Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Γιώργος Πασχαλίδης. Είναι Έλληνας ερευνητής και έχει κάνει τη μοναδική στην ιστορία της ανθρωπότητας ανακάλυψη

 

Ο Γιώργος Πασχαλίδης γεννήθηκε στο Αιγίνιο Πιερίας. Είναι παντρεμένος με την Χρυσούλα Χατζημιχαήλ και έχει τρία παιδιά: τον γιό του Δημήτρη, τον γαμπρό του  Γιώργο και την κόρη του Ελευθερία.
Είναι Έλληνας ερευνητής και έχει κάνει τη μοναδική στην ιστορία της ανθρωπότητας ανακάλυψη: το Μοντέλο των Τριών Ανθρώπινων Τύπων Προσωπικότητας και τις τρεις διαφορετικές  λειτουργίες του εγκεφάλου, που αντιστοιχούν στους τρεις τύπους.. Το Μοντέλο αφορά τη λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου και του σώματος. Σύμφωνα με το Μοντέλο αυτό, όλοι οι άνθρωποι κατηγοριοποιούνται  σε τρεις μόνο τύπους, με κοινά χαρακτηριστικά βιολογικής δομής και προσωπικότητας: τον  Α, τον Β και τον Γ τύπο.
Οι τρεις ανθρώπινοι τύποι κατατάσσονται με βάση:
  • Τα χαρακτηριστικά προσωπικότητας
  • Τη δομή και λειτουργία του εγκεφάλου
  • Τον εντερότυπο
  • Τη σκελετική κατασκευή
  • Την απορρόφηση βιομετάλλων και βιταμινών
  • Την προδιάθεση και εκδήλωση των εξατομικευμένων δυσλειτουργιών του κάθε τύπου.
Οι τρεις ανθρώπινοι τύποι προέρχονται από διαφοροποιήσεις των τριών εγκεφαλικών δομών του μεταιχμιακού συστήματος του εγκεφάλου και των συνδέσεων τους. Πιο συγκεκριμένα:
  • Ο Α τύπος λειτουργεί με τον κροταφικό φλοιό και τον πολυαισθητικό συνειρμικό φλοιό
  • Ο Β τύπος λειτουργεί με την αμυγδαλή και τον προμετωπιαίο φλοιό
  • Ο Γ τύπος λειτουργεί με τον ιππόκαμπο και τον συνειρμικός φλοιό του λιμπικού συστήματος
Τη γνώση αυτή ο Γιώργος Πασχαλίδης τη μεταφέρει μέσα από τα έξι βιβλία του, που έγιναν best seller στην Ελλάδα Τα πρώτα τρία βιβλία του έχουν ήδη μεταφραστεί και κυκλοφόρησαν στις Η.Π.Α. στην αγγλική γλώσσα. Σύντομα τα βιβλία του θα κυκλοφορήσουν στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Ρωσία.
Ο Γιώργος Πασχαλίδης βραβεύτηκε με το ΙX Διεθνές Βραβείο “Giuseppe Sciacca” 2010 (Pontificia Universita Urbaniana) καθώς και από τον Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος. Τον Ιούνιο του 2012 παρουσίασε για πρώτη φορά στο 18ο Παγκόσμιο Συνέδριο Νευροεπιστημών & Βιολογικής Ψυχιατρικής στη Νέα Ορλεάνη το Μοντέλο των Τριών Ανθρώπινων Τύπων Προσωπικότητας. Στη συνέχεια, παρουσίασε τις ανακαλύψεις του στο 20ο Παγκόσμιο Συνέδριο Γενετικής Ψυχιατρικής στο Αμβούργο και στο 5o Παγκόσμιο Συνέδριο Εκπαίδευσης, Έρευνας και Καινοτομίας 2012 στη Μαδρίτη. Tο Μοντέλο των Τριών Ανθρώπινων Τύπων Προσωπικότητας παρουσιάστηκε και στο 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αεροδιαστημικής, Ναυτικής και Περιβαλλοντικής Ιατρικής στη Μόσχα.

Α. ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΤΥΠΟΙ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ



Τα χαρακτηριστικά προσωπικότητας του καθενός από τους  τρεις τύπους είναι:
Ο Α τύπος είναι :
  • Άνθρωπος της δράσης.
  • Αυθόρμητος.
  • Ανυπόμονος.
  • Με αυτοπεποίθηση.
  • Αντιδρά στο στρες με πανικό.
  • Προσπερνά εύκολα τα εμπόδια.
Ο Β τύπος είναι:
  • Υπομονετικός.
  • Συναισθηματικός.
  • Επιρρεπής στις δικαιολογίες.
  • Διστακτικός στη λήψη αποφάσεων.
  • Ρομαντικός.
  • Έχει αυτοέλεγχο.
  • Έχει μητρικά αισθήματα.
  • Αγχώνεται για το μέλλον.
  • Αντιδρά στο στρες με άγχος.
Ο Γ τύπος είναι:
  • Άνθρωπος του πάθους των άκρων.
  • Φιλόδοξος.
  • Οργανωτικός.
  • Επίμονος.
  • Επαναστάτης.
  • Νιώθει πόνο για καταστάσεις του παρελθόντος.
  • Φοβάται την απόρριψη.
  • Αντιδρά στο στρες αρχικά με πανικό και στη συνέχεια «κολλάει».
Β. ΤΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΓΟΝΙΔΙΟ
Εξίσου σημαντική είναι η ανακάλυψή του Γιώργου Πασχαλίδη για το κυρίαρχο γονίδιο. Ο τύπος του κάθε ατόμου κληρονομείται από τη γενετική μεταβίβαση των βιολογικών και χαρακτηρολογικών ιδιαιτεροτήτων του ενός από τους δύο γονείς. Η διαφοροποίηση αυτή καθορίζει το κυρίαρχο γονίδιο, που διευκρινίζει την προέλευση της γενετικής μεταβίβασης από πατέρα ή μητέρα. Εξηγούνται έτσι οι φυλογενετικώς διαφοροποιημένοι εγκέφαλοι που έχουν διαφορετικές φυσιολογικές ιδιότητες και τάσεις συμπεριφοράς, ανάλογα με το αν είναι εγκέφαλος με συμπεριφορές αρσενικού ή θηλυκού φύλου. Το κυρίαρχο γονίδιο του κάθε τύπου, το αν δηλαδή είναι από πατέρα ή μητέρα, καθορίζεται από το φύλο του γονέα από τον οποίο κληρονομείται ο τύπος και είναι ανεξάρτητο του φύλου του συγκεκριμένου ατόμου. Έτσι εξηγείται το φαινόμενο γυναίκες να εμφανίζουν αρσενική συμπεριφορά και άνδρες μητρική συμπεριφορά.
Γ. ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΟΡΜΟΝΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ
Ο Γιώργος Πασχαλίδης έχει επίσης εισαγάγει τον όρο Συνολική Ορμονική Διαταραχή (Συνολική Εκτίμηση Απάντησης στο Στρες), που είναι ο βαθμός επίδρασης του στρες στον οργανισμό μας. Η Συνολική Ορμονική Διαταραχή αντιπροσωπεύει:
  • Τον βαθμό της συναισθηματικής και φυσιολογικής διαταραχής
  • Τις βιοχημικές και παθοφυσιολογικές αλλαγές στους τρεις σχηματισμούς του μεταιχμιακού συστήματος του εγκεφάλου, μέσω της πλαστικότητας των συνάψεων του εγκεφάλου
  • Τα σήματα συναγερμού των νευρικών κυττάρων του εντέρου σε στρεσσογόνες καταστάσεις
  • Τον βαθμό της συνολικής λειτουργίας του σώματος
  • Την πλαστικότητα του εγκεφάλου (την ικανότητά του να αλλάζει σε νευρωνικό επίπεδο), η οποία εξηγεί την βελτίωση του τρόπου σκέψης μετά από την πτώση της συνολικής διαταραχής, καθώς εξειδικευμένες για τον κάθε τύπο περιοχές του εγκεφάλου επαναλειτουργούν κανονικά.
Το στρες γίνεται αντιληπτό από τον εγκέφαλό μας και η αντίδραση μας στο στρες καθορίζεται από αυτόν και επηρεάζει τη λειτουργία του ίδιου του εγκεφάλου και συνεπώς και ολόκληρου του σώματος.
Ο Γιώργος Πασχαλίδης έχει περιγράψει αναλυτικά τον τρόπο με τον οποίο ο εγκέφαλος επεξεργάζεται την πληροφορία ηλεκτρομαγνητικά και χημικά και εξηγεί πώς η μεταφορά της πληροφορίας αυτής παρεμποδίζεται και μπλοκάρεται όταν το άτομο είναι υπό στρες και κάνει επαναλαμβανόμενες εμμονικές σκέψεις. Σύμφωνα με τον Γιώργο Πασχαλίδη, η εμμονική σκέψη μπλοκάρει τη λειτουργία του εγκεφάλου, εμποδίζοντας τον να έλκει τη Ζωτική Πληροφορία και να την μετατρέπει σε χημικά στοιχεία ώστε ο οργανισμός μας να λειτουργεί σωστά. Μας εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε όλοι να θέσουμε σε λειτουργία τον εγκέφαλό μας, ώστε η σκέψη μας να μη τον εμποδίζει, αλλά να τον υποστηρίζει ώστε να συντηρεί τον ίδιο και το σώμα μας.
Δ. ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΤΥΠΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
Όσον αφορά τη διατροφή, σύμφωνα με το Μοντέλο των Τριών Τύπων Προσωπικότητας, ο κάθε ανθρώπινος τύπος έχει διαφορετικές διατροφικές ανάγκες, που καθορίζονται γενετικά από τον διαφορετικό τρόπο με τον οποίο ο κάθε τύπος αφομοιώνει συγκεκριμένα βιομέταλλα και βιταμίνες, τα οποία παίζουν σημαντικό ρόλο στην πλαστικότητα του εγκεφάλου (το μαγγάνιο για  τον Α τύπο, το μαγνήσιο για τον Β τύπο και τον χαλκό για τον Γ τύπο).
Πιο συγκεκριμένα, από τον ανθρώπινο τύπο Α λείπει ένα βασικό στοιχείο. Αυτή η έλλειψη παρεμποδίζει την αφομοίωση του μαγγανίου από τον οργανισμό, με αποτέλεσμα ο εγκέφαλος να μπερδεύεται και να δίνει λανθασμένες εντολές διαχείρισης του σιδήρου από τον οργανισμό του. Γι’ αυτό στον οργανισμό του Α τύπου παρατηρούνται ξηροδερμία σώματος και οργάνων με αποτέλεσμα να έχουμε κίρρωση ύπατος και πνευμονικές λοιμώξεις.
Και κατ’ αναλογία στον Β τύπο λείπει ένα άλλο βασικό στοιχείο. Αυτή η έλλειψη παρεμποδίζει την αφομοίωση του μαγνησίου από τον οργανισμό, με αποτέλεσμα ο εγκέφαλος να μπερδεύεται και να δίνει λανθασμένες εντολές διαχείρισης της βιταμίνης D, της βιταμίνης Β12 και των Ω3 λιπαρών οξέων από τον οργανισμό, τα οποία σχετίζονται με την αύξηση της πηκτότητας του αίματος και οδηγούν στη θρομβοφιλία. Η βιταμίνη D η οποία αποθηκεύεται στο παχύ έντερο, προκαλεί απώλεια της ελαστικότητας του παχέος εντέρου και πρήξιμο. Ως συνέπεια έχουμε την εμφάνιση κιρσών που οδηγούν σε σπαστική κολίτιδα.
Ανάλογα, από τον οργανισμό του Γ τύπου λείπει ένα άλλο βασικό στοιχείο. Η έλλειψη αυτή παρεμποδίζει την αφομοίωση του χαλκού από τον οργανισμό, με αποτέλεσμα ο εγκέφαλος να μπερδεύεται και να δίνει λανθασμένες εντολές διαχείρισης της βιταμίνης C, την οποία στέλνει στο αίμα. Έτσι ασβεστοποιούνται οι αρθρώσεις, τα αγγεία, η αριστερή κοιλία της καρδιάς και οι βαλβίδες της κεντρικής αρτηρίας, επιφέροντας ως αποτέλεσμα βραδυκαρδία και αρρυθμία.
Ε. ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΤΥΠΟΙ ΚΑΙ ΕΝΤΕΡΟΤΥΠΟΙ
Ο Γιώργος Πασχαλίδης από το 2002 έχει μιλήσει για τη σύνδεση των δύο εγκεφάλων του οργανισμού (του εγκεφάλου του σώματος και του εγκεφάλου του εντέρου), που ενεργοποιούν κοινά νευρολογικά, ορμονικά και ανοσολογικά συστήματα. Ο σωματικός εγκέφαλος μεταφέρει ιχνοστοιχεία βιομετάλλων πληροφορώντας με τον τρόπο αυτό τα κύτταρα. Ο εντερικός εγκέφαλος απορροφά και μεταφέρει τα υγρά βιομέταλλα, συντηρώντας έτσι τα κύτταρα και την εντερική μικροβιακή χλωρίδα. Όπως ανακάλυψαν το 2010 οι ερευνητές του Ευρωπαϊκού Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας, οι κοινότητες των βακτηρίων που διαβιούν στο γαστρεντερικό μας σύστημα, μπορούν τώρα να καταταχθούν σε τρεις μόνο διακριτές ομάδες, τους εντερότυπους. Οι εντερότυποι αυτοί βρίσκονται σε πλήρη αντιστοιχία με τα όσα ο κ. Πασχαίδης ανέφερε ήδη από το 2002:
  • Εντερότυπος Bacteroides για τον Α τύπο
  • Εντερότυπος Prevotella για τον Β τύπο
  • Εντερότυπος Rumminococcus για τον Γ τύπο
Οι δύο εγκέφαλοι είναι σχεδόν ταυτόσημοι: έχουν ίδια κύτταρα, ίδιες αρχές λειτουργίας, ίδιους υποδοχείς. Ο ένας εγκέφαλος επηρεάζει τον άλλο. Είναι σημαντικό και οι δυο αυτοί εγκέφαλοι να λειτουργούν άριστα. Η απορρόφηση των βιομετάλλων, που είναι βασικά στοιχεία για τη λειτουργία των νευρωνικών συνάψεων, ρυθμίζεται από τη σωστή λειτουργία των 2 εγκεφάλων και τη σύνδεσή τους. Κατανοώντας τη λειτουργία των νευρωνικών συνάψεων και καθορίζοντας το βαθμό της Συνολικής Ορμονικής Διαταραχής, συμβάλλουμε στην πρόληψη των ασθενειών.
Σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα υπάρχει συσχέτιση μεταξύ των εντεροτύπων και των βιομετάλλων για κάθε τύπο. Μεταβολές στη συγκέντρωση των νευροδιαβιβαστών και των βιομετάλλων μετά από στρες οδηγούν στην εκδήλωση σωματικών και ψυχικών διαταραχών. Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση της Συνολικής Ορμονικής Διαταραχής.
Ζ. ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΤΥΠΟΙ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ
Σύμφωνα με Μοντέλο των Τριών Ανθρώπινων Τύπων Προσωπικότητας κάθε ένας από τους τρεις ανθρώπινους τύπους έχει μια προδιάθεση για συγκεκριμένες ασθένειες, που καθορίζονται από τη λειτουργία των εξειδικευμένων – ανάλογα με τον τύπο – περιοχών του εγκεφάλου, τον αντίστοιχο εντερότυπο και τη διαφοροποιημένη απορρόφηση μετάλλων και στοιχείων.
Έχει διαπιστωθεί ότι άτομα Α τύπου παρουσιάζουν τα ακόλουθα νοσήματα: νόσος Alzheimer, κροταφική επιληψία, σκλήρυνση κατά πλάκας με γρήγορη επιδείνωση και με έναρξη παραπληγίας, κροταφικό εγκεφαλικό επεισόδιο το οποίο είναι μοιραίο ή προκαλεί μη αναστρέψιμα συμπτώματα, σχιζοφρένεια με ψευδαισθήσεις, δερματικό ερυθηματώδη λύκο και πνευμονία. Ο Α τύπος εκδηλώνει οστεοαρθρίτιδα από φλεγμονές στις αρθρώσεις, με συνέπεια τη νέκρωση ορισμένων σημείων της άρθρωσης. Τα άτομα αυτά καταλήγουν να κάνουν εγχείρηση σε μικρά μόνο τμήματα του οστού, στην άρθρωση που έχει νεκρωθεί, ως συνέπεια της εκδήλωσης αφόρητων πόνων. Συσσωρευμένη επιστημονική έρευνα τεκμηριώνει ότι σε όλα τα νοσήματα του Α τύπου αιτιοπαθογενετικά υπάρχει βλάβη στον κροταφικό λοβό και διαταραχή στον μεταβολισμό μαγγανίου και σιδήρου, που είναι οι αντίστοιχοι βιοδείκτες του Α τύπου.
Τα άτομα Β τύπου παρουσιάζουν τη νόσο του Parkinson, τραυλισμό, δυσαρθρία, άνοια Κorsakoff από αλκοολισμό, σπαστική βρογχίτιδα, ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο, ανευρύσματα, θρομβώσεις, αγχώδεις διαταραχές, κατάθλιψη, καυσαλγία, δυστονίες και διαβήτη τύπου ΙΙ διατροφικής προέλευσης. Άλλα νοσήματα του Β τύπου είναι ο ρευματικός ερυθηματώδης λύκος, οι διαλείψεις, η υποτροπιάζουσα σκλήρυνση κατά πλάκας που ξεκινάει από τα κάτω άκρα με τρέμουλο και αστάθεια και εξελίσσεται με αργή ή και μηδενική επιδείνωση προς το άνω μέρος του σώματος, η αγγειίτιδα, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η παραμορφωτική ρευματοαθρίτιδα σε όλα τα μέλη του σώματος, η ρευματοειδής πολυμυαλγία και η αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα. Άτομα Β τύπου παρουσιάζουν κρυστάλλους στα γόνατα. Προκαλούνται επίσης τραυματισμοί στους μηνίσκους, εξ αιτίας του γεγονότος ότι η λεκάνη του Β τύπου κλείνει προς τα πίσω, με αποτέλεσμα τα γόνατα να έχουν κλίση προς τα μέσα και να παρουσιάζουν ταλάντωση στο περπάτημα. Οι κρύσταλλοι στα γόνατα, σε συνδυασμό με την ταλάντωση, δημιουργούν μεγάλη επιβάρυνση και φθορά στα γόνατα με αποτέλεσμα τα άτομα του Β τύπου να οδηγούνται σε αρθροπλαστικές επεμβάσεις. Επιστημονικά δεδομένα αποδεικνύουν ότι η διαταραχή στη δομή και τη λειτουργία της αμυγδαλής, αλλά και στη μεταφορά του μαγνησίου, είναι ο παθογενετικός μηχανισμός των παραπάνω νοσημάτων.
Νοσήματα από τα οποία πάσχουν άτομα του Γ τύπου είναι ευρυαγγείες, μανία, μανιοκατάθλιψη, διαβήτης τύπου Ι, παγκρεατίτιδα, θυρεοειδίτιδα Hashimoto, αγγειακή πολυεμφρακτική άνοια, αλλεργικό χρόνιο άσθμα, σκλήρυνση κατά πλάκας, τα συμπτώματα της οποίας είναι αναστρέψιμα και εκδηλώνεται με σπαστικότητα και απώλεια ελέγχου κίνησης στα πόδια, με αδυναμία ισορροπίας, πολλαπλά μικρά περιφερικά, αιμορραγικά εγκεφαλικά επεισόδια -τα συμπτώματα των οποίων είναι αναστρέψιμα, σε αντίθεση με τον Α τύπο στον οποίο τα συμπτώματα δεν είναι αναστρέψιμα.  Στον Γ τύπο εκδηλώνεται παραμορφωτική οστεοαρθρίτιδα, συστηματικός ερυθηματώδης λύκος με ραγδαία εξέλιξη απώλειας οργάνων, οστεοπενία, αρτιοσκλήρηνση (σύνδρομο Menier). Η ασβεστοποίηση λέμφων που εμφανίζεται στα άτομα του Γ τύπου έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχει ελαστικότητα στη γρήγορη κίνηση, να παρουσιάζει φλεγμονή σε μια άρθρωση και παρακράτηση υγρών, η οποία προκαλεί την παραμορφωτική οστεοαρθρίτιδα. Η χειρουργική επέμβαση έχει τη μορφή απόξεσης των αρθρώσεων. Επιστημονικά δεδομένα αποδεικνύουν ότι η διαταραχή στη δομή και τη λειτουργία του ιππόκαμπου, αλλά και στη μεταφορά του χαλκού είναι ο παθογενετικός μηχανισμός των παραπάνω νοσημάτων. Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται συνοπτικά οι ασθένειες που εμφανίζουν οι τρεις ανθρώπινοι τύποι.
Α ΤΥΠΟΣ B ΤΥΠΟΣ Γ ΤΥΠΟΣ
Δερματικός ερυθηματώδης λύκος Αλλοίωση δέρματος Ρευματοειδής ερυθηματώδης λύκος Πόνος οστών Συστηματικός ερυθηματώδης λύκος Εξαφάνιση οργάνων
Νόσος Αλτσχάιμερ Εγκεφαλικές διαλείψεις Εγκεφαλική   άνοια
Σχιζοφρένεια-ψευδαισθήσεις Κατάθλιψη Διπολική διαταραχή
Πνευμονία Σπαστική βρογχίτις Αλλεργικό  Άσθμα
Πολλαπλή Σκλήρυνση (επιδεινούμενη) Άτυπη Πολλαπλή Σκλήρυνση (Υποτροπιάζουσα διαλείπουσα) Πολλαπλή Σκλήρυνση (δευτερογενώς επιδεινούμενη)
Διαβήτης τύπου III (νευρολογικής αιτιολογίες) Διαβήτης τύπου II (διατροφικής αιτιολογίας) Διαβήτης τύπου I
Κροταφικό εγκεφαλικό επεισόδιο (θανατηφόρο ή μη αναστρέψιμο) Ισχαιμικό επεισόδιο Πολλαπλά αιμορραγικά επεισόδια (αναστρέψιμα)
Φλεγμονές αρθρώσεων- οστεοαρθρίτιδα Ρευματοειδής αρθρίτιδα-σπονδυλίτιδα Παραμορφωτική οστεοαρθρίτιδα
Η νέα γνώση των τριών ανθρώπινων τύπων εξηγεί καθαρά τη λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου. Η ανακάλυψη των ατομικών διαφορών στη λειτουργία του εγκεφάλου είναι το κλειδί για την υγεία μας.
  • Ο εγκέφαλος έχει ως λειτουργία την ερμηνεία των εξωτερικών ερεθισμάτων και των αισθητηριακών πληροφοριών που λαμβάνουμε από το περιβάλλον μας, για την επίτευξη φυσιολογικής ομοιόστασης σε κυτταρικό επίπεδο.
  • Οι επαναλαμβανόμενες σκέψεις κινητοποιούν μηχανισμούς που εκπέμπουν «σήμα κινδύνου» και τους οποίους βιώνουμε ως στρες, ενεργοποιούν συνδυασμένη μεταβολή της λειτουργίας των συνάψεων σε συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφαλικού μεταιχμιακού συστήματος, εμποδίζουν τη μεταφορά των ιχνοστοιχείων στα κύτταρα του οργανισμού και επηρεάζουν την αφομοίωση των αντίστοιχων υγρών βιομετάλλων και βιταμινών.
  • Η μετάδοση της πληροφορίας μέσω του εγκεφάλου, όπου μεσολαβούν τα συστήματα των νευροδιαβιβαστών και των νευρωνικών συνάψεων, εμποδίζεται από τις επίμονες σκέψεις και προκαλείται παραγωγή νευροτροποποιητών από τα περιφερειακά όργανα, όπως το συκώτι, τα επινεφρίδια, τα γεννητικά όργανα και το πάγκρεας, οδηγώντας σε σωματικές διαταραχές και στην ασθένεια.
Η ηρεμία και η αρμονία που προκαλεί η ευτυχία ελευθερώνει τον εγκέφαλο και θεραπεύει το σώμα. Η αγχώδης σκέψη των δυστυχισμένων ανθρώπων μπερδεύει τον εγκέφαλο και αρρωσταίνει το σώμα.
Η. Η ΕΡΕΥΝΑ
Ο Γιώργος Πασχαλίδης ξεκίνησε το 2002 την έρευνά του παίρνοντας συνεντεύξεις και παρατηρώντας ασθενή και υγιή άτομα προερχόμενα από διαφορετικές περιοχές και εθνικότητες. Σε αυτά τα δέκα χρόνια μελέτησε εμπειρικά πάνω από 2.000.000 άτομα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και οι συγγενείς πρώτου βαθμού των ασθενών.
Παρατήρησε ότι τα άτομα που νοσούσαν από τις ίδιες ασθένειες, είχαν κοινά χαρακτηριστικά προσωπικότητας, κοινές αντιδράσεις και παρόμοια προσαρμογή στο στρες. Διαπίστωσε λοιπόν ότι σε όλη την ανθρωπότητα υπήρχαν μόνο τρεις διαφορετικές αντιδράσεις και συμπεριφορές. Μέσω εμπειρικής εκτίμησης και δια της μεθόδου «από τη βάση προς τα πάνω», όλα τα χαρακτηριστικά ομαδοποιήθηκαν σε τρεις μόνο ανθρώπινους τύπους. Μετά από αυτό ομαδοποίησε τις ασθένειες που εκδηλώνονται στα άτομα με τον ίδιο τύπο προσωπικότητας.
Ανέπτυξε ένα σύστημα εργαλείων και μεθόδων ανάλυσης, αναγνώρισης και εκτίμησης των χαρακτηριστικών τού κάθε ανθρώπινου τύπου καθώς και ανίχνευσης βιολογικών και ψυχολογικών δεικτών για διαγνωστικούς και θεραπευτικούς σκοπούς: Το σύστημα ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ, ένα σύστημα εμπεριστατωμένης ανάλυσης, αναγνώρισης και αξιολόγησης των χαρακτηριστικών προσωπικότητας των τριών ανθρώπινων τύπων και προσδιορισμού των βιολογικών και ψυχολογικών δεικτών τους.
(Paschalidis’ System of Empirically Based Analysis, Identificationand Assessment of Three Human Personality Types Traitsand the Biological and Psychological Markers) Το σύστημα, μέχρι σήμερα, περιλαμβάνει την ανάπτυξη των ακόλουθων εργαλείων και μεθόδων:
  1. Ερωτηματολόγιο του Μοντέλου των Τριών Ανθρώπινων Τύπων Προσωπικότητας (ThreeHumanPersonalityTypeModelQuestionnaire-THUPETMQ)
  2. ΕρωτηματολόγιοΣυνολικήςΕκτίμησηςτηςΑπάντησηςστοΣτρες (GlobalAssessmentofStressResponseInventoryGASRI)
  3. Κλίμακα Βαθμού Επίδρασης του Στρες (StressInfluenceScaleSIS)
  4. Τον πίνακα ασθενειών και συμπτωμάτων ανάλογα με τον τύπο (Disease Tables depending on the Human Personality Type)
  5. Αλφαβητικόςπίνακαςασθενειώνκαιανθρώπινοςτύπος (Alphabetical List of diseases and Personality Human Type)
  6. ΠίνακαςΣυσχέτισηςτουβαθμούΣτρεςμεΣυμπτώματακαιΑσθένειες (Correlation Table of Stress Degree with Symptoms and Diseases)
  7. Τη φόρμα συμπλήρωσης εργαστηριακών κι απεικονιστικών εξετάσεων (TheFormofLaboratoryandImagingstudies) ανά έτος (Μαγνητική Τομογραφία Εγκεφάλου, Εξετάσεις αίματος, ηλεκτροκαρδιογράφημα, έλεγχος βιομετάλλων ).
  8. Τη κλίμακα αξιολόγησης θεραπευτικών αποτελεσμάτων μετά από τη χρήση του μοντέλου (TherapeuticResultsoftheThreeHumanPersonalityTypeModelRatingScale)
  9. Ερωτηματολόγιο Διατροφικών Συνηθειών (NutritionalHabitsQuestionnaire)
Ο Γιώργος Πασχαλίδης συνεργάζεται με ερευνητικές ιατρικές ομάδες για την αναγνώριση των τριών ανθρώπινων τύπων προσωπικότητας και τη διευκρίνιση των  νευροβιολογικών, γενετικών και παθοφυσιολογικών παραγόντων που καθορίζουν τη λειτουργία του κάθε τύπου. Η μελέτη περισσότερων των 3.000 άρθρων, η ανασκόπηση και σύνθεση της διεθνούς βιβλιογραφίας στα πεδία της νευροανατομίας, νευροβιολογίας, νευροχημείας της νευροενδοκρινολογίας, νευρογενετικής, νευροανοσολογίας, νευρογαστρεντερολογίας, παθοφυσιολογίας και ψυχιατρικής, αποτέλεσαν τη βάση της μεταφραστικής έρευνας που οδήγησε στην επαλήθευση του μοντέλου των Τριών Ανθρώπινων Τύπων Προσωπικότητας. Η έρευνα και η μετάφραση των δεδομένων της βιβλιογραφικής ανασκόπησης συμπληρώθηκε με τις αναμενόμενες μελέτες που έγιναν σε ομάδες ασθενών και υγιών ατόμων, με μελέτες ειδικών περιπτώσεων συγκεκριμένων διαταραχών ή συμπτωμάτων καθώς και με μελέτες ομάδων οι οποίες εκδήλωναν την ίδια ασθένεια. Οι μελέτες αυτές επισήμαναν τα εξής:
  • Τα ίδια χαρακτηριστικά τύπου με τον ασθενή παρουσιάζει ο ένας από τους γονείς – ο γονέας από τον οποίο ο ασθενής κληρονομεί τον τύπο του. Σε ποσοστό 99,9995% ανθρώπων το 1ο, 3ο και 5ο παιδί σε σειρά γέννησης παρουσιάζει τα ίδια χαρακτηριστικά τύπου με τον πατέρα και το 2ο και 4οπαιδί σε σειρά γέννησης, με τη μητέρα. Μόνο σε 0,0005% ποσοστό δηλαδή (1 στις 2.000 συμβαίνει το αντίστροφο. Οι μελέτες που έγιναν σε δίδυμα έδειξαν ότι τα δίδυμα παιδιά έχουν σε ποσοστό 0,001% (το ένα 1 στα 1000) ομοιότητα στα πάντα: ίδιο τύπο, ίδιες τάσεις κίνησης, ίδιες κλίσεις συμπεριφοράς και ίδια εμφάνιση.
  • Τα αποτελέσματα αποδεικνύουν ότι κυρίαρχος προγνωστικός παράγοντας συγκεκριμένων υποκατηγοριών ψυχικών διαταραχών στα άτομα, ήταν οι ιδιαιτερότητες του κάθε ανθρώπινου τύπου οι οποίες καθορίζουν ένα ιστορικό αντίστοιχων διαταραχών στον γονέα του ίδιου τύπου.
  • Τα αποτελέσματα μαγνητικής τομογραφίας εγκεφάλου έδειξαν ότι υπήρχε θετική συσχέτιση μεταξύ του όγκου του κροταφικού λοβού, της αμυγδαλής και του ιππόκαμπου με τους ανθρώπινους τύπους προσωπικότητας Α, Β και Γ αντίστοιχα (p<0 .01="" li="">
  • Οι μελέτες εξέτασαν τη μεταβίβαση από τον γονέα στο παιδί ευδιάκριτων χαρακτηριστικών προσωπικότητας των τριών ανθρώπινων τύπων, τα οποία σχετίζονται με αυξημένο κίνδυνο νόσησης από συγκεκριμένους υποτύπους διαταραχών.
  • Οι μελέτες επισήμαναν τη θετική συσχέτιση συγκεκριμένων χαρακτηριστικών προσωπικότητας του μοντέλου των τριών ανθρώπινων τύπων, με διαφορετικούς υποτύπους διαταραχών.
Το Μοντέλο των Τριών Ανθρώπινων Τύπων Προσωπικότητας, ως νευροβιολογικό και γνωστικό μοντέλο, μας βοηθά να κατανοήσουμε ότι όταν κάθε άτομο προσεγγίζεται με βάση τον τύπο προσωπικότητάς του, τον εντερότυπο και τον αντίστοιχο διατροφικό τύπο, είμαστε σε θέση να ανακτήσουμε την ισορροπία στη συναπτική πλαστικότητα του εγκεφάλου και να ανακαλύψουμε τους βιολογικούς μηχανισμούς μέσω των οποίων η προσωπικότητα και η υγεία είναι αλληλένδετες.
Το Μοντέλο των Τριών Ανθρώπινων Τύπων ρίχνει νέο φως στην προσωπικότητα, την κληρονομικότητα και την υγεία και αποκαλύπτει δείκτες για μοναδικά χαρακτηριστικά τα οποία εμπλέκονται στη διάγνωση και στην εξατομικευμένη θεραπεία. Τέτοιοι δείκτες είναι το μέγεθος των μερών του εγκεφάλου, ο καρδιακός ρυθμός, ο εντερότυπος, τα χαρακτηριστικά προσωπικότητας του κάθε τύπου –τα οποία είναι δείκτες της συμπεριφοράς, του συναισθήματος και της σκέψης ως αντίδραση στο στρες.
Συνεργασία με ερευνητικά κέντρα βοηθά να ανιχνεύσουμε αυτούς τους δείκτες.
Θ. ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ – ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ
Το Μοντέλο των Τριών Ανθρώπινων Τύπων Προσωπικότητας διαφωτίζει τον τρόπο με τον οποίο γενετικά καθορισμένοι νευροβιολογικοί φαινότυποι των τριών ανθρώπινων τύπων σχετίζονται με την υποκατηγορία, τη σοβαρότητα και την πορεία των ασθενειών, με συνέπεια να αναπτύσσονται εξατομικευμένα θεραπευτικά σχήματα προερχόμενα από νευροβιολογικές έρευνες.
Ο Γιώργος Πασχαλίδης έχει δώσει μια μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσουμε την αλληλεπίδραση των γονιδίων, του εγκεφάλου και της συμπεριφοράς μέσα στο πλαίσιο της μεταφραστικής έρευνας.
Εκτός από την καλύτερη κατανόηση των γενετικών και νευροβιολογικών οδών που καθορίζουν τους τρεις ανθρώπινους τύπους προσωπικότητας, οι οποίες καθορίζονται από διαφορές στο επίπεδο λειτουργίας εγκεφαλικών κυκλωμάτων, το Μοντέλο θα οδηγήσει στην ανακάλυψη νέων πηγών υγιών κυττάρων και άλλων καινοτόμων θεραπευτικών μεθόδων, στοχεύοντας πάντα στον τύπο του κάθε ατόμου.
  • Εξερευνώντας τις νευρωνικές διαφοροποιήσεις στις περιοχές του μεταιχμιακού συστήματος του εγκεφάλου, όπως η αμυγδαλή, ο κροταφικός φλοιός και ο ιππόκαμπος, πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι τα κύτταρα είναι μοναδικά στις συγκεκριμένες περιοχές και διαφοροποιούνται γενετικά.
  • Νευρωνικά αρχέγονα κύτταρα που προέρχονται από συγκεκριμένη περιοχή του μεταιχμιακού συστήματος του εγκεφάλου του κάθε τύπου και τα κύτταρα της μικροβιακής εντερικής χλωρίδας, τα οποία διαφοροποιούνται ανάλογα με τον εντερότυπο, μπορούν να λειτουργήσουν ως νέες και μοναδικές πηγές υγιών κυττάρων, για την πραγματοποίηση μεταμοσχεύσεων προκειμένου να αναγεννηθούν υγιή κύτταρα σε κατεστραμμένα όργανα πάντοτε ανάλογα με τον τύπο του κάθε ατόμου. Οι επιστήμονες μπορούν να πάρουν κύτταρα από την συγκεκριμένη περιοχή αυτή του εγκεφάλου και να αναπτύξουν υγιή κύτταρα στο όργανο-στόχο στο οποίο θα τα μεταμοσχεύσουν και το οποίο έχει υποστεί ζημιά. Το έντερο ως δεύτερος εγκέφαλος αποτελεί τη δεύτερη πηγή υγιών κυττάρων.
  • Η ανάγκη να βρεθεί απόλυτα συμβατός δότης για τη μεταμόσχευση είναι βαρύνουσας σημασίας. Η συμβατότητα έχει αναγνωριστεί μόνο από τον έναν από τους δυο γονείς. Ο τύπος του ασθενή είναι η λύση στο πρόβλημα.
  • Φαρμακευτικά πρωτόκολλα είναι στην αρχή της εξέλιξής τους καθώς προχωρώ την έρευνα της νευρωνικής ποικιλότητας, στις περιοχές του μεταιχμιακού συστήματος του εγκεφάλου στην αμυγδαλή, τον κροταφικό λοβό και τον ιππόκαμπο. Τα βιομέταλλα που υπάρχουν μέσα στον οργανισμό του κάθε ανθρώπινου τύπου μεταφέρονται με λανθασμένο τρόπο, με αποτέλεσμα να μην φτάνουν ποτέ στα μέλη και τα όργανα, με αποτέλεσμα να εκδηλώνεται ασθένεια. Στηριζόμενοι στη γνώση ότι η συγκέντρωση των βιομετάλλων στους ιστούς των κυττάρων των εγκεφαλικών δομών βοηθά τη λειτουργία τους, θα έχουμε ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη εξατομικευμένων θεραπευτικών σχημάτων προερχόμενων από νευροβιολογικές έρευνες.
Οι ασθένειες του κάθε τύπου θα μπορούν να προληφθούν και να αντιμετωπιστούν όταν στη θεραπεία εμπλακούν εξειδικευμένα για τον κάθε τύπο σκευάσματα. Με την χορήγηση  βιταμινών ξεχωριστά για τον κάθε τύπο, θα επιτύχουμε την αύξηση της άμυνας του οργανισμού και τελικά την βελτίωση της υγείας μέχρι και την εξαφάνιση της ασθένειας. Θα υπάρχει συγκεκριμένο συνταγολόγιο με ανάλογη δοσολογία για τον κάθε ασθενή και για την κάθε ασθένεια. Αυτό θα μπορεί να βελτιώσει την άμυνα του οργανισμού και να εξαλείψει την όποια δυσλειτουργία του. Βρίσκομαι ήδη στη διαδικασία κατοχύρωσης της ευρεσιτεχνίας φαρμάκων.

Βράβευση από τον Όμιλο για την UNESCO ΤΕΧΝΩΝ, ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣΌταν ένας συνδυασμός από συγκεκριμένα μέταλλα, βιταμίνες και ένζυμα χορηγηθεί σε έναν άνθρωπο, ανάλογα με τον τύπο προσωπικότητας και επομένως τη λειτουργία του εγκεφάλου του και το διατροφικό του τύπο, τον βοηθά στη βελτίωση της συμπεριφοράς του, στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τα γεγονότα της καθημερινότητας και τη βελτίωση της υγείας του. Όταν ο συγκεκριμένος συνδυασμός βιομετάλλων, βιταμινών, ενζύμων μαζί με Μαγγάνιο χορηγηθεί σε ανθρώπους με τύπο προσωπικότητας Α, θα αμβλύνει την ακρότητα του τύπου τους, που είναι ο πανικός, ως αντίδραση στο στρες και την πρόληψη αλλά και εξαφάνιση των ασθενειών. Αυτό δίνει χώρο στην καλή πλευρά της συμπεριφοράς του τύπου Α, την ήρεμη δράση. Με τα κατάλληλα φάρμακα που έχω μελετήσει και τα οποία και θα παραχθούν στα  κατάλληλα εργαστήρια, οι ασθένειες του Α τύπου μπορεί να υποχωρήσουν ακόμη και να εξαλειφθούν. Στον Α τύπο θα μπορούμε να επαναφέρουμε την σταθερότητα της ψυχολογικής του ισορροπίας (τον εσωτερικό και εξωτερικό πανικό), τη υποχώρηση ακόμη και την εξάλειψη νοσημάτων, όπως πνευμονία, ταχυκαρδίες, εξωτερικές αιμορροΐδες, φλεγμονές στις αρθρώσεις, δερματικός ερυθηματώδης λύκος, παραπληγία, νόσος Αλτσχάιμερ. Με τα κατάλληλα φάρμακα θα μπορούμε να προλαμβάνουμε και να εξαλείψουμε την ασθένεια του καρκίνου σε σημεία, όπως ογκίδια και στους δύο πνεύμονες, ψυχρούς και θερμούς όζους στο θυρεοειδή, λευχαιμία και αναστροφή κυττάρων, αλλοίωση τραχήλου, αδενοκαρκίνωμα στο δεξί μαστό, καρκίνο στομάχου, καρκίνο στόματος και κροταφικό όγκο  εγκεφάλου.
Όταν στους ανθρώπους τύπου Β χορηγηθεί συγκεκριμένος συνδυασμός στοιχείων μαζί με Μαγνήσιο, θα οδηγήσει σε ύφεση των ακροτήτων του τύπου του, που είναι οι πολλές σκέψεις και το άγχος ως αντίδραση στο στρες. Έτσι οι άνθρωποι Β τύπου περνούν στη δράση, πετυχαίνοντας παράλληλα την πρόληψη ή και την εξάλειψη των δικών τους ασθενειών. Με τα κατάλληλα φάρμακα, τα οποία ο Γιώργος Πασχαλίδης έχει μελετήσει και τα οποία θα παραχθούν στα κατάλληλα εργαστήρια, οι ασθένειες του  Β τύπου μπορεί να υποχωρήσουν ακόμη και να εξαλειφθούν. Οι ασθένειες του Β τύπου είναι: κατάθλιψη, διαλείψεις, σπαστική κολίτιδα, σπαστική βρογχίτιδα, νόσος του Πάρκινσον, μυϊκή δυστονία, έκτατες συστολές, υποθυρεοειδισμός, υπερθυρεοειδισμός ή βρογχοκήλη, κυστικά μορφώματα, ινοκυστική μαστίτιδα, πολλαπλό μυέλωμα,  λέμφωμα, μελάνωμα, γυναικομαστία ανεξαρτήτως φύλου, ρευματοαρθρίτιδα, παραμορφωτική αγγειίτιδα, αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα, πάρεση ή ημιπάρεση του κεντρικού νευρώνα, όλοι οι όγκοι του εγκεφάλου εκτός από τον κροταφικό που παρουσιάζει ο Α τύπος και το γλοιβλάστωμα που παρουσιάζει ο Γ τύπος, καρκίνος ήπατος με μονό αριθμό ογκίδιων (1, 3, 5), καρκίνος που εμφανίζεται 9 έως 10 πόντους πριν το τέλος του εντέρου, καρκίνος στον ένα πνεύμονα, καρκίνος στο δεξί μαστό, καρκίνο στους όρχεις, καρκίνο στα γεννητικά όργανα και ειδικότερα στις γυναίκες εσωτερικά στη μήτρα, όπου και αφαιρούνται τα γεννητικά όργανα.

Οι άνθρωποι Γ τύπου, όταν τους χορηγηθεί συγκεκριμένος συνδυασμός στοιχείων μαζί με Χαλκό φεύγουν από την ακρότητα του τύπου τους που είναι το πάθος και δίνουν χώρο στην αγάπη. Με τον τρόπο αυτό, προλαμβάνουν και εξαλείφουν τις ασθένειες του τύπου τους. Με τα κατάλληλα φάρμακα τα έχειοποία ο Γιώργος Πασχαλίδης μελετήσει  και θα παραχθούν στα κατάλληλα εργαστήρια οι ασθένειες του  Γ τύπου μπορεί να υποχωρήσουν ακόμη και να εξαλειφθούν. Οι ασθένειες του Γ  είναι άνοια, μανιοκατάθλιψη, αλλεργικό άσθμα, μικρά περιφερικά. εγκεφαλικά επεισόδια, διπολική διαταραχή, παραμορφωτική οστεοαρθρίτιδα, οστεοπενία, ελικοβακτηρίδιο, νόσος του Crohn, γλοιβλάστωμα, καρκίνος στους βρόγχους, καρκίνος του παγκρέατος, πολλαπλά ογκίδια στο συκώτι, καρκίνος σε μεγάλο τμήμα του εντέρου (που ξεκινά μισό μέτρο από το τέλος του εντέρου και προχωρεί προς τα επάνω), σάρκωμα, οστεοσάρκωμα, καρκίνος του αριστερού μαστού, καρκίνος εξωτερικά της μήτρας, γάγγραινα, αγγειακά προβλήματα, διαβήτης τύπου 1, αρρυθμίες, πολυκυστικά νεφρά και όλα τα αυτοάνοσα νοσήματα.
‘Η Νέα Γνώση των Ανθρώπινων Τύπων έχει ανοίξει νέους ορίζοντες και αποτελεί τη σημαντικότερη ανακάλυψη στο χώρο της επιστήμης, καθώς είναι ένα μοναδικής αξίας Πολυδιάστατο Πρόγραμμα Υγείας. Το μοντέλο αυτό μας βοηθά να επιτύχουμε την αυτογνωσία, να αναπτύξουμε την ετερογνωσία και μας δίνει εξατομικευμένη θεραπεία όταν το άτομο πάσχει από κάποια νόσο.
Το Μοντέλο των Τριών Ανθρώπινων Τύπων συμβάλλει:
  • Στην αναγνώριση των αντίστοιχων εγκεφαλικών περιοχών που εμπλέκονται στις γνωστικές -συναισθηματικές διεργασίες του κάθε τύπου και στον καθορισμό ξεχωριστών διαφοροποιήσεων στο συναίσθημα, την κίνηση, τη γνωστική ικανότητα και τη συμπεριφορά.
  • Τον εντοπισμό των γενετικών και βιολογικών παραγόντων που συνεισφέρουν στις εξατομικευμένες διαφορές των ανθρώπων.
  • Την εξήγηση του ρόλου που έχει η επίδραση του στρες στη δραστηριότητα του εγκεφάλου και στη λειτουργία του σώματος.
  • Την ανακάλυψη των μηχανισμών, των βιοδεικτών, και των νέων θεραπευτικών προσεγγίσεων στις νευρικές διαταραχές και τις διαταραχές των άλλων συστημάτων του ανθρώπινου σώματος.
  • Στη μεταφραστική και πολυδιάστατη προσέγγιση της έρευνας και των θεραπευτικών παρεμβάσεων.
  • Στη διάκριση ή τον προσδιορισμό της ατομικότητας στη λειτουργία του ανθρώπινου σώματος με βάση τον τύπο, εκτός από τους ήδη υπάρχοντες τρόπους, όπως οι ομάδες αίματος, ο κώδικας του DNA και οι προσφάτως (2011) ανακαλυφθέντες εντερότυποι.
Ποτέ πριν στην ιστορία και τον πολιτισμό του ανθρώπου δεν έχει καταγραφεί αυτή η πληροφορία. Αυτό είναι ένα μοναδικό φαινόμενο που πρόκειται να επηρεάσει με καταλυτικό αναγεννητικό τρόπο τη σύγχρονη Ιατρική Επιστήμη.
Η μεταφραστική έρευνα του Γιώργου Πασχαλίδη, το Μοντέλο των Τριών Ανθρώπινων Τύπων και οι μελλοντικές προοπτικές που ανοίγει, αποτελούν κλειδί και πρόκληση για ερευνητές και επιστήμονες, οι οποίοι συνεργάζονται προκειμένου να προωθηθεί η επιστημονική έρευνα, να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα των θεραπευτικών μεθόδων καθώς και των μεθόδων πρόληψης και ανίχνευσης των ασθενειών.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters