Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Κεραυνοί από τον πρώην καγκελάριο της Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ. Πώς η γερμανική ιστορία εμποδίζει τη λύση της οικονομικής κρίσης. Τι αναφέρει για την Ελλάδα

Η Γερμανία δεν είναι σε θέση να ασκήσει ηγεμονικό ρόλο στην Ευρώπη εξαιτίας της ιστορίας της και αυτό δεν έχει έλθει ακόμη το πλήρωμα του χρόνου να αλλάξει, εκτίμησε ο πρώην καγκελάριος της χώρας Χέλμουτ Σμιτ, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης.

''Το Άουσβιτς και η δολοφονία έξι εκατ. Εβραίων, όπως επίσης και ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος του Χίτλερ αποτελούν γεγονότα που έχουν εγγραφεί στο ασυνείδητο των ευρωπαϊκών λαών, έτσι ώστε να αποκλείεται ένας ηγεμονικός ρόλος της Γερμανίας και αυτό θα συνεχισθεί ακόμη για πολύ'', τόνισε ο Σμιτ, 93 ετών σήμερα, ο οποίος είναι ένας από τους πλέον αξιοσέβαστους απόμαχους πολιτικούς στη χώρα του.

Μιλώντας στη διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης στη δημόσια τηλεόραση, ο Σμιτ δεν παρέλειψε να επικρίνει τους χειρισμούς για την αντιμετώπιση της κρίσης στο ευρώ και την έλλειψη οράματος της σημερινής ευρωπαϊκής πολιτικής ηγεσίας.

Η οικονομική κρίση και η έλλειψη ενός ηγέτη

Η κρίση ''δεν θα ήταν τόσο σοβαρή εάν υπήρχε έστω κι ένας ηγέτης στην Ευρώπη που να είχε μία συνολική θέαση της καμιά εικοσαριάς προβλημάτων που ενσκήπτουν. Όμως δεν έχουμε τούτη τη στιγμή μία προσωπικότητα τέτοιου κύρους'', εκτιμά ο πρώην σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος, ο οποίος διεύθυνε τη χώρα του από το 1974 έως το 1982.

Κατά τον ίδιο, οι υπεσχημένες από χρόνια μεταρρυθμίσεις στις χρηματοοικονομικές αγορές ουδέποτε ετέθησαν σε ισχύ διότι η Ευρώπη ''δεν έχει την ενέργεια να αλλάξει πραγματικά τα πράγματα''.

Η Μέρκελ δεν είναι γεννημένη Ευρωπαία

Ο ιστορικός ηγέτης καυτηρίασε επίσης την νυν καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, η οποία ''δεν είναι μία γεννημένη Ευρωπαία'', αντίθετα με τον υπουργό των Οικονομικών της κυβέρνησής της, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε?πάντα σύμφωνα με τον Σμιτ.

''Αυτή ναι μεν έχει μία συγκεκριμένη τακτική, αλλά το να έχεις μία συνολική εικόνα είναι ένα άλλο πράγμα'', σχολίασε ο Σμιτ, απηχώντας την σφοδρή κριτική που έχει δεχθεί τους τελευταίους μήνες από τον ευρωπαϊκό Τύπο η Μέρκελ.

Λάθος η είσοδος της Ελλάδας στην Ευρωζώνη

Ο ίδιος δήλωσε επίσης ευνοϊκός ως προς την ιδία της αμοιβαιοποίησης ενός τμήματος του ευρωπαϊκού χρέους, συμφωνώντας με την θέση των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών, εκφράζοντας ωστόσο τη γνώμη πως η αποδοχή της Ελλάδος στο ευρώ υπήρξε μέγα σφάλμα.

''Ήταν λάθος να δεχθούμε την Ελλάδα, όμως το διαπράξαμε και τώρα θα πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας'', τόνισε σχετικά.



 
http://logioshermes.blogspot.com/2012/08/blog-post_710.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters