Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Ήρωες είναι εκείνοι που έχουν το θάρρος ν’ αφήσουν ο,τι έχουν

Είναι μεγάλος πειρασμός να μην προχωρούμε, να μένουμε εκεί που βρισκόμαστε, να πισωδρομούμε, με άλλα λόγια να βασιζόμαστε σ’ αυτά που έχουμε, γιατί ο,τι έχουμε, το γνωρίζουμε. Μπορούμε να στηριχτούμε σ’ αυτό, να αισθανθούμε ασφαλείς μέσα του. Φοβόμαστε, κι έτσι αποφεύγουμε να κάνουμε ένα βήμα προς το άγνωστο, το αβέβαιο. Γιατί πραγματικά, αν το βήμα μπορεί να μη μας φανεί ριψοκίνδυνο αφού το κάνουμε, πριν το κάνουμε οι προοπτικές μας φαίνονται πολύ ριψοκίνδυνες, και κατά συνέπεια τρομακτικές. Μόνο το παλιό, το δοκιμασμένο δίνει την αίσθηση της ασφάλειας· ή έτσι τουλάχιστο φαίνεται.

Ο Μύθος που δεν ήταν… μύθος!

Μια λευκή σελίδα είναι πάντα πρόκληση για ένα συγγραφέα. Θυμάμαι τον εαυτό μου, παιδί ακόμη, να νοιώθει ένα ρίγος προσμονής μπροστά σε κάθε άγραφο φύλλο χαρτιού. Πόσα θαυμαστά πράγματα μπορούν να αναδυθούν μέσα από αυτό! Η κενότητα του, του προσδίδει την ελευθερία να περιέχει τα πάντα!

Το ίδιο φαντάζομαι συμβαίνει και σε κάθε ζωγράφο μπροστά σ’ έναν άδειο καμβά ή στον γλύπτη που στέκεται απέναντι στο ακατέργαστο υλικό του, ό,τι κι αν αυτό είναι, αλλά και σε κάθε δημιουργό γενικότερα.

Δεν υπάρχει θάνατος

Η γέννηση και ο θάνατος είναι τα δύο σπουδαιότερα σημεία στην ανθρώπινη ζωή. Το πρώτο δίνει την ευκαιρία της εμπειρίας και της μάθησης, ενώ το δεύτερο, ο θάνατος, δίνει τη δυνατότητα της ανανέωσης της ζωής.
Ο θάνατος είναι το πρόβλημα που απασχολεί κάθε έλλογο ον. Ο άνθρωπος φοβάται τον θάνατο και προσπαθώντας να τον αγνοήσει ή να τον εξορκίσει, ελπίζει πως μπορεί να τον αποφύγει.

Καταστροφές αρχαίων ναών και ποιες εκκλησίες χτίστηκαν πάνω τους

Είναι ευρύτερα γνωστό πως δίπλα ή κάτω από μία εκκλησία υπάρχουν τα ερείπια κάποιου αρχαίου ελληνικού ναού. Σε αρκετές, μάλιστα περιπτώσεις, οι ίδιοι οι αρχαίοι ναοί έχουν μετατραπεί σε χριστιανικές εκκλησίες.

Όποιον ιερέα κι αν ρωτήσουμε γιατί χτίστηκαν χριστιανικοί ναοί πάνω σε αρχαίους ναούς και ιερά θα μας πει πως ήθελαν να «εξαγνίσουν» το χώρο από την «ειδωλολατρία» των «εθνικών». Αυτό, ίσως, είναι η μισή αλήθεια.

Ο νέος Ψυχρός Πόλεμος στα Βαλκάνια

Επιμέλεια: Λεωνίδας Χ. Αποσκίτης* 
Από τους επιγόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι το τέλος του 2ου αιώνα, η περιοχή των νοτίων Βαλκανίων υπήρξε χώρος πολεμικών συγκρούσεων, δυναστικών πολέμων, αλυτρωτικών και εδαφικών βλέψεων. Ιστορικά, ο όρος “Μακεδονία” αναφέρεται στο Ελληνικό έθνος μέσω του πολιτισμού των αρχαίων Μακεδόνων, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής μας κληρονομιάς.

Τα 5 θνητά γένη των ανθρώπων του Ησιόδου: Το σιδερένιο γένος

Εάν μπορέσεις να ξεφύγεις από την πληροφορία του Συστήματος και εισχωρήσεις στον αληθινό κόσμο της γνώσης και στην πηγή της σοφίας που αναβλύζει μέσα από την αρχαία ελληνική γραμματεία, σίγουρα αξίζει τον κόπο να μελετήσεις τα σπουδαία έργα που έγραψε ο ποιητής Ησίοδος.

Ο Ησίοδος, όπως άλλωστε και ο Όμηρος, ασχολήθηκε με το έπος, την επική δηλαδή ποίηση, που εμπεριέχει έντονα το διδακτικό στοιχείο. Γι' αυτό και θεωρείται ο πατέρας του διδακτικού έπους επειδή διδάσκει πάνω σε αυτά που αναφέρεται. Η επική ποίηση του Ησιόδου ως γνωστό περιλαμβάνει τη "Θεογονία", "Τα έργα και ημέραι", την "Ασπίδα του Ηρακλέους", τις "Ηοίαι" και τους "Ιδαίους Δακτύλους".

Ο Παρθενώνας και οι χρυσελεφάντινες πόρτες του - Οι περιπέτειες της Αθηνάς και ο «διωγμός» του Φειδία

Οι πόρτες του Παρθενώνα, από μοσχοβολιστό ξύλο κέδρου, που έκρυβαν το χρυσελεφάντινο άγαλμα της παρθένου θεάς Αθηνάς και επέτρεπαν τη θέασή του ελάχιστες φορές, οι πόρτες που προστάτευαν τους θησαυρούς της αθηναϊκής δημοκρατίας (και αργότερα το ταμείο της αθηναϊκής συμμαχίας) θα πρέπει να ήταν περισσότερο εντυπωσιακές από ότι νομίζαμε μέχρι σήμερα.

ΒΓΕΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΤΡΙΞ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΤΗΣ ΣΗΨΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ....

Athanasios Dimitrios Ntompros
ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΟΜΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΩΣ ΑΠΛΟΙ ΘΕΑΤΕΣ ΜΙΑΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΕΙΣΕΛΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ .........
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 
ΤΟ ΑΒΕΒΑΙΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ..........
( Δεν είναι να απορεί κανείς που δεν μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να βρει λύσεις στα επείγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, όταν είναι τόσο διαφορετικές οι δημόσιες συζητήσεις που διεξάγονται στο εσωτερικό των κρατών-μελών της.

Το επεισόδιο αποτελεί μια άριστα σκηνοθετημένη (στημένη) δουλειά,να στρέψουν τη προσοχή του κοινού μακριά από την ψήφιση του 4ου Μνημονίου...

Βασίλης Κασιμάτης 


ΤΟ ΦΙΑΣΚΟ ΜΕ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Το συμβάν ήταν στημένο 100% !! Από την εμπειρία μου ως κοινοβουλευτικός συντάκτης (διαπιστευμένος) με αμέτρητες ώρες μέσα στην αίθουσα του κοινοβουλίου έχω να πω τα εξής:
Η πορεία του Νίκου Δένδια κατά την έξοδό του από την αίθουσα της Βουλής ήταν αδικαιολόγητη.

ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΞΙΦΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ... ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΣΑΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ ΤΟΥΣ...

Ηλιας Καλλεργης
ΕΛΛΗΝΕΣ... ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΛΛΟ ΠΡΟΒΑΤΑ....
ΚΑΤΑΝΟΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΘΕΣΗ...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΤΕ....
ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΙΚΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΕΚ 65 ν 3845/2010 Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ: ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΤΗ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 4 Παρέχεται στον Υπουργό Οικονομικών η

"ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ" ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ με τους Γιώργο Τσαγκρινό και Ευάγγελο Μπεξή ΜΕΡΟΣ 1ο & 2o

ΝΑΥΣΙΝΟΟΣ: ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΑΔΡΙΑΝΟΣ ΜΠΕΖΟΥΓΛΩΦ: ΕΡΕΥΝΑ, ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ, ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ


Αποτοξίνωση: Ποιο ελληνικό μυρωδικό μειώνει τα βαρέα μέταλλα μέσω διατροφής


 

Υπάρχουν πολλά βαρέα μέταλλα, όπως ο υδράργυρος, το κάδμιο και το αλουμίνιο, στα οποία πολλοί άνθρωποι εκτίθενται καθημερινά χωρίς καν να το συνειδητοποιούν.

Γι’ αυτό είναι καλό να μπορεί κανείς να κάνει κάθε τόσο μια αποτοξίνωση του οργανισμού του από αυτά τα βαρέα μέταλλα, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μέσω της διατροφής. Πώς γίνεται αυτό; Με έναν συνδυασμό φυτικών ουσιών που περιέχονται στον κόλιανδρο και στην φυτική ουσία Chlorella.

Αυτές οι δύο ουσίες περιέχουν ενώσεις που προσκολλώνται/συνδέονται επάνω στα μόρια των μετάλλων και καθώς ο οργανισμός αποβάλλει αυτές τις ενώσεις, μαζί τους αποβάλλει και τα βαρέα μέταλλα.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ Η…ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ (;)


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σύμφωνα με αναφορά της Τεχνικής Επιτροπής του Eurocontrol στο Ατλαντικό Συμβούλιο στη Ουάσιγκτον, ο ετήσιος τζίρος του λαθρεμπορίου καυσίμων ανέρχεται στα 133 δις δολάρια, ενώ το διεθνές Κέντρο της λαθρεμπορίας Καυσίμων είναι η Τουρκία.


Εταιρία Ε.Π.Ε. ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. Η «κατάσταση» BRD: καί ή εξαπάτηση του γερμανικού λαού. Οί Γερμανοί νομίζουν ότι έχουν κράτος, αλλά τούς κυβερνά μία Εταιρία Ε.Π.Ε


Η απαιτούμενη ανάγνωση του κάθε πολίτη!
Για ερωτήσεις, όπως η ΟΔΓ είναι μια κατάσταση που το θεμελιώδη νόμο του συντάγματος πρέπει να εξομοιωθεί, έχουμε μια συμφωνία ειρήνης, είμαστε σίγουροι και οι νόμοι μας μετά την κατάργηση του πεδίου εφαρμογής εξακολουθούν να ισχύουν, ανεξάρτητα δικηγόροι έχουν μετακινηθεί (δεν δεσμεύεται για την ένταξη κόμμα) θετική θέση. Επίσης, υπάρχουν διάφορες ανεξάρτητες επιστημονικά άρθρα σχετικά με αυτό. 

Γιατί το κράτος θέλει τον πλακούντα σου; Τι τον κάνει; Γνωρίζετε πως οι γονείς σας διώκονται σε περίπτωση που κρατήσουν τον πλακούντα σας;

ΔΙΩΚΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΓΕΝΝΗΣΑ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ
Υστερα από μηνυτήρια αναφορά της μαίας κ. Βικτώριας Μοσχάκη, προέδρου του «Συλλόγου Μαιών Θεσσαλονίκης»

Μαρία-Μυρτώ Γρίβα

Στις 22 Οκτωβρίου 2009, εγώ και ο πρώην σύζυγός μου βιώσαμε το μεγαλύτερο θαύμα της ζωής, τη γέννηση της κόρης μας στο πιο ανθρώπινο περιβάλλον που μπορούσαμε να επιλέξουμε, το σπίτι μας.


Ο Θεός Έφτιαξε Αυτό το Φυσικό Αντιβιοτικό για τους Ανθρώπους! Είναι το πιο Δυνατό Αντιοξειδωτικό και Καθαρίζει τις Αρτηρίες από την Κακή Χοληστερόλη


 

Ο βασιλικός αποτελεί εδώ και πολύ καιρό ένα από τα κυριότερα συστατικά των φυτικών φαρμάκων.
Το βότανο αυτό είναι γεμάτο σε τονωτικά φυτοθρεπτικά συστατικά, πράγμα που σημαίνει ότι είναι από τα πιο ισχυρά αντιβιοτικά. Μάλιστα σε πολλά μέρη του κόσμου δικαίως το αποκαλούν “ιερό” βότανο.

Υπάρχουν πάνω από 60 κατηγορίες βασιλικού οι οποίες κατηγοριοποιούνται σε 3 ομάδες (γλυκός, μοβ και θαμνώδης). Ο βασιλικός ευδοκιμεί σε ζεστά, τροπικά κλίματα.

''ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ''ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΑΔΙΚΟ! 15-05-2017

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ… Η Συνεδρίαση της Βουλής, ο Καβγάς και ο Αόρατος (Τέκτονας) Μαέστρος

ΒΟΥΛΗΣτην Κυβέρνηση είναι η Νέα Δημοκρατία και ο Κώστας Καραμανλής Πρωθυπουργούς. Γίνεται τακτική συνεδρίαση της Βουλής. Η συζήτηση αφορά την ψήφιση του προϋπολογισμού. Σαν διευθυντής του πολιτικού γραφείου της τότε υφυπουργού εργασίας, Σοφίας Καλαντζάκου βρίσκομαι στην αίθουσα της Βουλής. Η ατμόσφαιρα εκρηκτική, μυρίζει μπαρούτι.

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΑΤΡΑ 15-05-2017

*Ο ΝΕΟΣ ΗΧΟΣ ΚΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΣΑΣ...* "ΦΡΟΥΡΑ"... "ΦΡΟΥΡΑ"... "ΦΡΟΥΡΑ"...


Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters