Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

«Άγριο κρασί» ετοιμάζεται να δημιουργήσει ο Γεωργικός Οργανισμός «Δήμητρα»

Μία πρωτοποριακή προσπάθεια θα κάνει ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός «Δήμητρα» , ο οποίος προτίθεται να δημιουργήσει «Αγριο» κρασί, στα πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος. το έργο λέγεται "WILDWINE" και υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα μέσω του 7ου Προγράμματος Πλαισίου.
Η χρονική διάρκεια του έργου είναι τρία χρόνια (2012-2015) και η συνολική του χρηματοδότηση ανέρχεται στα 1.166.000 €. Η ιδέα βασίζεται στο γεγονός ότι τα «άγρια» στελέχη ζυμών και βακτηρίων αποτελούν μέρος του οικοσυστήματος κάθε περιοχής και η σωστή χρήση τους μπορεί να διαφοροποιήσει και ενίοτε να βελτιώσει τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του κρασιού.
Στο ευρωπαϊκό έργο συμμετέχουν μεγάλα πανεπιστήμια της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας καθώς και συνεταιρισμοί οίνου και εταιρείες των παραπάνω χωρών.
Στόχος της προσπάθειας είναι η απομόνωση, η μελέτη και η αξιοποίηση κατάλληλων για οινοποίηση άγριων ζυμών και βακτηρίων από κάθε περιοχή. Οι μικροοργανισμοί αυτοί θα επιτρέψουν την παραγωγή καινοτόμων κρασιών με σταθερή και υψηλή ποιότητα και κυρίως με έντονο το γεωγραφικό τους αποτύπωμα, καλύπτοντας για οργανικά, ασφαλή κρασιά με ιδιαίτερο τοπικό χαρακτήρα
Οι Ελληνες ερευνητές στρέφουν αρχικά την προσοχή τους στη Νεμέα και στα Πεζά Κρήτης, ενω ανάλογα με το ενδιαφέρον, θα ακολουθήσουν και άλλες περιοχές.
http://www.iefimerida.gr

Πηγή: Καλά Νέα
Σύνδεσμος στην Πηγή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters