Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

1500 ευρώ τόκο το δευτερόλεπτο πληρώνει η Ελλάδα στο Ρότσιλντ και τους υπόλοιπους Εβραίους τραπεζίτες! Το ρολόϊ του εθνικού μας χρέους!


Τώρα να γίνει έλεγχος πόσα έχουμε πληρώσει σε τόκους από το 1821 σε δάνεια του Ρότσιλντ! Τώρα σταματάμε να πληρώνουμε! Πεθαίνουμε για να πληρώσουμε δάνεια που δεν συμφωνήσαμε να πάρουμε ΠΟΤΕ.
Πληρώνουμε 50 δισεκατομμύρια τόκους το χρόνο! Το χρόνο ρε! Το καταλαβαίνετε; Δουλεύουμε για 2 και 3 ευρώ την ώρα για να πληρώνουμε τόκους! Και θα τα πληρώνουν και τα παιδιά μας!
32.000 ευρώ χρωστάει ο κάθε Έλληνας! Και τα νεογέννητα. Τα νεογέννητα παιδιά μας ρε χρωστάνε 32.000 ευρώ!


Greece   National Debt of Greece


388,047,520,455

Source: Greek Government Data
- See more at: http://www.xorisoria.gr

Όταν η φύση κατατροπώνει τον πολιτισμό (εικόνες)


Αν οποιαδήποτε ρωγμή εμφανιστεί στις προσόψεις των κτηρίων και στα μηχανήματα που χρησιμοποιεί ο άνθρωπος, τοτε είναι βέβαιο ότι η Φύση είναι έτοιμη να επέμβει, να εκμεταλλευτεί τις «αδυναμίες» και να επικρατήσει των ανθρώπινων δημιουργιών.

Για του λόγου το αληθές, δείτε 21 εντυπωσιακές φωτογραφίες από όλον τον κόσμο όπου ο πολιτισμός όπως τον εννοούμε, «υποκλίνεται» στη δύναμη της Φύσης. Αρκετές από τις εικόνες είναι ικανές να μας θυμίσουν ότι ακόμη και αν το ανθρώπινο είδος εκλείψει, η Γη θα συνεχίσει να υπάρχει «καταπίνοντας» τις παρεμβάσεις μας…
Πιάνο-δέντρο στην Καλιφόρνια


Τα δέντρα νικούν το τσιμέντο στο Χονγκ Κονγκ


Ράγες τρένου που δεν χρησιμοποιείται πια στο Παρίσι


Δέντρο έχει… φάει ένα ποδήλατο στο Vashon Island στην Ουάσινγκτον


Εγκαταλελειμένο εμπορικό κέντρο έχει καταληφθεί από ψάρια στην Μπανγκόκ


Παλιός μύλος στο Σορέντο της Ιταλίας


Εγκαταλελειμένη ρόδα λούνα παρκ


Νεκροταφείο παλαιών αυτοκινήτων στο Βέλγιο


Πόλη-φάντασμα εργατών ορυχείου στη Ναμίμπια


Παρατημένος σιδηρόδρομος 160 ετών


Πλοίο-φάντασμα 102 ετών στο Σίδνεϊ



Ρίζες δέντρου «κυριεύουν» το πεζοδρόμιο



Πύργος κοντά στο Κίλγκαρβαν στην Ιρλανδία



Εγκαταλελειμένος σιδηροδρομικός σταθμός στην Αμπχαζία της Γεωργίας



Πύργος ψύξης στο Βέλγιο



Εγκαταλελειμένη πόλη ψαράδων στην Καμτσάτκα, Ρωσία



Άνγκορ, Καμπότζη



Παλιό δωμάτιο ξενοδοχείου



Η ραδιενεργή πόλη-φάντασμα του Πριπιάτ (Τσέρνομπιλ), Ουκρανία


See more at: http://www.xorisoria.gr/

Ηλιούγεννα – Το αρχαίο Ελληνικό έθιμο των Χριστουγέννων

1 
Ιχνηλατώντας την ιστορικότητα της εορτής ανακαλύπτουμε ενδιαφέροντα στοιχεία που…. αφορούν την ημερομηνία της εορτής, αλλά και συσχετίσεις με συνήθειες στον αρχαίο κόσμο. Αναζητώντας την ακριβή ημερομηνία γενέσεως του Ιησού ανακαλύπτουμε ότι αφενός στην καινή Διαθήκη δεν γίνεται αναφορά για την εορτή Χριστουγέννων και αφετέρου ότι κανείς από τους Αποστόλους δεν τήρησε την 25η Δεκεμβρίου ως γενέθλια ημέρα του. Στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς γεννήθηκε ο Ιησούς Χριστός, (υπολογίζεται πως γεννήθηκε μεταξύ του 6 – 2 π. X.) Υπάρχουν όμως ενδείξεις που συνηγορούν στην Φθινοπωρινή γέννηση του, και όχι στην χειμερινή.Το εδάφιο από το Ευαγγέλιο του Λουκά παραδείγματος χάριν αναφέρει:«Οι ποιμένες ήσαν κατά το αυτό μέρος διανυκτερεύοντες εν τοις αγροίς, και φυλάττοντες φύλακας της νυκτός επί το ποίμνιον αυτών» (2: 8). Η φράση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τις πρακτικές των βοσκών καθώς τον χειμώνα λόγω του ψύχους οι ποιμένες δεν διανυκτερεύουν στους αγρούς. Αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η γέννηση του Ιησού δεν έγινε το Δεκέμβριο αλλά το Φθινόπωρο εφόσον τα κοπάδια δεν ήταν στις στάνες. Γνωρίζουμε επίσης ότι η γέννηση συνέπεσε, με την απογραφή, που συνήθως γινόταν μετά την συγκομιδή, κατά τις αρχές Οκτωβρίου. Ο Ευαγγελιστής Ιωάννης επίσης συσχετίζει την γέννηση του Ιησού Χριστού με την εορτή της «Σκηνοπηγίας», η οποία γινόταν τον Οκτώβρη.
Στην Αγία Γραφή γενέθλιες και ονομαστικές εορτές δεν συνιστούνται. Στην πραγματικότητα τα Χριστούγεννα δεν συμπεριλαμβάνοντα στις αρχαίες γιορτές της Χριστιανικής Εκκλησίας, και μάλιστα η τήρηση των γενεθλίων καταδικάζονταν σαν ένα αρχαίο Ελληνικό «ειδωλολατρικό» έθιμο απεχθές στους Χριστιανούς. Ημέρα μνήμης των αγίων και μαρτύρων όριζαν αυτή του θανάτου. Η Καθολική Εγκυκλοπαίδεια αναφέρει σχετικά : «Τα Χριστούγεννα δεν ήταν ανάμεσα στις πρώτες εορτές της Εκκλησίας. Ο Ειρηναίος και ο Τερτυλλιανός την παραλείπουν από τους καταλόγους των εορτών» Έτσι Τα Χριστούγεννα ως εορτή των γενεθλίων του δεν γιορτάζονταν τα πρώτα 300 χρόνια. Η καθιέρωση της 25ης Δεκεμβρίου ως ημέρα των Χριστουγέννων έγινε στη Ρώμη από τον Πάπα Ιούλιο τον Α, τον 4ο μ.χ. αιώνα, μετά από έρευνα που έγινε στα αρχεία της Ρώμης για την χρονιά επί Αυγούστου απογραφής, και κατόπιν υπολογισμών βάση των Ευαγγελίων. Ένα στοιχείο που λήφθηκε υπόψιν είναι το η φράση από το κατ” Ιωάννη γ’30«Εκέινον δει αυξάνειν, εμέ ελατούσθαι»
Στην πραγματικότητα όμως αυτό συνέβη διότι η συγκεκριμένη ημερομηνία συνέπεφτε με τις αρχαίες εορτές του Χειμερινού Ηλιοστασίου και την «Επιστροφή» του Ηλίου. Έκτοτε ο Χριστός όφειλε να είναι ο Ήλιος ο δίδων το φως εις τον κόσμο. Πριν εορταζόταν στις 6 Ιανουαρίου μαζί με τη βάπτιση του Ιησού (Θεοφάνεια). Αργότερα το έθιμο πιθανολογείται ότι μεταφέρθηκε στην Ανατολή, πιθανόν από τον Γρηγόριο τον Ναζιανζηνό το 378-381 περίπου μ.Χ. Ο Ιωάννης Χρυσόστομος (345-407 μ.Χ.) σε ομιλία του για τη γέννηση του Χριστού, αναφέρει ότι είχε αρχίσει στην Αντιόχεια να γιορτάζονται τα Χριστούγεννα στις 25 Δεκεμβρίου. Το σίγουρο είναι ότι την εποχή του Ιουστινιανού, τον 6ο αιώνα, ο εορτασμός των Χριστουγέννων στις 25 Δεκεμβρίου είχε εξαπλωθεί σχεδόν σε όλη την Ανατολή.
Τι εόρταζαν οι Αρχαίοι Έλληνες την περίοδο των Χριστουγέννων; 
Οι αρχαίοι Έλληνες κατά την χειμερινή τροπή του ήλιου γιόρταζαν την γέννηση του Διονύσου. Ο Διόνυσος αποκαλούταν «σωτήρ» και θείο «βρέφος», το οποίο γεννήθηκε από την παρθένο Σέμελη. Ήταν ο καλός «Ποιμήν», του οποίου οι ιερείς κρατούν την ποιμενική ράβδο, όπως συνέβαινε και με τον Όσιρη. Τον χειμώνα θρηνούσαν το σκοτωμό του Διονύσου από τους Τιτάνες, αλλά στις 30 Δεκεμβρίου εόρταζαν την αναγέννησή του. Οι γυναίκες-ιέρειες ανέβαιναν στην κορυφή του ιερού βουνού και κρατώντας ένα νεογέννητο βρέφος φώναζαν «ο Διόνυσος ξαναγεννήθηκε. Ο Διόνυσος ζει» , ενώ σε επιγραφή αφιερωμένη στον Διόνυσο αναγράφεται:«Εγώ είμαι που σε προστατεύω και σε οδηγώ, εγώ είμαι το “Αλφα και το Ωμέγα».
Αυτή η αρχαία Ελληνική γιορτή, είχε επίσης ταυτιστεί και με την γιορτή του Ηλίου, τον οποίο οι αρχαίοι λαοί είχαν θεοποιήσει. Συγκεκριμένα στους Έλληνες, είχε ταυτιστεί με τον Φωτοφόρο Απόλλωνα του Ηλίου, ο οποίος απεικονιζόταν πάνω στο ιπτάμενο άρμα του να μοιράζει το φως του Ηλίου.  Οι αρχαίοι λαοί αναπαριστούσαν την κίνηση του ήλιου με την ζωή ενός ανθρώπου που γεννιόταν κατά την χειμερινή τροπή του ήλιου που μεγάλωνε βαθμιαία καθώς αυξάνονταν και οι ώρες που ο ήλιος φωταγωγούσε την Γη, και πέθαινε ή ανασταίνονταν τον Μάρτιο την ημέρα της Εαρινής Ισημερίας, συμβολίζοντας με αυτόν τον τρόπο την αναγέννηση του φυτικού βασιλείου μέσα από την μήτρα της Γης. Το χειμερινό Ηλιοστάσιο 22-25 Δεκεμβρίου σημαίνει την αρχή του χειμώνα, και ο Ηλιος αρχίζει βαθμιαία να αυξάνει την ημέρα έως ότου εξισωθεί με την νύχτα, κατά την Ιση-μερία τον Μάρτιο. Τότε ο Ήλιος νικά το σκοτάδι, και έρχεται η άνοιξη, η εποχή της αναγέννησης για την φύση.
Η εορτή αυτή πέρασε και στην αρχαία Ρώμη με τις δημοφιλείς γιορτές των Σατουρνάλιων, προς τιμήν του Κρόνου τον Δεκέμβριο αλλά και της θεάς Δήμητρας, γι΄ αυτό και έκαναν θυσίες χοίρων για την ευφορία της γης . Τα Σατουρνάλια ήταν από τις σημαντικότερες και ονομάζονταν: « DIES INVICTI SOLIS », δηλαδή  «Ημέρα του αήττητου ήλιου». Μια γιορτή που φυσικά την είχαν πάρει απο την γιορτή του Φωτοφόρου Απόλλωνα – Ηλίου!
Στην αρχαία Ρώμη, η εορτή άρχιζε στις 17 Δεκεμβρίου και διαρκούσε επτά ήμερες. Στην εορτή αυτή αντάλλασσαν δώρα, συνήθως λαμπάδες και στα παιδία έδιναν πήλινες κούκλες και γλυκά σε σχήμα βρέφους για να θυμίζουν το Κρόνο, που τρώει τα παιδιά του. Σταδιακά λοιπόν τα γενέθλια του θεού Ήλιου μετατράπηκαν σε γενέθλια του Υιού του Θεού. Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι οι «εθνικοί» αποκαλούσαν την Πρώτη Ημέρα της εβδομάδας Ημέρα του θεού-Κυρίου Ήλιου, ορολογία την οποία αργότερα χρησιμοποίησαν και οι εκκλησιαστικοί Πατέρες για λόγους σκοπιμότητας ίσως. Κάτι που διασώζεται έως σήμερα στα Αγγλικά ως SUN-DAY, στα Γερμανικά SONN-TAG.
Ο Ιουστίνος ο μάρτυς (114-165 μ.Χ.) γράφει στη 2η απολογία του για τον Ιησού «…σταυρώθηκε, πριν το Σάββατο, ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ «ΚΡΟΝΟΥ» και την επόμενη ημέρα ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ (θεού) «ΗΛΙΟΥ» και η οποία μετονομάσθηκε σε ΚΥΡΙΑΚΗ, αναστήθηκε και εμφανίσθηκε στους μαθητές Του…»
Οι Αιγύπτιοι στις 25 Δεκεμβρίου εόρταζαν την γέννηση του θεού-ήλιου Όσιρη. Μετά την δολοφονία του ένα δένδρο ξεφύτρωσε στο οποίο ο Ίσις,σε κάθε επέτειο της γέννησης του στις 25 Δεκεμβρίου, άφηνε δώρα γύρω από το δένδρο. Οι Βαβυλώνιοι, και οι Φοίνικες ονόμαζαν το θεό-ήλιο Βαάλ , οι Πέρσες λάτρευαν τη γέννηση του Αήττητου-ήλιου και θεού Μίθρα Βασιλιά, ενώ οι Βραχμάνοι στην γέννηση του ψάλλουν: «Εγέρσου ω βασιλιά του κόσμου, έλα σε μας από τις σκηνές σου».
Εκτός όμως της ημέρας της γέννησης και πολλές από τις παραδόσεις που συνδέονται με τα Χριστούγεννα (ανταλλαγή δώρων, στολισμοί, κάλαντα, Χριστουγεννιάτικο δέντρο κλπ.) έχουν τις ρίζες τους σε παλαιότερες θρησκείες. Πιο συγκεκριμένα τα κάλαντα!
Πίσω από τα κάλαντα κρύβεται ένα αρχαίο Ελληνικό έθιμο με το όνομα Ειρεσιώνη, που αναφέρεται ήδη από τον Όμηρο, ο οποίος ευρισκόμενος στην Σάμο, σκάρωσε διάφορα τραγούδια τα οποία μαζί με μια ομάδα παιδιών τα τραγουδούσαν στα σπίτια των πλουσίων ευχόμενοι πλούτο, χαρά και ειρήνη. Συμβόλιζε την ευφορία και γονιμότητα της γης και εορτάζονταν δυο φορές το χρόνο, μια την άνοιξη με σκοπό την παράκληση των ανθρώπων προς τους θεούς κυρίως του Απόλλωνος-ήλιου και των Ωρών για προστασία της σποράς και μια το φθινόπωρο, για να τους ευχαριστήσουν για την συγκομιδή των καρπών. Ταυτόχρονα με τις ευχαριστίες προς τους θεούς, έδιναν ευχές και στους συνανθρώπους.
Τα παιδιά γύριζαν από σπίτι σε σπίτι, κρατώντας ελιάς ή δάφνης στολισμένα με μαλλί (σύμβολο υγείας και ομορφιάς) και καρπούς κάθε λογής, τραγουδώντας για καλύτερη τύχη και γονιμότητα της γης. Πολλά από τα παιδιά έφεραν τον κλάδο σπίτι τους και τον κρεμούσαν στην πόρτα όπου έμενε όλο το έτος.(κάτι που συνηθίζουμε να κάνουμε σήμερα την Πρωτομαγιά).
Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Αποστόλου Αρβανιτόπουλου, σχετικό με τα έθιμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου και των καλάνδων, μας σώζει ο Φίλιππος Βρετάκος στο βιβλίο του «Οι δώδεκα μήνες του έτους και αι κυριώτεραι εορταί των». Σε αυτό το βιβλίο του ο Φίλιππος Βρετάκος μας λέει:
«Το χριστουγεννιάτικον δένδρον συμβολίζει την αιωνιότητα της ζωής, διότι δεν γηράσκει και δεν χάνει, επομένως, την νεότητά του. Το δένδρον όμως των Χριστουγέννων δεν το ευρίσκω, εγώ τουλάχιστον, ως ξενικήν συνήθειαν, ως νομίζεται γενικώς, αλλ” εν μέρει ως αρχαίαν ελληνικήν. Είναι, δηλαδή, υπολείμματα της περιφήμου «ειρεσιώνης», και της «ικετηρίας» των αρχαίων Ελλήνων, και μάλιστα των αρχαίων Αθηναίων. Ήσαν δε η μεν Ικετηρία κλάδος ελαίας, από του οποίου εκρέμων ποκάρια μαλλιού, και έφερον αυτόν όσοι ήθελον να ικετεύσουν τον Θεόν ομαδικώς, δια την απαλλαγήν του τόπου από δεινού τινός κακού, π.χ. από νοσήματος, πανώλους, χολέρας ή ομοίου. Ως επί το πολύ, όμως, εβάσταζε την Ικετηρίαν άνθρωπος, ο οποίος ήθελε να τεθή υπό την προστασίαν θεού και της ανωτέρας αρχής, για να προβή εις αποκαλύψεις εναντίον ισχυρών ανθρώπων ή αρχόντων.» («Κληρονομία του αρχαίου κόσμου», εφημερίς «Εθνος», 31 Δεκεμ.1937)
Το χριστουγεννιάτικο δέντρο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Γερμανία στο τέλος του 16ου, αλλά έως τις αρχές του 19ου αιώνα δεν ήταν διαδεδομένο ευρέως – τοποθετούνταν μόνο στις εκκλησίες. Το δέντρο ως Χριστιανικό σύμβολο, συμβολίζει την ευτυχία που κρύβει για τον άνθρωπο η γέννηση του Χριστού. Σταδιακά το δένδρο άρχισε να γεμίζει με διάφορα χρήσιμα είδη- κυρίως φαγώσιμα κι αργότερα ρούχα κι άλλα είδη καθημερινής χρήσης, (κάτι που γινόταν στους αρχαίους Ελληνικούς ναούς) συμβολίζοντας την προσφορά των Θείων Δώρων. Στην σύγχρονη Ελλάδα το έθιμο το εισήγαγαν οι Βαυαροί με τον στολισμό στα ανάκτορα του Όθωνα το 1833. Μετά τον το Β” παγκόσμιο πόλεμο το δέντρο με τις πολύχρωμες μπάλες μπήκε σε όλα τα ελληνικά σπίτια.
Φυσικά μεγάλη εντύπωση προκαλεί και το μυθολογικό γεγονός του «Αγιοβασίλη» με το έλκηθρο του που το κινούν οι ιπτάμενοι τάρανδοι. Ούτε αυτό όπως καταλαβαίνετε, δεν θα μπορούσε να μην παρθεί απο την Αρχαία Ελλάδα. Όπως αναφέραμε πιο πρίν , τον μήνα Δεκέμβριο, οι Έλληνες γιόρταζαν τον Διόνυσο αλλά και τον Φωτοφόρο Απόλλωνα-Ηλίου παριστάνοντας τον πάνω στο ιπτάμενο άρμα του, να μοιράζει το φως. Το άρμα έγινε έλκηθρο, τα άλογα έγιναν τάρανδοι και το «δώρο» του φωτός που μοίραζε στους ανθρώπους …έγινε κυριολεκτικά «μοίρασμα δώρων».
Τέλος το κόψιμο της βασιλόπιτας αποτελεί εξέλιξη του αρχαιο Ελληνικού εθίμου του εορταστικού άρτου, τον οποίο οι αρχαίοι Έλληνες πρόσφεραν στους θεούς σε μεγάλες αγροτικές γιορτές, όπως τα Θαλύσια και τα Θεσμοφόρια.
Το διαβάσαμε από το: http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/12/blog-post_7278.html#ixzz3LOnF8pyY


- See more at: http://www.xorisoria.gr

Αρχαίο Ελληνικό φύλο ίδρυσε τα Ιεροσόλυμα!!

1 
Το γεγονός πως τα Ιεροσόλυμα, πριν από την κατάληψή τους από τον βασιλιά των Εβραίων Δαυίδ, ήταν ελληνική πόλη, μας το μαρτυρούν πλείστοι αρχαίοι συγγραφείς.
Ακόμα και ο Εβραίος ιστορικός Ιώσηπος αποκαλεί την πόλη με το πραγματικό της όνομα, “Σόλυμα”. Όμως ο Ηρόδοτος μας λέει ότι οι Σόλυμοι ήσαν απόγονοι των Κρητών.
“Απ’αυτούς οι Κάρες ήλθαν στην Ήπειρο από τα νησιά, γιατί παλαιότερα ήσαν υπήκοοι του Μίνωα, με το όνομα Λέλεγες και κατοικούσαν στα νησιά.. Όσο για τους Λυκίους, η παλιά τους καταγωγή είναι κρητική. Φιλονείκησαν όμως για την βασιλεία της Κρήτης με τα παιδιά της Ευρώπης, ο Σαρπηδών και ο Μίνως. Στην διαμάχη επεκράτησε ο Μίνως και έδιωξε τον Σαρπηδόνα μαζί με τους οπαδούς του. Εκείνοι, όταν τους έδιωξε, πήγαν στην Ασία, στην περιοχή της Μιλυάδος. Γιατί η χώρα που σήμερα κατοικούν οι Λύκιοι, παλιά λεγόταν Μιλυάς και οι Μιλύες ονομάζονταν τότε Σόλυμοι”.
Αργότερα οι Σόλυμοι εποίκησαν την χώρα της Παλαιστίνης, όπου ίδρυσαν την πόλη στους πρόποδες του όρους Σιών. Το όνομα Σιών προέρχεται κι αυτό από την δωρική λέξη “σιός”, που σημαίνει Θεός. Στην κορυφή του όρους εκείνου, έκτισαν και τον ναό του πολιούχου θεού της πόλεος, του μεγίστου θεού των ελλήνων. Ο ναός ονομάσθηκε “Διός Σολυμέως”.
Αργότερα μετά την κατάληψη της πόλεως το 1026π.χ. από τον Δαυίδ, γκρέμισαν το ναό του Διός, στα ερείπια του οποίου έκτισε ο Σολομών τον περιώνυμο ναό του, όπου και μετέφερε την “κιβωτό της διαθήκης”. Τα Σόλυμα οι εβραίοι στην Π.Δ. τα αποκαλούν Σαλήμ ή Γιερούσαλαημ, εξ ου και Ιεροσόλυμα. Γράφει ο Ιώσηπος στην “Ιουδαϊκή αρχαιολογία” του:
“Επειδή επί της εποχής του Αβραάμ του προγόνου μας, η πόλη λεγόταν Σόλυμα. Πολλοί λένε ότι και ο Όμηρος τα αποκαλεί Σόλυμα. Την δε προσωνυμία “Ιερό” οι Εβραίοι έβαλαν αργότερα. Ήταν κατά την εποχή που με την στρατιά του Ιησού κατά των Χαναναίων και του πολέμου, κατά τον οποίο οι Χαναναίοι κράτησαν (την πόλη), που (ο Ιησούς) κατένειμε στους Εβραίους, οι οποίοι όμως δεν κατάφεραν να διώξουν (τους Χαναναίους), από τα Ιεροσόλυμα, μέχρι που την πολιόρκησε ο Δαυίδ..”.
Πολύ αργότερα, κατά την ελληνιστική εποχή, η πόλη ήταν αμιγώς εβραιοκατοικούμενη, όμως “πόλις” με βάση τα ελληνικά κριτήρια δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτή, επειδή δεν είχε ούτε δήμο, ούτε βουλή, ούτε τις κύριες προϋποθέσεις για να έχει τα δικαιώματα της πόλεως. Δεν είχε ούτε γυμναστήριο, ούτε εφηβείο, ούτε σχολείο, ούτε αγορά. Μόνο όταν ο ελληνοτραφής αρχιερέας της πόλεως Ιάσων δημιούργησε αργότερα εκείνες τις προϋποθέσεις, της απένειμε ο Αντίοχος Γ’ το δικαίωμα να αποκαλείται “πόλις”.
Αυτή όμως η επαναστροφή της παλαιάς πρωτεύουσαν των εβραίων σε ελληνική πόλη, εξαγρίωσε τους Μακκαβαίους, που ξεσηκώθηκαν κατά των ελληνικών πόλεων, με τις γνωστές από την ιστορία βιαιοπραγίες, που κράτησαν πάνω από έναν αιώνα.

aorata-gegonota

- See more at: http://www.xorisoria.gr/

Eτσι ήταν η Αρχαία Αθήνα – Ενα εντυπωσιακό βίντεο που συγκλονίζει (vid)

1 
Σε ένα video 2 λεπτών και 43 δευτερολέπτων …
μπορείτε να δείτε πως χτίστηκε ο Παρθενώνας και πως ήταν η αρχαία Αθήνα, γύρω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.
Το εντυπωσιακό video δημιούργησε η ομάδα της εταιρίας πληροφορικής και τρισδιάστατων γραφικών Whiskytree.com.
Το video παρουσιάστηκε πριν μερικές μέρες στο 40ο συνέδριο Νέων Τεχνολογιών Siggraph 2013.
Το αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον συγκλονιστικό.




- See more at: http://www.xorisoria.gr/

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ: Εκκολαπτήριο διαφθοράς τα κόμματα

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ: Εκκολαπτήριο διαφθοράς τα κόμματα
Όσοι ψάχνουν για την γενεσιουργό αιτία της διαφθοράς στον τόπο μας ας εγκύψουν στον τρόπο λειτουργίας των κομμάτων. Εκεί θα ανακαλύψουν τα αίτια της σήψης και της διαφθοράς που κατάντησε μάστιγα και οδήγησε την χώρα στην καταστροφή. Τα κόμματα από κύτταρα Δημοκρατίας μετατράπηκαν σε καταφύγιο και εκκολαπτήριο απατεώνων , μιζαδόρων και κομπιναδόρων.

• Για να συντηρούν κομματικό στρατό, αυλικούς και παρατρεχάμενους χειροκροτητές, υποχρεώθηκαν να συγκατανεύουν στις μπαγαποντικές μεθόδους του κάθε απατεώνα , ο οποίος εξαργύρωνε την σιωπή τους με πακτωλούς μαύρων σακούλων . Οποιοσδήποτε έπαιρνε έργο θα έπρεπε να δώσει και την ανάλογη χρηματική βοήθεια στο κόμμα .
• Κάθε μιζαδόρος έχει και τον κομματικό του προστάτη. Έτσι και το σύστημα τον κάλυπτε για να κάνει την δουλειά του και να πάρει τα έργα από το δημόσιο. Φυσικά όταν έβλεπαν το μέλι μπροστά τους δεν θα έλεγαν όχι και άλλοι κομματικοί εμπλεκόμενοι. Όλοι από κάτι θα άρπαζαν και θα σιωπούσαν. Όλα αυτά τα πλήρωναν οι φορολογούμενοι πολίτες που ζούσαν στο δικό τους κόσμο, παλαβωμένοι κι αυτοί από την επίπλαστη ευμάρεια. Τώρα που ήρθε η ώρα να πληρωθεί ο λογαριασμός , μας φταίει η τρόικα, η Μέρκελ και όλοι οι ξένοι, παραβλέποντας την ανοχή μας στο διεφθαρμένο κομματικό σύστημα.

• Το ανησυχητικό δεν είναι η διαπίστωση ότι το κουαρτέτο , τουλάχιστον των μεγάλων κομμάτων, δείχνει να μην αντιλαμβάνεται την σοβαρότητα των καταστάσεων, αλλά συνεχίζει την ίδια τακτική και πρακτική. Αλληλοκατηγορούνται, αποποιούνται των ευθυνών τους και ασχολούνται με τα ευτελή. Πρέπει αν ξέρουν ότι κανένας πλέον δεν τους πιστεύει. Ακόμη και οι πλέον φανατικοί , αφού τα σκάνδαλα βοούν και η συγκάλυψη από τα κόμματα είναι πασιφανής και πρόδηλη.
• Αλλά πως επαναλαμβάνεται η ιστορία σ’ αυτό τον τόπο. Επανέρχεται παλαιότερο σύνθημα που χρησιμοποιούσαν , μονομερώς μια ομάδα του πληθυσμού. « Ο λαός απαιτεί /κάθαρση οριστική». Α, μπα. Αυτοί την κάθαρση την εκλαμβάνουν σαν καθαριότητα των κομματικών γραφείων από τις Σριλανκέζες καθαρίστριες.
http://end-artemi-sorra-cyprus.blogspot.gr/2014/12/blog-post_284.html

ΚΤΗΝΩΔΙΑ! Ποτίζουν τους Ελληνες με γενοσημα που έχουν απαγορευθεί στην Γερμανία!

image

ΣΥΧΓΡΟΝΟΙ ΜΕΝΓΚΕΛΕ! Αυτα που απαγορεύουν στην χωρα τους, τα επιβάλλουν στους «κατώτερους» Έλληνες τα άρεια καθάρματα…
Νέο σκάνδαλο με επίκεντρο παραποιημένα στοιχεία από ινδική εταιρεία για γενοσήμα που κυκλοφορούν στην Ευρώπη, συγκλονίζει τις τελευταίες ημέρες τη Γερμανία, τη Γαλλία και το Βέλγιο
Πόσες φορές ο Ανδρέας Λοβέρδος, ως υπουργός Υγείας, διερρήγνυε τα
ιμάτιά του για την ποιότητα γενοσήμων παρασκευασμένων σε τρίτες χώρες;
Πόσες φορές ο Άδωνις Γεωργιάδης, από την ίδια θέση, ισχυριζόταν πως ό,τι γενόσημο -ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης- έχει πάρει έγκριση από αρχές ευρωπαϊκών χωρών, είναι ασφαλές να κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα;
Ένα νέο σκάνδαλο με επίκεντρο παραποιημένα στοιχεία από ινδική εταιρεία για γενοσήμα που κυκλοφορούν, όμως, στην Ευρώπη, συγκλονίζει τις τελευταίες ημέρες τη Γερμανία, τη Γαλλία και το Βέλγιο. Οι δύο τελευταίες χώρες έχουν προχωρήσει ήδη στην ανάκληση αδειών κυκλοφορίας των επίμαχων γενοσήμων, ενώ στην ίδια κατεύθυνση κινείται και ο γερμανικός ΕΟΦ (BfArM).
Το σκάνδαλο αφορά σε ψευδή ή παραποιημένα αποτελέσματα κλινικών ερευνών και ελέγχων βιοϊσοδυναμίας για περίπου 178 γενόσημα 28 φαρμακευτικών εταιρειών. Τις μελέτες είχε πραγματοποιήσει η ίδια εταιρεία, η ινδική GVK Bio από το 2008 μέχρι το 2014. Με βάση αυτά τα στοιχεία, τα σκευάσματα αυτά είχαν πάρει άδεια κυκλοφορίας στη Γερμανία, ενώ προηγουμένως είχαν πάρει και την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA). Αφορμή για τους ελέγχους που διενεργεί τώρα ο BfArM αποτέλεσε η έρευνα του γαλλικού οργανισμού φαρμάκων (ANSM) στις εγκαταστάσεις της GVK Bio στην περιοχή Hyderabad της Ινδίας, όπου διαπιστώθηκαν σοβαρές παραλείψεις στη διεξαγωγή των μελετών και στην εγκυρότητα των αποτελεσμάτων.
Ο εκπρόσωπος του BfArM, Μάικ Πόμερ, δήλωσε στο «Spiegel» ότι θα ανακληθούν οι άδειες κυκλοφορίας των σκευασμάτων που έχει ελέγξει η ινδική GVK Bio, τουλάχιστον μέχρι οι φαρμακευτικές οι οποίες τα διακινούν ή παρασκευάζουν να προσκομίσουν νέα, διορθωμένα στοιχεία.
Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung», σε πανευρωπαϊκό επίπεδο η υπόθεση ενδέχεται να αφορά σε περίπου 1.250 σκευάσματα.
Από τη μεριά του, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) εξέδωσε ανακοίνωση, μετά τη δημοσιοποίηση του σκανδάλου, σύμφωνα με την οποία θα διερευνήσει αν οι άδειες κυκλοφορίας των εν λόγω σκευασμάτων θα πρέπει να διατηρηθούν, ανασταλούν ή ανακληθούν οριστικά. Η τελική οδηγία του ΕΜΑ αναμένεται τον Ιανουάριο του 2015.
Τα υπό έλεγχο γενόσημα αφορούν σε μία μεγάλη γκάμα ασθενειών, όπως για το Αλτσχάιμερ, τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, την υπέρταση, αντιαλλεργικά, αντικαταθλιπτικά, ακόμα και σκευάσματα για τη σχιζοφρένεια.
Στη Γαλλία έχουν ήδη ανασταλεί οι άδειες κυκλοφορίας 25 σκευασμάτων και στο Βέλγιο 8, τουλάχιστον μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου. Και στις δύο περιπτώσεις μεταξύ των «κομμένων» γενοσήμων υπάρχει και σκεύασμα της ισραηλινής TEVA, η οποία έχει βεβαρυμένο παρελθόν ανακλήσεων και στις ΗΠΑ. Κατά τα άλλα, στο πλαίσιο συμφώνου συνεργασίας Ισραήλ-Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα αμφιβόλου ποιότητας γενόσημα –όπως έχει αποδειχτεί πολλάκις- της συγκεκριμένης εταιρείας δεν υπόκεινται σε υποχρεωτικό έλεγχο από τους οργανισμούς φαρμάκων των χωρών της Ε.Ε!
Αναλυτικά, τα σκευάσματα των οποίων οι άδειες ανακαλούνται προσωρινά ανήκουν στις εταιρείες: Abbott Products, Biogaran, Cristers, Laboratoires Gerda, Medipha Sante, Mylan Sas, Teva Sante, Zydus France, για την περίπτωση της Γαλλίας και Mylan sprl, Teva Pharma Belgium και Apotex Europe BV Nederland στην περίπτωση του Βελγίου.
Οι πολύ σοβαρές αυτές εξελίξεις, οι οποίες εγείρουν θέμα δημόσιας υγείας σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άρα και στην Ελλάδα, έρχονται τη στιγμή, που η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας θέτει σοβαρά ερωτήματα για τον τρόπο διεξαγωγής διαγωνισμών για τις προμήθειες των δημοσίων νοσοκομείων. Ένα από τα σημεία που στηλιτεύει είναι ότι, σύμφωνα με την Επιτροπή Προμηθειών Υγείας, «δεν απαιτείται οι μειοδότες να προσφέρουν σκευάσματα που έχουν λάβει τιμή στην Ελλάδα», άρα δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας.
Τις συνέπειες τέτοιων πολιτικών, οι οποίες τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο αφήνουν διάπλατα «παράθυρα» για να την είσοδο αμφιβόλου ποιότητας γενοσήμων στην αγορά, τρέχει τώρα να «μαζέψει» ο γερμανικός ΕΟΦ. Όμως, το Βερολίνο, το οποίο πιέζει για τις αιματηρές περικοπές στην υγεία στην Ελλάδα και για τη συνέχιση της εφαρμογής μέτρων που αφανίζουν την ελληνική φαρμακοβιομηχανία προς όφελος εταιρειών φθηνών γενοσήμων, προστατεύει τους δικούς του πολίτες. Οι ελληνικές αρχές και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν πρέπει να κάνουν το ίδιο;
http://www.newsbomb.gr/ygeia/farmako/story/530554/h-germania-anakalei-genosima-poy-kykloforoyn-kai-stin-ellada#ixzz3LLbdJFqY
 


olympia.gr
http://lithosfotos.blogspot.gr/2014/12/blog-post_488.html

Ούτε ένα κιλό λάδι φέτος με τα βυτία...

Γιουρουκέλη Μαρία.

Οργώνουν την ελληνική επαρχία µεγάλοι ξένοι διακινητές ελαιολάδου, καθώς η διπλάσια φέτος εγχώρια παραγωγή, όπως συγκλίνουν όλοι οι αρµόδιοι φορείς, είναι αυτή που µπορεί να καλύψει τις µεγάλες απώλειες που καταγράφουν οι σοδειές σε Ισπανία και Ιταλία.

Αυτό που λένε τώρα µε απόλυτη βεβαιότητα παράγοντες της ελληνικής αγοράς είναι ότι δεν πρέπει να φύγει ούτε ένα κιλό στους Ιταλούς  εµπόρους, και αυτό γιατί πρέπει να αξιοποιηθεί  στο έπακρο η θετική για το εγχώριο προϊόν συγκυρία ώστε να βρει νέους εµπορικούς δρόµους. 

«Αυτή η χρονιά είναι ευκαιρία για το ελληνικό ελαιόλαδο. Περιµένουµε αύξηση στις εξαγωγές», λέει χαρακτηριστικά ο  διευθύνων σύµβουλος της Gaea Products S.A,  Άρης Κεφαλογιάννης.
 

Ωστόσο,  µεγάλο µειονέκτηµα   αποτελεί το γεγονός ότι το 75% του ελληνικού ελαιολάδου εξάγεται µε τη µορφή «χύµα», µε τα οφέλη να τα καρπώνονται οι ξένοι έµποροι. 


Ενδεικτικό του ιταλικού και ισπανικού ενδιαφέροντος, που σηµειωτέων βιώνουν µια από τις χειρότερες χρονιές στην ιστορία τους µε απώλειες άνω του 35% και 50% αντίστοιχα, είναι ότι το γεγονός ότι στην πρώτη δηµοπρασία στη Λακωνία κλείστηκαν συµφωνίες για τιµή άνω των 3,9 ευρώ το κιλό για το έξτρα παρθένο. 

Ακολούθως στα 3,75 ευρώ το κιλό η τιµή του ελαιολάδου σε νέα δηµοπρασία που πραγµατοποίησε ο αγροτικός συνεταιρισµός Παντάνασσας στη Λακωνία.

Η τιµή του παρθένου ελαιολάδου µεσαίας ποιότητας από την Ισπανία που αποτελεί σηµείο αναφοράς του κλάδου, µπορεί να φθάσει τα 3,2 ευρώ το κιλό τους επόµενους δύο µε τρεις µήνες, αύξηση 65% σε σύγκριση µε τις σηµερινές τιµές. 



Επιπλέον, οι τιµές του ιταλικού παρθένου ελαιολάδου κορυφαίας ποιότητας έφθασαν το Νοέµβριο σε επίπεδα ρεκόρ και τους δύο τελευταίους µήνες έχουν αυξηθεί 46% στο ελαιοτριβείο φθάνοντας τα 6.308 ευρώ για κάθε έναν µετρικό τόνο. 

Μάλιστα, η τιµή του παρθένου ελαιολάδου µεσαίας ποιότητας από την Ισπανία έχει αυξηθεί 61% από το Μάιο, στα 2.764 ευρώ ο τόνος.
 

∆ιεθνές Συµβούλιο Ελαιολάδου
Σύµφωνα µε το ∆ιεθνές Συµβούλιο Ελαιολάδου, η παγκόσµια παραγωγή έως και τον Σεπτέµβριο του 2015 µπορεί να είναι η χαµηλότερη των τελευταίων 15 ετών, λόγω του  δάκου στα ελαιόδεντρα της Ιταλίας και των προβληµάτων στην συγκοµιδή στην Ισπανία. 



Οι αναθεωρηµένες προβλέψεις του IOC που εγκρίθηκαν κατά την 102η σύνοδο, δείχνουν ότι η παγκόσµια παραγωγή ελαιολάδου την εµπορική περίοδο 2014-2015 αναµένεται µειωµένη στους 2,39 εκατ. τόνους από 2,56 εκατ. πέρυσι.  


Συγκεκριµένα, η ελαιοπαραγωγή της Ισπανίας, που συµβάλλει στο 50% της παγκόσµιας παραγωγής, θα αγγίξει τους 825.700 τόνους, πολύ κάτω από το περσινό ρεκόρ των 1.175.800 τόνων, ενώ στην Ιταλία στους 302.500 τόνους (από 461.200).


Υπερδιπλάσια αύξηση στην εγχώρια παραγωγή

Η φετινή ελληνική παραγωγή εκτιµά ο IOC να φθάσει τους 300.000 τόνους, υπερδιπλασιάζοντας την περσινή παραγωγή των 131.900 τόνων, γεγονός που θα της επιτρέψει να ανταποκριθεί µε καλύτερους όρους στη ζήτηση που θα υπερβαίνει την προσφορά των ανταγωνιστριών ελαιοπαραγωγικών χωρών.

 

 Την ευκαιρία που ανοίγεται από τη διεθνή συγκυρία στο ελληνικό ελαιόλαδο δείχνουν να αντιλαµβάνονται τελευταία και οι κατά τόπους αγροτικοί συνεταιρισµοί.  

Ενδεικτικό το παράδειγµα της Ένωσης Ηρακλείου, η οποία καθόρισε το περασµένο Σάββατο τιµή παραγωγού στα 3 ευρώ το κιλό για οξύτητες µέχρι 0,3, ενώ δύο µόλις µέρες µετά προχώρησε σε αναθεώρηση ανακοινώνοντας ότι η τιµή έφτασε τα 3,20 λεπτά το κιλό. 

Σύµφωνα µε τον πρόεδρο της εταιρικής σύµπραξης Ανδρέα Στρατάκη, οι πληρωµές των παραγωγών θα γίνονται τοις µετρητοίς.
 

Αντίστοιχα, στην περιοχή της Σητείας οι τιµές εκκίνησης βρίσκονται στα επίπεδα των 3,20 ευρώ το κιλό, σύµφωνα µε την πρόεδρο της Οµάδας Παραγωγών Σητείας Βασιλεία Φραγκάκη, ενώ όπως λέει «οδεύουµε στα 3,50 ευρώ το κιλό το προσεχές διάστηµα». 


Η Ένωση Ηρακλείου ανακοίνωσε τιµή στα 3 ευρώ το κιλό για οξύτητες µέχρι 0,3 και η Ένωση Πεζών στα 2,90 ευρώ. Στην Μεσσηνία, η τιµή αγοράς ελαιολάδου από τον Αγροτικό Συνεταιρισµό Βάλτας βρίσκεται στα 3,25 ευρώ το κιλό και στα Φιλιατρά πλησιάζουν τα 3,50 ευρώ το κιλό.




agronews.gr 
http://ideopigi.blogspot.gr/2014/12/blog-post_26.html

Η ΤΡΟΪΚΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΠ !!!





* Η γελοιογραφία είναι του Soloup από το Ποντίκι

http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2014/12/blog-post_4.html

Η τρόικα δίνει στην κυβέρνησή της μια τελευταία ευκαιρία...

 Του Σ. Κούλογλου 

Πίσω από τις δήθεν διαπραγματεύσεις, την αδιαλλαξία των δανειστών, τις παλινωδίες μιας κυβέρνησης που το καλοκαίρι έδιωχνε την τρόικα και τώρα πετάει από την χαρά της που επιστρέφει, πίσω δηλαδή από όλα τα κωμικοτραγικά που ζήσαμε τους τελευταίες μήνες κρύβεται μια απλή φράση: στις συζητήσεις στο Παρίσι οι δανειστές έλεγαν στον κ. Χαρδούβελη ότι «δεν μας νοιάζει ποιος είναι κυβέρνηση στην Ελλάδα». H φράση που έλειπε ήταν: «αυτό που μας νοιάζει είναι να πάρουμε τα λεφτά μας». 



Τόσο η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου όσο και οι δανειστές γνωρίζουν καλά ότι το πρόγραμμα που εφαρμόζεται στην Ελλάδα ούτε πιθανότητες επιτυχίας έχει, ούτε έχει σαν στόχο την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας: το ζητούμενο είναι να αποπληρωθεί το χρέος, ξεζουμίζοντας με κάθε είδους φόρους τον πληθυσμό. 


Είναι γνωστό πχ ότι, σύμφωνα με τα μνημόνια, το 70% από το -βγαλμένο με ιδρώτα και αίμα- πρωτογενές πλεόνασμα πηγαίνει κατευθείαν στο ταμείο των δανειστών και το ίδιο συμβαίνει με τις δόσεις των νέων δανείων.


Το ίδιο ίσχυε και για τον πλασματικό προϋπολογισμό του 2015, που μαγείρευαν δανειστές και κυβέρνηση από το καλοκαίρι του 2014. 


Η πρόβλεψη ότι το 2015 θα σημειωθεί 2,9% ανάπτυξη δεν είχε καμιά σχέση με την πραγματικότητα, όπως είχε εξηγηθεί από τις στήλες του Tvxs. Ελληνική κυβέρνηση και τρόικα είχαν συμφωνήσει ότι το καλοκαίρι του 2015 θα διαπιστωνόταν δημοσιονομικό κενό και θα λαμβάνονταν νέα, επαχθή και φορομπηχτικά μέτρα.


Το πρόβλημα προέκυψε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε για τα καλά κεφάλι στις δημοσκοπήσεις από τα τέλη Αυγούστου. Η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις διακοπές, της Palmos Analysis για το Tvxs, έδειχνε τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται με 8 μονάδες και σε παραπλήσια αποτελέσματα κατέληγαν άλλες έρευνες που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας. 


Με την αξιωματική αντιπολίτευση να δηλώνει ότι δεν θα ψηφίσει για πρόεδρο προκαλώντας πρόωρες βουλευτικές εκλογές, η λήψη νέων μέτρων το καλοκαίρι του 2015 δεν ήταν πλέον σίγουρη. 

Η τρόικα δεν ήταν βέβαιη ότι θα έπαιρνε τα λεφτά της και για αυτό σκλήρυνε την θέση της, ζητώντας από την κυβέρνηση να πάρει εδώ και τώρα νέα μέτρα.

 Η κυβέρνηση αντέτεινε ότι, αν τα έπαιρνε τώρα, δεν θα μπορούσε να συγκεντρώσει τους 180 βουλευτές. 

Αυτό ήταν και το περιεχόμενο των «σκληρών διαπραγματεύσεων» των τελευταίων εβδομάδων: όχι αν, αλλά πότε θα ληφθούν τα νέα μέτρα.


Τοτε εμφανίστηκαν και οι διαφωνίες στο εσωτερικό της τρόικας. 

Η μεν Ευρωπαική Επιτροπή που επηρεάζεται περισσότερο από τους πολιτικούς φίλους της κυβέρνησης, τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και το Βερολίνο, προτιμούσε να βάλει πλάτη στην κυβέρνηση, ενώ οι τεχνοκράτες της ΕΚΤ και ιδίως του ΔΝΤ ήθελαν να εξασφαλίσουν τα λεφτά τους. 

Οι λεονταρισμοί του Α. Σαμαρά που θα έδιωχνε το ΔΝΤ και τα σχετικά, έριχναν λάδι στη φωτιά. 


Παρά τις συνεχείς υποχωρήσεις, τους εξευτελισμούς που η ελληνική κυβέρνηση υπέμενε με αξιοθαύμαστη... καρτερικότητα και τα mail αποδοχής των νέων μέτρων, η τρόικα δεν επέστρεφε στην Αθήνα. 


Απειλούσε αντίθετα ότι θα παρατείνει μονομερώς το μνημόνιο για 6 μήνες, δίνοντας στην ετοιμόρροπη ελληνική κυβέρνηση την χαριστική βολή.

Τότε ο Σαμαράς ζήτησε μια τελευταία ευκαιρία. Χωρίς νέα μέτρα τώρα, να επιχειρήσει να συγκεντρώσει 180 βουλευτές, παρατείνοντας έτσι την ζωή της κυβέρνησης. 


Μετά από δεκάδες τηλεφωνήματα και παρακάλια σε Βρυξέλλες και Βερολίνα, η τρόικα αποφάσισε να του την δώσει  και έτσι φτάσαμε στην δίμηνη παράταση του μνημονίου, που ανακοινώθηκε χθες. Για τους δανειστές είναι μια win win κίνηση, κερδίζουν δηλαδή σε κάθε περίπτωση. 


 Παρακρατώντας την δόση του δανείου, θα έχουν ένα ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο, αν τελικώς δεν μαζευτούν οι 180, γίνουν εκλογές και βγάλουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αν πάλι τα καταφέρουν οι φίλοι Σαμαράς-Βενιζέλος, τόσο το καλύτερο.


Για να πετύχουν το σκοπό τους, οι τελευταίοι θα χρησιμοποιήσουν κάθε δυνατό μέσο. Θα πρέπει να περιμένουμε πολλά ανάμεσα στην πρώτη και τις άλλες δύο ψηφοφορίες. Μπορεί η τρόικα  να έδωσε στην κυβέρνηση της μια τελευταία ευκαιρία, αλλά εμείς δεν έχουμε ακόμη δει τίποτα.


* Η γελοιογραφία είναι του Soloup από το Ποντίκι




tvxs.gr 
http://ideopigi.blogspot.gr/2014/12/blog-post_37.html

Εκλογές προ των πυλών - Επιλογή ήττας η υποψηφιότητα Σταύρου Δήμα

Pαγδαίες πολιτικές εξελίξεις φέρνει η απόφαση της κυβέρνησης να επισπεύσει τη διαδικασία Προεδρικής Εκλογής και η πρώτη ψηφοφορία να διεξαχθεί την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014.

Η δεύτερη ψηφοφορία για την οποία απαιτούνται και πάλι 200 ψήφοι για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας θα γίνει την Τρίτη 23η του μηνός και η τρίτη ψηφοφορία θα γίνει 29 Δεκεμβρίου στην οποία Πρόεδρος μπορεί να εκλεγεί και...
με 180 ψήφους. Όπως όλοι καταλαβαίνουν οι δύο πρώτες ψηφοφορίες είναι απλά για να προετοιμάσουν το κλίμα για την τελευταία και κρίσιμη. Αν η κυβέρνηση δεν μαζέψει 180 ψήφους πάμε σε εκλογές στις αρχές του 2015. Ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει την ιστορία με το αγόρι που φώναξε λύκος τόσες πολλές φορές που όταν τελικά ο λύκος ήρθε να φάει το κοπάδι κανείς δεν τον πίστεψε.
Γιατί να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση ο Σαμαράς αν δεν έχει ήδη μαζέψει τους 180 ψήφους που απαιτούνται;
Η κυβέρνηση αναγκάστηκε σε αυτή την κίνηση. Δεν είναι το θέμα ότι δυσκολευόταν να περάσει το νέο μνημόνιο από τη βουλή αλλά πως τα νέα μέτρα που απαιτούν τρόικα και Ευρωπαϊκή Ένωση είναι τόσο εξόφθαλμα αντιλαϊκά που θα κινδύνευε με εκλογική πανωλεθρία αν προσπαθούσε να τα περάσει μέσα στη ζούλα σε προεκλογική περίοδο.

Τον προϋπολογισμό για το 2015 ενέκρινε η πλειοψηφία της Ολομέλειας με 155 «ναι» έναντι 134 «όχι» και ενός «παρών». Το να κερδίσει 25 βουλευτές σε λιγότερο από τρεις βδομάδες μια κυβέρνηση που καταρρέει δημοσκοπικά είναι πρωτοφανές, σκανδαλώδες και απαιτεί ιδιαίτερα περίτεχνους μακιαβελικούς χειρισμούς. Ακόμα και στο κονκλάβιο των Καρδιναλίων στους Βοργίες ή στη διεφθαρμένη Γερουσία στο «House of cards» θα ήταν δύσκολο να επιτευχθεί κάτι τέτοιο. Και ο Σαμαράς δεν είναι Φρανκ ¨Αντεργουντ.

Ήδη ακούστηκαν τα πρώτα όχι. Δεν δείχνουν όλοι τόσο απελπισμένοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όσο ο Γρηγόρης Ψαριανός. Ακόμα και ο Μίμης Ανδρουλάκης μετά από τόσα μα τόσα ναι, θέλει να πει τρια όχι μαζεμένα 
Σύμφωνα και με τις πιο φιλομνημονιακές εκτιμήσεις η κυβέρνηση θα μπορούσε ενδεχομένως να δωροδοκήσει, εκβιάσει ή να δελεάσει με κάποια ανταλλάγματα άλλους 21 βουλευτές και να φτάσει τους 176. Και πάλι θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να τους «δέσει» όλους. Από εκεί και πέρα θα χρειαζόταν τους ψήφους βουλευτών της …Χρυσής Αυγής για να καταφέρει να ανεβάσει αυτό το νούμερο σε προεδρικά επίπεδα. Αυτό θα είχε ολέθριες συνέπειες για τα κόμματα της συγκυβέρνησης και το κοινοβουλευτικό σύστημα. Η συγκυβέρνηση θεωρείται βέβαιο ότι θα προσπαθήσει να μαζέψει το νούμερο που απαιτείται. Ωστόσο το σενάριο …αποστασίας προϋποθέτει στήριξη και από τους κυρίαρχους κύκλους της ελληνικής ολιγαρχίας που εμφανίζονται διχασμένοι και δεν δείχνουν πρόθυμοι να ποντάρουν τα πάντα σε ένα ψόφιο άλογο για να κερδίσουν μερικούς μήνες που θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ.

Το όνομα αυτού;

Ποιο πρόσωπο θα μπορούσε να συσπειρώσει 180 βουλευτές;  Ο Αντώνης Σαμαράς με διάγγελμα του προς τον ελληνικό λαό ανακοίνωσε την…υπερκομματική υποψηφιότητα του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Σταύρου Δήμα (διαβάστε εδώ). Η καθαρά κομματική υποψηφιότητα δείχνει ότι  ο  απερχόμενος πρωθυπουργός σκοπεύει να μετατρέψει τις διαδικασίες της προεδρικής εκλογής σε προεκλογική φιέστα της ΝΔ.  Ο Σταύρος Δήμας μπορεί να μην είναι το πιο μισητό στέλεχος της Δεξιάς, ωστόσο είναι ένα πρόσωπο που δύσκολα θα μπορέσει να εμπνεύσει..αποστασίες.

Ποδαρικό στο 2015 με το Αριστερό;

Οι εκογές στις αρχές του 2015 ανατρέπουν αρκετούς σχεδιασμούς μέχρι τώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ του 2015 είναι πολύ διαφορετικό κόμμα από αυτό του Μαϊου και του Ιουνίου του 2012. Μένει να φανεί πόση δυναμική έχει το «ώριμο τέκνο της ανάγκης» που αυτή τη φορά μοιάζει αδύνατο να χάσει το τρένο, αλλά κινδυνεύει να του «βγει η ψυχή» μέχρι να τα καταφέρει καθώς δεν είναι σίγουρο πως η αλλαγή φρουράς θα είναι τόσο ομαλή.

Από mao, μοντάζ drSeenG

Επιλογή ήττας η υποψηφιότητα Σταύρου Δήμα 
O Αντώνης Σαμαράς, με διάγγελμά το μεσημέρι της Τρίτης ανακοίνωσε και επίσημα το πρόσωπο του μέχρι σήμερα αντιπροέδρου της ΝΔ Σταύρου Δήμα, ως υποψηφίου για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Είναι κατά κοινή ομολογία πρόσωπο που ενώνει, που εμπνέει σοβαρότητα, εμπιστοσύνη και σεβασμό» , υποστήριξε ο πρωθυπουργός. «Κατά κοινή ομολογία» προφανώς εννοεί τους νεοδημοκράτες μόνο γιατί καθόλου υπερκομματικό ή πρόσωπο που ενώνει δεν είναι ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας .

Καθαρά κομματική υποψηφιότητα

Ας δεχτούμε ότι ο Σταύρος Δήμας δεν είναι ο χειρότερος ανάμεσα στους δεξιούς βουλευτές, δεν έχει χουντικό παρελθόν όπως οι ανεκδιήγητοι Βορίδης, Πλεύρης και Γεωργιάδης, δεν έχει προχωρήσει σε ακραίο κήρυγμα μίσους όπως η ακροδεξιά αυλή του Σαμαρά. Είναι αστός πολιτικός που ωστόσο δεν διαφοροποιήθηκε στο ελάχιστο από την κυρίαρχη γραμμή Σαμαρά απέναντι στην Αριστερά, απλά είχε την εξυπνάδα να κρατάει την ουρά του απ’έξω. Αυτό δεν τον κάνει όμως καλύτερο. Ο κύριος Δήμας δεν έχει δείξει καμία δημοκρατική ευαισθησία απέναντι στην παραβίαση στοιχειωδών πολιτικών και δημοκρατικών ελευθεριών, ούτε αντέδρασε στην αντιδραστική μετάλλαξη της Νέας Δημοκρατίας από αστικό δεξό κόμμα σε ακροδεξιό αντικομμουνιστικό ξαδελφάκι της Χρυσής Αυγής.

Διετέλεσε υπουργός Εμπορίου, υπουργός Γεωργίας, υπουργός Βιομηχανίας, Ενέργειας & Τεχνολογίας και Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, καθώς και Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Περιβάλλον.

Ως Επίτροπος Περιβάλλοντος στην Ε.Ε. περιορίστηκε σε γενικόλογες διακηρύξεις και εκθέσεις ιδεών χωρίς να προχωρήσει σε κανένα ουσιαστικό μέτρο καθώς στο ισοζύγιο κόστους/αποτελεσματικότητας πάντα βάραινε το πρώτο και ποτέ δεν τόλμησε να συγκρουστεί με τη λογική του κέρδους των επιχειρήσεων.

Προεκλογική φιέστα της ΝΔ η εκλογή ΠτΔ

Η επιλογή μιας καθαρά κομματικής υποψηφιότητας δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία σκοπεύει να μετατρέψει τις διαδικασίες για πρεδρική εκλογή  σε προεκλογική γαλάζια φιέστα, χωρίς να δείχνει να πιστεύει ότι μπορεί να συγκεντρώσει τους 180 βουλευτές που απαιτούνται.

Ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε πως ο Σταύρος Δήμας θα είναι «προφανώς» υποψήφιος και στις τρεις προεδρικές ψηφοφορίες. Ωστόσο ας σημειωθεί πως η ΝΔ έχει δικαίωμα να αλλάξει υποψήφιο στην τρίτη κρίσιμη ψηφοφορία και να αιφνιδιάσει.

Η επιλογή μιας κομματικής υποψηφιότητας δεν δίνει στους επίδοξους «αποστάτες» βουλευτές άλλοθι για την επιλογή τους να στηρίξουν την κυβέρνηση Σαμαρά, ούτε επιτρέπει να διατηρηθούν καν τα προσχήματα.  Είναι γνωστό ότι το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν έχει στην πραγματικότητα σημασία καθώς ουσιαστικά αυτό που κρίνεται είναι η συνέχιση της συγκυβέρνησης και της μνημονιακής πολιτικής. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα φαντάζει εξαιρετικά απίθανο να βρεθούν 180 βουλευτές να τον ψηφίσουν. Το ποτέ μη λες ποτέ ισχύει όμως.

Από mao
http://greki-gr.blogspot.gr/2014/12/blog-post_847.html

"Βουτιά" στα χρηματιστήρια λόγω Ελλάδας και Κίνας...

Ισχυρές πιέσεις δέχονται σήμερα τα χρηματιστήρια διεθνώς, με φόντο την πολιτική αβεβαιότητα και το κραχ στο ελληνικό χρηματιστήριο, αλλά και λόγω της μεγάλης πτώσης στο χρηματιστήριο της Κίνας.

 

Στην Ευρώπη, οι αγορές δέχθηκαν ισχυρές πιέσεις στον απόηχο των πολιτικών και χρηματιστηριακών εξελίξεων στην Ελλάδα.
Στο Λονδίνο ο  δείκτης FTSE 100 υποχώρησε κατά 2,15% στις 6.529 μονάδες, ο γερμανικός DAX κατέγραψε πτώση 2,21% στις 9.794 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 έκλεισε με απώλειες 2,55% στις 4.264 μονάδες.
Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημείωσε πτώση 2,47% στις 340,62 μονάδες.
Στη Μαδρίτη ο IBEX 35 υποχώρησε 3,18%, ενώ στo Μιλάνο ο FTSE MIB σημείωσε πτώση 2,81%.
 
 
Πιέσεις δέχονται και οι δείκτες της Wall Street.  Ο δείκτης Dow Jones σημειώνει απώλειες 0,98% στις 17.677 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,84% στις 2.043 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,56% στις 4.714.
 
 
Βουτιά 5,3% κατέγραψαν οι μετοχές στην Κίνα μετά την απόφαση της χώρας να περιορίσει τη χρήση εταιρικών ομολόγων ως εγγύηση για βραχυπρόθεσμα δάνεια από τους επενδυτές.
 
 
 
bankwars.gr 
http://ideopigi.blogspot.gr/2014/12/blog-post_290.html

Δώρα μέσω sms για όσους ζητούν αποδείξεις

Μέσω sms θα λειτουργούν οι λοταρίες, στις οποίες θα κληρώνονται οι αποδείξεις των καταναλωτών. Το σχέδιο για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής από τη μη έκδοση αποδείξεων προβλέπει να δίνονται άμεσα τα δώρα, από
δωρεάν λεπτά ομιλίας, μέχρι δωρεάν ποτά ή εισιτήρια σε μουσεία σε όσους κερδίζουν.

Σύμφωνα με το σύστημα «@πόδειξη, που σχεδιάστηκε από τον «Δημόκριτο» και εγκρίθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, κάθε φορά που ο πελάτης θα παίρνει μια απόδειξη, θα στέλνει με το κινητό του ένα sms με το ΑΦΜ του πωλητή, το ποσό και την ημερομηνία, όπως γράφει σήμερα η «Καθημερινή».

Τα μηνύματα αυτά μαζί με τον αριθμό του κινητού θα συγκεντρώνονται σε έναν κεντρικό υπολογιστή όπου αυτόματα, κατά τακτά διαστήματα, γίνονται κληρώσεις για διάφορα ποσά.

Οι αποδείξεις που καταχωρίζονται στο σύστημα παρέχουν σε πραγματικό χρόνο την εικόνα της κίνησης της αγοράς. Με βάση τα στοιχεία του ΑΦΜ στο Taxis, η κίνηση μπορεί να παρουσιαστεί ανά επάγγελμα ή ανά γεωγραφική περιφέρεια. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να γίνει μια εκτίμηση του ΦΠΑ που πρέπει να καταβληθεί στο τέλος της περιόδου.
 
http://ksipnistere.blogspot.gr/2014/12/sms.html

Ο Σαμαράς πήρε τ’ όπλο του

O πρωθυπουργός μιας χώρας είναι υποχρεωμένος να προστατεύει τη ζωή και την υγεία των πολιτών του, όποιοι κι αν είναι, ό,τι κι αν έχουν κάνει. Αν θεωρεί ότι κάποιοι δεν δικαιούνται προστασίας λόγω των πράξεών τους, τότε ας επαναφέρει τη θανατική ποινή, που έχει καταργηθεί τυπικά από το 1993 και έχει να εφαρμοστεί από τον Αύγουστο του 1972. Ή θα επαναφέρει τη θανατική ποινή ο πρωθυπουργός ή θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να μη χάσει τη ζωή του ο Νίκος Ρωμανός, διότι, αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα έχει κι εκείνος την ευθύνη που του αναλογεί βάσει των συνταγματικών υποχρεώσεών του.

Όλα τούτα είναι ψιλά γράμματα για τον Σαμαρά, τον καθ' έξη κουτσαβάκη, που, όταν πηγαίνει...
αριά και που στη Βουλή, ψάχνει να βρει μια ατάκα για κατατροπώσει τον αντίπαλό του. «Αλλά τι λογική να έχετε» είπε ο Σαμαράς απευθυνόμενος στον Τσίπρα. «Εδώ μόλις προ ολίγου υμνήσατε έναν απεργό πείνας, αλλά ξεχάσατε ότι ο νεαρός αυτός έχει καταδικαστεί σε 15 χρόνια κάθειρξη για ληστεία με καλάσνικοφ». Ένας απεργός πείνας, χωρίς όνομα, χωρίς πρόσωπο, χωρίς δικαιώματα, ένας ληστής με καλάσνικοφ, που λαμβάνει αυτό που του αξίζει. Του αξίζει, άραγε, ο θάνατος, κύριε Σαμαρά; Τι ακριβώς κάνατε το βράδυ της Κυριακής; Μήπως επαναφέρατε από το παράθυρο την θανατική ποινή που είχε καταργήσει de facto ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και de jure ο Ανδρέας Παπανδρέου;
Ήταν τρομακτική η εικόνα του Σαμαρά την Κυριακή, ανατρίχιαζες να βλέπεις τον κατά το Σύνταγμα προστάτη της ζωής των πολιτών να μετατρέπεται σε τιμωρό τους. Κι από κάτω οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να χειροκροτούν τον αρχηγό τους με πάθος, λες κι έκανε κάποιο μεγάλο κατόρθωμα, λες κι έβαλε γκολ στη Ρεάλ. Σε καμία άλλη αποστροφή του λόγου του πρωθυπουργού δεν χειροκρότησαν τόσο οι βουλευτές και οι βουλευτίνες της Ν.Δ. Τους εξίταρε φαίνεται το καλάσνικοφ, τους συνέγειρε η τιμωρία εκείνου που κρατούσε το καλάσνικοφ κι αν η τιμωρία γίνει ποινή θανατική, τι να κάνουμε, υπάρχουν κι οι παράπλευρες απώλειες.
Να τον χαίρονται τον Σαμαρά οι βουλευτές του, να τον χαίρονται και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που τον κρατούν στην εξουσία ψηφίζοντας ό,τι τους πλασάρει, Μνημόνια, προϋπολογισμούς, Προέδρους της Δημοκρατίας. Να τον χαίρεται και η Μάρκου που ψήφισε «ναι» και ο Ψαριανός που ψήφισε «παρών» -ή μήπως δεν ήταν ο Ψαριανός και ήταν ο Λουκάς Σιδηρόπουλος ο Μίστερ Χάιντ του δόκτορος Τζέκιλ; Να τον χαίρονται τον Σαμαρά και οι ανεξάρτητοι, κυρίως οι προερχόμενοι από την Κεντροαριστερά, που μαζεύουν υπογραφές για να δώσουν φιλί ζωής στην κυβέρνηση των σαμαράδων, των Μπαλτάκων, των Βορίδηδων, των Αδώνιδων.
Μην τους πολυφιλάτε, σύντροφοι, τους Σαμαράδες, τους Μπαλτάκους, τους Βορίδηδες, τους Αδώνιδες, γιατί θα αρχίσετε να τους μοιάζετε. Έχετε αρχίσει ήδη.
Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη από avgi
http://greki-gr.blogspot.gr/2014/12/blog-post_135.html

Χριστούγεννα με Τανκς στους Δρόμους της Αθήνας! Ξένες Μυστικές Υπηρεσίες Ετοιμάζουν να Αποσταθεροποιήσουν τη Χώρα, για να επέμβει ο Στρατός!

Χριστούγεννα με Τανκς στους Δρόμους της Αθήνας Αποφάσισε η Τρόικα! Ποιοι κρύβονται πίσω από την Οργανωμένη Εκπαίδευση των Αναρχικών στο Αντάρτικο πόλεμο τον πόλεων! Ξένες Μυστικές Υπηρεσίες Ετοιμάζουν να Αποσταθεροποιήσουν τη Χώρα, για να επέμβει ο Στρατός!
Σε μια λαθος αποφαση προχωρησε η Συγκυβερνηση………να επισπεύσει τις διαδικασίες για την εκλογη απο την βουλη νεου Προέδρου της Δημοκρατίας στις 17 Δεκεμβρίου, οπου και θα γίνει η πρώτη ψηφοφορία. Αυτή απαιτεί 200 ψήφους για την εκλογή του Προέδρου. Σε περίπτωση που δεν συγκεντρωθούν οι απαιτούμενες ψήφοι, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται μετά από πέντε ημέρες, όπου πάλι απαιτείται η συγκέντρωση 200 ψήφων. Αν και πάλι δεν εκλεγεί Πρόεδρος πάμε σε τρίτη ψηφοφορία, επίσης 5 ημέρες μετά, αλλά με 180 ψήφους να απαιτούνται για την εκλογή. Η διαδικασία εκλογής Προέδρου θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 27 Δεκεμβρίου,σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία των πολιτικών δυνάμεων σε ένα πρόσωπο και δεν εκλεγεί Πρόεδρος μετά και την τρίτη ψηφοφορία, τότε οδηγούμαστε σε διάλυση της Βουλής και σε εθνικές εκλογές.
Για ποιο λόγο όμως προχώρησε σε αυτή την κίνηση η κυβέρνηση; Ο Α.Σαμαράς ισχυριζοταν ότι τους έχει βρει τους 180 βουλευτές, αλλά στην τρόικα αμφιβάλουν. Και από εκεί ξεκίνησε η αλυσίδα των γεγονότων που οδήγησαν στην πρόωρη προεδρική εκλογή μέσα στα Χριστούγεννα! Ηταν εδω και μερες σαφή τα μηνυματα που μας εστειλε η τρόικα και ειδικότερα το Βερολίνο που θέλει να ξεκαθαριστεί η κατάσταση «εδώ και τώρα». Δυστυχως αυτη ειναι η πραγματικοτητα, την χώρα μας την διοικουν οι δανειστες μας μεσω e-mail, και παιζουν με την τυχη της πατριδας μας, αδιαφορώντας αν βλαπτουν τα εθνικα μας συμφεροντα, και με την αποφαση τους αυτη αποσταθεροποιουν ενα κρατος την περιοδο τον χριστουγεννων!
Κατα την ταπεινη μου αποψη θα ηταν προτιμοτερο να ξεκινησει η διαδικασια εκλογης προεδρου δημοκρατιας, με τα την γιορτινη περιοδο τον χριστουγεννων, και μονο με μια ψηφοφορια αντι τον τριον που επιτάσσει το συνταγμα, για να γλιτώσουμε ενα σωρο παρατραγουδα! Τα σεναρια για την αποφαση αυτη εξακολουθουν να ειναι πολλα, συμφωνα με διαφορα δημοσιευματα, μετά τη συμφωνία στο Eurogroup για δίμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ερρίφθη ο κύβος για τις διαδικασίες εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.
»Το Eurogroup πιεζε την Ελληνικη κυβερνηση ότι όλες οι σχετικές διαδικασίες πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέσα στους δυο πρώτους μήνες του 2015. »Έτσι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα είναι κρίσιμο: για την ολοκλήρωση της νέας συμφωνίας και για την διευθέτηση όλων των θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος του χρέους. Αλλο ενα σεναριο ανέφερε οτι ο νυν Προεδρος της Δημοκρατιας Καρολος Παπουλιας, ειχε ανακοινωσει στους Πολιτικους Αρχηγους την πρόθεσή του για προωρη παραιτηση του ,μετα απο την γιορτινη περιοδο τον χριστουγεννων!
Το πιο ακραιο σεναριο που υπάρχει είναι ο φοβος της Συγκυβερνησης για μια γενικευμενη επανασταση, σε περιπτωση θανατου του Ρωμανου απο την απεργια πεινας! Ένα τετοιο γεγονος θα εφερνε τεραστια εκρηξη βιας,αναρχιας, και καθημερινων συγκρουσεων, οχι μονο στην αθηνα,αλλα σε ολη την Ελλαδα! Ενα ολοκληρο Κρατος ετρεχε να δημιουργησει την τελευταια στιγμη ενα νομοθετικο νομο ώστε να ικανοποιηθούν τα δικαια αιτηματα ρωμανου για εκπαιδευση, αλλα δεν εχει σημασια αν ειναι τορα ο ρωμανος ,και αυριο ειναι καποιο αλλο παιδι που θα προβεί σε αυτου του ειδους διαμαρτυρια! Το Κρατος οφειλει να εχει μια πιο ελαστικοι νομοθεσια κυριους για νεους ανθρωπους μεχρι 25 χρονων , με νεους νομους που να συμβαδίσουν στο σημερα, με κατάργηση τον υπαρχουσών νομων εποχης 1950-60, οπου να προβλεπουν ολες της περιπτωσεις για το δικαιωμα εκπαιδευσης αυτων των ανθρωπων, και να μην τρεχει ενα ολοκληρο κρατος την τελευταια στιγμη…….να προλάβει είτε το μοιραιο…..αλλα και να μην καει η Αθηνα!
Δυστυχως ακομα και για αυτην την περιπτωση Ρωμανου, δειξαμε το ποσο διχασμενη κοινωνια ειμαστε…….με αλλους να θελουν να ηρωποιησουν ως επαναστατη τον Ρωμανο, και αλλους να παιρνουν το μερος μιας ποιο σκληρης αντιμετωπισης της υποθεσης! Σε καθε περιπτωση και οι δυο αποψεις επεσαν στην παγιδα του διχασμου και της πολιτικοποίησης αυτου του γεγονοτος, και φανταστειτε οτι η Ελλαδα διχαστηκε για ενα απλο παιδι! Δηλαδη σε ενα πραγματικο (κινδυνο-γεγονος-αιτια) τι εχει να γινει!? Παντως μεγαλο προβληματισμο εχουν φερει στην Αστυνομια οι νεες μεθοδοι που χρησιμοποιουσαν στις διαδηλώσεις της 6 δεκεμβρίου, μια καλα και αρτια εξοπλισμενη μεριδα των διαδηλωτών…….μαλιστα ηταν αριστα εκπαιδευμενη στις μεθόδους του λεγομενου Ανταρτικου πολεως!
Ειναι γνωστο οτι η Ελλαδα εχει γινει το κεντρο πολλών ξενων Μυστικών Υπηρεσιών, που η δουλειά τους ειναι σαν ενα φιδι διπροσωπο, αλλοτε βοηθουν την Συν κυβερνηση, και αλλοτε δουλευουν για την αποσταθεροποίηση της χωρας! Αληθεια πια σκοτεινη υπηρεσια- δυναμη,κρυβεται πισω απο την τοση καλη οργανωση τον Αναρχικων? Γιατι εδω μιλαμε για μια αρτια Στρατηγικη μεθοδος,με πλανο και σχεδιο,που οπως ειπα αυτη η ανθρωποι θα επρεπε να ηταν εκπαιδευμενοι……..πραγμα που αυτο ειναι αδυνατον να γινει απο καποιους δεκαδες αναρχικους! Η δε Αστυνομια,για πρωτη φορα στα χρονικα, ηταν πολυ καλα οργανωμενη, δεν εφνιδιαστηκε-ουτε επεσε στις διαφορες παγιδες τοω φερομενων αναρχικων! Ηταν σαν να γνωριζει τα παντα….για τα υποτιθεμενα σχεδια,πλανα,και ενεργειες τον αναρχικον, Δεν ξερω και δεν μου αρεσουν η θεωριες συνομωσιας, ολο το σκηνικο θυμιζε φτιαχτω-στημενο,προβοκατσια…..Ερωτημα, τι θα γινει αν δεν κατορθώσουν τα πολιτικα κομματα να εκλέξουν Προεδρο Δημοκρατιας και οδηγηθούμε σε εκλογες? Με τι πολωση και φανατισμο θα διεξαχθούν…….θα διεξαχθούν ομαλα!
Σε μια ενδεχομενη νικη του Συριζα θα την αποδεχτούν οι Ευρωατλαντική Συμμαχοι μας?…….η θα ωθήσουν την χωρα μας σε ενα καλα οργανωμενο σχεδιο με την επικειμενη διαφωνια με την πολιτικη του Συριζα, διακοπης της οικονομικης βοηθειας-που αμεσα θα φερει βιαιες διαδηλώσεις και αναρχια………που θα αναγκάσει την παρεμβαση του Στρατου! Να ξερετε οτι και τα πιο απιστευτα σεναρια επιστημονικης φαντασιας καποτε υλοποιούνται……..Ευχομαι αυτα τα σεναρια να μην πραγματοποιηθούν!
Σπυρος Πριφτης
 
 
http://www.katohika.gr/2014/12/xristougenna-me-tanks-stous-dromous.html 

Εικονικός πνιγμός, ηλεκτρικά τρυπάνια και απειλές βιασμού από τη CIA σε ανακρίσεις

Επιμέλεια: Βαγγέλης Βιτζηλαίος > Σεξουαλικές απειλές, ηλεκτρικά τρυπάνια, εικονικό πνιγμό και άλλες απάνθρωπες μεθόδους περιελάμβαναν οι πρακτικές της CIA κατά τη διάρκεια ανακρίσεων υπόπτων για τρομοκρατία μετά την 11η Σεπτεμβρίου, αναφέρει έκθεση-κόλαφος της αμερικανικής Γερουσίας.
Η έρευνα της επιτροπής της Γερουσίας είναι έκτασης άνω των 6.000 σελίδων αλλά παραμένει απόρρητ, με μία περίληψη 480 σελίδων να αναμένεται να δημοσιοποιηθεί.
Η έκθεση κάνει λόγο για μυστικές τοποθεσίες, μπουντρούμια εκτός ΗΠΑ στα οποία γίνονταν οι ανακρίσεις.

Η CIA απείλησε κρατούμενο ότι θα τον βιάσει με τη χρήση σκουπόξυλου, ενώ σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, αξιωματούχοι της αμερικανικής υπηρεσίας απείλησαν ότι θα σκοτώσουν με ηλεκτρικό τρυπάνι τον Αμντέλ Ραμνάν αν Νασίρι, μέλος της αλ Κάιντα και φερόμενο ως «εγκέφαλο» τρομοκρατικής επίθεσης στο αμερικανικό πολεμικό πλοίο USS Cole τo 2000.  
Η δημοσιοποίηση της έκθεσης είχε καθυστερήσει εξαιτίας διαφωνιών στην Ουάσινγκτον για το ποια σημεία της θα δημοσιοποιούνταν. 
Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα έπαυσε το πρόγραμμα ανακρίσεων της CIA όταν ανέλαβε την προεδρία το 2009.

Εκλογές 8 Φλεβάρη με 151 ψήφους η εκλογή πρόεδρου της Δημοκρατίας από τη νέα Βουλή

Το αποφάσισαν οι ξένοι νταβατζήδες χωρίς να μας ρωτήσουν!
Η τρόικα και οι δανειστές απαίτησαν νέα κυβέρνηση για να ψηφίσει το νέο μνημόνιο με τα νέα σκληρά, αντιλαϊκά και αβάσταχτα μέτρα που θα εξαθλιώσουν το λαό ακόμα περισσότερο
ME ENTOΛΗ των ξένων, της τρόικας και των αρχιτοκογλύφων δανειστών η κυβέρνηση υποχρεώνεται να αφήσει ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ, ότι τάχατες έχει βρει τους 180 βουλευτές που χρειάζονται για να εκλέξει νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να παραμείνει στην εξουσία για άλλα δύο χρόνια και να προκηρύξει εκλογές για τις 8 ή το αργότερο 15 Φλεβάρη.
Στην ουσία τα αφεντικά μας, οι ξένοι, που με τη βοήθεια της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, κυβερνούν εδώ και 5 χρόνια τη χώρα, έδωσαν ΕΝΤΟΛΗ στην κυβέρνηση με ΙΤΑΜΟ μάλιστα τρόπο, στην ουσία τους είπαν «ΤΣΑΚΙΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΩΣ ΕΚΛΟΓΕΣ» σας δίνουμε μόνο δύο μήνες παράταση του μνημονίου για να τελειώσετε όλες τις εκκρεμότητες.
Σύμφωνα με απολύτως εξακριβωμένες πληροφορίες μας, οι ξένοι είναι έξω φρενών με την ανικανότητα που έχει επιδείξει σε όλους τους τομείς η σημερινή κυβέρνηση και με τα πενιχρά έως ανύπαρκτα επιτεύγματά τους και επομένως ΔΕΝ ΤΗΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ, ότι μπορεί να κάνει οποιαδήποτε διαπραγμάτευση μαζί τους, γιατί την θεωρούν πλήρως ανίκανη και ανυπόληπτη και γι αυτό ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ, τώρα, αμέσως, εκλογές…
Η κυβέρνηση από την πλευρά της ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΗΚΕ πλήρως, δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη και προσπάθησε στην αρχή μεν να ψελλίσει στους ξένους ότι «μπορεί» να βρει τους 180 βουλευτές. Οι ξένοι απάντησαν ότι τους λένε παραμύθια, γιατί είναι αδύνατον να βρεθούν με τις σημερινές συνθήκες 180 αποστάτες και ότι αυτά είναι μεγάλα ψέματα για εσωτερική κατανάλωση.
Ο δεύτερος ισχυρισμός της κυβέρνησης για να τραβήξουν λίγο παραπέρα τις εκλογές και για να μην εκτεθούν στους ψηφοφόρους τους, που εδώ και 2 χρόνια τους ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ασύστολα ότι τάχατες θα τελειώσουν την τετραετία, ήταν ότι πρέπει για το καλό του τόπου και τα… συμφέροντα των δανειστών μας, να αρχίσουν την αναθεώρηση του Συντάγματος για να λειτουργήσει πιο ομαλά το κράτος και να μαζέψουν περισσότερα χρήματα για την εξόφληση των δανειστών, οι ξένοι τους απαντούσαν πάλι με σκαιότατο τρόπο, «αφήστε τις εξυπνάδες», αρκετά ψέματα μας είπατε. Αν πραγματικά θέλατε την αναθεώρηση του Συντάγματος, θα έπρεπε να την είχατε ήδη τελειώσει τώρα και όχι να θέλετε να την αρχίσετε τώρα.
Πάμε για εκλογές
Μετά από όλα αυτά η κυβέρνηση κατάλαβε ότι έχει χάσει οριστικά το παιχνίδι και ότι οι ξένοι είναι αποφασισμένοι να οδηγήσουν τη χώρα αμέσως σε εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η ΣΚΛΗΡΗ ΣΤΑΣΗ των ξένων οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν χάσει κάθε εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, που τόσα χρόνια χρησιμοποίησαν σαν πειθήνιο όργανό της, αλλά απεδείχθη ανίκανη.
Γι΄ αυτό ΕΠΕΙΓΟΝΤΑΙ να υπογράψουν το νέο μνημόνιο που έχουν ήδη ετοιμάσει, για να μας αλυσοδέσουν ακόμα πιο γερά με πολύ σκληρά μέτρα, με ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ που θα έχει ΝΩΠΗ ΛΑΪΚΗ ΕΝΤΟΛΗ, με την οποία θα διαπραγματευθούν και ανάλογα ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ που θα έχει προκύψει από τις εκλογές, θα κάνουν και τις ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ, ελπίζοντας ότι θα πιάσουν τόπο και δεν θα πάνε χαμένες. Δεν θα διακινδυνεύσουν δηλαδή να… χάσουν τα λεφτά τους, πράγμα βέβαια που εμείς… ευχόμαστε να συμβεί.
Άρχισε το ξήλωμα της κατοχικής κυβέρνησης
Έτσι η κυβέρνηση χθες ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ να ανακοινώσει επισήμως ότι αρχίζει στις 17 Δεκεμβρίου η διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και θα πραγματοποιηθεί η πρώτη ψηφοφορία.
Η δεύτερη ψηφοφορία έχει ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ να γίνει στις 23 Δεκεμβρίου και η Τρίτη, που θεωρείται ότι θα αποβεί πλέον άκαρπη στις 29 Δεκεμβρίου. Στη συνέχεια στις 8 Ιανουαρίου θα ανακοινωθεί η διάλυση της Βουλής και η προσφυγή στις εκλογές για τις 8 του Φλεβάρη.
Η χώρα πλέον εισήλθε στην ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΗ περίοδο της νεωτέρας ιστορίας της και καλούμε τον κόσμο να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να ψηφίσει ομαδικά τον Αλέξη. Να είναι σίγουροι οι Έλληνες ότι όση μεγαλύτερη ΔΥΝΑΜΗ δώσουμε στον Τσίπρα, με τόσο μεγαλύτερη επιτυχία θα διαχειριστεί τα εθνικά μας θέματα για να σώσει τη χώρα από την καταστροφή.
Ραγδαίες εξελίξεις
Kαταιγιστικές εξελίξεις προκαλεί η απόφαση των ξένων νταβατζήδων να ξεκαθαρίσουν οριστικά το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα. Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται η επίσπευση της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας καθώς και η προκήρυξη εκλογών στις 8 ή στις 15 Φεβρουαρίου, με δεδομένο το αδιέξοδο στην ανεύρεση των 180 βουλευτών που απαιτούνται για την εκλογή Προέδρου.
- Η απόφαση Σαμαρά για την επίσπευση εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας με την πρώτη ψηφοφορία να διενεργείται 17 Δεκεμβρίου και την κρίσιμη τελική ψηφοφορία στις 29 Δεκεμβρίου, εντάσσεται στη στρατηγική των ξένων νταβατζήδων για οριστικό ξεκαθάρισμα των πολιτικών εκκρεμοτήτων στην Ελλάδα. Προκειμένου να θέσουν στη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά από εκλογές τα εκβιαστικά διλήμματα για την ψήφιση νέου μνημονίου που περιλαμβάνει σκληρά και αντιλαϊκά μέτρα.
- Οι εκλογές είναι βέβαιο ότι θα πραγματοποιηθούν 8 ή 15 Φεβρουαρίου, με δεδομένο το αδιέξοδο στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αφού η επιχείρηση αποστασίας δεν αποδίδει και οι 180 βουλευτές είναι άπιαστο όνειρο. Βεβαίως μετά τις εκλογές, ο αριθμός των βουλευτών που απαιτείται για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας κατεβαίνει στους 151 οπότε αναμένεται να λυθεί και αυτή η εκκρεμότητα. Στη συνέχεια οι ξένοι τοκογλύφοι θα σκληρύνουν τους εκβιασμούς απέναντι στη νέα κυβέρνηση για να διαπιστώσουν τις διαπραγματευτικές αντοχές τους. Όπως όλα δείχνουν στις εκλογές θα κερδίσει και μάλιστα με αυτοδύναμη πλειοψηφία στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας. Οι ηγετικές ικανότητες θα δοκιμαστούν αμέσως μετά την εκλογή του, αφού οι ξένοι τοκογλύφοι θα επιχειρήσουν με εκβιαστικές πρακτικές να τον θέσουν σε κατάσταση ομηρίας. Γι΄ αυτό επιβάλλεται η συστράτευση του λαού, προκειμένου να διαμορφωθεί ένα μεγάλο και ισχυρό πλειοψηφικό ρεύμα στην κοινωνία, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να δοθεί συντεταγμένα η καθοριστική μάχη απέναντι στους ξένους τοκογλύφους.
Αργά τη νύχτα οργίασαν οι φήμες ότι αναζητούσαν γυναίκα υποψήφια για την προεδρία της Δημοκρατίας.
 
 
http://www.katohika.gr/2014/12/ekloges-8-flevari-me-151-psifous-i-eklogi-proedrou.html 
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters