Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

O 'Supriem' David Rockfeller και το χτίσιμο του Τρίτου Ιουδαϊκού Ναού

Ιερουσαλήμ (WorldNetDaily) - Ένας Rockfeller συγκεντρώνει κεφάλαια για να ξαναχτίσει τον Ιουδαϊκό Ναό, ανέφερε ένα ανακοινωθέν που δημοσιεύτηκε στο site του CNN Money's και άλλες ειδησεογραφικές πηγές. Το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει ένα ενωμένο Εβραϊκό και Παλαιστινιακό Αραβικό κράτος. Μια εβραϊκή ομάδα που προωθεί την οικοδόμηση του Ναού αναφέρεται πως θα συνεργαστεί για το σκοπό αυτό. Η ιστορία εξαπλώθηκε ευρέως στην ευαγγελική χριστιανική μπλογκόσφαιρα. Αλλά τελικά, ήταν μέρος μιας καλοστημένης φάρσας. Η ανακοίνωση , αρχειοθετημένη στο MarketWire και αναδημοσιευμένη στο CNNMoney.com, αναφέρει ότι ο " Supriem David Rockfeller" είναι διευθυντής μιας εταιρίας, της Kinti Holdings Group, η οποία συνεργάζεται με μια οργάνωση για τον Εβραϊκό Ναό με σκοπό την αναδόμηση του 3ου Ναού.

Σχόλιο της ανακοίνωσης: '' Η Kinti Holdings θα αντλήσει έσοδα ώστε να προχωρήσει στο χτίσιμο του 3ου Ναού στην Ιερουσαλήμ σε στενή συνεργασία με το ''The Temple Institute'', του Rabbi Hiam Richman και το ''The Palaistinian National Interest Committee'' (PNIC) και υποστηρίζοντας τον Husam Bajis για πρόεδρο της Παλαιστίνης. Ο Richman, διεθνής διευθυντής του ''Temple institute'' , μιας ακτιβιστικής ομάδας για τον Εβραϊκό Ναό, είπε στο WND ότι η δημοσίευση αυτή είναι απάτη''. Το ‘Temple Institute’ διαμαρτύρεται έντονα για την χρησιμοποίηση του ονόματος του και του ονόματος του ραββίνου Chaim Richman σε μια σειρά απατηλών δημοσιεύσεων στον τύπο και διαφημιστικών δηλώσεων που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο'', έγραφε στην επίσημη ανακοίνωση στον τύπο.

Συνεχίζοντας η ανακοίνωση του Ινστιτούτου λέει: «οι δηλώσεις έγιναν από αυτούς τους ανθρώπους είναι ψεύτικες και κακοήθεις και οι προφανείς τους προθέσεις είναι να εκμεταλλευτούν τους ειλικρινείς υποστηρικτές του ''Temple Institute '' και να τους ληστέψουν για επιχορηγήσεις. Το ''Temple Institute "συμβουλεύει τους φίλους και υποστηρικτές να αποφύγουν να παρασυρθούν από αυτή την απάτη». Η αυθεντική ''Rockfeller'' ανακοίνωση τύπου για την οικοδόμηση του Τρίτου Ναού, παρολαυτά, εξαπλώθηκε σαν πυρκαγιά στα χριστιανικά wedsites και blogs.
Η ανακοίνωση αρχειοθετήθηκε στο MarketWire , μια κορυφαία υπηρεσία μετάδοσης ειδήσεων. Εκπρόσωπος του MarketWire δεν ανταποκρίθηκε αμέσως στην αίτηση του WND για κάποιο σχόλιο. Δεν είναι ασύνηθες για τις υπηρεσίες αυτές να ανακοινώνουν δημοσιεύσεις χωρίς πρώτα να επιβεβαιώνουν το περιεχόμενο. Το CNNMoney.com αναδημοσιεύει ανακοινώσεις τύπου ως ρουτίνα. Η εταιρεία που εξέδωσε την ανακοίνωση, η Kinti Holdings, έχει ένα αρχείο παράξενων ανακοινώσεων. Μια ακόμα δημοσίευση δήλωσε ότι η εταιρεία συνεταιρίζεται με τη ''Supriem David Rockfeller '' και την αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων εταιρεία διασκέδασης.. Η δημοσίευση λέει ότι ο Rockfeller είναι ένας ''οικονομικός μαγνήτης με ισχυρούς δεσμούς στην βιομηχανία θεάματος''. Ο τομέας ''διαχείρησης'' του διαδικτυακού site της Kinti δηλώνει, ''Όλα τα προηγούμενα Στελέχη, Διευθυντές και Συμβούλοι Διευθυντών έχουν παραιτηθεί. Ο Richard Byrd έγινε το νέο Ανώτερο Στέλεχος και το μοναδικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου''
Η εταιρεία δηλώνει ότι κατέχει ορυχείο στη Γουιάνα στη Νότια Αμερική αλλά δεν διευκρινίζει που είναι το ορυχείο εκτός από ένα χάρτη του Google Earth.Το site δείχνει μια εικόνα αυτού που δηλώνει ότι είναι άδεια εξόρυξης από τη Γουιάνα.
Όσο αφορά τον Supriem David Rockfeller; εκπρόσωπος για το Ίδρυμα Rockfeller είπε στο WND ότι δεν υπάρχει. Μια αναζήτηση ρουτίνας στο διαδίκτυο για αυτό το όνομα, έδειξε αποτελέσματα για site συνομωσίας που δηλώνουν, μεταξύ άλλων πραγμάτων, ότι o ''Supriem'' είναι ένας μυστικοπαθής 34χρονος κληρονόμος της δυναστείας Rοckfeller που παλεύει για τη Παγκόσμια Νέα Τάξη.
Ένα site λέει ότι ο Supriem (πραγματικό όνομα Kris Raynes. Δες και: http://supriemrockefeller.wordpress.com) είναι ένας δήθεν καλλιτέχνης και καταδικασμένος κλέφτης που κυκλοφορεί με διαφορετικά ονόματα και ζει στην κομητεία Williamson, στο Tennessee.
Κάποιες εξωτερικές δηλώσεις για τον ''Supreme'' περιλαμβάνουν:
- Ο Supriem περιέχει DNA από διαφορετικές ράτσες: Annunaki, Draco Triple Helix, Elohim κα. Έχει τριπλής έλικας μπλε αίμα σε χιμαιρική κατάσταση με κόκκινο αίμα και περισσότερο από μια αλληλουχία DNA, ακριβώς αυτό που είναι η χίμαιρα. Η τριπλή του έλικα είναι αίμα ερπετού.
- Ο Supriem έχει περιουσία τρισεκατομμύρια και ψάχνει να χρηματοδοτήσει ένα υψηλής ταχύτητας τραίνο.
- Ο ''Supriem'' ασκεί μεγάλη επίδραση στον Bill Clinton, τον George W Bush και τον Henry Kissinger, που εργάζονται για την εγκαθίδρυση της Νέας Παγκόσμιας Τάξης.
Αν και η δημοσίευση στον τύπο μπορεί να είναι μια απάτη, κάθε άλλο ισχύει για το Ινστιτούτο Ναού. Η ομάδα πράγματι αναμιγνύεται στο να αποκαταστήσει την εβραϊκή παρουσία στο Όρος του Ναού, όπου οι πρόσφατοι Ισραηλινοί νόμοι απαγορεύουν στους Εβραίους να κατέβουν το Όρος κατά τη διάρκεια των περισσότερων ωρών της ημέρας ενώ οι Μουσουλμάνοι έχουν άδεια σχεδόν όλο το 24άωρο.
Το Ινστιτούτο του Ναού επίσης επικεντρώνεται στην προετοιμασία για το ξαναχτίσιμο του Τρίτο Ναού. Η ομάδα έχει προετοιμάσει σκεύη λατρείας κατάλληλα για χρήση στο Ναό. Περισσότερα από 90 αντικείμενα λατρείας προς χρήση στο Ναό έχουν ξαναδημιουργηθεί με τα υψηλότερα standarts.




Ο Πρώτος Ναός χτίστηκε από το Βασιλιά Σολομώντα το 10ο αιώνα πΧ. Καταστράφηκε από τους Βαβυλώνιους το 586 π.Χ. Ο Δεύτερος Ναός ξαναχτίστηκε το 515 π Χ μετά την απελευθέρωση της Ιερουσαλήμ από τη Βαβυλωνιακή αιχμαλωσία. Ο Ναός καταστράφηκε από τους Ρωμαίους το 70 μΧ. Κάθε ναός στάθηκε για περίοδο περίπου 4 αιώνων.
Ο Ναός ήταν το κέντρο θρησκευτικής λατρείας για αρχαίους Ισραηλίτες. Φιλοξενούσε τα Άγια Των Αγίων, που περιείχαν την Κιβωτό της Διαθήκης και λεγόταν ότι ήταν η περιοχή όπου ‘κατέβαινε η παρουσία του Θεού’. Όλες οι βιβλικές αργίες επικεντρώνονταν στη λατρεία στο Ναό. Οι Ναοί εξυπηρετούσαν ως η κύρια τοποθεσία για την προσφορά θυσιών και ήταν βασικό σημείο συγκέντρωσης για τους Ισραηλίτες.
Σύμφωνα με το Ταλμούδ, ο κόσμος δημιουργήθηκε από το θεμέλιο λίθο του Όρους του Ναού. Πιστεύεται ότι είναι το βιβλικό Όρος Μοριά, η τοποθεσία όπου ο Αβραάμ δοκιμάστηκε από τον Θεό για να το αν ήταν πρόθυμος να θυσιάσει το γιό του Ισαάκ. Το Όρος του Ναού παρέμεινε κεντρικό σημείο για στην εβραϊκές λατρευτικές συνάξεις για χιλιάδες χρόνια. Προσευχές για επιστροφή στην Ιερουσαλήμ και την αναδόμηση του Ναού ειπώθηκαν από Εβραίους από τότε που ο Δεύτερος Ναός είχε καταστραφεί, σύμφωνα με την Εβραϊκή παράδοση.
Το Τέμενος Al Aqsa κατασκευάστηκε περίπου το 709 μ.Χ. για να εξυπηρετήσει σαν ναός κοντά σε ένα ναό, το Θόλο του Βράχου, που χτίστηκε από έναν μουσουλμάνο χαλίφη. Το Al Aqsa προοριζόταν να επισημάνει ό, τι οι Μουσουλμάνοι πίστευαν πως είναι ο τόπος στον οποίο ο Μωάμεθ, ο ιδρυτής του Ισλάμ, ανέβηκε στον παράδεισο για να λάβει αποκαλύψεις από τον Αλλάχ. Η Ιερουσαλήμ δεν αναφέρεται στο Κοράνι. Αναφέρεται στην εβραϊκή Βίβλο 656 φορές.
Η Ισλαμική παράδοση λέει ότι ο Μωάμεθ έκανε ένα ταξίδι σε μια μόνο νύχτα πάνω σε άλογο από ένα ''ιερό τέμενος''- πιστεύεται ότι είναι στη Μέκκα στη Βόρεια Αραβία - στο '' μακρινότατο τέμενος'' και από ένα βράχο εκεί, ανέβηκε στον ουρανό. Το μακρινό τέμενος συνδέθηκε με την Ιερουσαλήμ περίπου 120 χρόνια πριν.
Σύμφωνα με έρευνα από τον συγγραφέα Shmuel Berkovits, το Ισλάμ ιστορικά απαξιούσε την Ιερουσαλήμ πως ήταν άγια. Ο Berkovits τονίζει στο νέο του βιβλίο, ''Πόσο απαίσιος είναι αυτός ο τόπος!'' είπε ο Μωάμεθ αποστρεφόμενος την Ιερουσαλήμ και ό, τι αυτή αντιπροσώπευε. Έγραψε ότι ο Μωάμεθ τόνισε την βάρβαρη εξόντωση τόπων λατρείας και αγίασε ένα μόνο μέρος - την Kaaba στη Μέκκα - για να υποδηλώσει την μοναδικότητα του Θεού.
Κατά το 14ο αιώνα, ο ισλαμιστής διδάσκαλος Taqi al-Din Ibn Taymiyya, του οποίου τα γραπτά επηρέασαν την κίνηση Wahhabi στην Αραβία, επέτασσε ότι οι ιεροί Ισλαμικοί Τόποι πρέπει να θεμελιώνονται μόνο στην Αραβική Χερσόνησο και ότι η ''Ιερουσαλήμ, δεν είναι ένας τόπος που κάποιος καλεί ιερό, και το ίδιο ισχύει για τους τάφους της Χεβρών.''
Ένας οδηγός του Όρους του Ναού από το Ανώτατο Μουσουλμανικό Συμβούλιο στην Ιερουσαλήμ, εκδομένο το 1925, κατέτασσε το Όρος ως εβραϊκό και ως τον τόπο του Ναού του Σολομώντα. Το Ίδρυμα του Ναού ζήτησε ένα αντίγραφο του επίσημου του έτους 1925 ''Οδηγού στο Al-Haram Al-Sharif'', το οποίο στη σελίδα 4 λέει, ''η ταυτότητά με τον τόπο του Ναού του Σολομώντα είναι πέραν αμφιβολίας''. Αυτό επίσης είναι το σημείο, συμφώνα με ότι πιστεύεται, στο οποίο ''ο Δαυίβ έχτισε ένα βωμό στο Θεό''.

Κόκκινος ουρανός

Οι Τούρκοι καταγράφουν οθωμανικά μνημεία στην Ελλάδα

Είδηση που καταχωρήθηκε στην τουρκική ιστοσελίδα του NTV με τον τίτλο «10.000 Οθωμανικά μνημεία στην Ελλάδα», αναφέρει ότι στην Ελλάδα εντοπίστηκαν 10.000 μνημεία με οθωμανική αρχιτεκτονική και ετοιμάστηκε ένας κατάλογος των μνημείων αυτών, από τα οποία τα περισσότερα δεν είναι Μουσεία. Η έρευνα που έγινε, έδειξε ότι τα οθωμανικά τεμένη και τα ανώτατα εκπαιδευτήρια της εποχής εκείνης, σήμερα χρησιμοποιούνται ως κατοικίες. Ακόμα και σε εξώστες μιναρέδων έχουν τοποθετηθεί πλυντήρια. Η έρευνα που έγινε στην Ελλάδα για λογαριασμό του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών από την ιστορικό Νεβάλ Κονούκ κράτησε τέσσερα χρόνια.

Η Κονούκ περιόδευσε όλη την Ελλάδα και κατέγραψε ένα προς ένα τα οθωμανικά μνημεία φέρνοντας έτσι στο φως 10.000 οθωμανικά μνημεία σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Όμως δεν έχει μετατραπεί κανένα από τα μνημεία αυτά, που είναι πολιτιστική κληρονομιά, σε Μουσείο. Σύμφωνα με την έρευνα, κατά τα πρώτα χρόνια της Ελληνικής Δημοκρατίας και κατά την ανταλλαγή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας οι Ρωμιοί που έφυγαν από την Ανατολία εγκαταστάθηκαν σε αυτά τα τεμένη, τα οποία άρχισαν να χρησιμοποιούν ως σπίτια. Ο κατάλογος που ετοιμάστηκε, έλαβε τη μορφή βιβλίου από το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών στην Τουρκική, στην Αγγλική και στην Ελληνική. Στο ίδιο θέμα αναφέρεται περιληπτικά η Bug?n σε μονόστηλο των εσωτερικών της σελίδων.

Ερωτώ τον Πρωθυπουργό να μας εξηγήσει τι εννοεί όταν λέει, ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος για να σωθούμε από να τεθούμε όλοι κάτω από μια Παγκόσμια Οικονομική Κυβέρνηση..."

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, διερωτήθηκε τι είναι τελικά αυτό το νέο σχέδιο που λέγεται η «Κάρτα του Πολίτη», η οποία θα αντικαταστήσει την ταυτότητα, αλλά και ποια στοιχεία θα περιέχει μέσα και όχι όλα.. Συγκεκριμένα τόνισε: «Γιατί αυτό το αίτημα αυτής της Κάρτας πρέπει να μας καταργήσει την Αστυνομική Ταυτότητα; Και γιατί σε άλλο Κράτος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως δεν ακούμε να γίνεται συζήτηση για τέτοια ταυτότητα; «Γιατί τόσο βιαστικά εμείς θα πειθαρχήσουμε στην επιβολή ενός μέτρου για το οποίο λέγεται -και δεν διαψεύδεται- ότι κάπου φανερά ή συγκεκαλυμμένα θα έχει το 666;»

«Αν θα χάσουμε την κάρτα κάπου η αναπλήρωση θα γίνει με έναν ηλεκτρονικό σχηματισμό που θα γίνει επί του δέρματος μας, για να μπορέσουν να αναπληρώνουν την απουσία αυτής της Κάρτας. Τι είναι αυτά, είναι γνήσια; Είναι φιλελληνικά; Είναι ορθόδοξα; Ποιοι τα σκεφτήκαν; Ποιοι τα επιβάλουν; Τόσο πρέπει πλέον να προσκυνήσουμε την Παγκοσμιοποίηση;» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Άνθιμος.
Επίσης, ο κ. Άνθιμος τόνισε, ότι η Κάρτα του Πολίτη είναι μια άγνωστη υπόθεση για εμάς του Πολίτες. Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο θέμα της Εθνικής Τράπεζας, τονίζοντας ότι «είδαμε να αφαιρείτε από την ιστορική Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, ο τίτλος «το της Ελλάδος». Στην Αθήνα και εδώ αφαιρέθηκε το της Ελλάδος και έμεινε μόνο Εθνική Τράπεζα. Δηλαδή δεν θα είναι της Ελλάδος, είναι θέμα τραπεζικών σχέσεων;
Γιατί αν αφαιρείτε το Ελλάδος από εδώ και από εκεί τότε θα καταλάβουμε, ότι είμαστε μέσα σε ένα Ωκεανό που θα πνιγούμε.» "Δεν λέω ονόματα γιατί κινδυνεύει και η ζωή μου... Γιατί τόσο βιαστικά εμείς; Ερωτώ τον Πρωθυπουργό να μας εξηγήσει τι εννοεί όταν λέει, ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος για να σωθούμε από να τεθούμε όλοι κάτω από μια Παγκόσμια Οικονομική Κυβέρνηση...", πρόσθεσε επίσης ο κ. Άνθιμος. Τέλος, ο κ. Άνθιμος επέκρινε και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, καταλογίζοντάς του ότι επιχειρεί να εντάξει τη χώρα σε μια παγκόσμια οικονομική δικτατορία, ενώ κάλεσε όσους συμφωνούν με τις ακραίες απόψεις του να συναντηθούν σε άλλο χώρο, για να συγκροτήσουν κοινό μέτωπο που θα χτυπήσει «καμπανάκι» στην Κυβέρνηση.

ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.

ΤΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.
Τελικά "ο κόσμος το έχει τούμπανο και εμείς κρυφό καμάρι".
Φαίνετε ότι οι συχνές επισκέψεις της Τουρκίας στην Ελλάδα ,
οι συχνές παρενοχλήσεις...
σε εναέριες αλλά και θαλάσσιες περιοχές μας χωρίς καμμία κύρωση ούτε καν μια σύσταση "για τα μάτια" βρε αδερφέ ήταν επόμενο αφού είχαν πάρει προ πολλού την άδεια από την κυβέρνηση-ξεπουλήματος .
Οπως αναφέρθηκε στη σελίδα του ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α (ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ)
"Eπίσημος νέος χάρτης του υπουργείου Παιδείας της Τουρκίας, ο οποίος μάλιστα διαμοιράστηκε με CD σε όλα τα τουρκικά δημοτικά σχολεία, εμφανίζει την ελληνοτουρκική μεθόριο στην Καβάλα, παρουσιάζοντας την Τουρκία να έχει υπό την κατοχή της ολόκληρη τη Θράκη, μέρος της Ανατολικής Μακεδονίας, την Σάμο, την Ρόδο, την Κρήτη και την Κύπρο. Η χάραξη των ''νέων'' ελληνοτουρκικών συνόρων, δεν είναι προφανώς καθόλου τυχαία. Όπως παρουσιάζεται στο χάρτη, η Τουρκία εμφανίζεται να κατέχει και μέρος της νοτιοανατολικής Βουλγαρίας. Ο προκλητικός τουρκικός χάρτης αποκαλύφθηκε προχθές 30/9/2009, με σχετικό πρωτοσέλιδο της τουρκικής εφημερίδας ''Μιλλιέτ''.


Το προκλητικότερο για την Ελλάδα: Ο χάρτης θεωρήθηκε σκανδαλώδης από την ''Μιλλιέτ'', επειδή, όπως εξηγεί η ίδια, ''...παρουσιάζει να ανήκουν στην Τουρκία το Κιρκούκ, η Μοσούλη και το Άρμπιλ στο Βόρειο Ιράκ, καθώς και το Βατούμ στη Γεωργία''. Ο ίδιος πάντα χάρτης, δε θεωρήθηκε από την εφημερίδα ''σκανδαλώδης'' για την συμπερίληψη στην Τουρκία της Δυτικής (Ελλάδα) και Βόρειας Θράκης (Βουλγαρία), ούτε για τη συμπερίληψη της Σάμου, Ρόδου ακόμη και Κρήτης, ούτε επίσης για την προσάρτηση ολόκληρης της Αρμενίας.
Το ότι ο χάρτης ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας της Τουρκίας, συνυπολογιζομένου, όπως είναι άλλωστε γνωστό, πως η ''Μιλλιέτ'' και η ''Χουρριέτ'' πρωταγωνιστούν διαχρονικά σε προβοκάτσιες κατά της Ελλάδος, θα έπρεπε λογικά να αφυπνίσει κάποιους σε Αθήνα και Λευκωσία. Εννοείται πως δεν θα υπάρξει κάποιο ελληνικό διάβημα.
Τι συμβαίνει τελικά στα ''βαθιά'' δωμάτια ισλαμιστών αλλά και στρατογραφειοκρατίας; Δεν πρόκειται για άλλη μια αμφισβήτηση του status της ευρύτερης περιοχής; Δεν διαφαίνεται όλο και πιό καθαρά πως, με μοχλό πίεσης τις μουσουλμανικές μειονοτήτες της ελληνικής και βουλγαρικής Θράκης, που τουρκοποιούνται ταχύτατα και δια της βίας, η Άγκυρα στήνει ένα νέο ''Κόσσοβο'';
Όπως εύστοχα γράφεται στο διαδίκτυο, ''... πρέπει να ελευθερωθεί από τον ισλαμο-τουρκικό φόβο'' η περιοχή μας, με πρώτη τη Θράκη. Να απαλλαγεί από την τυραννία του τρόμου της Άγκυρας, πριν χρησιμοποιήσουν αυτόν τον τρόμο τρίτες δυνάμεις, ανάβοντας το τελικό πράσινο φως στους επεκτατιστές της Τουρκίας. Ας μην ξεχνούμε πως η Τουρκία εφαρμόζει διαχρονικά τη μέθοδο της Αλεξανδρέττας (πάλαι ποτέ Αλεξάνδρειας της Συρίας), όπου με τη χρησιμοποίηση μικρών μειονοτήτων, επιτυγχάνει τη διεκδίκηση και κατάληψη τελικά της περιοχής που στοχοποίησε. Όπως ακριβώς συνέβη και στην περίπτωση της μαρτυρικής Κύπρου.
Η γνωστοποίηση αυτού του χάρτη ασφαλώς δεν είναι τυχαία. Είναι ένα μικρό εργαλείο, ανάμεσα σε (κυριολεκτικά) χιλιάδες άλλα, που συνθέτουν το πλέον εγγενές ίδιον της δόμησης του τουρκικού κράτους: Τον σκληρό επεκτατισμό."

Μας "πουλανε" και εμείς φαγωνόμαστε μεταξύ μας.
Κάτι πρέπει να γίνει και σύντομα γιατί η κυβέρνηση βιάζεται να παραδώσει σύντομα το έργο που της έχουν "αναθέσει".
Ξυπνήστε Έλληνες!!!

pentapostagma.gr

Η Άννα διαλύει την Παιδεία

Η Άννα διαλύει την Παιδεία Η συμφωνία για κοινή εκπαιδευτική πολιτική και κοινά εκπαιδευτικά προγράμματα εμφανίστηκε σχεδόν μαζί με την Κοινή Αγροτική Πολιτική, εδώ και δεκαετίες. Απλά, επειδή η εκπαίδευση είναι περισσότερο συνυφασμένη με την εθνική ιδέα, δεν είχαν τολμήσει να προχωρήσουν στην εφαρμογή της Συμφωνίας της Πάντοβα. Για τον λόγο αυτό την πρώτη επίθεση δέχθηκε το μάθημα της Ιστορίας. Έτσι είχαμε το φαινόμενο, μυστικές υπηρεσίες, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ξένα υπουργεία Εξωτερικών να χρηματοδοτούν εκδόσεις διασκευασμένης ιστορίας, για την προσέγγιση, τάχα, των λαών. Αυτό το είδαμε στην συμφωνία ΙΤζεμ και Παπανδρέου του 2000, που κυρώθηκε με νόμο λίγο πριν από την διενέργεια των βουλευτικών εκλογών.

Απότοκο της συμφωνίας ήταν η συγγραφή του βιβλίου της Μ. Ρεπούση. Το χαρακτηριστικό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι εγράφη με εντολή κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και εντάχθηκε στην σχολική διδασκαλία από κυβέρνηση της ΝΔ. Μπορεί οι αντιδράσεις να απέτρεψαν τελικά την διδασκαλία του και να οδήγησαν στην απόσυρσή του, αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν εγκαταλειφθεί τα σχέδιά τους για την καθυπόταξη της εκπαίδευσης στις επιταγές της παγκοσμιοποίησης. Το σχέδιο είναι ενιαίο για όλο τον κόσμο. Το πρώτο στάδιο είναι η διάλυση όλων των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ο εξ αρχής σχεδιασμός τους, ώστε να εξυπηρετούν απόλυτα τα συμφέροντά τους. Όπως έχουν καταγγείλει και πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και φοιτητές, η αρχή της διάλυσης βρίσκεται στο δικαίωμα που δόθηκε στους συνδικαλιστές φοιτητές να συμμετέχουν στις πρυτανικές εκλογές. Από την άλλη, αν δεν υπήρχε η απαξίωση της γλώσσας με τις αποφάσεις του 1976 και 1982 (κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) και η κατάργηση της διδασκαλίας των αρχαίων ελληνικών, δεν θα ήταν εφικτή η θεσμοθέτηση της διδασκαλίας των αγγλικών από την πρώτη τάξη του Δημοτικού.

Η βάση του 10 και η βάση της οριστικής διάλυσης
Την οριστική αποσάθρωση στην ανωτάτη εκπαίδευση στην Ελλάδα έφερε η δημιουργία των περιφερειακών πανεπιστημίων και ΤΕΙ. Ιδιαίτερα η δημιουργία πολλών από τις σχολές των ΤΕΙ δεν έγινε με κάποια μελέτη των αναγκών, αλλά με κριτήριο την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και του βολέματος κάποιων «δικών μας παιδιών» σε καθηγητικές έδρες. Όλη αυτή η προχειρότητα είχε αντανάκλαση στην απαξίωση των σχολών αυτών, που τελικά έμειναν από σπουδαστές. Είναι κοινό μυστικό ότι το σύνολο των σπουδαστών σε κάποιες από αυτές τις σχολές δεν ξεπερνούσε τα δάκτυλα του ενός χεριού, όχι όμως για να σπουδάσουν, αλλά για εξασφαλίσουν το χαρτί της αναβολής από τον στρατό. Πιο τραγικά όμως έγιναν τα πράγματα για αυτές τις σχολές κε την καθιέρωση της βάσης 10 από την Μαριέττα Γιαννάκου. Τότε έμεινε πλήθος από σχολές χωρίς φοιτητές, ενώ υπέστησαν και οικονομική ζημιά οι τοπικές κοινωνίες από την μείωση των φοιτητών. Θα περίμενε κάποιος να επανέλθουν τα πράγματα στην πρότερη κατάσταση, μετά την κατάργηση της βάσης του 10 από την Άννα Διαμαντοπούλου. Αυτό που έχει διαφοροποιήσει την καινούργια πραγματικότητα είναι η αναγνώριση των πτυχίων των κολεγίων και η νόμιμη πλέον λειτουργία τους. Αυτή είναι και η χαριστική βολή για τις σχολές των ΤΕΙ. Μέχρι σήμερα ήταν γνωστό ότι, παρ' όλη την μη αναγνώριση των πτυχίων τους, οι απόφοιτοι των κολεγίων επροτιμούντο στις προσλήψεις από τις ιδιωτικές εταιρείες. Αυτό σημαίνει ότι, τουλάχιστον οι ιδιώτες επιχειρηματίες, αναγνωρίζουν ότι τα κολέγια παρέχουν καλύτερη ποιότητα σπουδών και βγάζουν καλύτερα καταρτισμένους αποφοίτους. Οι εκτιμήσεις της αγοράς είναι αυτές που διαμορφώνουν και την πραγματικότητα. Το γιατί οδηγηθήκαμε σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να το αναζητήσουμε στις συνθήκες που είχαν επιβάλλει οι αριστεροί, κυρίως, φοιτητές. Συνεχείς καταλήψεις για το παραμικρό, παροχή ασύλου σε εγκληματικά στοιχεία, μόνιμες καταλήψεις αιθουσών από εξωπανεπιστημιακά άτομα, ενώ πανεπιστήμια και ΤΕΙ έχουν μετατραπεί σε άντρα εξόρμησης των αναρχικών, χωρίς βέβαια να παραγνωρίζουμε και τις παντός είδους φθορές που έχουν υποστεί τα κτήρια και ο διδακτικός εξοπλισμός. Υπό αυτές τις συνθήκες και η αξιολόγηση ΑΕΙ και ΤΕΙ κατρακύλησε και οι σπουδαστές στρέφουν την προτίμησή τους προς τα κολέγια.

Η συνάντηση των Δελφών και η νέα τάξη στην εκπαίδευση
Το υποβαθμισμένη ποιότητα των σπουδών αναγνώρισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στους Δελφούς, την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου. Η συνάντηση για την αναβάθμιση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο των Δελφών. Σε κάποιο σημείο του λόγου του ο Γ. Παπανδρέου ότι είμαστε διεθνώς στην τρίτη θέση σε εισακτέους , αλλά στην 118η από άποψη αποτελεσματικότητας. Με άλλα λόγια αναγνώρισε ο Γ. Παπανδρέου ότι εισάγεται πλήθος σπουδαστών και εξέρχεται πλήθος «τούβλων». Το μέλλον όμως που οραματίζεται ο πρωθυπουργός για τις ανώτατες σπουδές το αποκάλυψε, όταν είπε: «Κρινόμαστε σήμερα στην αξιοκρατία, την αριστεία, την ανταγωνιστικότητα. Αυτές είναι έννοιες εκ των ουκ άνευ. Είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε στους νέους όλα τα εργαλεία για να αποκτήσουν εφόδια, ουσιαστικές γνώσεις και όχι να πάρουν ένα τυπικό χαρτί. Άρα, απαιτείται διεθνοποίηση των ιδρυμάτων και ουσιαστική συμμετοχή. Να συμμετάσχουν με ανοιχτές διαδικασίες όλοι οι καθηγητές και οι φοιτητές. Αυτό είναι σημαντικό και για την οικονομία μας, διότι θα δημιουργήσουμε επαφές με άλλες οικονομίες και κοινωνίες και θα δοθούν οι δυνατότητες επενδύσεων και στην Ελλάδα».

"Διεθνοποιούνται" τα ελληνικά ΑΕΙ
Πέρα από τα κακά ελληνικά και την ασυνέχεια ειρμών στην έκφραση, ο Γ. Παπανδρέου αποκάλυψε κατά τον πιο εύληπτο τρόπο το τι μας ετοιμάζουν. Η διεθνοποίηση των ιδρυμάτων ασφαλώς σημαίνει ότι και η διεθνοποίηση της οικονομίας. Δηλαδή ένα άλλο είδους μνημόνιο, που κάποια άλλα ξένα κέντρα θα φροντίσουν να καταρτίσουν ένα ενιαίο πρόγραμμα σπουδών και διδασκόμενης ύλης. Έτσι με διεθνοποιημένη την οικονομία και την εκπαίδευση, ισχυρίζεται ο Γ. Παπανδρέου ότι θα προσελκύσουμε και ξένες επενδύσεις. Το ερώτημα που γεννάται είναι: Αυτοί οι ξένοι επενδυτές θα επενδύσουν σε ξένο τόπο, ή σε τόπο που είναι υποτελής τους; Από εκεί και πέρα αρχίζει και το θόλωμα των νερών με το προσφιλές θέμα του τρόπου εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, δηλαδή τι είχες Γιάννη, ό, τι είχα πάντα. Το τι είδους όμως αλλαγές θα βιώσουμε, το δήλωσε η υπουργός που είπε: «Το πρόσταγμα των καιρών απαιτεί βαθιές τομές σε όλα τα επίπεδα. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με επιδερμικές αλλαγές.

Οι αλλαγές πρέπει να αφορούν το DNA της λειτουργίας των ΑΕΙ και ΤΕΙ». Γνωρίζει βέβαια η υπουργός ότι το DNA της λειτουργίας των ΑΕΙ και ΤΕΙ είναι αποτέλεσμα εθνικών παραδόσεων, γιατί μέχρι σήμερα ΑΕΙ και ΤΕΙ λειτουργούσαν κατά την επιταγήν του Συντάγματος, προσφέροντας εθνοκεντρική εκπαίδευση. Έτσι λοιπόν δικαιολογείται ότι μέχρι σήμερα κατέχουν πανεπιστημιακές έδρες η Χριστίνα Κουλούρη, η Μαρία Ρεπούση, η Άννα Φραγκουδάκη, η Λίνα Βεντούρα και όλος ο χορός των εθνομηδενιστών, που διδάσκει στα πανεπιστήμια και αναγνωρίζει τα δίκαια «μακεδόνων» και τσάμηδων. Έτσι εξηγείται ότι συνεχίζει να διδάσκει ο Αντώνης Λιάκος, ενώ η εκλογή του έχει ακυρωθεί από το ΣτΕ από το 1995, του οποίου οι αποφάσεις, κατά το Σύνταγμα, είναι άμεσα εκτελεστές. Τώρα γίνεται κατανοητό το γιατί έγινε καθηγήτρια Πανεπιστήμιου η Θάλεια Δραγώνα, ενώ στερείται βασικού τίτλου σπουδών και επιλέχθηκε για ειδική σύμβουλος σπουδών του υπουργείου. Η απαξίωση της εκπαίδευσης δεν είναι φυσικά έργο μιας κυβέρνησης. Όλες εργάστηκαν άοκνα γι' αυτό. Απλά, τη δόξα της διεθνοποίησης θα την κερδίσει όλη η κυβέρνηση Παπανδρέου, μαζί με τη δόξα του μνημονίου.

Θάνος-Κώστας Καλοσκοπίτης


Περισσότερα: http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=21261:2010-10-05-110000&catid=16:listes-tis-ellados&Itemid=196#ixzz11X4zc213

ΠΑΣΟΚ: "Κάναμε σε ένα χρόνο, όσα δεν έγιναν χρόνια ολόκληρα"


Το ΠΑΣΟΚ μέσω του προπαγανδιστικού του εντύπου "Βασικός Σχολιασμός της Επικαιρότητας" λέει ότι έκανε σε ένα χρόνο ότι δεν έγινε χρόνια ολόκληρα. Δηλαδή χρόνια ολόκληρα προσπαθούσε το ΠΑΣΟΚ να μας πάει στο ΔΝΤ; Προσπαθούσε χρόνια ολόκληρα να .....

αυξήσει το ΦΠΑ 4 ποσοστιαίες μονάδες; Προσπαθούσε χρόνια ολόκληρα να μειώσει τους μισθούς 20%; Η μήπως προσπαθούσε χρόνια ολόκληρα να πάει την ανεργία στο 15%;
Επίσης μιλάει για ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελλάδα από την Κίνα!!! Οϊμέ, τι όνειδος. Θυμάστε τι έλεγε για τους Κινέζους αποικιοκράτες μόλις ένα χρόνο πριν; Θυμάται το ίδιο;

Μιλάει για τα spread και τον δανεισμό!!! Μόνο που για 3 μήνες μετά που παρέλαβαν την εξουσία μπορούσαν να δανειστούν με spread κάτω από 150 μονάδες βάσεις. Με τις μαλακίες του Γιωργάκη, αυτού του προδότη, πήγε στις 1000 μονάδες!!! Και μας πήγε στο ΔΝΤ για να μας... σώσει!!!
Ρε δεν πάτε να δείτε αν ερχόμαστε μαλάκες; Τολμάτε ρε εσείς που καταστρέψατε την χώρα, που έχετε καταντήσει τον Έλληνα να πεινάει στην κυριολεξία να μιλάτε; Ψεύτες, απατεώνες και φασιστόμουτρα όλοι σας.

Κάνατε σε ένα χρόνο όσα δεν έγιναν χρόνια ολόκληρα. Πράγματι. Χρόνια ολόκληρα προσπαθούσαν να μας υπονομεύσουν. Μόλις ήρθατε εσείς το καταφέρατε. Προδότες. Θα φύγετε νύχτα. Εσείς και τα παπαγαλάκια σας.
vaspersview.blogspot.

ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗ ΔΩΣΕΙΣ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ ΣΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!!!

ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΤΑ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΑΝ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ...


Η ΑΝ (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ) ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΜΑΣ...

Νομίζω ότι το θέμα αυτό θα πρέπει να συζητηθεί σοβαρά, και να διαδοθεί η άποψη αυτή.

ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΚΟΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ.... ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΠΡΟΔΙΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ...

Και μη μου πείτε ότι οι εκλογές ΟΤΑ δεν έχουν να κάνουν με το μνημόνιο και την εθνική κυριαρχία. Δε μπορεί να ασχολούμαστε με το πως θα μαζεύουμε τα σκουπίδια τη στιγμή που μας κλέβουνε την Πατρίδα. Η συναλλαγή με τους προδότες σε περίοδο πολέμου αποτελεί προδοσία.


Ο Αλαβάνος με τη συμμαχία του το έπιασε¨το μήνυμα και το παίζει ήδη "αντιμνημονιακός".
Καλό βεβαίως θα είναι να δούμε την πορεία του καθενός πολιτικού που ζητάει την ψήφο μας. Δεν είδα τον κύριο Αλαβάνο ούτε να φωνάζει ούτε να διαμαρτύρεται όταν υπογραφόταν το μνημόνιο.
Αντίθετα και αυτός και το "κόμμα" του, μάλωναν για τις καρέκλες και τη μαρμίτα.
Τώρα βεβαίως που έρχονται εκλογές (έστω και ΟΤΑ), καλές είναι και αυτές, μας θυμήθηκε, και έδειξε τα δόντια του. (Απείλησε την Τρόϊκα ότι αν βγεί αυτός Περιφερειαρχης θα τους απαγορεύσει την είσοδο σε όλα τα κτίρια της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Αθήνα....
Μου θύμισε στην ταινία με τον αντωνάκη το στιγμιότυπο "εγώ είμαι στρατιωτικός και τα λέω τσεκουράτα"...


Μπούλη, ρούφα το αυγό σου και άσε μας εμάς να δούμε πως θα γλιτώσουμε....


ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ

Αντισυνταγματική η μείωση μισθών και συντάξεων

Σύμφωνα με πληροφορίες, σημαντικά τμήματα του μνημονίου που υπέγραψε η χώρα μας με την τρόικα μπορεί να κριθούν από τη Δικαιοσύνη αντισυνταγματικά μετά την προσφυγή που κατέθεσαν προ τριμήνου πολλοί φορείς όπως η ΑΔΕΔΥ, ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας, το Τεχνικό Επιμελητήριο, η ΕΣΗΕΑ, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και άλλες οργανώσεις – συνολικά δέκα επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς καθώς και αρκετοί μεμονωμένοι πολίτες.


Παράλληλα, πολλοί από τους ίδιους φορείς ετοιμάζουν ακόμη δύο προσφυγές, μία κατά του επικαιροποιημένου μνημονίου και μία κατά του ασφαλιστικού νόμου που ψηφίστηκε στη Βουλή τον Ιούλιο, δίνοντας έτσι δραματικές διαστάσεις στη νομική και πολιτική σύγκρουση για την ακολουθούμενη πολιτική και τον ρόλο της τρόικας στη χώρα. «Παραβιάζονται περιουσιακά δικαιώματα»

Η εισήγηση επί της προσφυγής για την αντισυνταγματικότητα του μνημονίου έχει προγραμματιστεί να κατατεθεί την ερχόμενη Παρασκευή 8 Οκτωβρίου και, σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον στο θέμα των περικοπών στους μισθούς και στις συντάξεις είναι θετική. Ενδέχεται δηλαδή ο εισηγητής να δεχθεί τα βασικά επιχειρήματα των προσφευγόντων, ότι δηλαδή η περικοπή αμοιβών και συντάξεων σε σημαντικό βαθμό και χωρίς χρονικό περιορισμό παραβιάζει τα περιουσιακά δικαιώματα που κατοχυρώνονται στο 1ο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της ΕΣΔΑ (Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου) και ότι το «πάγωμα» των αποδοχών καταργεί ανεπίτρεπτα τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας,παραβαίνοντας τη συνταγματικά κατοχυρωμένη συνδικαλιστική ελευθερία και συλλογική αυτονομία, αλλά και διεθνείς συμβάσεις. Αντιθέτως, η εισήγηση θα είναι μάλλον απορριπτική ως προς το σκέλος της προσφυγής όπου αναφέρεται ότι κακώς το μνημόνιο εγκρίθηκε στη Βουλή με απλή και όχι με αυξημένη πλειοψηφία των 180 ψήφων, καθώς πρόκειται για διεθνή συνθήκη.

Τι θα γίνει αν ακυρωθούν τα μέτρα

Ακόμη κι έτσι όμως, έστω δηλαδή με τη μερική αποδοχή της προσφυγής, τα δεδομένα θα αλλάξουν δραματικά,καθώς η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρακάμψει τη δικαστική απόφαση. Σε αυτή λοιπόν την περίπτωση θα αναγκαστεί να διαπραγματευτεί και πάλι με την τρόικα, ώστε να επαναπροσδιορίσει το μίγμα της πολιτικής της και να βρεθούν άλλα μέτρα, ισοδύναμου αποτελέσματος. Με δεδομένο δηλαδή ότι πρέπει να εγκαταλειφθούν ορισμένα μέτρα περικοπής μισθών και συντάξεων και να αποκατασταθούν οι απώ λειες για τον

Προϋπολογισμό, η κυβέρνησηθα οφείλει να αντλήσει από άλλες πηγές τα ποσά που θα απαιτούνται για την επίτευξη των κεντρικών στόχων του μνημονίου. Καλά πληροφορημένοι παράγοντες σημειώνουν ότι με τον τρόπο αυτό θα αποκαλυφθεί ότι η κυβέρνηση δεν έκανε καμία σοβαρή διαπραγμάτευση όταν της προτάθηκε το μνημόνιο τον περασμένο Μάιο και ότι αποδέχτηκε όλες τις εύκολες λύσεις που της πρότειναν τότε.

Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση ελπίζει για την όσο γίνεται πιο ήπια στάση του Συμβουλίου της Επικρατείας απέναντι στο μνημόνιο, αφού μια έντονα καταδικαστική απόφαση θα έχει σοβαρές επιπτώσεις και στη διεθνή εικόνα της χώρας, αλλά και στην ίδια την πορεία υλοποίησης των απαιτήσεων της τρόικας.

Η Ελλάδα, όπως επισημαίνουν ορισμένοι παράγοντες, δεν έχει τη δυνατότητα της Ρουμανίας, όπου επίσης απορρίφθηκε δικαστικά η συμφωνία με το Διεθνές
Νομισματικό Ταμείο, αλλά η εκεί κυβέρνηση είχε εναλλακτικές λύσεις όπως η αύξηση του ΦΠΑ για να αντισταθμίσει τα χαμένα ποσά, μετά την ακύρωση των περικοπών στους μισθούς.

Εγκυρες πηγές αναφέρουν ότι ίσως, σε πρώτη φάση, δοθεί κάποια αναβολή της εκδίκασης για μερικές εβδομάδες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υπάρξει καθυστέρηση πέραν του Δεκεμβρίου.

Σε κάθε περίπτωση η νομική σύγκρουση της κυβέρνησης και της τρόικας με τους κοινωνικούς φορείς μπορεί να κρύβει εκπλήξεις, που δυνητικά θα αλλάξουν όλο το σκηνικό και θα οδηγήσουν σε αλλαγή πλεύσης σε πολλούς τομείς.
διαβάστε επίσης

Αναβολή της εκδίκασης των προσφυγών κατά του μνημονίου

πηγή  http://www.protothema.gr/

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2011: ΦΟΡΟΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΔΑΠΑΝΩΝ ΥΨΟΥΣ 7 ΔΙΣ!

Τη Δευτέρα 4 Οκτώβρη ο υπουργός Οικονομικών καταθέτει και δίδει στη δημοσιότητα το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2011,
Το προσχέδιο αυτό συνιστά ένα μεγάλο «αίνιγμα», αφού είναι ένας προϋπολογισμός που θα βρίσκεται στον «αέρα» όσο κανένας άλλος στο παρελθόν. Κι’ αυτό για δύο λόγους:
Πρώτον, διότι οι εκτιμήσεις που γίνονται για τις δημοσιονομικές εξελίξεις του 2010 είναι απολύτως παρακινδυνευμένες, μιας και τα έσοδα γνωρίζουν μεγάλη υστέρηση (παρά την μικρή ανάκαμψη του Σεπτεμβρίου), ενώ οι δαπάνες έχουν εκτροχιαστεί. Δεύτερον, διότι τα έσοδα και οι δαπάνες, που προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2011, μοιάζουν με «ξεκρέμαστους κήπους», αφού όχι μόνο είναι δύσκολο αλλά σχεδόν αδύνατο να προσεγγιστούν μέσα σε μια κατάσταση ραγδαίας οικονομικής ύφεσης και ρευστότητας!
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες εκτιμάται ότι ο προϋπολογισμός του 2010 θα καταλήξει με έλλειμμα 18,5 δις ή 7,9% του ΑΕΠ (έναντι στόχου 8,1%), ενώ ο προϋπολογισμός του 2011 προβλέπεται να φτάσει ένα έλλειμμα της τάξης των 17 δις ή 7,2% του ΑΕΠ (έναντι στόχου στο μνημόνιο 7,6%).
Για να «πιαστούν» αυτοί οι υπερφιλόδοξοι στόχοι του προσχεδίου προϋπολογισμού του 2011, προβλέπονται σε αυτό ένα πακέτο πρόσθετων μέτρων που θα φτάσει και πιθανόν να ξεπεράσει, τα 7 δις ευρώ! Το πακέτο αυτό περιλαμβάνει μέτρα τόσο για πρόσθετους φόρους όσο και για περικοπή δαπανών, μεταξύ των οποίων είναι και η περικοπή κατά 500 εκατ του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, άκρως καταστροφική για την ανάπτυξη.
Αν επιβεβαιωθούν αυτοί οι προσανατολισμοί, άλλωστε τα περισσότερα εξ αυτών των μέτρων καταγράφονται ρητά στο μνημόνιο, θα έχουμε να κάνουμε με μια νέα λεηλασία εισοδημάτων, που κινδυνεύει να δώσει τη χαριστική βολή στα πλατιά λαϊκά στρώματα και την οικονομία.

Σημειώνουμε για τους αναγνώστες της «Ίσκρα» τα μέτρα που κατά πληροφορίες μας θα περιέχει το προσχέδιο προϋπολογισμού 2011.

ΜΕΤΡΑ ΕΝΤΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

  • Εφαρμογή του κανόνα αντικατάστασης του 20% των συνταξιοδοτούμενων εργαζόμενων στο Δημόσιο τομέα (Κυβέρνηση, δήμοι, δημόσιες επιχειρήσεις, τοπική αυτοδιοίκηση, κρατικές υπηρεσίες και άλλοι δημόσιοι οργανισμοί) 500 εκατ. ευρώ
  • Εφαρμογή της νομοθεσίας για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης και την αναδιάρθρωση της Τοπικής αυτοδιοίκησης με στόχο τη μείωση του κόστους. 500 εκατ. ευρώ.
  • Μη χορήγηση της τιμαριθμικής προσαρμογής των συντάξεων. 100 εκατ. ευρώ.
  • Μείωση των επενδύσεων που χρηματοδοτούνται από εγχώριους πόρους. Προτεραιότητα στα επενδυτικά προγράμματα που χρηματοδοτούνται από κοινοτικά κονδύλια. 500 εκατ. ευρώ.
  • Προσωρινή «εισφορά κρίσης» στις πολύ κερδοφόρες επιχειρήσεις. 600 εκατ. ευρώ.
  • Κίνητρα για τη ρύθμιση των παραβιάσεων χρήσης γης. 500 εκατ. ευρώ.
  • Ενεργοποίηση των τεκμηρίων φορολόγησης των επαγγελματιών. 400 εκατ. ευρώ.
  • Συλλογή εσόδων από αδειοδότηση τυχερών παιγνίων: τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ από πώληση αδειών και 200 εκατ. ευρώ από δικαιώματα. 700 εκατ. ευρώ.
  • Νέα αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ. 1000 εκατ. ευρώ.
  • Σταδιακή εισαγωγή «πράσινου φόρου» στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. 300 εκατ. ευρώ.
  • Διεύρυνση της φορολογικής βάσης ακίνητης περιουσίας με αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. 400 εκατ. ευρώ.
  • Αύξηση της φορολογικής αμοιβής σε είδος, συμπεριλαμβανομένης της φορολόγησης αυτοκινήτων με χρονομίσθωση. 150 εκατ. ευρώ.
  • Συλλογή του ειδικού φόρου τέλους για ημιυπαίθριους χώρους. 800 εκατ. ευρώ.
  • Αύξηση φόρου στα είδη πολυτελείας 100 εκατ. ευρώ.
  • Αναλυτικά ανώτατα όρια εξόδων για κάθε υπουργείο, για την Τοπική αυτοδιοίκηση και τα ταμεία Κοινωνικής ασφάλισης σύμφωνα με το στόχο για το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης. 500 εκατ. ευρώ.

ΜΕΤΡΑ ΕΚΤΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

  • Περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων της δεκαετίας 2000-2009. 700 εκατ. ευρώ.
  • Νέες περικοπές επιδομάτων για υπαλλήλους και συνταξιούχους του Δημοσίου. 500-1000 εκατ. ευρώ.
  • Νέες αυξήσεις στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης των αλκοολούχων ποτών και τσιγάρων. 300 εκατ. ευρώ.
  • Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο. 200 εκατ. ευρώ.
  • Αύξηση Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 0,31-0,37 ευρών το λίτρο ώστε να εξισωθεί με τον ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης. 500-1000 εκατ. ευρώ.
  • Επιβολή Ειδικού Φόρου κατανάλωσης στο φυσικό αέριο. 300 εκατ. ευρώ.
πηγή http://www.iskra.gr/index.php

Νέος νόμος περί εξτρεμισμού: είσαι τρομοκράτης...

κατηγορίες: νέα τάξη,αστυνομικό κράτος ...εάν τολμήσεις να διαμαρτυρηθείς στην κυβερνητική πολιτική.
γράφει η Στεφανία
Τον φτιάξανε κατακαλόκαιρο, παράνομα!!! με εντολή έξωθεν (Ευρωπαικής Ένωσης), ΟΛΟΙ οι λαοί πρέπει να υπακούσουν!!!!
Μας βουλώνουν το στόμα με τον νόμο!!!! Είναι αδιανόητο, δεν το χωράει ο νους!!!!
Τι θα κάνουμε;

Παρακολουθήστε προσεκτικά τα όσα αναφέρει σχετικά η Λιάνα Κανέλη στο παρακάτω βίντεο (περίπου από το 1.25 έως το 2.00):


Kάθε διαμαρτυρία θα αντιμετωπίζεται εφεξής ως τρομοκρατική ενέργεια και θα μπορούν άνετα να μας φυλακίζουν;;;;;;;;;;;;;

Ακόμα δυσκολεύεστε να το πιστέψετε; Διαβάστε εδώ τι έγραφε η Ελευθεροτυπία στις 22 Σεπτεμβρίου 2010.
"Για τον απολυταρχικό νου, κανένας βαθμός υποτέλειας δεν είναι ποτέ αρκετός", διαπίστωνε κάποτε ο Νόαμ Τσόμσκι...
Μέρα με τη μέρα, παρακολουθούμε ανήμποροι να αντιδράσουμε, τις ελευθερίες μας να περιορίζονται. Πρέπει επιτέλους να συνειδητοποιήσουμε ότι όσο δεν προβάλλουμε την παραμικρή αντίσταση στα σχέδιά τους, οι εχθροί κάθε έννοιας ελευθερίας του πνεύματος θα αποθρασύνονται όλο και περισσότερο, θα απαιτούν από εμάς να κάνουμε όλο και μεγαλύτερες παραχωρήσεις... 
Άς ελπίσουμε μόνο ότι όταν, ως λαός, ξυπνήσουμε από τον λήθαργο, δεν θα είναι πολύ αργά...
 

  ...το ημερολόγιο

To τελικό χτύπημα! Τέλος των συλλογικών συμβάσεων ψηφίζει η κυβέρνηση

Την στιγμή που ΓΣΕΕ και άλλα συνδικαλιστικά σωματεία μπαίνουν στη μάχη των νέων συλλογικών συμβάσεων η κυβέρνηση με ρύθμιση που θα ψηφίσει άμεσα τις καταργεί.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η ρύθμιση θα υπερισχύει των κλαδικών οι συμβάσεις εργασίας που θα συνάπτονται ξεχωριστά για κάθε επιχείρηση (επιχειρησιακές συμβάσεις) η οποία θα δηλώνει ότι αντιμετωπίζει προβλήματα και βρίσκεται σε φάση αναδιάρθρωσης.


Με το νέο πλαίσιο θα δίνεται η δυνατότητα σε επιχειρήσεις που θα δηλώνουν ότι είναι σε αναδιάρθρωση να συνάπτουν επιχειρησιακή σύμβαση, με τη σύμφωνη (υποτίθεται) γνώμη των εργαζομένων, η οποία θα μπορεί να ρυθμίζει όλα τα εργασιακά ζητήματα (αμοιβές, ωράρια κ.λπ.).
Με απλά λόγια και για να μην κοροϊδευόμαστε το 90% των ελληνικών επιχειρήσεων, μικρών, μεσαίων και μεγάλων ακόμη και αν δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα μόλις ψηφιστεί η ρύθμιση θα δηλώσουν ότι αντιμετωπίζουν και θα καλέσουν τους εργαζομένους τους να μπουν σε διαδικασία ατομικών συμφωνιών.
Τι θα μπορεί να κάνει ο εργαζόμενος όταν ανακοινωθεί από την εργοδοσία ότι αν δεν γίνουν ατομικές συμφωνίες η επιχείρηση θα κλείσει ή θα απολύσει μεγάλο αριθμό εργαζομένων;
Φυσικά ειδικά μέρες που είναι θα υποχωρήσει και θα δεχτεί περικοπή μισθού είτε με συμφωνία για μειωμένο ωράριο είτε σε άλλες περιπτώσεις η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο άγρια με περικοπή μισθού και αυξημένο ωράριο, εντατικοποίηση εργασίας κλπ.

πηγή http://simatoros.wordpress.com/

Η Ευρώπη ψηφίζει σήμερα την φίμωση


Ψηφίζεται την Τρίτη 05-10-10 στο Ευρωκοινοβούλιο,περιορισμός της έκφρασης λόγου και περιορισμός του συνεταιρίζεσθαι, σε περίπτωση που αντιστέκεται ή αντιδρά στην κυρίαρχη κυβερνητική πολιτική...

Το σχέδιο της Νέας Τάξης Πραγμάτων αρχίζει να μπαίνει σε ρυθμό πλήρους εφαρμογής. Τα χειρότερα έρχονται…
Από σήμερα, η Ευρώπη μεταλάσσεται και επισήμως και περιέρχεται σε κατάσταση απόλυτης φασιστικής νοοτροπίας. Οι κυρίαρχες κυβερνητικές πολιτικές, με τις οποίες μπορεί να διαφωνεί ο οιοσδήποτε, επιβάλλονται και απαγορεύεται η οποιαδήποτε διαφορετική άποψη.
Σήμερα, η Ευρώπη απομακρύνεται από την δημοκρατία και εισέρχεται στον προθάλαμο της Νέας Τάξης, που επιθυμεί πολίτες χωρίς γνώμη, πειθήνιους στις αποφάσεις των λίγων.
Σήμερα η Ευρώπη αποχαιρετά το φως και μπαίνει στο σκοτάδι, ορίζοντας έναν νέο μεσαίωνα και τοποθετώντας τους πολίτες που δεν συμφωνούν στην θέση του εχθρού...
Κωνσταντίνος

πηγή :

Αγγλικά και γυμναστική: το νέο σχολείο της Αννούλας

Όταν προ μηνός περίπου η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε πως θα οδηγήσει τους ιθαγενείς Έλληνες στο νέο Λύκειο με τέσσερα υποχρεωτικά μαθήματα, σκεφτήκαμε το αυτονόητο, πως τα μαθήματα αυτά θα ήταν: Νέα Ελληνικά, Μαθηματικά, Φυσική και βεβαίως Αγγλικά! Αυτονόητο βέβαια για το εξευρωπαϊσμένο μυαλό της υπουργού! Δοκιμάσαμε όμως μεγάλη έκπληξη, όταν διαβάσαμε στην Καθημερινή πως τελικά η υπουργός προτίθεται να έχει ως υποχρεωτικά δύο μαθήματα νέων ελληνικών (Έκθεση-Κείμενα), τα πολυαγαπημένα Αγγλικά της και … την γυμναστική!!! Ναι, καλά διαβάζετε, την γυμναστική!

Μετά τον έρωτα με τα αγγλικά, προέκυψε νέος εξίσου ισχυρός με τους γυμναστές!!! Έτσι, λοιπόν, το ποθούμενο βλαμένο ελληνόπουλο που φιλοδοξεί να δημιουργήσει μέσω του εκπαιδευτικού συστήματος στο μέλλον η υπουργός, το κατάλληλο για σκλάβος των πολυεθνικών και των τραπεζών, δεν πρέπει επ’ ουδενί να έχει οποιαδήποτε ιστορική συνείδηση!!! Ούτε αρχαία, ούτε ιστορία ούτε θρησκευτικά του χρειάζονται!!! Θα είναι ένας νέος άνθρωπος, που θα μιλάει καλά ελληνικά και αγγλικά αγνώστων λοιπών στοιχείων και θα έχει γυμνασμένους κοιλιακούς για να ξεχνάει την πείνα του και να δουλεύει ικανοποιητικά ως γρανάζι του νεοφεουδαλικού συστήματος με αστικό περιτύλιγμα που ετοιμάζει η λέσχη Μπίλντεμπεργκ της Αννούλας.

Και καλά, όπως έχουμε γράψει πολλές φορές, η Αννούλα συνεχίζει μέχρι και σήμερα να αγωνίζεται για την επιβολή της αγγλικής ως δεύτερης επίσημης γλώσσας. Δεν μπόρεσε να το επιβάλλει κανονιστικά, αλλά έρχεται να το επιβάλλει εκ των πραγμάτων. Δύο υποχρεωτικές γλώσσες στο σχολείο, αγγλικά και ελληνικά. Αυτό όμως που δεν γνωρίζαμε ήταν ο έρωτας με τους γυμναστές! Δεσμευόμαστε πως θα το ψάξουμε, καθώς μέχρι σήμερα δεν είχε εκφραστεί ιδιαίτερα ποτέ υπέρ της άθλησης. Τι την έπιασε και έθεσε ως τέταρτο σπουδαιότερο μάθημα την γυμναστική; Μήπως, λέμε τώρα, επειδή είναι το μάθημα που ασκεί την κριτική ικανότητα των μαθητών περισσότερο; Ή μήπως γιατί είναι το μάθημα, το πλέον ακίνδυνο για το σύστημα;
Αν αυτό περάσει, τότε θα μιλάμε για το οριστικό τέλος της ελληνικής εκπαίδευσης! Ο μαθητής θα μπορεί να τελειώσει το Λύκειο χωρίς μαθηματικά, αρχαία, φυσική, αλλά με μπόλικη γυμναστική και αγγλικά! Όσοι σιωπήσουν τώρα, δεν θα συναινούν απλώς στην περαιτέρω εξαχρείωση, αλλά θα είναι οι ίδιοι οι δολοφόνοι της ελληνικής εκπαίδευσης.


filologos10

4,5 φορές τον γύρο της Γης έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου

Περίπου 4,5 φορές τον γύρο της Γης. Κάπου 27 φορές το μήκος του Νείλου. Είκοσι φορές το ύψος του Έβερεστ. Ποιος είπε ότι η καθημερινότητα ενός Πρωθυπουργού περιλαμβάνει μόνο βαρετές συσκέψεις στα βαριάς διακόσμησης επίσημα γραφεία, ή μόνο ομιλίες και αντιπαραθέσεις στη Βουλή και σε κομματικές εκδηλώσεις; Καταρρίπτοντας ρεκόρ και σε πλήρη αντιδιαστολή με την «εσωστρεφή» διακυβέρνηση Καραμανλή, όπου κάθε ταξίδι του τέως πρωθυπουργού γινόταν είδηση, ο ένας χρόνος πρωθυπουργίας του κ. Γιώργου Παπανδρέου σημαδεύτηκε από την εξωστρέφεια του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, με συνεχή ταξίδια στο εξωτερικό για τις ελληνικές υποθέσεις.

Ταξίδια που προκαλούν αντιδράσεις: είτε ως σχόλια από την αντιπολίτευση είτε ως φήμες για διεθνή ρόλο που επιδιώκει να αναλάβει ο Πρωθυπουργός στο άμεσο μέλλον. Με 9 παρουσίες όμως στις Βρυξέλλες, στην καρδιά δηλαδή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα παραπολιτικά σχόλια περί ΟΗΕ μάλλον διαψεύδονται, επισημαίνει σε σημερινό του δημοσίευμα το "Βήμα". Τα ταξίδια του κ. Παπανδρέου διακρίνονται από ποικιλία: 18 ευρωπαϊκές χώρες, δύο φορές στις ΗΠΑ, ισάριθμες σε Μέση Ανατολή και Τουρκία, από μία σε Αφρική (Λιβύη), Ασία (Ινδία) και... Καραϊβική, για τις ανάγκες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (Αγιος Δομίνικος).

foreignpress-gr

Σκληροί στους αδύναμους – υποχωρητικοί στους ισχυρούς

Του Νίκου Κοτζιά

Μετά ένα χρόνο διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, μπορεί να εξαχθεί ένα συμπέρασμα: η κυβέρνηση δεν έχει καμία δυσκολία να λάβει πολλαπλά μέτρα σε βάρος των φτωχών, των μισθωτών και των μεσαίων στρωμάτων...Λαμβάνει μέτρα όπως είναι η μείωση μισθών. Η Υπερφορολόγηση της μικρομεσαίας ιδιοκτησίας και εισοδήματος. Η Αύξηση του ΦΠΑ. Μέτρα που προκαλούν κρίση απασχόλησης και οδηγούν σε ύφεση. Σε προβλήματα ρευστότητας. Αντίθετα η κυβέρνηση δείχνει να μην έχει καμιά δυσκολία να λάβει μέτρα στήριξης των τραπεζών. Μείωσης ορισμένων κατηγοριών φόρων για τις μεγάλες επιχειρήσεις και τους μετόχους τους. Να ανεχθεί το μαύρο χρήμα και να το νομιμοποιήσει με τις διαδικασίες της περαίωσης. Γενικά η κυβέρνηση πιστεύει βαθιά στην νομιμότητα της λογιστικής και αποστρέφεται τα ηθικά ερωτήματα και αξίες στο όνομα «της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης».Το ερώτημα που προκύπτει είναι για ποιο λόγο η κυβέρνηση δείχνει σκληρότητα στους μεν και κατανόηση για τους δε; Σε ένα πρώτο επίπεδο η απάντηση θα μπορούσε να είναι ότι η κυβέρνηση το κάνει από πεποίθηση. Στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης κυριαρχεί η άποψη ότι δεν μπορούν να υπάρξουν οικονομικά μέτρα σε βάρος των ισχυρών και πλουσίων, διότι κάτι τέτοιο θα εμποδίσει την κίνηση της οικονομίας. Παραδόξως το ίδιο επιτελείο δεν κατανοεί ότι εάν το λαϊκό εισόδημα μειωθεί -και μάλιστα υπέρμετρα όπως συμβαίνει σήμερα- η οικονομία θα οδηγηθεί στην ύφεση. Ότι η ύφεση θα είναι ακόμα πιο ισχυρή εφόσον σπάσει η ραχοκοκαλιά της επιχειρηματικής οικονομίας που είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.Προκύπτει, όμως, το ερώτημα: γιατί η κυβέρνηση διαβλέπει κινδύνους για την οικονομία μόνο όσον αφορά τον τυχόν περιορισμό των προνομίων των ισχυρών και δεν βλέπει το πρόβλημα που δημιουργείται από την μονόπλευρη λιτότητα που έχει επιλέξει; Κατά τη γνώμη μου οι απαντήσεις σε αυτό το δεύτερο ερώτημα είναι τρεις:
Πρώτον η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται τη σημασία που έχει η ζήτηση (δημόσιες επενδύσεις και λαϊκό εισόδημα), ενώ τρέμει η καρδούλα της μην πάθει κάτι κάποια ιδιωτική τράπεζα και οι δανειστές της χώρας. Η κυβέρνηση, δηλαδή, είναι δέσμια των νεοφιλελεύθερων γυαλιών που φορά.
Δεύτερον, η κυβέρνηση με τη μονόπλευρη αντίληψη που έχει στην οικονομία, ως προς το ποιο μέτρο έχει ποια επίπτωση, τάσσεται σαφώς με τα συμφέροντα των δανειστών της χώρας, Για αυτό απείχε κάθε διαπραγμάτευσης. Τάσσεται, επίσης, με τα συμφέροντα των τραπεζιτών και για αυτό τους παρέχει τη μέγιστη δυνατή βοήθεια. Από μια άλλη σκοπιά η κυβέρνηση συμπεριφέρεται ως οι μόνοι που χρειάζεται η οικονομία είναι οι δανειστές, οι τραπεζίτες, τα λαμόγια, οι μαυραγορίτες και οι κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες. Υποτιμά δε τη σημασία που έχει για την οικονομία η εργασία των ανθρώπων του μόχθου και των παραγωγικών επιχειρηματιών. Είναι, δηλαδή, δέσμια κοινωνικών προκαταλήψεών συντηρητικού χαρακτήρα.
Τρίτον, πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης κάνουν παρέα με τους ανθρώπους του κέρδους και όχι του μόχθου. Κατανοούν τις αγωνίες και τις απαιτήσεις των πρώτων. Είναι ξένοι με τους καημούς και τις ανάγκες των δεύτερων. Δηλαδή, εκ των πραγμάτων κάνουν σαφή επιλογή με ποιους θέλουν να πορεύονται και για ποιους νοιάζονται περισσότερο. Επιλογή που δεν είναι απλά λάθος, αλλά αποτελεί μια επικίνδυνη πεποίθηση.

epirusgate.blogspot.com

Πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι το τζαμί στο Βοτανικό και τους εξοπλισμούς για την "κάρτα του πολίτη"!

Άνοιξε ο δρόμος για τη δημιουργία του Μουσουλμανικού Τεμένους στην Αθήνα μετά το προεδρικό διάταγμα του υπουργείου Εθνικής Άμυναςπου αποχαρακτηρίζει 17 στέμματα στη... μέση του Ναυτικού Οχυρού. Από το σχεδιάγραμμα φαίνεται ότι παραχωρείται μια “λωρίδα” στη μέση των ναυτικών εγκαταστάσεων. Ουσιαστικά ο χώρος που θα καταλαμβάνει το τέμενος θα είναι “περικυκλωμένος” από τις ζώνες του Πολεμικού Ναυτικού και κάποιοι ήδη μιλούν για λειτουργία σε “προστατευμένη ζώνη”. Όπως και να 'χει ο δρόμος πλέον άνοιξε για τη δημιουργία του τεμένους χωρητικότητας περίπου 500 ατόμων. Η κατασκευή του θα γίνει με έξοδα του Ελληνικού Δημοσίου και θα διοικείται από επταμελή επιτροπή.

Παιδιά τρέχουν καθημερινά με 65 χλμ/ώρα σε ΣΥΡΜΑΤΟΣΚΟΙΝΟ σε ύψος 400 μέτρα για να πάνε σχολείο


Σε ύψος περισσότερο από 400 μέτρα πάνω από τον ποταμό Rio Negro στην Κολομβία, η εννέα ετών Daisy Mora ετοιμάζεται να ρίξει τον εαυτό της πάνω από την άβυσσο.
Κρεμώντας τον εαυτό της σε ένα παλιό και σκουριασμένο σύστημα τροχαλίας πέφτει πάνω από το χείλος του γκρεμού με 65 χλμ/ώρα κατά μήκος ενός συρματόσκοινου στην....

απέναντι όχθη 800 μέτρα μακριά -ένας ίλιγγος- είναι το ταξίδι που έχει να κάνει κάθε μέρα για να πάει στο σχολείο.
Για μια χούφτα οικογένειες που ζουν στην περιοχή, 65 χλμ νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Μπογκοτά, τα 12 ατσάλινα συρματόσκοινα που συνδέουν τη μία πλευρά της κοιλάδας με την άλλη είναι η μόνη πρόσβασή τους με τον έξω κόσμο.
Ο γερμανός εξερευνητής Alexander von Humboldt ήταν ο πρώτος δυτικός που είδε το ασυνήθιστο σύστημα από σχοινί το 1804.
Το παραδοσιακό ήταν από κάνναβη, αλλά τα ατσάλινα συρματόσκοινα εγκαταστάθηκαν με την έλευση της υλοτομίας στο τροπικό δάσος. Όταν αυτή έγινε παράνομη οι έποικοι στράφηκαν προς την γεωργία και την κτηνοτροφία.


Σήμερα, τα συρματόσκοινα είναι ακόμα η μόνη διαθέσιμη μεταφορά σε εκείνους που ζουν στην περιοχή.
Για το σχολείο: Εννέα ετών η Daisy Mora κάνει το ταξίδι κάθε μέρα για να φτάσει μέχρι το σχολείο, με τον πέντε χρονών αδελφό της καβάλα σε ένα τσουβάλι
Οι αγρότες τα χρησιμοποιούν για τη μεταφορά εμπορευμάτων από και προς την πλησιέστερη πόλη και, για τα παιδιά, όπως η Daisy και ο πέντε ετών αδελφός της Jamid, είναι τρόπος για να φτάσουν στο σχολείο.

Ο Jamid είναι πολύ μικρός για να γλιστρήσει με ασφάλεια στο συρματόσκοινο μόνος του, έτσι πρέπει να τον μεταφέρει μαζί της σε ένα σάκο, ελέγχοντας την ταχύτητά τους με ένα ξύλινο δίχαλο.
Ο φωτογράφος και συγγραφέας Christoph Otto, ο οποίος τράβηξε αυτές τις καταπληκτικές φωτογραφίες, πέρασε ο ίδιος πάνω από την κοιλάδα σε ένα από τα συρματόσκοινα για να φωτογραφήσει άτομα να διασχίζουν αυτή την αξιοσημείωτη διαδρομή.
vatopaidi.wordpress.

Tα νεα μετρα,δεν θα ειναι τα τελευταια νεα μετρα.

 
Ακουγονται διαφορα,ριχνουν αδεια να πιασουν γεματα οπως λεμε,το λογικο ειναι οτι δεν ξερουν τι τους γινετε,θελουν να φορτωσουν και αλλα βαρη...

και θα το κανουν,αλλα φοβουνται κιολας την αντιδραση του κοσμου,η οποια θα ειναι οπως και στα προηγουμενα μετρα...δηλαδη δεν θα αντιδρασει κανεις.

Αυξησεις εδω,αλλες εκει,και αλλες πιο περα,θα μειωσουν και κατι...ναι...την τιμη του ψωμιου,οποτε εφοσον εχετε και εχουμε ψωμια τι τα θελετε τα υπολοιπα?

Σκετη σπαταλη ειναι,καντε και λιγο οικονομια,αυτο το να θελετε να συνοδευετε το ψωμι και με κατι αλλο εχει καταντησει εκνευριστικο.

Ηθελα να ξερω η ιστορια δεν τους εχει διδαξει τιποτα?
Εχουν υπαρξει περιοδοι στην ιστορια των λαων που οι ανθρωποι πιεστηκαν,εχασαν ολα τα δικαιωματα τους,πεινασαν,μεχρι να αντιδρασουν.

Οταν αντεδρασαν ομως οι λαοι ολοι αυτοι που ειχαν σχεδιασει αυτην την καταστολη βρεθηκα με λαιμητομους και κρεμαλες στο λαιμο,ειναι ωραια η λαιμητομος παει και με τα κουστουμια που φορανε και τις μωβ γραβατες ιδιαιτερα.

Σχεδιαζουν λοιπον χωρις τον ξενοδοχο,και ο ξενοδοχος ειμαστε εμεις,απο εμας εχουν νοικιασει το κτηριο της πλατειας Συνταγματος,εμεις τους δωσαμε τα κλειδια,δεν τους ειπαμε ποτε ομως να παρουν και αλλα 1200 ατομα στο δωματιο,αυτο χρεωνετε εξτρα.

Μετρα με στοχο και παλι τους συνταξιουχους,τους μισθωτους,τους αδυναμους,αφου τα φαγαμε μαζι τοτε γιατι δεν πληρωνουν και αυτοι κατι?ολα απο την τσεπη του λαου θα τα βγαλουν?
Και το γελοιο της ολης υποθεσης ειναι οι διαφοροι λογοι που βγαζει το παγκοσμιοποιημενο οτι θελει να προστατευσει τους λαους απο την φτωχεια και αλλα φαιδρα,να προστατευσεις καποιον που τον εχεις κανει εσυ φτωχο βρε Γιοργο πως ειναι δυνατον να γινει?
Δεν πρεπει να φροντισεις να μην τον φτωχυνεις πρωτα ωστε να μην χρειαστει να τον προστατευσεις μετα?

Αρλουμπες με λαδοριγανη,σε συνεδρια πλουσιων,σε συγκεντρωσεις των οπαδων της παγκοσμιοποιησης,παραμυθια τουμπανο για ανοητους εκατομυριουχους.

Το συμπερασμα ειναι ενα...εμεις του ενοικιασαμε τον χωρο,εμεις πρεπει να τον ξενοικιασουμε,αν ψαχνετε για ηρωες...λυπαμαι δεν θα βρειτε,απο μονος του και ολοι μαζι μπορουμε να το καταφερουμε αυτο και τοτε μονο θα το καταλαβει και ο ιδιος.

Εχουμε πολλα παραδειγματα τρελλων στην Ιστορια..που επειδη εκεινοι πιστεψαν στα απατηλα ονειρα τους αιματοκυλισαν,σκοτωσαν και κατεστρεψαν ολοκληρους λαους.

Περιμενοντας τις ανακοινωσεις των τελικων σχεδιων...ας σκεφτουμε και εμεις λιγο.
Τι θελουμε για το μελλον το δικο μας και των παιδιων,και αυτων που θα ερθουν μετα?

Να μας καταριουντε σαν ανικανους και δειλους?

Αν αυτο επιθυμουμε τοτε ειμαστε στον σωστο δρομο.

harrytsopanos.blogspot.com

Καμαρώστε Έλληνες τον υπουργό των Εξωτερικών "μας".

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την ώρα που ο λαός μας βογκά κάτω από το βάρος των άθλιων κατοχικών τους μέτρων, οι «νεοτσολάκογλου» ψωνίζουν..

ασύστολα στα καταστήματα της Νέα Υόρκης. Ο απόλυτος εξευτελισμός της αξιοπρέπειάς μας ως λαού. Καμαρώστε Έλληνες τον υπουργό των Εξωτερικών «μας».

Σε μια περιφρονητική της αναφορά, μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Ν. Υόρκης, η New York Post, καταγράφει την έφοδο διπλωματικής μας αποστολής σε καταστήματα της αμερικανικής μεγαλούπολης. Με επικεφαλής μάλιστα τον «Υπουργό Εξωτερικών» κ. Δρούτσα.

Το ρεπορτάζ της New York Post, για το οποίο εκτενή αναφορά κάνει η ηλεκτρονική ελληνοαμερικάνικη εφημερίδα «Το καλάμι» http://www.kalami.net/ είναι απόλυτα περιφρονητικό για τον κ. Δρούτσα και τη συνοδεία του, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα shopaholic (σε ελεύθερη μετάφραση αλκοολικός για ψώνια).

Πέρα από τους όποιους υποτιμητικούς για τον κ. Δρούτσα και τη συνοδεία του χαρακτηρισμούς, η ουσία παραμένει πως οι άνθρωποι αυτοί που εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό, κλέβοντάς του την ψήφο του, με τα γνωστά «λεφτά υπάρχουν, δεν θα φέρουμε το ΔΝΤ» κλπ τερατώδη ψεύδη, αποδεικνύονται ανάλγητοι και ψυχρά αδιάφοροι, στο δράμα το οποίο περνά ο ελληνικός λαός, με την οικονομική πολιτική την οποία έχουν επιβάλλει.Αποκαλύπτοντας έτσι αργά και βασανιστικά στον δύστυχο λαό μας, το πραγματικό πρόσωπο του νεοταξίτικου τέρατος, το οποίο και εκπροσωπούν.

Επειδή όμως «μπορείς να εξαπατήσεις έναν άνθρωπο πολλές φορές, πολλούς ανθρώπους μία φορά, αλλά δεν μπορείς να εξαπατάς όλους τους ανθρώπους όλες τις φορές», η ώρα της αλήθειας πλησιάζει. Aργά, αλλά σταθερά, όλο και περισσότεροι Έλληνες αντιλαμβάνονται το μέγεθος της νεοταξίτικης απάτης που έχει στηθεί σε βάρος τους. Καταλαβαίνουν ακόμη πως διέξοδος πέρα από την πλήρη αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, με το συγκεκριμένο πολιτικό προσωπικό και τα κόμματά του, δεν υπάρχει. Αντιλαμβανόμενοι παράλληλα, πως μόνο μέσα από ένα πλατύ, Πατριωτικό Κίνημα, ένα Κίνημα που να συνενώνει όλους απέναντι στην αθλιότητα, την σήψη και τη διαφθορά, είναι άμεση ανάγκη. Και αυτή η διάσταση επιβεβαιώνεται καθημερινά από τις δεκάδες έως εκατοντάδες εγγραφές απλών Ελλήνων πολιτών, που ξεκολλούν από τα «κομματικά μαγαζιά" και γίνονται μέλη του Πατριωτικού Μετώπου.

Ο ι κάθε λογής Δρούτσες, πρέπει να φύγουν το συντομότερο δυνατόν. Και να αντικατασταθούν με τα γενναία παιδιά της Πατρίδας μας, Πατριώτες δημοκράτες όπως ο Νεοκλής Σαρρής, ο Κώστας Ζουράρις, η Χαρά Νικοπούλου, ο Γιώργος Δελαστίκ και πολλοί άλλοι που χρόνια τώρα με το παράδειγμά τους, μας διδάσκουν πως μπορούμε να έχουμε την Ελλάδα που δεν θα μας προσβάλλει, την Ελλάδα που δεν θα μας πληγώνει.

Για να πάρουν επιτέλους τα όνειρά μας εκδίκηση.

Ο Σαμαράς στηρίζει το ΠΑΣΟΚ.

 
Γράφει η Ιδεοπηγή.

Οι τελευταίες δηλώσεις του αρχηγού της ΝΔ και η συνολική του αντιπολιτευτική δραστηριότητα συνηγορούν...

στο όχι αυθαίρετο συμπέρασμα «Ο Σαμαράς στηρίζει το ΠΑΣΟΚ».

Πολλοί θα διερωτηθούν είναι ποτέ δυνατόν;

Μια ανασκόπηση των δηλώσεων και κινήσεων του θα μας αφήσει έκπληκτους.

1ο) Το γενικό μπάχαλο στην επιλογή των υποψηφίων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές με πρόσωπα που δεν έχουν καμία πιθανότητα να εκλεγούν. Η αναφορά σε ονόματα είναι περιττή.

Αυτές οι επιλογές προοιωνίζουν νίκη του ΠΑΣΟΚ η οποία θα μεταφραστεί σαν αποδοχή της πολιτικής του (τρόικα, μνημόνιο, σκληρά αντιλαϊκά μέτρα).

2ο) Η δήλωση ότι δεν ζητάει εκλογές γιατί υπάρχει πρόσφατα εκλεγμένη κυβέρνηση. Σε αντίθεση ο Καστανίδης υπουργός του ΠΑΣΟΚ μίλησε για έλλειψη νομιμοποίησης της κυβέρνησης σχετικά με το μνημόνιο γιατί δεν υπήρχε στο προεκλογικό του πρόγραμμα με βάση το οποίο εκλέχτηκε. Τα σχόλια περιττεύουν.

3ο) Οι ανεδαφικές και επιπόλαιες δηλώσεις του ότι μπορεί να μηδενίσει το έλλειμμα το 2011 με το θολό επιχείρημα άλλο μίγμα πολιτικής προβληματίζει τους πολίτες για το πόσο μπορούν να τον εμπιστευτούν. Η μη σαφής καταδίκη του μνημονίου και η έλλειψη προτάσεων για την απεμπλοκή της χώρας απ’ το σφιχταγκάλιασμα της τρόικας παρασύρει πολλούς στην αποδοχή των πολιτικών του ΠΑΣΟΚ σαν μόνη διέξοδο απ’ την κρίση.

4ο) Η κάλυψη του Καραμανλή και η θέση ότι το Βατοπέδι δεν είναι σκάνδαλο θυμώνει ακόμη και τους σκληροπυρηνικούς ΝΔτες. Οι δε δηλώσεις πολλών στελεχών της ΝΔ για επαναδραστηριοποίηση του πρώην πρωθυπουργού απομακρύνει τους πολίτες απ’ τη ΝΔ και τους εγκλωβίζει στη μόνη διαφαινόμενη κυβερνητική λύση δηλαδή στο ΠΑΣΟΚ.

5ο) Η ανέλιξη στο κόμμα στελεχών που ανήκαν στην «Πολιτική Άνοιξη» με ταυτόχρονο αποκλεισμό άλλων άξιων στελεχών συρρικνώνει περαιτέρω τη ΝΔ δίνοντας στο ΠΑΣΟΚ τη δυνατότητα να φαίνεται σαν το μόνο ισχυρό εκλογικά κόμμα.

6ο) Η κατά περίσταση διαγραφές κομματικών στελεχών χωρίς συγκεκριμένη και σταθερή λογική αποπροσανατολίζει τους φίλους και οπαδούς του κόμματος. Για το ίδιο «παράπτωμα» άλλοι διαγράφονται και άλλοι παραμένουν.

Η σημερινή επιδίωξη του αρχηγού της ΝΔ ίσως είναι ένα μικρό και ελεγχόμενο κόμμα προς το παρόν και μετά βλέπουμε. Ας αφήσουμε το ΠΑΣΟΚ να χρεωθεί το πολιτικό κόστος των επιλογών του με τις οποίες δεν πολυδιαφωνούμε και μετά να περιμένουμε να καρπωθούμε την δυσαρέσκεια των πολιτών.

Προσωπικά πιστεύω ότι όλοι οι σημερινοί πολιτικοί κινούνται στη λογική ή θα σωθούμε όλοι μαζί ή θα χαθούμε όλοι μαζί.

Αυτή η λογική είναι καταστρεπτική για τη χώρα.

ideopigi.blogspot.com

Μειώνουν κατά 1δις ευρώ τις φαρμακευτικές δαπάνες των ασφαλιστικών ταμείων

Στο 1 δισ. ευρώ εκτιμάται οτι θα φθάσει η μείωση από ετήσια δαπάνη, από τις φαρμακευτικές δαπάνες των ασφαλιστικών...

ταμείων με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης

Ηδη μέσα στο μήνα ξεκινά η λειτουργία του συστήματος στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) σε 4.200 συμβεβλημένους γιατρούς και 11.500 φαρμακεία. Στη συνέχεια η ηλεκτρονική συνταγογράφηση θα εφαρμοστεί στο ΙΚΑ και τέλος στον ΟΓΑ.

Το σχετικό νομοσχέδιο παρουσιάστηκε σήμερα απο το υπουργείο Εργασίας Στελέχη του υπουργείου αναμένουν να μπει τέλος στο καθεστώς της κατευθυνόμενης και παράνομης συνταγογράφησης και της εικονικής χρήσης συνταγών, με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. «Θα πάψει το βιβλιάριο υγείας να διακινείται ως “λευκή επιταγή” μεταξύ αρμόδιων και αναρμόδιων παραγόντων του συστήματος υγείας, από το οποίο παράνομα κάποιοι κερδίζουν εκατομμύρια σε βάρος των ασφαλιστικών ταμείων και των φορολογουμένων» τονίζουν. Σύμφωνα με στοιχεία, ο πλημμελής έλεγχος από τα Ταμεία οδήγησε στην εκτόξευση της συνολικής φαρμακευτικής δαπάνης από 3,4 δισ. ευρώ το 2004 σε 8 δισ. ευρώ το 2009.

Σημειώνεται ότι η φαρμακευτική δαπάνη των Ασφαλιστικών Ταμείων μόνο για το 2009 ανήλθε σε 5 δισ. ευρώ, δηλαδή στο 40% της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης προς αυτά.

asfalisinet.gr
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters