Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Φορολογούμενοι καλούνται ν’ αποδείξουν τον τρόπο ζωής τους τα τελευταία 10 χρόνια


 

Να αποκαλύψουν πώς ζούσαν εδώ και δέκα χρόνια, όχι μόνο σύμφωνα με τα εισοδήματα που δήλωναν ή τις τραπεζικές καταθέσεις τους, αλλά με βάση τους λογαριασμούς που πλήρωναν για κινητά τηλέφωνα και δίδακτρα για σχολεία ή φροντιστήρια για να σπουδάσουν τα παιδιά τους καλούν εκατοντάδες φορολογούμενους οι εντολές ελέγχου που εκδίδουν ελεγκτικές υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Αλλαγή φύλου; Απορίες προς "αρμοδίους"...


 

Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος
Για την κουβέντα περί αλλαγής φύλου με μια υπογραφή από την ηλικία των 15 χρόνων θα μπορούσα να γράψω πολλά σχετικά με την πνευματική και ψυχολογική ωριμότητα των 15χρονων να παίρνουν αποφάσεις ζωής. Όμως το ίδιο το νομοσχέδιο δίνει το δικαίωμα και της αλλαγής στην αλλαγή του φύλου (κατά το "ουδείς άσφαλτος" της γνωστής αοιδού), οπότε το μόνο που μου μένει είναι να περιοριστώ στην κατάθεση κάποιων (εύλογων θέλω να πιστεύω) αποριών.

Χρέη και τράπεζες εκτός ελέγχου


 

Η Ελλάδα αποτελεί μόνο τη μικρή κορυφή ενός δυσθεώρητου παγόβουνου, έχοντας χρέη μόλις 325 δις € έναντι 135 τρις $ των G20 – ενώ η κατάσταση είναι τόσο άσχημη, ώστε να προτείνεται ακόμη και η δήμευση ιδιωτικών ακινήτων για να μη χαθεί ο έλεγχος και να μην απειληθεί η ειρήνη (ακουστικό).


Τα τεράστια βουνά χρεών που συσσωρεύονται στον πλανήτη (135 τρις $ στις χώρες των G20, τα οποία αντιστοιχούν στο 235% του ΑΕΠ τους), απειλούν σε μεγάλο βαθμό το τραπεζικό σύστημα – ιδιαίτερα τις εννέα μεγαλύτερες δυτικές τράπεζες, εκ των οποίων δύο στη Μ. Βρετανία και από μία στη Γερμανία, στη Γαλλία και στην Ιταλία. Σε συνδυασμό δε με τα κόκκινα δάνεια (περί το 1 τρις € στην Ευρώπη, εκ των οποίων τα 350 δις € στην Ιταλία και τα 100 δις € στην Ελλάδα, ενώ στην Ισπανία δεν είναι καθόλου αμελητέα), κυρίως όμως με τη μειωμένη κερδοφορία των τραπεζών λόγω των μηδενικών επιτοκίων, αποτελούν μία τεράστια βραδυφλεγή βόμβα – η οποία αργά ή γρήγορα θα εκραγεί.
Εν πρώτοις, η μειωμένη κερδοφορία των τραπεζών οφείλεται στο ότι, δεν δανείζουν τις καταθέσεις τους, ούτε δανείζονται για να δανείσουν όπως πιστεύουν πολλοί άνθρωποι –  αλλά απλά παράγουν χρήματα από το πουθενά μέσω της παροχής δανείων (ανάλυση). Όταν όμως τα βασικά επιτόκια είναι χαμηλά, τότε δεν είναι σε θέση να χρεώσουν υψηλά επιτόκια στους δανειολήπτες τους, επειδή οι τελευταίοι δεν το αποδέχονται – κρίνοντας από τα επιτόκια που ανακοινώνουν οι κεντρικές τράπεζες. Επομένως υποχρεώνονται να τα χαμηλώσουν – εις βάρος της κερδοφορίας τους.
Από την άλλη πλευρά τώρα, έχει αλλάξει ριζικά το μοντέλο λειτουργίας των τραπεζών σε παγκόσμιο επίπεδο – αφού πάνω από το 60% των δανείων τους (σχεδόν 80% των ελβετικών), αφορά τα στεγαστικά δάνεια. Με δεδομένες όμως τις φούσκες που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά ακινήτων σε πολλές χώρες του πλανήτη (ΚαναδάςΑυστραλία, Σουηδία κοκ.), εάν τυχόν αυξηθούν τα επιτόκια η συγκεκριμένη αγορά θα καταρρεύσει – πλημμυρίζοντας τις τράπεζες με κόκκινα δάνεια.
Εν τούτοις, η πολιτική των μηδενικών επιτοκίων και των πακέτων ποσοτικής διευκόλυνσης εκ μέρους των κεντρικών τραπεζών δεν μπορεί να διατηρηθεί στο διηνεκές – μεταξύ άλλων επειδή δεν θα έχουν κανένα νομισματικό όπλο στη διάθεση τους, όταν ξεσπάσει η επόμενη κρίση, η οποία δεν θα αργήσει για πολύ ακόμη (συνήθως συμβαίνει ανά δέκα χρόνια, με την τελευταία το 2008).
Εμπρός γκρεμός και πίσω ρέμα λοιπόν για τις κεντρικές τράπεζες οι οποίες, γνωρίζοντας τους κινδύνους, θέλουν να επιβάλλουν την αύξηση της κεφαλαιακής επάρκειας των εμπορικών τραπεζών – ειδικά στην Ευρώπη, το χρηματοπιστωτικό σύστημα της οποίας είναι βαριά άρρωστο. Εν προκειμένω όμως σε χώρες, όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Ελλάδα, τυχόν υποχρέωση αύξησης της κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών θα οδηγούσε στη χρεοκοπία αρκετών – όπως προειδοποίησε ο πρώην ιταλός πρωθυπουργός.
Περαιτέρω, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η πρόταση της γαλλικής δεξαμενής σκέψης «France strategy» προς τον πρόεδρο Macron – σημειώνοντας πως έτσι προωθούνται από τους πολιτικούς τα κρυφά σχέδια τους, με τέτοια ινστιτούτα δηλαδή, για να «μετρήσουν» τις αντιδράσεις των Πολιτών. Στα πλαίσια αυτά, η λύση που προωθείται στο θέμα του χρέους δεν είναι άλλη από τη δήμευση ενός μέρους της ιδιωτικής περιουσίας από το κράτος (πηγή) – κάτι ανάλογο δηλαδή με αυτά που δρομολογήθηκαν από τα κομμουνιστικά συστήματα, οπότε σωστά αναφέρεται ότι, η Ευρωζώνη μετατρέπεται σταδιακά σε μία ένωση σοβιετικού τύπου.
Ειδικότερα, υπενθυμίζοντας πως έχει προηγηθεί κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν από μία γερμανική συμβουλευτική εταιρεία, η οποία ανέφερε την εφάπαξ επιβολή φόρου στην ιδιωτική ακίνητη περιουσία για τη μείωση του δημοσίου χρέους (επίσης από το ΔΝΤ και από τη γερμανική κεντρική τράπεζα – πηγή), οι Γάλλοι προτείνουν να ανακηρυχθεί το κράτος συνιδιοκτήτης όλων των δομημένων για κατοικία εκτάσεων σε ένα ποσοστό της αξίας τους – όπου ο ιδιοκτήτης θα μπορεί να εξαγοράσει το μερίδιο του δημοσίου ή όχι.
Εάν όχι, τότε το κράτος θα επιτρέπεται να ρευστοποιεί το μερίδιο που θα δημεύσει – αλλά μόνο όταν το ακίνητο μεταβιβαστεί είτε σε κάποιον αγοραστή, είτε στους κληρονόμους του ιδιοκτήτη! Σύμφωνα με το Γάλλο εμπνευστή της ιδέας, εάν μία χώρα όπως η Ιταλία αποφάσιζε να δημεύσει το 25% της αξίας των ιδιωτικών ακινήτων, τότε το δημόσιο χρέος της θα μειωνόταν κατά 40 μονάδες του ΑΕΠ της, άρα από το 133,1% στο 93,1% – οπότε θα ήταν βιώσιμο και θα μπορούσε η Ιταλία να δανείζεται φθηνά από τις αγορές, να επενδύει και να αναπτύσσεται.
Ολοκληρώνοντας, μπορεί η πρόταση αυτή να θεωρείται ανέφικτη, αλλά δεν πρέπει κανείς να την υποτιμάει – ενώ το μόνο σίγουρο είναι το ότι, εάν δεν βρεθεί κάποιος τρόπος μείωσης του χρέους παγκοσμίως, κρίνοντας από την ιστορία δεν θα αποφευχθεί ο πόλεμος.
Μία από τις λύσεις θα ήταν το πάγωμα ενός μεγάλου μέρους των δημοσίων χρεών εκ μέρους των δυτικών κεντρικών τραπεζών, οπότε η αύξηση της ρευστότητας και ο πληθωρισμός (ανάλυση) – κάτι που άλλωστε εφαρμόζει ήδη η Ιαπωνία σε κάποιο βαθμό, χωρίς να έχουν υπάρξει παρενέργειες. Μία δεύτερη η διεθνής διάσκεψη, με στόχο την από κοινού αντιμετώπιση του προβλήματος – κατά το παράδειγμα του Bretton Woods.
Δυστυχώς όμως οι πιστωτές του συστήματος, καθώς επίσης εκείνες οι χώρες που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως η Γερμανία, δεν πρόκειται ποτέ να συμφωνήσουν – οπότε η διόγκωση των χρεών θα συνεχιστεί, με οδυνηρά αποτελέσματα τόσο για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, όσο και για την ειρήνη στον πλανήτη

Analyst Team
Analyst

https://kostasxan.blogspot.gr/2017/10/blog-post_107.html

«Η Ελλάδα κυβερνάται από τον τίποτα και τον κανένα»


 

Του Παναγιώτη Περγαντά
Το γνωστό δίλημμα «Η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα;» αποκρύπτει το βασικό ρόλο του κόκορα στην αναπαραγωγική διαδικασία της όρνιθας. Βέβαια κάποιος θα μπορούσε να υποστηρίξει πως η κότα δεν χρειάζεται τον κόκορα για να ωοτοκήσει, κάτι το οποίο ναι μεν είναι σωστό αλλά αποτελεί την μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι πως, από τα μη γονιμοποιημένα αυγά που γεννά η κότα, δεν θα προκύψουν κοτοπουλάκια.

Τι γίνεται με την Κύπρο - Ποιοι είναι οι σύγχρονοι νεκροθάφτες της σε Αθήνα και Λευκωσία;

Έκθεση Γ.Γρ. Γκουτέρες = Καρφί στο φέρετρο την Κ.Δ.

Π Ρ Ο Φ Α Ν Ω Σ η από μηνών περιλάλητη κι εναγωνίως αναμενόμενη Έκθεση του Γ.Γρ. του ΟΗΕ κ. Αντόνιο Μανουέλ ντε Ολιβέιρα Γκουτέρες για το Κυπριακό, μετά το «ναυάγιο» στο εν Ελβετία Grans-Montana της 7ης Ιουλίου ε.έ., αποτελεί ένα ακόμη καρφί στο προ πολλού ετοιμαζόμενο φέρετρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, για τον ενταφιασμό του εθνικού ζητήματος αποτίναξης της τουρκικής κατοχής και απελευθέρωσης του Ελληνισμού της Κύπρου.

Με «κομμένη την ανάσα» ο πλανήτης ΓΗ: Τρεις συνεντεύξεις Τύπου αύριο στις 17:00 ώρα Ελλάδας από τη ΝΑΣΑ – Τι μας ανακοινώνουν;



Τρεις συνεντεύξεις Τύπου θα γίνουν αύριο το απόγευμα, στις 17:00 ώρα Ελλάδας, στην Ουάσιγκτον, στο Λονδίνο και στο Γκάρτσινγκ της Γερμανίας, στις οποίες θα γίνουν ταυτόχρονες ανακοινώσεις νέων σημαντικών ανακαλύψεων στο πεδίο της αστρονομίας και της αστροφυσικής. Το μόνο που έγινε γνωστό, είναι ότι οι ανακοινώσεις σχετίζονται με τα βαρυτικά κύματα και με κάποιο αστρονομικό φαινόμενο που δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ στο παρελθόν.
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters