Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

Πραξικόπημα στην Τουρκία: Στρατός και άρματα μάχης στους δρόμους - Πυροβολισμοί ακούστηκαν στην Αγκυρα, ενώ αεροσκάφη κάνουν υπερπτήσεις

Πραξικόπημα στην Τουρκία: Στρατός και  άρματα μάχης στους δρόμους
Πραξικόπημα βρίσκεται σε εξέλιξη στην Τουρκία, Ο Τούρκος Πρωθυπουργός το επιβεβαίωσε αλλά διαμήνυσε ότι η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Τουρκία. Πυροβολισμοί ακούστηκαν στην Αγκυρα, ενώ αεροσκάφη κάνουν υπερπτήσεις. Στρατός και άρματα μάχης έχουν αποκλείσει δύο γέφυρες στον Βόσπορο στην Κωνσταντινούπολη.

Στρατιωτικά ελικόπτερα πετούν πάνω από τον τουρκικό ουρανό, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως στρατιωτικά οχήματα βρίσκονται στους δρόμους της πόλης.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, δύο είναι τα σενάρια: είτε οι μυστικές υπηρεσίες έχουν ξεκινήσει επιχείρηση για επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα, είτε πρόκειται για πραξικόπημα.

Πρωθυπουργός Τουρκίας: Αν υπάρξει θάνατος θα πολεμήσουμε μερι τέλους
«Αν υπάρξει θάνατος, θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους» είπε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ. Προσέθεσε δε: «Τίποτα δεν θα βλάψει την τουρκική δημοκρατία» ενώ επιβεβαίωσε πως «στρατιωτικό πραξικόπημα βρίσκεται σε εξέλιξη. Είναι μια προσπάθεια από τη μεριά του στρατού». Συνέστησε ηρεμία πάντως στους πολίτες. Ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν είναι «άφαντος» μέχρι στιγμής με πληροφορίες να αναφέρουν ότι βρίσκεται σε διακοπές.
Η Τουρκία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού. Πυροβολισμοί ακούστηκαν στην Αγκυρα, ενώ αεροσκάφη κάνουν υπερπτήσεις. Στρατός και άρματα μάχης έχουν αποκλείσει δύο γέφυρες στον Βόσπορο στην Κωνσταντινούπολη.
Ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Μαχμούτ Τανάλ σε μήνυμά του στο «twitter» αναφέρει ότι αεροσκάφη πετούν πάνω από την εθνοσυνέλευση κι ότι επικρατεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Οπως μεταδίδει πρακτορείο Ντογάν μεγάλος αριθμός ασθενοφόρων βρίσκεται αυτή τη στιγμή μπροστά από το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων στην Αγκυρα.

Συναγερμός στην Αθήνα
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε στις 22:30 από τον διοικητή της ΕΥΠ Γιάννη Ρουμπάτη για τα όσα συμβαίνουν σε Αγκυρα και Κωνσταντινούπολη. Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον κ. Ρουμπάτη να ενημερώσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακολούθς επικοινωησε με τον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ. «Η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις με προσοχή και ψυχραιμία» δηλώνει το Μαξίμου.




Πηγή:  http://www.iefimerida.gr/news/278428/praxikopima-stin-toyrkia-stratos-kai-armata-mahis-stoys-dromoys#ixzz4EVgaMzgG

H τρόικα αναλαμβάνει απ'ευθείας τον έλεγχο των ελληνικών τραπεζών: Θα αντικατασταθεί το 33% των στελεχών των ΔΣ το επόμενο δίμηνο!


του Πέτρου Αναστασίου

Οι ελληνικές τράπεζες θα αντικαταστήσουν σχεδόν το ένα τρίτο των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων τους έως τον Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο της Μνημονιακής δέσμευσης για βελτίωση της διοίκησής τους, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο τραπεζικές πηγές....Οι αλλαγές έρχονται στο πλαίσιο των προσπαθειών των δανειστών για«αποπολιτικοποίηση» των ελληνικών τραπεζών και για ενίσχυση των διοικητικών και τεχνικών ικανοτήτων στα ανώτερα κλιμάκιά τους.

Ουσιαστικά αναλαμβάνουν εκπρόσωποι των δανειστών την διοίκηση των τραπεζών. Μόνο μία τράπεζα, την Alpha Bank, δείχνει να υπάρχουν ελπίδες να μείνει σε Ελληνες μετόχους ο έλεγχος του συγκεκριμένου τραπεζικού ιδρύματος.


Το PRONEWS Ιουνίου που επανακυκλοφόρησε μετά την εξαντλησή του του σε όλη την Ελλάδα είχε προαναγγείλει την εξέλιξη και αναλύει λδεπτομερώς ποιοι ελέγχουν αυτή την στιγμή, βάσει της μετοχικής σύνθεσης τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας,


Μία από τις πηγές του Reuters σημείωσε ότι οι τράπεζες θα κληθούν να αντικαταστήσουν περίπου 15 με 18 μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων τους. Πρόκειται κυρίως για άτομα που δεν έχουν εκτελεστικές αρμοδιότητες και έχουν επιχειρηματικό ή συνδικαλιστικό παρελθόν.

Οι τέσσερις συστημικές ελληνικές τράπεζες, η Εθνική, η Πειραιώς, η Eurobank και Alpha Bank, διαθέτουν συνολικά 58 διευθυντικά στελέχη στα Συμβούλιά τους.

Οι αλλαγές έχουν «αγγίξει» και το ίδιο το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με την εκτελεστική επιτροπή να παραιτηθεί μετά από πιέσεις των θεσμών και κυρίως του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας (SSM) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. 

Βάσει των όρων του Μνημονίου, τα διευθυντικά στελέχη των τραπεζών πρέπει να έχουν τουλάχιστον 10 έτη προϋπηρεσίας σε ανώτερες θέσεις τραπεζών, και για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια να μην έχουν θέση σε κάποιο πολιτικό κίνημα ή στην κυβέρνηση.



Ανάμεσα στα στελέχη που μπορεί να απομακρυνθούν βρίσκεται και η μη εκτελεστική πρόεδρος του Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας, Λούκα Κατσέλη, η οποία ήταν ενεργή πολιτικά έως το 2015.
 
 
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2016/07/h-33.html

ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΞΕΧΡΕΩΜΑ. ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΞΙ ΕΞΩΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.ΣΥ. ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΣΕ Δ.Ο.Υ. ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΑ

13654172_646754128810910_5199400719779005876_n

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΞΙ ΕΞΩΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.ΣΥ. ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΣΕ Δ.Ο.Υ. ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΑ
…………………………………………


ΒΟΛΟΣ 6/7/2900(2016) Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ. ! ΥΠ.ΟΙΚ. , Δ.Ο.Υ. ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΜΕ 35 ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΕΜΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ !!!

Αλφειός: ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΩΡΑ ΟΙ ΡΥΠΕΣ ΒΕΛΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΤΗΝΟΥΣ !!! ΒΑΡΑΤΕ ΑΛΥΠΗΤΑ !!! ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ ΚΤΗΝΟΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΛΥΠΑΤΕ… ΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΚΑΙ ΦΟΒΑΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΟΤΩΣΕΤΕ ;;;

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΈΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΝΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΝΟΜΙΜΑ ΚΑΘΕ ΟΦΕΙΛΗ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΣΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ.

ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΣΤΟΥΣ: ΤΣΙΠΡΑ, ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΜΕ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΥΣ: ΟΜΠΑΜΑ, ΠΟΥΤΙΝ, CIA, ΔΝΤ, ΤΡΟΪΚΑ, ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ, ΠΡΟΕΔΡΟ ΒΟΥΛΗΣ 27/3/2899(2015) !

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ!!! ΕΞΩΔΙΚΟ -ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΩΣ ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ «ΘΕΣΜΟΥΣ» : ΩΣ ΦΟΡΕΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΑΣ ΔΙΝΩ ΔΙΑΤΑΓΗ. Η ΔΙΑΤΑΓΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΚΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ. Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΕΛΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. (πέντε ώρες βίντεο 12/5/2900)

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ ΠΡΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ: ΣΑΣ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ. ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΕΔΡΕΥΟΥΝ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΖΩΑΑΑΑΑ ΑΣ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ. ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΣΑΣ ΕΠΙΚΗΡΥΞΟΥΜΕ

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ «ΜΠΑΜ» ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ !!!

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ;;; ΠΟΙΕΣ;;; ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ;;; EΛΛΗΝΑ ΤΕΛΟΣ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΣΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Ε.ΣΥ. ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟ ΤΕΡΑΣ… ΚΑΝΕ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΚΑΙ ΓΛΙΤΩΣΕ ΑΠΑΞ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ. ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ.

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ: ΝΟΙΚΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ ΣΤΗΝ Ε.ΣΥ. ΚΙ ΑΝ ΕΡΘΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ πέναλτυ ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ !!!!

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑ ΡΙΠΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΞΩΔΙΚΩΝ ΕΝΤΟΛΩΝ-ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ !!!

ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.

10172728_1501547720151012_6857939524270653288_n

 

 

http://alfeiospotamos.gr/?p=24435

ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ. !!!! ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ… ( ΕΛΛΗΝΕΣ… ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ; )

13699942_497484223791080_4231061714425003835_n

Vasilis Theodoropoulos ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ. !!!! ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ……….
Σύνταγμα της Ελλάδας ΤΜΗΜΑ Β’: Σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας Άρθρο 3
 
1. «Επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα είναι η θρησκεία της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού. Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας, που γνωρίζει κεφαλή της τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, υπάρχει αναπόσπαστα ενωμένη δογματικά με τη Μεγάλη Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης και με κάθε άλλη ομόδοξη Εκκλησία του Χριστού• τηρεί απαρασάλευτα, όπως εκείνες, τους ιερούς αποστολικούς και συνοδικούς κανόνες και τις ιερές παραδόσεις. Είναι αυτοκέφαλη, διοικείται από την Ιερά Σύνοδο των εν ενεργεία Αρχιερέων και από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο που προέρχεται από αυτή και συγκροτείται όπως ορίζει ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας, με τήρηση των διατάξεων του Πατριαρχικού Τόμου της κθ’ (29) Ιουνίου 1850 και της Συνοδικής Πράξης της 4ης Σεπτεμβρίου 1928.»

ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΟΥΣ «ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ» ΟΡΙΖΕΙ:

«Όλα τα Μυστήρια μεταδίδουν τη μία Θεία Χάρη, το καθένα με ειδική τελετή και είναι αναγκαία για τη σωτηρία μας όχι όμως όλα. Υποχρεωτικά είναι τα Μυστήρια του Βαπτίσματος, του Χρίσματος, της Θείας Ευχαριστίας και της Μετανοίας – Έξομολογήσεως.»
ΟΤΙ Η ΒΑΠΤΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ. !!!
ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΒΑΠΤΙΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ Ο «ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΓΑΛΑΤΑΣ Γ΄ 27-29 :

«Επειδή όσοι εβαπτίσθητε, εις Χριστόν, Χριστόν ενεδύθητε . . . Εάν δε ήσθε του Χριστού, άρα είσθε σπέρμα του Αβραάμ, και κατά την επαγγελίαν κληρονόμοι.» (Γαλ. γ΄27-29).
ΔΗΛΩΝΕΙΣ Ή ΔΗΛΩΝΕΣΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΡΩΤΑΡΧΙΚΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΓΕΝΟΣ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. !!!!!!

Artemis Sorras
ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΩΝ ΔΟΓΜΑΤΙΣΤΩΝ ΜΙΑΡΩΝ ΜΙΑΣΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΜΕ ΑΠΕΙΡΗ ΑΝΤIΝΟΗΣΗ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟ ΨΕΥΔΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΕΛΕΤΕΣ ΜΑΥΡΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕ ΤΟ ΕΒΡΑΙΚΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΑΛΑΖΟΥΝ ΤΟ DNA ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΣΠΕΡΜΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ.

ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΖΩΩΔΗ ΑΝΟΗΣΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΩΑΑΑΑΑΑ  ΠΟΥ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ ΜΕ ΘΡΑΣΣΟΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥ ΔΥΝΑΣΤΗ ΣΤΟ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΟΥ ΜΕΧΡΙ ΧΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΓΝΩΡΙΣΕΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΗΧΗΣΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΛΥΤΙΣΜΟΥ Η ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ ΜΑΣ ????? 

ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΔΩΣΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΔΑΙΜΟΝΕΣ Η ΣΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΕΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΧΑΡΑΞΕΙ Η ΕΜΦΥΤΕΥΣΕΙ .

ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ  ΤΡΕΛΟ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΙΓΕΤΑΙ ΤΟ ΨΕΥΔΟΣ ΚΑΙ Η ΑΛΗΤΕΙΑ .ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΕ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ  ΤΟΥΣ.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΝΟΗΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΝ
ΔΥΝΑΜΗ ΦΩΣ
……………………………

ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙ-ΜΥΗΣΗ. ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΔΟΥΛΟ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΙ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΙ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΑΦΙΕΡΩΘΗΚΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΣΧΥΡΟΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΤΙΠΟΤΕΝΙΟΙ. ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ;

http://alfeiospotamos.gr/?p=24422

ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΗΜΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ…

26s3dikast-thumb-large

Viky Charalambous ΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ.. ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΥΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ, ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΤΛ, ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ, ΟΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΓΧΩΡΕΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΝΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ, ΟΤΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΓΙΝΕ ΚΟΥΡΕΛΟΧΑΡΤΟ, ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΚΑΤΑΛΗΘΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ, ΛΟΓΙΑ , ΛΟΓΙΑ

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΗΜΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΕΓΩ Η ΑΔΑΗΣ, ΑΦΟΥ ΕΣΕΙΣ ΕΛΕΓΧΕΤΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙΤΕ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΝΕ ΝΑ ΦΙΛΟΛΟΓΕΙΤΕ , ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΤΕ ΒΙΒΛΙΑ, ΑΡΘΟΓΡΑΦΕΙΤΕ, ΑΥΤΟΠΡΟΒΑΛΛΕΣΤΕ ΣΤΙΣ ΟΘΟΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΘΕΣΗ ΜΑΧΗΣ ΜΕ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΟ ΛΑΟ ;;;;

ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΕΣ (ΑΕΡΟ-ΠΑΓΙΤΕΣ…), ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ, ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ;;;

ΤΙ ΑΠΟΔΕΙΞΑΤΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ, ΩΣ ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ, ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΤΕ, ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ;;;;

ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΤΕ ΣΤΑ ΠΑΧΥΛΑ, ΑΨΥΧΑ ΛΟΓΙΑ ;
ΤΙ ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΑΝ ΠΑΡΑΛΑΒΑΤΕ ΤΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΣΑΣ ;
ΤΙ ΥΠΟΧΡΕΟΥΣΤΕ ΝΑ ΠΡΑΞΕΤΕ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ, ΤΗΣ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΗΓΟΡΙΑΣ ;

ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ, ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΑΡΧΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΛΟΣ.
ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙΤΕ.

ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΕΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ, Η’ ΘΑ ΥΠΟΚΛΙΝΕΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΦΟΡΕΣΑΝ ΠΟΔΙΤΣΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΥΦΑΚΙΑ ;;;;;
ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ, Η’ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ;;;

ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΝΗΜΗ..

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ !



…………………………………………………………………..

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣτΕ. ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ! κ.κ. ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ! ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ… Η νομοθέτηση καθ’ υπόδειξη των θεσμών και με έξωθεν παρεμβάσεις υποβαθμίζει την ποιότητα απονομής της Δικαιοσύνης. (βίντεο) ( ΑΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ )

Β.ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ:ΠΕΙΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ,ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΑΠ’ ΕΞΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΠΟΥ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΣΜΕΝΑ ΣΤΟ ΨΕΜΑ…..(βίντεο)

…………………………………………………….

http://alfeiospotamos.gr/?p=24414

ΒΙΚΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ: ΤΟ ΑΠΕΧΘΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΧΘΕΣ – ΚΑΛΠΙΚΟ, ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΧΑΛΚΕΥΜΕΝΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ, ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΑ 325 ΔΙΣ.


dept1
Viky Charalambous ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΠΙΚΟ.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2008 – 2014 ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ ΠΟΣΑ:
300 ΔΙΣ ΡΕΥΣΤΟ
178 ΔΙΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ
5 ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΟΣ ΦΟΡΟΣ
41 ΟΜΟΛΟΓΑ ΔΙΠΛΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΜΕΝΑ
——-
524 ΔΙΣ ΕΥΡΩ

ΤΟ ΑΠΕΧΘΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΧΘΕΣ – ΚΑΛΠΙΚΟ, ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΧΑΛΚΕΥΜΕΝΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ, ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΑ 325 ΔΙΣ.
ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ, ΠΡΟΕΒΗΣΑΝ ΕΙΣ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ 100 ΔΙΣ ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ, ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΧΕΘΕΝΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ.

ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ, ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ ΕΝΑΝΤΙ ΕΥΤΕΛΟΥΣ ΥΠΟΤΙΜΗΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΥΨΟΥΣ 175 ΔΙΣ Ε ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΚΟΥΡΕΜΑ 100 ΔΙΣ Ε.
ΑΦΟΥ ΠΤΩΧΕΥΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΧΕΣΑΝ,
ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ 100 % ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΩΣ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 200 ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΕΠ !!!!!!!!

ΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟ 100 % ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 200 ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΕΠ !!!!!!!!!

ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΟΥΤΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ, ΟΥΤΕ ΕΠΕΝΔΥΘΗΚΑΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΠΩΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΡΑΤΤΑΝ.

ΤΑ ΠΟΣΑ ΤΩΝ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΑ 25 ΔΙΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΚΑΙ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ, ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΠ’ ΑΥΤΩΝ,
ΔΕΝ ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΑ 90 ΔΙΣ !

ΑΡΑ ΤΑ 330 ΔΙΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΦΤΕΡΑ !!!!!!!!!!!!!
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ, ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ, ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΣΗΛΘΑΝ ΠΟΤΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ…

ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ, ΘΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΤΟΥΜΕ.
ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΕΝΤ.

ΌΤΙ ΑΜΕΣΟ ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΜΜΕΣΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΡΑΝΙΔΑ.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΗ.
……….


http://alfeiospotamos.gr/?p=24410

Τα τέρατα της ψυχής του σύγχρονου Ελληνισμού και η μόνη διέξοδος...

α
Τα τέρατα της ψυχής του σύγχρονου Ελληνισμού και η μόνη διέξοδος...   Είναι...αρκούντως κοινότοπο αλλά πρέπει να τονίζεται διαρκώς. 
Η μελέτη των ιστορικών γεγονότων και η σωστή ερμηνεία τους αποτελεί το καλύτερο φάρμακο για τα γεωπολιτικά...νοσήματα και γενικώς δια πάσαν νόσον και πάσαν...ψυχοκαταναγκαστική διαστροφή!! 
Το ατέρμονο νιρβάνα, που μας διακρίνει ως κοινωνία, η ακολουθία της απάθειας εμπρός στον κίνδυνο, που καραδοκεί και της...απείθειας προς την κοινή λογική είναι φαινόμενα με επαναλαμβανόμενη αλληλουχία, τα οποία ανταμώνουμε σε πλείστες όσες ιστορικές περιόδους, ίσως όχι σε αυτήν την έκταση. 
Θυμήθηκα τον Θουκυδίδη, ο οποίος δια στόματος Κλέωνος προσπαθεί να "ταρακουνήσει" τους Αθηναίους λίγο πριν την επικείμενη καταστροφή των Αθηνών από τους Λακεδαιμονίους στον Πελοποννησιακό πόλεμο, λέγοντας τα εξής:
 
 "Τέτοια είναι η αδιαφορία των πολλών απέναντι στην αναζήτηση της αληθείας, προτιμώντας τις έτοιμες λύσεις, ώστε έχουν μεταβληθεί σε ακροατές των πράξεων και θεατές των λόγων!!"   
 
Αμέσως, με μιαν εντόνως...φουτουριστική διάθεση, το συνεδύασα ή καλύτερα το παραλλήλισα με το φαινόμενο της συναισθησίας. 
 
Η συναισθησία είναι μια κατάσταση, που "μιξάρει" τις ανθρώπινες αισθήσεις με αποτέλεσμα να βλέπουμε τους ήχους και να ακούμε τα χρώματα και τα εν γένει οπτικά ερεθίσματα! 
Συνήθως, κληρονομείται γονιδιακά αλλά μπορεί να προκληθεί και από την χρήση παραισθησιογόνων ουσιών, όπως είναι το LSD. 
Ιδού λοιπόν γιατί οι τύποι, που θέλουν να..."φτιαχτούν" απομονώνονται σε σκοτεινά δωμάτια με την μουσική στο διαπασών!
 
Θέλουν οι ήχοι να έχουν την μεγαλύτερη δυνατή ένταση, ούτως ώστε να διακρίνουν τους φωτεινότερους και εντονότερους δυνατούς χρωματισμούς, χωρίς βεβαίως να τους εμποδίζει κάποιο άλλο εξωγενές, οπτικό, περιβαλλοντικό ερέθισμα. 
Τουτέστιν, όλα είναι θέμα...ουχί Χημείας αλλά Βιολογίας, για να ευλογήσω και λίγο τα γένια μου!!   Φαινόμενα κοινωνικής παθογένειας συναντάμε και στον Αμερικανικό εμφύλιο, με τον Αβραάμ Λίνκολν να τα στηλιτεύει, λέγοντας: 
 
"Δεν μπορείς να κάνεις σε μόνιμη βάση για τους ανθρώπους εκείνα τα πράγματα, τα οποία εκείνοι οφείλουν να κάνουν για τον εαυτό τους!!"
 
 Στην Ελλάδα του 2016, ο σύγχρονος Έλληνας δεν κάνει τίποτε πλέον για τον εαυτό του (κι ας νομίζει, ότι κάνει) ή μάλλον κάνει ένα και μόνο πράγμα! Επιτρέπει στους πολιτικάντηδες να τον παραμυθιάζουν! ίσως διότι κατά βάθος γουστάρει την...παραμύθα! Του καλύπτει τις έμφυτες, ψυχικές του ανάγκες. 
Ο οργανισμός του εκκρίνει...ενδορφίνες, (οπιούχα) οι οποίες χαρακτηρίζονται, ως οι ορμόνες της ευτυχίας, τοιουτοτρόπως βιώνει μια διαρκή μακαριότητα και...πέρα βρέχει! Βλέπετε, τα ψέματα είναι βολικά. 
 
Οι αλήθειες πονάνε. Κι ας διαμαρτύρεται, ότι οι...αήθεις πολιτικοί τον κορόιδεψαν και του υφήρπαξαν την ψήφο του. Μου θυμίζει τις...πουτάνες, που φωνάζουν στον νταβατζή τους αλλά δεν κάνουν χωρίς νταβατζή!   Κι ύστερα είναι και το άλλο.
 Ο μέσος...Ελληνίσκος (ο ανθρωπάκος, όπως έλεγε ο Βιλχεμ Ράιχ) βολεύεται, όντας στο παρασκήνιο, να ψηφίζει έναν τυχάρπαστο πολιτικό, υπερπροβάλλοντας τον, ούτως ώστε να του μεταθέσει την ευθύνη για την όποια...παραβατική του φαντασίωση! Παραδείγματος χάριν, αφού ο τάδε πολιτικός έκλεψε ένα εκατομμύριο Ευρώ...ε του κερατά, ας κλέψω κι εγώ 100 Ευρώ από το κράτος! 
Συνεπώς, οι...απαίδευτοι γραικύλοι ψηφίζουν εκείνους τους πολιτικούς άνδρες, οι οποίοι όχι μόνο τους αξίζουν και εν πολλοίς τους εκφράζουν αλλά και που λειτουργούν, ως άλλοθι για τα...μελλοντικά, εν δυνάμει εγκλήματα τους!!    
 
Μιλώντας για πολιτικάντηδες, ως σύμβουλος Περιβάλλοντος, δηλώνω ρητώς, (της επιστήμης ρήμασι πειθόμενος) ότι τα καλύτερα ανακυκλώσιμα υλικά δεν είναι ούτε το χαρτί, ουδέ τα καυσόξυλα αλλά τα...τζάκια και τα λοιπά πολιτικά σκουπίδια!! Υπερ-βολές, θα μου πείτε. 
Ας μιλήσω λοιπόν με μια...παραβολή! Γνωστός μου πολιτικός πολιτεύτηκε τετράκις, ως υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ και προ μηνός πλακώνονταν στην Βουλή με τους Νεοδημοκράτες, οι οποίοι συγκυβέρνησαν με το ΠΑΣΟΚ, για να καταλήξει τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ λίγα χρόνια πριν ήταν ειδικός συνεργάτης του Γιωργάκη Παπανδρέου!! Μπρος σε τούτο το ξέπλυμα του βρώμικου...πολιτικού συστήματος, ωχριά και η Μαφία του Αλ Καπόνε!!  
 
 Όντως, η εν λόγω ικανότητα διαχείρισης, επεξεργασίας και επαναχρησιμοποίησης των...ενσαρκωμένων πολιτικών απορριμμάτων από το σύστημα διακυβέρνησης θα του έδινε...χαλαρά το Νόμπελ Βιολογίας!! Η ανακύκλωση και η εναλλαγή των ίδιων (διε)φθαρμένων προσώπων στα κόμματα εξουσίας, τα οποία δεν ορρωδούν προ ουδενός, μόνο στην Ελλάδα απαντάται!! Και αν περιμένουμε από τον εν ληθάργω Έλληνα να τους δώσει την...απάντησή του τότε προβλέπω μεγάλο χρόνο αναμονής!! 
 
Ίσως όμως να αξίζει αυτή η καθυστέρηση για να λάβει χώρα πρώτα μια ακολουθία γεγονότων και καταστάσεων, η οποία είναι απαραίτητη πριν από την τελική κάθαρση, ως τμήμα μιας γενικότερης διαδικασίας αυτοϊασης του Ελληνισμού.   Ενός Ελληνισμού, που έχει πιάσει πλέον πάτο και κυλιέται...στα πατώματα, καταδεικνύοντας ή καλύτερα αποδεικνύοντας, ότι η εξελικτική πορεία του ανθρωπίνου είδους δεν έχει πάντοτε ανοδικές τάσεις, πολιτισμικά τουλάχιστον. Κλασικό παράδειγμα, εμείς οι απόγονοι της...κλασικής αρχαιότητας! 
 
Κανονικά, οι πτωχοί (τω πνεύματι) πλην τίμιοι Νεοέλληνες θα έπρεπε όχι μόνο να...ορθοτομούμε τον λόγον της αληθείας των προγόνων μας αλλά ταυτόχρονα να τους έχουμε εξελίξει, παράγοντας έναν ακόμη λαμπρότερο πολιτισμό! Αυτό επιτάσσουν τα κελεύσματα των σύγχρονων επιστημών αλλά και της κοινής λογικής, την επιστήμη της οποίας όρισε ο Αριστοτέλης, δίχως μάλιστα να έχει προστεθεί, ούτε ένα...κόμμα από τότε έως και σήμερα.    
 
Ίσως βέβαια αυτό να συμβαίνει αλλαχού! Σε κάποιο παράλληλο Σύμπαν. Όπου οι εν εξελίξει εραστές της γνώσης και συνεχιστές της διανοήσεως του Πλάτωνα, του Σωκράτους και του Αριστοτέλη κατόρθωσαν κι έσπασαν κάθε...κοντέρ επιστημοσύνης! Απέδρασαν από τον πλανήτη τους και μαζί και από τον πεπερασμένο κόσμο τους. 
 
Και ήρθαν στον δικό μας. Ευρισκόμενοι στην Γη μας, μόλις αντίκρισαν εμάς τα...Διαγαλαξιακά, Διασυμπαντικά, κοσμικά αδέρφια τους δεν άντεξαν και αυτοκτόνησαν!! Έτσι μείναμε μόνοι μας. Έσπασε το καλούπι! Το εκμαγείο του DNA μας. Το αρχέτυπο της ζωής. Μόνοι μας. Να ανεχόμαστε την φρικώδη υπόστασή μας. Αυτή είναι η τιμωρία μας. 
 
Για όσο δεν αλλάζουμε...   Και είναι τόσο λυπηρό διότι η εν λόγω νοοτροπία του...Ελλαδιστάν αντιβαίνει με τις βιολογικές καταβολές της ανθρώπινης φύσης! 
 
Σας θυμίζω τι εστί ανθρώπινο ον. Νικητής εκ γενετής! 
 Είμαστε το αποτέλεσμα της διείσδυσης του ενός και μοναδικού σπερματοζωαρίου ανάμεσα σε...εκατομμύρια άλλα, τα οποία υπερφαλάγγισε κατορθώνοντας να γονιμοποιήσει το ωάριο, δημιουργώντας το ζυγωτό, το οποίο με την σειρά του μέσα από διαδοχικές, μιτωτικές κυτταροδιαιρέσεις συνέθεσε το έμβρυο και αυτό...την αφεντιά μας! 
Συνελόντι ειπείν, είμαστε όλοι νικητές!! Αυτό ας θυμόμαστε, όταν τα πράγματα αρχίζουν και γίνονται μή ελεγχόμενα! Ειδάλλως, έχω κάτι και σε Πλάτωνα: 
"Ο δάσκαλος, τα δύσκολα προβλήματα τα δίνει στους αρίστους μαθητές!!" 
 
Αναρτήθηκε από 

ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑ​ΝΟΙ;​ ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ. Γράφει ο Πανορμίτης Σπανός

Η ΕΒΡΑΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ ΕΩΣ ΤΟ 2099 ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΣΥΝΟΜΟΣΙΟΛΟΓΟΥΣ.  Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΒΡΑΪΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ....

Μια άκρως απόρρητη Κρατική Συνθήκη που υπογράφηκε στις 21 Μαΐου 1949 για να περιορίσει την κρατική κυριαρχία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας έως το 2099. «Η Μυστική Κρατική Συνθήκη της 21ης Μαΐου 1949 κατατάχθηκε από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών στην κατηγορία «αυστηρά απόρρητο». Στο έγγραφο αυτό καθορίστηκαν οριστικά οι βασικές επιφυλάξεις των νικητών για την κυριαρχία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας μέχρι το έτος 2099, κάτι το οποίο σήμερα κατά πάσα πιθανότητα δεν γνωρίζει σχεδόν κανείς. Η συμφωνία αυτή προέβλεπε ότι: 1. Ο κάθε καινούριος καγκελάριος έχει υποχρέωση να υπογράψει µε τις ΗΠΑ τη λεγόμενη Κάντσλερακτε, ένα απόρρητο έγγραφο, το περιεχόμενο του οποίου δεν γνωρίζει κανένας.     [Το φθινόπωρο του 1969 ο καγκελάριος Βίλλυ Μπράντ έπαθε την πλάκα της ζωής του (δεν το' ξερε μέχρι τότε) όταν οι 3 πρέσβεις Γαλλίας, Μ. Βρετανίας και Αμερικής του έφεραν να υπογράψει αυτό το χαρτί! Το ομολογεί ο ΕΓΚΟΝ ΜΠΑΑΡ (δεξί χέρι του Μπράντ) στα απομνημονεύματά του με τίτλο "Mein Deutschland". Τού εμπιστέυτηκε λοιπόν ο Βίλλυ Μπράντ, πως μόλις ορκίστηκε, έσκασαν μύτη οι 3 κατακτητές με αυτό το χαρτί (στην πραγματικότητα ΤΡΙΑ είναι). Η Γερμανία ΔΕΝ έχει σύνταγμα αλλά ένα λεγόμενο Grundgesetz, δηλαδή συλλογή Βασικών Νόμων. Ο Μπράντ κατάπιε την γλώσσα του, λέει ο συνεργάτης του Εγκον Μπάαρ, όταν του φέρανε να υπογράψει τα χαρτιά (3 είπαμε) ΥΠΟΤΑΓΗΣ! Τότε του' είπανε οι ξένες δυνάμεις πως αυτά τα χαρτιά τα είχαν υπογράψει και οι προηγούμενοι κακγελάριοι Κόνραντ Αντενάουερ, Λούντβιχ Ερχαρτ και Κουρτ Γκέορκ Κίσινγκερ.] 2. Οι ΗΠΑ θα ελέγχουν ολοκληρωτικά όλα τα γερμανικά ΜΜΕ όπως: ραδιόφωνο, τηλεόραση, εφημερίδες, περιοδικά, τυπογραφεία και εκδόσεις κι ακόµα τηλεφωνικές επικοινωνίες, το θέατρο, τον κινηματογράφο, την μουσική, εκπαιδευτικά προγράµµατα κλπ. μέχρι το… 2099! 3. Όλα τα αποθέματα χρυσού της Γερμανίας θα φυλάσσονται στις ΗΠΑ, στα υπόγεια της FED!   Το German Marshall Fund είναι ένα αμερικανικό λόμπι που ιδρύθηκε μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο για ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ τους πιο «κατάλληλους» πολιτικούς που θα αναλάμβαναν ηγετικές θέσεις στην Γερμανία και για να τους εποπτεύει.                      «ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΤΩ»   Ο πρώτος Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Λόρδος Ismay, διατύπωσε λακωνικά το βασικό δόγμα του ΝΑΤΟ: «το ΝΑΤΟ ιδρύθηκε για να κρατά τους Ρώσους έξω, τους Αμερικανούς μέσα και τους Γερμανούς κάτω». «ΓΕΡΜΑΝΟΙ= ΔΕΜΕΝΑ ΣΚΥΛΙΑ» Ο εβραίος Richard Cohen, αρθρογράφος της «Washington Post», δήλωσε στις 18 Ιουλίου 1990 λίγο διαφορετικά το κεντρικό δόγμα του ΝΑΤΟ: «Δεν πρέπει να θεωρούμε το ΝΑΤΟ ως μια αμοιβαία συμμαχία. Στην πραγματικότητα, είναι σαν ένα ΛΟΥΡΙ ΣΚΥΛΟΥ με το οποίο κρατιούνται τα ηνία της Γερμανίας. Καταλαβαίνετε σίγουρα τι εννοώ».                   ΤΑ ΜΜΕ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ    Τα τελευταία χρόνια τα ΜΜΕ της Γερμανίας, (που όλοι ξέρουν ότι είναι σε εβραϊκά χέρια), ξέρασαν χιλιάδες τόνους κακίας και ανθελληνισμού στην Γερμανία. Το ίδιο συνέβη στην Αγγλία, στις ΗΠΑ, στο Ισραήλ, στην Τουρκία. Τον ελληνικό λαό, διεφθαρμένο τον ανεβάζουν και διεφθαρμένο τον κατεβάζουν. Τα διεθνή ιουδαϊκά ΜΜΕ δημιούργησαν ένα ιδιότυπο ανθελληνικό ρατσισμό σε όλο τον κόσμο, κατασκευάζοντας το ρατσιστικό πρότυπο ενός έλληνα πονηρού, ανίκανου και τεμπέλη, που αξίζει τον χλευασμό και την αιώνια τιμωρία.    ΟΙ ΔΥΟ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΣΚΕΨΗΣ ΤΗΣ  ​ΓΕΡΜ​ΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΙΟΥΔΑΙΚΕΣ   Μια δεξαμενή σκέψης στη Γερμανία είναι η Atlantik-Brücke (Atlantic Bridge – Ατλαντική Γέφυρα). Βασικά μέλη της είναι: ο πρώην υπουργός Άμυνας Karl-Theodor zu Guttenberg, ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Christian Wulff και ο αντίπαλός υποψήφιος του για την προεδρεία Gauk. Ταμίας της Ατλαντικής Γέφυρας είναι ο σιωνιστής τραπεζίτης Max M. Warburg.        Άλλη σημαντική οργάνωση είναι η Deutsche Gesellschaft für auswärtige Politik (DGAP) η Γερμανική Εταιρεία Εξωτερικής Πολιτικής. Εκεί θα βρείτε ονόματα όπως η Angela Merkel, ο Wolfgang Schäuble, ο Eckart von Klaeden, ο Karl-Theodor zu Guttenberg, ο Peter Ramsauer, Η DGAP ενισχύεται οικονομικά από την σιωνιστική τράπεζα Oppenheim, από το σιωνιστικό Ίδρυμα Oppenheim-Stiftung, από την Deutsche Bank (επικεφαλής της οποίας ήταν μέχρι τώρα ο σιωνιστής Josef Ackermann).   ​    ΟΙ Ε​ΒΡΑΙΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΙ  Από τους 8 μεταπολεμικούς Γερμανούς καγκελάριους (Αντενάουερ, Έρχαρντ, Κίζινγκερ, Μπραντ, Σμιτ, Σρέντερ, Κολ, Μέρκελ), που διόρισαν οι κατακτητές εβραιοαμερικανοί στην Γερμανία, τουλάχιστον οι τρεις ήταν εβραίοι. ​         ​ ​Κ​ΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ​ (ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ​         ​ ΓΚΑΟΥΛΑΪΤΕΡ) ΒΙΛΥ ΜΠΡΑΝΤ    Ο εβραίος καγκελάριος της Γερμανίας Βίλλυ Μπραντ (πραγματικό όνομα Ελίας Φαραάμ) μπήκε το 1945 στην Γερμανία (στην δήθεν πατρίδα του) με την στολή του αμερικανού αξιωματικού του στρατού κατοχής, των αμερικανών κατακτητών της Γερμανίας, σφάζοντας, λεηλατώντας και βιάζοντας γερμανίδες. Μετά 20 περίπου χρόνια οι Αμερικανοί τον διόρισαν καγκελάριο (Γκαουλάιτερ) της Γερμανίας. ​       ​ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ (ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ   ​     ​ΓΚΑΟΥΛΑΪΤΕΡ) ΧΕΛΜΟΥΤ ΣΜΙΤ. Αφού είδαν το γενεαλογικό δένδρο του Σμιτ οι εβραιοαμερικανοί κατακτητές, τον επέβαλαν σαν καγκελάριο της δυτικής Γερμανίας. Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ ΣΜΙΤ:«Όποιος έχει (άλλο) όραμα, να πάει σε ψυχίατρο». Ένα είναι το όραμά μας: ο Coudenhove Kalergi. ​         ​ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ (ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ  ​       ​ΓΚΑΟΥΛΑΪΤΕΡ) ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ     Προσφάτως, κυκλοφόρησε στην Γερμανία ένα βιβλίο με τον τίτλο «Άνγκελα Μέρκελ- Η Καγκελλάριος και ο κόσμος της», στο οποίο ο Γερμανός δημοσιογράφος Stefan Kornelius κάνει μια εμπεριστατωμένη έρευνα στο γενεαλογικό δένδρο της Μέρκελ και αποκαλύπτει ότι ο πατέρας της ήταν Πολωνός και το πραγματικό του όνομα ήταν Kazmierczak. Όταν μετανάστευσε από την Πολωνία στην Γερμανία, το άλλαξε επί το γερμανικότερο σε Kasner. Ο δημοσιογράφος δεν μας δίνει περισσότερες πληροφορίες και οι λόγοι είναι μάλλον προφανείς. Το επίθετο Kazmierczak προέρχεται από το όνομα Kazimierz, μία ιστορική συνοικία της Κρακοβίας, γνωστή γιατί αποτέλεσε το κέντρο της εβραϊκής κοινότητας της πόλης από τον 14ο αιώνα.    Πολλοί Ιουδαίοι λοιπόν της Πολωνίας έπαιρναν το επίθετο τους από τα αρχικά αυτής της συνοικίας. Εδώ και πολλά χρόνια οι πράκτορες και "ευφυείς" έλληνες δημοσιογράφοι, ξεσήκωσαν μία (ψεύτικη και χαζή) αντιγερμανική καμπάνια, για την πολιτική της Εβραιοπολωνέζας Μέρκελ, εναντίον της χώρας μας. Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι ο Γερμανικός λαός, μετά την ήττα του το 1945, δεν είναι ελεύθερος, δεν ορίζει ο ίδιος την μοίρα του και η διορισμένη Εβραιοπολωνέζα Μέρκελ, είναι στην θέση της Καγκελαρίου από τους εβραιοαμερικανούς για δύο λόγους: α. για να υπερασπίζεται την σταθερότητα του χρηματιστηριακού και οικονομικού – τραπεζικού κεφαλαίου. (Τσώρτσιλ: Θα κάνουμε την Γερμανία μία παχιά χήνα, αλλά ανίκανη χήνα). β. για να συνεχίσει και να επιταχύνει την καταστροφή της γενετικής κληρονομιάς του γερμανικού λαού μέσω της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης.-  ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
 
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2016/07/blog-post_247.html

Η κατάσταση έχει ξεφύγει:«ΦΟΡΟ-ΕΦΟΔΟΙ» ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ! – Όποιος αντιδρά στον έλεγχο θα του περνάνε «βραχιολάκια» – ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Η κατάσταση έχει ξεφύγει:«ΦΟΡΟ-ΕΦΟΔΟΙ» ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ! – Όποιος αντιδρά στον έλεγχο θα του περνάνε «βραχιολάκια» - ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Οι εφοριακοί θα εισβάλουν με εντολή εισαγγελέα και παρουσία δικαστικού λειτουργού και θα ξετινάζουν ότι στοιχεία υπάρχουν είτε σε έντυπη μορφή είτε σε ηλεκτρονική.  Σύμφωνα με το φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στη Βουλή γίνονται αλλαγές στο νόμο 4174/2013, βάσει του οποίου διενεργούνται τα τελευταία χρόνια οι φορολογικοί έλεγχοι, με τις νέες παρεμβάσεις να καθιστούν σαφώς ευκολότερο το έργο των εφοριακών. Συγκεκριμένα, το πρόβλημα που υπήρχε για την είσοδο στα σπίτια... αφού δεν υπήρχε πρόβλεψη για παρουσία εισαγγελέα ή δικαστικού λειτουργούν ξεπερνιέται τώρα, καθώς με πρόβλεψη του νομοσχεδίου -η οποία υιοθετεί γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου- προβλέπεται ότι για το επιτρεπτό του επιτόπιου φορολογικού ελέγχου στην κατοικία απαιτείται πέραν της εντολής του αρμοδίου Εισαγγελέα και παρουσία δικαστικού λειτουργού.  Κι αυτή δεν είναι η μόνη αλλαγή που επιφέρει το νέο νομοσχέδιο. Με αυτό επιλύεται και το θέμα της εξέτασης ηλεκτρονικών αρχείων των φορολογουμένων που αφορούν σε φορολογικά βιβλία και στοιχεία. Όπως ξεκαθαρίζεται, εάν τα βιβλία και τα στοιχεία τηρούνται σε ηλεκτρονική μορφή, η εφορία έχει δικαίωμα πρόσβασης σε οποιαδήποτε σχετιζόμενα αρχεία.     Στη βάση αυτή ο φορολογούμενος υποχρεούται να παράσχει κάθε απαραίτητη πληροφορία για την απρόσκοπτη πρόσβαση στον οριζόμενο υπάλληλο της φορολογικής διοίκησης, ανεξάρτητα από τον τόπο της αποθήκευσης και της μορφής των δεδομένων αυτών. Την ίδια υποχρέωση έχουν και όσοι τρίτοι παρέχουν ψηφιακές υπηρεσίες προς τον φορολογούμενο, οι οποίες σχετίζονται με την αποθήκευση και επεξεργασία ψηφιακών δεδομένων, εφόσον αυτό ζητηθεί από τη φορολογική διοίκηση.  Αν δεν συνηγορήσει στον έλεγχο τότε παρεμβαίνουν οι αστυνομικές αρχές.  Επίσης με τις νέες διατάξεις η φορολογική διοίκηση μπορεί να διενεργεί φορολογικό έλεγχο από τα γραφεία της με βάση τις χρηματοοικονομικές καταστάσεις, δηλώσεις και λοιπά έγγραφα που υποβάλλει ο φορολογούμενος, καθώς και έγγραφα και πληροφορίες που έχει στην κατοχή της, ή με βάση τα βιβλία και λογιστικά αρχεία που προσκομίζονται από τον φορολογούμενο κατόπιν σχετικού εγγράφου της εφορίας.  Με την ίδια διάταξη δίνεται η δυνατότητα στον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων να ορίζει με απόφασή του ειδικό τρόπο διενέργειας των ελέγχων, καθώς και όλες τις ενδεδειγμένες διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται κατά τον έλεγχο, όπως ελεγκτικές επαληθεύσεις, για ορισμένες ή και για όλες τις κατηγορίες των υπόχρεων, ανάλογα και με το αντικείμενο δραστηριότητας και το ύψος των οικονομικών δεδομένων.  Η κατάσταση λοιπόν έχει ξεφύγει. Αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα συμβαίνουν σε χώρες που η έννοια του κράτους και της δημοκρατίας είναι άγνωστες. Εκεί όπου λειτουργεί η μαφία και επιβάλει τους δικούς της κανόνες.
 
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2016/07/blog-post_322.html

ΑΝΤΙΟ και στα ΤΡΑΙΝΑ! Ποιος αγόρασε ΟΛΗ την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για 45 εκατομμύρια ευρώ, δλδ όσο κάνει ΕΝΑΣ Συρμός

traino-600x276
Δεν θα έχουν σύντομα ελληνική σημαία τα… τρένα μας! Το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ αποσφράγισε νωρίτερα σήμερα Πέμπτη την οικονομική προσφορά που κατέθεσε η ιταλική κρατική εταιρεία Ferrovie Dello Stato Italiane SpA, την οποία και έκανε δεκτή καθώς τα 45 εκατ. ευρώ που προβλέπει σύμφωνα με πληροφορίες,...
κρίθηκαν πως είναι  σημαντικά πάνω από τις αποτιμήσεις που είχαν υποβάλει ανεξάρτητοι αξιολογητές.
Σημειώνεται ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εκτός από το εμπορευματικό έργο είναι η μόνη που εκτελεί επιβατηγό σιδηροδρομικό έργο στην Ελλάδα και μάλιστα επιδοτείται με 50 εκατ. ευρώ ετησίως για τις δημόσιες υπηρεσίες που έχει αναλάβει (άγονες γραμμές).
Η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποτελούσε υποχρέωση της ελληνικής κυβέρνησης όχι μόνο στα πλαίσια του μνημονίου αλλά και στα πλαίσια της προ ετών συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού για τη διευθέτηση του ζητήματος των παράτυπων κρατικών επιδοτήσεων που η Ε.Ε. έκρινε ότι έχουν χορηγηθεί στους ελληνικούς σιδηρόδρομους.
Η ευρωπαϊκή πλευρά έχει δεσμευτεί ότι η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα συνοδευτεί με τη διαγραφή της τάξεως των 750 εκατ. ευρώ που συνδέονται με αυτές τις παράτυπες επιδοτήσεις και βαρύνουν τον ισολογισμό της.
 
http://skeftomasteellhnika.blogspot.gr/2016/07/45_14.html

Ευημερία – Πλούτος – Πενία

     Ευημερία – Πλούτος – Πενία 
Το χρήμα είναι σαν την κοπριά.

Όταν συσσωρεύεται, τρέφει παράσιτα και παράγει δυσοσμία,

αλλά όταν διασπείρεται στη φύση, φέρνει αποτελέσματα και χαρίζει αφθονία.

Η συσσώρευση χρημάτων στους λίγους βλάπτει σοβαρά την υγεία των πολλών.

Ο πλούτος και η πείνα είναι δίδυμα τέκνα του καπιταλισμού. Αδικημένοι και αδικούντες εναλλάσσονται, όπως οι ισχνές και οι παχιές αγελάδες των φαραώ, καθώς οι θυσίες των αμνών (μεσαία τάξη) συνεχίζονται. Όσο το χάσμα του χρήματος μεγεθύνεται τόσο βαθαίνει το ρήγμα της εθνικής ομοψυχίας. Μόνο η πείνα διαιρεί ομοεθνείς και ομοθρήσκους σε δύο μισητούς εχθρούς. Οι άνθρωποι οργανώθηκαν σε κοινωνίες για να πολλαπλασιάσουν τις δυνατότητές τους μπροστά στα πολλαπλά μειονεκτήματα του μεμονωμένου βίου. Η ιδέα παραμένει άριστη, η εφαρμογή χωλαίνει. Η πενία αφυπνίζει. Η οργή κυοφορεί επαναστάσεις. Ριζικές αλλαγές καταστάσεων και προσώπων. Αυτές οδηγούν σε ολική αναμόρφωση του πολιτεύματος. Διακηρύξεις ισονομίας και ισοπολιτείας επανεφαρμόζονται. Σοφοί και Θεοί επιστρατεύονται, θεραπεύοντας και οι δύο πληγές με το θαυματουργό ίαμα, την (κοινωνική) Αγάπη.

Τον 9 αι. μ.κ.ε. ένας έμπορος ονομαζόμενος Μωάμεθ επαναστατεί ενάντια στην χαοτική αδικία των προϊσλαμικών καθεστώτων. Κάθε φύλαρχος ήταν κληρονόμος του τοπικού Θεού. Τον 20 αι. μ.κ.ε. ο Bin Laden επιχειρεί να ανασυντάξει τους πιστούς του Ισλάμ (islam = υποταγή στον Προφήτη) ενάντια στους διεφθαρμένους ηγέτες των ισλαμικών καθεστώτων της ίδιας περιοχής. Η ίδια η γέννηση του Ισλάμ πριν από 1.300 έτη σηματοδοτεί τη ρήξη με την προϊσλαμική αραβική παράδοση και την αρχή των τρομοκρατών μουσουλμάνων.

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί αιώνες νωρίτερα, όταν οι δώδεκα φυλές του Ισραήλ πέρασαν από την Παλαιά στην Καινή Διαθήκη και τις συνταγματικές διακηρύξεις των τεσσάρων Ευαγγελίων. Όλες οι νεότερες μονοθεϊστικές θρησκείες διδάσκουν ισονομία και αγάπη. «Αδελφούς» προσφωνεί ο απόστολος Παύλος τους χριστιανούς. Την ίδια λέξη χρησιμοποιεί και ο Μωάμεθ για τους πιστούς. Συντρόφους (αδελφούς συνεστιαζόμενους) τους αποκαλεί ο Marx.

Tο 1980 ο Bin Laden προσπαθεί να δυναμιτίσει την καθεστωτική αδικία στην πατρίδα του Προφήτη προτείνοντας αυστηρή και κατά γράμμα εφαρμογή του Κορανίου. Το ίδιο ακριβώς έκανε ο Λούθηρος 500 έτη νωρίτερα στη Γερμανία διδάσκοντας τον προτεσταντικό φονταμενταλισμό. Η θρησκεία ως κοινωνικό καθεστώς με «σύνταγμα» το Ευαγγέλιο και την ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ. Γιατί οι λαοί αδικούν και αδικούνται, ενώ η αδικία επιτυγχάνει αειφόρο άνθηση; Το μυστικό κρύβεται στο είδος της εκπαίδευσης και στο ποια εκ των δύο επιδοτείται.

Η παιδεία καθιστά ικανά τα λιποβριθή εγκεφαλικά κύτταρα να παράγουν αιώνια άυλη υπερδύναμη. Υπάρχουν, όμως, δύο ειδών εκπαιδεύσεις. Η «μηχανιστική» εστιάζει στην επακριβή απομνημόνευση και αποδοχή γεγονότων με σκοπό τη δημιουργία ενός συνόλου υποσυνείδητων οργανωμένων ψυχικών αντανακλαστικών που διέπουν τη συμπεριφορά και τις ενέργειες του ατόμου. Σκοπός αυτής η δημιουργία εγκεφάλων παραγωγής «φωτοαντιγράφων», εκπαιδευμένων άβουλων φοροαποδοτικών στρατευσίμων. Η ελεύθερη, «ανασυνθετική» παιδεία επικεντρώνεται στο γεγονός. Το αναλύει «εις τα εξ ων συνετέθη». Ερευνά το αίτιο και το αιτιατό. Και αξιολογεί ανασυνθέτοντας.

Η πρώτη διδάσκεται δωρεάν με εγγύηση την εισαγωγή στα ελληνικά (μόνον) πανεπιστήμια. Οι σουνίτες και οι σιίτες έχουν βιώσει σκληρές εμπειρίες από την εφαρμογή των εκπαιδευτικών αυτών συστημάτων. Εκεί όπου η σαρία υλοποιεί το δόγμα ότι η θεολογία είναι το μεταφυσικό θεμέλιο του δίκαιου νόμου για (αν)ομοιόμορφο θρησκευτικό (οικο)νομικό νόημα ζωής. Στη φτώχεια αποδιδόταν η πρόωρη θνησιμότητα. Σήμερα, η «εκπαιδευτική νοημοσύνη» βοηθά να αποφεύγουμε λάθη – πάθη (παθήσεις). Καπιταλιστικό δόγμα: «Ο μη εργαζόμενος μηδέ εσθιέτω».

Πόσο, όμως, αναβαθμίζουν τον άνθρωπο τα συστήματα αυτά; Το προσδόκιμο επιβίωσης (μακροζωία και ευζωία) ενός λαού παραμένει ο βασικότερος δείκτης κοινωνικής προόδου. Οι οργανωμένες κοινωνίες χαρίζουν ζωή άξια να τη ζήσει κανείς. Λαοί που απώλεσαν την ισχύ τους έχασαν χρόνια ζωής. Στα πρώτα 10 χρόνια της πτώσης του υπαρκτού σοσιαλισμού, οι Ρώσοι έχασαν 4,3 έτη. Έκτοτε, τα επανακτούν, ενώ οι πωλήσεις αλκοόλ, καπνού και λίπους παρουσιάζουν «αντικατοπτρική» μείωση. Ανάλογα ελαττώθηκαν και οι αυτοκτονίες.

Η «ολική υγεία και ευημερία» αποτελούν το ζητούμενο

Σωματική και ψυχική, ατόμου και κοινωνίας. Αυτή διασφαλίζεται μέσω πρόληψης και εκπαίδευσης. Η «ολική υγεία» σηματοδοτεί και επιβραβεύει την προσωπική και κοινωνική ωριμότητα. Η μείωση του καπνίσματος δεν απαιτεί χρήμα. Η διακοπή του τσιγάρου προσφέρει χρηματικό έπαθλο στον πρώην καπνιστή 15.000 € εντός πέντε ετών. Όλοι μας γνωρίζουμε αριθμητική. Ελάχιστοι καπνιστές χρησιμοποιούν «ανασυνθετική» κοστολόγηση των πράξεών τους. Η παιδεία βάσει της διδακτέας ύλης δύναται να προκαλέσει «ψυχική τύφλωση», π.χ. το παιδί που βλέπει τη μητέρα του να καπνίζει εύκολα αθωώνει το τσιγάρο. Αλλα εκπαιδευτικά συστήματα προκαλούν δεξιόστροφο ή αριστερόστροφο στραβισμό ή χρήση της δεξιάς ή αριστερής λωρίδας του δρόμου ως λωρίδας ορθής οδήγησης. Ο καρκίνος του πνεύμονα πριμοδοτείται από τον «καρκίνο του πνεύματος». Ο δεύτερος είναι πιο επικίνδυνος από τον πρώτο. Η δηλητηρίαση του εγκεφάλου ηγείται και προηγείται των πάντων.

Στην Ινδία και την Κίνα, η αύξηση των εξαγωγών προσφέρει άφθονο χρήμα. Ωστόσο, η παιδική θνησιμότητα, ένας ακόμη δείκτης κοινωνίας ικανής να προστατεύσει τα παιδιά της, θυμίζει Ελλάδα της δεκαετίας του ’40. Στις χώρες αυτές, μαζί με τα κράτη της κεντρικής και νότιας Αφρικής, οι εισροές συναλλάγματος πλημμυρίζουν τις τσέπες λίγων. Η ελονοσία, η χολέρα, η φυματίωση αποδεκατίζουν τους λαούς, όπως γινόταν στην Ελλάδα το ’20. Σήμερα, η θνησιμότητα λόγω εμφράγματος και εγκεφαλικού βελτιώθηκε σημαντικά με την ταχεία και προσεκτική αντιπηκτική αγωγή. Άρα, η γρήγορη μεταφορά του ασθενούς σε άκρως εξειδικευμένη εντατική καθίσταται αναγκαία. Συνήθως, όμως, λόγω συνθηκών και κυκλοφορίας (και στην Αθήνα και στην Καρδιολογική του Χάρβαρντ), σπάνια ο εμφραγματίας φτάνει εγκαίρως στο νοσοκομείο. Η προχωρημένη αυτή επιθετική αντιπηκτική αγωγή προϋποθέτει επακριβή διάγνωση. Επομένως, τα 120 λεπτά λειτουργούν ως δαμόκλειος σπάθη.

Είναι παράξενο, όμως, να αγνοούν οι πάντες ότι έχουν τη δυνατότητα αποφυγής εμφράγματος κατά τους 120 προηγούμενους μήνες με το να ακολουθήσουν απλούς και ανέξοδους τρόπους πρόληψης. Οι συνθήκες έντονου κοινωνικού ανταγωνισμού φθείρουν τη σωματική και ψυχική υγεία, ευνοώντας την εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων. Η αγωνία της εργασίας [δουλείας] ή της ανεργίας, η οικονομική ανέχεια, το πρόσφατο διαζύγιο και η κατάθλιψη ενοχοποιούνται για ψυχοπαθολογικά προβλήματα. Οι επί μακρόν άνεργοι στις ΗΠΑ παρουσιάζουν τριπλάσιο αριθμό αιφνίδιων θανάτων.

Ωστόσο, η πραγματικότητα παραμένει πιο πολύπλοκη. Χαμηλόμισθες της μαύρης φυλής στις ΗΠΑ παρουσιάζουν την ίδια υψηλή προδιάθεση για έμφραγμα όσο στα 50 τους οι λευκές που έχουν μεγαλώσει ορφανές. Οι συνομήλικές τους λευκές που έχουν ζήσει κοντά και στους δύο γονείς τους έχουν 12% μικρότερη πιθανότητα εμφράγματος. Συχνά, στη φτώχεια αποδίδεται η πρόωρη απώλεια ζωής. Σήμερα, αποκρυπτογραφείται ότι η «εκπαιδευτική νοημοσύνη» θωρακίζει το άτομο, καθιστώντας το ικανό να αποφεύγει λάθη – πάχη – πάθη (παθήσεις). Καπιταλιστικό δόγμα: «Ο μη εργαζόμενος μηδέ εσθιέτω».  Υπάρχει όμως και η διαφορετική εκδοχή, όπως αυτή απεικονιζόταν στο χάλκινο σύμπλεγμα του Κηφισόδοτου στο μέσον της αρχαίας αγοράς: Η Ειρήνη κρατά τον μικρό Πλούτο στην αγκαλιά. Η Ευημερία και ο Πλούτος συνυπάρχουν όταν χειραφετούνται από την Ειρήνη. @Στέφανος Καραγιαννόπουλος /edwhellas.gr

Η Θεά Ειρήνη με τον νήπιο Πλούτο: ρωμαϊκό αντίγραφο του αγάλματος του Κηφισοδότου, περ. 370 π.κ.ε.

Το πρωτότυπο βρισκόταν στην Αγορά των Αθηνών. / Goddess Peace with infant Wealth

terrapapers.com_Goddess Peace with infant Wealth

ΠΛΟΥΤΟΣ

Γενικά στη καθημερινή φρασεολογία η λέξη πλούτος αποδίδεται με τη σημασία της αφθονίας αποκτημάτων, αγαθών, ανεξάρτητα αν τα αποκτήματα περί των οποίων γίνεται ο λόγος είναι ή δεν είναι άφθονα, καθώς και αν είναι υλικά ή άυλα (π.χ. ορυκτός πλούτος, πλούτος σοφίας, πλούτος γνώσεων, ή ιδεών, ή παραδειγμάτων κ.λπ.) Η λέξη πλούτος είναι γνωστή ως οικονομική έννοια από την Ελληνική Μυθολογία που απαντάται ως ουσιαστικό, αρσενικού γένους (αρχ. ο πλοῦτος , περισπώμενη λέξη, αλληγορικά δευτερεύων θεός προστάτης αυτής, (γενική: του πλούτεος, πληθυντικός: οι πλούτοι). Στη νεοελληνική απαντάται ο πλούτος, του πλούτου, αλλά και ως ουδέτερου γένους: το πλούτος (γεν. του πλούτου, πληθ. τα πλούτη, ή και πλούτια). Ετυμολογείται από το αρχαίο ρήμα πίμπλημι (= πληρώ, γεμίζω)

Στην αρχαία Ελλάδα πρώτος που προσπάθησε να δώσει ορισμό της έννοιας του πλούτου ήταν ο φιλόσοφος Αριστοτέλης “ως πλήθος οργάνων οικονομικών και πολιτικών”, κατά την έννοια της κτήσης πραγμάτων των ανθρώπων μιας Πολιτείας επί φυσικών και ηθικών δυνάμεων και όχι επί προσωπικού επιπέδου που θεωρούταν αντικείμενο έρευνας δούλων. Ο δε Πλούταρχος στη “Περὶ φιλοπλουτίας” πραγματεία του καταγγέλλει την εμμονή του προσωπικού πλούτου ενώ ο Μένανδρος σημειώνει “ο πλούτος σκεπάζει πολλές κακές πράξεις”. Στον πλούτο είχαν αναφερθεί επίσης ο Σωκράτης, ο Θέογνις ο Μεγαρεύς αλλά και ο Λουκιανός επισημαίνοντας ότι “Μόνο ο πλούτος της ψυχής είναι καλός”.

Παρά ταύτα από τότε και μετά οι διάφοροι ορισμοί που δόθηκαν έχουν συνάφεια περισσότερο με την ατομική περιουσία σε αντιπαραβολή προς τις οικονομικές ανάγκες του ίδιου προσώπου αλλά και συγκριτικά με περιουσίες άλλων. Κατά τον Σέρβο Τεόντορ Φιλίπποβιτς ο πλούτος είναι το απορρέον εισόδημα από παρακαταθήκη αγαθών που καλύπτει όχι μόνο συνήθεις ανάγκες αλλά και τις πολυτελείς. Κατά τον Γερμανό οικονομολόγο Γκέοργκ Φρήντριχ Βίλελμ Ρόσερ (Georg Friedrich Wilhelm Roscher) ο πλούτος αποτελεί αντικείμενο συγκριτικής έρευνας, για την εξακρίβωση της ανισότητας των περιουσιών. Κατά τον ίδιον αν όλοι οι άνθρωποι της Γης ήταν πλούσιοι τότε θα ήταν αναγκασμένοι και τις απλούστερες ακόμα ανάγκες τους να τις ικανοποιούν με δικά τους μέσα και προσπάθειες.

Στην αρχέγονη κοινωνία, στην ποιμενική περίοδο πλούτος ήταν το πλήθος των ποιμνίων καθώς και εργαλεία θήρας. Στη γεωργική περίοδο πλούτος αγαθών ήταν τα καλλιεργήσιμα εδάφη. Στη βιομηχανική περίοδο τον πλούτο αποτελούσαν οι γαίες, τα κτίρια, οι βιομηχανίες, τα μηχανήματα και μέσα μεταφοράς κ.λπ. Στη σύγχρονη εποχή είναι οι ακίνητες και περισσότερο οι κινητές αξίες, όπως ομολογίες, μετοχές κ.λπ. Πολλοί σύγχρονοι οικονομολόγοι – συγγραφείς αποδίδουν τη σημασία του κατά σχέση:

α) πλούτος – απόλαυση, δηλαδή το εισόδημα που δαπανάται για κάθε ικανοποίηση ανάγκης, και

β) πλούτος – δύναμη, ως δεσποτική κυριαρχική δύναμη επί ανθρώπων, πραγμάτων και καταστάσεων.

Γενικότερα όμως στη σύγχρονη εποχή η έννοια του πλούτου προσεγγίζεται επί τεσσάρων βασικών σημείων καθώς και κάποιων άλλων επιμεριστικά. Ειδικότερα όμως στην οικονομική ορολογία ο όρος πλούτος χρησιμοποιείται με την πρώτη παραπάνω παράγωγη σημασία δηλαδή ως άθροισμα μεγάλο ή μικρό υλικών αντικειμένων. Κατά δε τη γενικότερη χρήση υπό την αντίληψη αυτή ο πλούτος αποτελεί κυρίαρχη έννοια στην ανάπτυξη. Προσδιορίζεται δε επί τεσσάρων βασικών σημείων τα οποία και είναι:

Ο πλούτος – απόθεμα

Ο πλούτος – ευημερία

Ο πλούτος ατομικός και εθνικός και

Ο πλούτος – εισόδημα, κεφάλαιο.

Πλούτος – απόθεμα: Ο Πλούτος  χαρακτηρίζει το απόθεμα αγαθών χρήσιμων και ανταλλάξιμων, εκ του γεγονότος όμως ότι όλα τα υλικά αντικείμενα, αγαθά, δεν αποτελούν πλούτο αλλά και ότι ο πλούτος δεν περιορίζεται μόνο σε υλικά αγαθά καταβλήθηκε προσπάθεια να δοθεί ένας ακριβέστερος ορισμός. Έτσι υπό την αυστηρή έννοια του όρου ο πλούτος μπορεί να αναφέρεται και να χαρακτηρίζει το απόθεμα ειδών με οικονομική σημασία που κατέχονται από πρόσωπα ή ομάδες ανθρώπων, ή έθνη. Προκειμένου όμως ένα είδος να έχει οικονομική σημασία θα πρέπει αφενός να καλύπτει οικονομική ανάγκη και αφετέρου να είναι ανταλλάξιμο.

Η δε ανταλλαξιμότητα, με τη σειρά της, προϋποθέτει αφενός τη δυνατότητα μεταβίβασης της κυριότητας (φυσική – νομική) και αφετέρου ότι το συγκεκριμένο είδος σπανίζει ως προς τις ανάγκες. Στο σημείο όμως αυτό ανέκυψε η δυσχέρεια αν το εν λόγω αγαθό εκ του πολλαπλασιασμού του καταστεί αργότερα “ελεύθερο αγαθό”. Επ΄ αυτού ο οικονομολόγος ο Λάιονελ Ρόμπινς, (1898-1984), προκειμένου να καλύψει την περίπτωση μείωσης του πλούτου από την εξέλιξη αγαθού σε ελεύθερο όρισε ότι τελικά ο πλούτος περιλαμβάνει και όλα τα ενδεχόμενα – “τα δυνάμενα ν΄ αποβούν” – οικονομικά αγαθά, ανεξάρτητα από το αν έχουν ή δεν έχουν αξία σε μία δεδομένη στιγμή ή κατάσταση.

Πλούτος – ευημερία: Η σχέση πλούτου – ευημερίας καθίσταται πρόδηλη αφού εκ του αποθέματος των ανταλλάξιμων αγαθών καλύπτονται οι οικονομικές ανάγκες. Λαμβάνοντας δε υπόψη ότι τα ανταλλάξιμα αγαθά φέρουν τιμές, αυτές στην ουσία προσδίδουν και το μέτρο του πλούτου στις ατομικές ή κοινωνικές ικανοποιήσεις. Αλλά και σε περιπτώσεις που μέτρο των αγαθών μπορεί να είναι ο όγκος ή το βάρος η σημασία αυτών συνεχίζει σε σχέση με την ικανοποίηση αναγκών. Παρά ταύτα η εικόνα αυτή δεν είναι και απόλυτη. Για παράδειγμα η χθεσινή εφημερίδα δεν έχει τη ζήτηση της σημερινής, τα πολεμοφόδια μετά από τον πόλεμο καθίστανται άχρηστα, ή αντίθετα άχρηστα υλικά για κάποιο να είναι χρήσιμα σε άλλον. Συνεπώς ο πλούτος εν προκειμένω δεν προσδιορίζεται από ουσιαστικές ιδιότητες, αλλά μόνο από την σπανιότητα. Ούτε όμως μπορεί να προσδιοριστεί με κάποιους φυσικούς όρους όπως π.χ. ορίζονται οι τροφές με βάση είτε τις βιταμίνες που περιέχουν είτε τις θερμίδες τους. Εξ όλων αυτών συνάγεται ότι ο πλούτος είναι έννοια σχετική παρασύροντας ομοίως και την έννοια της ευημερίας.

Ατομικός πλούτος: Ως ατομικός ή προσωπικός πλούτος χαρακτηρίζεται γενικά το άθροισμα όλων των περιουσιακών στοιχείων ατόμων, τόσο των υλικών π.χ. η εμπράγματη ιδιοκτησία ακινήτων και κινητών, αποθέματα αγαθών, όσο και άυλων αγαθών όπως π.χ. αξιόγραφα, (πιστωτικοί τίτλοι), πνευματικά δικαιώματα, εμπορικά σήματα, ή ευρεσιτεχνίες, καθώς επίσης το σύνολο των χρημάτων που κατέχει κ.λπ. αφού όμως αφαιρεθούν χρέη ή άλλες οικονομικές υποχρεώσεις. Σημειώνεται ότι στον εθνικό πλούτο δεν υπολογίζονται τα αξιόγραφα αλλά ούτε και το χρήμα, με εξαίρεση τις διάφορες απαιτήσεις σε βάρος αλλοδαπών.

Πλούτος – Εισόδημα – Κεφάλαιο: Πολλές φορές ο πλούτος αναφέρεται σχετιζόμενος με το εισόδημα ή το κεφάλαιο. Υπό την αυστηρή όμως έννοια του όρου ο πλούτος σημαίνει απόθεμα που υφίσταται σε κάποια δεδομένη στιγμή. Συνεπώς διαφέρει του εισοδήματος που αποτελεί συνεχή ροή εσόδων σε δεδομένη χρονική διάρκεια κατά την οποία κάποια ακίνητα να εξανεμιστούν από παράλληλη άλλη αιτία. Είθισται όμως υπό ευρύτερη έννοια ο πλούτος να σημαίνει αθροιστικά το απόθεμα και τη ροή δηλαδή το εισόδημα. Σε πιο ευρεία ακόμα έννοια υπολογίζεται και το κεφάλαιο παρότι αυτό έχει συνάφεια με την παραγωγική ικανότητα του αποθέματος. Έτσι υπό την γενική έννοια της δημιουργίας ευχέρειας παροχής ικανοποιήσεων συνυπολογίζονται όλα μαζί είτε για επιδεικτικούς λόγους, είτε και αντίθετα για σκωπτικούς λόγους ή ακόμα και για φορομπηχτικούς λόγους, όπως συνέβη μόλις πρόσφατα στη Γαλλία (Δεκέμβριος 2012), όμως ο σχετικός νόμος κρίθηκε αντισυνταγματικός.

Παλαιότερα με τον όρο πλουτολογία αποδιδόταν η Πολιτική οικονομική επιστήμη με αντικείμενο μελέτης την απόκτηση, διάθεση και την ανταλλαγή του πλούτου με απώτερο σκοπό τη διάθεση των μέσων για την ικανοποίηση αναγκών. Κατ’ επέκταση οτιδήποτε σχετιζόταν με την πλουτολογία καλούταν πλουτολογικό. Ο όρος αυτός ως αντιδάνειο εκ της αγγλικής μαρτυρείται σε ελληνικά συγγράμματα από το 1869 υπό του Ι. Σούτζου.

Στην Ελληνική Μυθολογία με το όνομα Πλούτος είναι γνωστή μία θεότητα που προσωποποιούσε τον πλούτο και την αφθονία των αγαθών. Στη Θεογονία του Ησιόδου ο Πλούτος, που είχε γεννηθεί στην Κρήτη, αναφέρεται ως γιος της Θεάς Δήμητρας και του Ιασίωνα. Ο Πλούτος εμφανίζεται στην ακολουθία της Δήμητρας ή της Περσεφόνης. Απεικονίζεται με τα χαρακτηριστικά ενός νέου άνδρα, ο οποίος κρατά κάποτε το «Κέρας της Αμαλθείας». Μεταγενέστερα ωστόσο, οι κωμικοί δραματουργοί παρουσιάζουν τον Πλούτο ως τυφλό, καθώς διασκορπίζει αδιάφορα τα αγαθά και τα χρήματα. Σύμφωνα με τον Αριστοφάνη στην ομώνυμη κωμωδία του, ο Πλούτος είχε τυφλωθεί από τον ίδιο τον Δία. Ανάμεσα στις αναπαραστάσεις του Πλούτου από καλλιτέχνες, ονομαστό είναι το σύμπλεγμα της Θεάς Ειρήνης που κρατά στα χέρια της τον μικρό Πλούτο, έργο του Κηφισοδότου, μία διαρκής υπόμνηση του ότι ο πόλεμος καταστρέφει εκτός των άλλων και την οικονομία.

ΕΥΗΜΕΡΙΑ

Με την ευρύτερη έννοια ο όρος ευημερία σημαίνει ευμάρεια, δηλαδή ευζωία, άνετη διαβίωση. Υπό στενότερο όμως νόημα ο όρος είναι περισσότερο κοινωνικοοικονομικός που αναφέρεται στην άνεση, ή τη βελτίωση, των συνθηκών ζωής μιας κοινωνίας σε συνάρτηση του εισοδήματος και στο μέτρο βεβαίως που συνθήκες επηρεάζουν αυτή, όπως εν προκειμένω μπορεί να είναι η οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται από την τοπική κυβέρνηση, ή από ιδιωτικές επιχειρήσεις, ή και ακόμα από εθελοντικές οργανώσεις. Έτσι υπό τη στενότερη αυτή έννοια απαντάται ο όρος σε εκφράσεις όπως: “Κράτος ευημερίας”, “Οικονομική της ευημερίας”, “βιομηχανική ευημερία”, “έργο ευημερίας” κ.λπ.

Όπως αναφέρθηκε στην αρχή ο όρος είναι περισσότερο κοινωνικοοικονομικός. Εξ αυτού του λόγου η ευημερία θεωρητικά διακρίνεται σε “οικονομική ευημερία” και σε “κοινωνική ευημερία” που εξετάζονται από διαφορετικές επιστήμες με κοινή όμως συγκλίνουσα έννοια εφαρμογής την Πρόνοια και διάφορα μέτρα που μπορεί να ληφθούν επί της τελευταίας, όπως π.χ. επιδοτήσεις, επιδόματα, διάφορα βοηθήματα κ.λπ. Οι οικονομολόγοι ερευνητές της ευημερίας επιχείρησαν να διατυπώσουν διάφορους κανόνες οικονομικής πολιτικής και ειδικότερα της δημόσιας ή δημοσιονομικής επί της φορολογίας, όπως π.χ. η φορολογία θα πρέπει να είναι αφενός ίση για όλους και αφετέρου προοδευτική. Οι δε άμεσοι φόροι να είναι ευνοϊκότεροι από τους έμμεσους, ενώ οι τιμές θα πρέπει να εξισώνουν το επιπλέον κόστος της παραγωγής μιας επιπλέον μονάδας του προϊόντος. Στο σημείο αυτό οι Χώρες το επιτυγχάνουν με επιβολή δασμών ακόμα και στα πλαίσια της αμοιβαιότητας, ή με άλλα παράλληλα μέτρα κοινωνικής πολιτικής βελτιώνοντας την κοινωνική ευημερία.

ΕΙΡΗΝΗ

Η Ειρήνη αποτελεί φυσική κατάσταση στην κοινωνική ζωή του ανθρώπου κατά την οποία οι σχέσεις λειτουργούν αρμονικά και χωρίς βίαιες αντιπαραθέσεις. Επιδιώκεται η διατήρησή της με τη δημιουργία εθίμων που ρυθμίζουν τις αναδυόμενες διαφορές και μέσω της σύναψης συμφωνιών μεταξύ δυο γειτνιάζοντων φυλών.

Στο Διεθνές Δίκαιο, Ειρήνη είναι η μετά την λήξη ενός πολέμου αποκατάσταση των φιλικών σχέσεων μεταξύ δύο εμπόλεμων κρατών. Οι συνθήκες που σχετίζονται με την ειρήνη διακρίνονται σε οριστικές και προκαταρκτικές. Οι προκαταρκτικές συνθήκες έπονται συνήθως της ανακωχής και περιλαμβάνουν τους ουσιωδέστερους όρους της ειρήνης. Αρμόδιος για την σύναψη συνθηκών ειρήνης είναι ο διεθνής παραστάτης της κάθε χώρας, ο οποίος ορίζεται από το εσωτερικό δημόσιο δίκαιο ή οι πληρεξούσιοι αυτού. Ο διεθνής παραστάτης Ελλάδας, με βάση το ισχύον Σύνταγμα, είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Οι συνθήκες ειρήνης ποικίλουν ως προς το περιεχόμενο, αλλά όλες περιέχουν τους όρους με τους οποίους οι εχθροπραξίες σταματούν κι ο πόλεμος λήγει. Υπάρχει όμως και ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ που συνεχίζεται σε περιόδους “ειρήνης” αυτόν τον ΑΟΡΑΤΟ ΠΟΛΕΜΟ ζει επαναλαμβανόμενα ο άνθρωπος, σκέψου τον ΨΥΧΡΟ ΠΟΛΕΜΟ πχ. ο οποίος απλώς μετατράπηκε σε οικονομικό πόλεμο [αυτόν που ζούμε σήμερα] κλπ κλπ. Η ΕΙΡΗΝΗ είναι μια ΟΥΤΟΠΙΑ για το πολιτισμένο ανθρώπινο ζώο.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ – ΕΥΗΜΕΡΙΑ

Εσωτερικός ΠΛΟΥΤΟΣ κι ΕΥΗΜΕΡΙΑ είναι αυτό που έλεγαν και δίδασκαν όλοι οι μεγάλοι έλληνες κι άξιοι λόγου φιλόσοφοι [όχι όλοι] καλό είναι να μελετήσεις τα έργα τους [μόνο παλαιότερες εκδόσεις, αφού οι νεότερες είναι αλλοιωμένες σκόπιμα ή από ανοησία, εξαιρούνται οι εκδόσεις Θύραθεν] Χωρίς εσωτερικό Πλούτο δεν υπάρχει εξωτερικός Πλούτος παρά μόνο λαμπερά σκουπίδια. Χωρίς εσωτερική Ευημερία δεν δύναται να υπάρξει εξωτερική Ευημερία. Μια απλή παρατήρηση του Ολοφάνερου το αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας.

@Ηω Αναγνώστου


http://terrapapers.com/?p=36945

Οικονομικά Αγράμματοι

    Οικονομικά Αγράμματοι
                             
  Είναι Οικονομικά Ελεύθερος ο Πλούσιος;

Αυτός που έχει πολλά χρήματα είναι οικονομικά ελεύθερος; Είναι Πλούσιος; Ο Πλούτος έχει σχέση μόνο με τα χρήματα και αν όχι τότε ποιός είναι Πλούσιος; Αυτό που χρειάζεται να συνειδητοποιήσεις, άμεσα, πριν κατέβεις στην πλατεία και το παίξεις αγανακτισμένος-σχιζοφρενής, είναι το ότι, το Χρήμα και ο Πλούτος δεν είναι επικίνδυνο, απαγορευμένο ή καταστροφικό. Η αμάθεια, η απροετοίμαστη δράση, ο ανεκπαίδευτος ψυχισμός, η μη χρήση του Νου, είναι επικίνδυνη και καταστροφική. Αντί λοιπόν να κάτσεις να μάθεις, να εκπαιδευτείς, να αποκτήσεις οικονομική παιδεία, προτιμάς την πλατεία και τον χαβαλέ. Αλλά, το παιχνίδι δεν παίζεται έτσι, αν θέλεις να έχεις κάποια πιθανότητα να κερδίσεις, ειδικά όταν παίζεις με βιρτουόζους, που δεν χρειάζεται καν να κλέψουν για να κερδίσουν.

* Πλοῦτος: Παρὰ τὸ πολὺς, καὶ τὸ τῶ, τὸ λαμβάνω καὶ δέχομαι, πολύουτος· καὶ συγκοπῇ, πλοῦτος· καὶ Πλούτων λέγεται ὁ ᾅδης, ἀπὸ τοῦ τοὺς ἀποθανόντας μηδενὸς δεῖσθαι, ὡς οἱ πλούσιοι· ἢ ὅτι ἐκ τῆς γῆς ὁ πλοῦτος εὑρίσκεται τοῖς ἀνθρώποις· ὅθεν καὶ Ἡσίοδος, Δημήτηρ μὲν Πλοῦτον ἐγείνατο.

Στη Θεογονία του Ησιόδου ο Πλούτος, έχει γεννηθεί στην Κρήτη, αναφέρεται ως γιος της θεάς Δήμητρας και του Ιασίωνα. Ο Πλούτος εμφανίζεται στην ακολουθία της Δήμητρας ή της Περσεφόνης. Απεικονίζεται με τα χαρακτηριστικά ενός νέου άνδρα, ο οποίος κρατά κάποτε το «Κέρας της Αμαλθείας». Όμως στην ουσία δεν είναι παρά μια άλλη ονομασία του Πλούτωνα/Αδη/Αιδωνέα/Δια όπου ΑΙΔΗΣ μπορούμε να δουμε και Η-ΔΙΑΣ ή Η –ΙΔΑΣ και ο ΑΙΔΩΝΕΑΣ με αναγραμματισμό το ΝΑΩ-ΙΔΕΑΣ δηλαδή Ρέω αναβλύζω Ιδέες, αλλά και ΙΔΑΣ ή ΔΙΑΣ ΕΝ Α Ω δηλαδή η ΙΔΑ ή ο ΔΙΑΣ είναι ένα το Α και το Ω.

* Ἅιδης ὁ καὶ Πλούτων. ἀπὸ τοῦ πάντα τὰ καλὰ εἰδέναι καὶ παρέχειν· μέγας γὰρ σοφιστὴς καὶ εὐεργέτης τῶν παρ’ αὐτῷ (cf. Pl. Cra. 403a, 404b,

Άδης και Πλούτος, είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Επειδή ο χρόνος είναι χρήμα, λένε, αυτοί που πιστεύουν πως ο χρόνος υπάρχει, όσο για το χρήμα ας μπούμε κατευθείαν στην ουσία. Ας δούμε τι είναι Πλούσιος για να μπορέσουμε να γίνουμε αυτό που η λέξη λέει. Ένας από τους ποιο επικρατέστερους ορισμούς του πλούσιου παγκοσμίως είναι ο εξής. Πλούσιος είναι αυτός, που αν σταματήσει να δουλεύει, μπορεί να συνεχίσει να ζει κανονικά, για μεγάλο χρονικό διάστημα, έως και για πάντα. Δες τι αναφέρει το λεξικό στο τέλος του άρθρου. Αν συγκρίνουμε δύο ανθρώπους μεταξύ τους για το ποιος είναι ποιο πλούσιος, τότε λέμε, ότι ποιο πλούσιος είναι αυτός που μπορεί να μην δουλεύει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και μπορεί να ζει με ανέσεις. Όμως αυτός ο ορισμός δεν ταιριάζει απόλυτα με την λέξη πλούσιος.

Τι σημαίνει η ίδια η λέξη πλούσιος.

Πλούσιος είναι αυτός που έχει πλέον της ουσίας, μένει να δούμε τι είναι η ουσία.

Περιούσιος είναι αυτό περί της ουσίας.

Επιούσιος είναι αυτός επί της ουσίας.

Χρήματα, προκύπτει από την λέξη χρήσιμο / χρήσιμα και money. Τα χρήματα είναι απλά χρήσιμα, (όχι απαραίτητα) το μέσο για να πετύχουμε τον στόχο μας.

Ποια είναι η “ουσία” που αν έχεις περισσότερα από αυτήν, καλείσαι πλούσιος; Η ουσία, είναι οι βασικές ανάγκες του ανθρώπου και η ποιο βασική είναι το φαγητό. Γι αυτό και στην προσευχή υπάρχει η γραμμή “Τον άρτον ημών τον επιούσιον δος ημίν σήμερον” Αλλά το φαγητό μπορεί και πρέπει, να είναι ελάχιστο, έως καθόλου. Επομένως χρειάζονται ελάχιστα χρήματα για να διατραφεί ένας άνθρωπος καλά, υγιεινά και άριστα. Η Ουσία που από αυτή απαιτείται πολύ, επί ή περί, για να θεωρείται κάποιος πλούσιος, δεν είναι το φαγητό. Άλλωστε το φαγητό ανήκει στα κάτω Τσάκρα και η μόνιμη ενασχόληση με αυτό, όπως και με το σεξ ή το χρήμα, δείχνει πως πρόκειται για όντα Οργανικές Πύλες. Άλλωστε μην ξεχνάμε πως αυτό είναι το χαρακτηριστικό που καταδεικνύει τις Ο.Π. και οι εκκλησίες είναι από τις πρώτες που ρίχνουν ένα πνευματικό άνθρωπο, στα επίπεδα της Συγκινησιακής πανούκλας των Οργανικών Πυλών.

Ο Πλούτος/Πλούτωνας λέγεται και ο Πλούτος από το πολύς και τω λαμβάνω και δέχομαι και βέβαια ο ΑΔΗΣ. Πλούσιος, είναι αυτός, που έχει πράγματα και χρήματα πέρα της ουσίας, δηλαδή έχει καλύψει τα βασικά στοιχεία επιβίωσης και έχει περισσότερα, μη απαραίτητα, για την επιβίωση του. Xωρίς να δουλεύει αδιάκοπα. Ο Πλούτος ορίζεται σε σχέση με τον χρόνο, χωρίς να είναι χρόνος. Έτσι η ίδια η λέξη πλούσιος απέχει από τον ορισμό που δώσαμε ποιο πάνω για τον πραγματικά πλούσιο. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι μάλλον δεν θέλουμε να γίνουμε πλούσιοι, αλλά οικονομικά ανεξάρτητοι, εφ όσον μιλάμε για χρήματα τώρα. Δηλαδή να καταφέρουμε, με κάποιον τρόπο, να σταματήσουμε να δουλεύουμε, για τον οποιοδήποτε λόγο και να μπορούμε να συνεχίσουμε να ζούμε φυσιολογικά. Θα μπορούσαμε να το πούμε και οικονομικά ελεύθεροι.

Οικονομικά Ελεύθεροι – όμως μέσα στην λέξη πλούσιος υπάρχει η σκλαβιά.

Εσείς αν σταματήσετε αύριο την εργασία σας, πόσο διάστημα μπορείτε να περάσετε με αυτά τα χρήματα που έχετε; Μια μέρα, έναν μήνα, έναν χρόνο, δέκα χρόνιας Όσο ποιο πολύ μπορείτε να περάσετε με αυτά που έχετε χωρίς να δουλεύετε τόσο ποιο Οικονομικά ελεύθεροι είσαστε. Αν είσαστε γεμάτοι σπίτια, μεγάλες επιχειρήσεις, δάνεια που τρέχουν, υπαλλήλους που πληρώνεται, πανάκριβα αυτοκίνητα, και όλοι γύρω σας θεωρούν πλούσιο – είσαστε πράγματι πλούσιοι, αλλά είσαστε και οικονομικά ελεύθεροι; Αν αύριο σταματήσετε να πηγαίνετε στην δουλειά σας, πόσες μέρες μπορείτε να ζήσετε με αυτά που έχετε; Έτσι θα μπορούσαμε ίσως και να πούμε ότι αυτό που επιδιώκουμε στην ουσία, δεν είναι πράγματα πέραν της ουσίας, αλλά η ίδια η ουσία, και αυτή είναι η ελευθερία μας, και στην συγκεκριμένη περίπτωση την λέμε οικονομική ελευθερία. Όμως πώς να πετύχουμε την οικονομικής μας ελευθερία όταν είμαστε «οικονομικά αγράμματοι»

Και το σχολείο τι έκανε, γιατί δεν μας τα έμαθε αυτά; Δεν έχετε αναρωτηθεί γιατί στο σχολείο δεν μας μαθαίνουν τα πλέον χρήσιμα και απαραίτητα πράγματα για την πορεία μας στην ζωή παρά μας μαθαίνουν άχρηστα πράγματα που τις περισσότερες φορές δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα; Γιατί το σχολείο δεν θα σας μάθει ποτέ την ουσία, στόχος του είναι να σας εκπαιδεύσει να χάνετε.

Οκ, και τώρα η βασική ερώτηση; Πόσα χρήματα θέλετε; Πόσα συνολικά ή πόσα το μήνα, ή πόσα την μέρα, δεν έχει σημασία, απαντήστε στον εαυτό σας πόσα λεφτά χρειάζεστε να έχετε; Στ’ αλήθεια, ποιές είναι οι Αληθινές ανάγκες σας. Ξέρετε να ξεχωρίζετε τις Αληθινές σας ανάγκες από τις πλασματικές; Απαντήστε πρώτα στον εαυτό σας, γνωρίζετε πόσα χρήματα θέλετε να έχετε το μήνα; – και γιατί τόσα; Το έχετε ποτέ σκεφτεί; Μια απάντηση είναι η εξής: Χρειάζεστε τόσα χρήματα όσα είναι απαραίτητα για να πετύχετε τους στόχους σας. Να υποθέσω πως έχετε συγκεκριμένους στόχους και όχι κάποια ανοησία του στυλ “να έχω πολλά χρήματα” ή να “περνάω καλά” ακόμη και η χαζή της γειτονιάς που θέλει να γίνει τηλεοπτική περσόνα ή μοντέλο, έχει ΞΕΚΑΘΑΡΟ στόχο που αν διαθέτει αρκετή ελευθεριότητα #1 μπορεί άνετα να τον πετύχει.

Αποτυχημένος είναι ο τοξότης που δεν πετυχαίνει τον στόχο του. Άρα τόσα χρήματα χρειάζεστε, όσα είναι απαραίτητα για να πετύχετε τον στόχο σας. Χρειάζεται να γίνετε πλούσιος για αυτό; Φυσικά όχι, αρκεί να έχετε τα επί της ουσίας. Που είναι η διαφορά; Χρειάζεται να γίνετε οικονομικά ανεξάρτητος και οικονομικά ελεύθερος για να πετύχετε τους στόχους σας. Για να γίνετε οικονομικά ανεξάρτητος ένας είναι ο κανόνας: Οικονομικά ανεξάρτητος, γίνεται αυτός, που με τα χρήματα του αγοράζει, ποιό πολλά ενεργητικά παρά παθητικά πράγματα.

> Τα ενεργητικά είναι αυτά που φέρνουν και άλλα χρήματα.

> Τα παθητικά είναι αυτά που τρώνε κι άλλα χρήματα.

Παθητικά τα λέμε γιατί τα γράφουμε στο παθητικό μας, είναι αυτά τα χρήματα που αναγκαστικά πρέπει να πληρώνουμε κάθε μήνα, ενεργητικά τα λέμε γιατί τα γράφουμε στο ενεργητικό μας, και είναι αυτά που μας δίνουν χρήματα τον μήνα χωρίς να δουλεύουμε ή με πολύ λίγη δουλειά. Κάποιος που δουλεύει σκλαβωμένος στην δουλειά του για όλη του την ζωή, έστω και αν βγάλει πολλά εκατομμύρια, και μερικά τα έχει στείλει στην Ελβετία, είναι σίγουρα πλούσιος γιατί έχει πλέον της ουσίας πράγματα, αλλά δεν είναι ανεξάρτητος – ποιο πολύ σκλαβωμένος είναι γιατί φοβάται μην χάσει τα λεφτά του που είναι μαζεμένα, και είναι και ποιο πολύ σκλαβωμένος γιατί η δουλειά του δεν τον αφήνει να σταματήσει να χαρεί αυτά που έβγαλε, και να εστιάσει στους πραγματικούς του στόχους.

Καμιά φορά αυτοί είναι τόσο πωρωμένοι να βγάλουν ποιο πολλά λεφτά που ξεχνάνε να κάνουν οικογένεια, και κάποια στιγμή όταν πεθαίνουν συνειδητοποιούν ότι όλα τους τα λεφτά θα πάνε σε αγνώστους, σε τρίτους, στο σόι, άλλα θα τα φάνε οι τράπεζες και ξεχασμένες θυρίδες θα ανοικτούν μετά από χρόνια και θα γίνουν απόκτημα των τραπεζών. Οπότε δεν ψάχνουμε στην ουσία να γίνουμε πλούσιοι αλλά ψάχνουμε να γίνουμε οικονομικά ανεξάρτητοι, ώστε να είμαστε ελεύθεροι να πετύχουμε τους στόχους μας, και για να γίνουμε οικονομικά ανεξάρτητοι πρέπει να καταλάβουμε τι είναι τα ενεργητικά και τι τα παθητικά.

Και αυτός ο κανόνας που σας δίνω είναι αυταπόδεικτος. Δεν χρειάζεται δηλαδή να το ψάξετε και πολύ για να δείτε ότι έτσι είναι. Είναι απλό. Αν με τα χρήματα σας αγοράζεται πράγματα που σας τρώνε κι άλλα χρήματα τότε γίνεστε περισσότερο φτωχός, ενώ αν με τα χρήματα σας αγοράζεται πράγματα που σας φέρνουν πίσω χρήματα, τότε αρχίζετε και γίνεστε οικονομικά ανεξάρτητος. Μερικά απλά και πολύ γενικά παραδείγματα ενεργητικών και παθητικών.

Ενεργητικός πλούτος: Αν είχατε 10 σπίτια και τα νοικιάζατε, θα είχατε το μήνα ένα πολύ καλό εισόδημα, και η μόνη σας ασχολία θα ήταν να εισπράξετε το ενοίκιο. Όλος ο άλλος χρόνος σας θα ήταν διαθέσιμος για τους στόχους σας και θα ήσασταν οικονομικά ανεξάρτητος. Αν λοιπόν με τα χρήματα σας αγοράσετε ένα σπίτι και το νοικιάσετε αυτό είναι ένα ενεργητικό στοιχείο που σας φέρνει πίσω χρήματα.

Παθητικός πλούτος: Αν τώρα με τα χρήματα σας αγοράσετε ένα δάνειο, για να αγοράσετε ένα σπίτι να μείνετε, τότε αυτό το δάνειο είναι παθητικό, και κάθε μήνα σας τρώει χρήματα τα οποία για να τα πληρώνετε θα πρέπει να δουλεύετε χωρίς σταματημό, μέχρι να εξοφλήσετε το δάνειο του σπιτιού και εφ όσον δεν έχετε ενδιάμεσα πάρει και άλλο δάνειο, για επίπλωση, αυτοκίνητο, εξοχικό κλπ.

* Αν αγοράσετε ένα πολύ ακριβό αμάξι, αυτό είναι ένα παθητικό γιατί κάθε μήνα, σας τρώει πάρα πολύ βενζίνη, η ασφάλεια του είναι ακριβή, το σήμα και η εφορία ανεβασμένη, και για να το έχετε πρέπει να δουλεύετε κάθε μήνα για να πληρώνετε τα έξοδα του αμαξιού.

* Το ρεύμα στο σπίτι είναι ένα παθητικό που πρέπει να πληρώνετε κάθε μήνα. Το ίδιο και το τηλέφωνο. Το ίδιο και το νερό. Το κινητό είναι επίσης ένα παθητικό που σας τρώει χρήματα. Σχεδόν τα περισσότερα από τα πράγματα που αγοράζετε σας τρώνε επιπλέον χρήματα το μήνα, ακόμη και ένα τεράστιο άδειο κουτί στην άκρη του σπιτιού σας τρώει χρήματα αποθήκευσης και σας περιορίζει τον χώρο.

Το δικτυακό μάρκετινγκ που υπόσχεται κάτι παρόμοιο είναι κάτι διαφορετικό. Στο δικτυακό μάρκετινγκ πρέπει να δουλεύεις σκληρά για χρόνια και να μπορέσεις (ΑΝ μπορέσεις) να φτιάξεις κάποιο ισχυρό πελατολόγιο (κάποια ισχυρή γραμμή), μπορεί ίσως να ζεις για κάποιο διάστημα χωρίς να δουλεύεις, με τις πωλήσεις που θα κάνουν οι από κάτω σου, όμως αυτό είναι η εξαίρεση και δεν δουλεύει πάντα. Εξαρτάται η ανάπτυξη του από διάφορες συγκυρίες, που δεν είναι του παρόντος άρθρου. Διαφημίζουν ότι κάνουν αυτό που λέμε τώρα εδώ, ότι σε κάνουν οικονομικά ανεξάρτητο, αλλά στην πράξη δεν είσαι καθόλου. Έτσι μην μπερδευτείτε, εδώ δεν μιλάω για δικτυακό μάρκετινγκ – ούτε το προτείνω, ούτε το απορρίπτω, σε κάποιο άλλο άρθρο θα αναλύσουμε αυτού του είδους την επιχειρηματικότητα, απλά ΕΔΩ ΤΩΡΑ, μιλάω για κάτι διαφορετικό.

Αν δείτε από την μεριά του κράτους και των τραπεζών, οτιδήποτε ενεργητικό είναι απαγορευμένο, και το επιτρέπουν μόνο στο κράτος και τους δικούς τους. Παράδειγμα οι τράπεζες, είναι το πλέον ενεργητικό στοιχείο, για τις ίδιες φυσικά – για εμάς είναι παθητικό. Τι κάνουν οι τράπεζες; Μας δίνουν χρήματα και μας ζητάνε τα χρήματα συν τον τόκο, συν τα έξοδα, συν τόκους επί των τόκων. Δηλαδή με τα χρήματα της, που δεν τα έχει, η τράπεζα αγοράζει από εμάς ενεργητικά, όπου της φέρουν πάρα πολλά χρήματα χωρίς να δουλεύει και δεν θεωρούμε δουλειά αυτούς που απλά μετράνε πόσα πήρανε και πόσα δώσανε. Αν πάμε να το κάνουμε αυτό εμείς απαγορεύετε με νόμο και μας λένε και τοκογλύφους. Ο Πλάτων στους Νόμους, ρητά ζητά να απαγορευτούν τα έντοκα δάνεια.

Το κράτος κάθε φορά που ανακαλύπτει κάποιο ενεργητικό για τους ανθρώπους είτε το φορολογεί υπερβολικά για να το πάρει το ίδιο και να μην είναι συμφέρον για εμάς, είτε βγάζει νόμο και το απαγορεύει. Έτσι θα πρέπει να ψάξετε πάρα πολύ να βρείτε ενεργητικά πράγματα στην ζωή σας για να μπορέσετε να γίνεται οικονομικά ανεξάρτητοι. Μερικά ενεργητικά μπορεί να είναι, μετοχές στο χρηματιστήριο, αν και αυτές μπορεί να αποδειχτούν -και συνήθως αποδεικνύονται-μέγα παθητικό, τα δικαιώματα κάποιου βιβλίου που γράψατε, ή μιας ταινίας που φτιάξατε, ή ενός προγράμματος, ή μια ιδέας ευρεσιτεχνίας, ένας δίσκος, μια μουσική. Δηλ. κάθε Πνευματικό Δικαίωμα και με την προϋπόθεση πως θα το προωθήσετε με τους κανόνες της αγοράς, δηλ. με τους κανόνες που απαγορεύουν να γίνετε οικονομικά ελεύθερος. Παραλογισμός, το γνωρίζω από πρώτο χέρι.

Ας συνειδητοποιήσετε ότι πρέπει να αποφεύγετε τα παθητικά, γιατί αυτά σας χώνουν ποιο βαθιά μέσα στην τρύπα του μαύρου έρεβους της παράνοιας. Μπορείτε να αρχίσετε να αναγνωρίζετε τα παθητικά γύρω σας και να μην τα αγοράζετε. Μπορείτε γενικά να βάλετε ένα πλάνο στην ζωή σας, να γεμίσετε με ενεργητικά που θα σας φέρνουν χρήματα, και μετά αφού το πετύχετε αυτό – σε αφθονία- μπορείτε να πάρετε και τα υπόλοιπα.

Σκεφτείτε όταν μια διαφήμιση σας κάνει μια εμφύτευση > Τώρα προσφορά 50% και από 100 ευρώ τώρα παίρνετε το όμορφο φόρεμα μονάχα 50 !!! Αν υποκύψετε τουλάχιστον να γνωρίζετε, πως δεν έχετε κέρδος 50 ευρώ, αλλά φεύγουν από την τσέπη σας 50 ευρώ, για κάτι που προφανώς δεν το χρειάζεστε. Δηλ. δεν κερδίζετε 50 ευρώ αλλά χάνετε 50 ευρώ. Είναι ουσιώδες όταν αποφασίζετε να βγάζετε χρήματα από το πορτοφόλι σας, να μην επηρεάζεστε από τις εμφυτεύσεις που σας κάνουν και να σκέπτεστε από ΠΡΙΝ  -το χρειάζομαι αυτό; Όχι αν το θέλετε, σίγουρα το θέλετε, διαφορετικά δεν θα το βλέπατε καν, αλλά αν το χρειάζεστε, για να βγάλετε από την τσέπη σας ένα 50ευρω.

Βγάζοντας χρήματα από το τίποτα

Η πρώτη φορά που δημιουργήθηκε σύγχυση με τη φαινομενική ομοιότητα των ονομάτων δύο τόσο έντονα διαφορετικών περιοχών, ήταν όταν τις πρώτες μέρες ακόμα στο Λονδίνο, έγραψα με λευκή κιμωλία στον μαυροπίνακα του ανοιχτού ψυγείου του The Life Goddess, στη Store street: Kaseri Sohou. Προέκυψε, όπως ήταν αναμενόμενο, η πρώτη ερώτηση ενός συμπαθέστατου Λονδρέζου, αν αυτό το νοστιμότατο γαλακτοκομικό προϊόν παράγεται λίγα μέτρα πιο κάτω στο Soho. Η απάντησή μου, μέσα στο κλίμα του δημοφιλούς βρετανικού χιούμορ, ήταν «όχι, εξ όσων γνωρίζω, το μόνο που παράγει το Soho είναι σκουπίδια και το κάνει με μεγάλη επιτυχία». Σε αντίθεση, του εξήγησα, αυτή η ορεινή περιοχή που βρίσκεται τόσο κοντά αλλά και τόσο μακριά στη Θεσσαλονίκη, που η μοίρα της έλαχε να μοιάζει τόσο πολύ «ονομαστικά» με το πιο ζωντανό «διασκεδαστικά» κομμάτι του Λονδίνου, παράγει τόσα μα τόσα καλούδια. Μεταξύ αυτών είναι το φημισμένο κασέρι Σοχού, το κατσικίσιο τυρί Σοχού μοναδικής γεύσης, την άγρια ρήγανι, τα αρωματικά, το μέλι, κρασιά και πόσα άλλα καλούδια.

Το βασικό θέμα που προκύπτει, όταν κάθομαι να αναλογιστώ, πώς κατάφεραν οι Βρετανοί να βγάλουν χρήματα από το τίποτα, πάντα στο μυαλό μού έρχεται ο τηλεφωνικός τους θάλαμος. Τι να πει κανείς και πόσο να θαυμάσει, market wise, αυτούς που πετύχανε να αναγάγουν σε παγκόσμιο tourist icon, ένα κόκκινο κουτί τηλεφωνικού θαλάμου και να πουλιέται αυτό σε εκατομμύρια αντίγραφα παγκοσμίως. Είναι τόσο μεγάλη η επιτυχία, μάλιστα, που μπορείς να το βρεις, ως σουβενίρ, ακόμα και στη Μεσογειακή Μάλτα. Το ίδιο θα μπορούσα να ισχυριστώ και για το χαρακτηριστικό κόκκινο λεωφορείο και πόσα άλλα βρετανικά παραδείγματα. Είναι πολύ ξεκάθαρο το συμπέρασμα που προκύπτει όταν κανείς αναλογίζεται τη δύναμη του μάρκετινγκ. Γιατί περί αυτού πρόκειται. Ούτε ότι το Big Ben είναι πιο όμορφο από τον Παρθενώνα, ούτε ότι το London Eye είναι πιο εντυπωσιακό από τα εγκαταλελειμμένα και ακριβοπληρωμένα έργα των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Το θέμα είναι ΠΩΣ πουλάς αυτό, που ο άλλος αγοράζει. Θέλουμε να «πουλάμε» την Ελλάδα, ως την ηλιόλουστη χώρα με τη μοναδική φιλοξενία, την ειλικρινή διάθεση για εξυπηρέτηση ή τους μόνιμα διαμαρτυρόμενους μπαταχτσήδες Ευρωπαίους. Αυτόν που περνάει δύσκολα όλοι τον συμπαθούν και προσπαθούν να τον στηρίξουν. Αυτός όμως, που το μυαλό του έχει στην παγαποντιά, δεν νομίζω να έχει την ίδια ανταπόκριση. Με την καθημερινή επαφή τις μέρες που βρίσκομαι στο Λονδίνο για δουλειά, ένα μου έγινε βίωμα: δεν έχει σημασία τι πουλάς αλλά ΠΩΣ το πουλάς και ΠΩΣ το υποστηρίζεις. Ας μάθουμε λοιπόν πως η χώρα μας, χώρα γαρ τουριστική, πρέπει να βελτιώσει το marketing που τη χαρακτηρίζει. Αν φανταστούμε πως με αντιμάρκετινγκ πουλάει τόσο, τι μπορεί να κάνει όταν το κάνει σωστά.

Ενεργητικό χρήμα vs Παθητικό χρήμα

Το Ενεργητικό χρήμα σε κάνει οικονομικά ελεύθερο

Το Παθητικό χρήμα σε κάνει οικονομικό σκλάβο


Αυτός ο κανόνας δεν είναι κάτι που όλοι στον κόσμο μπορούν ταυτόχρονα να τον εφαρμόσουν. Έτσι είναι το σύστημα και το σύστημα θέλει οι άνθρωποι να δουλεύουν όλοι και συνέχεια και να είναι οικονομικά αγράμματοι και οικονομικά σκλάβοι για να μ τους ελέγχει ευκολότερα και να συντηρεί την μηχανή του, αυτή είναι η βασική επιδίωξη του πλαστικού – άυλου χρήματος. Τουλάχιστον όμως τώρα γνωρίζετε κάτι παραπάνω και από εσάς εξαρτάτε αν θα το αναγνωρίσετε ως κάτι που αξίζει να ακολουθήσετε ή όχι. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι να πάψετε να ανήκετε στην φυλή των υπαλλήλων.

Αυτό θέλει το σύστημα οκ, αλλά ΕΣΥ τι κάνεις για να παρακάμψεις αυτό το παγ(ι)ωμένο σύστημα και να γίνεις Ανεξάρτητος, τουλάχιστον Οικονομικά και να πάψεις να είσαι δούλος σε μια δουλειά. Ο άνθρωπος έχει μπερδέψει τον πλούτο με το χρήμα και νομίζει πως είναι πλούσιος όταν έχει πολλά χρήματα. Φυσικά δεν είναι το μόνο σημείο, που είναι μπερδεμένος, αλλά τώρα μιλάμε για Πλούτο. Πλούσιος είναι αυτός που έχει όλα όσα χρειάζεται για να πετύχει τον Σκοπό του. Αν είναι άνθρωπος που έχει Σκοπό και δεν είναι φελλός στο κύμα.

Businessman writing (18)

Η επιβίωση στην κρίση

Μέχρι να καταλάβουν και να αντιμετωπίσουν την κρίση οι απροετοίμαστες επιχειρήσεις θα συνεχίζουν να κλείνουν με ή χωρίς συγκεκριμένο λόγο και οι ανεκπαίδευτοι επιχειρηματίες θα εξακολουθούν να αισθάνονται την συναισθηματική και οικονομική επίπτωση της επιχειρηματικής τους αποτυχίας. Γιατί όμως τόσες επιχειρήσεις στεγνώνουν προτού ακόμα νοιώσουν την αίσθηση της επιτυχίας; Αυτό δεν έχει σχέση ούτε με την έλλειψη πελατείας, ούτε με την οικονομική κατάσταση (γενικότερα), ούτε με τον ανταγωνισμό, ούτε ότι η επιχειρηματική ιδέα δεν ήταν καλή. Με λίγη αποφασιστικότητα και πρόθεση όλοι αυτοί οι λόγοι μπορούν εύκολα να ξεπεραστούν.

Η πραγματική πρόκληση είναι αυτή η αόρατη αίσθηση, η οποία διακατέχει τους επιχειρηματίες από την αρχή της ύπαρξης τους. Η κρίση και η αταξία, είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της επιχειρηματικής ζωής. Ίσως γι’ αυτό λίγοι επιχειρηματίες ασχολούνται με το φαινόμενο. Η κρίση και η αταξία, μετατρέπουν τα όνειρα του επιχειρηματία ή σε εφιάλτες ή σε επιτυχίες.

Σαν επιχειρηματίας γνωρίζετε τι κόποι και προσπάθειες απαιτούνται για να λειτουργήσει μια επιχείρηση στον κόσμο των μπίζνες. Κάθε εβδομάδα πρέπει να παράγετε, να πουλάτε προϊόντα και υπηρεσίες, να πληρώνετε λογαριασμούς, να διοικείτε το προσωπικό, να αντιμετωπίζετε θυμωμένους αλλά και καλούς πελάτες, να ανανεώνετε την αποθήκη, να κάνετε δημόσιες σχέσεις, να βλέπετε πελάτες, να επικοινωνείτε με τις τράπεζες και τους άλλους φορείς, να προωθείτε την επιχείρηση, να μαζεύετε λεφτά από οφειλές, να επικοινωνείτε με τον έξω κόσμο, να απαντάτε στα γράμματα, τα μηνύματα κ.α. Με λίγα λόγια κάπως πρέπει να οργανωθείτε, για να διεκπεραιώσετε όλα όσα απαιτούνται για την ευημερία και την ανάπτυξη σας.

Κατά την διάρκεια μιας μόνο ημέρας ο επιχειρηματίας πρέπει να είναι από πωλητής, ειδικός στα computer, στα υδραυλικά, στα ηλεκτρικά, στα νομικά, στα φορολογικά και όχι μόνο. Η βάση της επιχειρηματικότητας είναι η ελευθερία, η πρόκληση και η περιπέτεια μέσα από την λειτουργία της επιχείρησης. Οι επιχειρηματίες ονειρεύονται και ηδονίζονται στην ιδέα ότι είναι αφεντικά, ότι μπορούν να διευθύνουν, ότι μπορούν να πουλήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε όλους εμάς. Αλλά πολύ λίγοι είναι εκείνοι που πραγματικά λένε την αλήθεια για την δική τους ιστορία δηλ. τις ατέλειωτες ώρες δουλειάς, τα ξενύχτια, τις ανησυχίες, τα άγχη, την πνευματική και σωματική κόπωση, πίεση, την ένταση στην οικογένεια, την έλλειψη κοινωνικής ζωής.

Οι επιχειρηματίες αγοράζουν ένα όνειρο που λίγοι όμως θα κάνουν πραγματικότητα. Πιστεύοντας ότι θα κερδίσουν περισσότερα σε χρήμα, χρόνο, ελευθερία και κοινωνική αναγνώριση αγνοούν τις στατιστικές αποτυχίας. Και όταν η κρίση και το χάος έρχονται τότε τι; Αντί να βρουν περισσότερο χρόνο, χρήμα και ελευθερία όπως πίστευαν όταν ξεκίνησαν οι επιχειρηματίες καταλήγουν να αφιερώνουν ότι έχουν και δεν έχουν σ’ αυτή την επιχείρηση. Γίνονται έτσι δέσμιοι της. Με αλλά λόγια δημιούργησαν μια ζωή με ατέλειωτες εκκρεμότητες και συνεχώς νέες απαιτήσεις.

Σταδιακά όλες εκείνες οι θεωρίες και τα σχέδια που υπήρχαν στο ξεκίνημα καταλήγουν στην πεζή πραγματικότητα της καθημερινής δουλειάς. Και όταν η κρίση κτυπά την πόρτα είναι θέμα χρόνου για τον επιχειρηματία να παραδοθεί σχεδόν αμαχητί. Ανεξάρτητα από την εμπειρία, την εκπαίδευση, τις πηγές και τις συνεργασίες που διαθέτει ο επιχειρηματίας δεν πρόκειται να αποφύγει μια τέτοια κατάσταση.

Η επιβίωση στην κρίση απαιτεί εξωστρέφεια και επιθετικότητα

Οι επιχειρηματίες κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν το όνειρο τους ζωντανό. Στην πορεία θα κερδίσουν μερικές μάχες – μεγάλες πωλήσεις, νέους πελάτες, νέους συνεργάτες. Αλλά όσο ο επιχειρηματίας «τρέχει» για να προλάβει καταστάσεις αυτές οι νίκες λίγα πράγματα θα προσθέσουν μέσα στο συνολικό χρόνο της λειτουργίας τους. Έτσι ο επιχειρηματίας καταλήγει να αμύνεται συνεχώς. Όμως εάν ο επιχειρηματίας θέλει να επιβιώσει πρέπει να μάθει να ενεργεί επιθετικά.

Οι περισσότεροι είναι πολύ απασχολημένοι με την καθημερινότητα. Δεν έχουν χρόνο να δημιουργήσουν στρατηγικές, προγράμματα , να βελτιώσουν διαδικασίες ώστε πραγματικά να αναπτύξουν και βελτιώσουν δουλειά τους. Έτσι η ανάπτυξη και η πρόοδος της επιχείρησης περιορίζεται και εξαρτάται από αυτά που κάνει (η δεν κάνει) ο ίδιος ο επιχειρηματίας. Και τότε όταν δεν υπάρχει άλλος χρόνος (η μέρα έχει μόνο 24 ώρες) ή χρήματα, η επιχείρηση αναπόφευκτα φτάνει σε αδιέξοδο και εκεί πρέπει να παρθεί η απόφαση: τι κάνουμε, συνεχίζουμε η διακόπτουμε;

Στον κόσμο των επιχειρήσεων επιβίωση σημαίνει: συνεχίζω να βελτιώνομαι και να αναπτύσσομαι. Δεν υπάρχει επιλογή. Ο κόσμος κινείται με ασύλληπτη ταχύτητα. Η επιχείρηση και ο επιχειρηματίας πρέπει να βγει από το καβούκι του. Να απαλλαγεί από την εσωστρέφεια. Να γίνει επιθετικός. Φτιάξτε μια ζωντανή, ελκυστική, ανταγωνιστική ιστοσελίδα μέσα από την οποία θα προωθείτε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες και θα επικοινωνείτε με τον κόσμο. Συναντήστε και μιλήστε με τους ανθρώπους. Ενημερώστε τους για το τι κάνετε, τι πουλάτε και τα οφέλη των προϊόντων σας.

Αυτά βέβαια τα ξέρετε και σε κάποιο βαθμό τα κάνετε. Αλλά το ίδιο κάνουν και οι ανταγωνιστές σας. Και αυτό θα είναι πάντα ένα ακόμα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσετε. Αλλά με τόσα στο κεφάλι σας είναι σχετικά εύκολο να ξεχάσετε τον στόχο σας. Και αν χάσετε την αυτοσυγκέντρωση σας στον στόχο η πτώση είναι κοντά.Αυτό για το οποίο τελικά ο επιχειρηματίας καταλήγει να νοιάζεται περισσότερο είναι πως θα βγάλει την ήμερα. Ακόμα και τότε υπάρχουν στιγμές που ο επιχειρηματίας αναπολεί γιατί έγινε επιχειρηματίας.

Αν αυτές οι στιγμές είναι πολλές τότε ο επιχειρηματίας βρίσκει τη δύναμη να κάνει τις αλλαγές που χρειάζεται η επιχείρηση του. Το θέμα είναι άλλο και είναι το κυρίαρχο: Δεν ξέρει από πού να αρχίσει. Ο μόνος τρόπος να συνεχίσετε να έχετε τον έλεγχο είναι να έχετε ή να δημιουργήσετε μια συγκεκριμένη πολιτική ανάπτυξης σε συνδυασμό με μερικές δυνατές στρατηγικές υλοποίησης. Μπορεί να μην σας είναι τόσο εύκολο αλλά επίσης δεν είναι εύκολο να αποδέχεστε την ήττα. Ας δούμε τρία βήματα αντιμετώπισης της κρίσης.

1. Προετοιμαστείτε πνευματικά – αλλάξτε

Οι αλλαγές ποτέ δεν είναι εύκολες. Ειδικά αν πρόκειται για όνειρα για περισσότερο χρήμα, χρόνο, ελευθερία. Η μάχη με την καθημερινότητα είναι σκληρή και θέλει πολύ κόπο. Όταν η επιχείρηση στεγνώνει από ενέργεια, η σκέψη και μόνο για αλλαγές φαντάζει σαν ανέκδοτο. Γι’ αυτό και το πρώτο βήμα για την αντιμετώπιση της κρίσης είναι η νοητική (πνευματική) πειθαρχία. Εάν θέλετε (και βέβαια θέλετε) πρόοδο και ανάπτυξη στην επιχείρηση σας πρέπει να Θέλετε και να επιδιώκετε παραγωγικές διαδικασίες και ενέργειες. Αυτό είναι ίσως δύσκολο, και φυσικά είναι. Είναι όμως αναγκαίο. Μπορεί να σημαίνει περισσότερη δουλειά. Περισσότερο κόπο. Αλλά εδώ μιλάμε για αλλαγή σε όλα. Στον τρόπο ζωής, δουλειάς, σκέψης , φιλοσοφίας, διαδικασίας. Αν δεν θέλετε να αλλάξετε τότε δεν πρόκειται να βγείτε από την κρίση και το χάος. Αντίθετα θα βυθιστείτε σε αυτό. Και πως θα γίνει αυτό θα ρωτήσετε? Ακολουθείστε κάποιες άπλες τεχνικές και τα αποτελέσματα θα έρθουν.

Γιατί γίνατε επιχειρηματίας; Σε απλό φύλλο χαρτί γράψτε όλους τους λόγους για τους οποίους γίνατε επιχειρηματίας. Μεταξύ άλλων βάλτε και την επιθυμία σας για περισσότερο χρόνο, χρήμα, ελευθερία, να είστε με την οικογένεια, να είστε το αφεντικό, να μην εξάρτιεστε από τους άλλους; Τι επιτύχατε απ’ όλα αυτά μέχρι τώρα; Αφού φτιάξατε αυτή την λίστα, τώρα φτιάξτε μια άλλη. Σ’ αυτή καταγράψτε τους στόχους που κατορθώσατε να επιτύχετε σαν επιχειρηματίας. Μια σύγκριση μεταξύ των δυο αυτών καταλόγων σας δείχνει το χάσμα που υπάρχει μεταξύ του που είσαστε και του που θέλετε να πάτε. Αυτό το χάσμα θα είναι και η κινητήριος δύναμη που θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τη νέα στρατηγική και τις πολιτικές που θα ακλουθήσατε.

2. Βελτίωση της διαδικασίας- οργανωθείτε

Ήδη έχετε σε λειτουργία κάποιες διαδικασίες. π.χ. Το πώς ανοίγετε και διαβάζετε την αλληλογραφία σας. (Είναι μια διαδικασία). Το πώς κάθεστε και δουλεύετε στον Η/Υ σας είναι επίσης μια διαδικασία. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είστε και οργανωμένοι. Οι περισσότεροι από εσάς χάνετε ατελείωτες ώρες και χρόνο (άρα και χρήμα) κάνοντας λάθος πράγματα σε λάθος χρόνο. Πράγματα που κάθε άλλο παρά συμβάλουν στην πρόοδο, ανάπτυξη και επιτυχία της επιχείρησης.

Παράδειγμα: Η αντίδραση σε παράπονα πελατών είναι αργή. Με αποτέλεσμα την ακόμα πιο αμυντική εικόνα που παρουσιάζει η επιχείρηση. Γιατί γίνεται αυτό; Γιατί η επιχείρηση δεν ασχολείται με την αιτία των παραπόνων; Αν βρει την αιτία αυτόματα προλαβαίνει και νέα παράπονα. Αλλά αυτό απαιτεί χρόνο και αποφασιστικότητα. Αν όμως υπάρχει η σχετική οργάνωση, οι διαδικασίες δουλεύουν. Αξίζει τον κόπο. Προγραμματίστε και αφιερώστε κάποιο χρόνο κάθε εβδομάδα για την βελτίωση των διαδικασιών. Καταγράψτε όλες τις διαδικασίες που υπάρχουν στην επιχείρηση σας. Αποφασίστε ποιες από αυτές είναι βιώσιμες και δουλεύουν και ποιες όχι. Σταματήστε να κάνετε πράγματα που δεν συμβάλουν στην ανάπτυξη.

3. Χρήση τεχνολογίας

Η τεχνολογία συμβάλει στο να τρέχει η επιχείρηση με ακόμα πιο γρήγορους ρυθμούς. Παλιότερα η επικοινωνία γίνονταν με τηλέφωνα και επιστολές. Τότε ο επιχειρηματίας είχε τον χρόνο να επικοινωνεί και να ανταποκρίνεται στα οποία ενδιαφέροντα των πελατών. Τώρα με την ευρεία χρήση των Η/Υ , του διαδικτύου κλπ ο επιχειρηματίας έχει λιγότερο από 24 ώρες διαθέσιμο χρόνο να ανταποκριθεί στα διάφορα θέματα. Τα έγγραφα μπορούν να στέλνονται (με fax, e-mail,) σε ελάχιστα λεπτά.

Τα blog μπορούν να γίνονται τόπος ανταλλαγής απόψεων σε χρόνο μηδέν. Χρήματα και άλλες επιχειρηματικές πράξεις μπορούν να μεταφέρονται ηλεκτρονικά χωρίς καμιά ανθρωπινή παρέμβαση σε ελάχιστο χρόνο. Ο επιχειρηματίας πρέπει να είναι ενήμερος για όλα αυτά τα θέματα και να τα παρακολουθεί. Η τεχνολογία ενώ αποτελεί μέρος της κρίσης και του χάους μπορεί επίσης να αποτελέσει και την λύση για την έξοδο από αυτά. Με τα σωστά εργαλεία ο επιχειρηματίας μπορεί εύκολα και άμεσα να:

> Διατηρεί την επαφή του με τους ήδη πελάτες και πιθανούς πελάτες.

> Αποθηκεύει και να βρίσκει χρήσιμα στοιχεία.

> Προωθεί τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας.

> Ελέγχει τους συνεργάτες σας και το προσωπικό σας.

> Καταγράφει τα σχόλια για την επιχείρηση, στο διαδίκτυο.

Μια νέα εποχή για τις Επιχειρήσεις

Οι μεγάλες επιχειρήσεις προσλαμβάνουν εκατοντάδες στελέχη για να κάνουν ότι ακριβώς κάνει και ένας επιχειρηματίας μόνος του, προκειμένου να επιτύχει στη δουλειά του και να επιβιώσει στην ανταγωνιστική αγορά. Αυτό είναι το νέο πρόσωπο του επιχειρηματία. Το ότι ο επιχειρηματίας είναι μόνος του, δεν σημαίνει ότι θα αποτύχει, σημαίνει ό,τι έχει τον έλεγχο αν είναι ικανός να αναλάβει την ευθύνη των πράξεων του. Αλλά σίγουρα είναι σκληρό. Η επιτυχία είναι ο σκοπός και θα πρέπει να αποτελεί τον γενικό κανόνα και όχι την εξαίρεση. Το όνειρο για ελευθερία, χρόνο και χρήμα, πρέπει να αποτελεί τον αντικειμενικό στόχο.

Η εποχή των αποτυχημένων επιχειρηματικών προσπαθειών, έχει κάνει τον κύκλο της και μπορεί να κλείσει. Οι επιχειρηματίες να αναγνωρίσουν και να αποδεχτούν την κρίση και την αταξία που φέρνει, σαν αναγκαία πρόκληση και όχι σαν απαραίτητο κακό. Πρέπει και επιβάλετε να αλλάξουν. Να οργανωθούν, να εκπαιδευτούν για να επιβιώσουν. Κάθε πόρτα που κλείνει δεν είναι ένα ακόμα χτύπημα στον κόσμο των επιχειρήσεων, είναι ξεσκαρτάρισμα στον κόσμο των μπίζνες και πάντα κερδίζουν οι κατάλληλα, εκπαιδευμένοι, προετοιμασμένοι και πειθαρχημένοι, στις μπίζνες όπως και στην ζωή.

Πως μπορεί να γίνει κάποιος εκατομμυριούχος;

Αν παρατηρήσεις τα χαρακτηριστικά των πλούσιων ανθρώπων βλέπεις ότι κανείς του δεν δουλεύει για τα χρήματα, για την ακρίβεια κανείς τους δεν δουλεύει αντιθέτως όλοι τους ανεξαιρέτως εργάζονται, με σκοπό και στόχους. Ποια η διαφορά μεταξύ δουλεύω και εργάζομαι; Αν εν έτη 2015 δεν γνωρίζεις την διαφορά είσαι ή πιτσιρικάς 20χρονος ή μόνιμος δημόσιος υπάλληλος. Αν θέλεις να γίνεις πλούσιος πρέπει απαραίτητα να μάθεις αυτήν την διαφορά και εδώ θα πάρεις επιγραμματικά μια ιδέα, αλλά είναι ένα θέμα που πρέπει να το μάθεις πολύ-πολύ καλά.

Είναι άδικο κάποιοι να είναι πλούσιοι και κάποιοι φτωχοί, έτσι σου είπαν. Η ζωή, όμως, δεν είπε ποτέ ότι θα φερθεί δίκαια, ποτέ σε κανέναν δεν φέρεται δίκαια, για να ακριβολογώ η λέξη “δίκαιο” είναι ανθρώπινη εφεύρεση που καμία σχέση δεν έχει με την ζωή και τους νόμους της. Στην ζωή, αγαπητέ μου, κερδισμένοι είναι οι άξιοι, οι ικανοί και αυτοί που έχουν σκοπό και πάθος να τον υλοποιήσουν, αυτοί που διαθέτουν Υπευθυνότητα δηλ. Ανάληψη Ευθύνης και Βούληση. Όλοι οι υπόλοιποι είναι δούλοι που διαμαρτύρονται για δικαιοσύνη και όλα αυτά τα μιμίδια που του ‘μαθαν να παπαγαλίζει [ελευθερία στην δουλεία, δικαιώματα στον δούλο, το δίκαιο του δούλου κλπ κλπ] Ετσι εξηγείται το πώς οι άξιοι τα καταφέρνουν και οι υπόλοιποι μένουν στον άσο.

Μήπως είχαν καλές γνωριμίες; Μήπως βρήκαν χρήματα από τους γονείς τους; Μήπως πήραν κάποιο δάνειο ή κέρδισαν το λαχείο; Ή μήπως, τελικά, τα χρήματά τους δεν προέρχονται από νόμιμες οδούς; Όλα είναι θέμα στρατηγικής και λιγότερο τύχης. Το μυστικό των πλουσίων συνοψίζεται σε μια υποτυπώδη εξίσωση που πηγαίνει κάπως έτσι:

Διαφοροποιημένη Επένδυση + Μικρές Καταθέσεις + Χρόνος = Χρήμα + Πλούτος! Τόσο απλά!

Αυτή η στρατηγική ονομάζεται «εξάχρονο στρετς». Δηλαδή κάνεις μια επένδυση και περιμένεις. Στο μεταξύ κοιμάσαι και είτε βλέπεις τα χρήματά σου να αυγατίζουν ή πηγαίνεις στην επόμενη επένδυση. Η ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς είναι η εξής: οι φτωχοί δουλεύουν για τα χρήματα, οι πλούσιοι έχουν τα χρήματα για να βάζουν ανθρώπους να δουλεύουν γι’ αυτούς. Οι ίδιοι δεν δουλεύουν ποτέ -το είπαμε ήδη- οι πλούσιοι εργάζονται.

Υπάρχει μια εθιμική συνήθεια στους ανθρώπους που είναι κληρονομική και μεταφέρεται από γενιά σε γενιά. Αν ο πατέρας σου ήταν φτωχός, τότε δύσκολα θα αποτρέψεις τη μοίρα σου. Εχεις γαλουχηθεί στην φτώχεια, χρησιμοποιείς λέξεις φτωχού, ντύνεσαι σαν φτωχός, επενδύεις –αν και όταν- σαν φτωχός, τρως, μιλάς, σκέφτεσαι, κινείσαι, αναπνέεις σαν φτωχός και επομένως δεν υπάρχει απολύτως καμία περίπτωση να γίνεις πλούσιος αν δεν κάνεις δραστικές αλλαγές.

Αν ο πατέρας σου ήταν πλούσιος, τότε κι εσύ θα είσαι πλούσιος. Κάνεις όλα όσα έμαθες δηλ. όλο το Είναι σου έχει εκπαιδευτεί να είσαι πλούσιος. Χρειάζεται μεγάλος κόπος και υπερβολική ηλιθιότητα να γεννηθείς πλούσιος και να καταλήξεις φτωχός. Οι απόψεις και οι προκαταλήψεις που έχει κανείς για το χρήμα μεταφέρονται σχεδόν γονιδιακά, πάντως σίγουρα κοινωνικά. Κάνουμε αυτό με το οποίο είμαστε συνηθισμένοι και μαθημένοι να κάνουμε, αν θέλουμε να αλλάξουμε στρατόπεδο, από φτωχός σε πλούσιος, πρέπει να αλλάξουμε πεποιθήσεις και τρόπους συμπεριφοράς. Τη στιγμή που οι φτωχοί δουλεύουν πενθήμερο, ξεκουράζονται το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα πέφτουν και πάλι στο πηγάδι, οι πλούσιοι παίρνουν το ρίσκο της επένδυσης και αφήνουν τους άλλους να δουλεύουν γι’ αυτούς.

Είναι ωραίο να το διαβάζεις, αλλά πόσο εύκολο είναι να το μετατρέπεις σε πράξη; Ας κοιτάξουμε τη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου. Όποια χρονιά και αν κοιτάξουμε, θα δούμε πως κανένας από τους πλούσιος δεν υπήρξε υπάλληλος. Όλοι τους υπήρξαν επενδυτές από την πρώτη στιγμή. Αν σκόπευαν να ανταλλάξουν το χρόνο με το χρήμα, μάλλον ακόμα θα περίμεναν να τους έρθουν τα μεγάλα πακέτα.

Ότι κι αν αποφασίσεις να κάνεις το να ξέρεις ότι ο χρόνος δουλεύει για ‘σένα αν επενδύσεις σε αυτόν, όπως επίσης “ο χρόνος δεν είναι χρήμα” αυτό το λένε οι φτωχοί, ο χρόνος είναι η πλατφόρμα που πάνω της δημιουργείται το χρήμα, ποτέ το αντίθετο, για να το πετύχεις πρέπει να γίνεις ο “Κυρίαρχος του Παιχνιδιού”

Πως;

Επικοινώνησε να σου πούμε.

***

Λεξησαφήνιση

Πλούσιος πλούσιος -α -ο [plúsios]: 1α. (για πρόσ.) που έχει μεγάλη κινητή ή ακίνητη περιουσία, πολλά χρήματα και υλικά αγαθά: Ένας ~ άνθρωπος. Mια πλούσια χήρα. Κατάγεται από πολύ πλούσια οικογένεια. Έγινε ~ σε μια νύχτα. Παντρεύτηκε έναν πλούσιο γέρο. || (ως ουσ.) ο πλούσιος, θηλ. πλούσια: Οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι, αυξάνουν οι ανισότητες. β. που έχει, που διαθέτει μεγάλο πλούτο: H Iαπωνία είναι μια από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου. || (έκφρ.) κάνω κπ. πλούσιο, ξοδεύω υπερβολικά, χωρίς να υπάρχει αντίστοιχη ανάγκη: Mε το ρεύμα που καις, θα κάνεις πλούσια τη ΔΕH.

2α. (μτφ.) που έχει, που διαθέτει κτ. (πράγμα, ιδιότητα κτλ.) σε μεγάλες ποσότητες, σε αφθονία: Xώρα πλούσια σε φυσικές καλλονές / σε δάση / σε πρώτες ύλες. Άνθρωπος ~ σε γνώσεις / αρετές / προτερήματα. Τροφή πλούσια σε βιταμίνες / σε θρεπτικά συστατικά. Πλούσια γλώσσα, με μεγάλο λεκτικό, εκφραστικό πλούτο. Συγγραφέας με πλούσιο λεξιλόγιο. Μείγμα βενζίνης πλούσιο σε οκτάνια. β. που υπάρχει, που διαθέτει κτ. σε μεγάλη αφθονία, ποσότητα, ποικιλία: Πλούσια συγκομιδή / διακόσμηση / γκαρνταρόμπα / δισκοθήκη / βιβλιογραφία / αρθρογραφία. ~ μπουφές. Πλούσιο φόρεμα, φαρδύ, άνετο, καλοραμμένο. γ. που παρέχεται με αφθονία, με γενναιοδωρία: Πλούσια προσφορά / δωρεά. (έκφρ.) πλούσια τα ελέη σου, για γενναιοδωρία ή για αφθονία.

πλούτος ο [plútos] πληθ. τα πλούτη: 1α. (συχνά πληθ.) (μεγάλη) περιουσία, συγκέντρωση περιουσιακών στοιχείων, υλικών αγαθών, που δημιουργούν ευπορία, ευμάρεια: Aμέτρητα / αμύθητα πλούτη. Aπολαμβάνω / αυξάνω / διαχειρίζομαι τα πλούτη μου. Πηγές οικονομικού πλούτου. Μεγιστάνας του πλούτου. H αριστοκρατία του πλούτου, το κοινωνικό στρώμα που χαρακτηρίζεται έτσι, εξαιτίας του πλούτου και όχι της καταγωγής του. Επιδιώκω / κυνηγάω δόξα, τιμές και πλούτη. (γνωμ.) τον πλούτο πολλοί εμίσησαν, τη(ν) δόξα(ν) ουδείς.

β. τα πράγματα, τα στοιχεία, που αποτελούν, που συνθέτουν τον πλούτο1· τα οικονομικά, τα υλικά αγαθά και τα περιουσιακά στοιχεία: Εθνικός ~, το σύνολο των αγαθών που διαθέτει μια χώρα: Τα δάση αποτελούν εθνικό πλούτο. Ιδιωτικός ~, αυτός που ανήκει σε ένα άτομο ή το σύνολο των ιδιωτικών περιουσιών. Ο ορυκτός* ~ μιας χώρας. Ο ~ του εδάφους / του υπεδάφους μιας χώρας. Συγκεντρώνω / σωρεύω πλούτη. Διασφαλίζω / σπαταλώ / διασπαθίζω τον πλούτο. Δίκαιη / άδικη / άνιση κατανομή του πλούτου.

2. (μτφ.) ό,τι υπάρχει ή διατίθεται σε μεγάλη ποσότητα, σε αφθονία· ποικιλία, πληρότητα: ~ γνώσεων / εμπειριών / ιδεών / λέξεων. H ελληνική γλώσσα διαθέτει μεγάλο λεκτικό και εκφραστικό πλούτο. Ψυχικός / εσωτερικός ~ ενός ανθρώπου / λαού. || πολυτέλεια: Ο ~ της διακόσμησης / των σκηνικών. [αρχ. ὁ πλοῦτος (πληθ.: ελνστ. τό πλοῦτος (μεταπλ. με βάση την ομόηχη κατάλ.), πληθ. πλούτη)]

*ελεύθερος -η -ο [eléfθeros] λόγ. θηλ. και ελευθέρα: που δεν υπόκειται σε οποιονδήποτε περιορισμό. 1. (για πρόσ. ή για σύνολο προσώπων) α. που δεν υπόκειται στη βούληση άλλου, που πράττει σύμφωνα με τη δική του βούληση, χωρίς να εμποδίζεται ή να καθοδηγείται από άλλον. ANT υπόδουλος, υποδουλωμένος, σκλαβωμένος: Ελεύθεροι λαοί. Ελεύθερο έθνος. Οι άνθρωποι γεννιούνται και είναι ελεύθεροι. || που μπορεί να κάνει ή να μην κάνει συγκεκριμένη πράξη, κατά τη δική του και μόνο βούληση: Δε θέλω να σας πιέσω· είστε ελεύθεροι να ενεργήσετε με όποιον τρόπο θέλετε. β. που δε δεσμεύεται από ορισμένο καθήκον, υποχρέωση κτλ.: Σήμερα τελειώνω και από αύριο θα είμαι ~. || (ειδ.) ~ υπηρεσίας, απαλλαγμένος για ορισμένο χρόνο από υποχρέωση υπηρεσίας. γ. (ειδ.) που δεν είναι δεσμευμένος με σχέση γάμου. ANT παντρεμένος: Έχει δύο κόρες ελεύθερες.

2. (για έμψ.) που δεν εμποδίζεται να κινηθεί, επειδή τον έχουν κλείσει σε περιορισμένο χώρο ή επειδή τον έχουν δέσει: Aφήνω κπ. ή κτ. ελεύθερο, ελευθερώνω: Mη δένεις το ζώο, άσ΄ το ελεύθερο. Άνοιξε το κλουβί και άφησε τα πουλιά ελεύθερα. (έκφρ.) ελεύθερο πουλί*.  3. (για σκέψη κτλ.) που δεν υπόκειται σε εξαναγκασμό: Ελεύθερη σκέψη. Ελεύθερο φρόνημα. 4. για χρονικό διάστημα κατά το οποίο κάποιος δεν εμποδίζεται από καμιά προγραμματισμένη ή υποχρεωτική εργασία και μπορεί να ασχοληθεί με ό,τι θέλει: Aν έχετε κάποιο απόγευμα ελεύθερο, περάστε να τα πούμε. Mε τόσες υποχρεώσεις που έχω, πού να μου μείνει ~ χρόνος για διασκέδαση! || (ειδικότ.): ~ χρόνος, σε αντιδιαστολή προς τον εργάσιμο. || Ελεύθερο ωράριο (εργασίας), που ρυθμίζεται κατά τη βούληση του ίδιου του εργαζομένου. || Ελεύθερο ωράριο καταστημάτων, που δεν ορίζεται από μια υποχρεωτική για όλα τα καταστήματα ρύθμιση.

5α. για χώρο (πραγματικό ή νοητό) στον οποίο δεν εμποδίζεται πράξη ή δραστηριότητα: Ελεύθερο πεδίο δράσης. Ο δρόμος είναι ~. ANT κλειστός. Ελεύθερη δίοδος. Ελεύθερη είσοδος*. || (ειδικότ.): Tο (δελτίο) ελευθέρας (εισόδου κτλ.), που απαλλάσσει τον κάτοχό του από την υποχρέωση να πληρώσει εισιτήριο εισόδου σε χώρο θεάματος, επιβίβασης σε συγκοινωνιακό μέσο κτλ. β. για θέση που δεν είναι κατειλημμένη: Yπάρχουν ακόμα λίγες ελεύθερες θέσεις. γ. για οίκημα, αίθουσα κτλ. που προσφέρεται για ενοικίαση, χρήση κτλ.: Ελεύθερο διαμέρισμα. ANT νοικιασμένο. Yπάρχει κάποιο ελεύθερο δωμάτιο (στο ξενοδοχείο); δ. (για ταξί): Τέτοια ώρα και με βροχή, είναι δύσκολο να βρεις ταξί ελεύθερο, άδειο. 6. για οποιαδήποτε δραστηριότητα που νομίμως δεν υπόκειται σε ρυθμίσεις και εξαρτήσεις που ισχύουν για άλλες ίδιες: Ελεύθερη συζήτηση. Ελεύθερο θέατρο, σε αντιδιαστολή προς το κρατικό. || Ελεύθερες σπουδές. Kέντρα ελευθέρων σπουδών. || Ελεύθερο επάγγελμα, ατομικό και μη εξαρτώμενο από εργοδότη· (πρβ. ελευθέριο). ~ επαγγελματίας. || Ελεύθερη οικονομία*. Ελεύθερη αγορά*. || ~ σκοπευτής*. || Ελευθέρα ζώνη*. || (μετρ.) ~ στίχος, που δεν υπόκειται σε μετρικούς περιορισμούς.

7. (νομ.) που δεν είναι υποθηκευμένος: Ακίνητο ελεύθερο βάρους. 8. για μετάφραση που δεν ακολουθεί πιστά το πρωτότυπο. 9. (ως ουσ.) το ελεύθερο, η ελευθερία, στις εκφράσεις δίνω σε κπ. το ελεύθερο να κάνει κτ., του επιτρέπω. έχω το ελεύθερο να κάνω κτ., μου επιτρέπεται. ελεύθερα ΕΠIΡΡ χωρίς εμπόδιο, δέσμευση, εξαναγκασμό κτλ.: Mη διστάζετε· μιλήστε ~. Όποιος ~ συλλογάται, συλλογάται καλά. [λόγ.: 1-3: αρχ. ἐλεύθερος (1γ: σημδ. γαλλ. libre, διαφ. το ελνστ. ἐλευθέρα `παντρεμένη΄ (δηλ. που δε βρίσκεται πια κάτω από την πατρική εξουσία)· 4-8: σημδ. γαλλ. libre· 9: σημδ. γαλλ. liberté]

* ελευθέριος -α –ο # [elefθérios]:  1. Ελευθέρια ήθη, που ρέπουν προς την ακολασία και τη φιληδονία· (πρβ. ακόλαστος, έκλυτος): Γυναίκα ελευθερίων ηθών, πόρνη. 2. Ελευθέριο επάγγελμα: α. (παρωχ.) για επιστημονικό, συγγραφικό ή καλλιτεχνικό επάγγελμα, όταν ασκείται ατομικά. β. ελεύθερο επάγγελμα: Γιατροί, δικηγόροι και άλλα ελευθέρια επαγγέλματα. [λόγ. < αρχ. ἐλευθέριος “που πράττει όπως ταιριάζει σε ελεύθερο”, σημδ.: 1: γαλλ. libertin· 2: γαλλ. (profession) liberale]

***

@Ηω Αναγνώστου/miastala.com 2009



http://terrapapers.com/?p=37154
Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters