Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

"Αν δεν επέμβετε εσείς θα επέμβουμε εμείς"

Μόσχα προς ΗΠΑ - ΕΕ για ISIL
ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΡΩΣΟΣ ΥΦΥΠ.ΕΞ

Προειδοποίηση εξέδωσε πριν από λίγο το Ρωσικό ΥΠΕΞ προς ΗΠΑ και ΕΕ πως αν δεν κάνουν κάτι ουσιαστικό για την καταστολή της αιματηρής δρασης των εξτρεμιστών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ISIL) στο Ιράκ θα αναγκαστεί να το κάνει η Ρωσία....

Ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Ριάμπκοφ, κάλεσε τις ΗΠΑ και την ΕΕ να πραγματοποιήσουν σοβαρά βήματα για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Όπως είπε, "η Ρωσία δεν πρόκειται να παραμείνει αδρανής απέναντι στις ενέργειες των τρομοκρατών", ενώ επισήμανε πως για την αντιμετώπιση των εξτρεμιστών χρειάζονται δραστικά μέτρα και λύσεις για την αποτροπή διάδοσης της τρομοκρατίας σε χώρες εκτός του Ιράκ και της Συρίας.

Ο κ. Ριάμπκοφ, η χώρα του οποίου είναι το κύριο στήριγμα του καθεστώτος του Άσαντ, έκανε τη δήλωση αυτή απαντώντας σε ερώτηση για την εκτεταμένη επίθεση που πραγματοποιεί τις τελευταίες εβδομάδες στο βόρειο και το δυτικό Ιράκ η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ).

«Η κατάσταση στο Ιράκ είναι πολύ επικίνδυνη και απειλεί τα θεμέλια του Ιρακινού κράτους», συνέχισε ο κ. Ριάμπκοφ.

Σε αντίθεση με τις ΗΠΑ που "σφυρίζουν αδιάφορα" αν δεν στηρίζουν εμμέσως τους ισλαμιστές του ISIL, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε πριν μέρες τον Ιρακινό πρωθυπουργό Νούρι αλ Μάλικι για «την πλήρη υποστήριξη» της Ρωσίας στη μάχη του εναντίον της προέλασης των ισλαμιστών μαχητών στο Ιράκ.

Στη διάρκεια τηλεφωνικής του επικοινωνίας με τον Μάλικι «ο Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη της Ρωσίας στις προσπάθειες της Ιρακινής κυβέρνησης με στόχο να απελευθερωθεί άμεσα το έδαφος της χώρας από τους τρομοκράτες».

«Επισημάνθηκε ότι η δραστηριότητα των εξτρεμιστών που διεξάγουν μάχες στο έδαφος της Συρίας έλαβε διακρατικό χαρακτήρα και αποτελεί απειλή για όλη την περιοχή», υπογράμμισε το Κρεμλίνο.

Το ενδιαφέρον βρίσκεται όμως αλλού: Η Ρωσία φαίνεται ότι σχεδιάζει να στείλει πιλότους επιθετικών ελικοπτέρων και πιθανότατα μαχητικά αεροσκάφη MiG-29SM (έχει ζητήσει το Ιράκ μαχητικά αεροσκάφη μετά την τεράστια καθυστέρηση στην παράδοση των αμερικανικών F-16Q) με επίσης Ρώσους πιλότους για να βοηθήσουν ενεργά τα ιρακινά στρατεύματα (ή ότι έχει απομείνει από αυτά) στην αντιμετώπιση των σουνιτών ακραίων ισλαμιστών και στην προσπάθεια να μην αποκοπεί το Κουρδιστάν από τον Ιρακινό εθνικό κορμό.

H στήριξη της Μόσχας και με τον πιο επίσημο τρόπο έρχεται την στιγμή που οι ΗΠΑ "τραβούν το χαλί" κάτω από τα πόδια της Βαγδάτης οι οποίες τον κατηγορούν ότι περιθωριοποιεί τη Σουνιτική μειονότητα, αλλά βέβαια στο πίσω μέρος του μυαλού τους έχουν άλλα πράγματα:

Την τριχοτόμηση του Ιράκ από την στιγμή που έχουν απολέσει τον έλεγχο της Βαγδάτης.

Οι ΗΠΑ επιθυμούν το "σπάσιμο" του σιιτικού τόξου από Ιράν μέχρι Συρία το οποίο προστατεύει και το μαλακό "υπογάστριο" της Ρωσίας στον Καύκασο, εμποδίζοντας τα λεφούσια των φανατικών ισλαμιστών σουνιτών να ενωθούν με εξτρεμιστές Τσετσένους.

[Πηγή]
http://e-rodios.blogspot.gr/2014/06/blog-post_5827.html

Η ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ ΕΛΛΑΔΑ
( Στο κόκκινο σημαιάκι είναι η πόλη Σπάρτα - Esparza, στο βελάκι η Αθήνα – Atenas και λίγο πάνω από τον αριθμό 154 η πόλη Ελλάδα –  Grecia )
[...Οι Κοσταρικανοί γνωρίζουν πολλά για την ελληνική ιστορία και πολλοί δηλώνουν φιλέλληνες. Μάλιστα, ένας από αυτούς ήταν ο Χοσέ Ραφαέλ ντε Καλέγκος ι Αλβαράδο. Ο ίδιος ως πρόεδρος της χώρας έγινε φιλέλληνας ενστερνιζόμενος την επανάσταση του 1821. Κατόπιν αποφάσισε να δώσει σε τρεις πόλεις ελληνικά ονόματα ξεκινώντας από την Grecia (Ελλάδα) το 1825. Η πόλη βρίσκεται στο κέντρο της χώρας κι απέχει μιάμιση ώρα από την πρωτεύουσα Σαν Χοσέ, ενώ αριθμεί 20.000 κατοίκους. Πίσω από το δημαρχείο βρίσκεται η πλατεία Plaza Hellenica με προτομή του Αριστοτέλη, προσφορά του ελληνικού υπουργείου Πολιτισμού το 1997. Στην είσοδο της πόλης υπάρχει μια προσπάθεια απομίμησης του Παρθενώνα σε μινιατούρα. Σε μία ώρα απόσταση από την Grecia βρίσκεται η κωμόπολη Atenas (Αθήνα) με 8.000 κατοίκους. Τρίτη πόλη είναι η Esparza. Ιδρύθηκε το 1851 ως Sparta (Σπάρτη), αλλά με την πάροδο του χρόνου και λόγω της ισπανικής προφοράς το όνομά της διαφοροποιήθηκε...]
………………………………………
ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ ΚΟΣΤΑ-ΡΙΚΑ
……………………………………………………………………………………..
Τα 10 ζηλευτά γκολ της Κόστα Ρίκα
Η αντίπαλος της Εθνικής ομάδας στο δρόμο για τους «8″ του Μουντιάλ είναι η μακρινή και για τους περισσότερους από εμάς απρόσιτη, Κόστα Ρίκα, είναι μια από τις πιο ανεπτυγμένες χώρες στην κεντρική Αμερική που, χωρίς στρατό τα τελευταία 60 χρόνια, έχει γίνει διάσημη για τους ευτυχισμένους κατοίκους της και για την φιλική προς το φυσικό της περιβάλλον πολιτική της. Ανεξάρτητα από την έκβαση του σημερινού αγώνα, η Κόστα Ρίκα μάς βάζει… γκολ σε αρκετά σημεία.
Δέκα αλήθειες για την Κόστα Ρίκα αδιανόητες για την Ελλάδα
1. Οι πιο ευτυχισμένοι κάτοικοι
Η «Πλούσια Ακτή», όπως λέγεται στα Ισπανικά η Κόστα Ρίκα, φιγουράρει στην κορυφή ή πάντως στις πρώτες θέσεις κάθε λίστας με τις «πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο», κι αυτό λόγω του υψηλού βαθμού ικανοποίησης που εκφράζουν οι κάτοικοι της κεντροαμερικανικής αυτής χώρας. Με το προσδόκιμο ζωής των κατοίκων της φτάνει τα 79,3 έτη και ζώντας σε ένα φυσικό περιβάλλον που σίγουρα παίζει καθοριστικό ρόλο στη βελτίωση της διάθεσης, ανάμεσα σε παραλίες, ενεργά ηφαίστεια και τροπικά δάση, οι κοσταρικανοί δεν αποχωρίζονται ποτέ -ούτε και στο Μουντιάλ- το τοπικό ρητό τους: «Pura Vida» («Καθαρή Ζωή»), το οποίο χρησιμοποιούν ως χαιρετισμό, αντίστοιχο του δικού μας «γεια».
2. Η πιο «πράσινη» χώρα
Δέκα αλήθειες για την Κόστα Ρίκα αδιανόητες για την Ελλάδα
Η Κόστα Ρίκα είναι γνωστή για την προοδευτική περιβαλλοντική πολιτική της και η μόνη χώρα που πληροί τα πέντε κριτήρια που καθορίζονται για τη μέτρηση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας. Πρόσφατα η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε την πρόθεσή της να γίνει το πρώτο κράτος με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα μέχρι το 2021, εν μέρει μέσω ενός προγράμματος δεντροφύτευσης. Είναι χαρακτηριστικό πως σήμερα περισσότερο από το μισό της έκτασης της χώρας καλύπτεται από δέντρα όταν το 1980 το ποσοστό ήταν μόλις 20%. Ήδη από το 2004 το 47% της ενέργειας προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, ενώ από το 2006 το 96% της ηλεκτρικής ενέργειας παράγεται από υδροηλεκτρικά εργοστάσια και γεωθερμία.Το 2009 αναδείχθηκε ως «η πιο πράσινη χώρα στον κόσμο» σύμφωνα με αξιολόγηση του New Economics Foundation ενώ το 2012 η έκθεση Enviromental Performance Index η οποία κάθε χρόνο αξιολογεί τις επιδόσεις των χωρών σε περιβαλλοντικά θέματα υψηλής προτεραιότητας, την κατέταξε στην 1η θέση στην Αμερική και στην 5η παγκοσμίως.
3. Στρατός; Ποιος στρατός;
Δέκα αλήθειες για την Κόστα Ρίκα αδιανόητες για την Ελλάδα
Αν και περιστοιχίζεται από χώρες όπου τα πραξικοπήματα και οι πολιτικές αναταραχές είναι συχνά φαινόμενα, η «Σταχτοπούτα» του 20ού Παγκοσμίου Κυπέλλου ήδη από το 1948 δεν διαθέτει στρατό. Η χώρα προχώρησε στη διάλυσή του μετά την ολοκλήρωση του εμφυλίου πολέμου με νικητή τον Χοσέ Φιγκέρες Φερέρ. Ο «Δον Πέπε», όπως τον αποκαλούν οι ντόπιοι, ήταν ένας μηχανικός, οικονομολόγος και φιλόσοφος, που οδήγησε τον επαναστατικό στρατό στη νίκη. Εδωσε στις γυναίκες το δικαίωμα στην ψήφο και πλήρη πολιτικά δικαιώματα στους έγχρωμους. Το 1949 η διάλυση του στρατού επικυρώθηκε επίσημα με άρθρο στο νέο σύνταγμα της χώρας και έκτοτε οι αμυντικές δαπάνες πηγαίνουν στην παιδεία και στον πολιτισμό. Οι δυνάμεις ασφαλείας στην Κόστα Ρίκα αποτελούνται κυρίως από αστυνομικούς ενώ το μοναδικό «όπλο» της Κόστα Ρίκα είναι ένα περιπολικό σκάφος, ένα ρυμουλκό και πέντε ταχύπλοα με συνολικό προσωπικό 100 ατόμων (αξιωματικοί και ναύτες).
4. Φαν της Ελλάδας
Οι Κοσταρικανοί γνωρίζουν πολλά για την ελληνική ιστορία και πολλοί δηλώνουν φιλέλληνες. Μάλιστα, ένας από αυτούς ήταν ο Χοσέ Ραφαέλ ντε Καλέγκος ι Αλβαράδο. Ο ίδιος ως πρόεδρος της χώρας έγινε φιλέλληνας ενστερνιζόμενος την επανάσταση του 1821. Κατόπιν αποφάσισε να δώσει σε τρεις πόλεις ελληνικά ονόματα ξεκινώντας από την Grecia (Ελλάδα) το 1825. Η πόλη βρίσκεται στο κέντρο της χώρας κι απέχει μιάμιση ώρα από την πρωτεύουσα Σαν Χοσέ, ενώ αριθμεί 20.000 κατοίκους. Πίσω από το δημαρχείο βρίσκεται η πλατεία Plaza Hellenica με προτομή του Αριστοτέλη, προσφορά του ελληνικού υπουργείου Πολιτισμού το 1997. Στην είσοδο της πόλης υπάρχει μια προσπάθεια απομίμησης του Παρθενώνα σε μινιατούρα. Σε μία ώρα απόσταση από την Grecia βρίσκεται η κωμόπολη Atenas (Αθήνα) με 8.000 κατοίκους. Τρίτη πόλη είναι η Esparza. Ιδρύθηκε το 1851 ως Sparta (Σπάρτη), αλλά με την πάροδο του χρόνου και λόγω της ισπανικής προφοράς το όνομά της διαφοροποιήθηκε.
5. Σεβασμός στο περιβάλλον
Η Κόστα Ρίκα φιλοξενεί των 5% της παγκόσμιας βιοποικιλότητας, ένα ποσοστό εξαιρετικά μεγάλο για μια τόσο μικρή χώρα. Μεταξύ άλλων διαθέτει: 130 είδη ψαριών του γλυκού νερού, 160 είδη αμφίβιων, 208 είδη θηλαστικών, 220 είδη ερπετών, 850 είδη πουλιών, 1000 είδη πεταλούδων, 1.200 ποικιλίες ορχιδέων, 9.000 ήδη φυτών. 34.000 είδη εντόμων. Όπως είναι λογικό το 25% των εδαφών της χώρας είναι αφιερωμένο σε πάρκα (32 εθνικά πάρκα) και καταφύγια άγριας ζωής και υπάρχουν περισσότερες από 100 προστατευμένες περιοχές. Η ακτογραμμή της φτάνει τα 1,287 χιλιόμετρα, ενώ ξεκινάει στον Ειρηνικό και φτάνει μέχρι την Καραϊβική. Το 2012 έγινε η πρώτη χώρα στην αμερικανική ήπειρο που απαγόρευσε το κυνήγι.
6. Ισότητα στην πράξη
Το 2010 η υποψήφια του κυβερνώντος κόμματος Λάουρα Τσιντσίγια εξελέγη πανηγυρικά πρόεδρος της χώρας από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών κι έγινε έτσι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της χώρας. Τον Μάιο του 2014, τη διαδέχτηκε ο Λουίς Γκιγέρμο Σολίς, ωστόσο η εκλογή της Τσιντσίγια θεωρήθηκε ως μια έμπρακτη απόδειξη των ίσων δικαιωμάτων που απολαμβάνουν οι γυναίκες στη χώρα.
7. Ανύπαρκτο ποσοστό αναλφαβητισμού
Οι Κοσταρικανοί υπερηφανεύονται για το εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό αλφαβητισμού το οποίο φτάνει το 96% και είναι ένα από τα μεγαλύτερα παγκοσμίως (μόλις 4% αναλφάβητοι, ποσοστό μικρό για χώρα για τα δικά της δημογραφικά δεδομένα). Είναι χαρακτηριστικό πως τις πολύ φτωχικές και αγροτικές περιοχές, όπου τα παιδιά δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στα σχολεία, η εκπαίδευση γίνεται… ραδιοφωνικά, μέσω του κρατικού ραδιοφώνου. Στην Ελλάδα, το ποσοστό των εγγραμμάτων ενηλίκων φθάνει το 91% του πληθυσμού (94% άνδρες και 88% γυναίκες), ποσοστό ιδιαίτερα χαμηλό για μια χώρα – μέλος της Ε.Ε.
8. Μέσα μαζικής (στην κυριολεξία) μεταφοράς
Η Ελλάδα βρίσκεται στην 13η υψηλότερη θέση παγκοσμίως σε αριθμό αυτοκινήτων ανά κάτοικο. Σύμφωνα με την Wikipedia, ο αριθμός αυτός είναι 624 αυτοκίνητα ανά κάτοικο. Ο αντίστοιχος αριθμός στην Κόστα Ρίκα είναι εντυπωσιακά χαμηλότερος: μόλις 177 αυτοκίνητα ανά κάτοικο. Λογικό, αφού η πλειοψηφία των κατοίκων κινείται με τα μέσα μεταφοράς και ειδικά με το λεωφορείο, το οποίο είναι το πιο συχνό και φθηνό μέσο μεταφοράς. Πολλά μάλιστα από τα λεωφορεία διαθέτουν και τουαλέτες.
9. Καφές ανηλίκων
Ένα από τα πιο παράξενα πράγματα που μπορεί να αντικρίσει ένας επισκέπτης στην Κόστα Ρίκα είναι το γεγονός ότι οι κοσταρικανοί προσφέρουν στα παιδιά τους καφέ πριν καλά καλά αυτά συμπληρώσουν τα δύο τους χρόνια. Έτσι δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο να δει κανείς μωρά να πίνουν καφέ με το μπιμπερό τους ή μεγαλύτερα παιδιά να καταναλώνουν τον εσπρέσο τους στο…. παγουρίνο.
10. Παραλία… Σαμαρά
Μπορεί η Ελλάδα, επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά, να διεκδικεί με Γιώργο Σαμαρά και Ανδρέα Σάμαρη εναντίον της εθνικής Κόστα Ρίκα για την προκρισή της στους «8″ του Μουντιάλ, όμως η αμερικανική χώρα έχει να υπερυφανεύεται για την… Samara Beach της. Έναν κρυμμένο τροπικό παράδεισο στον Ειρηνικό Ωκεανό ιδανική για σέρφερς, κολυμβητές αλλά και παιδιά. Σύμφωνα με το «Travellers Choice 2013», της διάσημης ταξιδιωτικής πλατφόρμας TripAdvisor, η συγκεκριμένη παραλία αναδείχθηκε ως η δεύτερη καλύτερη παραλία της Κεντρικής Αμερικής
Πηγή: Ethnos.gr


http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26511&subid=2&pubid=113299248
http://alfeiospotamos.gr/?p=7682

EI END ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΥΤΓΚΑΡΔΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ 28/6/2014 – ΕΛΛΑΝΙΩΝ ΦΟΙΝΙΞ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ E. ΛΑΜΠΡΑΚΗ

20140628_182645

elph

http://alfeiospotamos.gr/?p=7678

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑ 27/6/2898

LEYKADA



http://alfeiospotamos.gr/?p=7676

“Θα έκανε χαλάστρα στις μπίζνες με τα ναρκωτικά και τον ξήλωσαν εν μια νυκτί από τον ΟΚΑΝΑ;”

Ο ΟΚΑΝΑ έχει μετατραπεί σε ένα κέντρο παράλληλης χορήγησης ναρκωτικών ουσιών. Την αποκάλυψη, με στοιχεία, έκανε σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών,

ο Γιάννης Δαραβίγκας, πρόεδρος του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΝΤΙΝΑΡΚΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ. Πολλοί θα θυμούνται ότι ο Δαραβίγκας είχε διοριστεί αναπληρωτής πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, από τον πρώην υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και μέσα σε λίγες ώρες καρατομήθηκε από τον νέο Υπουργό, Βορίδη. Επίσης πολλοί θα θυμούνται ότι διάφοροι «έγκυροι», «έγκριτοι» και «αδέσμευτοι» «δημοσιογράφοι» με αφορμή την επιλογή του Δαραβίγκα, κυριεύθηκαν αιφνιδίως από ιερή αγανάκτηση και αισθήματα σοβαροφάνειας κάνοντας χλευαστικά πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες και πρωτοπαράθυρα στα κανάλια τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του σε εκπομπές lifestyle αλλά και του Στέφανου Χίου.

Σήμερα όμως που ο Δαραβίγκας παρουσιάζει ζέοντα και όζοντα στοιχεία για τον ΟΚΑΝΑ, οι «έγκυροι», «έγκριτοι» και «αδέσμευτοι» «δημοσιογράφοι» αντί να αναδείξουν το θέμα, λούφαξαν.

Εύλογη λοιπόν η απορία: Γιατί;;

Μήπως άραγε φοβόντουσαν αυτοί και τα αφεντικά τους ότι ο πρόεδρος του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΝΤΙΝΑΡΚΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ θα έκανε χαλάστρα στις μπίζνες με τα ναρκωτικά και τον ξήλωσαν εν μια νυκτί από τον ΟΚΑΝΑ;;;

filotimia

Τέσλα: Τι θα γινόταν ΑΝ;

«Το σχέδιο μου καθυστέρησε από τους νόμους της Φύσης. Ο κόσμος δεν ήταν έτοιμος γι’ αυτό. Ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του, όμως οι ίδιοι νόμοι θα επικρατήσουν στο τέλος και θα το κάνουν να επιτύχει θριαμβευτικά». Νίκολα Τέσλα, Οι Εφευρέσεις μου
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
Έχουμε συνηθίσει να ζούμε σ’ έναν κόσμο πνιγμένο στην ατμοσφαιρική μόλυνση, που απειλείται από πλανητική υπερθέρμανση, ερημοποίηση, αύξηση της στάθμης των θαλασσών, πείνα, μείωση της βιοποικιλότητας και ακραία καιρικά φαινόμενα. Το κλίμα του πλανήτη μας έχει πλέον απορυθμιστεί, οι πόλεις μας είναι μολυσμένες από μικροσωματίδια και βαριά μέταλλα και η λειψυδρία έχει καταντήσει συνηθισμένο φαινόμενο. Πόλεμοι έχουν ξεσπάσει για το πετρέλαιο και μεγάλες περιοχές του πλανήτη μας έχουν βυθιστεί στη γεωπολιτική αστάθεια εξ αιτίας του ανταγωνισμού για τον έλεγχο των ορυκτών καυσίμων.
Το ενεργειακό μοντέλο στο οποίο βασίζεται η παγκόσμια οικονομία είναι, κατά κοινή ομολογία, επικίνδυνο και αυτοκαταστροφικό. Θα μπορούσε, ωστόσο, η σημερινή κατάσταση να ήταν διαφορετική και πολύ καλύτερη αν, πριν από έναν σχεδόν αιώνα, ο ανθρωπιστής εφευρέτης και επιστήμονας Νίκολα Τέσλα (1856-1943) μπορούσε να εφαρμόσει τα σχέδια και τα οράματά του σχετικά με την Ασύρματη Μεταφορά Ενέργειας και την Ελεύθερη Ενέργεια.
ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ
Κολοράντο Σπρινγκς, 1899, υψόμετρο 2203 μέτρα. Πριν από 110 χρόνια ο Τέσλα κατασκεύασε έναν πειραματικό σταθμό στους πρόποδες της κορυφής Πάικς. Στους μήνες που ακολούθησαν μια σειρά από πειράματά του απέδειξαν πως ήταν δυνατή η μετάδοση της ηλεκτρικής και ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας χωρίς καλώδια. Ο Τέσλα κατάφερε να μεταδώσει ηλεκτρική ενέργεια μέσω του αέρα και του εδάφους, χωρίς καλώδια, και να ανάψει ηλεκτρικές λάμπες σε απόσταση 40 χιλιομέτρων!
Ο δρόμος προς την Ασύρματη μεταφορά Ενέργειας ήταν ανοικτός. Εντυπωσιάζοντας την κοινή γνώμη των ΗΠΑ και πετυχαίνοντας τη γενναιόδωρη χρηματοδότηση του μεγαλοτραπεζίτη Τζ. Π. Μόργκαν, ο Τέσλα αρχίζει να κατασκευάζει στο Γουόντερκλιφ του Λόνγκ Άιλαντ τον κεντρικό πύργο του Παγκόσμιου Συστήματος Ασύρματης Μεταφοράς Ενέργειας. Στόχος του είναι να κατασκευαστούν άλλοι πέντε τέτοιοι ενεργειακοί πύργοι-σταθμοί σε διάφορα σημεία του βορείου ημισφαιρίου ώστε να είναι δυνατή η μεταφορά ηλεκτρομαγνητικών σημάτων και ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς καλώδια προς κάθε κατεύθυνση.
Παρά την αρχική του δυσπιστία και καχυποψία ο μεγαλοκαρχαρίας Μόργκαν πείθεται τελικά –με την υπόσχεση, βεβαίως, μελλοντικών κερδών– να συνεχίσει να χρηματοδοτεί το σχέδιο του Τέσλα, που τίθεται το 1910 σε πλήρη εφαρμογή. Ηλεκτρομαγνητικά σήματα μεταφέρονται σε ολόκληρο τον πλανήτη, ενώ είναι εφικτή ακόμη και η μετάδοση ηλεκτρικής ενέργειας από απόσταση. Η ανθρωπότητα μοιάζει με μια τεράστια μυρμηγκοφωλιά που ξαφνικά κάτι την αναστάτωσε.
Η πλανητική επικοινωνία είναι γεγονός και η φθηνή, άφθονη και καθαρή ενέργεια γίνεται προσιτή σε όλους, ανεξαρτήτου απόστασης. Ακόμη και η πιο απομακρυσμένη αγροικία μπορεί να προμηθευτεί ενέργεια τοποθετώντας μια ράβδο στο έδαφος ή μέσω μιας κεραίας. Έναν αιώνα αργότερα τίποτε δεν είναι πια το ίδιο.
ΕΝΑΣ ΟΥΤΟΠΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
Πλανήτης Γη, 2013 μ.κ.ε. Επτά δισεκατομμύρια άνθρωποι ζουν σ’ έναν κόσμο Ελεύθερης Ενέργειας. Σχεδόν κάθε σπίτι παράγει όλη την ηλεκτρική ενέργεια που χρειάζεται μέσω μιας μικρής συσκευής, η οποία εκμεταλλεύεται την ενέργεια που μεταδίδεται ασύρματα, καθώς και την ηλιακή ενέργεια. Στο σύστημα διανομής δεν υπάρχουν απώλειες, λογαριασμοί ηλεκτρικού και μόλυνση. Οι πόλεις δεν έχουν καυσαέρια και τα αυτοκίνητα λειτουργούν με ασύρματο ηλεκτρισμό ή υδρογόνο και δεν αφήνουν στις εξατμίσεις τους τίποτε άλλο παρά σταγονίδια νερού. Οχήματα, τρένα, αεροπλάνα και πλοία κινούνται με ασύρματο ηλεκτρισμό και κυψέλες υδρογόνου.
Μικροί σταθμοί ψυχρής πυρηνικής σύντηξης προμηθεύουν την απαιτούμενη ενέργεια που χρειάζονται οι πόλεις και οι βιομηχανίες χωρίς τον κίνδυνο πυρηνικού ατυχήματος. Η μόλυνση του περιβάλλοντος είναι ανύπαρκτη και ο καθένας μπορεί να αντλεί ελεύθερα την ενέργεια που χρειάζεται με ελάχιστο κόστος.
Ο κόσμος της Ελεύθερης Ενέργειας, που οραματίστηκε ο Τέσλα, είναι πλέον πραγματικότητα. Είναι ένας ουτοπικός κόσμος χωρίς ένοχο παρελθόν: δεν συνέβησαν ποτέ οι δύο Παγκόσμιοι Πόλεμοι με τις εκατόμβες των νεκρών. Δε συνέβη ποτέ ούτε το οικονομικό «Κραχ του 1929», ούτε το «πετρελαϊκό Κραχ του 1973», ούτε βεβαίως και η «χρηματοπιστωτική κρίση του 2008». Φράσεις όπως οικολογική κρίση, καταστροφή του περιβάλλοντος, καθώς και Φαινόμενο του Θερμοκηπίου είναι ανύπαρκτες στο λεξιλόγιο των πολιτών του κόσμου στις αρχές του 21ου αιώνα.
Αντίθετα όλοι μιλούν σχεδόν καθημερινά για πράγματα όπως «αειφόρο ανάπτυξη», «εμπλουτισμός της βιοποικιλότητας», «ταξίδια στο χρόνο», «επαφή με εξωγήινους», «εξερεύνηση του διαστήματος», «αναβίωση των εξαφανισμένων μορφών ζωής» κ.α. που θα φαινόταν επιστημονική φαντασία στους ανθρώπους του 20ου αιώνα. Η μόλυνση του περιβάλλοντος είναι αδιανόητη, η αναδάσωση καθημερινή πρακτική και οι δαπάνες των υπουργείων παιδείας, υγείας και κοινωνικής πρόνοιας είναι δέκα φορές μεγαλύτερες από τις δαπάνες του Υπουργείου Άμυνας, οι οποίες είναι συνεχώς φθίνουσες…
ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΤΕΣΛΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΟΝΤΑΙ
Χάρη στην επανάσταση της Ελεύθερης Ενέργειας οι προβλέψεις που έκανε ο οραματιστής Τέσλα στις αρχές του 20ου αιώνα δεν απέχουν και πολύ από την πραγματικότητα του κόσμου των αρχών του 21ου αιώνα: «Στο κοντινό μέλλον θα δούμε πολλές χρήσεις της ηλεκτρικής ενέργειας. Θα είμαστε σε θέση να διασκορπίζουμε την ομίχλη με την ηλεκτρική δύναμη και με ισχυρές και διαπεραστικές ακτίνες. Θα δημιουργήσουμε ασύρματες εγκαταστάσεις με σκοπό τη φωταγώγηση των ωκεανών.
Σύντομα θα επιτευχθεί η μετάδοση εικόνων με τις συνηθισμένες τηλεγραφικές μεθόδους. Μια άλλη σημαντική καινοτομία θα είναι μια ηλεκτρική γραφομηχανή, που θα καταγράφει την ανθρώπινη φωνή. Θα έχουμε τα εξουδετερωτές καπνού, απορροφητές σκόνης, αποστειρωτές του νερού, του αέρα, των τροφίμων και των ρούχων. Θα είναι επίσης αδύνατον να μεταδοθούν τα μικρόβια ασθενειών και οι άνθρωποι θα μπορούν να θεραπεύονται από αυτές. Αν χρησιμοποιήσουμε ορυκτά καύσιμα ύλες για να αντλήσουμε την ενέργειά μας τότε, ζώντας εις βάρος του κεφαλαίου μας, θα το εξαντλήσουμε γρήγορα. Αυτή η μέθοδος είναι βάρβαρη και επιπόλαια σπάταλη και θα πρέπει να σταματήσει για χάρη των ερχόμενων γενεών.
Το αναπόφευκτο συμπέρασμα είναι ότι η υδροδυναμική είναι ο πολυτιμότερος ενεργειακός πόρος μας. Σε αυτή η ανθρωπότητα πρέπει να εναποθέσει τις ελπίδες της για το μέλλον. Με την πλήρη ανάπτυξή της καθώς και μ’ ένα τέλειο σύστημα της ασύρματης μετάδοσης της ενέργειας σε οποιαδήποτε απόσταση, ο άνθρωπος θα είναι σε θέση να λύσει όλα τα προβλήματα της υλικής του ύπαρξης. Η απόσταση, που είναι το κύριο εμπόδιο στην ανθρώπινη πρόοδο, θα εκμηδενιστεί εντελώς όσον αφορά τη σκέψη, τη λέξη, και τη δράση. Η ανθρωπότητα θα ενωθεί, οι πόλεμοι θα γίνουν αδύνατοι, και η ειρήνη θα βασιλέψει ανώτατο επίπεδο» (Nikola Tesla, MyInventions, 1919).
Το όραμα του Τέσλα για ένα μέλλον στο οποίο ο άνθρωπος δε θα ήταν αναγκασμένος να πασχίζει για την επιβίωση του, όπου οι λέξεις πλούσιος και φτωχός δε θα σήμαιναν τη διαφορά του επιπέδου της υλικής ευημερίας, αλλά των διανοητικών και ψυχικών ικανοτήτων, ήταν πλέον πραγματικότητα. Όπως είχε προβλέψει και ο ίδιος πριν από έναν αιώνα ο κόσμος της Ελεύθερης Ενέργειας ήταν ένας κόσμος όπου είχε επιτευχθεί η βελτίωση των συνθηκών υγιεινής, η μείωση της άγνοιας, του φανατισμού, της τρέλας και φυσικά η αξιοποίηση των φυσικών πηγών ενέργειας, όπως ο ήλιος.
Μέχρι το 2035 το Υπουργείο Υγείας και Φυσικής Αγωγής απορροφούσε περισσότερες δαπάνες από το Υπουργείο Άμυνας, όπως άλλωστε είχε προβλέψει και ο ίδιος Τέσλα το 1934: «Στον 21ο αιώνα όλα τα πολιτισμένα έθνη θα ξοδεύουν το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού τους όχι για την άμυνα αλλά για την παιδεία»
ΕΠΙΓΕΙΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ;
Ο κόσμος της Ελεύθερης Ενέργειας του 2013 μ.κ.ε. είναι ένας κόσμος χωρίς πείνα, χωρίς πολέμους και αιματηρές συγκρούσεις, χωρίς φτώχεια και μαζική ανασφάλεια, χωρίς μόλυνση της ατμόσφαιρας και κίνδυνους πλανητικής υπερθέρμανσης. Είναι ένας κόσμος με άφθονο καθαρό νερό, πράσινες πόλεις, αναδασώσεις, και ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων. Ένας κόσμος χωρίς εθνικούς ανταγωνισμούς, ενεργειακά μονοπώλια, μεγάλες κοινωνικές αντιθέσεις και έλλειμμα δημοκρατίας. Επειδή ο κάθε πολίτης είναι ο παραγωγός της ενέργειας που χρειάζεται δεν υπάρχει εξάρτηση από τον κεντρικό έλεγχο και έτσι η αυτοπεποίθηση των πολιτών έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Αν και αποτελείται από ελεύθερα σκεπτόμενους πολίτες, με αξιοζήλευτα αποθέματα αυτοεκτίμησης, ο κόσμος αυτός δεν έχει γυρίσει εντελώς την πλάτη του στη θρησκεία, η κυρίαρχη μορφή της οποίας είναι ένα είδος Χριστιανο-Βουδισμού!
Η Ελεύθερη Ενέργεια έχει πυροδοτήσει την αειφόρο οικονομική ανάπτυξη, προώθησε την ανταλλαγή προϊόντων και αγαθών χωρίς χρήματα, τον κοινοτισμό και τη διαστημική εξερεύνηση.
Ad Astra per Aspera.
Γιώργος Στάμκος περιοδικό ΖΕΝΙΘ

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ: ΔΙΕΚΟΨΑΝ ΕΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΡΔΙΑΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ “ΕΝΤΟΛΗ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ”

noso

Το ότι το πηγάδι της κυβερνητικής νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας δεν έχει πάτο, είναι πλέον γνωστό τοις πάσι. Εκείνο που ωστόσο δεν είναι γνωστό, (“ακόμη”), είναι το σημείο “μηδέν” στο οποίο η χύτρα μιας κοινωνίας που εδώ και έξι χρόνια βράζει θα πετάξει το καπάκι, με…  ”αποτελέσματα” που θα είναι πλέον ανεξέλεγκτα “από κάθε άποψη”…

Και η σημερινή αποκάλυψη του “Makeleio” ίσως να φέρνει το “σημείο” αυτό πολύ πιο κοντά, καθώς, το διακύβευμα πλέον είναι κάτι πολύ περισσότερο και από τις ζωές εκατομμυρίων Ελλήνων: είναι ο ίδιος ο ανθρώπινος πολιτισμός.  Ένας πολιτισμός αξιών που τούτη η μικρή γωνιά του πλανήτη συνέλαβε, κωδικοποίησε, θεμελίωσε και διατύπωσε ως τη μόνη ολοκληρωμένη πρόταση ζωής και τη μοίρασε ως αξιακό φως σε όλη την υφήλιο. Και τώρα, τούτο το φως, “το δικό μας” φως, σιγοσβήνει και την ίδια στιγμή εμείς,  το μόνο για το οποίο (τελικά) ανησυχούμε, είναι το “τι θα κάνει η Ελλάδα με την… Κόστα Ρίκα. (…)
Aκόμη κι αν σ’ αυτή τη χώρα “δεν είχε συμβεί τίποτε”, ακόμη και αν αυτή η χώρα δεν είχε προδοθεί, δεν είχε ξεπουληθεί, δεν είχε καταρρακωθεί οικονομικά και κοινωνικά, και μόνο η είδηση ενός 54χρονου ανθρώπου που ενώ τον έχουν ήδη ανοίξει, τον πετάνε έξω από το χειρουργείο μόλις μαθαίνουν πως είναι ανασφάλιστος, αποτελεί λόγο μιας συγκέντρωσης 2 εκατομμυρίων πολιτών που θα έριχνε το επόμενο λεπτό την κυβέρνηση.
Διότι, αυτό ακριβώς το έγκλημα τελέστηκε στον Ευαγγελισμό:
evaggelismos-diekopsan-xeirourgeio-epeidi-o-asthenis-den-eixe-na-plirosei 
Ο ασθενής βρισκόταν ήδη στο χειρουργείο για εγχείρηση καρδιάς και τοποθέτηση απινιδωτή.  Η επέμβαση βρισκόταν σε εξέλιξη όταν ξαφνικά διεκόπη, μετά από “ενημέρωση-εντολή” του υπεύθυνου Λογιστηρίου, Νίκου Αδαμόπουλου, πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος ήταν άνεργος και ανασφάλιστος. Ο άτυχος άνδρας τελικά εξωπετάχτηκε από το χειρουργείο, και φυσικά μαζί του εξωπετάχτηκαν και η ανθρωπιά, η κοινωνική δικαιοσύνη, το κράτος πρόνοιας, η ιατρική δεοντολογία και φυσικά και η νομιμότητα, αφού δεν είναι δυνατόν μια τέτοια αθλιότητα να μην αποτελεί, εκτός των άλλων, ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ που επισείει διοικητικές αλλά και ποινικές ευθύνες.
Όπως ήταν επόμενο, το συγκεκριμένο περιστατικό προκάλεσε την οργή αλλά και τον αποτροπιασμό μεγάλου μέρους του ιατρικού κόσμου, ωστόσο ο μοναδικός επίσημος θεσμικός φορέας που βγήκε να το καταγγείλει ήταν ο “Σύλλογος Ειδικευομένων Ιατρών ΓΝΑ “Ο Ευαγγελισμός”.
“Το περιστατικό αυτό προσπάθησε να κουκουλώσει το υπουργείο, διαψεύδοντας κοινωνική υπηρεσία, εργαζόμενους, ακόμα και τον ίδιο τον ασθενή με αναίσχυντη λασπολογία. Θα διαψεύσει αυτή τη φορά και τον υπάλληλο που παραδέχεται ότι το έκανε; Θα ζητήσει κανείς συγνώμη έστω και τώρα από τον ασθενή, αν όχι από εμάς που προσπαθούν να μας κοροϊδέψουν;”
Μετά από αυτό, η Διοίκηση του Νοσοκομείου, προσπαθώντας υποκριτικά να αποσείσει τις ευθύνες της εγκληματικής αυτής “ιατρικής πρακτικής” από επάνω της, και προκειμένου να διασκεδάσει και τις αλγεινές εντυπώσεις, έσπευσε να αντικαταστήσει την επόμενη κιόλας ημέρα τον συγκεκριμένο Τμηματάρχη που έδωσε την εντολή, χωρίς ωστόσο να πει ότι το έκανε γι’ αυτόν τον λόγο, αλλά επικαλούμενη πως (ξαφνικά) “ανακάλυψε” πως ο  Νίκος Αδαμόπουλος δεν διέθετε πτυχίο ΑΕΙ όπως θα έπρεπε γι΄ αυτή τη θέση…
44-45-thumb-large 
Αξίζει να σημειωθεί πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος εργαζόταν στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός 30 ολόκληρα χρόνια, στη θέση του Τμηματάρχη Λογιστηρίου του Ευαγγελισμού 12 μήνες και οι συνάδελφοί του έλεγαν πάντοτε γι’ αυτόν πως ήταν “τυπολάγνος” , “κολλητός και έμπιστος” της εκάστοτε Διοίκησης και ενεργούσε μόνο μετά από τις εντολές που αυτή του έδιδε.
Ωστόσο, η γελοιότητα της αντίδρασης της διοίκησης του Ευαγγελισμού δεν σταματά εκεί, καθώς, ούτε ο νέος Τμηματάρχης που τοποθετήθηκε στο ίδιο πόστο, έχει κάποιο πτυχίο !!!
Ο ίδιος όμως ο Νίκος Αδαμόπουλος, τώρα δείχνει να καρφώνει την ίδια την Διοίκηση που τον άδειασε, λέγοντας ωμά και κυνικά πως αυτός εκτελούσε εντολές, ενώ την ίδια στιγμή δείχνει να ψυχοπονά ιδιαίτερα τα οικονομικά της χώρας, προβληματιζόμενος για το “ποιος θα πλήρωνε έναν πανάκριβο απινιδωτή”:
“Bρέθηκα άθελα μου στον τοίχο.Εγώ δεν είμαι ικανός να σταματήσω κανένα χειρουργείο, απλά τους είπα να τηρηθεί η διαδικασία γιατί ο απινιδωτής κοστίζει 17.000 ευρώ και ποιος θα τα τον πλήρωνε;”


 makeleio.gr
http://news-cobra.blogspot.gr/2014/06/blog-post_29.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters