Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Κρατηθείτε! Οι τράπεζες εντός Ελλάδας έχουν 353 τρις !! (έγγραφα)

Όλοι στη Βουλή γνωρίζουν. Όλοι οι ισολογισμοί της Παγκόσμιας Τράπεζας περνούν από εκεί. Σε δυο σελίδες από τις 120 του ισολογισμού φαίνονται οι ορισμένες από τις Τράπεζες ,τα ποσά των τρις που είναι μέσα και αριθμοί λογαριασμών.

Όπως ότι τους ισολογισμούς υπογράφουν για τη Χώρα μας ο ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ και ο εκάστοτε ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ…..
Οι προδότες αντί να σώσουν την Ελλάδα μας έβαλαν στα μνημόνια….Όλοι γνωρίζουν και οι 300..
Δείτε την επόμενη Φωτό με λογαριασμούς εντός Ελλάδας…





Λογαριασμοί καταπιστευμάτων σε τράπεζες εντός της Ελλάδας

Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδος , αριθμός λογαριασμού 9832554711 , 500.000.000.000$ (πεντακόσια δισεκατομμύρια δολάρια) και 20.000 (είκοσι χιλιάδες) τόνοι χρυσού.

Αγροτική τράπεζα (ΑΤΕ), αριθμός λογαριασμού 3597772412, 11.000.000.000.000$ (11 τρισεκατομμύρια δολάρια)

Alpha τράπεζα, αριθμός λογαριασμού 54477738142, 3.800.000.000.000$ (3 τρισεκατομμύρια 800 δισεκατομμύρια δολάρια)

Τράπεζα Αθηνών, αριθμός λογαριασμού 67347745960, 7.000.000.000.000$ (επτά τρισεκατομμύρια δολάρια)

Εμπορική τράπεζα , αριθμός λογαριασμού 28277754132, 11.000.000.000.000$ (έντεκα τρισεκατομμύρια δολάρια)

Ταχυδρομικό ταμιευτήριο , αριθμός λογαριασμού 777333218, 7.000.000.000.000$ (7 τρισεκατομμύρια δολάρια)

Γενική τράπεζα, αριθμός λογαριασμού 864777212, 5.200.000.000.000$ (5 τρισεκατομμύρια 200 δισεκατομμύρια δολάρια)

Εθνική τράπεζα της Ελλάδος, αριθμός λογαριασμού 97772541114, 52.000.000.000.000$ (πενήντα δύο τρισεκατομμύρια δολάρια)

Τράπεζα Πειραιώς, αριθμός λογαριασμού 98877722335, 11.000.000.000.000$ (11 τρισεκατομμύρια δολάρια)
***

Τι δούλεμα έχει πέσει τόσο καιρό από τους κυβερνώντες!!!! Ψάχνουν λεφτά και δεν μπορούν, δεν ήξεραν για αυτούς τους λογαριασμούς, οι υπουργοί οικονομικών δεν γνωρίζουν τι υπογράφουν;;;;; Και γι’αυτό ενοποίησαν τiς τράπεζες, έτσι ώστε να υπάρξει συσσώρευση πλούτου και να πάει στους ολίγους και εσύ Έλληνα δυστυχισμένε, πάνε να σου πάρουν μέχρι και τα σπίτια για να μην μπορείς να αντιδράς να πεθαίνεις κάθε μέρα λίγο λίγο. Αυτοί είναι οι κυβερνώντες μας αριστεροί –δεξιοί και Πασοκοι όλοι λυκορνια της πλουτοκρατίας

Νίκολας Γρεβενιώτης - Πηγή 

Πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας είκοσι F-16!

pth_95 
Για να ανταπεξέλθουν οι Ενοπλες δυνάμεις στις περικοπές 300.000.000 €. Εντονες αντιδράσεις του ΓΕΑ για τη μείωση των μαχητικών αεροσκαφών
Σε οικονομικό αδιέξοδο κινδυνεύουν να οδηγηθούν οι Ενοπλες Δυνάμεις εξαιτίας των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση για περικοπές.
Να σημειωθεί ότι σήμερα οι αμυντικές δαπάνες ανέρχονται σε περίπου 1,3 δισ. ευρώ, οπότε οι περικοπές 100.000.000 ευρώ φέτος και 200.000.000 ευρώ το 2016 θα δημιουργήσουν πολλά προβλήματα. Και τούτο παρότι συνήθως στο τέλος του οικονομικού έτους το ΥΠΕΘΑ επιστρέφει περίπου 100.000.000, τα οποία δεν κατόρθωσε να απορροφήσει λόγω γραφειοκρατικών καθυστερήσεων. Η περικοπή ουδόλως θα επιταχύνει τις διαδικασίες ώστε να επέλθει μια εξισορρόπηση.
Υπενθυμίζεται ότι το ύψος του 1,3 δισ. ευρώ θεωρούνταν ελάχιστο απαραίτητο όριο στο οποίο οδηγηθήκαμε μετά τη μείωση του Προϋπολογισμού κατά 500.000.000 ευρώ στα προηγούμενα χρόνια.
κυριακάτικη δημοκρατία

Η ΟΜΙΛΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 23/7/2899 βίντεο





http://alfeiospotamos.gr/?p=16764

Πρωτοφανής παρέμβαση του ... ΝΑΤΟ (!) υπέρ της κατάργησης του φυσικού χρήματος στην Ελλάδα!


Με μια περίεργη όσο και εντυπωσιακή παρέμβαση, το ... ΝΑΤΟ (!) τάσσεται υπέρ της κατάργησης του φυσικού χρήματος στις οικονομικές συναλλαγές στην Ελλάδα, με το πρόσχημα της "σύλληψης της φοροδιαφυγής" και με άρθρο του (Ελληνα...) προέδρου του Συμβουλίου Διεθνών Ελεγκτών της Συμμαχίας, το οποίο δημοσιεύεται μάλιστα το κρατικό Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ) ζητεί από την κυβέρνηση να απαγορεύσει ρητώς τις συναλλαγές με μετρητό!
Η επιχειρηματολογία που χρησιμοποιεί ο δρ. Χαρίλαος Χαρίσης πρόεδροςτου Συμβουλίου Διεθνών Ελεγκτών του ΝΑΤΟ, είναι επιεικώς έωλη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι παύει να είνει επικίνδυνη. Μην ξεχνάμε ότι ήδη στα περισσότερα νησιά έχει ήδη απαγορευθεί η διακίνηση μετρητού χρήματος για ποσά άνω των 70 ευρώ.
Τι δουλειά έχει το ΝΑΤΟ με τέτοια ζητήματα; Δεν χρειάζεται κατανάλωση πολύς φαιάς ουσίας για να διακριβωθούν τα κίνητρα: Το ΝΑΤΟ αυτό που το ενδιαφέρει και το "καίει" είναι να παραμείνει η Ελλάδα στο δυτικό στρατόπεδο και να δραπετεύσει όπως συνέβη το 1974.
Μια εξέλιξη η οποία σε περίπτωση που "σφίξουν" τα πράγματα στο εσωτερικό οικονομικό μέτωπο, θα προκαλέσει φυγόκεντρες τάσεις.
Μια Ελλάδα χωρίς διακίνηση μετρητών θα είναι μια "κλινικώς νεκρή" χώρα, για πολλούς και διάφορους λόγους που θα αναλύσουμε στην συνέχεια, αλλά αυτό που τους ενδιαφέρει δεν είναι το αν η Ελλάδα είναι ζωντανή ή πεθαμένη. Τους ενδιαφέρει να μην μετακινησθεί γεωστρατηγικά.
Και επειδή η κουβέντα για την φοροδιαφυγή είναι συνεχής εδώ και 41 χρόνια, θα πρωτοτυπήσουμε και θα πούμε ότι χώρες όπως η Ελλάδα, με την μενταλιτέ των Ελλήνων πολιτών, και τον τρόπο που κινείται, επενδύει και ζει ο Ελληνας, χωρίς την φοροδιαφυγή της "μαρίδας", θα έχει λίγες ημέρες, όχι εβδομάδες, ζωής.
Αν θέλουν να κτυπήσουν την φοροδιαφυγή ας ξεκινήσουν από την μεγαλύτερη βιομηχανία λαθραίου πετρελαίου, λαθραίας διύλισης (υπάρχουν ολόκληρα πειρατικά διυλιστήρια στον Ασπρόπυργο, περιξ αυτού και σε άλλες δύο-τρεις περιοχές της Ελλάδας) και λαθραίας διακίνησης καυσίμων στην Ευρώπη. 
Στοιχίζουν στην Οικονομία περί τα 3 δισ.ευρώ ετησίως σε φόρους. Βέβαια καλύπτονται από επιχειρηματικούς "γίγαντες", κατά τύχη συνεργάτες του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, οπότε δεν ξέρουμε κατά πόσο θα το ήθελε αυτό η πρεσβευτής της "αχρήματης" κοινωνίας, συντάκτης του εν λόγω άρθρου
Ας δούμε ολοκληρο το άρθρο του δρα. Χαρίλαου Χαρίση, με δικό μας σχολιασμό ανά παράγραφο:
"Συζητώντας πρόσφατα με Πρέσβη χώρας της Βόρειας Ευρώπης, μου ανέφερε ότι ποτέ δεν έχει μαζί της παραπάνω από 10 ευρώ, καθώς όλες τις συναλλαγές της τις πραγματοποιεί με χρεωστική κάρτα. Ομολογώ ότι ένιωσα κάπως άβολα, κάνοντας τη σύγκριση με τη χώρα μου
Συγκρίνει μια χώρα της Βόρειας Ευρώπης με μια χώρα της νότιας Βαλκανικής χερσονήσου. Με εντελώς διαφορετικό "DNA" πολιτών, γεωστρατηγική θέση, ιστορία, ήθη και έθιμα. Ο ασφαλέστερος τρόπος να αποτύχει μια ανάλυση. 
Είναι σαν τους Αμερικανούς που μιλούσαν για "θρίαμβο της δημοκρατίας" και "εκδημοκρατισμό" στις αραβικές χώρες όταν ξεκίνησε η Αραβική Ανοιξη.
Τα αποτελέσματα τα βιώνουμε όλοι και περισσότερο οι δυστυχείς "εκδημοκρατισμένοι" Λίβυοι, Σύροι, Ιρακινοί κλπ κλπ. (ευτυχώς οι Αιγύπτιοι κατάφεραν και γλίτωσαν τον "εκδημοκρατισμό")...
Βέβαια δεν υπάρχει χώρος για "δημοκρατία" στις αγαπημένες, για τις ΗΠΑ, μοναρχίες του Κόλπου, όπου στις περισσότερες από αυτές οι γυναίκες είναι ... λίγο πιο κάτω από τον σκύλο στην ιεραρχία της κοινωνίας...
"Αυτή είναι μια απλή διαφορά στην καθημερινότητά μας με άλλες χώρες τις Ε.Ε. Και όμως διαθέτουμε όλοι τραπεζικό λογαριασμό, χρεωστική κάρτα και υπάρχουν πολλά ταμεία με συσκευή ηλεκτρονικών συναλλαγών. Αλλά προτιμούμε τις συναλλαγές με μετρητά!".
Από τις 2,5 εκατ. συνταξιούχων μόνο οι 400.000 έχουν κάρτα και από τους υπόλοιπους Ελληνες αναλογικά η χρήση της κάρτας είναι εξαιρετικά χαμηλή. 
Καταστράφηκαν το 2010-2012 από τις τράπεζες οι περισσότεροι κάτοχοι πιστωτικών καρτών και δημιουργήθηκε η τεράστια "μαύρη τρύπα" στην οικονομία που την έκλεισαν και θα συνεχίσουν να την κλείνουν ανακεφαλαιοποιώντας με τους φόρους τους τις τράπεζες των οποίων οι ιδιοκτήτες, αν όχι στην φυλακή (κάποιοι σίγουρα!) τώρα έπρεπε να τώρα να είχαν βγει στην σύνταξη με το στίγμα του αποτυχημένου.
Και το κυριότερο; Κάθε χρήση κάρτας, πέρα από το αυτονόητο, ότι δηλαδή παύει η ιδιωτικότητα τη συναλλαγής, έχει και προμήθεια για την τράπεζα. Δηλαδή εγώ πληρώνω, ο άλλος εισπράττει και η τράπεζα λαμβάνει μεσιτεία για την πράξη! 
Που ακούστηκε αυτό να επιβάλλεται με το "έτσι θέλω"; 
Ποιος και με ποιο δικαίωμα αποφασίζει ότι είναι υποχρεωμένος ο πολίτης, είτε καταναλωτής είτε έμπορος, να δίνει υποχρεωτικά ένα ποσοστό (καθόλου ευκαταφρόνητο) από τα χρήματά του σε έναν τρίτο για να έχει το δικαίωμα ο πολίτης να καταναλώνει και ο έμπορος να πουλά; Και μετά μας πείραξαν τα ολοκληρωτικά καθεστώτα; 
Για αυτό αγωνίστηκαμ οι μεταπολεμικές γενιές γενιά που γεννήθηκαν στις δεκαετίίες του '50 και του '60 για να μην επικρατήσει ο κομμουνισμός και η Σοβιετική Ενωση; Για να αντικατασταθούν από τις τράπεζες;
"Η άμεση κατάργηση των μετρητών, σε διάστημα δύο μηνών το πολύ, και οι υποχρεωτικές συναλλαγές με κάρτες, είναι μια μεταρρύθμιση που θα πρέπει άμεσα να υιοθετήσει το κράτος. Κάποια οφέλη φάνηκαν ήδη τις ημέρες των capital controls, όπως π.χ. τα αυξημένα φορολογικά έσοδα που είχαν τα κρατικά ταμεία (και όχι μόνο λόγω του φόβου του bail in)".
Οχι, δεν φοβήθηκαν το "κούρεμα"! Ούτε θέλησαν να επωφεληθούν από τις 100 δόσεις. Συγκινήθηκαν από το κλείσιμο των τραπεζών. Επίσης πλήρωσαν το προσωπικό τους για δύο ή τρεις μήνες, εξόφλησαν τους προμηθευτές τους (όσοι μπορούσαν) και αγόρασαν ακριβά ηλεκτρικά ήδη (τηλεοράσεις, ψυγεία κλπ) και αυτοκίνητα. Προφανώς για να γιορτάσουν την κατάργηση των μετρητών, όχι γιατί φοβόντουσαν το "κούρεμα" καταθέσεων...
"Πολλοί “τρομοκρατήθηκαν” που δεν μπορούσαν να πληρωθούν με μετρητά και αναγκάζονταν να εμφανίσουν εισπράξεις που έως τώρα δεν εμφάνιζαν ή διέσπειραν σε τραπεζικούς λογαριασμούς οικείων τους. Bankrun, “μαύρη” εργασία, μη έκδοση αποδείξεων, μη πληρωμή ΦΠΑ, “φακελάκια”, δωροδοκίες, ληστείες μετρητών κλπ, σχεδόν θα εξαφανιστούν μαζί με τα μετρητά'.
Επίσης μαζί με τα μετρητά θα εξαφανιστούν και τα 3/4 των επιχειρήσεων της χώρας και οι άνεργοι θα εκτοξευτούν κατά 1 εκατ. ακόμα. 
Ποιος ανόητος μπορεί να ισχυριστεί στα σοβαρά ότι "μαύρη" εργασία, μη έκδοση αποδείξεων, μη πληρωμή ΦΠΑ, φακελάκια κλπ. θα πάψουν αν δεν υπάρχει μετρητό χρήμα. Απλά θα αλλάξουν μορφή. Αλλά αφού πρώτα ισοπεδωθεί η εγχώρια αγορά
Μέχρι τότε θα έχουν κλείσει εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις που τον μήνα του capital control καταγράφουν μείωση τζίρου 50-80% ανάλογα με την δραστηριότητα. 
Μέχρι το τέλος του έτους σε βάση εξαμήνου αναμένεται πτώση του ΑΕΠ σε ποσοστό 8% λόγω των capital controls και της "αχρήματης" Ελλάδας! 
Με δεδομένο το από που ξεκίνησε η πτώση (στο -27% του ΑΕΠ σε σχέση με το 2009), αυτό απλά θα είναι το τέλος της ελληνικής οικονομίας. Και του ευρώ...
"Η απλή αυτή μεταρρύθμιση μπορεί να πατάξει μια για πάντα τη φοροδιαφυγή που κανένα νομοθέτημα δεν κατάφερε έως σήμερα. Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του 11ου ετησίου συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου τον περασμένο Απρίλιο, είναι αποκαλυπτικά.
Το 2014, η φοροδιαφυγή στη χώρα μας ανήλθε στο 4% του ΑΕΠ και προκάλεσε απώλεια εσόδων 7,2 δισεκ. ευρώ, η δε παραοικονομία ανήλθε στο 23,3% του ΑΕΠ, δηλαδή 41,7 δισεκ. ευρώ και τέλος η ζημιά που υπέστη η ελληνική οικονομία από τη διαφθορά, υπό την έννοια της μείωσης του ΑΕΠ, ανήλθε σε 21 δισεκ. Ευρώ.
Με το προτεινόμενο μέτρο εντάσσονται αυτόματα και χωρίς άλλη επιλογή, στη νόμιμη οικονομία τα 41,7 δισεκ. ευρώ της παραοικονομίας και αποφέρουν 8,3 δισεκ. ευρώ επιπλέον έσοδα κατ’ έτος, εάν φορολογηθούν με ένα μέσο φορολογικό συντελεστή 20%. Προσθέτοντας και τα 21 δισεκ. ευρώ της μείωσης του ΑΕΠ λόγω διαφθοράς, έχουμε οφέλη για την οικονομία πολύ μεγαλύτερα από τα έσοδα που ζητούν σήμερα οι δανειστές μας".
Ετσι! "Τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι, έξι το λαδόξυδο" (αλλά με χρεωστική κάρτα...). Ο συγκεκριμένος τα είπε όλα μόνος του: Ζητεί την καταπολέμηση της "παραοικονομίας" που ναι μεν είναι το 23,3% του ΑΕΠ, αλλά μειώνει το ΑΕΠ κατά 21 δισ. ευρώ. 
Εννοεί άμεσα φορολογικά έσοδα; Αποκλείεται τέτοιο ποσό! Γιατί όλα τα άλλα φορολογούνται από τους έμμεσους φόρους και με το παραπάνω, άρα δεν υπάρχει όφελος. Και αν του τα πάρει η εφορία, δεν θα έχει να δαπανήσει στην κατανάλωση και θα χάσει το κράτος από τους έμμεσους φόρους. 
Και γιατί μια οικονομία να είναι μόνο φορολογικά έσοδα και όχι η δύναμη της εσωτερικής αγοράς; 
Στην δεκαπενταετία 1955-1970, στην Ελλάδα με τριών ειδών κυβερνήσεις (δεξιάς, κέντρου και δικτατορίας), χωρίς να κόβει σχεδόν κανείς αποδείξεις και με φορολογικά έσοδα υποπολλαπλάσια των σημερινών, είχαμε ανάπτυξη της τάξης του 120%! Και η χώρα κατέστη αυτάρκης σε τροφή (στάρι, ρύζι. εσπεριδοειδή κλπ). Και το 1955 ήταν μια κατεστραμμένη χώρα. 
Με 1 εκατ. νεκρούς στην δεκαετία του '40 και το 70% των υποδομών κατεστραμμένες από την τριπλή κατοχή και τον Εμφύλιο που ακολούθησε. 
Γιατί; Τι έκαναν αυτοί σ'εκείνη την 15ετία και δεν μπορούμε να το κάνουμε εμείς σήμερα, αλλά πρέπει να πάμε σε μία "αχρήματη" κοινωνία για να σωθούμε;
"Οι τουρίστες, που προέρχονται στο σύνολό τους σχεδόν από την Ε.Ε. και ανεπτυγμένες χώρες, είναι ήδη εξοικειωμένοι με τις ηλεκτρονικές πληρωμές.
Οι ηλικιωμένοι δεν θα στέκονται πια σε ουρές τραπεζών και θα κληθούν να κάνουν μία συναλλαγή πολύ πιο εύκολη από αυτές που κάνουν καθημερινά με τα ασφαλιστικά τους ταμεία"
Ρώτησε κανείς τον ηλικιωμένο αν θέλει να δίνει προμήθεια από τα λεφτά του στις τράπεζες; Και πώς να εισάγεις έναν 70χρονο σε μια συναλλαγή που αγνοεί πλήρως και απουσιάζει το στοιχείο της προσωπικής σχέσης; 
Ο γράφων τουλάχιστον σε τρεις περιπτώσεις, αναμένοντας στην ουρά για τα "60 ευρώ της ντροπής" εξυπηρέτησε γεροντάκια τα οποία απλώς δεν ... έβλεπαν για να πατήσουν τους κωδικούς στο ΑΤΜ! 
Και έγνε γνώστης και των κωδικών και των ποσών που είχαν στους λογαριασμούς τους! Απλά το αναφέρουμε...
"Τέλος, για τους ανησυχούντες περί προσωπικών δεδομένων αυτά πλήρως προστατεύονται από την εγχώρια και ευρωπαϊκή νομοθεσία, τουλάχιστον τόσο όσο ισχύει και για το κινητό τηλέφωνό τους".
"Προστατεύονται πλήρως από την εγχώρια και ευρωπαϊκή νομοθεσία". Το άλλο με τον Τοτό είναι καλύτερο. Είδαμε με την περίπτωση Σνόουντεν και με τα WikiLeaks παλαιότερα, το επίπεδο της "προστασίας" που μας προσφέρει η νομοθεσία. 
Κι επειδή, δηλαδή, όπως εμμέσως ομολογείται από τον αρθρογράφο, μας υποκλέπτετε τις τηλεφωνικές μας συνομιλίες, θέλετε να γνωρίζετε επιπλέον και όλες τις προσωπικές μας οικονομικές συναλλαγές;
"Το κράτος θέλει 8 δισεκ. ευρώ και δραστική μείωση της φοροδιαφυγής μόνο με μια απλή μεταρρύθμιση;"
Μα, αν γίνουν τα παραπάνω, το κράτος δεν θα θέλει 8 δισ. ευρώ, αλλά 8+33 δισ. που θα του λείψουν από την "αναγκαστική" παραοικονομία...


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
http://greeknation.blogspot.gr/2015/07/blog-post_899.html

Αποσύρουν τη ταμπέλα "τροποποιημένα" τρόφιμα με νέο νόμο

Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων την Πέμπτη ψήφισε νομοθεσία πουεμποδίζει την σήμανση των τροφίμων που έχουν παραχθεί με γενετική τροποποίηση.

Η βιομηχανία τροφίμων στληριξε με πάθος αυτό το νομοσχέδιο ενω την ίδια στιγμή, περιβαλλοντικές ομάδες και οργανισμοί για τα υγιή τρόφιμα άσκησαν έντονες πιέσεις να μη περάσει ο νόμος.

Το νομοσχέδιο είχε βαπτιστεί "σκοτεινό" ( DARK Act δηλαδή "Deny Americans the Right to Know" που σημαίνει αρνούνται να δώσουν το δικαίωμα στους αμερικανούς να γνωρίζουν," ) ενώ πλήθος που είχε συγκεντρωθεί σε διάφορες πολεις διαμαρτυρήθηκε ότι πλέον επ'ισημα οι αρχές του απαγορεύοθν να γνωρίζουν τι τρώνε!
Το Associated Press, ανέφερε ότι η Βουλή θα θα δημιουργήσει μια νέα διαδικασία πιστοποίησης για τα τρόφιμα που δεν είναι προιόντα Γενετικής Τροποποποίησης κάτι που θα επιτρέψει στον καθένα να ισχυριστεί ότι τα τρόφιμα του δεν έχουν δημιουργηθεί απο επεξεργασία!
Η δημοσκόπηση του Δεκεμβριού του 2014 απο το Associated Press-GfK είχε δείξει, ότι τα δύο τρίτα των Αμερικανών υποστηρίζουν την επισήμανση των γενετικά τροποποιημένων συστατικών στις συσκευασίες των τροφίμων. Πολλοί από αυτούς λένε ότι μπορεί να αγοράσουν ΓΤΟ, αλλά θα πρέπει να υπάρχει επισήμανση στη συσκευασία.

Πηγη voicenews

Πλήγμα στο ηλεκτρονικό εμπόριο από την επιβολή των capital controls

1Ισχυρό πλήγμα δέχθηκαν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται μέσω του Διαδικτύου από τα capital controls. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου του …
Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σχετικά με την επίδραση της τραπεζικής αργίας και των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων στις ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται μέσω ψηφιακών μέσων –κυρίως ηλεκτρονικά καταστήματα– το 97% έχει αντιμετωπίσει προβλήματα στις πληρωμές και τις εισπράξεις. Το 64% έχει αντιμετωπίσει προβλήματα στην παραγωγή και τη διακίνηση προϊόντων.
Tο 66% έχει προβλήματα πληρωμής των συνεργατών του, 61% έχει αδυναμία χρήσης μεθόδων πληρωμής, όπως Paypal, 49% αδυναμία πληρωμής οφειλών σε προμηθευτές, 49% επίσης έχει αδυναμία πληρωμής πιστωτικών, χρεωστικών καρτών. Επίσης, 46% δηλώνει αδυναμία πληρωμής υπηρεσιών hosting, 44% αδυναμία πληρωμής υπηρεσιών cloud, 41% αδυναμία εξόφλησης και πληρωμής επιταγών, 29% άρνηση και αδυναμία πελατών να πληρώσουν με μετρητά, 8% αδυναμία καταβολής φόρων και μισθών.
Το 78% των επιχειρήσεων έχει αντιμετωπίσει ακυρώσεις παραγγελιών πελατών, 31% έχει αδυναμία εισαγωγής πρώτων υλών, 22% έχει δυσκολίες στη συνεργασία με τις μεταφορικές εταιρείες, 17% έχει πρόβλημα με την επιτροπή του Γενικού Λογιστηρίου έγκρισης εισαγωγών, 14% των επιχειρήσεων δυσκολεύεται να διακινήσει τα προϊόντα στο εσωτερικό, 14% έχει πρώτες ύλες και έτοιμα προϊόντα σε αναμονή στο τελωνείο.
Προς αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης, το 60% των επιχειρήσεων στράφηκαν σε εναλλακτικές μορφές πληρωμών προς ξένους, με τη χρήση τραπεζικού λογαριασμού στο εξωτερικό. Παράλληλα, όμως, ένα υψηλό ποσοστό, 44%, βρέθηκε σε πλήρες αδιέξοδο, μην μπορώντας να κάνει τίποτα απολύτως.
Από την πλευρά των εξαγωγικών επιχειρήσεων, τα προβλήματα είναι εξίσου μεγάλα, καθώς 69% των επιχειρήσεων έχει πληγεί. Αναλυτικά, 60% αντιμετωπίζει γραφειοκρατία και καθυστερήσεις στις εγκρίσεις πληρωμών προμηθευτών του εξωτερικού, 40% έχει ακυρώσεις πελατών, 20% έχει δυσκολίες στη συνεργασία με τις μεταφορικές εταιρείες, 20% πιέζεται από απαιτήσεις για επιπλέον εξασφαλίσεις και 13% πλήττεται από την απουσία ασφάλισης εξαγωγικών πιστώσεων.
Εννέα στις δέκα επιχειρήσεις έχουν προχωρήσει σε εξόφληση των υποχρεώσεών τους (πρόωρη καταβολή μισθοδοσίας, φόρων), 33% έχουν αναστείλει πληρωμές σε προμηθευτές, 29% τούς εξόφλησε, 22% έχει προχωρήσει σε υποχρεωτική άδεια προσωπικού ή και ακύρωση παραγγελιών και ένα ποσοστό 15% δεν κάνει τίποτα και περιμένει να δει πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση.

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τον «de facto» διαμελισμό του Αιγαίου

Η συντριπτική τουρκική αεροπορική υπεροχή σε σχέση με τη δύναμη που παρατάσσει η ΠΑ συνθλίβει οποιαδήποτε προσπάθεια να διατηρηθεί η ισορροπία δυνάμεων σε ένα ανεκτό επίπεδο. Πέρα απο τον σχεδόν διπλάσιο αριθμό ενεργών μαχητικών που διαθέτει η τουρκική Αεροπορία (σχεδόν 470 μαχητικά έναντι λιγότερων από 250 ελληνικών) οι διαθεσιμότητες της τουρκικής Αεροπορίας είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές της ΠΑ με αποτέλεσμα να παρατάσσονται μέχρι και τετραπλάσια μαχητικά σε μία ημέρα από την ανατολική πλευρά του Αιγαίου.
Αισθητή έχει κάνει την παρουσία και το θεωρούμενο ως «καλύτερο σύστημα εναέριας παρατήρησης παγκοσμίως» το B-737 MESA το οποίο έχει μιεώσει σε μεγάλο βαθμό τον χρόνο αντίδρασης των τουρκικών μαχητικών στις προσπάθειες της ΠΑ να αντιδράσει. Οπως σημείωνε χαρακτηριστικά ανώτατος αξιωματικός της ΠΑ στο defencenet.gr: «Εχουν πλέον σε real time εικόνα ακόμα και από προσ-απογειώσεις στην 116 ΠΜ στον Αραξο και την 117 ΠΜ στην Ανδραβίδα που μέχρι πέρσι ήταν αθέατες στα τουρκικά επίγεια ραντάρ και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μειώνουν εξαιρετικά τος χρόνους απόκρισης στις κινήσεις μας. Βρίσκονται στην μέση του Αιγαίου πριν καν βγούμε από την Πελοπόννησο»…
Καταγράφαμε στις 9 Ιουνίου την κραυγή αγωνίας ανώτατου αξιωματικού του ΓΕΑ, ο οποίος σημείωνε ότι: «Δεκάδες εισβολές καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου-κατά προτίμηση τη νύχτα- των προηγμένων UAV συλλογής πληροφοριών που έχουν εντάξει οι τουρκικές ΕΔ στο δυναμικό τους (όλα προϊόντα της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας).
Πέρσι, η ΤΗΚ είχε πραγματοποιήσει 14 υπερπτήσεις και φέτος έχει κάνει 14 μέχρι την 1η Ιουνίου, κάτι που γίνεται φυσικά επειδή το θέλουν. Mέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 32 εμπλοκές, με τους Τούρκους να επιδιώκουν την αντιπαράθεση με τους Έλληνες πιλότους.
Αλλά βέβαια να λάβουμε υπόψην ότι από το 2012 η Τουρκία έχει αυξήσει τις αμυντικές της δαπάνες κατά 350%, ενώ η ΠΑ τα λειτουργικά της έξοδα από τα 450 εκατ.ευρώ του 2009 τα έχει μειώσει στα 170 εκατ.ευρώ το 2015, τη στιγμή που οι επιχειρησιακές ανάγκες έχουν αυξηθεί με στόχευση την Α.Μεσόγειο και την Κύπρο.
Η κατάσταση είναι δύσκολη και ευτυχώς το προσωπικό της ΠΑ υπερβαίνει τις δυνάμεις του και ανταπεξέρχεται, μέχρι στιγμής, στην πίεση που ασκείται από την Ανατολή.
Μένει να φανεί τι θα γίνει στο μέλλον με την εισαγωγή σε υπηρεσία των Stealth-μαχητικών 5ης γενιάς-στην ΤΗΚ και την ένταξη σε υπηρεσία εκατοντάδων UAV.
Στο ερώτημα για το ποια μπορεί να είναι η απάντηση από ελληνικής πλευράς στην αυξανόμενη προκλητική κατάσταση, σίγουρα δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας:
Χρειαζόμαστε νέο εκπαιδευτικό αεροσκάφος προκεχωρημένης εκπαίδευσης και σίγουρα νεό μαχητικό αεροπλάνο. Αλλά το να μιλάμε αυτή τη στιγμή για νέο μαχητικό,αποτελεί ουτοπία, λόγω των οικονομικών συνθηκών.
Με όποιες οικονομικές δυνατότητες έχουμε, θα επιχειρηθεί η ανάπτυξη ενός δικτύου αντι-stealth αισθητήρων ελπίζοντας ότι θα καταστεί δυνατή η ανίχνευση, ο εντοπισμός και η καταστροφή των F-35 και προχωρά ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση των F-16 και των Mirage 2000 EGM/BGM, o oποίος είναι εκ των ουκ άνευ (εδώ θα χρειαστούν νέα σύγχρονα και έξυπνα όπλα μεταξύ άλλων ραντάρ εντοπισμού και αποκάλυψης στόχων  όπως και τα microdrone RPS).
Αναφέρθηκε και ένα άλλο είδος απειλών που βιώνει η χώρα από την τουρκική επιθετικότητα:
«Των βαλλιστικών πυραύλων μέσης ακτίνας δράσης οι οποίοι θα έχουν εμβέλεια 2.500 χλμ και σύμφωνα με πληροφορίες της ΠΑ έχουν ήδη αρχίσει να δοκιμάζονται.
Είναι μια απειλή η οποία μπορεί να απαντηθεί μόνο με την ανάπτυξη αντιβαλλιστικών συστημάτων γύρω από βασικούς στόχους και τα βασικά κέντρα διοίκησης».
Οι παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ) έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τόσο σε σχέση με το 2014 κυριότερα όμως με το 2013 ενώ η τουρκική επιθετικότητα περιγράφεται κυρίως με τις εμπλοκές οι οποίες έχουν αρχίσει ξανά να γίνονται «κανόνας» στο Αιγαίο.
Πιο συγκεκριμένα και μέχρι τον Ιούνιο οι τουρκικές παραβιάσεις του ΕΕΧ έφτασαν τις 1071 ενώ οι εμπλοκές τις 55.
Για να αντιληφθούμε το συγκριτικό του πράγματος το 2014 οι παραβιάσεις όλο το χρόνο ήταν 2244 και οι εμπλοκές μόνο 8 εκ των οποίων οι 6 τον Δεκέμβριο.
Αντίστοιχα το 2013 οι παραβιάσεις έφτασαν τις 636 ενώ δεν είχε σημειωθεί καμία εμπλοκή.
Σε ότι αφορά τις υπερπτήσεις Εθνικού Εδάφους, μέχρι τον Ιούνιο είχαν σημειωθεί 18, ξεπερνώντας αυτές που είχαν πραγματοποιηθεί όλο το 2014 14 στον αριθμό, ενώ το 2013 ήταν στις 11.
Τι σημαίνουν τα παραπάνω στοιχεία; Ότι η Τουρκία πρακτικά ετοιμάζεται για τον διαμελισμό του Αιγαίου με έχοντας να αντιμετωπίσει μια ΠΑ η οποία μαστίζεται από μειωμένες, σε σημείο συναγερμού, διαθεσιμότητες και το κυριότερο χωρίς κανένα προγραμματισμό για την μελλοντική της υπόσταση.
Η τουρκική Αεροπορία σήμερα ως απειλή για την Εθνική μας Ασφάλεια υλοποιείται με ένα στόλο αναβαθμισμένων μαχητικών και φυσικά με την μελλοντική (στο τέλος της δεκαετίας) έλευση του F-35.
Πιο συγκεκριμένα η τουρκική Αεροπορία διαθέτει σήμερα 103 Block 40 και 72  F-16C/D block 50, όλα αναβαθμισμένα σε επίπεδο CCIP, ενώ για τα 37 block 30 το πρόγραμμα είχε  μικρότερη έκταση. Το τουρκικό CCIP φέρνει τα τουρκικά αεροσκάφη  στο επίπεδο των εκδόσεων «-52plus». Το τουρκικό πρόγραμμα έχει ήδη ολοκληρωθεί και τώρα όλα τα τουρκικά F-16 βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με τα ελληνικά F-16 block 52+ και Adv.
Παράλληλα τα 37 F-16 block 30 θα εξακολουθούν να συνιστούν μια υπολογίσιμη δύναμη αν και υποβλήθηκαν  σε ένα μικρότερης έκτασης πρόγραμμα αναβάθμισης. Συνοπτικά η τουρκική Αεροπορία έχει πλέον στη διάθεσή της ένα πυρήνα από 200 μαχητικά αεροσκάφη (172 αναβαθμισμένα block 40 & 50 συν 30 block 50 Adv.) τα οποία είναι πλήρως πιστοποιημένα σε νέα όπλα και όλα αυτά βέβαια χωρίς καν να αναφέρουμε το θέμα της προμήθειας των 100 F-35 η αντιμετώπιση των οποίων προβληματίζει ιδιαίτερα την ηγεσία της ΠΑ.
Γίνεται εύκολα αντιληπτό επομένως πως στο τέλος της δεκαετίας η τουρκική Αεροπορία θα βρίσκεται στο απόγειο της δύναμής της εάν σε αυτή προστεθεί και το F-35 με την ΠΑ να αδυνατεί να ελέγξει τον Εθνικό κυρίαρχο χώρο, εάν δεν προβεί σε καμία διορθωτική κίνηση, όπως είναι η αναβάθμιση των F-16  και των Mirage 2000 ή απόκτηση νέου τύπου μαχητικού έστω και μεταχειρισμένου.
Αυτή είναι μια ζοφερή κατάσταση η οποία φαίνεται όμως πως δεν απασχολεί καν την πολιτική ηγεσία της χώρας η οποία βρίσκεται χαμένη και αποπροσανατολισμένη από το πρόβλημα ασφάλειας που θα αντιμετωπίσει σε λίγο καιρό η Ελλάδα.
defencenet.gr

Με διαδικασίες εξπρές και σε εξευτελιστικές τιμές θα χάνουν οι Έλληνες τα σπίτια τους!

Οι διατάξεις που περιλαμβάνει ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας και ο οποίος πέρασε χωρίς καμία ουσιαστική συζήτηση θα βυθίσει ακόμα περισσότερο τις ελληνικές οικογένειες στην κρίση και θα συντρίψει τον κοινωνικό ιστό με απρόβλεπτες αντιδράσεις.
Ήδη η ελληνική κοινωνία είναι ένα τεράστιο καζάνι που βράζει και είναι έτοιμο να εκραγεί. Δυστυχώς οι κυβερνώντες δεν έχουν αντιληφθεί τις συνθήκες κοινωνικής αναταραχής που θα δημιουργήσει το μπαράζ πλειστηριασμών που ετοιμάζονται να επιβάλλουν τους επόμενους μήνες οι δανειστές.
Παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, η αλήθεια είναι ότι με βάση αυτά που ψηφίστηκαν από τη Βουλή, τους επόμενους μήνες όσοι έχουν στεγαστικά δάνεια που είναι στο «κόκκινο» μπορεί να δουν τους κόπους και τα όνειρα μιας ζωής να βγαίνουν στο σφυρί και να χάνονται σε εξευτελιστικές τιμές.
Οι δανειολήπτες είναι πλέον παντελώς απροστάτευτοι αφού οι δυνατότητες προσφυγής προς τις τράπεζες περιορίζονται ασφυκτικά.
Αυτό που αρκετοί δεν έχουν καταλάβει είναι ότι τα ακίνητα θα εκπλειστηριάζονται πλέον με βάση τις εμπορικές τους αξίες, οι οποίες πλέον είναι πάρα πολύ χαμηλές έως και εξευτελιστικές!
Ο νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας ρητά προβλέπει ότι οι πλειστηριασμοί θα γίνονται πλέον όχι με βάση τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων – όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα – αλλά με βάση τις εμπορικές αξίες.
Είναι πλέον εύολογο το ερώτημα για λογαριασμό ποίων ψηφίστηκαν τα προαπαιτούμενα; Πάντως όχι για το καλό των δανειοληπτών, αφού με το παλαιό νομικό πλαίσιο όλες οι πράξεις της προδικασίας και κύριας διαδικασίας της αναγκαστικής εκτέλεσης μέχρι και το σημείο της κατάσχεσης μπορούσαν να προσβληθούν μέσα σε 45 ημέρες.
Τώρα με το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας οι προθεσμίες αυτές περιορίζονται στις 15 ημέρες!
Παράλληλα, ενώ τα μέχρι χθες στάδια για να ασκηθούν ανακοπές ήταν τρία, τώρα με το νέο μνημόνιο που πρόκειται να περάσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τα στάδια περιορίζονται στα δύο και ο δανειολήπτης-οφειλέτης δεν έχει πλέον δικαίωμα να ασκήσει αναίρεση κατά της απόφασης της ανακοπής.
Και δεν είναι μόνο τα παραπάνω. Με τον νέο κώδικα οι δικαστές δεν θα εξετάζουν προφορικά τους δανειολήπτες για να μπορούν να έχουν οι ίδιοι μια εικόνα για το τι συμβαίνει.
Είναι προφανές ότι χάνεται πλέον και το τελευταίο οχυρό του Έλληνα πολίτη, η δικαιοσύνη.
Το μέλλον των πολιτών περνά στα χέρια των τραπεζιτών και των κερδοσκοπικών funds που θα ελέγχουν τις περιουσίες των Ελλήνων.

Όλα όσα μας έχουν διδάξει σχετικά με την προέλευσή μας είναι ένα ψέμα

Ένα ενδιαφέρον άρθρο σχετικά με το από πού προερχόμαστε και για το πώς έρχονται σε αντίθεση όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα με πρόσφατες ανακαλύψεις για το θέμα, δημοσίευσε πρόσφατα ο Graham Pick στην ιστοσελίδα maltanow.
Σε αυτό αναφέρεται στα λεγόμενα Ooparts ή αλλιώς τα «εκτός τόπου αντικείμενα», τα οποία θέτουν νέα ερωτήματα σχετικά με την προέλευση του ανθρώπου αλλά και για το για πόσα χρόνια υπάρχει ανθρώπινη ζωή πάνω στη γη. Όπως σημειώνει:
«Τον Ιούνιο του 1936 Max Hahn και η σύζυγός του Emma έκαναν μια βόλτα δίπλα σε ένα καταρράκτη κοντά στην πόλη Λονδίνο του Τέξας, όταν παρατήρησαν ένα βράχο με ένα ξύλο να προεξέχει από τον πυρήνα του. Αποφάσισαν να πάρουν το αντικείμενο αυτό στο σπίτι τους και αργότερα το έσπασαν, ανοίγοντάς το με ένα σφυρί και ένα καλέμι. Αυτό που βρήκαν μέσα συγκλόνισε την αρχαιολογική και επιστημονική κοινότητα. Ενσωματωμένα στο βράχο ήταν αυτό που φαινόταν να είναι κάποιο είδος αρχαίου σφυριού.
Μια ομάδα αρχαιολόγων το ανέλυσε και προσδιόρισε την εποχή που δημιουργήθηκε. Ο βράχος που περιέβαλλε το σφυρί χρονολογήθηκε πως ήταν πάνω από 400 εκατομμυρίων χρόνων. Το ίδιο το σφυρί αποδείχθηκε να είναι περισσότερο από 500 εκατομμυρίων ετών. Επιπλέον, ένα τμήμα της ξύλινη λαβή είχε αρχίσει να μεταμορφώνεται σε άνθρακα.
Το κεφάλι του σφυριού, δημιουργημένο από πάνω από 96% σίδηρο, είναι πολύ πιο καθαρό από οτιδήποτε θα μπορούσε να επιτύχει η φύση χωρίς τη βοήθεια από σχετικά σύγχρονες μεθόδους τήξης.
400 million year old hammer
Το 1889 κοντά Nampa, στο Αϊντάχο, ενώ οι εργαζόμενοι έφτιαχναν ένα τεχνητό πηγάδι, ένα μικρό ειδώλιο φτιαγμένο από ψημένο πηλό αναδύθηκε από βάθος 320 ποδιών. Για να επιτευχθεί αυτό το βάθος οι εργάτες έπρεπε να σκάψουν πάνω από 15 πόδια βασάλτης λάβας και πολλά άλλα στρώματα κάτω από αυτή. Αυτό από μόνο του δεν φαίνεται αξιοσημείωτο, έως ότου κάποιος θεωρεί ότι η πολύ ανώτερο στρώμα της λάβας έχει χρονολογηθεί τουλάχιστον 15 εκατομμυρίων ετών!
Είναι σήμερα αποδεκτό από την επιστήμη και τη γεωλογία ότι ο άνθρακας είναι ένα υποπροϊόν της αποσύνθεσης της βλάστησης. Η βλάστηση θάβεται με το πέρασμα του χρόνου και καλύπτεται με ιζήματα. Αυτό ιζήματα γίνονται αρχικά απολιθώματα και τελικά μετατρέπονται σε βράχους. Αυτή η φυσική διαδικασία σχηματισμού άνθρακα διαρκεί έως και 400 εκατομμύρια χρόνια για να επιτευχθεί.
Οτιδήποτε βρίσκεται μέσα σε κομμάτια του άνθρακα ή σε φλέβα άνθρακα κατά τη διάρκεια της εξόρυξης, έπρεπε να έχουν τοποθετηθεί ή έχει πέσει μέσα στη βλάστηση πριν αυτή θαφτεί μέσα στα ιζήματα.
Το 1944, ως ένα δεκάχρονο αγόρι, ο Newton Anderson, έριξε ένα κομμάτι κάρβουνο στο υπόγειο του και έσπασε στα δύο, καθώς χτύπησε το πάτωμα. Αυτό που ανακάλυψε μέσα αψηφά κάθε εξήγηση που βασίζεται στην τρέχουσα επιστημονική ορθοδοξία.
Στο εσωτερικό του άνθρακα ήταν μία χειροποίητη καμπάνα από κράμα ορείχαλκου με μια κλακέτα σιδήρου και γλυπτή λαβή.
Όταν διεξήχθη η απαιτούμενη ανάλυση ανακαλύφθηκε ότι η καμπάνα έγινε από ένα ασυνήθιστο μείγμα μετάλλων, διαφορετικό από οποιαδήποτε γνωστή σύγχρονη παραγωγή κραμάτων (συμπεριλαμβανομένου του χαλκού, ψευδαργύρου, κασσιτέρου, το αρσενικό, το ιώδιο, και σελήνιο).
Η φλέβα μεταλλεύματος από όπου αυτή η μάζα άνθρακα εξορύχτηκε εκτιμάται ότι πρέπει να ήταν 300 εκατομμύρια χρόνια παλιά!
A hand crafted bell found in a 300 million year old lump of coal!
Η χειροποίητο καμπάνα που βρέθηκε μέσα σε άνθρακα ηλκίας άνω 300 εκατομμυρίων χρόνων
Αυτές οι αξιοσημείωτες ανακαλύψεις αν και παράξενες, δεν είναι μοναδικές ή ακόμα και ασυνήθιστες. Υπάρχουν κυριολεκτικά χιλιάδες από αυτές που μαζεύουν σκόνη, κλειδωμένες μακριά από τον δημόσιο έλεγχο στα θησαυροφυλάκια των μουσείων σε όλο τον κόσμο.
Υπάρχουν πολλά άλλα ασυνήθιστα ευρήματα συμπεριλαμβανομένων των εξής:
Η εφημερίδα Ιλινόις Times, στις 11 Ιουνίου, 1891, αναφέρει πως η κυρία S.W. Culp βρήκε μία κυκλική χρυσή αλυσίδα οκτώ καρατίων, περίπου 10 ίντσες μακριά, η οποία ήταν ενσωματωμένη σε ένα κομμάτι άνθρακα το οποίο έσπασε. Η αλυσίδα αυτή χαρακτηρίζεται ως «αντίκα» και«ιδιόρρυθμης κατασκευής.»
Σε ένα μουσείο στο Glen Rose, του Τέξας, εκτίθεται ένα δοχείο από χυτοσίδηρο το οποίο φέρεται να βρέθηκαν σε ένα μεγάλο κομμάτι άνθρακα το 1912 από έναν εργαζόμενο τροφοδοσίας κάρβουνου μέσα στον κλίβανο ενός πυρηνικού σταθμού. Όταν έσπασε το κάρβουνο ο εργαζόμενος είπε ότι το δοχείο έπεσε έξω, αφήνοντας το αποτύπωμά της στο κάρβουνο.
Ωστόσο, μια άλλη έκθεση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Epoch Times έλεγε πως ένας αγρότης στο Κολοράντο το 1800 έσπασε ένα κομμάτι κάρβουνου, το οποίο είχε εξορυχτεί από μία φλέβα περίπου 300 μέτρα κάτω από την επιφάνεια, και ανακάλυψε μια «περίεργη δακτυλήθρα σιδήρου».
A cast iron pot found in a lump of coal.
Το χειροποίητο δοχείο χυτοσίδηρου που βρέθηκε μέσα σε άνθρακα
Ο κύβος του Σάλτσμπουργκ είναι ένα ακόμη αρχαίο παζλ το οποίο βρέθηκε από έναν εργαζόμενο που ονομαζόταν Reidl, σε ένα αυστριακή χυτήριο το 1885. Όπως κι οι άλλοι, αυτός ο άνθρωπος έσπασε ένα κομμάτι κάρβουνου και βρήκε ένα μεταλλικό κύβο ενσωματωμένα μέσα. Πρόσφατη ανάλυση καθόρισε πως το αντικείμενο ήταν από σφυρήλατο σίδερο και προφανώς χειροποίητο. Ο άνθρακας βρέθηκε πως ήταν εκατομμυρίων ετών.
Ο κατάλογος αυτών των στοιχείων είναι μεγάλος.
Καλώς ήλθατε στον κόσμο των Ooparts, ή αλλιώς τον αντικειμένων που βρέθηκαν σε λάθος μέρος.
Τα εκτός τόπου αντικείμενα (Ooparts) ονομάζονται έτσι επειδή η συμβατική επιστημονική σοφία (σχήμα οξύμωρο, αν ποτέ υπήρξε) δηλώνει ότι αυτά τα έργα δεν πρέπει να υπάρχουν με βάση αυτήν την περίοδο αποδεκτές πεποιθήσεις σχετικά με την προέλευση και την ιστορία μας. Αυτές οι ανακαλύψεις είναι «εκτός τόπου» στο ορθόδοξο χρονοδιάγραμμα της ανθρώπινης ιστορίας.
Οι συνήθεις μέθοδοι της κομφορμιστικής επιστημονικής κοινότητα, όταν έρχεται αντιμέτωπη με τέτοιες ανωμαλίες είναι να προσπαθήσει να απομυθοποιήσει την αναφερόμενη ηλικία τους, ή ίσως να προσπαθήσει να δυσφημίσει την πηγή της έκθεσης ή ακόμα και τον δημοσιογράφο. Αν η προσέγγιση αυτή αποτύχει, τότε συνήθως τα ευρήματα εξορίζονται στα σκιερά θησαυροφυλάκια των μουσείων και των αποθηκών, ώστε κανείς να μην τα δει ποτέ ξανά.
Αν ένα τέτοιο ασυνήθιστο αντικείμενο αναφερόταν μία φορά, τότε ίσως κάποιος θα μπορούσε να συγχωρεθεί που αποδέχθηκε την άποψη η οποία υιοθετήθηκε από την επικρατούσα τάση της επιστημονικής και αρχαιολογικής κοινότητας, ότι δηλαδή πρόκειται για φάρσες ή εσφαλμένες ιστορίες.
Ωστόσο, όταν κάποιος συνειδητοποιεί ότι χιλιάδες και χιλιάδες από αυτά τα ανώμαλα ευρήματα έχουν ανακαλυφθεί και αναφερθεί όλα αυτά τα χρόνια, τότε μπορεί να χρειαστεί να επαναξιολογήσει την αποδοχή της ακεραιότητας της επικρατούσαν αρχαιολογίας και επιστήμης.
Μερικές φορές μια ειλικρινής αρχαιολόγος θα προσπαθήσει να αποκαλύψει στο κοινό την πραγματική ηλικία και την προέλευση αυτών των ανώμαλων αντικειμένων. Θα αμφισβητήσει τις αποδεκτές πεποιθήσεις της κυρίαρχης τάσης των συναδέλφων του. Συνήθως αυτοί ανακαλύπτουν ξαφνικά ότι η καριέρα τους τελειώνει πολύ απότομα.
Δυστυχώς, η πλειοψηφία απλά αποδέχεται αυτά που διδάσκονται στο σχολείο και πανεπιστήμιο χωρίς καμία ερώτηση. Ετσι έχει σχεδιαστεί το εκπαιδευτικό μας σύστημα. Δεν ενθαρρύνει την ατομικότητα και την πρωτοτυπία. Είναι ένα σύστημα βασισμένο στις καθιερωμένες πεποιθήσεις και σε δόγματα.
Αν κάποιος απαιτεί αποδεικτικά στοιχεία αυτής της «κυρίαρχης» νοοτροπίας, δεν χρειάζεται να ψάξει πολύ μακριά παρά να ρίξει μια ματιά στην σφαίρα της ψυχιατρικής. Η σύγχρονη ψυχιατρική προσπαθεί να δαιμονοποιήσει και να κηρύξει ψυχικά άρρωστους όποιους αποκλίνουν από αυτό που θεωρείται ως ο κανόνας.
Οι λεγόμενοι «επαγγελματίες της ψυχικής υγείας‘ έχουν εφεύρει ακόμη μια νέα ψυχική διαταραχή που ονομάζεται αντιπολιτευτική προκλητική αναταραχή, ή ODD.
Η πρόσφατα αυτή επινοημένη κατάσταση αναφέρεται στην τελευταία λίστα του Διαγωνιστικού και Στατιστικού Εγχειριδίου των Ψυχικών Διαταραχών, ή DSM, η οποία αποκαλεί τους ανθρώπους που δεν συμφωνούν με ό, τι οι υπεύθυνοι δηλώνουν ότι είναι φυσιολογικό, ως διανοητικά παράφρονες.
Αλλά ας συνεχίσουμε.
Στη μία πλευρά του γηπέδου έχουμε τις δαρβινιστές και τη θεωρία της εξέλιξης τους, προσπαθώντας να αποδείξει την εξαιρετικά λανθασμένη άποψη που έχουμε πως κάπως εξελιχθήκαμε σε ιδιαίτερα ευφυή και αισθανόμενα όντα από μια αρχέγονη άμορφη μάζα, που ως εκ θαύματος έφερε στη ζωή μία ηλεκτρική καταιγίδα πριν από δισεκατομμύρια χρόνια πριν. (Ίσως ένα από τους οπαδούς αυτής της θεωρίας θα μπορούσε να μας εξηγήσει πως εξελίχθηκε η «συνείδηση»).
Από την άλλη πλευρά έχουμε τους δημιουργιστές με την πεποίθηση ότι κάποιο αόρατο, παντοδύναμο ον που ζει στα σύννεφα, κούνησε το μαγικό ραβδί του, περίπου 7.000 χρόνια πριν και δημιούργησε τη γη και τα πάντα σε αυτή. Και πάλι οι οπαδοί αυτής της εξίσου λανθασμένης θεωρίας βασίζονται σε τίποτα περισσότερο από ένα βιβλίο που ονομάζεται Αγία Γραφή ως «απόδειξη» αυτής της θεωρία.
Το γεγονός ότι αυτό το βιβλίο έχει παραποιηθεί κατά τη διάρκεια των τόσων πολλών μεταφράσεών του κατά τη διάρκεια της ύπαρξής της, έχει ξαναγραφεί σύμφωνα με ορισμένες προσωπικές σε ορισμένες περιπτώσεις, και πολλές φορές ολόκληρα κεφάλαια παραλείπονται, είναι άσχετο με τους οπαδούς του. Το μόνο που απαιτείται είναι η «πίστη». Τα αποδεικτικά στοιχεία δεν αποτελούν προϋπόθεση!
Κανείς δεν θα μπορούσε να βρει δύο πιο αντίθετες πεποιθήσεις ακόμα και προσπαθούσε, και τα δύο στρατόπεδα τηρούν τις πεποιθήσεις τους αχόρταγα, και με ακλόνητη θέρμη. Όμως, κανένα από αυτά δεν βασίζεται σε κάποιου είδους πραγματικά ή ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία.
Η πραγματικότητα είναι ότι η προέλευση της ανθρώπινης φυλής είναι ένα αίνιγμα. Κανείς, οπουδήποτε, στην πραγματικότητα δεν ξέρει πόσο χρονών είναι η ανθρωπότητα ή το πώς και από πού προήλθε. Είναι ένα πλήρες μυστήριο. Ωστόσο, από τη γέννηση κάποιος κατηχείται σε μία από τις δύο παραπάνω ομάδες, χωρίς ερωτήσεις ή εναλλακτικές απόψεις να επιτρέπονται.
Το πρόβλημα που έχει η κυρίαρχη τάση με τα Ooparts είναι ότι αμφισβητούν κάθε εδραιωμένη πεποίθηση που υπάρχει σχετικά με το παρελθόν μας.
Φαίνεται ότι όπου κοιτάμε, βλέπουμε πράγματα που έρχονται σε αντίθεση με το μεγαλύτερο μέρος της επιστημονικής ορθοδοξίας σήμερα. Η επιστημονική κοινότητα δεν πρόκειται ποτέ να αναγνωρίσει ή να παραδεχθεί ότι αυτά τα έργα είναι αυθεντικά. Για να γίνει αυτό θα ήταν να παραδεχθεί ότι είναι εντελώς λάθος για την προέλευσή μας, και, κατά συνέπεια, να ακυρώσει όλα τα βιβλία που χρησιμοποιούνται τόσα χρόνια για να κατηχήσουν εμάς και τα παιδιά μας.
Η ανακάλυψη των Ooparts εκμηδενίζει πλήρως την (συγκριτικά πρόσφατη) θεωρία της εξέλιξης. Αν, όπως αυτή η υπόθεση θέλει να πιστέψουμε, οι σύγχρονοι άνθρωποι εξελίχθηκαν μόλις 200.000 χρόνια πριν (ή περίπου), ας αναρωτηθούμε πώς θα μπορούσαν να εξηγηθούν τα τεχνητά αντικείμενα που βρέθηκαν σε υποστρώματα και τα οποία προέρχονται από εκατομμύρια χρόνια πριν;
Εναλλακτικά, οι υπέρμαχοι του δημιουργισμού έχουν ένα πολύ γραφικό τρόπο στην «αναγνώριση» της ύπαρξη των Ooparts, και παραδόξως, πραγματικά πιστεύουν ότι τα Ooparts τεκμηριώνουν την κοσμοθεωρία τους.
Οι δημιουργιστές απλά αγνοούν εντελώς τις καθιερωμένες μεθόδους χρονολόγησης, και θεωρούν κάθε αναγνωρισμένη αρχαιολογική και γεωλογική διαδικασία άκυρη. Αν μπορούσαν θα μας έκαναν όλους να πιστεύουμε πως η φλέβα άνθρακα, τα πετρώματα, τα απολιθώματα, τα μέταλλα, οι πολύτιμοι λίθοι πολύτιμους λίθους και κάθε άλλο στοιχείο προκατακλυσμιαίο, πήρε μόνο μερικές χιλιάδες χρόνια για να σχηματιστεί.
Χωρίς αμφιβολία, θα υπάρχουν αναγνώστες που, παρομοίως με τους προβλέψιμους συντηρητικούς αρχαιολόγους, και κατά πάσα πιθανότητα κάτι που θα οφείλεται στο σύστημα της πίστης τους, θα απορρίψουν επίσης τα προαναφερθέντα Ooparts ως φάρσες ή πλαστογραφήσεις. Ίσως θα ήθελαν να εξετάσουν και να προσφέρει μια εξήγηση για το επόμενο.
Είναι κοινώς αποδεκτή η πεποίθηση ότι δεν συνυπήρχαν οι άνθρωποι και οι δεινόσαυροι. Σύμφωνα με τη συμβατική ακαδημαϊκή κοινότητα, οι δεινόσαυροι περιπλανιόταν στη γη μεταξύ 65 και 225 εκατομμύρια χρόνια πριν, ενώ τα παλαιότερα όρθια ανθρωποειδή δίποδα, οι λεγόμενοι homo erectus, εμφανίστηκαν μόνο περίπου 1,8 εκατομμύρια χρόνια πριν.
Ωστόσο, το 1968 ένας παλαιοντολόγος που ονομάζεται Stan Taylor ξεκίνησε ανασκαφές απολιθωμένων ίχνη δεινοσαύρων που είχαν ανακαλυφθεί στην κοίτη του ποταμού Paluxy κοντά στο Glen Rose, του Τέξας. Το τι έφερε στο φως σόκαρε και άφησε άναυδη την επιστημονική κοινότητα. Παράλληλα με τα αποτυπώματα δεινοσαύρων, ακριβώς στα ίδια απολιθωμένα στρώματα, ήταν καλά διατηρημένα ανθρώπινα αποτυπώματα.
Ανθρώπινα αποτυπώματα μαζί με αυτά των δεινοσαύρων
Η άμεση αντίδραση των εξελικτικών, των αρχαιολόγων και των επιστημόνων γενικότερα, ήταν να καταρρίψουν το εύρημα ως φάρσα. «Θα ήταν σκαλισμένα στο βράχο από φαρσέρ» ή «Δεν είναι ανθρώπινα αποτυπώματα, αλλά περισσότερο πατημασιές δεινοσαύρων που έχουν διαβρωθεί έτσι ώστε να τα βλέπουμε για ανθρώπινα» ήταν τα επιχειρήματα που διατυπώθηκαν.
Ωστόσο, η συλλογιστική τους γραμμή δεν μπορεί να εξηγήσει την ερώτηση του γιατί μόνο τα ανθρώπινα αποτυπώματα έχουν διαβρωθεί και όχι και τα αποτυπώματα των δεινοσαύρων με τα 3 δάκτυλα; Επιπλέον, πρέπει κανείς να εξετάσει, εάν τα ανθρώπινα αποτυπώματα είχαν λαξευτεί ως φάρσα, πώς οι φαρσέρς κατάφεραν να χαράξει ανθρώπινες πατημασιές που συνεχίστηκε κάτω από βράχο που αργότερα αφαιρέθηκε από την πλευρά της κοίτης του ποταμού;
Από την αρχική ανακάλυψη, εκατοντάδες περισσότερα ανθρώπινα αποτυπώματα έχουν ανακαλυφθεί και έχουν έλθει στο φως, τόσο στην πόλη Paluxy και σε πολλά άλλα μέρη σε όλο τον κόσμο. Είτε αυτοί οι φαρσέρς είχαν απεριόριστο χρόνο και τον προϋπολογισμό – ή κάποιος λέει βλακείες!
Στη συνέχεια κάποιος πρέπει να εξετάσει ένα άλλο εύρημα που ανακαλύφθηκε σε ηλικίας 100 εκατομμυρίων ετών ασβεστόλιθο. Πρόκειται για ένα απολιθωμένο ανθρώπινο δάχτυλο που βρέθηκε μαζί με ένα δόντι παιδιού και ανθρώπινα μαλλιά. Αυτό το δάκτυλο έχει υποβληθεί σε πολυάριθμες επιστημονικές δοκιμές και αναλύσεις.
Τομές αποκάλυψαν την τυπική δομή πορωδών οστών που κάποιος περιμένει να βρει σε ένα ανθρώπινο δάκτυλο. Επιπλέον, μια αξονική και μία μαγνητική τομογραφία εντόπισαν αρθρώσεις και τένοντες σε όλο το μήκος του απολιθώματος. Αυτό είναι ένα εύρημα το οποίο η επιστήμη δεν μπορεί να εξηγήσει ως φάρσα.
Cat-scan of a human fossilised finger shows dark areas showing the interior of bones and bone marrow, along with tendons.
Η ακτινογραφία του ανθρώπινου δακτύλου
Υπάρχει όμως και μια άλλη ανακάλυψη των τελευταίων δεκαετιών.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών, οι ανθρακωρύχοι κοντά στην μικρή πόλη του Ottosdal στη Δυτική Transvaal, στη Νότια Αφρική, έχουν να ανασύρουν εκατοντάδες μυστηριώδεις μεταλλικές σφαίρες. Αυτές οι σφαίρες είναι μεταξύ 25 και 100 mm σε διάμετρο, και μερικές έχουν χαραγμένους πάνω τους τρεις παράλληλους αύλακες γύρω τους.. Δύο τύποι σφαιρών έχουν βρεθεί. Ο ένας αποτελείται από ένα στερεό γαλαζωπό μέταλλο με κηλίδες λευκού, ο άλλους είναι κούφιος και γεμάτος με μία σπογγώδη λευκή ουσία.
Αυτές οι σφαίρες είναι σύμφωνα με πληροφορίες έχουν τόσο λεπτή ισορροπία που ακόμα και με τη σύγχρονη τεχνολογία, θα πρέπει να δημιουργηθούν σε ένα περιβάλλον μηδενικής βαρύτητας για την επιτευχθούν αυτά τα χαρακτηριστικά. Αυτά τα αντικείμενα έχουν γίνει γνωστά ως σφαίρες Klerksdorp.
A Klerksdorp sphere
Μία από τις σφαίρες Klerksdorp
Γεωλόγοι προσπάθησαν να καταρρίψουν αυτά τα αντικείμενα ως φυσικούς σχηματισμούς ή συμπήξεις λειμωνίτη. Αδυνατούν να εξηγήσουν επαρκώς το πώς έγιναν αυτοί οι σχηματισμοί φυσικά με τα αυλάκια γύρω από τα κέντρα τους να βρίσκονται σε τέλεια ευθεία και απόσταση μεταξύ τους.
Ίσως ο πραγματικός λόγος για μια τέτοια απόπειρα ένθερμης απομυθοποίησης από την επιστημονική κοινότητα, είναι ότι ο βράχος στον οποίο οι σφαίρες αυτές βρέθηκαν είναι Προκάμβριας – και χρονολογείται στα 2,8 δισ. έτη!
Είτε κάποιος θέλει να αποδεχθεί αυτά τα εκτός τόπου αντικείμενα ως γνήσια ή όχι, έγκειται στις προσωπικές του πεποιθήσεις.
Οι εξελικτικοί αρνούνται να τα αποδεχθούν γιατί αν το έκαναν θα σήμαινε την εκ νέου αξιολόγηση ολόκληρου του συστήματος της πίστης τους. Είναι διατεθειμένοι να δημιουργήσουν φανταστικές ιστορίες στην προσπάθειά τους να καταρρίψουν αυτές τις ανακαλύψεις. Αν αυτό αποτύχει, τότε θα προσποιηθούν ότι δεν υπάρχουν, και στη συνέχεια θα τα κρύψουν μακριά – για πάντα.
Οι δημιουργιστές από την άλλη πλευρά θα τα αποδεχθούν πρόθυμα ως κάποιο περίεργο είδος της απόδειξης ότι το σύμπαν είναι μόνο περίπου 7.000 ετών, και θα αγνοήσει εντελώς τα αποδεικτικά στοιχεία, από οποιαδήποτε πηγή, που θα υποστηρίζουν το αντίθετο. Συνεχίζουν να προσκολλώνται σε ένα μεσαιωνικό σύστημα πεποιθήσεων που βασίζεται καθαρά στην τυφλή πίστη.
Ό, τι έχουμε διδαχθεί στα σχολεία και τα πανεπιστήμια μας για την προέλευση και την ιστορία μας, βασίζεται στην κερδοσκοπία και την υπόθεση. Δεν υπάρχει μια ενιαία αποδείξιμη πραγματικότητα εκεί έξω που απαντά πειστικά στο ερώτημα από πού προερχόμαστε».
http://www.xorisorianews.gr/

ΒΟΜΒΑ! Διαβάστε τι έκαναν με το ΑΦΜ ανυποψίαστων πολιτών!Μήπως είσαι θύμα και δεν το ξέρεις…;

5

Στελέχη τραπεζών χρησιμοποίησαν την περίοδο 2009 – 2011, δηλαδή την εποχή που ξέσπασε η οικονομική κρίση στη χώρα μας, τα ΑΦΜ ανυποψίαστων πολιτών, προκειμένου βιομήχανοι και μεγαλοεπιχειρηματίες να βγάλουν παράνομα στο εξωτερικό εμβάσματα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ!
Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ήδη το ΣΔΟΕ μέχρι το Μάρτιο του 2012 είχε εντοπίσει 42 πολύ σοβαρές υποθέσεις φοροδιαφυγής, ο τότε υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και ο αντικαταστάτης του Γκίκας Χαρδούβελης αρνήθηκαν να στείλουν τα στοιχεία στη Βουλή, επικαλούμενοι το τραπεζικό απόρρητο.
listes-afm
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Πέτρου Κουσουλού στο ereportaz.gr, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε με εντολή του πρώην ειδικού γραμματέα του ΣΔΟΕ, κ. Ιωάννη Διώτη με αφορμή την διαβόητη λίστα των 52.000 προσώπων που έβγαλαν χρήματα σε χώρες του εξωτερικού και μάλιστα με την έναρξη της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας. Η συγκεκριμένη λίστα στάλθηκε στις περιφερειακές Διευθύνσεις του ΣΔΟΕ και ο έλεγχος αποκάλυψε «λαβράκια».
Για την ακρίβεια, προέκυψαν σημεία και τέρατα. Μέχρι τον Μάρτιο του 2012 στις κατά τόπους Διευθύνσεις του ΣΔΟΕ είχαν στοιχεία για 71 περιπτώσεις. Σε 42 προέκυψε ότι οι υποτιθέμενοι εκατομμυριούχοι δεν είχαν καμία σχέση με τους πραγματικούς αποστολείς των εμβασμάτων καθώς, όπως καταγράφεται στην επίσημη έκθεση που συντάχθηκε, οι τράπεζες είχαν χρησιμοποιήσει τα φορολογικά τους στοιχεία.

ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ | ΝΟΜΙΜΗ Η ΑPΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΦΟΡΩΝ!! ΔΙΑΔΩΣΤΕ TO…

Πολύ ενδιαφέρουσα κίνηση συμπολίτη και φίλου ενάντια στη λεηλασία και την απειλή κατά της ζωής μας από τους υπηρέτες των τοκογλύφων.ΝΟΜΙΜΗ ΑΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΦΟΡΩΝ!

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΕΛΟΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΗ ΛΕΡΝΑΙΑ ΥΔΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ. ..η μάχη συνεχίζεται…

Στις 31/7/14, έλαβα μια ατομική ειδοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών μου προς την εφορία, προερχόμενων από φορολογικές επιβαρύνσεις του κράτους, που δεν προκύπτουν από το εισόδημα, που δεν συμφωνούν με το Σύνταγμα και υπερβαίνουν την φοροδοτική μου ικανότητα.

ΕΕΤΗΔΕ, ΕΕΤΑ, ΕΝΦΙΑ, τέλος επιτηδεύματος, τέλη κυκλοφορίας, έκτακτη εισφορά σε αντικειμενικές δαπάνες, ειδική εισφορά αλληλεγγύης, φόρος πολυτελούς διαβιώσεως λόγω κατοχής αυτοκινήτου, φόρος αξιοπρεπούς διαβιώσεως, φόρος αναπνοής και φόρος υπάρξεως.

Η ειδοποίηση απειλούσε με κατάσχεση, κινητής και ακίνητης περιουσίας, που λόγω του μικρού μεγέθους της, ισοδυναμεί με ολική δήμευση, ενώ έδινε την εναλλακτική λύση της ρυθμίσεως και πληρωμής με δόσεις. Για να επιτευχθεί η ρύθμιση, έπρεπε να υπογράψω ψευδώς και γνωρίζοντας τις συνέπειες του νόμου, ότι το εισόδημά μου επαρκεί για την αξιοπρεπή μου διαβίωση και ότι περισσεύει ένα μέρος, για την αποπληρωμή των εν λόγω φόρων, κάτι δηλαδή που δεν ευσταθεί.

Στις 30/9/14, ξεκίνησε η Δίκη του Κάφκα με πραγματικά πλέον γεγονότα, διά της καταθέσεώς μιας Ανακοπής-προσφυγής 250 σελίδων, που απογυμνώνει πλήρως τις προθέσεις της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας, αποκαλύπτοντας ότι στην Ελλάδα έχουν απενεργοποιηθεί σχεδόν στο σύνολό τους τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, όπως αυτά ορίζονται από το Σύνταγμά μας και το Διεθνές Δίκαιο.

Ότι επιχειρείται η δήμευση της περιουσίας των Ελλήνων, με αντισυνταγματικές διατάξεις νόμων, ότι επιχειρείται ο περιορισμός του δικαιώματος δικαστικής προστασίας, ο περιορισμός του δικαιώματος της ζωής μας, της ελευθερίας και της περιουσίας, και ότι εν τέλει, επιχειρείται η κατάλυση του Συντάγματος με την βία, ενεργοποιώντας το θεμελιώδες δικαίωμα και την θεμελιώδη υποχρέωση της αντιδράσεώς μας με κάθε μέσο.

Ότι η οριζόμενη διά του άρθρου 120 παρ.2 και 4 ως θεμελιώδης νομική υποχρέωση, όλων των Ελλήνων που διαθέτουν πατριωτισμό, αποτελεί μια υποχρέωση ενασκήσεως καθήκοντος μέχρι αυτοθυσίας, για την προστασία του Συντάγματος, του δημοκρατικού πολιτεύματος, της πατρίδας και της ελευθερίας. Μια υποχρέωση με αυξημένη νομική ισχύ, που δεν μπορεί να ανακοπεί από καμμιά μορφή εξουσίας και καμμία διάταξη νόμου.

Θέτοντας έτσι τα πράγματα, το πρώτο στάδιο της «Δίκης του Κάφκα με πραγματικά γεγονότα», της δίκης με την οποία προκαλώ σε μονομαχία ως διάδικο το Κράτος, προκειμένου να σχίσω την δημοκρατική του επικάλυψη, ανεξαρτήτως του αν κερδίσω ή χάσω, ξεκίνησε καλά. Στις 10/10/14, κέρδισα την προσωρινή διαταγή διά της οποίας η Δικαιοσύνη προστάτευσε την ακίνητή μου περιουσία στο σύνολό της, διέταξε την αναστολή εκτελέσεως όλων των προσβαλλομένων πράξεων, ούτε μιας ούτε δύο αλλά δέκα, και υποχρέωσε το Υπουργείο Οικονομικών να μου εκδώσει φορολογική ενημερότητα, για κάθε ενδεχόμενη χρήση, κυρίως για λόγους τιμής. Πλέον είμαστε φορολογικά ενήμεροι, εγώ και η εφορία, ως προς το γεγονός ότι η μάχη άρχισε, και ότι το πρώτο δηλητηριώδες βέλος μου χτύπησε την Λερναία Ύδρα κατ’ ευθείαν στην καρδιά.

Η αναμονή, που ομολογουμένως, θα μας ταλαιπωρήσει, αυξάνοντας όμως σταδιακά την γοητεία της Νίκης, θα διαρκέσει όσο διαρκούν τα σπαρταρίσματα.

Προς το παρόν είμαστε λίγοι, ο εμψυχωτής Αλκαίος Ιωάννης, οι νομικοί, Θανάσης Αλαμπάσης, Γεώργιος Κόκκας, Μαριέλλα Κοσμίδου, η Κίνηση Ακομμάτιστων Πολιτών Αγρινίου, η Ελένη Βνάτσιου, ο Σωτήρης Τηγανίτας, σκόρπιος Λαός, που οι σκοτεινές δυνάμεις του έκλεισαν το στόμα, αλλά σύντομα θα γίνουμε πολλοί, για να απολαύσουμε την αποξήλωση του γόρδιου δεσμού με τον οποίον η εξουσία νόμισε ότι θα μας δέσει…

ΑΛΚΑΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 

Νυχτερινές αντιλαϊκές τροπολογίες υπό το μανδύα των «νομοτεχνικών βελτιώσεων» -Tης νύχτας τα καμώματα

Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελάει, λέει μια παροιμία, αλλά αυτά που έγιναν τη νύχτα της 15ης Ιούλη του 2015, νύχτα που ψηφίστηκε ο πρώτος προκαταρκτικός εφαρμοστικός νόμος του Μνημόνιου-3, κάθε άλλο παρά για γέλια είναι. Ο αστικός κοινοβουλευτισμός και οι διαδικασίες του εξευτελίστηκαν για πολλοστή φορά (το αντίθετο θα αποτελούσε εξαίρεση από τον κανόνα της μνημονιακής περιόδου και θα «χαλούσε την πιάτσα»), όμως αυτός ο εξευτελισμός δεν ήταν ταξικά ουδέτερος. Είχε πρόσημο. Η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου εκμεταλλεύτηκε τον απόλυτο εξευτελισμό των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, το απόλυτο μπάχαλο που δεν επέτρεπε στους βουλευτές να ξέρουν καν τι ψηφίζουν, για να επιφέρει χειροτέρευση σε ουσιαστικές διατάξεις του πρώτου εφαρμοστικού νόμου.

Στις 22:26 το βράδυ, δυο ώρες πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας και ενώ εκκρεμούσαν η ομιλία του πρωθυπουργού και οι διαξιφισμοί του με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο υπουργός Οικονομικών Ε. Τσακαλώτος κατέθεσε ένα τρισέλιδο κείμενο με «Νομοτεχνικές Βελτιώσεις στο Νομοσχέδιο». Ο όρος «νομοτεχνικές βελτιώσεις» σημαίνει ότι διορθώνεται μια διάταξη που είχε κάποιο λάθος ή διατυπώνεται καλύτερα, χωρίς να αλλάζει η ουσία της. Οταν αλλάζει η ουσία μιας διάταξης ή, πολύ περισσότερο, όταν εισάγεται μια καινούργια διάταξη, τότε πρέπει να εισάγεται τροπολογία, η οποία συνοδεύεται από αιτιολογική έκθεση και ό,τι άλλο απαιτείται από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής. Από τις έντεκα διατάξεις που εισήγαγε ο Τσακαλώτος, νομοτεχνικές βελτιώσεις ήταν μόνο οι τρεις. Οι υπόλοιπες οχτώ ήταν τροπολογίες και μάλιστα τροπολογίες ουσίας, για τις οποίες ο Τσακαλώτος δεν είπε τίποτα, οι βουλευτές δεν πρόλαβαν καν να καταλάβουν περί τίνος πρόκειται και η συμπαγής μνημονιακή πλειοψηφία τις ψήφισε με συνοπτικές διαδικασίες.

Από το περιεχόμενο των τροπολογιών γίνεται προφανές ότι το παζάρι με την τρόικα συνεχιζόταν όλο το 24ωρο που κράτησε η κοινοβουλευτική διαδικασία. Η τρόικα έδωσε μεν το ΟΚ να προωθηθεί το νομοσχέδιο για ψήφιση, υπό τον όρο όμως ότι τα τεχνικά κλιμάκιά της θα συνεχίσουν τη μελέτη των διατάξεων και θα προτείνουν αλλαγές, που η κυβέρνηση θα είναι υποχρεωμένη να τις ψηφίσει. Ετσι, το αρχικό κείμενο του νομοσχέδιου που κατατέθηκε στη Βουλή άλλαζε συνέχεια. Αλλιώς κατατέθηκε, αλλιώς ψηφίστηκε από τις Επιτροπές και αλλιώς ψηφίστηκε από την Ολομέλεια, αφού ο Τσακαλώτος εισήγαγε νυχτιάτικα ως «νομοτεχνικές βελτιώσεις» τις τελευταίες απαιτήσεις της τρόικας.

Με τις συνεχείς αυτές αλλαγές, έγινε χειρότερο το καθεστώς ΦΠΑ σε βάρος των εργαζόμενων, των αγροτών και των νησιωτών, ενώ εισήχθη και μια εκτρωματική ασφαλιστική διάταξη, με την οποία τινάζεται στον αέρα μια αρχή της ίδιας της φιλοσοφίας του ασφαλιστικού συστήματος, την οποία είχαν σεβαστεί ως τώρα ακόμα και οι μνημονιακοί νόμοι.

Ακριβότερο το καλάθι της νοικοκυράς

Οπως είναι γνωστό, με τη νέα μνημονιακή συμφωνία μεταφέρθηκε ένα εξαιρετικά μεγάλο μέρος των τροφίμων από το μεσαίο συντελεστή ΦΠΑ (13%) στον υψηλό (23%). Ομως τα κομπιουτεράκια των τροϊκανών πήραν φωτιά και κατέληξαν πως το ποσό που είχαν συμφωνήσει με την κυβέρνηση δεν έβγαινε (αυτό το ποσό δεν ανακοινώθηκε επίσημα) και απαίτησαν να περάσουν και άλλα προϊόντα από το μεσαίο στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ.

Συγκρίνοντας κανείς το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή μ’ αυτό που ψηφίστηκε στις Επιτροπές και πήγε στην Ολομέλεια, διαπιστώνει ότι από το μεσαίο στον υψηλό συντελεστή μετακινήθηκαν προϊόντα όπως η ζάχαρη, τα ξύδια, διάφορα βότανα και μπαχαρικά, τα εντομοκτόνα και τα καυσόξυλα. Αξιοσημείωτη είναι η μεταφορά στον υψηλό συντελεστή και των αναπηρικών αυτοκινήτων, αλλά και των υπηρεσιών των γραφείων κηδειών (για να κοστίζουν πιο ακριβά και οι κηδείες ακόμα).

Ομως και αυτές οι μεταφορές δεν κρίθηκαν επαρκείς από την τρόικα. Ετσι, με το νυχτερινό μπαράζ «νομοτεχνικών βελτιώσεων» του Τσακαλώτου είχαμε και νέες μεταφορές: το αλάτι, τα τυριά και τα γιαούρτια, η μαστίχα και οι… γραφομηχανές με σύστημα Braille! Δηλαδή, οι γραφομηχανές που χρησιμοποιούν οι τυφλοί!

Το αποκορύφωμα ήταν η μεταφορά όλων των προϊόντων από βόειο κρέας στο 23%. Τα υπόλοιπα κρεατικά (χοιρινό, αρνί-κατσίκι, κοτόπουλο, κουνέλι, γαλοπούλα) έμειναν στο 13%, αλλά τα βόεια ανέβηκαν στο 23%. Είναι ένα προϊόν με σχετικά μεγάλη κατανάλωση, οπότε με τη μεταφορά του στον ψηλότερο συντελεστή έκλεισε ο λογαριασμός της τρόικας σε ό,τι αφορά τα είδη πρώτης ανάγκης των λαϊκών νοικοκυριών.

Δυνατό χτύπημα στην αγροτική παραγωγή

Η μεταφορά ειδών πρώτης ανάγκης στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ δεν ήταν αρκετή. Συνοδεύτηκε από ένα μπαράζ μεταφοράς στον υψηλό συντελεστή των αγροτικών εφοδίων, που θα εκτινάξουν στα ύψη το κόστος της αγροτικής παραγωγής.

Η διαδικασία έγινε και σ’ αυτό τον τομέα τμηματικά. Κατά τη συζήτηση του νομοσχέδιου στις Επιτροπές πέρασαν στον υψηλό συντελεστή όλα τα εντομοκτόνα, ζιζανιοκτόνα, παρασιτοκτόνα και λοιπά αγροτικά φάρμακα, καθώς και η παροχή υπηρεσιών γεωργικής παραγωγής, που πιάνει από τις εργασίες άρωσης, μέχρι τις εργασίες συγκομιδής, αλλά και τις εργασίες άλεσης (ακόμη και τα ελαιοτριβεία). Το πλήγμα για τους φτωχούς αγρότες ιδιαίτερα από τη μεταφορά στο 23% των υπηρεσιών γεωργικής παραγωγής θα είναι μεγάλο, διότι αυτοί δεν έχουν δικά τους μηχανήματα και αγοράζουν υπηρεσίες. Αποκτούν, δηλαδή, αμέσως ένα ακόμη σημαντικό μειονέκτημα έναντι των πλούσιων αγροτών.

Με τις νυχτερινές «νομοτεχνικές βελτιώσεις» του Τσακαλώτου οργανώθηκε πραγματικό μπαράζ αντιαγροτικών μέτρων, καθώς στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ μεταφέρθηκαν: τα λιπάσματα (βασικό αγροτικό εφόδιο), όλα τα ζώντα ζώα, τα σπέρματα και οι σπόροι, καθώς και οι ζωοτροφές. Ετσι, τα μόνα αγροτικά εφόδια που μένουν στο μεσαίο συντελεστή είναι τα ζωντανά φυτά!

Οι συγκεκριμένες αλλαγές συνιστούν ένα στοχευμένο αντιαγροτικό πακέτο. Η στόχευση έγινε με πολιτικά κριτήρια. Το κόστος της αγροτικής παραγωγής θα εκτιναχτεί. Για τη φτωχή αγροτιά είναι ένα ακόμη πλήγμα, αν και μικρό τμήμα της παράγει πλέον. Το πλήγμα θα είναι σημαντικό για τους πλούσιους αγρότες, που θα πρέπει ν’ αντιμετωπίσουν ένα σημαντικά αυξημένο κόστος παραγωγής. Το πλήγμα θα είναι ακόμη πιο σημαντικό με τις φορολογικές ρυθμίσεις που θ’ ακολουθήσουν το επόμενο δίμηνο-τρίμηνο (φορολόγηση από το πρώτο ευρώ με 26%, επιβολή ΦΠΑ στις επιδοτήσεις κτλ.). Αναγκαστικά, θα έχουμε μια διαδικασία συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης της γης και του κεφαλαίου, που θα οδηγήσει σε μικρότερη γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή.

Αυτός είναι ο στόχος της ΕΕ, που υπηρετείται πιστά εδώ και χρόνια με τις αναθεωρήσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Στο μεν κτηνοτροφικό τομέα, στόχος είναι να μετατραπεί η Ελλάδα σε μια μεγάλη αγορά για τα κτηνοτροφικά προϊόντα των λεγόμενων βόρειων χωρών, ενώ στο γεωργικό τομέα στόχος είναι να μειωθεί η παραγωγή στις εξαρτημένες χώρες της ΕΕ, προκειμένου να κατακλυστούν οι αγορές τους από εισαγόμενα προϊόντα από χώρες του λεγόμενου «τρίτου κόσμου», τη διακίνηση των οποίων ελέγχουν ευρωπαϊκοί μονοπωλιακοί όμιλοι. Η αθρόα εισαγωγή γεωργικών προϊόντων από τρίτες χώρες εξυπηρετεί την οικονομική διείσδυση των ιμπεριαλιστικών χωρών της ΕΕ σ’ αυτές τις χώρες.

Τέρμα η έκπτωση σε όλα τα νησιά

Στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε αρχικά στη Βουλή, καθώς και σ’ αυτό που ψηφίστηκε από τις Επιτροπές και πήγε στην Ολομέλεια, σε σχέση με την έκπτωση του ΦΠΑ που ισχύει στα ελληνικά νησιά (πλην Κρήτης) αναφερόταν:«Οι προβλεπόμενες στις παραγράφους 4, 5 και 6 του άρθρου 21 του Ν. 2859/2000 (Α’ 248) μειώσεις των συντελεστών καταργούνται σταδιακά ως ακολούθως: από 1.10.2015 στα αναπτυγμένα τουριστικά νησιά με το υψηλότερο κατά κεφαλή εισόδημα και από 1.6.2016 στα λιγότερο αναπτυγμένα νησιά. Εξαιρούνται της καταργήσεως και παραμένουν σε ισχύ οι ισχύοντες σήμερα συντελεστές ΦΠΑ για τα πλέον απομακρυσμένα νησιά».

Με τις νυχτερινές «νομοτεχνικές βελτιώσεις» του Τσακαλώτου, όμως, χωρίς να δοθεί καμιά εξήγηση, χωρίς καν να ανακοινωθεί, η τελευταία πρόταση άλλαξε ως εξής: «Εξαιρούνται της καταργήσεως και παραμένουν σε ισχύ μέχρι 31.12.2016 οι ισχύοντες σήμερα συντελεστές ΦΠΑ για τα πλέον απομακρυσμένα νησιά».

Τέρμα, λοιπόν, η έκπτωση και στα νησιά της άγονης γραμμής στις 31.12.2016. Και βέβαια, οι «ελληναράδες» του Καμμένου, που ενδιαφέρονταν γι’ αυτά τα νησιά για «εθνικούς λόγους», έκαναν μόκο. Σημασία γι’ αυτούς είχε ο προπαγανδιστικός ντόρος που έγινε τις προηγούμενες μέρες: «γλιτώσαμε τα νησιά της άγονης γραμμής από το κόψιμο της έκπτωσης». Γι’ αυτό και επέλεξαν να κάνουν αυτή την αλλαγή νυχτιάτικα, όταν ήταν σίγουρο ότι δε θα γινόταν (όπως δεν έγινε) καμιά συζήτηση. Το θέμα θάφτηκε και τις επόμενες μέρες.

ΚΟΝΤΡΑ: ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΗΜΕΡΑ (ΣΑΒΒΑΤΟ, 25.7.2015)


http://eleftheriskepsii.blogspot.gr/2015/07/t_25.html
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters