Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

Οι Γάλλοι μαζεύουν υπογραφές για να επιστραφούν 7,8 δισ. στην Ελλάδα!


Αυτό θα πει Ελλάς – Γαλλία συμμαχία! Οι Γάλλοι μαζεύουν υπογραφές για να δοθούν στην Ελλάδα τα 7,8 δισ. που είχε κέρδος η ΕΚΤ την περίοδο 2012-2016 από τις αγορές ελληνικών ομολόγων.

Μπροστάρης της… προσπάθειας που κάνουν οι Γάλλοι, ο διευθυντής της εφημερίδας Humanite, Πατρίκ Λε Γιαρίκ. Τους καλεί να συγκεντρώσουν υπογραφές και να δοθούν στην Ελλάδα τα λεφτά που «κέρδισε» η ΕΚΤ.

«Επιστρέψτε τα χρήματα στους Έλληνες» είναι ο τίτλος αιτήματος του Patrick le Hyaric μέσω του change.org.

Το αίτημα αφορά το κέρδος 7,8 δισ. ευρώ της ΕΚΤ περίοδο 2012-2016 από τις αγορές ελληνικών ομολόγων, όπως γνωστοποίησε ο Μάριο Ντράγκι, σε απαντητική επιστολή του στον ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας Νίκο Χουντή, που δημοσιεύτηκε την Τρίτη 10 Οκτωβρίου.
Οι θυσίες των Ελλήνων

Με το σύνθημα «ας χτίσουμε μαζί ένα κίνημα για να απαιτήσουμε δικαιοσύνη», ο Πατρίκ Λε Γιαρίκ εξηγεί τους λόγους της… εκστρατείας του.

«Εδώ και χρόνια, ο ελληνικός λαός υφίσταται ανυπολόγιστες ταλαιπωρίες, προκειμένου να εξοφλήσει ένα χρέος για το οποίο δεν είναι κατ’ ουδένα τρόπο υπεύθυνος. Την ίδια χρονική περίοδο, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ γεμίζουν τα ταμεία τους με τα χρήματα που συγκεντρώνονται από αυτό το χρέος.

Πράγματι, η ΕΚΤ κέρδισε 7,8 δισεκατομμύρια ευρώ χάρη στα επιτόκια των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου, ενώ και το ΔΝΤ έχει συσσωρεύσει έναν πακτωλό χρημάτων ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, χάρη στα δάνεια που έχει χορηγήσει στην Αθήνα.

Οι δύο παραπάνω θεσμοί συμφώνησαν, το 2013, σε ένα σύστημα αναδιανομής, ώστε τα χρήματα αυτά να επιστρέψουν στο ελληνικό κράτος.

Αυτό δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ».

Αντίποινα για την εκλογή Τσίπρα

«Το 2015, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε κατάφερε με πολλαπλούς συνεργούς να σπάσει τη συμφωνία και μη ικανοποιημένος από την επιβολή της χειρίστης αιμορραγίας στους Έλληνες, αποφάσισε να κρατήσει το μερίδιό του από τα οικονομικά κέρδη που δημιουργήθηκαν από το χρέος, ως αντίποινα για την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα, του οποίου εντολή ήταν η επαναδιαπραγμάτευση του ποσού του χρέους. Δυστυχώς, οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες -ανάμεσα στις οποίες και η Γαλλία- έχουν κάνει το ίδιο».
Δώστε το παράδειγμα

Ο Πατρίκ Γιαρίκ κλείνει το αίτημά του καλώντας τη Γαλλία «να δώσει το παράδειγμα επιστρέφοντας όπως είχε δεσμευτεί», τα χρήματα στην Ελλάδα.

«Δεν μπορούμε να πλουτίζουμε σε βάρος των εταίρων μας που βρίσκονται σε δυσκολία» υπογραμμίζει.

«Ζητάω από όλους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς να αποφασίσουν υπέρ της επιστροφής αυτού του ποσού στην Ελλάδα. Οι πολίτες δεν μπορούν να δεχτούν αυτόν το σφετερισμό που δεν ευνοεί παρά τις τράπεζες και τις χρηματοπιστωτικές αγορές. Ας χτίσουμε μαζί ένα κίνημα για να απαιτήσουμε τη δικαιοσύνη».

Το υπογεγραμμένο αίτημα θα παραδώσει ο Πατρίκ Λε Γιαρίκ στον Εμανουέλ Μακρόν, στον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ, στην Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στην ΕΚΤ, στο ΔΝΤ και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Το αίτημα του Πατρίκ Λε Γιαρίκ στο change.org μπορείτε να το δείτε εδώ



https://www.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters