Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Oι βουλευτές που βρίσκονται στο Κοινοβούλιο έχουν «εντολή» να μην απομακρυνθούν από το κτίριο

Την ώρα που πραγματοποιείται στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τη νέα δανειακή σύμβαση, έξω από αυτήν η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου από τα εκτεταμένα και πρωτοφανούς βιαιότητας επεισόδια, με αφορμή τα μέτρα που θα επιφέρει το νέο Μνημόνιο. Όλο το κέντρο της Αθήνας έχει τυλιχτεί στις φλόγες με τουλάχιστον 20 πυρκαγιές να βρίσκονται σε εξέλιξη σε κτίρια περιπετρικά του Συντάγματος. Ομαδικό πλιάτσικο πραγματοποιείται στα φλεγόμενα καταστήματα, ενώ κουκουλοφόροι «σήκωσαν» οπλοπωλείο στην Ομόνοια και κυκλοφορούν με όπλα στην πλατεία Συντάγματος, αν και πληροφορίες κάνουν λόγο για όπλα - ρεπλίκες. Λόγω της κατάστασης, οι βουλευτές που βρίσκονται στο Κοινοβούλιο έχουν «εντολή» να μην απομακρυνθούν από το κτίριο ώστε να διασφαλιστεί η σωματική τους ακεραιότητα.

Τα «πύρινα μέτωπα»

Στις φλόγες έχει κυριολεκτικά  τυλιχτεί η πλατεία Συντάγματος καθώς πυρκαγιές έχουν εκδηλωθεί σε κτίριο στην συμβολή της οδού Ιπποκράτους και Ακαδημίας, σε εμπορικά καταστήματα στην πλατεία Κοραή, σε κινηματογράφους καθώς και σε καφετέριες και σε τράπεζες στο κέντρο της Αθήνας. Νέες πυρκαγιές έχουν εκδηλωθεί εδώ και λίγη ώρα σε πολυκατοικία στην οδό Θεμιστοκλέους 91-93 και σε κοσμηματοπωλείο στην οδό Ακαδημίας. Σύμφωνα με τη πυροσβεστική η φωτιά στη Θεμιστοκλέους είναι σε κοσμηματοπωλείο σε ισόγειο της πολυκατοικίας όπου υπάρχουν διαμερίσματα που κατοικούνται αλλά δεν έχει αναφερθεί να κινδυνεύουν άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα κουκουλοφόρων επιτίθεται στα οχήματα της πυροσβεστικής που επιχειρούν να σβήσουν τις φωτιές σε κτίρια. Τα επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και αντιεξουσιαστών έχουν διασπαστεί σε όλες τις οδούς περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος.
Η Πυροσβεστική κάνει έκκληση στους πολίτες να ανοίγουν τους δρόμους ώστε να περνάνε τα πυροσβεστικά οχήματα. Ήδη οι τραυματίες από τα «μέτωπα» στο κέντρο ανέρχονται στους 50. Τουλάχιστον 25 τραυματισμένοι πολίτες νοσηλεύεται στο νοσοκομείο  «Γεννηματάς», 10 πολίτες έχουν μεταφερθεί στο «Σωτηρία», ενώ αρκετά μεγάλος αριθμός τραυματιών μεταφέρθηκε με αναπνευστικά προβλήματα σε κοντινά νοσοκομεία. Τουλάχιστον, 30 είναι οι τραυματισμένοι αστυνομικοί, πολλοί από αυτούς έχουν τραυματιστεί στο πρόσωπο από μάρμαρα, ενώ τα ΕΚΑΒ δυσκολεύονται να φτάσουν στο κέντρο και να παραλάβουν τους τραυματίες.

Σε εξέλιξη βρίσκονται συνολικά 20 πυρκαγιές σε κτίρια και καταστήματα σε Σταδίου, Πανεπιστημίου, Σίνα και Φειδίου. Σε εξέλιξη είναι μεγάλη πυρκαγιά στη Σταδίου 19- 25 όπου βρίσκεται το πρώην κατάστημα «Kosta Boda» και οι κινηματογράφοι «Αττικόν» και «Απόλλων», ενώ κινδυνεύει το γειτονικό κτίριο του ΔΟΛ, στη Χρήστου Λαδά. Η πυροσβεστική κατάφερε να φτάσει πριν από λίγη ώρα στο σημείο, καθώς λόγω των οδοφραγμάτων που υπάρχουν στους δρόμους ήταν ιδιαίτερα δύσκολη η πρόσβαση στο σημείο. Τα εμπορικά καταστήματα που σημειώθηκαν ζημιές και φωτιές πραγματοποιείται πλιάτσικο από διερχόμενους πολίτες και αντιεξουσιαστές. Συγκεκριμένα, πλιάτσικο γίνεται αυτήν την ώρα στο κατάστημα Alex Pak στην οδό Αθήνας.

Επίσης, καίγεται το εγκαταλελειμμένο κτήριο στη γωνιά Σταδίου και Αμερικής και το βιβλιοπωλείο Ιανός στη Σταδίου.

Παρανάλωμα του πυρός έγινε μάλιστα λίγο μετά τις 7 το απόγευμα η καφετέρια Starbucks, ενώ στις φλόγες τυλίχθηκε ο κινηματογράφος Άστυ και η τράπεζα Eurobank στην πλατεία Κοραή. Ζημιές έχουν προκληθεί ακόμη σε πολλά καταστήματα στο κέντρο, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για πλιάτσικο στην Πανεπιστημίου.

«Χτύπησαν» ΑΤΜ και τράπεζες

Πριν από λίγη ώρα άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας απεγκλώβισαν τρία άτομα, που είχαν εγκλωβιστεί στο υπόγειο του υποκαταστήματος της τράπεζας Alpha bank, που είχε τυλιχτεί στις φλόγες, επί της οδού Πανεπιστημίου. Την ίδια ώρα, το ATM της τράπεζας Πειραιώς που βρίσκεται κοντά στην οδό Αμερικής έσπασαν άγνωστοι και πήραν από το εσωτερικό του όλα τα χρήματα. Μέχρι στιγμής δεν έχει γνωστό το ύψος του χρηματικού ποσού με το οποίο διέφυγαν οι δράστες. 

Περίπου 30 άτομα ωστόσο δεν δίστασαν να επιτεθούν και στο Αστυνομικό Τμήμα Ακροπόλεως, όπου λαμβάνουν χώρα αψιμαχίες. Η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 26 συλλήψεις και 23 προσαγωγές.


Απόπειρα κατάληψης του Δημαρχείου κατήγγειλλε ο Γ. Καμίνης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε ότι κάποιοι επιχείρησαν να εισβάλλουν στο κτίριο. Η εισβολή αποφεύχθηκε μετά από έγκαιρη παρέμβαση της αστυνομίας, η οποία συνέλαβε 23 άτομα. Πρόσθεσε ακόμη ότι ζήτησε να παρευρίσκεται στο επιχειρησιακό κέντρο της ΓΑΔΑ, ωστόσο δεν του δόθηκε τέτοια άδεια.
--


eleftheriskepsii

http://www.katohika.gr/2012/02/o_13.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters