Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Εκτοξεύουν εσπευσμένα τον κατασκοπευτικό δορυφόρο Göktürk-1 οι Τούρκοι για να «χτενίζουν» το Αιγαίο από άκρη σε άκρη – Πολύ κοντά το ελληνοτουρκικό επεισόδιο

554a4e56b6924 

Η Τουρκία  εκτοξεύει τον κατασκοπευτικό δορυφόρο Göktürk-1, ο οποίος θα παρέχει  δορυφορική «εικόνα» σε όλο το Αιγαίο και την Θράκη  για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις (TSK), παρακολουθώντας κάθε ελληνική  στρατιωτική κίνηση. Η κίνηση αυτή συνδέεται με την κλιμάκωση των τουρκικών κινήσεων εναντίον της Ελλάδας καθώς η Άγκυρα αποκτά αυξημένες ικανότητες στην συλλογή πληροφοριών που είναι το πλέον σημαντικό κομμάτι για έναρξη επιχειρήσεων.

Η εκτόξευση θα πραγματοποιηθεί στις 16:51 την  5 Δεκεμβρίου 2016 στην γαλλική Γουινέα.
Ο Göktürk-1, έχει εξολοκλήρου σχεδιαστεί για να καλύψει τις ανάγκες δορυφορικών εικόνων για το τουρκικό γενικό επιτελείο και ειδικά για την στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών, ενώ το όλο  έργο υλοποιείται από τον κύριο ανάδοχο , την ιταλική εταιρεία Telespazio, μαζί με την Thales Alenia Space (Γαλλία) στις εγκαταστάσεις τους  στις Κάννες.

Επίσης  ο δορυφόρος υποβλήθηκε σε περιβαλλοντικές δοκιμές στο κέντρο Space Systems Integration και στο ειδικό εξεταστικό κέντρο (uset) που βρίσκεται στην  αεροπορική βάση της τουρκικής αεροδιαστημικής βιομηχανίας στο Akıncı,  και θα  εκτοξευθεί από  κέντρο εκτοξεύσεων Κουρού  στη Γαλλική Γουιάνα.
Ο δορυφόρος, ο οποίος έχει οριστεί να τεθεί  σε τροχιά σε  χαμηλό ύψος, ενώ  57 λεπτά μετά την εκτόξευση  θα ανοίξει τους ηλιακούς συλλέκτες του. Το πρώτο σήμα από τον δορυφόρο θα πρέπει να ληφθεί  68 λεπτά μετά από την εκτόξευση.

Στη συνέχεια, θα περιστρέφεται στην γη περίπου κάθε 90 λεπτά, και αναμένεται να αποδίδει  περισσότερες από 60.000 εικόνες ανά έτος.
greecesatimagexl
Σε κάθε πέρασμα πάνω από την Τουρκία ο  Göktürk-1  θα «αποστέλει»  τις φωτογραφίες και τις εικόνες που λαμβάνει  κατά την περιστροφή του στον επίγειο δορυφορικό σταθμό της τουρκικής  πολεμικής αεροπορίας.
Ο δορυφόρος αυτός ,  θα μεταδίδει εικόνες σε υψηλότερη ανάλυση σε σύγκριση με παρόμοια μοντέλα που είναι ήδη σε τροχιά, ενώ θα  εκτελεί και τηλεπισκοπικά  καθήκοντα για δημόσιες υπηρεσίες  ιδρύματα και οργανισμούς σε πολλούς τομείς,  όπως η παρακολούθηση του περιβάλλοντος, οι  κατασκευές , οι  γεωργικές συγκομιδές, ο  έλεγχος των συνόρων και  οι δραστηριότητες για το κτηματολόγιο.

Ως γνωστό με την υλοποίηση του τούρκικου δορυφορικού  προγράμματος, η Ελλάδα εισέρχεται  σε έναν πολύ στενό κλοιό παρακολούθησης, μην έχοντας πλέον την δυνατότητα να αιφνιδιάσει τους «γείτονες» σε μια ενδεχόμενη ελληνοτουρκική σύγκρουση ειδικά στο Αιγαίο.

Αυτή τη στιγμή, οι δορυφόροι του τουρκικού στρατού, είναι προσανατολισμένοι , σε αποστολές (ISR) «Intelligence, surveillance and reconnaissance missions», δηλαδή σε απλά ελληνικά « στρατιωτική κατασκοπεία» , αλλά η Τουρκία μέχρι στιγμής εξαρτάται από άλλα έθνη, για την εκτόξευση των δορυφόρων της.

Από την άλλη πλευρά η Ελλάδα διαθέτει, ως γνωστό από δημοσιεύματα στον ελληνικό τύπο,  έναν δορυφορικό σταθμό στην Τανάγρα , ο οποίος  εντάσσεται στην συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας HELIOS-II, που αποτελεί ένα πρόγραμμα 6 ευρωπαϊκών χωρών, στην οποία μετέχουν η Γαλλία, η Ισπανία, το Βέλγιο, η Ιταλία, η Ελλάδα -με ποσοστό 2,5%- και η Γερμανία.

Το πρόγραμμα διαθέτει δύο οπτικούς δορυφόρους παρατήρησης γης με δυνατότητα λήψης εικόνας ημέρα και νύχτα.
Η δορυφορική αξιοποίηση και εκμετάλλευση των «προϊόντων» των  δορυφόρων αυτών υλοποιείται με άμεση συνεργασία  από τις έξι χώρες.

 
 

Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΦΑ. sorrasT.V 01-12-2016

 

 sorrasT.V Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΔΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ EUROPE ONE ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΓΙΩΡΓΟ ΝΕΟΧΩΡΙΤΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΑΝΤΙΦΑ 01-12-2016

Next previous home

Αναζήτηση στο ιστολόγιο

-------\ KRYON IN HELLENIC /-------

-------\ KRYON  IN  HELLENIC /-------
Ο Κρύων της Μαγνητικής Υπηρεσίας... Συστήνεται απλώς σαν βοηθός από την άλλη πλευρά του «πέπλου της δυαδικότητας», χωρίς υλική μορφή ή γένος. Διαμέσου του Λη Κάρολ, αναφέρεται στις ριζικές αλλαγές που συμβαίνουν στη Γη και τους Ανθρώπους αυτή την εποχή.

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------

------------\Αλκυόν Πλειάδες/-------------
Σκοπός μας είναι να επιστήσουμε την προσοχή γύρω από την ανάγκη να προετοιμαστούμε γι' αυτό το μεγάλο αστρικό γεγονός, του οποίου η ενέργεια ήδη έχει αρχίσει να γίνεται αντιληπτή στον πλανήτη μας μέσα από φωτεινά φαινόμενα, όμορφες λάμψεις, την παράξενη παθητική συμπεριφορά του ήλιου, αύξηση των εμφανίσεων μετεωριτών, διακοπών ρεύματος.. όλα αυτά είναι ενδείξεις της επικείμενης άφιξης της τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής του ζώνης η οποία είναι φορτισμένη με φωτονικά σωματίδια, και κάθε ημέρα που περνάει αυξάνονται όλο και περισσότερο.

Οι επισκεπτεσ μας στον κοσμο απο 12-10-2010

free counters