσεις από το 1986.

Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι οι φορολογούμενοι αδιαφορήσουν για το φιρμάνι του Μεγάλου Σουλτάνου, τι μπορούν να πάθουν μετά το δίμηνο;

Aπλά το παράβολο , που εκδόθηκε αυτόματα, θα  ακυρωθεί και κατά συνέπεια οι “παραβάτες” δεν θα έχουν καμμία κύρωση μέχρι να τους “πιάσει” η Αστυνομία...

Εδώ γελάνε διπλά και δυνατά.

Από το 1986 , που εκδόθηκε ο σχετικός νόμος, πόσοι πιάστηκαν από την Αστυνομία;

H Aστυνομία θα πρέπει μετά το δίμηνο να ασχοληθεί με 1,5 εκατ σχετικές παραγγελίες για τα νόμιμα.

Αντέχει ή θα γελάσουμε και εδώ;

Tα μόνα σοβαρά πράγματα που θα συμβούν μετά την γκάφα θα είναι:
  1. H παράλυση του φορολογικού μηχανισμού

  2. Η αδυναμία πρακτικής ασφάλισης των ανασφάλιστων οχημάτων, αν δεν πληρωθεί επιπλέον το χαράτσι-παράβολο αξίας 250 ευρώ. Αυτό εξασφαλίζει ότι τα ανασφάλιστα θα παραμείνουν στην ίδια κατάσταση μέχρι να “ακυρωθεί” αυτόματα το παράβολο.

  3. ‘Ενα μεγάλο μέρος των φορολογουμένων αυτής της κατηγορίας θα αναβάλουν από αηδία ή αγανάκτηση ή δεν θα υποβάλουν την φορολογική τους δήλωση, εντείνοντας την ανομία.

  4. Η  Αστυνομία θα παραλύσει , καθώς εκτός από το Μενίδι  θα πρέπει επιπλέον να φυλάει και όλες τις ΔΟΥ της χώρας.

  5. Το Υπουργείο Μεταφορών θα πρέπει εμπρόθεσμα να διορθώσει τα λάθη και τις παραλείψεις  31 ετών.Μπορεί να το κάνει με τις ελλείψεις υπαλλήλων και μέσων;

Τελειώνοντας, πρέπει να επισημάνω ότι η αυτόματη έκδοση των παραβόλων από την ΑΑΔΕ είναι παράνομη ενέργεια.

Τα παράβολα εκδίδονται μετά από αίτηση του πολίτη.  Η αυτόματη έκδοση ενδεχομένως να τα κάνει άκυρα και παραβιάζει τον νόμο, γιατί συμπληρώνονται προσωπικά στοιχεία, που αντλήθηκαν από τα αρχεία των υπηρεσιών παράνομα, καθώς η τήρηση τους δεν προβλέπεται για παρόμοιο σκοπό.

Τα αυτόματα παράβολα ισοδυναμούν με νόμιμα χρηματικά εντάλματα , μόνο αν πληρωθούν από το “κορόιδο”.

Τα παράβολα, που δεν θα πληρωθούν, δεν μπορούν να βεβαιωθούν αυτόματα ως οφειλή, ούτε θα δημιουργήσουν έσοδa για τα ταμεία του κράτους.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες, που θα εφαρμόσουν τον νόμο και θα ζητάνε την πληρωμή του παραβόλου πριν ασφαλίσουν το ανασφάλιστο αμάξι, τι θα κάνουν, αν οι ασφαλισμένοι έχουν  επιλέξει αλλοδαπή  ή κοινοτική εταιρείαQ

Οι αρμόδιοι ξέχασαν  αυτή την περίπτωση, θεωρώντας ότι οι προβληματικοί νόμοι τους μπορούν να δεσμεύσουν και τις ξένες ασφαλιστικές εταιρείες...

Καταλήγοντας, η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να επιπλήξει τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ και να αποσύρει τα “προκλητικά” μηνύματα προς τους φορολογούμενους -υπηκόους.

‘Ολοι οι κατηγορούμενοι θεωρούνται αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου και πρέπει με παρόμοιο τρόπο  (email) να μπορούν να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους προς την διοίκηση, καθώς η διαδικασία της ταυτοποίησης των ανασφάλιστων αυτοκινήτων μεθοδικά είναι διάτρητη. Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από το μεγάλο πλήθος τους, που ξεπερνά και την πιο αρρωστημένη φαντασία.

Αν η ανομία κυριαρχεί σε τέτοια έκταση, τότε ο νόμος έχει σοβαρό πρόβλημα εφαρμογής.

Εκτός βέβαια, αν  η ΑΑΔΕ επιδιώκει να  επισκεφθούν  τις Εφορίες οι παραπάνω "παραβάτες"  ή να τους δει να διαμαρτύρονται  εναντίον της δυναμικά, κάνοντας για αρχή  αποχή από την υποβολή φορολογικής δήλωσης.

Μπορεί  στην κυβέρνηση να πήραν την δόση τους, τα κρατικά ταμεία  να έχουν "πρωτογενές" πλεόνασμα, αλλά τα χρήματα τους δε θα φτάσουν, αν ξεκινήσει από  τώρα "αποχή"  από 1.151.000 φορολογούμενους.

Η αποχή έχει ήδη ξεκινήσει, αλλά δεν την έχουν πάρει χαμπάρι, γιατί τα πρεζόνια της δόσης βρίσκονται στην κοσμάρα τους...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters