Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Βοήθεια, μας καίνε αυτοί που φιλοξενούμε με την ανοχή της κατοχικής τρόικας!

Καίνε την ελληνική παραγωγή ότι έχει απομείνει για να μας εκβιάζουν με την διατροφή, θα κάνουν την Ελλάδα ορυχεία με αλλόθρησκους! Ξυπνάτε επιτέλους!

Σε κατάσταση συναγερμού:

Σε εξέλιξη οι πυρκαγιές σε Αρκαδία, Κορινθία, Άγιο Όρος.

Ανεξέλεγκτη είναι η κατάσταση με τη φωτιά στο Άγιο Όρος, όπου επιχειρούν από αέρος 4 αεροσκάφη 2 ελικόπτερα 30 οχήματα 72 πυροσβέστες 40 πεζοπόροι, 3 υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης και 7 υδροφόρες από τις μονές.

Συντονίζει ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η ευρύτερη περιοχή του Αγίου Όρους, λόγω της πύρινης λαίλαπας που ξέσπασε χθες το μεσημέρι, στην περιοχή Μονοξυλίτης, κοντά στη Μονή Χιλανδαρίου.

Ο οικισμός της Ουρανούπολης δεν φαίνεται να κινδυνεύει, προς το παρόν, αν και εκκενώθηκαν αρκετά σπίτια και ξενοδοχεία. Ηλικιωμένοι και παιδιά, όπως επίσης και όσοι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα έφυγαν από τον οικισμό λόγω του πυκνού καπνού.

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη Χρήστος Πάχτας, μιλώντας στο kathimerini.gr, είπε πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τον οικισμό, ενώ δεν χρειάστηκε καν οι αρχές να προχωρήσουν σε εκκένωση. Αν και χαρακτήρισε την κατάσταση ως δύσκολη, δήλωσε αισιόδοξος όσον αφορά την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής και του στρατού που βρίσκονται στην περιοχή και εμφανίστηκε καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά τους εκδρομείς και τους τουρίστες.

«Ο οικισμός της Ουρανούπολης προς το παρόν δεν κινδυνεύει. Έχει δοθεί μερική εκκένωση και κάποιοι άνθρωποι με αναπνευστικά προβλήματα έχουν φύγει» δήλωσε ο αντιδήμαρχος του δήμου Αριστοτέλη Κωνσταντίνος Κατσαβαβάκης.

Το μέτωπο της φωτιάς φτάνει τα 25 χιλιόμετρα και ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής καταβάλλουν προσπάθειες με επίγεια και εναέρια μέσα να περιορίσουν τις φλόγες.

Διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων που κινούνται προς τις περιοχές, όπου εξελίσσεται η μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη κίνηση των πυροσβεστικών οχημάτων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης της Κεντρικής Μακεδονίας (ΓΑΔΚΜ), η κίνηση των οχημάτων διεκόπη στους δρόμους που οδηγούν στους οικισμούς της Ουρανούπολης, της Τρυπητής και των Νέων Ρόδων. Ταυτόχρονα, γίνεται έκκληση προς τους οδηγούς να ακολουθούν τις ρυθμίσεις των τροχονόμων που βρίσκονται σε καίρια σημεία των οδικών αρτηριών που οδηγούν στις παραπάνω περιοχές.

Από νωρίς, η ΓΑΔΚΜ είχε απευθύνει έκκληση στους οδηγούς -προληπτικά- να μην κινούνται προς την Ουρανούπολη και να μην ακινητοποιούν τα οχήματά τους παραπλεύρως της οδού, προκειμένου να μην παρακωλύεται η κίνηση και το έργο των οχημάτων της Πυροσβεστικής.

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά στην Αρκαδία, η οποία συνεχίζει για τρίτη ημέρα το καταστροφικό της έργο.

Το σοβαρότερο μέτωπο εστιάζεται στην περιοχή Μαλωτά, Βίγλες και Παλαιόχουνη, μεταξύ παλαιάς και νέας εθνικής οδού, ενώ σε όλη την έκταση που έχει καεί, σημειώνονται σποραδικές αναζωπυρώσεις.

Από το πρώτο φως της ημέρας τέσσερα αεροσκάφη PZL, δύο Canadair και δύο ελικόπτερα Erickson κάνουν στοχευμένες ρίψεις νερού, συνδράμοντας το έργο των χερσαίων πυροσβεστικών δυνάμεων που αριθμούν τους 200 πυροσβέστες, δυνάμεις του στρατού και της αεροπορίας και εθελοντικών ομάδων, που επιχειρούν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τη φωτιά.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, με δηλώσεις του σημείωσε ότι καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες να μην περάσει η φωτιά στην παλαιά εθνική οδό και επεκταθεί σε χωριά του δήμου Τρίπολης, ενώ πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα όσον αφορά τα μέτωπα της Φαλαισίας, τα οποία ελέγχονται.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά στην Αρκαδία έχει καταστρέψει περίπου 27.000 στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης γης, με ελαιόδεντρα, μελίσσια και ζωικό κεφάλαιο.

Σε ύφεση βρίσκεται και η φωτιά στο Σπαθοβούνι Κορινθίας, όπου δυνάμεις της πυροσβεστικής καταβάλλουν προσπάθεια να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι περιοχές και τα χωριά της Αρκαδίας που επλήγησαν από την πυρκαγιά, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, ύστερα από αίτημα των τοπικών αρχών και της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στο μεταξύ, με απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου αναβάλλονται, λόγω των πυρκαγιών στην Αρκαδία και την Κορινθία, τα εγκαίνια που είχαν προγραμματιστεί για αύριο το πρωί στο νοσοκομείο Καλαμάτας.

www.kathimerini.gr

 

http://www.arxaiaithomi.gr/2012/08/09/boitheia-mas-kaine-autoi-pou-filoxenou/#more-4465

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters