Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Τριάντα οκτώ χρόνια από το προδοτικό πραξικόπημα Η Κύπρος τιμά τους υπερασπιστές της Δημοκρατίας

Τριάντα οκτώ χρόνια από το προδοτικό πραξικόπημα

Τριάντα oκτώ χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την εκδήλωση του προδοτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου και ο κυπριακός λαός τιμά όσους έπεσαν υπερασπιζόμενοι τη δημοκρατία και τη νομιμότητα.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τη μαύρη επέτειο του πραξικοπήματος, στις 8.20 το πρωί, ώρα που διενεργήθηκε το πραξικόπημα, ήχησαν οι σειρήνες, σε όλη την ελεύθερη Κύπρο. Επίσημο μνημόσυνο για όσους έπεσαν κατά τη διάρκεια του προδοτικού πραξικοπήματος τελείται στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο νέο κοιμητήριο Λευκωσίας, παρουσία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και των επισήμων.

Ακολούθως ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου θα τελέσει τρισάγιο στους τάφους των πεσόντων και θα γίνει κατάθεση στεφάνων.

Στις 12:00 το μεσημέρι συνέρχεται εκτάκτως η Ολομέλεια της Βουλής για να καταδικάσει το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974.

Όλα τα κόμματα εξέδωσαν χθες ανακοινώσεις, καταδικάζοντας για ακόμη μια χρονιά με τον πιο έντονο τρόπο το αδελφοκτόνο, ξενοκίνητο πραξικόπημα που τραυμάτισε και δίχασε την πατρίδα μας.

Στη δική του διακήρυξη το ΑΚΕΛ καταγγέλλει ότι «στις μέρες μας αναβιώνει ο γριβισμός με τη μορφή του ακραίου εθνικισμού, της ηρωοποίησης του αρχηγού της ΕΟΚΑ Β, της αντιομοσπονδιακής υστερίας, των ακροδεξιών φιλοφασιστικών οργανώσεων. Όσοι εκτρέφουν αυτά τα φαινόμενα προσδοκώντας παραταξιακά και εκλογικά οφέλη θέτουν σε κίνδυνο τη δημοκρατία και το μέλλον αυτού του τόπου», προειδοποιεί.

«Με πλήρη συναίσθηση των ιστορικών στιγμών που διερχόμαστε, σε μια περίοδο με συσσωρευμένα οικονομικά προβλήματα, για τα οποία την κύρια ευθύνη φέρουν οι λανθασμένοι χειρισμοί των σημερινών κυβερνώντων, που κατάφεραν να μας εντάξουν στον μηχανισμό στήριξης της Ε.Ε., θα πρέπει να εργαστούμε συλλογικά και με γνώμονα το κοινό συμφέρον για να επαναφέρουμε την πατρίδα μας σε συνθήκες οικονομικής ανάπτυξης και προόδου» αναφέρει στη δική του διακήρυξη ο ΔΗΣΥ.

Με το ΔΗΚΟ να στέλνει μήνυμα ευθύνης και συνεργασίας: «Είναι η ώρα που πρέπει να χαμηλώσουμε τα κομματικά και παραταξιακά λάβαρα και όλοι μαζί να ανασηκώσουμε το λάβαρο της πατρίδας και να συστρατευτούμε στον αγώνα για τη σωτηρία της και για την πρόοδο και την ευημερία του λαού μας».

Από την άλλη, η ΕΔΕΚ, διά του Γ. Ομήρου, τονίζει την ανάγκη αντιμετώπισης του τουρκικού επεκτατισμού, με καταγγελία της τουρκικής συμπεριφοράς ενώπιον της διεθνούς και της ευρωπαϊκής κοινότητας. Και προτείνει τη διαμόρφωση ενός περιγράμματος λύσης του Κυπριακού που θα συνιστά το πλαίσιο ασφάλειας για την επιβίωση του κυπριακού ελληνισμού και της Κυπριακής Δημοκρατίας.
http://www.ikypros.com/easyconsole.cfm/id/51904

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2012/07/blog-post_9701.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters