Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

Λαπίθες:Ο μυθικός θεσσαλικός λαός, που καταγόταν από τον ποτάμιο θεό Πηνειό

Οι αποδεχόμενοι τους Λαπίθες ως μυθικά όντα παράγουν το όνομά τους από το λαπιστής (αλαζών) και το ρήμα λαπίζω (συρίζω), από την ίδια ρίζα λαπ επίσης και το ρήμα αλαπάζω (=καταστρέφω, διαρπάζω) αλλά και το ουσιαστικό λαίλαπα (λαίλαψ).

Επειδή όμως και η ρίζα λαπ είναι σχετική με τη ραπ = αρπ πολλοί σχετίζουν το όνομα με τις Άρπυιες,

Ο θάνατος στην Αρχαία Ελλάδα. Στα Ηλύσια πεδία πήγαιναν οι άξιοι, στον Άδη όσοι δεν αξιοποίησαν τη ζωή και στα Τάρταρα οι εγκληματίες...

adisΟι αρχαίοι Αθηναίοι, σύμφωνα με τους νόμους τους Σόλωνα, ήταν υποχρεωμένοι να φροντίζουν τους ηλικιωμένους γονείς τους και ακόμα να φροντίζουν τα της ταφή τους. Όποιος πολίτης παρέβαινε αυτά τα καθήκοντα, πλήρωνε πρόστιμο και έχανε τα πολιτικά του δικαιώματα, δηλαδή εθεωρείτο «άτιμος», ή και τον εξόριζαν από την πόλη. 

ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821 ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΝΙΚΗ ...

Vasilis Theodoropoulos
Η ΕΝΩΣΗ ΜΑΣ …….. ΕΙΝΑΙ Η ΝΙΚΗ ΜΑΣ.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΩΣ Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΝΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΥ ΤΟΠΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΛΕΙΤΑΙ «ΔΗΜΟΣ» ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑΝ ΠΑΣΗΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ Ο ΑΚΡΟΓΩΝΙΑΙΟΣ ΛΙΘΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ-ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. 
 
ΣΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΑΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ( ΒΥΖΑΝΤΙΟ) ΕΓΙΝΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΙ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΕ «ΘΕΜΑΤΑ» ΘΕΟΚΡΑΤΙΑΣ Η ΟΠΟΙΑ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΩΣ ΚΑΤΙ ΤΟ ΒΕΒΗΛΟ. 

ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ Νο 14 - Α΄ ΜΕΡΟΣ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ
Συνεχίζω την σειρά των άρθρων μου <Τα Σημεία των Καιρών > με το υπ'αριθμ.14, που καλύπτει διαφόρων ειδών γεγονότα από 1/1/2017 μέχρι 30/6/2017. Επειδή το άρθρο είναι πολύ μεγάλο θα το χωρίσω σε δύο μέρη και ας επιλέξει ο κάθε αναγνώστης να διαβάσει ότι τον ενδιαφέρει.
Το Α΄μέρος θα καλύπτει τα κεφάλαια, Γεωφυσικά Φαινόμενα, Διάστημα, Παράξενα και Ανδρομέδιοι - Ολύμπιοι.

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters